Gott Nytt År!


Ja nu är det inte mkt kvar på 2011. Hoppas att nästa år blir lika bra som detta. Ett händelserikt år har det verkligen varit. Har blivit mamma som är det största och bästa som hänt mig. Ikväll ska vi fira nyår hemma hos oss. Frida, Maria och Peter kommer snart till oss och vi ska laga mat tillsammans. Det blir en lugn nyårsafton i år med lite sällskapsspel innan tolvslaget. Gofisen följde med mormor och morfar hem så att jag kunde fixa iordning här hemma och fixa till mig själv och älsklingen tränade. Vi skulle hämta honom för en halvtimme sen när sprinten på tour de ski var över men då ringde mormor och sa att han somnat så då hämtar vi honom senare när han vaknat. Ska klä upp honom sen med skjorta, fluga och väst så att blir stilig ;)



Idag invigde vi nya vinteroverallen eftersom det var 10 minusgrader + att fleeceoverallen i stl. 74 är för trång nu. Är nöjd med den. Den var lätt att få på och känndes som lagom stor att ha i vinter. Det var ett traderafynd, oanvänd med prislapparna kvar. Har även köpt matchande vantar och mössa till sen.



Igår kväll vaknade gofisen ett par timmar efter han lagt sig och skrek. Antagligen hade han en mardröm. Vi tog upp honom ett tag och till slut somnade han så här i min famn. Hur mysigt som helst.



GOTT NYTT ÅR TILL ER!

Nyårsmiddan inhandlad!


Sitter nu i soffan med ett glas rött och har precis ätit enchiladas. Hur gott som helst :) Idag har det inte blivit så mkt presterat för min del. Tar det lugnt sista delen av 2011. Det har iaf blivit handling två gånger. Till nyårsmiddag ska vi äta:
Förrätt: Crostini med mozarella och soltorkade tomater
Varmrätt: Grekisk pyttipanna
Efterrätt: Vit choklad och hallonmoussetårta



Har inte ätit någon av rätterna innan så det ska bli spännande. Var förbi hos mamma och pappa förut och lämnade nyårsklänningen. Har inte köpt någon ny i år så mamma ska sy på lite glitterstenar på min svarta gamla klänning så att den blir lite förnyad. Sen så ska jag låna Maria spetsbolero att ha till. En annan positiv sak är att Frida blir med på vårat bröllop utomlands nästa år :)

Storhandling!


Var iväg till Toria och handlade förrut så nu har vi mat fram till nästa torsdag. Ska iväg en sväng till Toria igen ikväll då jag, Maria och Frida ska handla till nyårsmiddan imorn. Det var mkt folk som handlade samtidigt. Alla kassorna var öppna men ändå var det långa köer. Hoppas att det är lugnare ikväll.




Upptäckte att gofisens välling som vi brukar köpa i 5 litersförpackning även finns i 30 litersförpackning. Den blir halva priset per liter så den köpte jag istället idag. När man får barn så får man massa erbjudanden och rabattkuponger hemskickat i brevlådan. Bl.a. från nestlé, semper, libero och pampers. Nu hade vi kuponger med köp 2 blöjpaket och få 50 kr rabatt och på vällingen hade vi 25 kr rabatt. Det gäller att utnyttja så mkt som möjligt :)

När jag kom hem från handlingen hade älsklingen lagat blodpudding med bacon. Ikväll blir det enchiladas med kyckling. Mums!


Känner mig riktigt sockerberoende just nu. Efter varje måltid får jag ett enormt sötsug som vinner över mig. Det brukar vara så under juletider och då finns det ju så mkt hemma som allt julgodis jag bakat, chokladkartonger och massor av kaffebröd. På nyårsdagen ska jag och älsklingen försöka få bättre rutiner. När jag storhandlade så köpte jag hem lite nyttiga mellanmål som vi ska kunna ta för att hålla blodsockret på jämnare nivå. Men jag är beredd på att första veckan kommer att bli jobbig så då får man ta fram viljan där inne. Efter en vecka brukar det värsta vara över. Ska bara ha sockerförbud en vecka för att bli av med sötsuget jag har efter måltiderna sen får det bli sötsaker i rimliga mängder.


Traktortåget som gofisen fick i julklapp har blivit en favorit. Det är första leksaken han har med ljud. Bonden brukar han plocka ur och smaka på :P




Han har börjat ta upp knäna som om han försöker krypa men orkar inte lyfta överkroppen. Men det är nog inte så länge tills han kryper.

Kusinbesök!


Idag har vi haft besök av min kusin med familj som bor i Karlstad. De ville kika på Theodor då de inte har sett honom än. Trots att vi bor så pass nära så har det inte blivit av att vi åkt dit och hälsat på eller att de kommit hit. Nu får vi ta och hälsa på dem i Karlstad snart tycker jag. Bara man bestämmer ett datum så det blir av. Det var iaf roligt att få träffa dem. Mitt kusinbarn Ludvig hade blivit så stor. Man märker det mer tydligt när man träffas så sällan. Han fyller tolv år i januari. Han blir alltså tremänning (syssling) med Theodor. Deras tonårsdotter blir 16 nästa år och precis som tonåringar brukar va har de fullt upp med andra saker som kompisar och killar så hon blev inte med hit.  De hade med sig en present till gofisen.






Setet de köpt hade tydligen någon sytt :) Roligt att få något som inte finns i de vanliga butikerna. Det stod ingen storlek i kläderna men det såg ut att kanske vara stl. 86 för de är för stora nu och gofisen har börjat lite smått med stl. 80 nu.

Ikväll har vi ätit pizza till kvällsmat. Vi hade tänkt laga blodpudding och bacon men istället blev vi sugen på pizza som jag åkte och hämtade ;)


Har inte tagit någon bild idag men igår somnade han på kökssoffan.

Fjärde tanden!


Just det! När vi var i Karlstad idag så upptäckte vi att fjärde tanden kommit till gofisen. Första tanden på övre raden är det som börjar kika fram. Inte konstigt att det kliar så i munnen på honom och att han är så dålig i magen. Han biter på allt just nu för att det kliar så. Det har gått väldigt snabbt för honom från att första tanden kom. 21/11 fick han första och 28/12 fick han fjärde tanden. Kollade i min gamla bok om mig och för mig tog det tre månader från att första tanden till fjärde tanden kom...Gofisen har bråttom. Morbror säger att nu kan han börja äta älgkött :P

Resan bokad!


Idag har jag varit på fotvård som jag fått i present av älsklingen. Har så mkt förhårdnader på hälarna så det behövdes verkligen. Nu är fötterna lena som babyfötter. Hon skrapade, filade och använde flera olika aparater för att få fötterna mjuka så nu ska jag försöka hålla efter och göra eget fotbad en gång i veckan och fötterna ska smörjas varje kväll. Däremot tråkigt nog har jag lyckas få någon typ av skavsår ovanför högra fotens ankel. Vet inte hur jag fått det men det började med att jag kände mig öm där på julaftonskvällen och då såg jag att det såg ut som ett brännsår ca 1x3 cm. Då satte jag på tegaderm över det och lät det va dumt nog. Tre dagar senare alltså igår gjorde det ondare så då tog jag bort kompresen och då var såret alldeles skinnflått och varigt. Så igår kväll tvättade jag såret och sen luftade jag det över natten vilket jag borde ha gjort från början. Älsklingen tror att det läker av sig själv men hon som gjorde fotvården tyckte att det såg så infekterat ut att jag borde åka in till vårdcentralen. Hade inte tid att göra det idag då vi skulle till Karlstad efter fotvården så jag avvaktar och väntar och ser hur såret ser ut imorn. Hos fotvården tvättade hon och la om såret med sorbact och om jag tvättar det ikväll och luftar det inatt så hoppas jag det läker av sig själv. Börjar det gå röda strålar ut från såret så får jag väl åka in :P


Dagens outfit ;)

I Karlstad började vi med att luncha på bergvik. Det är så skönt att gofisen kan sitta i barnstolar nu utan problem så vi slipper ha honom i famnen hela tiden. Efter lunch blev det ett besök till kronans droghandel. Vi passar alltid på att hämta ut recept när vi är i Karlstad p.g.a av de långa väntetiderna i Torsby. Efter det så besökte vi resia som var anledningen till varför vi åkte till Karlstad. Vigseln är sedan i söndags bokad till 3/12 2012 och idag har vi även bokat resan. Vi åker den 28/11 med vingresor och ska första vecka på på ett hotell som heter Puerto Azul som ligger högt ovanför Puerto Ricodalen på Gran Canaria. Hotellet ligger på ett berg så det är himla vacker utsikt från balkongen utöver Atlanten.


Bara hav så långt ögat når. Det ska vara ett familjevänligt hotell med bra standard.


Två stora pooler + en barnpool har hotellet. Poolområdet har även jacuzzi.


Tvårumslägenheter med stor balkong som har två stycken solsängar och utemöbler.




Det ingår all inclusive i priset och det är underhållning på hotellet varje kväll :) Skönt när vi reser med barn att lite bättre standard på boendet.

Andra vecka så byter vi ort och hotell så att vi får se lite mer av ön. Då ska vi bo i Puerto Morgan på ett hotell som heter Mogan Valle. Den byn är lite lugnare än Puerto Rico. I Puerto Rico är det lite mer liv och utbud av restauranger, uteliv och shopping. Det är ca 5 km mellan orterna så det går lätt att ta sig in till Puerto Rico ändå. Det finns ändå lite shopping och restauranger på den byn. Nära till stranden är det även från Mogan Valle.


Hotellet "Mogan Valle"






Andra veckan bokade vi bara frukostbuffé. Vi kommer trots att vi har all inclusive första veckan att gå ut och äta på restaurang i byn ändå några kvällar. Vi hade sett ut det hotellet i Puerto Rico och det gick endast att boka med all inclusive och det kan ju vara skönt ändå att ha speciellt när man reser med barn. Vi fick bekräftelse på mejlen i eftermiddag att resan är bokad så nu är det klart att det blir av utomlandsbröllopet :) Nu återstår det roliga som att se ut bröllopskläder till oss och ring till mig. Funderar på att kanske klä gofisen i sjömanskostym istället för vanlig kostym, vi får se... Brudbukett och fotograf ska vi boka genom svenska kyrkan. Ser så mkt fram emot resan och längtar redan trots att det nästan är ett år kvar.


Hittills så verkar det som att mina föräldrar, älsklingens föräldrar, min bror, älsklingens bror med fru, älsklingens kusin med familj och Maria och Peter blir med. Eventuellt min faster och farbror också. Vi hoppas självklart på fler. Det är ju långt kvar och Puerto Rico har massvis av hotell som de flesta charterbolag flyger till så det finns tid att tänka. Tänk att om ett år när vi reser så är gofisen hela 1 år och 7 månader. Då är det nog full fart och spring överallt :)

Bakis!


Man mår som man förtjänar :P Det blev sent i natt men vi hade väldigt roligt. Vi förfestade hemma hos Frida och kom inte iväg förrän vid tolv-tiden så det blev bara ett par timmar på stjernehallen. Men eftersom vi hade köpt förköp så var det inga problemn att ta sig in. Det var mkt folk där. Kul att det händer något i lilla Torsby. Jag hade tänkt ta det lungt i förväg och kanske gå hem vi halv ett tiden för älsklingen och jag skulle åka skidor i Mattila idag men jag festade på rejält och vi kom ju ut så sent så jag kom inte i säng förrän kvart i tre. Idag var det inte tal på att åka några skidor. Har känt mig riktigt bakis och trött idag. Så mellan kl. 13 och 15 så har jag sovit middag tillsammans med gofisen medans älsklingen varit och tränat. Nu börjar jag piggna till lite iaf. Har inte varit så här bakis sen innan jag blev gravid med gofisen men inte så konstigt med de mängderna jag drack igår. Tur att jag ätit så mkt julmat i helgen så det fanns en bra bas ;) Nu ska vi dra till mormor och morfar och se på hockey hockey och spela mexican train.
God fortsättning!


Dagens gofis ;)

God jul!







Vi har haft en lugn och mysig julafton detta år. Den bästa hittills eftersom vi haft gofisen att fira med. Mamma och mormor kom och hjälpte mig med att laga julmaten så att den blir som den brukar vara varje år :) Nu har jag tagit reda på all disk och ska strax bokstavligen rulla i säng. Har ätit så mkt julmat och choklad idag så jag känner för en detox snart. Det blir alltid för mkt mat vid jultider. Imorn blir det utgång på stjernehallen och då känns det inte så kul att vara uppsvälld så jag får nog träna en timme imorn så magen sjunker ihop lite grann :P

Vi hade ingen tomte i år utan vi tänkte vänta tills nästa år med införa den traditionen igen. Då är han ju ett år äldre och förstår lite mer. Vi måste fixa tomtedräkt tills nästa år för det äger vi ingen eller om vi ber någon som har dräkt att vara tomte...Det blev mkt juklappar trots att vi inte hade någon tomte och mest av alla fick såklart gofisen.




Pulka, badleksak formad som en kon och mjukisrallybil fick han av farmor och farfar, traktortåg med ljud, hörselskydd och badleksaker fick han från mig och älsklingen, spargris med pengar från gammelmormor och gammelmormors systrar i Trollhättan, vinterkängor och brio tåg från Ekshärad, en ljuskyrka från farbror och faster (gudfar och gudmor)
och ett lejongossedjur från våra grannar.


Presentkort från leksaksaffärn + en broschyr från brio från mormor och morfar. Ett bidrag till en sittvagn vi ska köpa till våren.


Ett regnställ i stl. 86 från mig och älsklingen.


Body med byxa i stl. 80 från farmor och farfar.


Babysimbyxa från gammelmormor.




Name it jeans från mig och älsklingen.


Skjorta (name it) i stl. 86 från farbror och faster.


Vinterjacka från Ekshärad.


Jag fick en såsslev från min mormor, två glöggmuggar från svärmor, kamera från älsklingen och tofflor från gofisen.




Ett par nya skidor från mamma, pappa, brorsan och mormor :) Yes, mina skidor börjar bli till åren. De nyaste paren jag har fick jag sista året jag tävlade 2003/2004 så de börjar bli slitna och för mjuka då jag väger mer nu. Nu ska det åkas för fullt i januari innan jag börjar praktiken.


Älsklingen fick craft tjocka överdragskläder av mig. En mugg med gofisen på från honom, presentkort på allsport och en slipover från sina svärföräldrar, presentkort på skidtunneln från sin måg, en tomte och ikeagaljar från sin faster i Tronheim och Patrik Sjöbergs självbiografi från sina föräldrar.






Lite smått och gott fick vi tillsammas från älsklingens föräldrar.

Trevlig fortsättning!


Uppesittarkväll!


Sitter i soffan med familjen och spelar bingolotto. Det har blivit tradition nu att spela dan före dopparedan. Vi har precis ätit räkor med rostat bröd och druckit vitt vin till detta :) Skönt att allt är fixat och klart inför morgondagen. Schemat har varit fullspäckat idag eftersom jag och gofisen sov till halv tio. Började dagen med att bada gofisen. Sedan städade jag badrummet och sovrummet. På eftermiddan griljerade jag skinkan, la julgodis i glasburkar, slog in de sista klapparna, tränade i skidtunneln och var inne en stund hos grannen med en burk julgodis. Nu känns det skönt att slappa i soffan framför tv:n. Ska måla naglarna efter jag nattat gofisen. Det får nog bli röda naglar när det är jul.

Pyntat granen!


Nu äntligen är vi klara med pyntandet i hemmet så imorn återstår griljering av julskinkan, skala räkorna som vi ska ha på ägghalvorna och till stuvningen på omeletten. Har också lite städning kvar att göra. Ikväll tog vi in granen som älsklingen fixat och vi har nu pyntat klart den. Det är första gången vi har en äkta gran. Ifjol brydde vi oss inte om nån gran när vi höll på och renovera. Så här blev resultatet.

Rött och guld är färgerna i granen. Har köpt guldkulor på ikea och röda små stjärnor på jotex och resterande pynt har jag lånat från mamma.

Idag var vi och hälsade på älsklingens mormor. Eftersom hon inte firar jul med oss så brukar vi gå dit med en liten julklapp innan julafton. I år fick hon en egengjord kalender med foton mest på gofisen men även någon månad där jag och älsklingen är med. En burk med julgodis hade vi också med.


Imorn är det dan före dopparedan och då ska vi nog spela bingolotto på kvällen. Vi har inte köpt någon lott än men det går ju att köpa på nätet och skriva ut. Vi ska ju fira jul hemma hos oss i år så då känns det ju extra kul att ha julgran och julpynta. Skönt att inte behöva förflytta sig någonstans när man är mätt och stinn efter julmaten och att slippa sätta sig i en kall bil när man ska hem. Det enda jobbiga är ju att det är jag som ska fixa julmaten i år. Är van att det är mamma som fixar och ordnar. Visst brukar jag hjälpa till men det blir inte samma sak som att ha huvudansvaret :P Mamma tycker iaf att det ska bli väldigt skönt att inte behöva ordna i år och jag misstänker att älsklingens mamma känner likadant.

Blöjan bak och fram!


Det blev en skidtur idag :) Kände mig pigg imorse så kl. 10 drog vi iväg mot Mattila. Nästan 2,5 mil skidor blev det. De har även spårat upp mattila ski maraton banan så det långa sträckor uppkörda nu. Synd att jag inte tog med kameran i drickbältet för det var hur vackert som helst uppe på toppen vid Brännberg. Snö på träna och vitt överallt. Det såg ut som en perfekt vykortsbild. 4 minusgrader var det när vi kom dit så tempen var alldeles perfekt och även spåren var perfekta. Synd att det inte är närmare till Mattila. Det blir ett halvdagsprojekt eftersom det tar 45 min enkel väg dit. Så med bilresan, skidåkningen och vallningen tar det ca 4 timmar. Hoppas att det kommer snö i Torsby snart. Det är nästan inget kvar på backen nu, kanske bara 1-2 cm.  I alla fall så var morfar snäll och ställde upp som barnvakt. Gofisen är så glad i sin morfar. Bara pappa visar sig så skrattar gofisen så han har haft det bra idag. Det var första gången som pappa passade honom ensam. Eftersom tänderna växer för fullt nu så är gofisen dålig i magen så självklart fick morfar byta bajsblöja. När vi kom hem efter skidåkningen så var gofisen trött eftersom morfar hade underhållit honom hela tiden så då sov han middag. När han sen vaknade så var byxorna blöta. Han hade kissat igenom blöjan. När jag då skulle byta på honom så såg jag att blöjan satt bak och fram :P Ser en bild framför mig hur pappa byter på gofisen och funderar på hur blöjan fungerar, hehe. För oss som byter blöjor dagligen så är det så självklart hur man sätter på en blöja men för pappa som det var ett tag sen han bytte så är det inte lika självklart. Ska visa honom nästa gång hur man gör ;)

I eftermiddag så har jag bakat klart resterande julgodis: knäck och pepparmintskarameller. Imorn ska vi hälsa på älsklingens mormor så då ska jag ta med mig en burk med godis.



Knäck

3 dl strösocker
3 dl grädde (40 %)
3 dl ljus sirap
2 msk smör
1 påse hackad mandel

Blanda alla ingredienser utom mandeln i en tjockbottnad gyta. Låt koka på ganska hög värme.
Placera under tiden ut knäckformar på en bricka eller plåt.
Rör om då och då i grytan och då framför allt på slutet när knäcksmeten börjar bli brun och seg.
Gör kulprovet för att se om knäcken är klar genom att hälla några droppar knäcksmet i ett glas med kallt vatten. Kan knäcken lätt och kladdfritt formas till en kula är knäcken färdig. Är knäcken för lös så kokar du lite längre och gör om kulprovet. Alternativt om du har en digital termometer så koka knäcken till 125 grader.
Tillsätt hackad mandel när knäcken är klar.
Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna.







Pepparmintskarameller

3 dl strösocker
1 dl vatten
0,5 tsk ättiksprit
6 droppar pepparmintsolja
mörk blockchoklad

Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ca 10 minuter till 115 grader.
Använder man inte termometer kan man göra trådprovet: Doppa två fingrar i kallt vatten, ta en droppe sockelag mellan fingrarna och för isär dem. Massan ska då tråda sig. Tillsätt sedan pepparmintsoljan.
Häll sedan sockerblandningen i en skål över vattenbad. Vispa med gaffel tills blandningen blivit tjock och vit.
Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna. Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Lägg därefter på en klick blockchoklad på varje pepparmintspastill med hjälp av en tesked.


Älsklingen gav gofisen middag idag när jag var och handlade mat. När jag kom hem visade älsklingen mig vad han hittat i barnmaten.

Det är ett fiskben. Jag la en förpackning med servetter så att det syns hur stort benet är.



Skärgårdsgryta med lax var måltiden som benet låg i. Hädanefter blir det bara nestles barnmat här hemma.
Egentligen borde vi klaga men nu var ju fiskbenet så stort så att det inte gick att missa. Det vore ju värre om vi inte hade sett benet och sen hade det fastnat i halsen på gofisen. Konstigt att det inte hade upptäckts...


Gofisen har blivit väldigt stark i benen under de senaste veckorna och kan nu stå med stöd kortare stunder :)

Finbesök!


Idag har vi haft besök av Anna-Lena :) Hon är hemma över julen och passade då på att hälsa på oss. Kul att höra lite skvaller om vad gamla klasskompisar fått jobb idag och att det gått så bra för Anna-Lena som lyckats få jobb som klinisk farmaceut på enköpings sjukhus. Börjar själv bli mer sugen nu på att komma ut i arbetslivet så efter hennes besök idag försvann ångestkänslan lite grann inför starten...Annars har jag kännt mig bättre idag från förkylningen så imorn gör vi ett nytt försök med skidåkningen. Mofar ska vara barnvakt.


Inhandlat från tradera. Prislapparna är kvar. Stl 86 som antagligen passar till våren/försommaren. Passar den tidigare så tar jag en långärmad body under. Älskar turkost och även bamse. Bamsebabykläder säljs annars på lindex

2:a och 3:e tanden är här!


Tänkte imorse att jag skulle skriva i bloggen idag att för drygt en vecka sen så kom andra tanden upp. Men idag kom morfar på besök och tyckte att han såg en tredje tand. Då kikade jag lite närmre och mycket riktigt börjar man se lite vitt på ett tredje ställe :) Det märks för han får diarre när tänderna kommer. Tur för morfar att han slapp vara barnvakt idag för det har varit flera stora kalas idag. Hade lite halsont imorse igen och var förkyld så älsklingen åkte ensam till Mattila och åkte skidor. Synd för det hade varit roligt att följa med. Hoppas att skiten ger sig snart.


Undrar om det är tänderna det beror på att gofisen varit trött idag eller om han har samma infektion som mig i kroppen. Han sov middag förut i över 1,5 timma men är fortfarande trött.

Har börjat kolla i gamla anteckningar idag som kan vara bra att ha koll på inför praktiken. Snart är det bara en månad kvar tills jag börjar...Ångesten börjar sakta men säkert komma krypandes. Det blir nog säkert bra när jag kommit igång. Känns bara jobbigt att vara borta från gofisen så långa dagar. I början kanske jag åker hem över lunchen för att se honom en kort stund.

Huvudvärk!


Kände mig bättre från förkylningen i fredags så i lördags blev det en kort lugn skidtur i Mattila innan vi drog på julbord på eftermiddagen. Det kändes rätt bra i kroppen när vi åkte så imorn är det tänkt att vi ska dit igen och då ska morfar vara barnvakt själv för första gången :) Men idag har jag haft huvudvärk igen så vi får se om det blir något av det. Konstig huvudvärk jag har som inte ger sig. Det måste vara något virus jag har i kroppen. I alla fall så var vi på julbord igår i Gräsmark med familjen. Det var hur god mat som helst. Det fanns mkt sorter som jag gillade. Är nog det godaste julbordet jag varit på hittills ( förutom mammas då förstås ;) ) Minns inte allt men det fanns bland annat över 10 sorters sillar, gubbröra, rökt ren och älg, rökt och kokt julskinka, hemgjord senap, älgkorv, renkorv, olika sallader, kokt lax, gravad lax, rökt lax, matjesilltårta, skagentårta, ägghalvor med räkor, hembakat bröd, viltpaté, skaldjurspaté, rostbiff, prinskorv, köttvullar, bryselkol, potatis, frestelse, omelett med spenatstuvning, revbenspjäll, lutfisk, ett gigantiskt fat med frukter och ost och kex, ris a la malta med saftsås, massor av julgodis.
Gissa om vi var mätta efteråt :P Vi rullade nästa ut.

Gofisen siktade in sig på ölen ;)

Idag har det blivit en promenad runt borejoggen med familjen. Det var då huvudvärken började så nu tänkte jag testa och se om det hjälper med två stycken bamyl brustabletter. De brukar vara effektiva mot huvudvärk...
Har bakat en till sort julgodis idag: mintkrisp. Så nu har jag bara knäck och pepparmintskarameller kvar att göra.





Recept: (jag gör dubbel sats)

100 g marabou mint
100 g mörk blockchoklad
100 g guldnougat
2 msk smör
3 dl start naturell

Gör så här:
Smält all choklad och smör i en skål över vattenbad. När chokladen är smällt, ha i start.
Fördela i ischokladformar och låt svalna.

Nu ska jag börja med middan. Det blir grillad kyckling, crisscuts, creme fraische paprika chili och kokt broccoli till middag.


Dagens gofis :)

Tacogratäng


blir det till middag ikväll. Den står i ugnen nu. Vi sitter i soffan hela familjen nu och väntar på att den ska bli klar. Idag fick älsklingen en flaska vin i sin adventskalender som vi smakar på nu. Det är vårat favorit vin som heter Simonsig och är ett vitt vin som kostar 89 kr på systembolaget.


Recept:

500g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås
2 dl creme fraiche
1 ask philadelfiaost
1 påse riven ost

nachochis

Gör så här:
Blanda creme fraiche med philadelfiaost i en ugnssäker form. Stek köttfärs och lök. Krydda med tacokrydda. Ha detta i formen över färskostblandningen. Skär paprikan i tärningar och ha ovanpå köttfärsen. Ha på tacosåsen i formen och blanda med översta lagret med köttfärsen. Strö på riven ost överst och grädda i ca 20 min på 200 graders värme tills osten är gyllene. Servera med nachochips.


Har börjat baka lite julgodis idag. Började med ischoklad och mârtens godis. Ska även göra knäck, pepparmintskarameller och mintkrisp.



Ischoklad:

125 g kokosfett
2 dl strösocker
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Smält kokosfett i en kastrull. När det är smält ha i överiga ingredienser. Häll i formar.


Far och son idag:)


Gofisen igår ;)

Minns tillbaka!


Sitter med älsklingen i soffan och kikar tillbaks på bilder när gofisen föddes och jämför med idag. Tänk vad fort han har växt. Snart har han funnits hos oss i 8 månader och det är de bästa 8 månaderna i vårat liv :D Det har flytit på bättre än förväntat. Hade ju ingen erfarenhet av barn men gofisen har varit så snäll och glad mestadels av tiden så detta gör en bara mer sugen på att skaffa ett syskon i framtiden till honom.


Här är Theo 17 timmar gammal.




Här är han 19 timmar gammal. När jag kollar på detta kort väcks många minnen. Detta kort är taget kl. 8 på kvällen söndag den 24:e april. Jag har inte sovit sen natt torsdag till fredag och har varit med om en förlossning på 29 timmar. Det förklarar en del varför jag ser så härjad ut och har mörka ringar under ögonen. Förlovningsringen hade jag runt halsen för jag svällde så mkt under graviditeten.




En vecka gammal i pappas famn.


Åxå en vecka gammal. Bilden är tagen på valborgsmässoafton.


Gofisen idag, vilken skillnad....

Vill ha!!!!!!!!!!!!!


Känner mig fortfarande inte helt pigg än så jag har tagit det rätt lungt denna vecka. Skönt att älsklingen är hemma om dagarna nu när gofisen inte ligger still längre och måste passas hela tiden. Idag fick jag även ett snabb beök av Maria som hade vägarna förbi :) Vi prövade gåstolen idag igen och nu når han nätan ner men han är mest intresserad av leksakerna på bordet som låter och blinkar.

Dagens gofis ;)

Body måste vara det mest praktiska klädesplagget man uppfunnit för bebisar. Det underlättar vid blöjbyte då man bara knäpper upp i grenen och dessutom glipar det inte i ryggen. Kommer nog att använda bodys ett bra tag till. Det finns ju så mkt söta och gulliga bodys idag. Har surfat runt lite idag och hittat massa söta babykläder.


























Lucia!


Trodde att jag skulle sova bort huvudvärken men vaknade imorse med fortsatt huvudvärk. Konstigt för jag brukar inte ha värk så länge och det brukar alltid hjälpa med en värktablett men inte denna gång. Så idag har det inte blivit mkt gjort. Lika bra det för det är ishalka ute så det går ändå inte att promenera. Vi sov middag hela familjen på eftermiddagen så nu känner jag mig lite piggare  och huvudvärken är nästan borta :) Älsklingen är och tränar nu så jag har bakat kladdkaka när han varit borta. Kände att jag behövde muntras upp lite för det är så tråkigt att vara sjuk.



Gammelmormor har köpt badblöja till gofisen i julklapp så nu ska vi dra till badhuset snart igen. Jag hjälpte henne att köpa dem på badhuset. Det var ganska utplockat i storlekarna men jag hittade en mörkturkos som var fin.

Det blev den med bamsemotiv på i stl. 10-13 kg. Det stod 12-18 mån på dem men då skulle de garanterat vara för små så gofisen är nog stor för sin ålder. Kollade i gamla bvc-anteckningar från när jag var liten och då vägde jag 10,3 kg som ett-åring. Vi ska snart på 8 månaders kontroll med gofisen och jag tänker att han väger drygt 10 kg nu så han är riktigt stor. Men man får tänka på att han vägde 1 kg mer redan vid födseln och han är rätt lång också.

Dagens gofis ;)

Idag är det ju Lucia och vi kollade på ett vackert luciatåg på nyhetmorgon idag. Det var lite roligt att det var en mörkhårig tjej som var lucia för det har varit så mkt blondiner genom åren både i skolan när jag växte upp och även större luciatåg som visats på tv. Tänkte sätta på gofisen sin tomtedräkt idag när det är lucia men det var älsklingen som klädde på honom imorse så det glömdes bort. Vi har iaf tagit julkort med tomtedräkten på som jag skickade iväg i söndags.




Förkyld!


Hade ont i huvudet när jag vaknade imorse. Tog en ipren men det släppte inte så det är antagligen spänningshuvudvärk jag har. På dagen tog jag, älsklingen, dolly och gofisen en promenad runt borejoggen. Halvväggs så började jag bli snorig och nu har jag blivit förkyld på eftermiddagen. Har dock inte ont i halsen så förhoppningsvis blir det ingen långvarig förkylning denna gång. Pappa (morfar) har erbjudit sig att sitta barnvakt så jag och älsklingen kan åka skidor nån dag i veckan. Vi tänkte åka till Mattila på torsdag så hoppas att jag är frisk då.
Frida ringde förut så nu är det även bestämt att det blir utgång på juldagen på stjernehallen. Kul att de hittar på nåt i Torsby för björnidet känns inte så roligt längre. Maria skulle också bli med och hon skulle även höra med Sara. Det ska bli skoj att komma ut en kväll.

Nattens pyjamasoutfit ;)

Tredje advent!


Idag har jag, älsklingen och pappa varit till Mattila och åkt skidor för första gången utomhus denna sässong. Det var så mkt roligare än att åka i tunneln. För det första så har man alltid mkt bättre skidor utomhus, både glid och fäste är bättre än inne i tunneln. För det andra så får man se vacker natur istället för betongväggar och för det tredje så slipper man åka runt massor med varv på samma bana utan här var det uppkört nästan 2 mil skidspår :) Det blev årets längsta pass, 1 timma och 40 min åkte jag. Är trött i kroppen nu men det är en skön känsla. Gofisen var hos sin mormor under tiden och han hade skött sig ypperligt.

Älsklingen åkte lite längre än mig så jag passade på att ta kort när han kom tillbaka till bilen. Hann inte ta någon närmare bild på honom för batteriet dog :P

Igår blev jag ompysslad i håret av Maria. Hon skulle göra slingor i folie med toningen som jag köpte i Karlstad. Vi blandade mörkblonda med ljusbruna slingor och jag blev väldigt nöjd :) Maria är väldigt duktig på hår och hon lyckades bra med slingorna.

Det är alltid roligt med förändringar och nu blev jag av med min utväxt. Toningen skulle hålla 24 tvättar stod det på paketet. Tack igen Maria :)


Dagens outfit ;)


Det snöar!


Det har snöat riktigt stora flingor nu på förmiddagen. Det är mkt mildare idag så det är blötsnö som har kommit.


Har varit och lämnat tillbaka bilbarnstolen på sjukhuset på förmiddagen som vi hyrt av landstinget. Man får max hyra dem i 9 månader men den har varit för liten ett tag nu så nu åker gofisen bara i den nya. Var till tandhygenisten också på förmiddagen och kollade så att blekningen såg bra ut. Ska fortsätta några dagar till med undre tandraden och sen blir det porslinsfasaderna i mitten på januari. Älsklingen är ute och tränar nu så jag sitter med gofisen i knät. Är lite ratslös för jag har inte tränat sen i måndags. Fick lite ont i knät efter att vi gick stavgång då jag hade på mig stövlar och sprang i nedförsbackarna med dem. Så jag tänkte vila tills det släppt helt. Ikväll ska vi äta tacos. mums :)




Dagens outfit ;)


Heldag i Karlstad!


Idag har jag och gofien varit till Karlstad och hälsat på bästa Maria :) Det blev en mkt trevlig och rolig dag. Var först lite osäker på hur jag skulle klä gofisen för det var 13 minusgrader hemma imorse. Så jag tog med både vinteroverallen och fleeceoverallen men i Karlstad var det bara 5 minusgrader när jag kom och ingen snö överhuvudtaget. Tänk att det kan skilja så mkt på bara 10 mil. Vi drog först till stan och lunchade och Maria var å gullig att hon bjöd mig på lunchen. Minns inte vad stället hette men de hade super god mat. De serverade två rätter som vi smakade på, lax med potatis och nån kall laxsås och kalvfärsbiffar med råstekt potatis med nån god sås. Vi var mätta hela eftermiddan...Sen blev det lite shopping.


Reflexskydd från Clas Ohlson som man drar över hela suffletten på barnvagnen så nu kommer vi att promenera säkert även i mörker.


Body i stl. 86 att växa i från Lindex. Gillade färgerna.


Skjorta med slipover i stl. 80 från h&m som gofien kanske kan änvända om 1-2 månader. Har köpt ett par bruna manchesterbyxor förut från h&m i stl. 80 som matchar det jag köpte idag.


Dessa har jag hemma som han ska ha till setet.


En till julklapp till svärmor från oss. Insåg när jag kollade igenom julklapparna att hon inte fått lika mkt som de andra och rättvisa är viktigt för mig ;) Detta fikafat kommer från boulevard.




Berättade för Maria att jag är trött på min utväxt men ska inte gå till frisör än på ett par månader så då frågade hon om hon fick göra slingor på mig och det tackar jag ju inte nej till. Så vi drog till Åhlens och köpte färg. Vi får se om vi hinner i helgen. Det blir ej permanent färg utan toning och vi ska blanda en mörkblond med en ljusbrun. Ska skaffa foliepapper och en pensel tills dess. Blir det för mörkt så ljusar jag bara upp det nästa gång jag ska till frissan.


Så här glad var gofisen när han fick sitta upp i vagnen idag. Vi tog även en promenad ut till norrstrand och gick in i en butik där de säljer brud- och balklänningar och kikade. Det fanns mkt fint men provade inget. Det får bli en annan gång. Innan vi gick hem köpte vi med brownies och cola från seven eleven och fikade hemma hos Maria innan vi drog norrut . Tack Maria för en fin dag!

Ikväll har jag googlat på brudklänningar. Blev inspirerad efter besöket i butiken. Har varit inne på att ha en klänning i chiffong men nu funderar jag på att ha spetsklänning istället. Vi får se. Än så länge så är detta min favorit:

Alt. 1


Gillar urringningen i ryggen väldigt mkt.

Alt. 2




Alt. 3




Alt 4.


Med spetsbolero.



Mera snö!


Inatt kom det 7 cm snö :) Det är alldeles vitt överallt...

Vaknade tio över sju av att älsklingen kom in i sovrummet och jag undrade varför han fortfarande var hemma och inte på jobb. Pappa hade ringt på morgonen och sagt att det var för mkt snö för att kunna röja så nu är Andreas vid arbetsförmedlingen och anmäler sig som arbetslös. Men han lär väl knappast hinna få något jobb eftersom han ska vara pappaledig från första februari....Funderar på vad vi ska hitta på idag. Tror inte det är plogat än så att det går att gå ut och gå. Tvätt har jag massor av i stora lass som jag försöker tvätta undan nu men en 60 tvätt tar 2,5 timme så det tar sin lilla tid...Imorgon ska jag och gofisen åka en tur till Karlstad och hälsa på Maria :)


Dagens outfit ;)

Snö!


Igår när vi var ute och promenerade så började det snöa. Fick dra på regnskyddet över suffleten för annars snöade det in på gofisen. Nu ligger det ett tunt tunt vitt täcke på marken. Imorse hade vi 7 minusgrader så då struntade vi i den dagliga promenaden och jag har ju dessutom tränat tre dagar på raken så då förtjänar jag att slappa.



Har badat gofisen två gånger idag. Först på morgonen som jag brukar göra två gånger i veckan och sen efter olyckan på eftermiddagen :P Det är nog tänderna som spökar för det var så mkt att det läckt ut från blöjan och hela ryggen var skitig. Nu hoppas jag att det kan gå nån dag till innan han behöver badas igen...


Halva dagens outfit som nu ligger i tvättmaskinen :P

Blåbärsglögg!


Gjorde klart glöggen i eftermiddag som jag påbörjade igår. Har fått receptet av mamma och det är solklart den godaste glöggen jag druckit. Den blev dock dyr eftersom vi inte hittade några blåbär i somras så vi fick köpa allt. Därför ska vi njuta extra mkt när vi dricker den ;)

Recept:
1,5 L blåbär
1,5 L vatten
2 msk kanel
2 msk hela kryddnejlikor
4 dl strösocker
Konjak (jag tog 4,5 dl)

Mixa bär och vatten tillsammans. Ha i en stor kastrull och tillsätt kryddorna. Koka i 30 min. Låt stå över natten.
Sila och koka sedan upp med socker. Låt svalna och häll i konjak efter behag (ca en kvarting + lite mer ;) !!!!!!!!!!)


Kokade i 30 min.


Sila.


Koka upp med socker.




Måndag morgon!


Det blev en lugn gårdag. Orkade inte göra så mycket. Det blev iaf ett träningspass på dagen med älsklingen. Farmor ställde upp som barnvakt så nu har vi tränat tillsammans två dagar på raken :) På eftermiddagen var vi så trötta att vi sov middag i två timmar med gofisen mellan oss. Vaknade av att älsklingen väckte mig efterom mormor och morfar kom på besök. Då var jag alldeles yrvaken och undrade argt varför han var tvungen att väcka mig när han skulle på jobb (trodde det var tidig morgon) ;)

Gårdagens outfit ;)

Idag vaknade vi kl. 8 och då fick gofisen sin dagliga frukost med päron-banangröt. Han ligger nu i gymet och vände sig precis till magen :) nyfiken på om han kan vända sig tillbaka...Vi ska snart gå ut på en promenad. Hoppas bara att det inte är lika halkigt som igår. På måndagar har jag min träningsdag och eftersom det inte går att åka rullskidor längre så tänkte jag åka skidor i tunneln i eftermiddag.

Dagens outfit ;)

Älskar lördagar!


Tredje luckan på adventskalendern öppnades av älsklingen idag. På lappen stod det att han skulle ligga kvar i sängen så skulle jag fixa frukosten. Annars är det i princip alltid han som fixar frukosten så jag antar att det kändes skönt för honom att slippa för en gång skull. Efter frukost gjorde vi vår veckohandling på toria och då invigde gofisen sin nya bilbarnstol. Det verkade som han satt bra iden. Stabil och stor är den. Den går ju från 9-25 kg och han väger kanske 9,5 kg nu så den känns lite stor. Annars är den väldigt praktisk då nackstödet automatisk följer med ner och anpassas efter bebisen/barnet när man spänner fast bältet så det behöver aldrig ställas in.

När vi kom hem drog jag och älsklingen iväg och tränade eftersom vi fick barnvakt idag av mormor och morfar. Vi har inte tränat ihop sen i januari ifjol så det var roligt. Det regnade för fullt så det fick bli stavgång i gräsberget. Kände mig stum i benen idag så det blev bara 5 gånger uppför backen medan älsklingen gick 7 gånger. På eftermiddagen så lagade jag spagetti och köttfärsås utan vitlök denna gång till gofisen :P I recepthäftet som vi fick på babymassagen så skulle man ha i vitlök men gofisen har luktat och rapat vitlök efter varje måltid med spagetti och köttfärsås så jag hoppade över det denna gång.

23 stycken matlådor blev det.

Efter detta projekt så bakade jag saffransskorpor med pistage och apelsin. Receptet kommer från Leilas söta jul som hade premiär i torsdags. De såg så goda ut så jag var tvungen att prova dessa. Har inte provsmakat än och nu är jag så mätt efter middan så det får nog bli imorn.






När jag bakade satte älsklingen upp istapparna på baksidan och det blev superfint. Har ingen bild nu men det kommer. Vi har även istappar på framsidan som jag köpte på öb för två år sedan men de är mer gula i ljuset och hänger inte riktigt ner utan korvar sig. Dessa som jag köpte förra helgen på ica maxi var lite dyrare men ljuset är vitt och de hänger rakt ner som istappar ska.

Efter istapparna satte älsklingen upp väggordet som jag hämtade på torgbutiken i torsdags.



Blev riktigt nöjd. Det första som kommit upp på väggen i matsalsrummet.
Klädde upp mig lite ikväll med en julklänning som jag köpte för två år sedan på h&m. Det var ett tag sen man klädde upp sig. Det kan jag sakna väldigt mkt från uppsalatiden. Alla fester där man träffade vänner och att man klädde upp sig ofta.

En postiv sak i mitt liv är att vågen igår visade 75 kg. Två veckor innan förlossningen vägde jag 107 kg så jag har alltså gått ner 32 kg :D Jag är ett levande bevis på att man inte behöver gå på LCHF eller någon annan diet för den delen heller för att få ner i vikt. Älskar ju sötsaker och har insett att det inte lönar sig att ha förbud för då får jag bara bakslag och vräker i mig så det bli jojobantning. 75 kg kanske låter mycket ändå för många men för mig tycker jag inte att det är så farligt. Visst jag är inte pinnsmal men jag är inte byggd för att vara det heller. Alla har ju olika förutsättningar och jag är inte beredd att svälta mig för att se riktigt smal ut. Tycker dessutom att det är vackert med kurvor. Jag är ju ändå 175 cm lång och har grov benstomme. Tränar ju 3-4 dagar i veckan så jag har nog en blandning av fett och muskler. Det som jag borde bli bättre på är nog att äta mellanmål. Det blir oftast bara huvudmålen och så fikar jag på eftermiddan och då slinker det ner något kaffebröd. Tror att det är bra att äta ofta men små portioner. Men det är lätt att man äter sällan men stora portioner :p


107 kg




Idag: 75 kg.
När älsklingen tog detta kort ikväll i sovrummet så skulle han sen gå till vardagagsrummet och lägga tillbaka kameran. Då funderade han på vart gofisen tagit vägen när han slängde en snabb blick över babygymet. Sen såg han att han förflyttat sig en bit:


Filten hade han knölat ihop och han låg utanför babygymet på mage och lika glad för det :)

Ha en fin kväll!





Fredag :)


Igår var jag pigg och kunde inte somna så kl. halv tolv drog jag igång och bakade rocky road. Hade tänkt att göra dom på lördag men passade på inatt istället. De blev farligt goda. Gjorde dom för kanske två-tre år sedan men då blev jag besviken men med lite ändringar i receptet så blev de väldigt goda.



Grundreceptet kommer från Leila Lindholm som hon bakade i Leilas jul.

Recept:
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Min variant:
600 g marabou mjölkchoklad
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta cashewnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här:

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.



De blev mycket godare. Jag gillar ju egentligen mörk choklad men i den här blandningen var det inte gott. Mådde bara illa när jag åt dem men med mjölkchoklad blev de hur goda som helst. Undrar om jag lyckas spara dom till julen, tror nog inte det ;)


Idag sov vi till kl. halv nio. Nu ska vi dra ut på en promenad runt borejoggen innan svärmor kommer med räkor som hon köpte i Kongsvinger igår.


Dagens outfit ;)










Det ska smakas på allt nu :P

Mums!


Var iväg i eftermiddag och gjorde några ärenden på byn. Nu är alla julklappar helt klara. Har nog aldrig varit så här tidig någon gång. Brukar ju köpa de sista klapparna några dagar innan så i år är jag i tid. Det känns bra att inte behöva tänka på det mer. Julgran har vi också fixat men den ska inte in än på ett tag. När jag kom hem drog älsklingen iväg och tränade. Jag la då gofisen i babygymet när jag skulle baka saffranskaka. Så här låg han när jag tittade till honom 10 min senare.

Busfröt hade vänt sig till andra sidan och sprattlade och skrattde för fullt. De senaste två veckorna har vi märkt att han inte ligger kvar på samma sätt som vi läger ner honom i babygymet. Snart är nog den lugna tiden förbi...


Saffranskakan blev verkligen super god. Maria du hade rätt, den blev nästan lite kladdig inuti. Inte alls torr på långa vägar. Ska frysa ner den nu för annars äter jag snart upp hela :P


Recept Saffranskaka:

4 dl mjöl
200 g smör
2 ägg
1 pkt saffran + 1 sockerbit
3 dl socker
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Garnering:
* Florsocker

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
Stöt saffran och sockerbiten. Häll det i sockerblandningen.
Häll i det avsvalnade smöret blandat med mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ner smeten. Häll i en smord form.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

Låt svalna och garnera med florsocker.


Sovmorgon!


Vaknade kl. halv sju imorse av att gofisen jollrade för fullt i sin spjälsäng. Älsklingen la honom då bredvid mig innan han åkte iväg för att jobba. Han öppnade första luckan på sin adventskalender imorse och där i låg en tialott men tyvärr ingen vinst men han var nöjd ändå. Vi somnade sen om till kl. 9, super skönt :) Sedan blev det en promenad runt borejoggen med en paus vid gammelmormor. Där spelade vi skitgubbe innan vi drog vidare. Nu har vi fått i oss lite mat. Ska iväg och göra några ärenden sen när älsklingen kommit hem från jobbet. Ska bl.a hämta ut ett paket på torgbutiken sen som innehåller två julklappar och ett väggord som vi ska ha i vardagsrummet. Funderar sen på att baka saffranskaka ikväll som jag fått receptet av Maria. Den verkade väldigt god och jag lånade en mortel av min mormor förut som man ska använda till saffranen.


Gofisen är väldigt stabel i ryggen nu och sitter utan problem.

RSS 2.0