Blöjor!


När vi veckohandlade i lördags hade vi nästan slut på blöjor så vi köpte på oss ett paket med pampers stl. 4 som går från 7-18 kg. Den storleken har vi använt nu i 4-5 månader och den börjar sitta lite tajt trots att han bara väger 11 kg men de där intervallen brukar inte stämma. Storlek 5 går från 12-25 kg och känns lite väl stort hopp. Men nu såg jag att det fanns en passande storlek hos libero som gick från 10-16 kg. Den tänkte jag köpa nästa gång men nu har vi redan fått den eftersom mamma ringde idag och frågade vad hon skulle köpa för blöjor till gofisen då hon var och handlade på bergvik i karlstad och jag tror det var extrapris. Dessutom fick vi med oss pampersblöjor och up&go blöjor från lidl från Ekshärad i Lördags som Joel hade växt ut. Nu har vi verkligen blöjor ett tag framöver :)


Spännande att se hur dessa passar. Vi har inte köpt libero sen gofisen var nyfödd.








Gofisen läser i sin pekbok.


Roliga miner!


































BVC


Idag har älsklingen varit på bvc på förmiddagen med gofisen. Där gjordes ett litet hörseltest och sedan blev det vägning och mätning. Allt såg bra ut :) Gofisen väger nu 11,1 kg. Han ligger på kurvan när det gäller kroppslängd och ett snäpp högre när det gäller kroppsvikt så vi ger honom inte för lite med mat iaf :P

Ålder Vikt        Längd     Huvudomgång

Födseln     4130 g    54 cm       36 cm
2 dagar      3870 
1 vecka      3965 
2 veckor     4150      54             36,8
3 veckor     4320      55             37,4
4 veckor     4665      55,5          38,0
7 veckor     5395      59             39,0
2 månader  5645      59,5          39,5
3 månader  6465      62             40,7
5 månader  8260      67,5          43,5
6 månader  8960      68,5          44,2
10 mån       11 100     74              47,0

Vi fick med oss mer D-vitamin hem och utslagen han har på magen var inget att bry sig om tyckte bvc-sköterskan. Bara att smörja lite med nån kräm. Vi behöver inte koka vattnet längre tyckte hon eftersom vi har så bra vatten här :) Hon tyckte att han såg välmående ut och det gör mig väldigt glad :D Hörseln fanns inget heller att anmärka på. Bra att vi borstar tänderna på honom tyckte hon så att han får in vanan att det ska borstas morgon och kväll.


Utvilad!


Ryggen är mycket bättre idag så jag ska pröva att åka en skidtur på dagen så får vi se hur det går. Imorse vaknade gofisen vid kvart i sju och det var min tur idag att ge välling till frukost. Prövade att lägga honom bredvid mig i sängen efter frukosten och efter ca 15 min så somnade han om och sedan även jag :) Vi sov ända till halv nio, hur skönt som helst. Så nu är han så pigg och leker på golvet för fullt. Även jag känner mig utvilad och på bättre humör idag så det får vi försöka med igen på helgerna för att få sova lite längre.


Pissdag!


Vissa dagar är sämre än andra och idag har varit en sån där grå dag när jag bara vill stanna i sängen. Men som tur är så kommer sådana dagar mer sällan sen jag fick barn. Livet är mer lyckligare nu men man kan även ha dåliga dagar emellanåt...Kan inte minnas när jag var så deppad senast eller så är det våren som närmar sig som jag känner av. Brukar alltid må som sämst i mars/april. Det enda positiva idag är att jag varit en tur till Ekshärad och hälsat på och glömde då för en stund allting. Har fått fruktansvärt ont i ryggen senaste veckan och det känns som en kniv idag. Det började förra fredagen när jag och älsklingen storstädade och lyfte fram soffan och flyttade soffbordet. Då började jag känna att lyften och städande satte sina spår i min kassa rygg. Sedan blev det boxning upp på det men det gick bra förutom magövningarna som kändes en del. Nu i veckan har det varit hyfsat men sen så lyfte jag barnvagnen i och ur, i och ur bilen igen när jag var i Karlstad i torsdags och det var dödsstöten för nu bara värker det och värker det och hugger och hugger. Det var länge sen jag hade sådana smärtor i ryggen. Min citodon som jag fick utskrivet 2007 gick ut 2010 i datum så den har jag gjort mig av med och NSAID och paracetamol hjälper inte ett piss. Så det enda som återstår är att dricka alkohol för det kan bedöva lite. Har lust att dricka mig full ikväll. Det händer inte så ofta nuförtiden utan det blir 1-2 glas 1-2 gånger i veckan. Det vore kul att bara släppa loss och tappa kontrollen och ha kul. Saknar verkligen mina vänner och festerna i Uppsala. Det är oftast det som jag tänker tillbaka på under min Uppsalatid så är det de goda stunderna. Tentaångest och allt plugg har jag förträngt ;) Ska bli kul att åka till Uppsala snart samtidigt som jag kommer att sakna min gofis.

Det känner jag också ångest för ibland och vill bara gråta att jag börjat jobba (som jag säger fast det egentligen är praktik) så tidigt. Känner mig som världens sämsta mamma som är borta om dagarna. Det har varit stressigt att hinna med allt nu trots att jag dragit ner på träning och städning. Hur ska jag hinna när jag ska upp på 40 timmars veckor? Min gofis hinner ju inte se sin mamma nästan någonting på dagarna. Han kommer tro om han inte redan gör det att jag övergett honom :( Världens sämsta mamma känner jag mig som. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på det. Vill ju att han ska få en så bra upväxt som det bara går men det känns som att jag misslyckas. Han behöver sin mamma mer och nu kommer det att bli ännu mindre. Nästa helg ska jag med älsklingen på Vasaloppet och missar nästan hela den helgen och helgen därpå åker jag till Uppsala på söndag och har universitetsvecka mån-fre. Hur ska jag klara mig så länge utan min gofis. Hoppas att det bara är jag som mår dåligt över det. Det viktigaste är att gofisen mår bra och har det bra. Och jag vet ju att Andreas tar så bra hand om honom och har det mist lika bra hemma med sin pappa som sin mamma men varför känns det så i mitt hjärta? Det är så jobbigt att lämna honom om dagarna...Även om jag försöker ge honom all min tid jag kan så måste jag ändå hinna tvätta, städa, laga mat, handlas mat, vara social och träna. Det känns som stress att hinna med allt. När man ska iväg så är det så mkt planering när man har barn så det är inte bara att åka iväg. Får nog försöka dra ner på aktiviteter framöver så att jag inte blir utbränd. Hoppas att Andreas hjälper till lite mer här hemma när Vasaloppet är över. Visst gör han llite saker här hemma men jag tycker att han ska göra mer när han är hemma om dagarna. Det är jag som sköter all tvätt och lagar det mesta av middagarna. Känner bara för att ta det lugnt ibland.  Det blir så mkt att jag känner mig stressad och räcker inte till.

Hoppas att imorn blir en bättre dag och att ryggsmärtan släpper. Hade velat åka skidor en tur som jag brukar på söndagar men vet inte om ryggen tillåter det och det kanske vore lika bra så kan jag ge gofisen mer tid så dövar det mitt dåliga samvete litegrann inför kommande arbetsvecka.



Nä nu får jag rycka upp mig för det är ju faktiskt melodifestivalen snart.

Blir rörd till tårar!


Grattis Theodor på 10 månaders dagen!


Idag blir våran gofis hela 10 månader. Det närmar sig ett årsdagen med storm steg nu. Han har nu åtta tänder och ålar sig fram överallt för fullt nu. Han kan även stå i krypställning längre stunder nu och idag tog han faktisk ett krypsteg men föll sen ihop :P så det är nog inte långt borta till att han kryper för fullt nu. För ett år sedan var jag riktigt tjock och hade sammandragningar för fullt. Då trodde jag att det bara var en månad kvar men det skulle visa sig att han trivdes så bra inne i mammas mage så han stannade kvar ytterligare en månad :P Två veckor efter utsatt datum tittade han ut vår lille prins :)


Gravidbild för exakt ett år sedan. Två månader kvar hade jag här.


Familjebild taget av Maries kille Henrik för två veckor sedan

Nu har vi precis nattat gofisen och som vanligt vaknar han väl vid kl. 7 på morgonen. Det är drygt att inte få sovmorgon längre men vi tänkte börja nu i helgen att vi sover varsin natt på övervåningen så att vi iaf får en sovmorgon per vecka. Imorgon ska det veckohandlas mat och sen ska jag se på tjejvasan på tv:n innan jag och gofisen drar till Ekshärad och hälsar på familjen Wiklund/Ekelund. Älsklingen ska till Mattila och åka långpass under tiden. På kvällen blir det melodifestivalen. Har inte kollat upp startfältet än men det brukar hålla hög klass på sista delfinalen så man kan ju alltid hoppas det :)

Ha en fin kväll!

Karlstad!


Idag har jag och gofisen varit och hälsat på Maria och hennes söta hund Charlie i Karlstad. Han är fruktansvärt söt och gullig men som alla valpar så ska det bitas och hans tänder var sylvassa men emellanåt så fick jag och gofisen pussar :) Maria skulle på personalmöte på dagen så då fick jag vara ensam med gofisen och Charlie. Men det gick bra för de blev trötta bägge två och somnade och även jag la mig på soffan och slumrade till lite ;) På eftermiddan blev det en kort promenad och Charlie var nyfiken och ville hälsa på alla och många stannade och sa att de tyckte att Charlie var så söt. Innan jag åkte hem så fick jag brownie med hallon/björnbärssås och vispgrädde, mums vad gott det var :)



















Imorn blir det praktik igen men slutar redan vid fyra då jag gick en timme längre i måndags. Ska boxas på eftermiddagen med Frida.

Fettisdagen!


Det blev en morgonpromenad idag också innan frukost men det blev stressigt efteråt eftersom det tog nästan 15 min längre tid att gå samma sträcka då det var halkigt. Funderar på att skaffa mig broddar men jag struntar nog i promenad imorn och hoppas att isen snart smälter bort. När jag kom hem från apoteket så överaksade älsklingen mig med detta:



Älsklingen hade köpt varsin semla och trisslott och tänt ljus. Dessutom hade han ansträngt sig och kokat kaffe i perkulatorn och inte pulverkaffe som vi brukar dricka annars :) Jätte gulligt av min älskling, så jag kände mig rejält uppvaktad idag.

Idag fick gofisen prova att sitta i hagen. Den kan nog bli bra att ha framöver om vi behöver gå ifrån en stund och göra något så att gofisen inte skadar sig. Den har vi fått från farmor och farfar som de hade när farbror och pappa var liten.



Hehe, det ser ganska hemskt ut som han är instängd i en bur :P

På lunchen idag blev det lite shoppat. På vackra hem hittade jag en plastblomma till min nya kruka från Ullared så nu behöver jag bara skaffa köksblommorna på torsdag.





Kikade även in på himmel och pannkaka och där hittade jag 3 bodys för 120 kr. Det blev 3 kortärmade bodys i stl. 92 att ha till sommaren.


Nu ska jag jobba imorn och sen är jag ledig på torsdag, skönt :D

Tråkiga måndag :P


Sitter i soffan och slappar innan det är dags att krypa till kojs. Gofisen sover och jag har precis sett ett avsnitt av familjen annorlunda på tv 4. Idag gick jag upp en timme tidigare och gick morgonpromenad innan frukost och sedan jobbade jag ända till kl. 18 för att få sluta en timme tidigare på fredag eftersom boxningen börjar kl.17. Skönt att inte ha så långa dagar resten av veckan. Är ledig på torsdag denna vecka istället eftersom min handledare är ledig då och då planerar jag att åka till karlstad och hälsa på Maria och Charlie :) Eventuellt ska jag in på plantagen en sväng och köpa 3 nya blommor. Två nya till köket och en ny till min nya kruka som jag köpte på ullared och ska ha i sovrummet. I köket har jag haft död på en blomma :P och jag vill ha två lika i mina blå krukor så därför blir det två till köket. Vet inte riktigt än vad jag ska köpa så vi får väl se när jag kommer dit...


Min älskade gofis som jag saknat så mkt idag. Tog bilden imorse innan jag drog till apoteket. Hoppgungan är populär :)

Dagen i bilder!


Bytt gardiner i köket. Fynd från Ullared.




Åkt pulka med gofisen.




Promenad runt Borejoggen.


Matat gofisen. Här var det middagsmålet med mammas hemlagade korvstroganoff och ris.


Åkt skidor en timma i Valberget.


Provat hoppgungan som vi fick låna av mammas kusin i veckan. Det var en hit tyckte gofisen. Han hoppade och studsade för fullt :)




Lagat tacopaj till middag.


Lördagsmys!




Heja Molly! Bästa balladen i år tycker jag :)

KLAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!


med inlämningsuppgiften eller nästan iaf. Skrev klart en kladd för hand som ska renskrivas i word och sen behövs den justeras lite med stavning och grammatik...Jätte skönt att den blev klar idag eftersom jag sköt uppgiften framför mig hela dagen så jag tog inte tag i den förrän på eftermiddagen. Men det tog inte mer än ett par timmar. Nu väntas melodifestivalen och laxpastan som är i ugnen:

Recept:
4 portioner bandspagetti
2 msk olivolja
1 påse parmesanost
3 dl vispgrädde
50 g ädelost
4 portionsbitar lax

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med olivoljan och parmesanosten och lägg i en ugnssäker form. Vispa grädden lätt och smula ner ädelosten. Lägg laxfiléerna ovanpå pastan. Häll grädd- och ostblandningen ovanpå laxen. Grädda i 20-30 min på 200 graders värme


Dagens gofis ;)

NU BÖRJAR MELODIFESTIVALEN :D

Knäckpaj eller nötpaj!


På förmiddagen har jag bakat en knäckpaj till fikat som jag strax ska smaka på. Hittade receptet i en gammal ica tidning för länge sen hos mamma som jag har gjort några gånger. Sedan har jag gjort en egen variant och har nötter i pajformen så egentligen borde det ju heta nötpaj istället ;) Det blir smaskens det att äta på samtidigt som jag ska börja med kommunikationsuppgiften...



Recept:

Pajskal:
2,5 dl vetemjöl
100 g mjukt smör
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Fyllning:
2 ägg
1,5 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
ca 3 dl nötter ex. cashewnötter, pistagenötter, hasselnötter, jordnötter, pekannötter, valnötter eller mandlar (jag köpte en färdig påse på ica med blandade sorter av nötter)

Garnering:
1 dubbeldaim
3 dl grädde

Sätt på ugnen på 150 grader.
Blanda ingredienserna till pajskalet i en bunke och knåda ihop till en deg.
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ kalt i ca 10 min.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 10 min.
Rör under tiden ihop fyllningen. Vispa ägg och farinsocker poröst. Ha sedan i de övriga ingredienserna.
Fördela nötterna i det förgräddade pajskalet och häll sedan smeten i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min.
Hacka daimen och strö över den. Låt kalnna. Servera med vispad grädde.

Tredje delfinalen imorn!


Förra lördagen så gick torsbybandet "Top cats" till andra chansen :) Kul att det gick bra för dem. Personligen så tyckte jag att det var rättvist men är besviken på att det gick så dåligt för Sonja Aldén. Jag gillade den baladen men den gick tydligen inte hem hos svenska folket tyvärr. Vi får se om det blir någon ballad till final bland de återstående delfinalerna. Dessa ska tävla i morgondagens delfinal i Leksand:

Deltävling 3 i Leksand den 18 februari
1. Youngblood – "Youngblood" 
2. Maria BenHajji – "I mina drömmar"
3. Mattias Andréasson – "Förlåt mig"
4. Love Generation – "Just A Little Bit"
5. Carolina Wallin Pérez – "Sanningen"
6. Andreas Johnson – "Lovelight"
7. Molly Sandén – "Why Am I Crying"
8. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel"

Har ingen aning om hur det kommer att gå men Björn Ranelid hoppas jag då verkligen inte går vidare. Är tveksam till att han sjunger något vidare bra. Storhetsvansinne är vad han har :P Kan det bli så att Molly för årets första ballad till final? Vi får se imorn...

Idag har jag verkligen haft fullt upp från morgon till kväll. Hann inte börja på min inlämningsuppgift så det får bli imorn. Ska även åka lite pulka med gofisen och baka nötpaj att ha till helgfikat. Vi har iaf hunnit storstädat hela undervåningen älsklingen och jag idag. Älsklingen var även till miljöstationen med skräp och jag storhandlade inför helgen och nästa vecka. Nästan 1000 kr landade det på denna vecka. Trodde nästan att det skulle bli dyrare innan jag la varorna på bandet för vagnen var ganska full :P Promenad runt borejoggen har det också hunnits med och boxning på eftermiddagen med Frida :)


Dagens gofis :)

Ikväll åt vi kycklingwraps till kvällsmat:



Supergott och enkelt att göra.


Recept:

Grillad kyckling
Majs
Rödlök
Avokado
Tacosås eller Salsasås (vi tog tacosås medium)
Gräddfil eller creme fraiche
Tortillabröd


Ny singel av Kelly Clarkson!


Snart helg igen!


Ja nu är det bara en dag kvar innan helg för mig :) Denna vecka känns det som att det gått extra fort. Men det ska iaf bli skönt att få ha en lugn helg hemma. Hade tänkt att åka till Karlstad på fredag men det blir nästa vecka istället eftersom jag måste börja med inlämningsuppgiften om kommunikation som snart ska in som jag tror att vi ska diskutera på "uppsalaveckan" som är vecka 11. Sen så är det dax att städa här hemma då det inte har hunnits med den senaste tiden. Tänkte sedan att ta det ganska lugnt eftersom inte förra helgen blev det. En pulkatur med gofisen ska även försökas hinnas med.

Idag gick dagen på apoteket väldigt snabbt. Jag fick göra så många olika uppgifter så tiden bara rann iväg. Vi tog inte lunch handledaren och jag förrän kl. 14 så eftermiddan blev väldigt kort. Jag fick bl.a. plocka upp varor då apoteksassistenten var sjuk så då passade jag på att packa upp de receptbelagda varorna. Jag skrev upp alla läkemedel som jag inte kände igen som jag ska kolla upp på FASS imorn när jag har lästid. Efter varuupplock så gjorde jag resterna och därefter gjorde jag iordning metadondoserna för de kommande två veckorna dag för dag. Sedan blev det lite receptexpediering innan lunch. På eftermiddagen så blev det mest receptexpediering men även påläsning i apotekspärmen om subventionering och så lärde mig chefen på apoteket om hur man inlevererar varor i datorn. När jag kom hem så sov gofisen middag och då passade jag på att åka iväg till Valberget och åka en timme skidor.

Fick ett paket med kläder till gofisen som jag beställde i måndags hem i brevlådan idag. De var av märket "duns" och rea såklart :)


Två bodies och en t-shirt blev det i stl. 92 i favoritfärgen turkos. Har rensat lite mer i gofisens klädhög ikväll eftersom vissa bodys har blivit lite trånga :P De bodys i stl. 80 som är normala eller stora i storleken fick vara kvar och sen tog jag fram alla kläder jag skaffat i stl. 86. Trodde att jag hade lite med byxor i den storleken med jag har tydligen köpt på mig två par mjukisbyxor + att jag har fått två par av Camilla så nu behöver jag bara skaffa ett par mjuka jeans i stl. 86 + vårjacka  och vårskor så har han kläder ett tag till...

Godnatt på er!

Ny vecka igen!


Imorse gick jag upp en timme tidigare, redan vid kl. 7 för att promenera en timme innan frukost. Jätte skönt för då känner jag att jag rört på mig om jag inte hinner eller orkar träna. Min handledare hade semester idag så idag fick jag vara i sittkanalen hela dagen med Maria bredvid mig. Jag tyckte att det flöt på ganska bra. Jag brukar skriva upp läkemedel som jag inte känner igen eller glömt vad det är i mitt block och så läser jag på när jag har min lästid. Jag tog en timma ikväll för att slippa gå dit tidigare varje dag. Men imorn går jag dit till kl. 8 för att läsa på e-utbildningar. Jag har ju 4 timmars lästid utöver mina 28 timmar i veckan som jag borde göra. Vet inte riktigt hur noga andra studenter är på att fullfölja detta men det känns som jag behöver repetera litegrann...

På lunchen idag så uträttade jag lite ärenden. Jag fixade bl.a. en liten alla hjärtans dag present till min älskling och så var jag även inne i den nya butiken "fyndlagret". Fyndlagret säljer konkursvaror som är inplastade och helt nya till mkt låga priser. De får in nya varor varje vecka så det kommer nog att bli flera vändor dit.

Detta fyndade jag idag:



Disneytofflor i stl. 22-25 till gofisen nästa höst/vinter. De kostade 20 kr.


Underlack, överlack och lila nagellack, 3 för 50 kr och en läppglans för 30 kr.


En tunika till mig för 60 kr av märket "kaffe". Provade den ikväll med ett vitt linne under och leggings till och det funkade bra. Har inte handlat ett enda klädesplagg till mig sen i september så det kändes som om det var dags nu :)

Den är mkt tunn så det krävs att jag har ett linne under och jag kommer nog att använda den mer till våren/sommaren.

Söndag!


Hade tänkt att ha en riktigt lugn helg men det har gått i ett hela helgen så nästa helg tänker jag inte boka in något förutom god mat och melodifestivalen och massor av kvalitetstid med gofisen :) Gofisen vaknade runt kl. 8 imorse som har blivit standard de senaste veckorna. Vi gick en promenad på en timme på förmiddagen Marie, älsklingen och gofisen. Maries kille Henrik var och såg på svenska rallyt som gått i helgen. Sedan kom Maria en kort stund på besök för att visa upp hennes och Peters hundvalp på 11 veckor som heter Charlie. Hur söt och go som helst. Får ta mig en tur till Karlstad snart så jag får se mer av Charlie :) Efter att gästerna hade åkt så drog jag till Hovfjället och åkte två varv på milbanan. Det var solsken och två minusgrader så med andra ord perfekt skidväder :) Har ju inte tränat så mkt senaste veckan då jag varit förkyld så det kändes som att jag fick en endorfinkick när jag kom hem. Mådde så himla bra efter skidturen :) Ska försöka hinna med ett träningspass under veckan också innan det blir boxning på fredag. Det vore skönt om jag hann träna tre dagar i veckan. Både jag och Andreas blir på så mkt bättre humör när vi får träna. Så även om jag missar en timme från att umgås med gofisen under veckan när jag jobbar så tror jag att det totalt sett blir bättre eftersom då får han en gladare mamma :D


Dagens gofis med nya tröjan han fick i julklapp av Maria :)

När jag kom hem från skidåkningen så kom svärföräldrarna på besök. Farmor hade stickat ett par raggsockor åt gofisen. Under tiden förberedde jag middan som ikväll blev älggryta med potatis. Det tog tid men blev väldigt gott. Vi har börjat veckohandla på lördagar så hela nästa veckas middagar är inhandlade:

Söndag: Älggryta med potatis
Måndag: Blodpudding och bacon
Tisdag: Laxburgare med bröd och pulvermos och räkdressing
Onsdag: Kyckling och ris
Torsdag: Lasagne (fuskvarianten som finns färdig i kartong :P)
Fredag: Take away (antagligen pizza)


Omrenoverad i munnen!


De har inte kommi än så jag hinner lägga ut en före och efter bild på mina tänder:

Före:

Det var speciellt min vänstra framtand som var väldigt gul :P Men jag har även blekt de övriga tänderna nu.

Efter:

Skillnad va? Är super nöjd. Var hos tandläkaren igen i torsdags för en sista justering och då la de på lite plast på min vänstra tand bredvid framtänderna. Eftersom jag saknar en tand så har jag en förskjutning som gör att den tanden är lite kortare så framtänderna såg så långa ut. Men nu blev det mer harmoniskt och jag är jätte nöjd :D

Speedinlägg!


Vi får snart gäster så jag tänkte hinna med ett snabbt inlägg. Hinner tyvärr inte lägga in några bilder idag men nästa gång kommer före och efter bilder på mina tänder :)

Marie och hennes kille Henrik kommer på besök. Marie är en gammal skidgymnasiekompis från Nossebro. De är här i Torsby och kollar på svenska rallyt.

Annars så har jag:
- Varit och fikat hos mammas kusin
- Veckohandlat (blev billigt denna vecka då vi ska rensa lite i frysen :)
- Maria har varit här och hälsat på :)
- Förberett maten till ikväll ( det blir grillspett med kycklingfilé, klyftpotatis, tzatziki och sallad)
- Tagit hand om gofisen med allt vad det innebär som bad, byta blöja, ge mat, klä på kläder och umgås :) )
- Dushat och smikat mig
- Och en sak till: Vi har upptäckt att gofisen fått sin 8:e tand :) nere till höger börjar det sticka fram en tand....

Fredagsstök!


Vad härligt det är att få vara ledig en extra dag i veckan. Man uppskattar det så mkt mer när man jobbar. När man är föräldraledig så blir alla dagar sig lik och man får inte samma helgkänsla som när man jobbar. Idag åkte älsklingen iväg till Orsa med pappa så jag har Dolly hos mig idag. Vi tog en promenad runt borejoggen på förmiddagen gofisen, jag och Dolly. Annars har jag plockat lite här hemma, bytt lakan i sängen, tagit reda på tvätt och bakat muffins. Rensade även lite i gofisens kläder där det fanns ett par byxor och två bodys som inte passar längre. Prövade de nya kläderna i 86 idag och de passade faktiskt rätt bra och var inte så stora. Gofisen har alltså kläder för en 12-18 månaders bebis när han bara är knappt 10 månader :P Fast det mesta i stl. 80 passar väldigt bra som är för 9-12 månader utan det var bara de som var små i storleken som jag plockade bort. Samtidigt så är han nog rätt stor också. Han är inte direkt tjock utan väldigt kompakt, min lilla (stora) sötnos ;)

Mormor (mamma) kommer sen när hon har slutat jobbet. Hon ska passa gofisen när jag ska på boxning kl. 17 med Frida. Sedan ska hon ordna middag till oss när jag kommer hem :) Lyxigt att inte behöva laga mat ikväll. Jag tog nyss fram en pekbok som prasslar till gofisen som han fått i present och den gillade han. Han brydde sig inte så mkt om bilderna utan det var det prasslande ljudet som var intressant.


Nu börjar tänderna på övre raden synas också :)






Så här blir de flesta bilderna jag tar på gofisen. Han kisar mot blixten så det är svårt att få bra bilder på honom nu för tiden. Han kisar även när jag tar bort blixten eftersom att han lärt sig att man ska kisa när man ser kameran :P















Border collien Dazzle!


Retsticka!


Gulligt!


Snart helg!


Har bara en dag kvar på apoteket denna vecka innan jag har ledigt tre dagar på raken :) Tänker gå dit till kl. 8 imorn och läsa innan jag börjar vid  9.15. Jag har ju 4 timmars lästid varje vecka utöver tiden som jag är på apoteket. Handledaren godkände att jag får läsa den var jag vill men det blir inte så mkt gjort här hemma så det är bättre att gå dit och läsa. Jag tar det hellre på morgonen för jag tycker att det är tillräckligt sent att sluta kl. 17 och på apoteket finns utbildningar på datorn att göra som jag inte kommer åt hemifrån. Ska bli skönt att få vara ledig några dagar och få träffa min gofis. Älsklingen ska iväg och åka en skidtävling i Orsa på lördag och åker redan på fredag morgon och kommer hem på lördag kväll. Så då ska jag och gofisen ha kvalitetstid. Vi kanske går ut och åker lite pulka på lördag funderar jag på. På fredag ska jag och Frida boxas en timme på eftermiddan och då kommer mormor hit och passar gofisen.


Dagens gofis :)

Ikväll lagade jag korvstroganoff och ris från ett recept i boken jag fick från bvc.  Det stod att det var lämpligt mellan 8-12 månader. Vi tog undan en del åt gofisen och mixade lite och hade sedan salt i det som var kvar och åt själva till middag. Nu hade gofisen redan ätit middag idag så han får prova imorn istället.


9 st burkar blev det. Hoppas att han gillar det annars får vi själva äta upp det :P

Sov 10 timmar i natt och blev genast mkt bättre från förkylningen idag. Skönt :D Så på fredag börjar jag träna igen. Men ska nog snart krypa till kojs så att jag inte blir sämre.


Gofisen leker "flyga flyplan" med pappa i pyjamasen :)

Jobba tills vi dör!


Eller iaf tills minst 75 år är Reinfeldts nya förslag. Är det inte bättre att unga som är arbetslösa får komma in på arbetsmarknaden först innan man förlänger pensionsåldern?

Om du uppfyller dessa kriterier så tycker jag att du ska rösta på moderaterna:


Förkyld!


Vaknade i natt av att jag var täpt i näsan och älsklingen som snarkade. Blev inte speciellt överraskad då älsklingen blev förkyld i fredags och jag började frysa igår kväll. Fick höra när jag kom hem från apoteket att pappa också hade blivit sjuk igår kväll så vi följer varann när det gäller sjukdomsutbrott :P Men jag får vara glad att det iaf är en mild variant. Har inte feber eller ont i halsen så jag har varit på apoteket idag. Är bara lite tröttare än normalt och måste snyta mig hela tiden.

I fredags och idag har jag fått stå helt själv i recepturen stundvis. Då har handledaren eller chefen på apoteket stått i disken bredvid och tagit emot egna kunder så jag har lätt kunnat fråga, vilket jag i stort sett gör hela tiden och sen har de fått kontrollera och godkänna på slutet. Om jag klarar recepttestet den 23:e april så kan jag få tillfällig behörighet den återstående delen av praktiken och får då godkänna själv. Men jag känner mig inte redo för det på långa vägar. Det är så mkt att tänka på nu i början med datorn med alla steg och kontroller och att lyckas lösa situationer när det inte finns varor hemma och kunden måste ha det direkt att jag glömmer bort att använda mig av mina farmaceutiska kunskaper. Men idag gick det lite bättre och jag hade inte ångest varje gång jag skulle trycka fram en kund. Jag kände mig inte riktigt redo i fredags och blev nervös när kunden kom fram till mig. Jag ville bara börja med att säga att jag var praktikant så att de vet varför det går långsamt och varför jag inte kan. De hade inte beställt någon skylt åt mig utan istället hittade de min gamla namnskylt där det endast står mitt förnamn på och sen fick jag en separat skylt där det med pyttesmå bokstäver står praktikant men jag önskar att det gick att förstora så att det inte går att missa :) men men, det är väl bara att inte ignorera och skulle någon kommentera så får jag väl säga att jag är praktikant.

Imorn ska jag och min handledare åka till apoteket i Likenäs då farmaceuten där är sjuk och eftersom det är ett väldigt litet apotek med endast en farmacevt och en tekniker så blir det svårt om en blir sjuk så då blev jag tillfrågad om jag ville bli med dit imorn. Det ska bli kul med miljöombyte och se hur ett litet apotek drivs. De tillhör ju samma kedja som Torsby (Kronans Droghandel) så datasystemet är ju detsamma. Kl. 8 kommer handledaren och hämtar upp mig imorn.

Nu ska jag fortsätta gosa med min älskade gofis. Saknade honom så otroligt mkt idag. Han ska strax få gröt till kvällsmat med först måste jag byta blöja för det luktar skumt :P Sedan blir det familjen annorlunda innan vi ska krypa till kojs :D Blir lite sugen på stor familj när jag ser programmet, det ser så mysigt ut men sedan ändrar jag mig när jag vaknar upp ur drömmen och tänker på när gofisen skriker och vaknar på nätterna, allt passande och inser att jag måste vara gravid och föda fram barnen också. Då tycker jag att det räcker med två eller kanske kanske eventuellt , vet inte än, vi får se men max 3 ;)

Dagens gofis med sin mamma :)

Loreen och Dead by April


blev det som gick vidare direkt till final i Globen. Min personliga favorit var Loreen och hon fick ju mest röster ikväll :) Misstänkte att Dead by April skulle gå vidare men personligen tycker jag inte om deras musik. The Moniker floppade rejält och slutade på sista plats, vilket jag inte hade trott på förhand. Efter att jag hört låten trodde jag på andra chansen för dom. Sean Banan gick vidare till andra chansen tillsammans med Thorsten Flinck. Det var nog bara Lorrens låt som jag tyckte om ikväll så det kvittar hur det gick för de resterande. Spännande att se hur det går nästa vecka :)

Mamma och pappa hämtade Dolly förut och lämnade av kläderna som hon köpt och det jag hade beställt.


Present till gofisen från sin mormor. Bamse joggingdress, body och matchande strumpor i stl. 86 från lindex.


Detta beställde jag från kappahl. Blev så förtjust i de marinblåa harmebyxorna som matchade så fint till bodyn. Strumporna är också en present från mormor till gofisen. Mormor ville att hela outfiten skulle matcha :) Nu har jag iaf lite kläder i stl. 86. Gofisen är inne i en växtperiod nu så han fyller verkligen ut stl. 80 och det märks även på att han sover väldigt mkt nu. Det tar väl på krafterna att växa. Det känns skönt att vara ett steg före med klädinköpen så man slipper få panik när allt är urväxt. Jag har dessutom tre bodys, ett par joggingbyxor och två pyjamas i stl. 86/92 från Ullared så nu kanske han klarar sig ett litet tag iaf. Sommarkläderna från h&m skulle komma till veckan. Skickade iväg en beställning för ett par veckor sedan på lite t-shirts och linne till gofisen. Nu måste jag bara få tag på marinblåa shorts. Ska kika när jag kommer till Uppsala. Där har de en rolig butik som heter Trolltyg som har mkt fina kläder :)

Kallt!


Det har blivit en ganska lugn dag idag eftersom det var -25,5 imorse så har vi hållt oss inne mestadels av dagen. Gofisen får vara inne när det är så här kallt. Jag har dragit min gräns vid 18 minusgrader för gofisen att vara ute. Alla tycker så olika om det där men jag har varit ute ett par gånger i över en timme per gång och promenerat när det varit 17 minusgrader. Han ligger ju så isolerad i vagnen och det är som en åkpåse över nederdelen + att jag har tjock vinteroverall och filt och han har inte varit kall när jag kommit in men när det blir närmare 20 minus så tycker jag att han kan vara inne. Jag vill inte klena bort gofisen samtidigt som man inte ska vara dumdristig och ta onödiga risker. Jag har iaf varit iväg och gjort några ärenden på byn och varit och veckohandlat på Toria. Från och med igår är det jag som ska betala all mat och hushållsartiklar till hela familjen. Fick pengar från csn igår som är nästan dubbla mot min föräldrapenning så det är inte mer än rätt att jag betalat mer nu. Det blev 5 kassar från ica och jag blev 1000 kr fattigare :P På byn köpte jag årets första semlor till mig och älsklingen som vi tog till fikat förut. Wiener har de allra bästa semlorna av de jag smakat hittills :)



Det blev även en sväng till systemet för att köpa vitt vin till mig och älsklingen ikväll. Jag köpte en bag in box som heter "LEVA" vi får se hur det smakar.  Skulle registrera mig på ink club förut eftersom då får man köpa första bläckpatronen för 1 kr men det gällde bara vissa sorter och den jag skulle ha fanns inte med på listan så då åkte jag till kontorsspecialisten istället och köpte en så nu kan vi använda skrivaren igen :)

Annars har jag bara varit hemma idag och spenderat tid men min gofis. Han är så rörlig nu och ålar sig överallt på golvet. Han är inte intresserad av att krypa då han tar sig fram ändå. Vi måste nog snart skaffa mer säkerhetsgrejor som spisskydd, kontaktskydd och skåpspärrar.


De nya kläderna som vi fick av min kusin och hans fru åkte på för första gången idag. Lite stora men går att använda ändå. Jätte söta kläder :)

Vi har Dolly hos oss idag då mina föräldrar är i Karlstad och shoppar och sen ska de se på hockey. Mamma ringde förut och frågade vilken storlek hon skulle köpa till gofisen. Hon hade hittat något fint på lindex på bergvik. Då passade jag på att skicka med en beställning från kappahl. Gofisen använder stl. 80 nu men när han börjar dagis kommer han att ha stl. 86 och då kommer det att gå åt mkt ombyte och jag har inte köpt på mig så mkt i den storleken än. Bilder kommer sen på de nya kläderna :)

Nu laddar vi inför melodifestivalen ikväll. Vi är nyfikna på vad Sean Banan har att ställa upp med. Han är nog mer oseriös än Gûnter :P


Vacker bröllopsfrisyr!


Hittade en till väldigt vacker och fin brudfrisyr för någon vecka sedan som jag skulle kunna tänka mig.


Det är väldigt vackert med diadem också och sen verkar det som hon har små spännen med strasstenar i lockarna. Frågade frisören som jag var hos i veckan om hair extensions och hon tyckte inte att jag skulle sätta i permanennta om jag ska utomlands då man badar i saltvatten och solar utan istället tyckte hon att jag skulle ha clips on som man sätter fast med ett spänne som man sedan bara plockar ur. Hon använde sig mkt av det vid bal- och bruduppsättningar sa hon.

Imorgon börjar det :)


Melodifestivalen såklart. Nu kommer jag att sitta bänkad framför tv:n på lördagkvällar kl. 20 sex lördagkvällar framöver. Det är en riktig höjdpuknt varje år att få se melodifestivalen. De som känner mig vet hur viktigt det är för mig att följa detta ;) När jag träffade älsklingen försökte jag förklara hur intresserad jag var av att följa melodifestivalen men han förstod inte riktigt hur viktigt det var förrän vi hade ett riktigt gräl om vad vi skulle se på då 3-milen i OS i Vancuver krockade med 4:e delfinalen. 4:e delfinalen är ju den viktigaste delfinalen att följa. Det brukar ju kallas dödens startgrupp och de bästa brukar nästan alltid placeras i denna delfinal. På den punkten vek jag inte ner mig. Om jag inte får se på melodifestivalen då stannar jag hemma sa jag :P. Vi var nämligen bortresta denna helg då det var tjejvasan och öppet spår och i stugan trodde vi att det skulle finnas en tv. Då började älsklingen argumentera att min pappa som skulle med och valla också ville se skidåkningen och då var det 2 mot 1. Det visade sig sen att vi grälat helt i onödan för jag drog till Uppsala efter Tjejvasan på lördagen då jag hade uppgifter eller tenta eller nåt på måndagen och i stugan uppe i Sälenfjällen som älsklingen och pappa bodde i natten före öppet spår fanns det inte ens någon tv :P Totalt meningslöst gräl förutom att nu vet älsklingen vad jag ska se de kommande sex veckorna år efter år ;) Nu har vi dessutom två tv i huset :D

Dessa ska tävla imorn:
Deltävling 1 i Växjö den 4 februari
1. Sean Banan – "Sean Den Förste Banan"
2. Abalone Dots – "På väg"
3. The Moniker – "I Want To Be Chris Isaak ..."
4. Afro-Dite – "The Boy Can Dance"
5. Dead by April – "Mystery"
6. Marie Serneholt – "Salt And Pepper"
7. Thorsten Flinck & Rev... – "Jag reser mig igen"
8. Loreen – "Euphoria"

Har ingen aning om hur det kommer att gå då jag inte hört låtarna men Loreen och The Moniker som var med ifjol hade bra låtar så vi får se om de kan leva upp till förväntningarna imorn. Sean Banan, hehe kommer nog bli underhållande att se men inget som borde vinna. Dead by April tror jag att det kan gå bra för då det brukar gå bra för etablerade rockband och de har väl blivit ganska stora på senare tid. Men Afro-Dite och Marie Sernholt tror jag inte på i år utan att ha hört deras låtar. Kan Thorsten Flinck sjunga? Det blir nog också ett kaffepausnummer. Abalone Dots har jag aldrig hört talas om.


Dagens gofis :)

Snart helg!


Nu har jag gjort två dagar på min praktik och det är faktisk roligt nu i början när allt är nytt. Det känns som att jag lärt mig väldigt mkt på bara dessa få dagar. Jag har fått gjort iordning rester själv som handledaren sedan kontrollerat och godkänt, fått suttit bredvid och hjälpt till vid expediering av receptbelagda läkemedel och även själv fått sitta och expediera receptbelagda läkemedel då handledaren suttit bredvid och sedan godkänt. Det som känns mindre roligt är att jobbet på apotek är uppbyggt på så mkt teknik. Man använder väldigt lite sina farmaceutiska kunnskaper utan här gäller det att kunna med datorn och det nya datasystemet. På bara dessa två dagar jag varit där känner jag mig less på TLV som bara ändrar och ändrar till det billigaste alternativet. Kunderna blir ju förvirrade då de ena gången får Selekoen ZOC och andra gången Metoprolol depot. Även om man förklarar att det är likvärdigt och att TLV bedömt det som utbytbart så är det svårt att smälta för kunden när de inte känner igen namnet.

Gofisen och jag sitter i soffan medan älsklingen är och ser på hockey hos mina föräldrar. Jag har lagat spagetti och köttfärsås till gofisen ikväll som jag ska mixa sen och ha i matlådor. Vi tog upp de sista matlådorna när vi skulle till Sälen och han älskar den maträtten :) Han brukar äta det var 3:e dag. Jag handlade efter jobbet idag på Toria och köpte även tre stycken tidningar som jag ska läsa ikväll. Vi får dock se hur mkt som är kvar av dem för gofisen är väldigt intresserad av att bläddra, knyckla ihop och smaka på tidningarna :P


Först blev det Bild.


Sedan blev han intresserad av Amelia brud och bröllop :)




Ledigheten är slut!


Idag startade min praktik på Kronans Droghandel i Torsby. Började kl. 8 med ett möte med personalen. Därefter hade jag möte handledaren och då gick vi igenom min studieplan och andra detaljer som tystnadsplikt, rutiner på apoteket, schemat mm. Den 29:e juni i år blir jag klar med min praktik och kan ansöka om apotekarlegitimation hos socialstyrelsen. På vägen dit måste jag dock klara en del moment. 1:a mars ska första inlämningsuppgiften om kundkommunikation in. Jag slipper dock att läsa författningarna då jag läst den som fristående kurs för ett år sedan, vilket innebär 8 timmar mindre arbetstid i veckan + ingen tenta på universitetsvecka 1 i Uppsala :) Skönt med en mjukstart. När jag kom hem idag ville jag bara pussa och umgås med min lilla gofis. Han ska få så mkt tid jag bara kan ge honom när jag kommer hem om dagarna. Hoppas att han inte tror att jag överger honom nu när jag försvinner om dagarna. Gofisen har sovit dåligt de sista nätterna så vi har blivit väckta många gånger varje natt så nu ska vi pröva att öka på mängden mat på kvällen. Sist vi gjorde det så spydde han efteråt men nu känns det som att det är dags att pröva igen. Har kännt mig trött idag p.g.a. det och det var mkt nytt att lära sig idag på praktiken så det snurrar i huvudet. Vi har bestämt att jag ska sova på övervåningen i natt så får älsklingen ta gofisen om han vaknar. Känner att jag behöver vara pigg på praktiken när det är så mkt att ta in.
Jag kommer att vara på apoteket mellan 9.15-17.00 fyra dagar i veckan till första universitetsveckan i mitten av mars. Skönt att vara ledig en dag i veckan :)


Kvällens gofis i pyjamas :)

RSS 2.0