Hundvakt!


Denna vecka är jag hunvakt då Dollys daghusse inte hade möjlighet att ha henne. Vi gick runt Borejoggen på förmiddagen så nu har hon sovit nästan hela eftermiddagen :) Snart kommer älsklingen hem och då ska jag ut och träna en timma rullskidor i Valberget. Det blir mörkt snabbt nu när det är ändrat till vintertid men det är elljus på rullskidbanan så det gör inget.

Jag glömde att lägga in bilder igår på de fina presenterna vi fick av Maria, Peter och Frida när de var här i lördags.




Tavlan och bodyn fick vi av Maria och Peter. Vi har inte riktigt bestämt i vilket rum vi ska sätta upp tavlan men det lutar nog åt sovrummet. Den är iaf jätte fin och jag älskar texten och vi har dessutom inte så många tavlor hemma.


Denna fina ljuslykta och dreggellapp till Theo fick vi av Frida. Man kan dessutom byta ut till andra färger om man vill så jag funderar på att köpa röda till julen. Men färgen vi fick passar perfekt nu till våra nya tapeter i vardagsrummet. Dreggellappen var av märket Lasse Åberg och sådana går det åt nu när han dregglar för fullt :P

Tack igen Maria, Peter och Frida.


Dagens outfit :)

Gofisen sover!


Passar på att skriva ett inlägg när älsklingen är ute och tränar och gofisen sover middag. Igår hade vi fullspäckat schema då vi först var till Karlstad på dagen och sedan hade gäster på kvällen. Det blev 50 års present till mamma och en bilbarnstol till Theo. Vi valde att köpa stolen på babyproffsen eftersom de har bra service där. Det blev en axkid. Det är ett nytt märke på marknaden. Vi valde den för att den var stabil, lätt att justera nackhöjden och enkel att spänna fast säkerhetsbältet. Den verkade dessutom mer rymlig än de andra stolarna och det är ju bra när vi har en sån stor kille och vi vill att han ska kunna ha den några år.


Till mamma blev det ett vitguldhalsband i födelsedagspresent. Hoppas hon kommer att bli nöjd. Annars så var det öppet köp i 30 dagar så hon kan ju alltid byta.

När vi kom hem var det bara att förbereda inför kvällen då vi skulle ha Maria, Peter och Frida på besök. Det blev klyftpotatis, grillspett med kycklingfilé och tzatziki till varmrätt och chokladpudding med vispgrädde och cashewnötter till efterrätt. Tvärr fick Maria huvudvärk så hon var tvungen att åka hem tidigare men vi andra spelade När och Fjärran och satt och pratade. Vi kom inte i säng förrän halv tre tror jag så idag är vi lite småsega.
Men det har ändå blivit en promenad runt borejoggen och så har jag nyss haft besök av fina Maria :)

Igår läste jag ut Camilla Läckbergs "Änglamakerskan" på vägen hem från Karlstad så nu ska jag ge mig på nästa bok. Änglamakerskan var super bra. Den var faktiskt bland de bättre av hennes böcker så därför läste jag ut den relativt snabbt. Nu ska jag ge mig på en bok av Linwood Barclay som heter "Alltför nära". Jag har ingen aning om hur den boken är men jag har läst en annan bok av den författaren som heter "Utan ett ord" och den boken är bland de bättre jag har läst så jag hoppas även på att detta är en toppen bok :)



Jag har tyvärr ingen dagens outfit på gofisen men jag tog en bild igår när han somnade i matstolen när vi lagade mat ;)

Lyxproblem!


Det känns att jag var uppe med tuppen imorse. Gofisen och jag brukar ju dra oss till kl. nio på morgonen och idag vaknade jag kvart i sju och kunde inte somna om. Nu är jag så trött så det får nog bli sängen snart. Sådana lyxproblem har jag som mammaledig ;) Det är helt underbart att vara mammaledig. Tänk att få vara med sitt barn den första tiden i livet, det kan inte bli bättre. Om vi hade ekonomisk möjlighet så skulle jag vilja vara hemma mkt längre. Även om det ska bli skoj att snart bli klar med skolan och börja tjäna pengar så finns det inget som slår den här tiden som föräldraledig. Du kan göra vad du vill om dagarna med ditt barn. Vill du vara inne och slappa så kan du göra det eller vill du aktivera dig och hitta på saker så kan du även göra det. Tänk att vakna varje morgon till att höra ditt barn jollra och sedan få ett stort leende när du säger godmorgon. Det är lycka det :D


Dagens outfit :)

Uppe med tuppen!


Vaknade tidigt i morse så nu sitter jag i soffan med en kopp te och Camilla Läckbergs nya roman "Änglamakerskan" och väntar på att gofisen ska vakna :) Jag gillar hennes böcker. De är spännande och lättlästa, samtidigt som de inte är för råa för att vara deckare. Förra veckan läste jag ut Patrik Sjöbergs biografi "Det du inte såg". Den var gripande så jag kunde inte släppa boken så på två dagar var den utläst. Den handlade om hans uppväxt och liv inom friidrotten. Hans tränare utsatte honom för övergrepp som barn. Detta kunde man se formade honom genom hela hans karriär och resten av livet. Fy vad hemskt och jag tänker samma sak som Sjöberg nämde i boken "hur kunde ingen se vad som pågick"? Hade detta hänt mitt barn skulle jag aldrig förlåta mig som förälder. Jag kan iaf rekommendera denna bok.

Efter att Theo har vaknat och fått gröt blir det nog en promenad runt borejoggen. Sedan ska jag göra några ärenden på byn på eftermiddagen.


Bakdag!


Igår kom farmor och farfar på besök efter jobbet. Farmor hade gjort en present till Theodor på 6 månaders dagen. Hon hade suttit uppe natten innan för att bli klar.


Denna fina tröja hade hon stickat. Den var i stl. 9 månader och vi trodde att den skulle passa nu då Theo är så stor för sin ålder men han drunknade nästan i den :) Sedan fick han även tre par nya strumpor att växa. Tänk att vår lilla gofis blir firad så varje månad. Han är redan bortdskämd.

Efter deras besök drog jag till skidtunneln för att träna. Jag fick presentkort att åka i tunneln när jag fyllde år. Har inte åkt i tunneln på två år så det var inge vidare att börja på en höstdagseftermiddag. Det gick något fruktansvärt tungt. Det gled knappt själv i nedförsbackarna. Jag hade dessutom dåligt fäste. Det gick inte att saxa bredvid för det var så mjöligt så det var lika bra att stå kvar i spåren trots att det var så bakhalt. Hade lust att gå ut efter ett varv för det var så tråkigt men jag kämpade på i en timme iaf. Just nu känns det som jag aldrig vill in i tunneln igen. Det är roligare att träna ute i spöregn men jag ska ge det en chans till då jag ska byta till ett par mjukare skidor. Förhoppningsvis får jag då fäste iaf. Det vore allra bäst att åka på förmiddagar då spåren är nydragna och mer fasta men tyvärr är det inte praktiskt möjligt nu.


Idag har jag bakat chokladsnitt och nötdrömmar. Det var inte så lätt då gofisen har varit grinig på senaste tiden. Han är knappt nöjd i famnen nuförtiden så han var knappast nöjd att sitta i matstolen. Vi skyller på mormor och morfar som skämde bort honom när vi var till Tallinn ;)



Självklart blev det några smakprov till eftermiddgasfikat :)

Idag kom dessutom gåstolen som vi beställde i lördags. Även om det är i tidigaste laget så var vi tvungen att pröva den.

Den hade både ljud- och ljusfunktioner men trots att vi hade det lägsta läget så nådde inte gofisen ner till golvet :P Kanske därför den var på rea. Om ett par månader så blir den perfekt.


Dagens outfit :)

Grattis Theodor på 6 månaders dagen!


Idag blir mammas gofis hela sex månader. Hur gick det till? Hur kan tiden gå så fort? Han har blivit så stor och börjar snart växa ut bodys i stl. 74. Farmor och farfar kommer på besök i eftermiddag och ska fira honom. De brukar fira honom varje månad :)

Idag står tvätt, promenad runt Borejoggen och matlagning på schemat.


Dagens outfit :)

Bowling!


Snart ska älsklingen, jag, Frida och Peter bowla. Det ska bli skoj. Har nog bara bowlat 4-5 gånger i mitt liv så jag är inte speciellt bra på det :P Gofisen ska vara hos mormor och morfar under tiden. Vi hade tänkt ta med honom eftersom de nyss hade varit barnvakt så vi ville inte fråga igen. Men när jag var och åt lunch hos gammelmormor idag så erbjöd de sig att passa honom. Det är nog bäst för det är nog ganska högljutt där inne och vi har inte skaffat öronskydd till honom. Efter bowlingen ska vi hämta gofisen och sen ska Frida och jag gå ut en sväng. Vi får se om det finns något skoj ikväll att gå till. Det blir säkert hörnet för jag tror inte att idet är öppet.


Tacos!


Ikväll ska älsklingen och jag ha tacomys. Det är nog den rätten som oftast återkommer på helgerna. Det är ju både gott och enkelt att göra. Vi brukar köra på pitabröd istället för tortillabröd och även nachochips. Pitabröd är supergott till tacos och det har vi ätit i min familj sen jag var runt 9-10 år. Nachochips är mycket lättare än tacoskal för de går bara sönder när man tar en tugga och så rasar allt ur :P En sak som jag lärde mig av vänner i Uppsala var att även steka svamp och ha som tillbehör. Det tycker även älsklingen om :)

Idag satt gofisen själv i över trettio sekunder innan han rasade ihop. Dock sitter han som en fällkniv och stödjer sig med händerna :)



Sitta själv!


Snart sitter mammas gofis själv. Idag satt han i nästan 15 sekunder innan jag fick ta emot honom då han föll ihop som en hösäck ;) Om några veckor behöver jag nog inte stödja honom längre. Tänk att det går så snabbt. Det händer verkligen väldigt mycket första året. På måndag blir gofisen hela 6 månader. Kan inte förstå att han funnits hos oss så länge. Det känns som igår att vi kom hem från BB. Det har iaf varit det lyckligaste halvåret i mitt liv :) Livet kan nog inte bli bättre än så här. Han har då inte ärvt mammas morgonhumör för när vi vaknar på morgonon och jag säger "gomorgon gofisen" då ler han stort åt mig.


Dagens outfit :)

Bilbarnstol!


Vi måste snart köpa en bilbarnstol till Theo. Den vi har hyrt från landstinget får vi max hyra i nio månader. Vi får som längst låna den till 25 december men han kommer inte att kunna ha den så länge. Idag insåg jag att det börjar bli lite bråttom då han knappt fick plats iden. Fötterna stack utanför stolen och det börjar bli tajt vid nack- och huvudstödet. Den tjocka fleecejackan gjorde nog också sitt. Så nu funderar vi på vad vi ska köpa. Man vill ju att gofisen ska åka säkert samtidigt tror jag inte att man behöver köpa den allra dyraste. Själv tror jag något däremellan kan vara lika bra. Vi funderar på att ta en tripp till Karlstad nästa helg och investera i en stol. Jag vill ändå sätta mig in i det lite grann för jag är lite skepptisk till försäljare och tror alltid att de vill sälja den dyraste för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Idag har jag googlat lite på olika modeller och bäst i test. Den här Britax Multi-Tech blev utsedd som bäst i test 2011.

Britax Hi-Way blir utnämnd som bästa budgetval. Så den vore ju ett alternativ.

Vi får se, det finns ju många andra modeller också. Vi kan ju höra lite grann vad de rekommenderar.


Dagens outfit :)

Adele




Slappardag!


Idag har jag nästan inte gjort någonting. Har inte ens varit ute för att hämta posten så det fick älsklingen göra. Det har regnat idag så jag kände inte för att gå ut och gå. När Theo sov middag så passade jag på att läsa ut min pocketbok "Röd täckmantel". Det var ingen toppenbok men lite spännande på slutet iaf. Nästa bok jag ska ge mig på blir "Det du inte såg" som är en biografi av Patrik Sjöberg.



Theo verkade tycka om maten jag lagade åt honom. Man kanske skulle kunna dra ner på vitlöksmängden och halvera till en klyfta nästa gång för han har rapat vitlök hela kvällen ;)

Dagens outfit :)

Spagetti med köttfärsås!


Idag har jag lagat barnmat för första gången. Det blev spagetti med köttfärsås eftersom Theo gillar den burkmaten mest. Det gick snabbt att laga den men tog desto längre tid att mixa den. Fick dela upp mixandet i 5 omgångar då det blev för mycket att mixa allt på en gång. Nästa gång använder jag nog matberedaren så kommer det nog gå snabbare. Imorgon ska jag pröva och se om gofisen gillade det mamma lagat.






20 stycken matlådor blev det :)

Tallinn!


Igår kom vi tillbaka från vår resa till Tallinn. Vi har haft det toppen bra. Självklart saknade vi våran lilla gofis men han hade skött sig bra här hemma :) Tiden gick så fort så det var mest på hemresan i bussen som det var jobbigast att vara ifrån honom. Eftersom vi kom hem ganska sent så var han trött när vi kom och han kunde knappt hålla uppe ögonlocken. Vi tvingade honom ändå att vara vaken en timma så vi kunde snosa på honom. Det kändes som han hade växt sen vi åkte. Både jag och Andreas tyckte att hans händer hade blivit större. Han växer så det knakar och har redan stl. 74 i klädstorlek.

Första kvällen på båten åt vi buffé och det var otroligt gott. Som vanligt så äter jag alldeles för mycket när det är buffé så jag mådde lite illa efteråt. Det kallskurna bordet var nog min favorit. Där fanns det bl.a. gravad lax, varmrökt lax, olika slags sillar, laxpaté, räkor, stenbitsrom, rostbiff, grönsaker, nudelsallad olika såser. Av detta bord tog vi två omgångar av. Sedan gick vi in på det varma bordet där det fanns potatisgratäng, revbensspjäll, kyckling, rostbiff, lamm, wok, stekta grönsaker i tomatsås och mer som jag inte kommer ihåg. Sedan gick jag och hämtade lite ost och kex och avslutningsvis så högg vi in på desertbordet. Där blev det marängswiss för min del med glass, kolasås, maränger, bär och grädde. Eftersom vi åt så mycket första kvällen så orkade vi inte göra så mycket mer. Vi tog bara en liten tur till baren och kollade runt lite grann. Sedan gick vi till hytten och tänkte vila lite på maten innan vi skulle gå ner till baren igen men då somnade vi och vaknade vid halv två på natten. Då var det bara att hoppa i nattlinnet och gå och lägga sig.

Lördagen spenderades i Tallinn i gamla stan. Det var väldigt mysigt där och det påminde litegrann om gamla stan i Stockholm. Det lyste även igenom att det var en öststat då det fanns fattiga, sunkiga byggnader lite varstans. Runt om gamla stan slingrade sig en mur som ni kan se på bilden.



Vi hann bl.a. besöka en katedral.

Vi var även inne och kikade. Det var mycket mer utsmyckat än i en svensk kyrka. Längst in i hörnet stod det några i en kö som skulle bikta sig hos prästen. Ingen fotografering var tillåten där inne. Det verkade mycket strikt.

Vi besökte även en utsiktplats som låg höst upp i gamla stan. Utsikten sträckte sig mot de nyare stadsdelarna och mot båthamnen.


Avslutningsvis blev det shopping och vi besökte en marknad och en alkoholbutik som hette "Super Alko" :) Passande namn för där inne bjöd de på smakprover och hade olika rabatterbjudanden på dryckerna. Så mycket som man fick provsmaka där inne så kunde man ju bli full innan man kom ut ur butiken :P Det blev iaf en del införskaffat till barskåpet och även lite presenter.

På marknaden köpte vi brända mandlar och raggsockor till Theo. Det blev även en kylskåpsmagnet som det står Tallinn på. De andra sakerna på bilden kommer från taxfreen: Halsduk, väggskylt och kajalpenna. Exakt en sådan halsduk har jag ägt förut som jag köpte när jag var i Thailand men den tappade jag bort i vintras. Väggskylten köpte Andreas till mig eftersom han tycker att jag städar för mycket. Här kommer en förstorning så att texten syns ;)

Nu behöver jag inte städa så mycket längre, toppen! :D


Presenter och beställning:

Farmor och mormor fick varsin milkwood och chokladkaka som tack för de varit barnvakt. Morfar fick en whisky som tack. Morfar skickade även med en bestllning på chivas regal 12-åriga whisky och 1L vodka.


Nästa bild skäms jag för att lägga upp då det är alkoholen till oss. Det känns som alkolistvarning när jag ser allt samlat på en bild, hehe :P Men men, det ska ju räcka länge också. Iaf veckan ut ;)

Jag köpte Dooleys och en till lokal mjölklikör som är i den fina förpackningen, 3 bag in box (2 vita och 1 röd), choklad och snacks. Andreas köpte cognac, whisky, vodka, öl och en bag in box med vitt vin. Nu är alkoholförråden fyllda :)

När vi kom tillbaka på båten skulle vi ta en tupplur så vi skulle orka med kvällen. Vi sov i 1,5 timme innan vi vaknade. Pigga efter det så gjorde vi oss iordning för kvällen där det stod rysk à la carte på menyn.

Det var mycket annorlunda. Till förrätt åt vi borsjtj som är en rödbetssoppa. Den innehöll bl.a. vitkål, lök, morötter, rödbetor och lamm. Den var helt ok men smakde väldigt annorlunda 3/5 poäng får den av mig. Till varmrätt åt jag grillspett med lamm, tomatsås, ugnsbakad potatis med persiljesmör och sallad till detta.

Lammet var väldigt mört och super gott. Den får nog 4/5 poäng av mig. Det var roligt och spännande att äta rysk mat. Vi blev även väldigt mätta denna kväll men inte så vi mådde illa iaf. Efter middagen drog vi till taxfreen och handlade upp vår sista euro.

Godis fick det bli för de sista slantarna. Denna kväll orkade vi sitta en stund i baren. Det var musikunderhållning under kvällen. Vi drack drinkar och spelade även på en enarmad bandit. Det blev ett fint avslut på en lyckad
helg :)

Idag står promenad, tvätt och inhandling av mat och blöjor på schemat.





Sista minuten!


Imorgon åker jag och älsklingen till Tallin. Jag fick en kryssning i 25 års present av honom och vi blir borta hela helgen. Det ska bli hur skönt som helst samtidigt som jag kommer sakna Theo något fruktansvärt. Har aldrig varit borta från Theo någon natt hittills. Farmor ska passa honom imorgon hemma hos oss och sedan kommer mormor och morfar och tar över resten av helgen. Vi kommer hem på söndag kväll så vi kommer att vara borta från Theo i tre hela dagar. Mamma sa till mig igår att nu får du inte ringa hela tiden och väcka honom. Men jag kommer inte kunna låta bli men får föröka hålla mig till ett eller kanske två samtal per dag ;)

Som vanligt så är jag ute i sista minuten när jag ska packa. Enda gången jag varit i tid med att packa var bb-väskan. Då var jag övertygad om att jag skulle föda 2-3 veckor tidigare än beräknat datum så jag kände mig tvungen att packa i god tid. Istället kom Theo nästan två veckor senare beräknat datum så väskan stod i hörnet i sovrummet i nästan två månader :P I alla fall så har jag nu packat klart inför resan imorgon.


Hoppas bara att man inte glömt något. Har iaf packat med det viktigaste som plånbok, biljett, mobiltelefon och pass och då kommer man långt :)


Dagens outfit :)

Babymassage!


Idag har vi varit på babymassage jag och Theo. Det är en gång i veckan vid fem tillfällen och idag var tredje gången. De hade delat gruppen i två idag så hälften har massagen vid ett annat tillfälle. Det kändes faktiskt mycket mysigare när vi var färre. Skönt att inte behöva trängas och det blev mer prat i gruppen. Jag tycker själv att det är mycket lättare att prata när man är i en mindre grupp och det verkade som de flesta kände så för det diskuterades mycket mer idag. Vi fick även se en film om barnmat efter massagen som visade exempel hur man kan introducera barnet till puréer och mat. Mjölk skulle man tydligen inte börja med förrän barnet är ett år och detsamma gäller salt och honung. Salt visste jag redan innan att man inte fick ge till bebisar men jag visste däremot inte att man fick krydda med andra kryddor. Allt utom salt och örtsalt går bra. Vi fick även med ett litet häfte med tips på hur en dags meny kan se ut i olika åldrar och lite olika recept på barnmat. Jag hade tänkt att bara köpa barnmatsburkar på ica men nu blev jag lite sugen på att laga egen mat. Dels för att burkmaten är väldigt smaklös och dels för att det även blir ekonomiskt. Det fanns bl.a. ett recept på spagetti och köttfärsås med rivna morötter, vitlök och peppar som krydda. Det känns som att det borde vara mycket godare än den tråkiga burkmaten. Man kan ju frysa in så behöver man ju inte laga så ofta. Kommer nog att kompletera med burkmat så att det blir varierad kost...

Sedan blev det ett träningspass i eftermiddag. Åkte rullskidor 57 min i valberget. Tyvärr så är det ju lägertider nu så det var fullt med folk som tränade. Själv tycker jag om att dra mig undan ha det lugnt när jag tränar så jag skulle ha åkt på lekvattnetsvägen istället, men det gick bra ändå. När jag kom hem så var mormor och morfar här och ville kika på Theo. De hade inte träffat honom sen i söndags så de var gossjuka :) Vi pratade resor eftersom ett resebolag ska komma till Toria imorn så att man kan rådfråga eller beställa resor. Vi ska nog gå dit på eftermiddagen och höra oss för om det går att förboka resor till nästa höst. 

Blev så sur förut då det är tredje gången jag glömmer när en traderaauktion går ut. Jag ville köpa ett när och fjärran spel och det här var splitternytt och jag tänkte vara taktisk och lägga mitt maxbud 15 sekunder innan auktionen avslutas men det var ju bara det att jag kom ihåg det två timmar efter att auktionen avslutats :P Både jag och älsklingen sa igår att nu får vi inte glömma det men det gjorde vi. Som tur är så brukar det dyka upp sådana spel hela tiden så nästa gång får jag inte glömma...Sedan blev jag inte direkt gladare när jag fick svar på mejlen att lära gå stolen var såld. Jag tänker köpa en lära gå stol till Theo och håller utkik på blocket och det här var en annons som sattes in igår på en akta graco stol med ljudfunktioner som bara var använd max 5 gånger. Det gäller att vara med direkt. Den här var turkos dessutom som är min favoritfärg. Får helt enkelt vara snabbare nästa gång.

Här kommer en bild på dagens outfit.


Dessa glömde jag fota som jag också köpte igår på rusta.

Rosa hundbajspåsar med svarta dödskallar på :) Har klagat på att mamma och pappa glömmer skicka med bajspåsar när jag ska passa Dolly, men nu är detta problem löst.
Godnatt!



Charlottenberg!


Idag blev det en tripp till Charlottenberg. Andreas kusin ville ha med mig som sällskap och det tackar man ju inte nej till. Har varit där en gång tidigare med älsklingen för snart två år sedan men hade glömt vägen dit så jag skrev ut en karta och vägbeskrivning på hitta.se. Det hade jag dock inte behövt då det var skyltat hela vägen, men men, bättre att vara på den säkra sidan :) Det var iaf roligt att åka dit som omväxling till Karlstad och dessutom mycket vacker natur på vägen. Skulle nästan ha stannat och tagit en bild men det gjorde jag inte...Hade inte tänkt shoppa så mycket utan mer följa med som sällskap och hjälpa till med barnen. Men det är svårt att låta bli så självklart kom jag inte helt tomhänt hem. Vi började med rusta.


Här köpte jag hushållsartiklar som flytande tvål, näsdukar, kökssvampar, sköljmedel och en kortlek.
Därefter bar det av till shoppingcentrat och mycket av tiden gick åt att byta blöja och ge gossarna mat. Tror vi var inne fyra gånger i skötrummet och bytte blöjor. De bajsade ner sig i omgångar :P Sedan så skulle vi själva få i oss något i magen efter att gossarna ätit så vi hann bara med tre butiker innan vi var tvugna att åka hem. Skopunkten, kappahl och h&m blev det.


Köp 3 betala för 2 på kappahl. Camilla tipsade mig om att när man använder tröjor så kan man ha en linnebody under så att det inte glipar i ryggen. Superbra tips då Theo fått några tröjor från sin mormor och även en fbk tröja från sin pappa som jag försökt använda men de åker upp så blir det kallt åt ryggen. En body med isbjörnar och turkosa mjukbyxor i stl. 80 blev det även härifrån.


Fleecemössa för 20 kr på kappahl, impregneringsspray från skopunkten som jag ska använda på min nya vinterjacka, polokrage från h&m och 3 bodys för 99 kr i stl. 80, även dom från h&m.

När jag kom hem hade älsklingen lagat kyckling med ris, gott. Nu är jag så trött efter denna heldag i Charlottenberg så jag ska nog ta och lägga mig och läsa innan jag somnar.
Ha en fin kväll /Linn

Trött i benen!


Idag har jag varit till vårdcentralen och tagit bort stygnen efter att jag tagit bort en leverfläck för 10 dagar sedan. Det känndes knappt. Man är nog inte så känslig vid magområdet. Skönt att det är klart nu. Hoppas bara att provsvaren visar att den var ofarlig. Det skulle ta ca två veckor att få provsvaren men det brukar alltid ta lite längre tid än beräknat så nästa vecka kanske...Annars blev det den dagliga promenaden runt borejoggen på förmiddagen plus en promenad till med Frida på kvällen. Sitter nu i soffan framför "Svenska Hollywoodfruar" och är trött i benen. Måste visa en bild på mina nya yogapants som är hur sköna som helst. Införskaffade dem när jag var på ett me&i klädparty för någon vecka sen.


Dessa bor jag i nu varje kväll :)




Självklart gick inte Theo tomhänt heller. Dessa fina harembxor med matchande body fick han. De är lite stora nu men kommer snart att passa och blir perfekta att ha i höst. Det fanns mycket med fina kläder på klädpartyt och jag skulle ha kunnat köpa hur mycket som helst till mig och gofisen men priserna var dyrare  än h&m, lindex och kappahl där jag brukar handla. Me&I ska tydligen ha bra kvalité och kunderna är väldigt nöjda. Kläderna kändes iaf väldigt mjuka och sköna.

Söndag!


På förmiddagen idag så kom mormor och morfar på besök och med sig hade de en present till Theodor. De hade varit till Karlstad på shopping igår och då kunde inte mormor låta bli att köpa nåt till sitt barnbarn :) Dessa fina vantar, tossor och mössa från polarn och pyret fick han.


De blir perfekta att ha nu på hösten när det blir lite kyligare. Sedan så följde vi med mormor, morfar och Dolly på en promenad när de skulle hem och så tog vi resten av borejoggen på hemvägen. Eftersom det var riktigt kallt idag så använde vi Theodors nya fleeceoverall och presenten från mormor och morfar. Så här glad blev han när han skulle få åka vagn.





Blodpudding och bacon lagade sedan älsklingen till oss när vi kom hem och nu funderar jag på att träna. Hade tänkt åka rullskidor men det regnar ute så det blir nog crosstrainern istället. Vi får se...

Borejoggen!


Idag har det blivit en promenad runt borejoggen på förmiddagen med barnvagnen. Har inte varit ute och promenerat på två veckor nu eftersom jag varit förkyld. Det var hur skönt som helst att komma ut så till veckan blir det nog powerwalk varje dag :) Just nu ligger Theo och sover så jag tänkte passa på och dra ett varv med dammsugaren innan han vaknar och vill ha mat. Sen så får vi besök av Andreas kusin och hennes barn från Ekshärad och då blir det minsann full rulle. Yngstinen hennes är snart 10 månader och rör sig överallt så där gäller det att ha koll. Det är skönt att Theo fortfarande ligger still så man kan få lite saker gjort. Det är bara att lägga honom i babygymet och där ligger han still och leker med sina leksaker :)


Från vackra hem


Dessa fina skålar och pajform fick jag på min födelsedag. De kommer från vackra hem & interiör i Torsby och är av märket gerbera. Tack mamma, pappa, brorsan och Frida.
Dessa fina skålar och pajform fick jag på min födelsedag. De kommer från vackra hem & interiör i Torsby och är av märket gerbera. Tack mamma, pappa, brorsan och Frida.

Välkommen till min nya blogg!


Det är så många som har bloggar idag så jag tänkte att jag skulle skaffa mig en nu när jag är mammaledig och fortfarande har tid. Tanken är att jag ska skriva om vad jag gör om dagarna och då framför allt om livet som nybliven förälder. Vi får väl se hur det går. Nu ska jag försöka komma underfund hur allt fungerar här...

/Linn


RSS 2.0