Blondin eller brunett?


Har precis kommit hem efter 3 timmar hos frissan. Fick vänta 45 min innan jag fick sätta mig i stolen då hon hade haft en del strul idag. Men jag känner mig nöjd med resultatet. Vi bestämde att göra folieslingor. Kul att hitta en frisör i Torsby som föredrar det framför hätta. Jag blir alltid mer nöjd med resultatet då det blir mindre utväxt från början och dessutom kan man ju blanda färger om man vill. Men idag blev det enbart blonda eftersom jag var så mörk i håret. Sedan kapade hon ca 3-4 cm på längden för att riktigt få bort de slitna topparna.




Så här blev resultatet. Vad tycker ni? Ska jag vara blond eller brunett? Själv tycker jag det är kul med förändringar men trivs nog allra bäst som blondin :)

Nu ska jag ta mig lite fika och ta och fylla i studieplanen som ska vara klar tills imorn. Theo sitter bredvid mig i soffan och leker med sin nya leksak han fick från älsklingens kusin :) Älsklingen är ute och åker skidor i valberget.





Ångest!


Ja det är precis vad jag känner idag inför att börja på onsdag. Nu har jag alltså bara en ledig dag kvar på föräldraledigheten. Tänkt vad snabbt tiden har gått. Önskar att jag kunde vara hemma ett tag till. Men det kommer nog att bli roligt också att äntligen få lära sig att jobba på apotek med receptbelagda läkemedel. Jag kommer nog att vara så osäker i början att jag kommer lusläsa FASS för varje kund. Säkerheten och självförtroendet kommer väl med tiden. Det känns faktiskt lite skönt att börja som praktikant nu för då förväntas det ju inte att jag ska kunna någonting... Min handledare ringde idag om att jag skulle börja lite tidigare på onsdag då hela personalen ska ha ett möte på morgonen och då tyckte hon att det var bra om jag var med så det blir kl. 8 istället för halv nio som det var sagt. Skönt att det inte kommer att bli tidigare än så på morgonen :)

Har inte tagit någon bild på gofisen idag och nu sover han så jag tänkte bjuda på en bild på mig själv. Gillar egentligen inte att lägga ut bilder på mig själv men jag tänkte att det vore kul att jämföra bilden idag med en bild imorgon eftersom jag ska till frissan imorn. Tänkte göra mig blond igen : Det är alltid kul att variera sig och vara lite mörkare ett tag men jag går alltid tillbaka till blont och trivs bäst med det.


Toningen har faktiskt släppt en del så det är inte jätte mörkt nu heller men det ska bli blondare imorn. Jag kommer att pröva en ny frisör i Torsby som jag aldrig varit till förut på "Salong Dominiqe". Spännande att se hur resultatet blir. Frisyren kommer det inte att ske så mkt förändring med eftersom jag sparar håret till bröllopet så endast de slitna topparna ryker.

Tillbaka till vardan!


Semestern i Sälen gick aldeles för fort och nu är vi hemma igen. Vi har haft det väldigt bra och hunnit med att åka skidor varje dag, åkt pulka med gofisen, promenerat, grillat korv, spelat spel mm. Stugan var hur mysig som helst. Det var en timmarstuga med sovloft, tre sovrum, två toaletter, bastu, diskmaskin, öppen spis så det fanns allt man kunde önska sig. Gofisen har i Sälen fått pröva äta pyttesmå smörgåsbitar, smakat lite på våfflor, prövat sitta på pottan, övat på att stå i krypställning och övat på att gå istället för att springa :) Tyvärr tog jag inte så mkt kort som jag hade tänkt :(


Stugan vi bodde i.










Det är tröttsamt att åka pulka.


Vi tog en annan väg hem från Sälen via Rörbäcksnäs, Höljes och Sysslebäck då vi skulle hälsa på älsklingens kusin som bor i Sysslebäck och se hur han bor. Hemma på kvällen blev det parmiddag så ikväll har jag och älsklingen varit trötta då det har gått i ett denna vecka.


När vi kom hem igår så låg det ett paket i postlådan med kläderna som det var tänkt att gofisen skulle ha på bröllopet. Jag beställde stl. 90 men de var små i storleken så det kommer att passa perfekt till midsommar och att använda till sommarn så jag kommer att behålla kläderna. Får väl skicka iväg en till beställning senare i vår i stl. 100. Men annars är jag väldigt nöjd. Jätte skön i kvalitén och så sjömansdräkt är väl hur sött som helst på småpojkar :)

9 månader är Theo idag!


Grattis Theo på 9 månaders dagen. Tänk att tiden går så fort. Det närmar sig ett års dagen med stormsteg. När gofisen var född så tänkte jag att det är länge tills han är 9 månader då jag börjar min praktik. Men nu är det bara en vecka kvar. Nu tycker jag att det ska bli roligt att komma igång samtidigt som det gör ont i mitt hjärta att inte vara hemma med gofisen om dagarna. Det kommer att kännas som jag lämnar honom :( Älsklingen kommer ju att vara hemma och pappan är ju lika viktig som mamman så egentligen är det ju inte tidigt för mig att börja jobba. I en drömvärld så skulle jag vilja vara hemma med honom i 2 år men det fungerar inte praktiskt. Det kommer nog att gå bra. Jag får ge honom kvalitetstid på helgerna och nu i början av praktiken så har jag även en ledig dag i veckan :)

Nu har vi packat klart och ska strax åka mot Sälen :)
Ha en trevlig vecka!

Sälen!


Ja imorn drar vi till Sälen. Vi ska bo mellan Högfjället och Tandådalen i en stor stuga tillsammans med älsklingens kusin med familj. Där blir det inget bloggat eftersom vi inte kommer att ta med datorn. Vi åker hem på lördag och då blir det parmiddag på kvällen ;) Då ska gofisen vara hos mormor och morfar på lördag kväll till söndag förmiddag eftersom han inte vill sova när vi har gäster hemma och dessutom vill de gärna vara barnvakt nu när de inte får se honom på hela veckan.

Idag har det hunnits med promenad och en kortare skidtur. Är så himla stel och stum i kroppen efter tremilspasset på Hovfjället igår så jag orkade varken åka fort eller länge idag. Det fick bli ett riktigt lugnt pass idag och imorn ska jag vila för sen kommer det att bli skidåkning i Sälen onsdag, torsdag och fredag :) Älsklingen åker nog på förmiddagen och jag på eftermiddagen. På förmiddagarna blir det nog pulkaåkning med gofisen och kanske någon promenad :) Nu ska jag ta och fortsätta packa lite till sen tar jag resten imorn.


Dagens gofis :)

Dolly!


Å vad jag önskar att vi kunde skaffa hund. Det är så mysigt och promenaderna blir mkt roligare. En hund ger så mkt respons tillbaka. Blir så sugen nu när flera jag känner skaffat hund förra året och nu så ska Maria och Peter skaffa hund. Älsklingen sa förut att vi får vänta tills vi blir pensionärer för nu kommer vi inte ha tid. Vänta tills vi blir 65, det kommer inte på fråga. Jag hade tänkt om max 10 år och inte vill jag vänta i 40 år :P Men jag förstår att vi inte kan skaffa hund nu men när man är klar med barnbiten och de blivit lite större så de kan hjälpa till då borde det vara perfekt :) Vi får nöja oss med att låna Dolly helt enkelt just nu. Det var så mysigt när mina föräldrar var utomlands i höst och vi fick ha henne i en hel vecka :)

Hund- och barnvagnspromenad på västkusten i somras:












Lördag!


Eftersom gofisen vänder sig för fullt nu och ålar längs med golvet och han kan även stå själv med stöd så tänkte vi att det nog är dags att sänka spjälsängen. För helt plötsligt kanske han ställer sig upp själv och ramlar ur så det är bättre att vara ett steg före. Det jobbiga är nu att lyfta honom i och ur sängen när han ligger så långt ner. Han väger ju garnaterat över 10 kg så det känns i ryggen då. Men det är bara att acceptera för säkerheten. Vi måste snart även skaffa spisskydd, kontaktskydd och skåpluckespärr. Det enda vi har hemma är en grind till trappen som svärfar har gjort. Vi har klarat oss bra hittills men det känns som det börjar bli dags att införskaffa resterande då han nog kryper snart.

Idag har vi haft besök av mormor och morfar och sedan kom även Maria på besök en stund :) Bakade kladdkaka i torsdags då jag fick besök av Maria och Frida som det fanns rester kvar av. Det har slinkit ner två bitar idag. Först fikade jag med mamma och pappa och sen tog jag en bit efter Maria hade åkt hem eftersom hon skulle hem och äta mat och ville inte ha. Sedan har jag småätit godis som blev över från igår emellanåt. Nu snart ska vi beställa pizza så det har blivit en riktig svullardag. Imorn tänkte jag bränna bort det jag ätit idag genom att köra årets första tremilspass. Älsklingen ska ha vilodag imorn och då tänkte jag passa på att åka upp till Hovfjället och köra långpass. Tre varv runt milbanan hade jag tänkt eller om det blir 5 varv runt 6:an. Det sliter nog valla i neförsbackarna som är kurviga längst bort på milbanan så därför kanske det är smartare att hålla sig på 6:an istället. Vi får se för samtidigt är det drygare mentalt att åka fler varv. Kanske börjar med milbanan ett varv iaf för att se hur det ser ut. Det är två år sen jag åkte tre mil för ifjol var jag gravid och då blev det inga långpass direkt :P Det blir då ingen promenad imorn när jag ska åka skidor så långt och jag kommer garanterat vara väldigt trött efteråt. Hoppas bara att träningsvärken från boxen igår ger med sig.


Gofisen ser på tv.






Plocka av sig strumporna är standard :P och sen ska det ju smakas på. Tur att han inte har så mkt tåbira än ;)

Julen är borta!


En vecka för sent så rensade vi bort det resterande av julen. Passade på att ta adventsljusstakarna allt eftersom jag städat varje rum denna vecka och igår tog älsklingen bort istapparna. Idag åkte adventsljusstakarna bort i vardagsrummet och köket så nu finns inte en gnutta kvar av julen. Det känns bra eftersom de varit framme så länge och då kommer man längta att få ta fram stakarna igen senare i år. Har även hunnit med att gå ett varv runt borejoggen med gofisen och Dolly. Pappa och älsklingen var på Hovfjället och åkte skidor. I Torsby har det varit 15 minusgrader idag så jag klädde på gofisen rejält med kläder. Linnebody, långkalsonger, tröja och byxa, strumpor, älgskinntossor, älgskinnvantar, dubbla mössor, fuskpolo, vinteroverall och en tjock filt. Det var faktiskt lagom för han var varm men ändå inte svettig när vi kom tillbaka 1,5 timme senare. Han sov precis hela vägen och vaknade när jag drog upp garageporten hemma. Det blir nog min gräns att vara ute med gofisen. Skulle det vara 20 minus så får han vara inne.

Fick barnbidrag idag och har bestämt mig för att shoppa upp halva och spara halva till en sittvagn vi ska köpa i vår. Så jag beställde bröllopskläderna till gofisen idag + en beställning från h&m med lite vår/sommarkläder. Det blev exakt det som jag gjort ett inlägg om tidigare. Hade en 10 % som går ut på söndag så jag får 7 plagg till gofisen för 304 kr + 40 kr i frakt. Som hittat ;)

Det får bli en sjömanskostym till gofisen. Det blir nog bättre än en kostym att ha i värmen.

Nu håller jag på att laddar inför boxningen som börjar kl. 17. Hoppas att det inte blir lika mkt träningsvärk denna gång :P Sen ikväll så blir det tacos :)

Brudfrisyr!


Efter att jag åkt skidor på Hovfjället 1,5 timma så fick jag besök av Maria som skulle prova att göra en bröllopsfrisyr på mig. Jag köpte ju papiljotter på Ullared som vi testade tillsammans med några andra som jag hade sen förut. Det visade sig att de billiga från Ullared var bäst. De torkade snabbast och var lättast att ta ur så nu skulle jag behöva fler sådana innan bröllopet. Men det borde ju gå att få tag på liknande i Karlstad. Det som gjorde att de var så bra berodde på att det var aluminium i spolarna och det gjorde att håret torkade snabbare och dessutom lossnade håret lättast från dem jämfört med andra kardborrespolar som jag hade.

Det som behöver ändras till nästa gång är att jag behöver ha fler spolar i håret. Nu tog vi ganska tjocka tester på varje spole och det blir nog bättre om man tar tunnare slingor och använder fler spolar. Nu hade vi 21 st i håret och det behövs nog säkert 30-40 stycken för att få optimala lockar. Men tjockleken på spolarna var bra. Det blev lagom stora lockar. Jag måste bara hinna spara ut håret mer tills dess eller om jag ska kosta på mig extensions. Håret blev så mkt kortare när det blev lockigt och jag vill gärna att det hänger nedanför axlarna. Just nu är jag mest inne på att ha en mer romantisk frisyr med små rosor i håret och Maria provade även att göra en "waterfall braid" fläta som vi tänker fästa blommor i om jag ska ha denna frisyr. Vi kommer att prova några gånger till för att se till att det blir bra. Det blev mer en slarvig variant idag för att testa lockstorleken och öva på att göra en "waterfallbraid fläta".

Här kommer lite bilder på waterfall braidflätan:















Dessa rosor tänkte vi fästa längs med flätan. Det lutar mot en sådan frisyr nu eller om jag ska ha något diadem eller tiara då blir det ingen fläta eftersom den stilen passar bättre ihop med blommor. Men det känns som att det varit en stor trend att ha axelbandslösa klänningar och tiaror i håret så därför vore det roligt att vara lite annorlunda och ha blommor istället i håret och jag ska nog inte ha en axelbandslös klänning tror jag.


Fina lockar ungefär i den storleken jag vill ha. Vi kommer nog även att ta hjälp av locktången efter att håret varit på spolar för att variera lite och hjälpa till de som inte lyckats locka till sig.








Fina diadem/tiaror. Gillar när det är pärlor på.


Men favoriten nu är att ha blommor i håret istället för diadem och så kommer det nog att bli.
Maria är väldigt duktig så jag känner mig trygg :) Appropå något helt annat så ska Maria och Peter skaffa hund :D. Har sett bild på denna super söta hundvalp och jag smälter. Det är en blandning mellan bichon frisè och lhasa apso. Den de hade tingat var svart med vita framtassar. Nu hoppas jag att få vara hunvakt i framtiden ;)

Kusinbesök!


Började dagen med att städa badrummet. Har inte städat det på 3 veckor så det var riktigt skitigt. Sedan blev det en promenad runt borejoggen med Dolly och gofisen. Pappa och Andreas åkte skidor i Hovfjället så därför hade jag Dolly hos mig. När vi kom tillbaks ringer älsklingens kusin och vill komma på besök eftersom han är i Torsby och gör ärenden. Trots att han bor så nära som i Sysslebäck så har jag aldrig träffat honom så det vars skoj. Det blev en skidtur på eftermiddagen i Valberget. Efter halva passet så började det snöa så det var svårt att se, speciellt i  utförsbackarna då jag fick snö i ögonen. Det var skönt att komma ut och träna. Imorn tänkte jag att åka till Hovfjället och träna. Där har de uppkört alla banor medans i Torsby är det bara 1,5 km uppkört.

Ikväll har jag fixat iordning fotoramen som jag köpte på Ullared och städat sovrummet. Älsklingen städade gästtoan och hallen igår så är det bara vardagsrummet och köket som återstår imorn.

Denna ska upp på väggen i matsalsrummet.

Var en sväng till leksaksaffärn på eftermiddagen då de hade rea på UV-kläder. 50 % rabatt hade de så jag passade på att köpa UV-kläder som gofisen kan ha till sommarn och när vi åker utomlands till hösten.




Matchande solkeps :)

Gofisen springer istället för att gå!



Vi har skojat om att gofisen kommer att börja springa istället för att gå eftersom han springer och sprattlar med benen för fullt i luften när han ligger ner eller om man lyfter upp honom och fort brukar det gå. Mkt riktigt så ska ha springa nu när vi övar på att han ska gå :P Det är så roligt att se på, vilken stil han har ;)

Karlstad!


Idag har jag varit i Karlstad och prövat ut rätt nyans till mina tänder. De hade noggrannare metoder att mäta ut där. I Torsby fanns bara färgprov medans i Karlstad använde de en apparat och mätte tre punkter på mina tänder för att få fram exat färg. Är väldigt glad att jag åkte dit för i Torsby hade de kollat ut på ett ungefär och tyckte då att jag skulle ha nyansen B1. Apparaten visade att jag var ett mellanting av B1 och M1 och M1 var faktiskt lite vitare så självklart vill jag ju ha den nyansen. Jag har fått kommentaren av flera "ska du inte ha vita tänder"? men tydligen är det inte så enkelt för det finns så många olika nyanser av vitt. En del har ju tänder som är mer beige-vita medans andra kan ha mer gul-vita. Det ska ju ändå passa in till mina egna tänder och inte skilja sig för mkt åt. Jag vill ju att det ska se naturligt ut. Jag fick se ett färgprov på den nyansen och kände mig nöjd så det kommer nog att bli super bra.

Egentligen så var det meningen att jag skulle varit där i fredags men sen ett par veckor tillbaka så frågade Camilla mig om jag ville följa med till Karlstad som sällskap då hon skulle på mammografi. Då ändrade jag min tandläkartid till idag istället så slog vi två flugor i en smäll :) Det gick snabbt hos tandläkaren så vi gick en stund på stan innan vi åkte till sjukhuset. Då köpte jag ett nytt kamerafodral som matchar min nya röda kamera. Camilla köpte den i lila som mobiltelefonfodral. Smart, för det skyddar ju telefonen rätt bra och passade perfekt i storlek.



Har nu frågat både Camilla och Annika om när man ska börja med tandborstning och de hade börjat direkt tänderna tittat fram så då är det ju på tiden att vi börjar nu. Köpte då en babytanborste och barntandkräm på apoteket.


Det blev även en fika innan vi var tvungen att åka. Mammografin gick snabbt så vi drog till Bergvik shoppingcenter efter det och åt på Mc Donalds. Prövade en kycklingburgare för första gången och den var riktigt god. Vi var även inne på h&m, lindex och kappahl men det var väldigt utplockat på rean och jag hade inte råd att shoppa något nu efter Ullared men det blev ett par tjocka strumpbyxor till mig och en klänning till Camillas dotter Jolin som jag hittade på rean för 50 kr. Skulle ha kostat 149 kr. Då kan man snacka om rea :) Hon ska få den i födelsedagspresent till sommarn och har vi tur så passar den även nästa höst då de ska med utomlands på bröllopet.




Strumpbyxor från h&m.

När jag kom hem möttes jag av en glad gofis. Han brukar annars vara grinig på kvällarna men inte idag. Jag passade på att klippa naglarna på både händer och fötter innan jag satte på honom pyjamasen. Sedan så invigde vi nya tandborsten. Vi tog ingen tandkräm idag utan bara lite vatten på borsten. Han verkade tycka det var lite konstigt först och sen skulle han såklart bita på borsten. Men tanborsten är så bra för den har bitring runt om som han kan bita på. Det gick ganska snabbt att borsta hans tre tänder på nedre raden som sticker fram lite. De på övre raden är det ingen idé att borsta än för det är så lite som sticker fram. Men det är nog bra att börja nu så att han vänjer sig.



Jag kan själv ;)


Sommarset!


Hittade dessa fina barnkläder till gofisen att ha till sommaren från bl.a. ellos, la redoute, bonprix, lasseliten och några sybloggar:


Lasseliten


Ellos


Syblogg


Syblogg


Syblogg


Lasseliten


De tre bilderna ovanför kommer från bonprix. Samma set i tre olika färger.


La redoute


Syblogg


Syblogg

Söndag!


Vi sov till kl. halv tio idag. Gav gofisen välling vid kl. 8 och sen somnade vi om :) Det blev en promenad runt borejoggen med en liten paus hos mormor. Dolly fick sedan följa med oss resten av sträckan. Husse är ju borta i helgen och mamma brukar inte gå så långt som Dolly kräver så hon blev riktigt glad när hon fick följa med :) Har även åkt en timme skidor i valberget idag. Mormor kom hit och passade gofisen under tiden. Skönt att röra på sig igen efter en vilodag. Har lite träningsvärk men inte så mkt som jag trodde det skulle bli efter boxningen.



Älsklingen har nu kommit hem från tävlingen och är nöjd. Han åkte 42 km på 2,25,59 h. Det hade kommit lite nysnö över natten men det slets bort så det var ganska isiga spår och därmed blev det bakhalt. Men det gick bra ändå. Spännande och se var de drar tidsgränserna för seeding till vasaloppet. Nästa tävling han ska åka blir antagligen mattila ski maraton om två veckor. Det är ju ganska nära så då kanske vi blir med och hejar gofisen och jag.

Funderar på att skicka iväg en beställning från h&m. Jag fick en 10% rabatt på hela beställningen i veckan. Även om det känns långt till sommaren så brukar det vara utplockat i storlekarna ganska snabbt. Jag fick ju inte tag på några sommarkläder på Ullared.


Detta tänkte jag beställa åt gofisen. Det fanns tyvärr inga mjukis shorts i katalogen och jag vill inte ha stela i byxtyg så jag ska kolla i stan när det börjar komma in eller be mamma sy ett par i marinblått så matchar linnena och t-shirterna som låg i 2-pack. Mamma ska även på syfestival i sthlm i februari och då ska hon köpa tyg att sy sommarkläder åt gofisen. Funderar på att skicka med pengar till ett tyg jag med och sy med mammas hjälp. Då får man unika kläder som inte blir lik någon annan. Ska kika in på företagen som ska vara med på syfestivalen och se om jag hittar några fina tyger.

Knutgubbe!


Kom att tänka på att igår var det ju tjugondag knut och då dansar julen ut ;) men vi har inte haft en enda knutgubbe här hemma. Konstigt, för vi bor ju rätt centralt men det kanske är ute att gå knutgubbe idag? Undrar om det bara är i värmland man gör det eller är det tradition i hela Sverige? Ska fråga mamma om hon hade någon knutgubbe igår eller idag. När jag var liten så gick jag och brorsan knutgubbe och påskkärring men idag kanske Halloween är större? Tiderna ändras och det är väl snart 20 år sedan jag gick knutgubbe. Minns att jag hade en mimmimask och brorsan hade en musse piggmask, hehe.

Googlade nyss på det och gick då in på wikipedia och så här stod det:

Knutgubbe är en svensk sed förknippad med tjugondag Knut. Seden finns i flera varianter. En som förekom i sydligaste Sverige är att ställa knutgubben i form av en halmdocka utanför dörren till någon som sedan skickar den vidare till någon annan.

På några orter i Sverige - Arvika och Ekshärad samt Sunne och Fryksdalen i Värmland, Gimo och Österbybruk i Uppland, Gnarp i norra Hälsingland, Gusum i Östergötland- klär barn och ungdomar ut sig till knutgubbar som bjuds på godsaker i de hus de besöker. I Värmland kallas traditionen också att "gå skråbock".

I byarna Gusum, Haddäng och Norrfjärden i Gnarp går man utklädd på kvällen från hus till hus och "slår ut julen", det vill säga att man tigger godsaker i samband med besöken i gårdarna.

I delar av Västerdalarna har begreppet "knutgubbe" något annorlunda innebörd. Det var benämningen på personer (oftast manliga) som kom till ett bröllop utan att vara inbjudna. De smög omkring i "knutarna". Ofta kom brudfolket ut och bjöd även dem på förplägnad.

Har aldrig hört att vi säger "gå skråbock" i Torsby. Vi sa alltid "gå knutgubbe" men det kan väl skilja sig från ort till ort.




Pulkapremiär!




Dagens gofis ;) Idag har han på sig sin nya skjorta med slipover och manchesterbyxa som jag köpte på h&m i december. Han blev så stilig.

Idag är det bara jag och gofisen här hemma. Älsklingen är iväg och ska åka en seedningstävling i Grängesberg imorn och blir borta över natten. Han åkte imorse efter att vi hade vaknat. Gofisen vaknade redan vid kl. 6 och skrek och ingenting hjälpte så älsklingen gav honom välling då (lite tidigare än vi brukar). Då somnade han om direkt så förmodligen var han hungrig. Vi får nog öka på vällingmängden på kvällen kanske. Ska pröva det ikväll och se om det hjälper. Gofisen väckte mig sen vid kl. 9 så då gick vi upp och gjorde oss iordning och sa hej då till pappa och morfar. Efter ett par timmar blev gofisen så trött igen och sov då middag i 1,5 timme. Mormor och gammelmormor kom på besök vid halv tolv och efter en timma orkade de inte vänta längre på att han skulle vakna så då väckte vi honom för han hade ändå sovit över sin lunchtid med en halvtimme så det var dags för mat.  Jag visade vad jag hade shoppat i Ullared och mamma visade mig hur man gör när man färgar kläder. Ska färga älsklingens svarta jeans som blivit gråsvarta i färgen med tiden. Med lite svart färg så blir de nog som nya :) Just det, de hade med sig presenter till gofisen då de hade varit en sväng till "himmel och pannkaka" där det var rea.




Gammelmormor hade köpt en pyjamas från "name it" i stl. 92. Den var väldigt stor och kommer nog att passa till hösten och nästa vinter. Bra att ha att växa i för jag har så mkt kläder i stl. 80 som han har nu. Sött motiv med helikoptrar.






Vinterjacka och täckbyxor i stl. 90 från Didriksson. De var stora i storleken så det blir nog bra till nästa sässong. Egentligen borde man köpa på sig en sässong tidigare med vinterkläder när det är rea. Kommer nog inte göra det i år då jag kommer att ha bättre ekonomi till hösten och svårt att veta exakt storlek nu som han ska kunna ha hela nästa vinter. Det beror ju på om märket är stora, normala eller små i storleken. Skulle tippa på att han kommer ha stl. 92 om de är stora i storleken och 98 och de är små.

Efter att mormor och gammelmormor fått kaffe och träffat gofisen och åkt hem så gick jag och gofisen ut en stund och prövade pulkan han fick i julklapp. Han verkade gilla det då han kunde sitta upp och se sig omkring. Man vet aldrig när snön försvinner helt så det är bäst att passa på så vi får pröva att åka pulka åtminstonen en gång i vinter. Ska försöka hinna med fler gånger då han verkade tycka om det :)







Fredag!


Idag har jag hunnit med en promenad runt borejoggen med gofisen, Annika och Oskar, varit på handledarmöte på Kronans Droghandel, sovit middag och varit på box. Älsklingen och gofisen har lagt sig så jag sitter själv i soffan och skriver ett inlägg samtidigt som jag sneglar på "Hur man blir av med en kille på tio dagar" som jag redan sett två gånger fört. Kommer nog att ha världens träningsvärk imorn så det var ett tag sen jag boxades. Men förhoppningsvis blir det bättre nästa gång. Jag fick stressa dit för vi råkade somna gofisen och jag på soffan i två timmar på eftermiddagen så jag är pigg nu ;) Älsklingen tyckte att vi var söta så han tog kort på oss när vi sov :P





På handledarmötet gick vi igenom de olika delarna på praktiken och hur jag ska fördela tiden till första universitetsveckan. Vi kom fram till att jag fördelar de 28 timmarna på 4 dagar i veckan och de 4 lästimmarna får jag göra var jag vill. Vet inte om jag kommer få så mkt gjort hemma så det är nog bättre att jag läser där. Varannan vecka jobbar Ann-Kristin lördagar så då ska jag vara ledig den veckodag som hon är ledig, vilket kan variera och varannan vecka så bestämmer jag själv och då kommer jag att ta fredagarna lediga. Det känns skönt att bara görs 32 timmars veckor nu i början så hinner jag se gofisen lite mer :) Jag fick även pröva arbetsrock som var extremt liten i storleken. De flesta på jobbet hade XXL fast de inte är speciellt stora. Det var svårt att bestämma så de skulle ta hem två stycken åt mig, en L och en XL.

Imorn blir jag ensam med gofisen då älsklingen ska iväg och åka en seedningstävling inför vasaloppet i Grängesberg. Tävlingen går på söndag men de åker redan imorn för att testa lite skidor och inte behöva stressa så på söndag. Så då ska vi mysa riktigt mkt imorn gofisen och jag :)

Tandläkarbesök!


Vi började dagen med en promenad runt borejoggen. Efter halva sträckan tog vi paus hos pappa som sedan följde med resten av promenaden. Sedan blev det en kort skidtur innan jag skulle till tandläkaren. Det var som att åka i en isränna då det var plusgrader imorse och sen på dagen blev det en minusgrad så det frös på. Inte roligt då fästet försvann efter 10 min. Skönt att röra på sig iaf och det blev bra armträning då jag fick staka när fästet försvunnit.
Idag gjorde jag det första ingreppet hos tandläkaren för att byta till porslinfasader eller kronor som det egentligen heter. Det tog lång tid för det var en massa moment som skulle göras. Jag valde att ta bedövning så jag har varit bedövad ända upp till näsan ikväll :P men nu har bedövningen nästan släppt. Det kändes rejält att få bedövning ovanför framtänderna. Man är tydligen mest känslig där i munnen. Men det var det värt för sen kände jag ingenting. Kommer att ta bedövning nästa gång med. Idag så togs det avtryck i tre olika omgångar, tänderna fotades och så slipades mina plasttänder ner så nu har jag provisoriska tills nästa gång jag ska dit om 2,5 vecka. Tandläkaren fick slipa ner mer än han tänkt sig sa han eftersom jag hade så mkt plast. Från början hade han tänkt krona enbart på framsidan men nu blir det hela kronor istället. Det kändes lite äckligt efter att han slipat ner tänderna innan han satt på de provisoriska eftersom han slipade bort så mkt. Det var inte så mkt kvar av tänderna. Nu känns det bättre. De provisoriska tänderna är ännu gulare än mina gamla plasttänder så nu är de riktigt påskgula :P Men snart så blir det bättre. Det mesta är gjort för nästa gång ska han bara ta bort de provisoriska tänderna och fästa fast kronorna. Det som tar tid är att få hem kronorna som specialgörs efter avgjutningen de gjorde idag.

Imorn ska jag träffa min handledare och planera inför praktiken och på eftermiddagen så ska jag på box :) Snacka om träningsvärk jag kommer att ha i helgen då det är över en månad sen jag boxades :)


Dagens gofis ;)

Fortsättning...



Lite bilder från boendet:

































Boendet hette "sweet dreams" och det kan jag varmt rekommendera och där kommer jag bo igen om/när jag ska till Ullared igen.

Vi slocknade ganska snabbt efter att vi hade lagt oss och när vi vaknade nästa morgon utvilade så kände vi att vi ville till gekås en sväng igen innan vi drog norrut. Så det blev lite till shoppat innan vi var helt klara. Vi hade väldigt tur med vädret för igår när vi skulle hem så snöade det inte. Vi tog en omväg hem via Lidköping eftersom Maria hade funnit ett köksbord på blocket som fanns i Lidköping. Så Sara om du läser detta, nu har jag varit en snabbvisit i din hemstad :) Vi såg dock inte så mkt av staden eftersom vi bara åkte till bostadsområdet och hämtade bordet. Innan Lidköping så åkte vi förbi Vara där olyckan skedde dagen innan. Och de höll fortfarande på att städa undan efter olyckan. En stor lyftkran fanns där som skulle lyfta undan lastbilen. Den låg i diket och såg väldigt intryckt och paj ut. När vi såg detta så förstod man att det var en riktigt allvarlig olycka och inte en chans att familjen i personbilen skulle kunna ha överlevt...Efter stoppet i Lidköping följde vi Vänern upp mot Mariestad-Gullspång-Kristinehamn-Karlstad där Maria skulle av. Men nån mil innan Gullspång så la vindrutetorkaren av vid förarsidan och även om det inte regnade så stänkte det vatten från vägen fr. allt när vi mötte långtradare så det var vårt att köra. Vi stannade ett par gånger och försökte trycka rätt den så vi tog oss fram iaf. I Karlstad konstaterade Marias pojkvän att torkbladen var utslitna så det var bara att kasta sig iväg till Biltema innan de stängde för att köpa nya. Ohändig som jag är så var jag inte till någon större hjälp. Men Maria fixade det :D Hon bytte torkbladen åt mig och vilken skillnad det blev. Då kunde jag åka de tio resterande milen säkert hem till Torsby.

Detta blev ockå shoppat på Gekås:

Trasmatta till hallen.


Fotoram plats för 8 kort.


7 mikrotrasor, två paket med disktrasor, tvättsvampar, 4 par disk/städhandskar, trosor, två lila dukar till vardagsrumsbord, måttset i turkos, dl-mått i rostfritt stål, turkosa muffinsformar, gråa mjukisbyxor till gofisen, svart klänning i spets, babyolja, tandborste, hårspänne i strass, kruka, hjärtformad ask, två plastmuggar, maskindiskmedel och fasta tvålar till älsklingen.



Dagens gofis :) Igår upptäckte mormor och morfar att gofisen fått två till tänder på övre tandraden. När jag och älsklingen skulle kolla noga idag så såg vi att det t o m var tre nya tänder där. Det är inte mkt som sticker fram på vissa tänder men det syns lite vitt iaf. Nu har gofisen tre tänder på undre raden och fyra på övre raden. Inte konstigt att han är så dålig i magen när han fått sju tänder på två månader. Det har gått väldigt snabbt.


Ullared frälsta!


Igår kväll kom vi hem från vår trip till Ullared. Skåpbilen var fullproppad med kassar och ett köksbord med två stolar. Vi startade resan runt 6-tiden måndag morgon från Karlstad. Tog en koffeintablett innan vi åkte så jag skulle vara pigg när jag körde. Resan började inte så bra då vi missade avfarten där E45 tar av E18 så efter ett par mil upptäckte vi att vi var på väg mot Arvika/Oslo :P men som tur var behövde vi inte vända tillbaka för det gick en genväg till Säffle som vi tog för att komma tillbaka på E45. Runt halv tolv var vi framme i Ullared och vi hade lyckas slippa undan snöovädret som tur var.






Direkt när vi kom in i detta gigantiska shoppingvaruhus och såg hur stort det var så blev jag frälst och kände att här kommer jag att hitta mkt ;) De flesta avdelningarna låg på ett plan förutom fritid som låg en trappa ner. På plan 2 parkerade man vagnarna om man skulle upp till plan 3 för att äta eller fika för där fanns en restaurang och ett café. Vi tror att det var ganska lugnt den dagen för att vara Ullared men  det var ändå mkt folk där. Har hört från en källa att det ska vara lugnast på Ullared i januari under året så tänk hur mkt folk det skulle ha varit där under högsässongen. Då vill jag inte vara där.

Vi sprang på för fullt och gick först genom ett varv. Då hade vi varit där i över fyra timmar och hade hunnit med en fika. Då kände vi att vi ville ta ett varv till ifall vi hade missat något och mkt riktigt det hade vi för nästa varv hittade vi mera.




Så här fulla var våra vagnar. Vi hade även korgar under vagnen :P
Efter ytterliggare två timmar och totalt två varv genom varuhuset var vi trötta i benen och kände oss nöjda. Trots att vi bara hade ett par stycken framför oss i kassorna tog det tid eftersom de flesta har överfyllda vagnar så det tar tid.


Smart nog åkte vi inte hem på samma dag. Det hade varit vansinne då vi var trötta, det var mörkt och snöoväder. Älsklingen berättade dagen därpå att det varit en hemsk olycka i Vara där en hel familj omkom då bilen fått sladd och hamnat under en långtradare :( jag mår dåligt och det gör ont i hjärtat när jag tänker på det... Efter shoppingen hämtade vi nyckeln i en närbutik. Vi hade bokat ett dubbelrum på ett bed and breakfast som låg 3 min gångavstånd från Gekås. Vi var helt själva där så vi hade hela huset själva. Detta tyder ju också på att det är lågsässong där nu. Riktigt skönt :) Och vilket fint boende vi hade. Det var hur mysigt och fint inrett som helst i lantlig stil så vi passade på att ta en massa kort. Vi började med att göra oss lite middag/kvällsmat när vi kom fram. Sedan packade vi upp alla grejor för att kika på vad vi hade köpt och sen packa om det lite smartare.


Detta shoppade jag. En rejäl hög.


Hygienartiklar. Tvättmedlet kostade 8 kr/paket. Våtservetterna kostade mellan 5-10 kr/paket. Köpte flera olika sorter för att testa vilka som är bäst tills nästa gång vi ska dit för det kommer det garanterat att bli. Minst en gång om året iaf ;)


Kläder till gofisen. Allt i stl. 86. En morgonrock, fleeceoverall till våren eller senvintern, två par turkosa strumpor, två dreggellappar, tre bodys, ett par mjukisbyxor och två pyjamas.


Present till svärmor som fyller år i februari. Ett uppläggningsfat i två våningar i gammaldags stil, tanborstmuggar, tvålpump och flytande tvål till den.


Present till älsklingen. Ölstöveln rymmer 2,4 L.


Till gofisen. Underlägg med smurfmotiv, påslakanset till spjälsäng, vällingflaska, två drickflaskor, vällingdoserare, nappbox, två paket med nappar och två flaskborstar som passar perfekt att diska ur vällingflaskan med.


Till mig själv: två paket med papiljotter, sminkborstpaket, två paket med hårnålar, lösögonfransar, två par örhängen, hårspänne med pärlor, ögonskuggeborstar, kuvertväska till bröllopet och en vanlig handväska.


Rosa fickplunta. Har alltid velat ha en sån för när jag har tagit med mig dricka på väg till krogen så har jag oftast tagit en gammal yougurtflaska :P En fickplunta känns mkt lyxigare. Ska använda den när vi ska ut i Karlstad till våren och göra stan osäker ;)


Presenter till gofisen. Boken och bobby-car ska han få i ett års present. Brio skallran och bilnycklarna som låter och blinkar fick han nu.


Till hemmet. Samma fikafat/fruktfat som svärmor fick köpte jag till mig själv. Två hissgardiner med texten "Amor vincit omnia" till köket. Turkos ugnsform och rosa hjärtform.


Födelsedagspresent till en släkting till älsklingen som fyller år i juli. Glitterpennor och hello kittydagbok.


Födelsedagspresent till svärfar som fyller år i april. Dessa har vi hittills bara hittat på taxfree men i Ullared fanns de även. Han gillar lakrispipor.


Presentpapperset + två rullar med smurfmotiv. Fryspåsar och tändare.


Självklart lite godis. Det fanns hur mkt som helst men jag köpte inte på mig mer för då äter jag ändå upp allt på en gång :P


Två resespel, godnattsånger till gofisen och frysetiketter.


Här är Marias shoppinghög. Hon lyckades rätt bra med att fylla vagnen också ;) Mycket presenter till hennes syskonbarn och en del heminredning då hon och Peter håller på och renoverar lägenheten.





Ullared imorn!


Det blev en lugn dag igår. Jag och älsklingen och gofisen tog en promenad runt borejoggen på förmiddagen och sedan städade jag bort resten av julen. Granen åkte ut och så bytte jag gardiner i sovrummet och köket så nu återstår bara adventsljusstakarna men de får vara framme ett tag till. På kvällen lagade jag hemgjord pizza. Det blev en massa matlådor eftersom jag gjorde två pizzor så nu kan vi gotta oss ett tag framöver :) Nä, vi frös faktiskt ner dem så kan vi bara ta upp någon annan gång.


Gofisen igår.

Idag har jag och älsklingen varit en tur till Mattila och åkt skidor. Nästan 2 timmar åkte vi så det känns bra i kroppen nu. Mormor och morfar var barnvakt och hade varit ute och gått borejoggen eftersom gofisen är van den rundan ;) Jag skulle inte bli förvånad om gofisen blir en rutinmänniska med tanke på hur hans föräldrar är ;)
Nu ska jag packa inför Ullaredstripen imorn. Åker redan ikväll till Karlstad så att vi kan starta riktigt tidigt imorn. Det blir bara jag och Maria och jag har fått låna pappas skåpbil eftersom älsklingen behöver bilen och dessutom är den här bilen bränslesnål och det finns gott om plats att lasta ifall det blir mkt shoppat. Vet inte riktigt vad som finns där men vi har stora förväntningar nu efter allt man har hört. Har gjort en lista över vad jag behöver som jag hoppas finns. Det kommer garanterat att shoppas barnkläder. Tänkte köpa lite vår/sommarkläder till gofisen i stl. 86/92 om det finns. Hoppas att det inte blir snöoväder när vi åker. 43 mil från Torsby och 36 mil från Karlstad är det.


Gofisen idag.

Fina babykläder!



























Skidåkning!



Det blev en skidtur på en timma idag på Rabakkoberg. Fint vinterväder var det uppe på toppen med nysnöföre. Nere i Lekvattnet var det 11- medans uppe på Rabakkoberg var det bara 5-. Tänk att det kan skilja så mkt på bara någon kilometer. Farmor har varit barnvakt och gofisen hade skött sig utmärkt. Han hade sovit middag i två timmar så det hade varit lugnt. Nu ska vi snart till farmor och farfar och få middag. Vilken lyx att både få barnvakt och middag på en och samma dag :)


Funderar på att boka tid hos frisör snart för mina toppar är så slitna och då kanske jag lägger i lite slingor samtidigt så klarar jag mig till våren. Brukar gå till frissan var 4:e månad så det är snart dags nu. Ska nog testa salong dominique nästa gång. Har annars åkt till karlstad men jag har hört mkt positivt om denna frisör och det vore skönt att hitta någon bra i Torsby så jag inte alltid behöver åka till Karlstad när jag ska till frissan.

Har städ bort drygt härta av jula idag!


Idag har jag sysselsatt mig med att städa undan julen. Eller iaf en del utav den. Ska göra klart resten imorn eller till helgen. Har plockat bort alla julsaker och bytt gardiner i vardagsrummet. Nu har jag bara gardinerna kvar att byta i kök och sovrum. Det är nackdelen med att jag pyntar så mkt att det blir så mkt att ta bort. Det är väldigt roligt att ta fram julsakerna och byta gardiner men mindre roligt när allt ska bort. Därför valde jag att göra det tidigt i år så slipper jag att tänka på att snart måste jag plocka bort allt. Dessutom pyntade jag så tidigt i år så vi är nöjda för i år. Vi kommer att ha kvar adventsljusstakarna och istapparna i en vecka till iaf. Har även städat undan gofisens kläder i stl. 74. Nu är det 80 för hela slanten t o m i byxor. Gofisen har korta ben ;) så han brukar hänga lite efter i byxstorlek men nu är 74 för trångt där med.

Ikväll har vi varit hos mina föräldrar och sett på hockey. Eller rättare sagt så har älsklingen sett på hockey med min bror och pappa. Det var tydligen en toppmatch då de mötte HV71. De vann i straffar i sudden. Jag, gofisen och mamma höll till i köket istället för vi hade glömt hörselskydden och det blir för högljutt för gofisen att vara med och se hockey för de har högt ljud på tv:n och skriker när det blir mål :P Mamma lagade god middag till oss. Vi fick smördegsinbakat fläskfilé med råstekt potatis och sallad till. Nu ska jag nog krypa till kojs. Har kikat lite i mina anteckningar idag så nu känner jag att jag bara behöver repetera författningarna innan praktikstarten men det gör jag nog sista veckan i januari. Har lånat ut böckerna till apoteket och inte fått tillbaks dem än. Jag känner inte att jag behöver överarbeta allt innan för det finns ju tid där att lära sig och dessutom har vi 4 timmars lästid i veckan under hela praktikperioden som jag kan läsa sånt jag behöver.


Dagens gofis. Strumporna får inte sitta på lång stund nuförtiden. Antingen sparkar han av dem när han sprattlar med benen eller så drar han av dem själv :P

God Natt!

Repetition!


Idag tänkte jag läsa på litegrann inför praktiken. Tänkte ta mig igenom farmakoterapikurserna idag. Igår läste jag klart mikrobiologi och då framför allt om de olika antibiotikagrupperna. Hittade mkt som jag kan ha användning av inför kommande arbetsliv som ex:
  • Att Gentamicin är ett licenspreparat och anledningen till detta är att har ett smalt terapeutiskt fönster och kräver individuell dosanpassning. En annan anledning är också att preparatet har höga biverkningar.
  • Amoxicillin används vid behandling av G-negativa bakterier
  • Bensylpenicillin (penicillin G) finns enbart i parenteral administrering p.g.a. syrakänsligt.
  • Penicillin V (Kävepenin) är det vanligaste penicillinpreparatet och har smalt antibakteriellt spektrum och därmed färre biverkningar. Används bl.a. mot streptococcus pnemoniae och mot UVI.
  • Tetracykliner binder via Mg 2+ för att verka. Därmed ska man inte dricka mjölk eller ta läkemedel som innehåller kalcium, järn och zink eftersom de konkurrerar med magnesiumet som ex. Novalucol, Novalucid, Link, Rennie, Omeprazol. Vid behandling med tetracykliner blir man ljuskänslig och ska då undvika solljus och solarium upp till 2-5 dagar efter avslutad behandling. Tetracykler ska ej ges till barn under 8 år då det tas upp av det växande skelettet och kan missfärga deras tänder.
  • Erytromycin ges speciellt till penicillinallergiker och tillhör makrolider som hämmar proteinsyntesen hos bakterier. Det har bredare antibakteriellt spektra än penicilliner och därmed påverkas normalfloran mer.
  • Kloramfenikol kan tränga igenom BBB och ges bl.a. mot tyfoidfeber, ögoninfektioner. Brett a.s.
  • Rifampicin tillhör gruppen av antiobiotika som hämmar nukleinsyrasyntesen. Rifampicin används vid behandling av tuberkulos.
  • Folsyrametabolismhämmare: Då använder man oftast en kombination med sulfametoxazol och trimetoprim p.g.a. synergisk effekt. Detta preparat används bara vid resistens vid ex. UVI p.g.a. allvarliga biverkningar.

 

Efter farmakoterapikurserna så ska jag bara repetera författningarna som jag totalt glömt på ett år. Sedan känner jag mig redo att börja min praktik och snart sätta min fot i arbetslivet. Kronans Droghandel, here I come ;) Lustigt nog så tycker jag det är roligt och väldigt intressant att kolla i gamla anteckningar. Har alltid känt att jag kommer aldrig sätta mig i skolbänken igen efter att jag avslutat apotekarutbildningen. Men nu skulle jag nog kunna tänka mig att läsa några kurser senare i livet eller någon kortare utbildning. Bara det inte är på heltid i flera års tid.

Dagens gofis ;)


Mera barnkläder!


I förmiddags drog vår lilla familj till badhuset. Vi simmade i omgångar och badade med gofisen och fikade. Tyvärr glömde jag kameran så det blev inga bilder. Nästa gång får jag inte glömma den. Gofisen sprattlade för fullt och njöt av att vara i vattnet. På slutet blev han väldigt trött och han somnade direkt när vi kom hem.

På eftermiddagen fick vi besök av Camilla och Joel och med sig hade hon urvuxna kläder.

4 par joggingbyxor. En fleecedress i stl. 80 i marinblått, en turkos fleecejacka i stl. 86/92, ett par strumpor och ett par raggsockor. Jätte snällt att vi får låna så mkt kläder. Fleecejackan blir perfekt att ha till våren och fleecedressen kan han ha nu när det är så varmt ute för årstiden.



Dagens gofis.


Det är svårt att få till bra bilder på gofisen nu då han kisar hela tiden. Stackarn, mamma tar för mkt kort... Prövade om det verkligen var så illa med blixten så jag tog av den funktionen men han kisade ändå. Sedan tog jag bara fram kameran men tog inga kort och då kisade han, hehe. Han har lärt sig att om man tar fram kameran så ska man kisa :P

Året som gått!


Tänkte att jag skulle försöka sammanfatta året som gått för att minnas vad vi gjort.

Januari:
  • Firade nyår i Sälen.
  • Tog examen på apotekarprogrammet.
  • Sålde lägenheten i Uppsala.
  • Flyttade in i huset i Torsby.
  • Renoverade sovrummet.

Här får jag mitt diplom i universitetshuset när jag tar examen.

 

Februari:

  • Renoverade vardagsrummet.
  • Pluggade på författningarna som fristående kurs.
  • Tog det rätt lugnt. Som höggravid presterade jag inte mycket per dag.

Gravid i vecka 32

 

Mars:

  • Följde med och servade älsklingen när han åkte vasaloppet.
  • Skrev tentamen i författningar som gick utmärkt.
  • Hälsade på Maria i Karlstad efter tentan.
  • Renoverade hall och toalett.

Älsklingen åker vasaloppet och har bara några hundra meter kvar att åka.

 

April:

  • Väntade på att bebis skulle komma.
  • Väntade ännu mera på att bebis skulle komma.
  • Väntade ännu ännu mera på att bebis skulle komma.
  • 13 dagar över tiden kom vår lille (STORA) prins till oss. Den 24 april kl. 1.04 tittade gofisen ut. 4130 g och 54 cm lång var han.

Inte lätt för varken mamma eller gofis i denna stund. Trött efter en lång förlossning. Här är gofisen 19 timmar gammal.

 

Maj:

  • Åkte ambulans till Karlstad sjukhus med blödningar som började på natten när gofisen var två veckor. Har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv som då. Trodde jag skulle förblöda. Tur att det finns så effektiva läkemedel som stoppar upp.
  • Ytterligare två veckor efter ambulansfärden besöker jag gyn på Torsby sjukhus med blödningar som startat igen men inte lika akut denna gång.
  • Maj blev en månad där jag lärde mig rollen som mamma med allt vad det innebär som amning, blöjbyte, trösta, natta etc.
  • Det blev dessutom en massa besök varje vecka på nyfikna som ville se vårt lilla underverk.
  • Gofisens första leende vid tre veckors ålder.

Gofisen är här drygt en månad.

 

Juni:

  • Gofisen blir stabil i nacke.
  • Åker en minitrip till Sunne och handlar en massa sommarkläder till gofisen.
  • Firar midsommar hemma med goda vänner.

Gofisen är på studentskiva och har på sig sjömanskostymen.

 

Juli:

  • Börjar träna igen efter graviditet och förlossning.
  • Gofisen döps lördagen den 16 juli.
  • Första utgången efter att gofisen föds. Det blev kollsnäs på fryksdalsdansen. En rolig kväll med vänner.
  • Gofisen åker på sin första semester till Hunnebostrand på västkusten tillsammans med mamma, pappa, mormor, morfar, morbror och gammelmormor.

Utanför kyrkan efter dopet.

 

Augusti:

  • Gofisen börjar äta gröt när han är 3,5 månad.
  • Åker en miniweekend till Uppsala och hälsar på mina vänner. Tar med mig gofisen.
  • Går promenad varje dag.

Gofisen är för första gången till stranden.

 

September:

  • Gofisen börjar med burkmat.
  • Är borta en hel dag från gofisen för första gången då jag åker till Karslstad och shoppar vinterjacka och lite annat + ser på hockey på eftermiddan/kvällen. Gofisen är hos mormor.
  • Börjar på babymassage i slutet av månaden.

Oktober:


  • Babymassage på onsdagar.
  • Fyller 25 år och får en kryssning till Tallinn fre-sön av älsklingen i present som vi åker på i mitten av denna månad. Första gången jag är borta över natten från gofisen. Ringde hem flera gånger per dag.
  • Promenader på förmiddagarna.
  • Gofisen börjar med välling och slutar då med nattmål.
  • Gofisen säger ma-ma-ma-ma eller mem mem och börjar sitta själv.

November:


  • Mamma fyller 50 år.
  • Vi drabbas av magsjuka men gofisen klarar sig.
  • En miniweekend i Sthlm där jag och Maria hälsar på Sara.
  • Gofisen får sin första tand och vänder sig från mage till rygg och tvärtom.
  • Julhandling.

Finkläderna är nu för trånga.

 

December:

  • Julpysslar med bakning och pyntning.
  • Gofisen får andra, tredje och fjärde tanden.
  • Åker skidor utomhus i Mattila.
  • Julbord med familjen i Gräsmark.
  • Firar jul hemma med familj.
  • Firar nyår hemma med goda vänner.

Egentligen har jag inte gjort så mkt  detta år när jag ser tillbaka men jag tycker att det har varit skönt att inte stressa och hinna så mkt som möjligt och det tar tid att sköta om en bebis med allt som hör till som matning, blöjbyte, närhet, trösta, natta etc. Det har varit ett toppen år tycker jag när jag ser tillbaka. Hoppas att 2012 blir lika bra.


Bröllopstankar!


Vigseln är som sagt bokad nästa år på Gran Canaria. Den 3/12 kl. 14.00 gifter vi oss. Även om det är långt kvar så vill jag börja kolla lite grann på kläder åt oss, skor, ring, bukett etc. Ikväll har jag googlat på brudbuketter och hittat massa fina. Problemet är att svenska kyrkan enbart kunde fixa vita eller röda buketter och jag skulle helst vilja ha i någon rosa eller aprikos nyans. I så fall får vi fixa själva och det är ju inte så lätt att göra härifrån. Så enklast vore att nöja sig med de två alternativ som finns. Men jag ska nog försöka googla på det eller se om ving kan ordna något.




Dessa två alternativ kunde svenska kyrkan ordna. Kommer nog att välja de vita ifall jag inte lyckas ordna någon annan bukett. De är inte så illa. Annars så har jag hittat många fina alternativ:

Alt. 1


Alt. 2


Alt. 3


Alt. 4


Alt. 5


Alt. 6


Alt. 7


Alt. 8


Alt. 9


Alt. 10



Alt. 11


Alt. 12


Alt. 13



Alt. 2, 3 och 4 är mina favoriter. Nu ska jag kolla lite på ringar :)

Töväder!


Imorse var det 3 plusgrader och regn :P Det var inte länge snön fick vara denna gång. Vädret har varit ambivalent  på senaste tiden. Varannan dag minusgrader och varannan dag plusgrader.  Det gör ju att det är hemsk halt emellanåt. Men idag har det nog smält på gångbanorna så jag och gofisen ska nog ta en promenad snart. Tempen har blivit lite lägre sen vi vaknade och ligger på en plusgrad nu. Älsklingen äåkte iväg till Mattila för att åka skidor föruut. Vi har ingen barnvakt idag så jag kunde inte följa med men jag har det mysigt med gofisen iaf. Funderar på att åka i tunneln i eftermiddag men nu är mina åkkort slut som jag fick i födelsedagspresent och det är dyrt att åka en timma, 160 kr. Maria och jag kanske ska till Ullared i januari och då är det bäst att spara pengarna. Ska se hur halkigt det är ute för annars kanske jag kan jogga en halvtimme i eftermiddag istället.

Idag har vi invigt gofisens kläder han fick i julklapp av farmor.










Ska nog köpa mer röda kläder i framtiden. Tycker att det är riktigt snyggt. I början var jag tveksam och har inte handlat några röda kläder till gofisen men det får det bli ändring på nu. Har inte direkt varit något föredömme ur genusperspektiv då jag i stort sett bara handlat blå och gröna kläder till gofisen. Ibland kan det ju vara svårt att se skillnad på flickor och pojkar när de är bebisar eftersom de oftast är flintskalliga och ser likadana ut. Därför har jag klätt honom i mkt blått så att man direkt vet att det är en pôjk ;)

2012!


Det blev sent igår men känner mig ganska pigg ändå. Vi kom nog inte i säng förrän efter tre någon gång. Vaknade strax innan nio-tiden av att gofisen ville ha frukost. Det blev jag som fick ge honom den eftersom älsklingen gjort det varje morgon sen han blev arbetslös och dessutom var segare än mig idag ;) Efter det la vi oss tillbaka i sängen och sov till kl. 11. Tack Theodor för att du sov så länge idag. Idag har vi tagit det lugnt. Tog reda på den resterande disken och plockade undan på dagen och så fick vi besök av svärföräldrarna. Vi hjälpte dem att boka resa och så såg vi på tour de ski. Sen nu i eftermiddag/kväll så drog jag ut på långpromenad själv. Det hade kommit så mkt snö i natt så jag orkade inte dra med barnvagnen. Men till imorn har nog gångbanorna blivit plogade. Nu ska vi äta rester från igår till kvällsmat. Maten blev riktigt lyckad i år. Allt var gott. Gårdagen blev också väldigt trevlig. Vi lagade mat tillsammans med vänner och spelade sällskapsspel innan tolvslaget. Gofisen däremot var väldigt grinig. Han hade inte sovit så mkt under dagen men ändå ville han inte lägga sig. När han till slut somnade så vaknade han igen och ville inte sova. Det är nog förklaringen till att han sov så länge idag. Men idag har han varit pigg och glad igen.

Nyårsafton i bilder:

Frida och gofisen.








Nej, jag är inte gravid igen. Efter trerätters så är det lätt hänt att magen putar lite ;)






Crostini med mozarella, soltorkade tomater och oregano till förrätt. Glömde fota varmrätten tyvärr.


Till efterrätt blev det vit choklad och hallonmoussetårta. Riktigt gott ;)


Cluedo










RSS 2.0