Tussilago!


Efter att jag slutat idag så åkte jag direkt till mina föräldrar för att jogga en tur runt Granevik. Det är mer skonsamt att springa där för knän och leder eftersom det är grusväg. Det är mitt 4:e löpningspass i år och jag tror att det är 5 km runt så jag är nöjd att jag orkade springa hela sträckan. Mitt mål är att orka en mil om ett par månader. Under turen såg jag tussilago för första gången i år. Då känns det verkligen som att våren är här :)



Nu närmar sig helgen men först ska jag bara klara av fredagens muntliga föredrag innan det känns som helg. Det känns bra att det är inför människor jag känner för då blir det inte lika nervöst. Min handledare såg till att det skulle bli en dag då alla är där. På fredag blir det boxning med Frida och då hoppa jag på mindre träningsvärk än förra gången. Tänk att man tappar så snabbt men däremot tar det lång tid att bygga upp muskler och kondition :P Efter boxningen ska vi direkt till mina föräldrar och se på hockey och samtidigt bli bjudna på middag. De prata om att grilla för första gången i år. Det låter om en bra idé :) Gofisen ska få sova över där till på lördag så att vi ska få sovmorgon :) Det förslaget tackar vi inte nej till.

Godnatt!

Påskfint!


Nu är tisdagen förbi och idag tycker jag att dagen gått extra snabbt. På lunchen var jag och hämtade ut ett paket med påskdukar. Jag har kollat överallt i Torsby efter ljusgula tabletter men inte hittat någonstans så det fick bli på nätet på www.butikstoraholm.se. Tre st ljusgula tabletter blev det som jag ska ha på vardagsrumsbordet och på två köksbänkar. En ljusgul brödduk att ha i mitt "fika" fat åkte också med.




I lördags köpte jag även påskdelar till min ljusstake så nu har jag fått det lite påskigt hemma. Ska köpa påskliljor till helgen så blir det komplett.



Ikväll var gofisen svår att lägga igen. Han gallskriker direkt man lägger ner honom i sängen och det hjälper inte att gå in till honom för då blir han ännu argare när vi går ut. Igår skrek han i 40 min innan han till slut somnade och idag kanske 25 min så det har ju blivit lite bättre sen igår. Annars har han varit lätt att natta förut men i fredags så hände det något för då började han protestera. Jag tror att det beror på att han vill vara med där det händer saker. Han vill inte ligga själv när vi är ute i ett annat rum för alltid när han kryper så följer han efter oss var vi än går. Det verkar som att han blivit mer medveten på senaste tiden. I februari när jag började min praktik så var han glad och vinkade åt mig när jag gick iväg medan i veckan så har han krypit efter mig ut till hallen när jag ska gå iväg och direkt jag gått å har han gnällt har älsklingen berättat. Han förstår nu att jag förvinner. Det är väl en del av utvecklingen tror jag. Men vi har bestämt oss att inte försöka skämma bort honom för mkt så vi låter honom skrika tills han lugnar ner sig och somnar och låter honom inte vara uppe med oss.

Ny vecka igen!


Sitter i soffan och ser på familjen annorlunda. Gofisen kryper runt på golvet och älsklingen är hos mina föräldrar och ser på hockey. Orkade inte följa med idag för det blir så sent och man vet aldrig om det blir förlängning och då blir det ännu senare. Det är första semifinalmatchen mot Brynäs idag. På onsdag visar de på tv4 sport så då kan vi se hemma men på fredag då går det på canal + så då tänkte jag bli med till mina föräldrar efter att jag och Frida har boxats.

Idag har jag varit halva dagen i egenvården och halva dagen i receptexpeditionen. Sönt att inte vara hela dagen i receptexpeditionen eftersom det krånglar mer än vanligt nu. Tydligen så har de uppdaterat dataystemet och då har det blivit något fel så nästan hälften av recepten får man ta bort och göra om från början för det står avvisat när man kommer till slutkontrollen. Det enda sättet att komma runt problemet är att öppna upp receptet igen och ta bort och börja från början :P Detta problem förekommer på alla kronans droghandels apotek eftersom vi har samma datasystem. Vi har fått ett felmeddelande på källan och de jobbar på att åtgärda det så snabbt som möjligt. Det började krångla i torsdags förra veckan så hoppas att det händer något snart. Det innebär ju att det tar dubbelt så lång tid att expediera recept när man måste ta bort och göra om när vi nästan är klara. Nu försämras ryktet på apoteket ännu mera efterom väntetiderna blir längre. Min handledare och jag står alltid där framme vid ståkanalen och hör det mesta som kunderna säger :P Datorer är bra när det fungerar, annars är det skit.

Bilder på största glädjen i mitt liv :) Det gör att man glömmer problemen på apoteket direkt man kommer hem :)





Sommartid!


Dagen går så fort idag när man ställt om klockan. Jag brukar tänka "framåt marsch" så vet jag att man ska dra fram klockan på våren och bak på hösten. Nu kommer det att bli mkt ljusare på kvällarna framöver :) Idag har vi super fint vårväder i Torsby och vi har varit ute på långpromenad idag hela familjen. Nu ska jag ta och förbereda min retorikuppgift som jag ska hålla inför personalen på apoteket till veckan. Jag tänkte berätta om mitt x-jobb eftersom då behöver jag inte sätta mig in i något nytt ämne utan bara sålla ut vad jag ska berätta och göra en powerpoint presentation. Sedan funderar jag på att gå ut och cykla en tur för första gången i år när det är så fint väder. Älsklingen var ute igår på en premiärtur så idag är det min tur.






Igår var det fullt upp från morgon till kväll. Vi storhandlade på morgonen och passade på att handla extra mkt då vi hade 10 % denna vecka så det följde bl.a. med två paket blöjor, massor med mat till gofisen som gröt, burkmat, mellanmål, katrinplommon och juice. Sedan fyllde jag på med basvaror och en del ur frysdisken så efter alla rabatter var avdragna så landade det på 1397 kr :P Nu har vi iaf ett välfyllt skafferi, kylskåp och frysbox :) 7 kassar med mat bev det + 3 kassar som vi handlade separat till tacokvällen. Vi fick ta två vagnar för att få plats med allt. Sedan kom söta Sara på besök och uppvaktade oss med att bjuda på lunch och en present till gofisen.

Denna fina t-hirt fick gofisen av sara. Kycklingsallad blev det till luch som blev väldigt god och sen tog vi kladdkaka till efterrätt. Gofisen vägrade sova middag igår, antagligen för att han ville vara med när vi fick fint besök ;) så vi bestämde oss för att ta en liten promenad så att han skulle somna. Tyvärr så vaknade han direkt vi kom tillbaka så han sov kanske bara 20 min totalt och inte ville han sova sen när Sara hade åkt. Jag prövade att ge honom middag och sen lägga honom igen men icke. Nu var han så övertrött att inget hjälpte. Tur var kom morbror och hälsade på som räddaren i nöden för älsklingen var borta mkt på olika saker under dagen. Då kunde jag sminka mig och byta om och duka innan gästerna kom. På kvällen så kom Frida, Kristian, Maria, Peter och Charlie på besök. Det var trevligt, vi åt tacos och spelade lite spel. Charlie fick tag på gofisens napp och den verkade han gilla. Synd att jag inte tog något kort men han stoppade den i munnen och använde den som en bebis....Gofisen somnade iaf till slut i min famn runt 10-tiden på kvällen. Tyvärr vaknade han lika tidigt ändå 07.40 sommartid men för oss var det som 06.40 :P på helgerna är det min uppgift att mata så det var bara att gå upp och göra välling, Sedan la vi honom mellan oss och efter en halvtimma somnade han om en timme till och även vi :P

På förmiddagen kom morfar och Dolly på besök. Han hade med sig en present som de köpt i sthlm i helgen eftersom gofisen blev 11 månader igår.

Det var en sopbil som man kan trycka ner så åker den iväg. Den verkade han gilla.

Molly borde ha vunnit!


Vigselringar!


Idag har jag varit trött hela dagen. Det känns att jag gått upp på 40 timmarsveckor nu. Man hinner inte mkt på vardagarna längre. Diska matlådan och packa upp väskan, umgås med gofisen och äta middag är i stort sett det jag gör på kvällarna.

Idag fick jag 1,5 timme med en grinig gofis innan han skulle lägga sig. Han ville inte sova middag på eftermiddagen så han var så trött och grinig när jag kom hem. Vi lyckades hålla honom vaken till kvart i åtta innan han däckade. Farmor var här och passade honom på eftermiddagen eftersom pappa och farbror var till miljöstationen med möbler och lite andra grejor från Ingrids lägenhet. Det är en del att rensa ur även om bara hon hade en liten lägenhet. Man samlar på sig mkt grejor under åren. Imorgon ska älsklingen följa med och kolla på gravplats till Ingrid. Det verkar dessutom som om vi löst barnvaktsfrågan. Vi ska hålla gofisen vaken under dagen så lägger vi honom för att sova middag strax innan vi åker till kyrkan så kommer han antagligen att sova i ett par timmar när vi är på begravningen. Då ska hans gammelmormor vara här. Hon orkar inte bära honom eller göra så mkt så vi ska be våran granne som även är mormors före detta granne att komma hit och hjälpa till om han skulle vakna. Jag kommer att ha mobilen på ljudlöst och kolla med jämna mellanrum om det skulle bli något. Jag tycker inte att det är lämpligt att en 11-månaders bebis är med på begravning och jag vill gärna följa med så det här blir nog bästa lösningen för oss...

Älsklingen och jag har pratat lite om vigselringar på senaste tiden för det börjar bli dax att fundera lite...Älsklingen vill inte ha någon vigselring utan han tycker att det räcker med förlovningsringen så det är till mig vi ska utse en ring. Eftersom våra förlovningsringar är i rött guld vill jag även att vigselringen ska vara i rött guld.

Dessa förlovningsringar har vi som kommer från schalins och heter "Verdi". Den är ganska bred så jag vill inte ha alltför bred vigselring.













Dessa tycker jag är fina och skulle vilja någon liknande. Dessa är också av märket schalin.


Semifinal!


Ikväll slog fbk ut HV71 i 6:e kvartsfinalmatchen genom att vinna hemma med 1-0 :) Vi var hos mina föräldrar som har canal + och såg matchen ikväll. Det var en mkt tuff match och det märktes att det var slutspel då tempot var mkt snabbare, mer slagsmål och domaren tolerade mer. Målvakten Christopher Nilstorp gjorde en kanonmatch med många bra räddningar och höll nollan. Det blev även klart ikväll att fbk får möta brynäs i semin. Det blir nog inte så illa utan de har nog goda chanser. Tror nog att det blir lättare att möta Brynäs än Frölunda. Nu kommer jag nog att följa varje match som fbk spelar framöver.

Nej, nu måste jag krypa till kojs om jag ska orka upp imorn. Gofisen väcker oss runt 06.15 :P


Mina älsklingar.

Träningsvärk!


Vaknade med träningsvärk imorse och jag har bara blivit stelare och stelare under dagen så undrar om jag tar mig ur sängen imorn :P Träningsvärken sitter mest på framsida låren, lite på baksidan låren och på vristerna och bara p.g.a. att jag sprang futtiga 15 min igår :P har inte tränat löpning sen innan graviditeten så inte konstigt att jag är ovan. Tänkte försöka jogga 2 ggr i veckan framöver och sakta trappa upp. Nästa löpningspass får bli 20 min och då hoppas jag på att inte bli så stel efteråt. Kunde knappt böja mig ner för att hämta varor i slutet av dagen på apoteket.

Idag var jag tillbaks på apoteket och nu känns det som det börjat på allvar för nu ska jag upp på 40 timmar per vecka. Med andra ord heltid :P Dagarna går så fort och jag kommer inte hinna se gofisen så mkt på dagarna. 9.15-18.00 mån-fre med 45 min lunch per dag är mitt schema i fortsättningen men nu är det ju mkt helgdagar i vår så lite lediga dagar bli det ju ändå :) Ikväll har jag haft mor och son tid då älsklingen är hos mina föräldrar och ser på hockey nu. Känns bra att få egentid med gofisen. Har precis nattat honom med lite protetster men nu blev det tyst så antagligen har han somnat...

Bilder på gofisen idag:










Idag skruvade älsklingen upp grinden till trappen eftersom gofisen kryper för fullt nu. Vi måste verkligen tänka oss för nu eftersom han kan ta sig fram i hela huset och ganska snabbt går det också. Älsklingen tog bort golvlampan i vardagsrummet idag eftersom den är gjord av papp och gofisen är gärna där och försöker riva sönder den :P Vi börjar plocka undan mer och mer och direkt vi går ner i källaren så måste vi stänga dörren nu för annars är gofisen där på ett ögonblick.

Vila i frid!


Idag har vi varit hos svärföräldrarna och hälsat på. Älsklingen hjälpte till att elda upp allt ris som blev efter träden som höggs ner i vintras. När jag och gofisen for hem så åkte älsklingen med sin bror till sin mormors lägenhet för att kolla igenom om det är något de skulle vilja ha. För en vecka sedan så gick älsklingens mormor tyvärr bort. Svärmor hittade henne förra måndagen då hon skulle ha följt med henne till vårdcentralen för att ta PK(INR) prov. Det har varit en dyster vecka som gått i sorgens tecken. Det kändes jobbigt att vara i Uppsala så långt bort när en sådan sorglig sak inträffar. Förhoppningsvis och antagligen så gick det snabbt då hjärtat inte orkade slå mera. Jag är glad att jag fick träffa henne även om tiden blev alldeles för kort. Hon hann även få se sitt barnbarnsbarn och även om inte gofisen kommer att minnas henne så kan vi berätta och visa bilder. Även om det är jobbigt, tråkigt, sorgligt, ledsamt och gör ont när ens nära tas ifrån en så känns det lättare att acceptera när det är åldern som är orsaken och hon var klar i sinnet ända in i det sista. Begravningen kommer att hållas i Torsby den 4:e april. Jag vill gärna bli med även fast jag hatar begravningar så vill jag ta ett sista farväl av älsklingens mormor. Det som är problemet är att begravningen hålls på en onsdag kl. 13 så vi har ingen barnvakt. Nu funderar vi på att ta med gofisen så får jag gå ut ur kapellet om han bli för högljudd.


Vila i frid Ingrid! Hoppas att du blivit återförenad med Algot.

Hemma igen!


Idag åkte vi tillbaka till värmland igen efter en veckas vistelse i Uppsala. Det har vari kul att få träffa kompisarna igen och få vara i Uppsala och komma ifrån apoteket och göra något annat en vecka. Saknade så klart mina älsklingar därhemma men i tordags kom även de till uppsala och så har vi bott på hotell i ett par nätter. Det var ett fint hotell som låg centralt i Uppsala och rummen var mkt rymliga. Vi lyxade till det och åt på reaturang i torsdags och tog med gofisen för första gången. Han uppförde sig bra hela tiden och fick smaka på vår toast skagen som han verkade gilla :)



Det krävs en del planering att resa med barn och mycket packning blir det som ska med. Det fanns inte så mkt älsklingen kunde göra igår när jag var i skolan så han tog en promenad med gofisen och mötte upp mig på BMC efter att jag hade slutat :)

Här har jag gått i skola i 4,5 år och det kändes som igår när jag kom dit i måndags.

På kvällen blev vi bjudna på middag hos Elin och David och sen kom Åsa :) Kul att träffas även om det inte blev så länge eftersom gofisen blev så trött och han vaknar runt 06.15 på morgonen. Men igår höll vi honom vaken ett par timmar längre så vi tänkte att kanske sover lite längre dagen därpå men 06.10 vaknade han som vanligt :P Älsklingen tog då upp honom ur spjälsängen och la honom bredvid sig och då somnade han faktiskt om en timme till.




I eftermiddag har jag packat upp, tvättat, handlat och lagat mat. Det ska bli spännande att se hur det går med musse pigg bodyn som det hände en olycka med igår :P dränkte den med galltvål och just nu ligger den i tvättmaskinen.


Lunchrast!


Sitter på bmc och har lunchrast och passar på att gå till en dator och kolla mejl och sånt då jag väntar på att börja igen vid 13.15. Idag har vi seminarium hela dagen. På förmiddagen har det handlat om ledarskap och medborgarskap och på eftermiddagen ska det handla om kundkommunikation.

Igår var jag ledig medan de flesta i klassen skrev tenta. Jag läste författningarna som fristående kurs för ett år sedan när jag var höggravid och klarade tentan så därför behövde jag inte göra den nu. Jag gjorde Uppsala igår och det blev en del shoppat bl.a. två par byxor, nattlinne, en topp, plånbok, skor, puder, pyjamas och ett par byxor till gofisen. Saknar mina älsklingar där hemma så mkt. Det har gått bra hittills men idag så är längtan efter dem stor och jag önskar att de kom hit idag. Imorn kommer de hit och vi ska bo på hotell i ett par nätter innan vi drar tillbaka till värmland. Ser väldigt mkt fram emot fredag när vi lyckas ihop oss hemma hos Elin och David. Sara och Christoffer kommer även från sthlm och Åsa och Joel som fortfarande bor i Uppsala. Har inte träffat dem sen i somras så det ska bli så skoj att träffas igen. På torsdag ska vi lyxa till det älsklingen och jag och äta på restaurang. Han skulle boka bord idag och höra så att det fanns barnstol att låna. Kök, kött och bar heter restaurangen vi tänkte gå till som vi varit till en gång förut och som har suveränt god mat.


Saknar min gofis så mycket. Ska dränka honom i pussar när han kommer.




Loreen!



Loreen tog hem årets Melodifestival. Jag hejade på henne, Molly Sandén och på Torsbybandet Top Cats. Trodde nog innan att det skulle stå mellan Loreen och Danny. Nytt för i år var att inga landskap eller län i Sverige gav några röster utan rösterna kom dels från svenska folket och dels från den internationella juryn som i år gavs från 11 olika länder. Loreen fick högsta poäng totalt av både den internationella jurryn och från svenska folket. Spännande att se hur det kommer gå i Baku i Azerbadjan 22-26 maj. Torsbypôjkera i Topcats gjorde en bra insats tycker jag. De representerade verkligen spelglädje och de slutade på en 6:e plats. Det enda man kan klaga på är klädseln tycker jag. Jag tycker att de kunde ha haft något stiligare klädsel. En äldre rockigare stil tycker jag skulle ha varit bättre som exempelvis vita skjortor med skinnvästar eller något annat...

Maria och Charlie besökte oss ikväll och såg melodifestivalen med oss :) Hennes kille var i tyskland och kollade på bil. Ska få åka med Maria till Karlstad imorn så slipper jag åka med rälsbussen. Tåget från Karlstad går 17.13 som jag ska hoppa på sedan. Uppsalaveckan börjar på måndag och jag ska först bo hos Elin och David i 2 nätter. Sedan ska jag bo hos Anna-Lena och Mathias i 2 nätter och slutligen på hotell med älsklingen och gofisen i 2 nätter. Kommer att sakna gofisen något enormt. De kommer ju på torsdag men jag har aldrig varit borta 4 dygn från honom. Samtidigt ska det bli roligt att träffa mina vänner som jag inte hinner träffa så ofta nuförtiden och få komma till Uppsala. Tiden kommer antagligen att gå så snabbt då jag har skola på dagarna och sedan kommer att umggås med vänner på kvällarna så det kommer nog inte att bli så jobbigt.

Vi hann inte åka till mina föräldrar med presenten idag för de hann hit före :P Så vi tog fika och även lunch senare här istället. Vi kollade på 5-milen i Holmenkollen på tv och sedan följde gofisen med dem hem en stund så att vi skulle få sova lite. Han vaknar ju mellan 6-7 på mornarna :P nuflrtiden så vi är alltid trötta. Älsklingen sov en stund då men jag passade på att packa inför morgondagen istället så nu stupar jag snart i säng. Ska bara visa vad mamma (mormor) hade med sig idag:


Nu är även t-shirten färdigsydd.


Mamma hade fållat upp ärmarna som var för långa.


En tröja som hon hade stickat. Den blir bra att ha till våren.


Gofisen var helt slut efter att ha varit hos sina morföräldrar. Han sov mellan 18-19.30. Sedan somnade han för kvällen vid 21.30. Jo just det. Idag har gofisen börjat krypa kombinerat med ålat sig framåt för första gången. Tidigare har han bara tagit sig ett steg framåt och mest skjuvit sig bakåt för att förflytta sig. Vi över dagligen på att stå med stöd och jag tror att han har blivit lite stadigare och fått lite bättre balans. Men att träna på att gå vill han inte utan han vill springa istället. Benen går som trumpinnor :P

Godnatt!

Fredagsfika!


Idag slutade jag redan vid halv fyra eftersom jag gjorde övertid 1,5 timme förra fredagen. Hur skönt som helst att få sluta så tidigt. Det var dock en stressig dag då det var ett enormt tryck mitt på dagen och i stort sett ända tills jag slutade. Även om jag inte ska räknas som arbetskraft så bli jag stressad när det är 21 stycken som väntar och det visar 48 min väntetid :P Ingen verkar förstå att jag är praktikant och jag får en del klagomål. Jag har inte behörighet att expediera doskunder som praktikant och typiskt nog fick jag många doskunder idag... Kommentarerna är inte alltid snälla och jag kan förstå att många är irriterade att behöva vänta så länge speciellt äldre och sjuka men vad ska vi göra? Systemet är långsamt och inte bra på långa vägar än. Det är inte en ICA butik där det går snabbt. Vi ska expediera läkemedel och det är enormt viktigt att det blir rätt och att man gör kontroller. Dessutom är inte det nya datasystemet speciellt snabbt vilket också bidrar till mkt.

Nog med apotekssnack. När jag kom hem idag så skulle  jag göra något gott till kaffet till mig och älsklingen. Jag testade att göra chokladfondant för första gången.


Som tillbehör blev det en kula vaniljglass och pistagenötter ovanpå. Det var riktigt gott och det kommer definitivt att göras igen :) Det enda jag ska ändra på till nästa gång är att grädda dem 2 min längre då de blev lite väl rinniga i mitten. I receptet stod det 10 min men jag ska grädda dem i 12 min nästa gång.

Imorn har vi på schemat:
- besök hos mina föräldrar (älsklingen ska ge pappa en present för allt han gjort för honom i vinter som vallning, service vid tävlingarna, stått med bil på tävlingarna, barnpassning mm)
- handla mat
- packa inför Uppsala
- laga mat
- melodifestivalen







På söndag drar jag österut mot Sveriges allra bästa stad (kanske tom världens bästa) :) Ska bli så kul :) :) :)

Afte!


För knappt en vecka sedan fick jag en blåsa i munnen på nedre läppen och lite åt vänster framför framtänderna. Den är alldeles vit och stor och är öm. I september i fjol fick jag min första afteblåsa och därefter kom de på rad. De varade i drygt en vecka innan de försvann och sen gick det någon dag innan nästa kom. Nu har jag varit blåsfri sen oktober tills förra veckan. Har ju haft en infektion i kroppen nu och då bryter blåsorna ut. hela munnen bli öm och det blir svårt att äta och dricka men matglad som jag är så stoppas jag inte av det ;) men det är tråkigt att det ska vara så ömt.


Igår på jobbet blev jag tipsad om en ny produkt som de tagit hem mot afte som heter Oralmedic. Svindyr är den då den kostar 139 kr för två behandlingar. Men efter att blåsan blivit ömmare och mer infekterad igår kväll så bestämde jag mig för att testa. Då har man något att gå på vid rekommendation till kunderna. På min lunchrast idag provade jag denna produkt:


Det var verkligen en hit och den kommer jag varmt att rekommendera kunderna framöver. Tycker faktiskt att den var värd sitt pris. Behandlingen gick till så att man torkade först blåsan med en torr bomullspinne som fanns med i förpackningen. Därefter tog man den andra bomullspinnen som innehöll ett ämne (HybenX) och bröt sönder toppen på pinnen som var markerat med ett rött streck så att oralmedic rann ut i motsatt ände. Detta applicerades på blåsan i 5 sekunder. Det är då viktigt att hela såret täcks. Det kommer då en kortvarig intensivt stickande känsla direkt vid applicering. Det sved till rejält när jag duttade på blåsan men gick över rätt snabbt. Avslutningsvis ska man skölja munnen noga med vatten och spotta ut.

Det känndes som det blev en skyddande hinna över såret, ungefär som compeed på skavsår och det slutade nästan omedelbart att ömma i munnen :D Hur skönt som helst.

Detta står på acnordics hemsida:

Oralmedic eliminerar skadad vävnad och drar snabbt ut vätskan från såret. En skyddande hinna bildas sedan på några sekunder som bidrar till att ta bort smärtan genom att skydda mot irritation av såret och samtidigt underlätta den naturliga läkningsprocessen.

1.  Skadad vävnad finns i blåsan som täcker det drabbade området.

2.  ORALMEDIC® avlägsnar den skadade vävnaden och tar snabbt bort vätskan från det drabbade området.

3.  Den unika kombinationen av ingredienser i ORALMEDIC® reagerar med den skadade vävnaden så att den koagulerar. Detta skapar en skyddande hinna över såret som:

- förhindrar irritation av såret och påskyndar läkningen
- lindrar smärtan genom att skydda nervändarna.


Nu ska det bli spännande att se om smärtlindringen varar hela tiden ut...


Gofisen ikväll i pyjamas ;)

Igår kväll fick vi besök av mormor och morfar och med sig hade mormor det färdigsydda linnet och shortsen.

Hur fint och gulligt som helst. Nu skulle mormor ge sig på att sy t-shirten härnäst.

 


Barntyger i stretch!


För några veckor sedan var mamma på syfestival i Älvsjö i Sthlm. Då passade jag på att skicka med pengar till jerseytyg för att sy sommarkläder åt gofisen. Detta beställde jag:


Imse vimse spindel var namnet på detta tyg och självklart i favoritfärgen turkos ;)



1 m av vardera tyg blev det och det ska räcka till 2 linnen och 1 t-shirt utav "imse vimse" tyget. Det randiga ska det bli två par shorts utav. Hade tänkt sy själv med hjälp utav mamma men nu har mamma redan börjat och kommit så långt så det blir nog hon som får sy allt.


Detta tyg i singeljersey köpte mamma som hon ska sy något av till gofisen men hon hade inte bestämt vad än. Dessutom köpte hon jeanstyg i stretch som hon ska sy ett par jeans utav att ha till hösten och något mer stretchtyg som jag inte sett än som hon ska sy en sommardräkt utav.

Bilder kommer senare på de färdigsydda plaggen :)

Inte långt undan nu


till att gofisen kryper. Idag har han tagit flera steg på raken och börjar få in tekniken men han kommer inte så långt ännu. Men han övar för fullt när vi sätter honom på golvet så vi tror inte att det är långt undan nu.

Idag har jag känt mig lite krasslig så jag sjukskrev mig från praktiken. Tror att det kan bero på för få sömntimmar de senaste dygnen. I söndags blev jag väckt av vasaloppsåkarna i stugan som steg upp vid halv fyra på morgonen och de väsnades så att det inte gick att somna om :P Ändå la vi oss kl. 22 på lördagskvällen. Gofisen väcker oss vid halv sju varje morgon så summan av detta gjorde att jag fått halsont. Är beroende av mkt sömn så jag kände att jag behövde få friskna till innan jag orkar jobba. Känner mig lite piggare nu så jag ska försöka dra mig dit imorn. Idag har jag försökt sova ikapp lite av min sömnbrist och bara tagit det lugnt.

Iaf så blev det en dag utmed vasaloppsspåret igår för att heja och ge dricka åt älsklingen. Tyvärr hann vi inte se målgången p.g.a att det var bilköer för att ta sig till Mora. Det viktigaste var dock att vi hann ge dricka på tre ställen längs med vägen. Älsklingen åkte väldigt bra och jag är imponerad då han bara åkt skidor i 2,5 år nu. Han åkte på 5.05.27 och kom på placering 1600. I fjol åkte han på 5.41.44 och placerade sig på plats 1975. Alltså blev det 375 placeringar bättre och 36 min snabbare i år. Det var lättfört i år och det blev nytt rekord av Jörgen Brink på 3.38.41. Det var 15 800 åkare anmälda och drygt 14 200 av dem startade så för de som inte är insatta kanske inte plats 1600 låter så bra men då hade han ändå 12 600 åkare bakom sig och 1599 framför sig. De som är i topp är elitåkare som tränar och tävlar på heltid. Nu är det skönt att vasaloppet är över tycker jag för det har blivit alldeles för mkt skidsnack här hemma de senaste månaderna:P


Enda bilden jag hann ta eftersom vi hade fullt upp tidigare att hinna med alla som skulle ha dricka. Bilden är tagen två km efter Höksberg med 18 km kvar att åka. Här får älsklingen dricka av pappa.






Dagens gofis i hoppgungan :)

Sälen!


Nu har jag precis packat klart alla grejor som ska med upp till Sälen och alla gofisens saker då han ska vara hos mormor tills vi kommer tillbaka imorn eftermiddag. Älsklingen ska åka vasaloppet imorn och jag ska serva honom med lite extra dricka längs med vägen. Vi ska bo i en stuga som ligger på andra sidan älven vid vasaloppsstarten med några andra. Hoppas att det blir fint väder så att jag kan sola lite när vi väntar. Känner mig riktigt blek nu och skulle behöva lite färg.


Gofisen har lärt sig att ta upp armarna och visa hur stor han är :)


Att plocka i lådor och dra ut allt som finns där är hans senaste hobby :P

Vi åker kl. 9 från Torsby så nu är det dags att klä på gofisen...

I brist på annat


att göra så sitter jag i soffan med ett glas rött och googlar på gofisen. Finner då att min blogg kommer upp på 9:e plats på första sidan. Därefter går jag inte på google bilder och söker även där på gofisen och hittar då följande bilder från min blogg:


Bodyn jag köpte från en nätsida för någon vecka sen.


Pulkaturen förra söndagen.


Fettisdagen.


Matlådorna med spagetti och köttfärsås jag gjort till gofisen.


Graviditetsbild. Antagligen den sista innan förlossningen eftersom magen är så gigantiskt och alla bristningarna som kom på slutet.

Undrar varför just dessa bilder dyker upp. Kan det vara så att jag haft mest besökare på just dessa inlägg? Har ingen aning men kul att det dyker upp några träffar. Det började med att jag och älsklingen satt och diskuterade vårt smeknamn till Theodor och då dök idéen upp om att googla på gofisen för att se om det dyker upp några träffar och om det är ett vanligt smeknamn. Då hittade vi min blogg och några bilder på gofisen. Men tyvärr så är vi inte direkt unika för Theodor är inte den enda gofisen i världen men för oss är han iaf den enda och originalet ;) Med andra ord så har vi inte mkt för oss ikväll :P Men det kan vara skönt det med :)


RSS 2.0