4 arbetsveckor kvar!

 

Det börjar närma sig bröllopet med stormsteg nu :) längtar. Idag har jag fixat det sista som behöver bokas innan. Jag har bl.a. Mejlat frisören igen, fotografen, beställt hårassociarer, väska och nya brudskor. Imorn ska jag pröva att ringa Angelinas men jag misstänker att jag antingen inte kommer fram eller så får jag någon undanflykt. Det finns inte tid till att vänta ut dem nu. Skulle det bli så att jag får skorna så får jag väl sälja ett par. Kände mig tvungen att beställa skorna idag så att jag hinner få dem. Det blev dessa istället:

 
Och denna väska:

Hoppas jag får hårassociarena, väskan och skorna nu så det inte blir något töl. Nu använde jag mig av paypal istället vid betalningen. Håller tummarna...

Gårdagens gofis:


Varning Angelinas!

 
Har inte fått svar på mitt senast mejl från Angelinas som jag mejlade för 10 dagar sedan och det är andra gången jag mejlar för att höra om brudskorna kommer snart. Då googlade jag på Angelinas bröllop och fest och hittade forumet "bröllopstorget" där jag hittade detta:
 

varning för företaget angelinas!!!

Jag har blivit lurad av ett gräsligt företag. Jag och en vän till mig har, oberoende av varandra, handlat från www.angelinas.se/ och trots att det har gått snart 4 månader sedan returen har varken jag eller min vän fått tillbaka våra pengar. Inte bara tog det 8 veckor innan ordern kom men efter returen har jag fått bortförklaring efter bortförklaring om varför pengarna inte kommer. Först var revisorn på semester och sedan var utbetalningen skedd, men pengarna skulle ändå inte komma på ytterligare 2 veckor. Och så har det fortsatt. Mitt köp låg på nästan      10 000 kr som jag antagligen aldrig får se igen och jag vill nu bara att ingen annan brud ska råka ut för denna frukstansvärda kvinna som driver detta företag. 

Kram på er
 
svar av mirre 01:
hoppas du polis anmälder detta för tillslut blir företaget svartlistat och om du polis anmäler kanske du har turen att få tillbaka pengarna, va med om en liknande sak fast med en telefon som bara kostade 3000 polisen hittade tjejen (angelina selveros ) som hade bluffat fler via sin hemsida , fick efter tingsrättens beslut tillbaka 6330 kr för bluffen för dröjsmål då inräknat :)
 
 
 
 
 

Jag hittade detta imorse då jag skulle leta upp telefonnumret till företaget. De har telefontid mellan 12-15 på måndag så jag ska ringa då. De får 3 dagar på sig att betala tillbaka pengarna annars så polisanmäler jag. Pengarna lär jag nog aldrig se igen men jag ska göra allt så att ingen mer drabbas. Jag ska svara på länken på bröllopstorget, skriver här i bloggen och polisanmäla så har jag iaf gjort vad jag kan för att stoppa företaget. De verkade så seriösa och jag tror att de har varit det för de har fått bra recensioner förut men kanske är på väg i konkurs? skulle jag tro....
 
 

Panik, panik, hur ska jag få tag på skor nu? Jag som är kräsen men hur de ska se ut. Det ska vara låg klackhöjd, ej spetsig fot och vara vita (ej ivory). Det kvittar om det är öppen eller stängd fot så länge skon inte är spetsig. Nu är det knappt 5 veckor till vi åker....

Trött!

Sammanfattning:
- Gofisens har skrikit och gråtit ikväll pga en illröd rumpa som nästan ser ut som brännskador. Vi får inte byta på honom för att han har så ont. Lyckades till slut dränka in rumpan med inotyolsalva. Stackarn:( så går det om man inte byter bajblöjan i tid. Tyvärr är det inte första gången det händer.
- Gofisens skolkort har kommit
- Jag har nu fått tid för hår och smink på bröllopet
- Börjar bli orolig då mina brudskor inte har kommit än då det skulle ta 3-4 veckor och det har gått 8 veckor.
- Jag är trött då jag jobbar jämt och har inget liv just nu och mer kommer det art bli då vi nästa vecka ska ha öppet till halv sju istället. Ägnar mig aldrig åt något fritidsintresse nuförtiden
- Nu vill jag ha helg så jag kan hinna tvätta, städa och laga mat

Skolkortet på gofisen:


25 dagar kvar

Att jobba innan vi åker :) det börjar närma sig. Önskar bara att jag blir frisk tills dess. Egentligen har jag aldrig hunnit bli helt frisk sen förkylningen i början av september började. Det har tagit omtag efter omtag :( i fredags började det om igen med kraftig halsont. Har haft ont sedan dess och inga värktabletter hjälper. Misstänker att jag fått halsfluss och skulle behöva antibiotika. Hade tänkt börja träna i sensommar/ höst men har bara varit sjuk så det har inte gått. Har känt mig nere på senaste tiden då jag hade velat komma i form till bröllopet. Tur att jag har världens bästa sambo som tycker att jag är fin som jag är :) nu får jag sikta in mig på att bli frisk överhuvudtaget till bröllopet... Gofisen har precis somnat och vi har suttit och gosat i soffan innan han somnade i min famn. Nu ska jag slappa lite och svara på ett mejl innan det blir dänga.


Kommentar på bloggen!

 
Det finns tydligen andra som läser min blogg som jag inte känner som hittade hit när jag gjorde inlägget om att gofisen sprang naken. Denna komentaren fick jag idag:
 
Hej! Lägger du ut såna här nakenbilder på din son på nätet trots att det varnats och att det finns samlare på nätet? Tycker du att hans penis ska vara allmängods och ses av alla besökare? Fy fasen vilken dålig mamma du är i det avseendet! Du borde skämmas och jag tänker polisanmäla bloggen och du borde också anmälas till det sociala. Jag blir så förbaskad när enfaldiga mammor eller pappor gör så här. Tänker du inte det minsta på killen? Visa ditt eget könsorgan också sller skulle du vilja att någon fotograferade ditt kön och lade ut på nätet utan ditt samtycke? Ditt barn är en människa, inte en ägodel. Skämmes tamejfan!
Information:
Namn: Anna-Lena
E-postadress: [email protected]
 
Jag försökte svara han eller henne men fick tillbaka mejlet att adressen inte kunde hittats. Vad fegt att inte våga stå för vad hon tycker. Jag tog iaf bort inlägget så att det inte blir några bekymmer för våran del. Jag tror att Theo har det ganska bra hos oss. Människan kan inte ha något liv som har tid med att besöka min blogg och lägga tid på att polisanmäla. Skaffa dig ett jobb istället! Och varsågod och anmäl om du vill det. Lycka till ;)

Vit choklad- och hallonmoussetårta!

 
Ikväll har vi bjudit mina föräldrar och brorsan på middag. Vi bjöd på hasselbakspotatis, fransyska av nötkött, grönpepparsås och kokta grönsaker. Till efterrätt gjorde jag en kaka som vi åt till efterrätt på nyår. Har ätit den ett par gånger sen dess då Maria bjudit på den. Den är riktigt god. Men vi är så mätta så vi har inte smakat på den än så det kanske blir till kaffet imorn.
 
 
Och så här blev den för mig:
 
Vit choklad och hallonmoussetårta, 12 bitar
Botten:
175 g smör
75 g pecannötter, hackade
3 dl vetemjöl
1 msk florsocker

Fyllning:
300 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
25 g socker
5 dl vispgrädde
3 tråg med färska hallon à ca 250 g

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter tills den är ljust gyllenbrun. Låt svalna helt.
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ihop socker och Philadelphiaost. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa grädden och vänd ner. Mosa 2/3 av hallonen (spar de mest fasta till garnering) och blanda med hälften av chokladsmeten. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten. Låt stå i kylen i minst tre timmar. Garnera med resterande hallon.

X-FACTOR!

 
Funderar på om jag ska gå och lägga mig nu eller vänta efter röstingen av X-Factor för att se resultatet...Mina favoriter hittills är: Frida, Awa, J.E.M och Oscar. Ikväll sjöng Oscar en låt som fick jag att tänka på möhippan. Tror de spelade den här låten flera gånger på kvällen när vi var ute och jag var bra igång ;)

Redo för dagis!

Nu ska vi snart gå till dagis och sen blir det en heldag med jobb. Får inte helg riktigt än eftersom jag jobbar lördag men lite helgkänsla får jag ändå på fredagar:)


Ledig!

 

Idag har jag min lediga dag eftersom jag jobbar på lördag. Gofisen och jag har varit ute och lekt i det regniga vädret. Det är ungefär som hundar att de måste rastas oavsett väder. Han vill ut ändå, oavsett väder. Nu har vi precis kommit in och ska strax äta lunch. Gofisen leker nu med sitt nya duploset som hans far köpte till honom i Karlstad i Lördags. Annars så har jag en del att göra idag som man inte hinner när man jobbar. Jag ska:

-boka frisör tid för klippning och slingor

-mejla om frisör utomlands till bröllopet

-boka nagelförlängning

-ringa bvc om vaccination

-ta reda på tvätt

-bada gofisen

-laga mat

-damsuga

-ev börja plugga om reumatiska läkemedel som jag och en kolega ska hålla föredrag om.

 

Så det är bara att sätta igång om gofisen tillåter. Pluggandet får bli när han sover.

 

 


Kaos!


Vilken dag vi hade i Karlstad. Det blev inte som vi hade tänkt oss. När vi kom till Välsviken så var gofisen redan hungrig och där fanns inga möjligheter att ge honom lunch så han fick mellanmål istället. Sedan hann vi besöka en affär innan gofisen började gnälla. Han var inte nöjd alls. Väl inne i stan hämtade vi ringen först innan butiken stängde och där inne fick vi vänta en stund innan det blev vår tur och han skrek, gnällde och grät innan det blev vår tur. Vi blev dessutom hungriga och ville ha lunch men det fanns inga sittplatser lediga i mitt i city där det finns barnstolar så vi fick ta med oss maten och sitta på ett par stolar utanför och kasta i oss maten då gofisen bara skrek. Vi har inte direkt varit i balans älsklingen och jag idag. Sedan fick vi strunta i alla ärendena i stan för att åka ut till Bergvik och ge gofisen mat. När vi kom ut till Bergvik så gick det rätt bra när vi veckohandlade mat på ica maxi för där hittade vi tackpresenten vi skulle köpa och de fodrade gummistövlarna så vi behövde inte in i någon mer affär. Men det var nog sista gången vi åker och shoppar i Karlstad med gofisen. Det går inte. Han kan inte sitta still så länge. Han har fruktansvärt mkt energi. Han borde satsa på maraton för då borde han ju iaf bli trött. Dagen går snabbare än man tror så när vi kom hem så var det bara att packa upp allt och byta flera blöjor på gofisen och sedan börja med middagen. Nu sover gofisen och vi har vår egentid innan vi ska lägga oss. Imorgon ska vi ut och leka med gofisen så han får ur lite energi från sin lilla kropp ;)
 
Fodrade gummistövlar till gofisen.
 
En hårfön till mig från elgiganten.
 
Så ser min vigselring ut. Den passade så fint ihop med förlovningsringen. Önskar jag fick ha den på mig redan nu :)
 
Älsklingen köpte en ny klock och sen veckohandlade vi mat på bergvik och köpte där även en present som tack för barnvakten förra helgen.

Karlstad!

Sitter i bilen på väg till Karlstad. Vi ska hämta vigselringen som har kommit och göra lite andra ärenden när vi ändå är här. Gofisen sover.


Vinterkyla!

Imorse när jag vaknade var det frost ute och ca 4 minusgrader. Då plockade jag fram gofisens nya vinterkläder och märkte dom innan vi drog iväg till dagis. Det är ett h-vete att klä gofisen, speciellt med ytterkläder. Först springer han iväg så att man får jaga honom och när jag sedan får fast honom och ska klä honom så vill han inte sitta still. Han är mer vild än tam :P Jag brukar vara svettig innan vi går iväg till dagis av kämpandet att få på honom ytterkläderna. Idag var det värre än någonsin när han dessutom skulle ha vinterkläderna. Skulle behöva duscha innan jag börjar jobba. Hoppas han lugnar ner sig snart.

Det är så roligt att ha ny telefon med en bra kamera i. När vi gick till dagis så passade jag på att ta ett kort ;)


Vill ha!


Det finns en sida som heter rutstore.se som har mkt fina kläder. Eftersom jag är sjuk nu så tar jag det väldigt lugnt när jag kommer hem och kollar lite på tv och surfar på datorn innan jag går och lägger mig. Dessa fina plagg gillar jag:
 
God natt!
 

Skylt!

Idag kom min namnskylt på posten :)


Bingolotto!

Sitter i soffan och spelar Bingolotto. Tyvärr verkar vi inte vinna något. Jag var ett nr ifrån att vinna du väljer vinsten 50 000 och älsklingen var ett nr ifrån resor 50 000. Ville ha nr 31 så kom 32 istället :P Nu laddar vi inför premiären av solsidan.


Första iponeinlägget!

Testar bara hur det fungerar när man bloggar från mobilen :)


Ett år äldre!

 
26 år har jag nu hunnit bli igår. Känner ingen direkt skillnad från att gå från 25 till 26 år. Det som har hänt under året är ju att jag till slut tagit min apotekarexamen och fått fast jobb på Kronans Droghandel i Torsby. Det har däremot hänt mer med min son som nu springer till skillnad mot ifjol när han låg still i babygymet och nu kan han dessutom säga några ord :) Massor av tänder har han också har jag tror han hade stl. 74 förra hösten medan nu har han 86/92. Min stora sötnos. Tänk att han växer så fort. Jag kan bli lite bebissugen igen när jag tänker tillbaks på gofisen när han var nyfödd. ...
 
Förkylningen blev värre igår eftermiddag/kväll så jag är sjukskriven idag med. Det började tjockna till i halsen och jag blev alldeles slemmigt så jag har hostat väldigt mkt inatt och idag. Rösten är nästan obefintlig idag. Igår hade jag ledig dag från jobbet eftersom det var meningen att jag skulle jobba imorgon. Jag har proppat i mig värktabletter så jag kände mig ändå rätt pigg igår på dagen så vi var iväg och fixade pass till gofisen. Det var inte det lättaste att få till ett bra kort. Han ville inte sitta still och gjorde han det så tittade han upp i taket när blixten kom. Det slutade med att jag fick ha honom i famn med ett skynke över mig och en utav personalen fick stå framför kameran för att få honom att titta dit och en personal satt på insidan och tog kortet. Skynket höll på att glida av mig eftersom han sprattlade men det kortet blev ändå bäst och det skulle bli godkänt så det fick duga. Sedan åkte vi till församlingshemmet och fixade vigselblanketten. Jag har redan fått hindersprövningen och vigselintyget från skatteverket så nu ska vi bara skicka iväg papprena till svenska kyrkan i San Agustin.
 
Gammelmormor kom och hälsade på mig under dagen igår och vi åt tårta. Fick pengar i present av henne. Gofisen ville inte sova middag igår så jag fick inte vila något under dagen och började bli riktigt trött på eftermiddagen. Älsklingen skulle ut och träna när han kom hem från jobbet så han hjälpte mig att sova ner gofisen så jag skulle få vila lite. Då kom brorsan och hjälpte mig att få igång min nya Iphone så det blev inget vilande. Nu har jag lärt mig att ringa och sms:a på telefonen och har även laddat hem några appar. Den är väldigt lätt att förstå sig på så jag är väldigt nöjd med den hittills. Det är bara ovant att sms:a och tar lite längre tid...Mina föräldrar dök upp strax efter Victor och hade med sig pizza som vi åt till middag innan vi åt tårta. Av brorsan och mamma och pappa fick jag en stor resväska som blir perfekt att ha när vi åker iväg. Jag hade ingen eftersom jag alltid lånat när jag rest tidigare så det passade ju perfekt för nu finns ingen att låna när alla ska med. Den var supersnygg och liknar Victors väska som jag lånat men min är lite mer grönturkos i färgan medan hans var mer blåturkos. Sedan fick jag en köksmatta som mamma hade vävt men den vågar jag inte ha framme nu så som gofisen spiller :P Det får bli efter renoveringen av köket och så får jag skaffa ett skydd att ha på golvet där gofisen äter...
 
Väskan är superlätt och går på 4 hjul så den är väldigt lätt att dra. Fem års garanti har jag på den. Mamma och pappa hade varit iväg till Charlottenberg och köpt den och då passade de på att köpa två stycken till sig själva också. Men i en mkt styggare färg fast den syns kanske bättre så inte så dumt tänkt:
Oranga väskor köpte de. Jag är nöjd med min turkosa :)

Av älsklingen fick jag presentkort på att fixa naglar på en nagelsalong i Karlstad. Har pratat på att fixa till naglarna inför bröllopet så det hade han snappat upp när han köpte födelsedagspresent till mig :). Jag är jätte nöjd med mina presenter :)
 
Nu ska jag strax hämta gofisen på dagis....

Sjuk igen!


Sitter i soffan och ser på bonde söker fru. Igår morse kände jag mig tjock i halsen när jag vaknade. Under dagen blev det värre och värre när jag jobbade och det kändes som dagen aldrig tog slut. Men jag hade ingen lust att gå hem tidigare så jag kämpade på och ringde efter skjuts hem efteråt. Orkade inte gå den knappa kilometern jag har till jobbet. Jag frös på eftermiddagen när jag jobbade och idag har jag också haft feber. Tänk att jag fick vara helt frisk i drygt en vecka innan jag blir sjuk igen :P Tydligen så var det en annan infektion vi hade runt mârten och nu har vi alla utom älsklingen blivit smittad av gofisen. Gofisen smittade först ner sin mormor och morfar och nu även mig. Han drar med sig all skit från dagis. Vi har varit sjuka så många gånger nu sedan i början av maj då han började på dagis. Jag har haft tre kraftiga förkylningar nu med ont i halsen, feber, förkylning och heshet på tre månader. 3 veckor i juli var jag sjuk, 2,5 vecka i september och nu igen. Jag måste ha fruktansvärt dåligt immunförsvar. Mitt immunförsvar kunde jag gärna sälja billigt på blocket.

Idag har jag varit hemma men gofisen har varit på dagis. Jag orkade inte ta hand om honom och det blir dessutom synd om honom om han ska vara inomhus hela dagen utan aktivering. Jag hade tänkt hämta honom tidigare men jag sov hela eftermiddagen. Efter att jag lämnat gofisen drack jag varm oboj för att lindra halsen och glodde på tv. Sedan bakade jag tårta inför min födelsedag imorn innan jag la mig för att sova middag. Runt halv ett la jag mig och det kändes som om jag aldrig somnade så då tänkte jag att nu får jag väl gå upp. Då kollade jag på klockan och den hade helt plötligt blivit 16. Var tog all tiden vägen. Jag måste ha sovit i 3,5 timme utan att ha fattat det själv. Jag trodde att jag legat vaken. Vaknade helt blöt i svett. Febern måste ha gått ner men halsen hade blivit värre. Det gör så ont att svälja så jag har inte ätit någonting idag förutom slickat bunken med tårtsmet...Efter att jag hade vaknat tog jag 2 ipren och då blev jag genast mkt piggare och halsonten släppte så jag orkade äta middag iaf. Vi lagade korvstroganoff och ris men det smakde inte så mkt. Ska lägga mig tidigt ikväll för gofisen vaknar ju rätt tidigt.
 
Imorn måste jag bli piggare för vi ska vi fixa pass till gofisen och så ska vi till församlingshemmet och skaffa vigselblankett som vi ska skicka in tillsammans med hindersprövningen och vigselintyget till svenska kyrkan på Gran Canaria. Sedan kommer väl mormor, mamma, pappa, Dolly och brorsan på besök. Gissar att svärmor kommer också för hon brukar hälsa på när jag fyller år.
 
Jag hann nästan klart med inlägget för en timma sen men gofisen vaknade och skrek och fick en hostattack och sen spydde han. Han hostar väldigt mkt, speciellt på nätterna. Innan vi la honom så hostade han så han spydde två gånger. När jag nu tog upp honom när han hade vaknat så spydde han igen. Beror det på hostan eller har han blivit magsjuk? Stackarn :( Vi har fått byta pyjamas två gånger ikväll så nu är han inne på tredje. Har precis slängt i en tvätt men jag har skaffat mig många pyjamaser på slutet så jag har fortfarande två rena. Vi får se hur den här natten kommer att bli. Älsklingen sover på övervåningen så får väl jag sova middag imorn om natten blir hemsk. Har ingen lust att torka mer spya och tvätta, speciellt när jag själv är sjuk och orkeslös. Det skulle bara fattas att vi också blir magsjuka nu, men jag tror inte att han är magsjuk. Tror faktiskt det beror på hostan. Då kanske jag borde ringa vårdcentralen imorn om han hostar så han spyr flera gånger? Spyr han i natt så ringer jag vårdcentralen imorn.
 
Gofisen i söndags:
 
Tårtan som jag bakat heter Hovets tårta och receptet har jag fått från morfars syster. Det enda som jag ändrar på i receptet är att jag byter ut vårgårdariset till rice crispflingor istället i marängen.

Tillbehör till Iphone 4S!

 
Min nya mobil är skickad och kommer förhoppningsvis imorgon :) Nu måste jag bara skaffa mig skydd till den så att den inte går sönder. När jag googlade på skydd och skal till Iphone 4S så kom jag in på en sida som hade hur mkt som helst och billigt var det också. Sidan heter www.fyndig.se och hade allt möjligt från kläder, elektronik till heminredning. Jag måste fundera lite till men funderar på att beställa imorn. Mamma skulle även beställa tillsammans med mig ett fodral till hennes Iphone. Fodral, displayskydd, bumpers och skydd till fram-och baksida ska jag köpa så är jag helgarderad. Dessutom hittade jag ett armband man kan ha runt armen när man tränar så kan man lyssna på spotify :) Detta funderar jag på att köpa:
 
Bumpers:
Ett rosa och ett turkost. Det ingår även en pekpenna och ett skärmskydd i spegel till både fram- och baksidan.
 
Displayskydd i 3-pack:
Sportarmband:
Skydd till fram- och baksida:

 
Fodral:
 
Eller kanske denna som man kan ha kort i:
Allt detta för 426 kr. Mamma gav nog det bara för ett displayskydd som hon köpte i en butik i Torsby till sin Iphone. Men hennes kanske är bättre? Jag ger 35 kr för 3 st. Fast detta borde ju duga. Jag köpte ju ett 3-pack så då kan jag ju byta ut det också. Det kanske är som generikum i läkemedelsvärlden. Ett annat fabrikat till ett billigare pris. Det intalar jag mig själv iaf ;) Vi får se.....
 
Ska sova på saken.
 
God natt!

RSS 2.0