Valborg!


För några år sedan firade jag alltid Valborg i Uppsala. Då var det fest från morgon till sen natt. Vi brukade se på forsrännet i Fyrisån på förmiddagen och något år åt vi champagnefrukost i Stadsparken. Sedan bar det av till ekonomikum där nästan hela Uppsala höll till. Att leta efter någon där är som att hitta en nål i en höstack. Det gällde att göra upp en gemensam träffpunkt innan :-) på kvällen brukade vi grilla och sedan bar det av till någon korridorsfest. Tror vi höll till i triangeln flera gånger om jag inte minns fel. Det var tider det :-) måste uppleva en sådan Valborg minst en gång till innan jag dör. Och jag är ju rätt ung fortfarande så tid finns. Detta år firar jag Valborg med en väldigt intensiv arbetsdag mellan 8-18.30 sedan fick vi besök av Frida och Christian ikväll som ville fira gofisen. Vi passade på att fira dem också med en liten present eftersom de också fyllt år nu i april :-) nu ska jag strax dra mig i säng trots att jag är ledig imorn eftersom gofisen vaknar mellan 5 och 6 nuförtiden. Tror att det är ljuset som gjort honom så morgonpigg tyvärr :P imorn ska jag gå en långpromenad när gofisen ska sova middag och sen ska jag jogga på kvällen. Det blev ju lite tårta ikväll som jag måste träna bort imorn. Jag skrev fel i tidigare inlägg. Jag går inte på diet utan jag menar att jag ska träna mig i form och dra ner på sötsaker under veckorna. Annars äter jag som vanligt. Alltså fryst micromat eftersom vi inte är klara med köket än. Det är min diet det :-) fast jag har varit duktig och promenerat på gåbandet en timme igår morse och imorse före frukost. Det känns riktigt bra :D

Gofisens presenter från Frida och Christian:


Födelsedagsmiddag!


Gofisen vaknade kl.6 imorse, vilket inte va så populärt hos oss. A satte på teletubbies framför tv:n så la vi oss tillbaka och drog oss en stund tills gofisen kom in och sa "mat". Då va det dags att laga frukost...därefter stack jag ut och jogga i 30 min på förmiddagen. Lite lek ute med de nya leksakerna hann vi med innan det var dags för gofisen att sova middag. Då passade jag på att gå en långpromenad på en mil. Blev rejält trött i benen på slutet då jag inte är van att röra mig så mkt nu för tiden. Sedan stack A ut och joggade när jag kom hem. Därefter åkte vi till farmor och farfar på födelsedagsmiddag då farfar fyllde 63 år idag. Vi köpte en tröja till honom när vi va i Tyskland. Han verkade nöjd och jag tror att den passade :-) efter födelsedagsmiddagen åkte vi vidare till mamma och pappa för att laga matlådor till veckan. Det blev korvstroganoff med ris. När jag va där ringde min faster för att boka en resa tillsammans med mina föräldrar och farbror Christer till Jamaica nästa vinter. Jag är inte alls avundsjuk. Det är så varmt och skönt här hemma då :P

Nu ska jag packa dagisväskan och förbereda inför morgondagen. God kväll!


Snart hemma!


Ja, då är vi på väg tillbaka hem. Vi sitter på bussen och har inte så långt kvar till Grums där bilen står. Vi har haft det bra :-) skönt att åka iväg och få egentid. Vi började dagen i Kiel med att åka med bussen till citti park där vi inhandlade alkohol. För mig blev det mest vin och två likörer eftersom jag inte gillar öl och sprit. Jag köpte lite olika sorters flaskor vin som jag inte har en aning om de smakar gott. Det återstår att se :-) sedan åkte vi tillbaka in till centrum i Kiel där vi ägnade eftermiddagen åt att shoppa och äta lunch. Det blev mkt mat som det brukar bli på sådana resor. Imorn ska jag försöka börja gå på diet tills bröllopet vi ska på i juni. Jag har 5 veckor på mig. Jag ska gå upp tidigt och gå en timme på gåbandet innan jobbet varje morgon och dessutom jogga tre gånger i veckan och godsaker endast på lördagar. Något kg borde det göra...

En väldigt liten wienerschnitzel åt vi till lunch igår och här kommer även en bild på bron vi åkte under i natt som förbinder två danska öar:


Kiel!

Nu sitter vi på en buss på väg till Göteborg där vi ska gå på båten mot Kiel. Nu blir det strax paus i Brålanda. Det ska bli skönt med lite egentid utan barn ett par dagar.

Födelsedagsbarnet!


Idag fyller min prins hela två år. Tänk vad tiden går fort.


Grilla!

Igår fick A vab:a eftersom jag kände att jag kunde inte vara hemma en dag till från jobbet. Tur att jag gick dit för det var mest kunder på hela veckan tydligen sa mina kollegor och vi är drabbade av mkt sjukdomar så det är brist på personal just nu... Gofisen har varit frisk nu i två dagar så på måndag kan han va på dagis. Men han är fortfarande väldigt gnällig :( Nu ska vi iaf strax iväg till mamma och pappa och grilla :)

Blåbärssoppa!


Denna magsjuka har tagit gofisen hårt. Han måste vara hemma hela veckan från dagis. Idag är han iaf helt feberfri. Annars har han spytt och haft diarré varje dag sen i söndags. Igår fick jag i honom en mugg med mjölk och två tuggor bröd på dagen men allt kom upp tillbaka :( inget har han fått behålla förutom igår kväll när han fick blåbärsoppa. Det tyckte han om och det fick stanna kvar i magen. När vi vaknade imorse drack han två muggar med blåbärsoppa och det verkar som det gått bra :) annars har han bara druckit juice sen i söndags... Gofisen som är så aktiv annars sitter bara still och helst i mammas knä och ser på teletubbies. Det är gofisens favorit barnprogram och inget annat duger. Vi försökte med Bamse för att få lite variation men då gnäller han bara "abies" vi har bara två avsnitt utav teletubbies så det börjar bli tjatigt. I ett avsnitt säger de bara tubbiekjäm (tubbiekräm) under hela programmet. Igår beställde vi en dvd-spelare på Elgiganten och några nya dvd-skivor med teletubbies från cdon.com. Vi har klarat oss länge utan dvd-spelare men nu kände vi att vi behöver en så gofisen kan se på film i framtiden. Han kommer ju garanterat att bli sjuk fler gånger och sen kan vi ju sätta honom framför tv:n när vi vill ha sovmorgon :-) det känns som vi fick ett släpp A och jag när gofisen intresserat sig för barnprogram. Gammelmormor tyckte synd om gofisen och köpte en film med Bamse i tisdags som vi fick se på datorn nu till att börja med men gofisen vill oftast hellre se teletubbies. När han blir lite större tror jag att Bamse blir intressant... Eftersom gofisen varit så mammig och vill sitta i knät så har jag inte gjort så mkt mer än att gosa framför teletubbies och torka spyor i mängder och tvätta. Jag har fått lite egentid när A kommit hem från jobbet. Då har jag sytt linnet och t-shirten till gofisen. Igår blev jag klar och lämnade tillbaka symaskinen till mamma för nu kommer jag inte sy på ett tag. Nu ska jag och mamma måla om en växasäng till gofisen. Jag är hos mamma och målar eftersom vi inte har plats nu när vi renoverar. I tisdags slipade jag och mamma sängen så nu är det dags för grundmålning. Ska visa bild sen när den är klar.

Blåbärsmustasch:

Förstörd!


Vi känner oss alldeles förstörda efter denna natt. 03.40 kunde jag släcka lampan efter att ha torkat sista spyan. Kl. 7 vaknade vi när snickarna började.

Gofisen har druckit några klunkar juice blandat med vätskeersättning och fått behålla det nu på morgonen. Idag har han även fått feber stackarn :( själv ska jag hoppa i duschen efter att jag torkat golven en sista gång. Känner att jag fått lite spya i håret :P
Ringde nyss till både dagis och Apoteket och sa att jag blir hemma iaf idag och imorn. Sen får vi se...fröken på dagis sa att Theo va inte den enda som hade magsjuka så tydligen går det där.


Magsjuka!


Ligger i sängen och väntar på att torka upp nästa spya. Gofisen har spytt regelbundet sen kl. 17 idag. Det började imorse då vaknade jag av att han spydde på mig men då trodde vi att det berodde på hostan. Sen spydde han en gång hos gammelmormor när vi var där och åt middag. Sen när vi skulle gå hem så hör jag honom säga neeeej och då kikar jag fram och ser att han spytt ner hela sig, vagnen och filten :( jag ringer mamma och ber henne hämta oss så vi snabbare kommer hem och får av honom hans nerspydda kläder. Efter ett bad somnade han efter kl. 18 men vaknade av att han började spy vid halv åtta igen och sen dess har det hållit på. Stackarn! Han säger juice hela tiden. Men det kvittar hur lite vätska vi ger honom på sked för han bara spyr upp allt. Nu hoppas vi att det var sista gången han spydde nyss och att jag får i honom vätskeersättning imorn. Tvättmaskinen går varm. Jag har ingen mer pyjamas ren trots att gofisen har fem stycken. Tur att vi har torktumlare :) undrar om vi också åker på magsjuka. Det känns som den här är aggressiv. A har lagt sig i soffan för att han ska orka jobba imorn och gofisen ligger bredvid mig i sängen.
God natt!


Randiga shorts!

Gofisen sover middag och A är och gör några ärenden på Torsby. Han skulle bl.a hämta kaklet. Då passade jag på att sy klart de sista shortsen som jag skulle sy till gofisen till sommaren. Nu ska jag ge mig på att sy ett linne och en t-shirt i aptyget som blev över när jag sydde en filt. Efter det kommer jag inte att sy på ett tag eftersom det kommer att krävas mkt tid att få huset iordning efter renoveringen. Vi kommer att behöva storstäda hela huset och sen ska rummen göras hemtrevliga med möbler, gardiner, lampor, blommor etc... Idag har gofisen gnällt hela dagen. Även igår eftermiddag var han grinig. Han började snora igår morse och fröken på dagis sa att han hade hostat mkt igår. Så han är inte helt frisk. Vi får se om det blir dagis på måndag.

Snö!

Imorse när jag vaknade möttes jag av denna bild.

Röda shorts!


Ikväll tog jag mig ut och joggade 20 min. Träningsvärken har släppt och jag har hunnit med två st 15 min joggturer sen förra torsdagen. På fredag slutar jag kl. 15 och då tänkte jag öka till 30 min. Det är bättre för kroppen att öka långsamt. Vill kunna springa en timme i ett sträck om 1-2 månader.
Imorn är vi bjudna till svärföräldrarna på fläskpannkaka vid kl. 17 men eftersom jag jobbar till kl. 18 imorn så får A ta med rester så får jag värma när jag kommer hem. På fredag ska vi till mina föräldrar och äta middag. På lördag köper vi mat på grekrestaurangen. Det är inte så illa att renovera köket ändå :-)

Ikväll sydde jag klart de röda shortsen som jag började med igår:


Renovering!


Idag kom snickarna och började med renoveringen. Nu bor vi i ett kaos men har iaf lyckas samla det nödvändigaste i vardagsrummet och sovrummet. Hoppas att det inte kommer att dra ut på tiden. Köket är beräknat att ta två veckor...
Idag var min semester slut för A har börjat jobba. Bra för vår ekonomi men jobbigare för mig. Gick upp kl halv sju, vilket är en timme tidigare än förut för att hinna göra iordning gofisen och lämna på dagis. Imorn ska vi börja cykla till dagis istället för att promenera. Det går snabbare och roligare för gofisen :-) jag fick ju en cykel av mormor och en cykelstol till gofisen av mamma och pappa i examenspresent i somras. Idag var A till allsport efter jobbet och köpte en cykelkorg som han monterat åt mig ikväll. Hjälmar har vi också så imorn är vi redo för att cykla till dagis :-)

Ikväll har jag ägnat mig åt att sy ett par shorts till åt gofisen. De marinblåa i en större storlek blev perfekta så nu har jag ett bra mönster att gå efter. Ikväll blev det ett par svarta. Ska även sy ett par röda och ett par randiga sen.


Emmelie de Forest!

 
Only Teardrops
A har varit på hockey idag och är nu hos sin svärfar och dricker whisky och dränker sorgen att Fbk åkte ut i semifinalen mot Luleå idag :( Har inte sett honom sen imorse eftersom jag jobbat idag. Nu har jag haft lite egentid sen gofisen lagt sig och då har jag lyssnat på deltagarna i årets ESC som går i Malmö i maj. Jag tror och tycker att denna unga tjej från Danmark ska vinna i år:
 

Klänningen beställd!


Det mesta hanns med idag. Klippningen av gofisens hår gick sådär. Han ville först inte sitta ner överhuvudtaget. Vi funderande nästan på att skippa klippningen. Till slut satte han sig i knät på pappa med det var ingen lätt match. Tror frisören och mamma och pappa blev svettiga :P han ville inte bli klippt. Det blev iaf bättre än innan. Nästa gång får mormor klippa honom istället. Det är nog ingen idé att gå till frisör på ett tag tills han växer till sig :)
Tapeter har vi nu valt ut till alla rum. Sen drog jag ut på en promenad och avslutade med att jogga i 15 min. Man ska ju börja försiktigt. Imorn lär jag ha träningsvärk :P när gofisen kom hem från dagis var det så vackert väder så vi var ute och lekte istället för att åka till badhuset. Vi cyklade till mormor och morfar och då va morfar på väg ut och träna i valberget så då cyklade vi dit och kollade på och tog oss upp en gång i backen vi oxå :)

 
Shortsen jag sydde igår var i trängsta laget för att kunna ha dem hela sommaren så ikväll sydde jag ett par i en storlek större i samma tyg men i samma benlängd som de jag sydde igår (gofisen har ju korta ben). Prövade dem imorse och imorn gör jag en ny prövning på de nysydda shortsen och hoppas på bättre lycka...
 
I förregår kom tygproverna och den ljusgula färgen var precis i den nyansen av gul som jag vill ha :) Igår bestämde jag mig för vilken klänning jag skulle beställa och nu ikväll beställde jag klänningen. Det blev denna klänning och dessa skorna:
Både klänningen och skorna kommer från jenjenhouse där jag beställde min brudklänning. Spännande att se hur den kommer att passa. Denna gång tog jag specialmått efter min kropp så att mamma ska slippa hjälpa mig att justerna. Men man vet aldrig, det kanske behövs ändå...

APSE!


Idag var det strul med kontakten med APSE (apotekens service) på eftermiddagen så inga recept som va utskrivna under eftermiddagen kom in. Vi blev därför tvungna att ringa till vårdcentralen om många kunder och så fick de skriva ut utdrag ur journalen och faxa in till oss så fick vi lägga in manuellt. Fatta vilken tid sånt tar. Kön var så lång. En sån eftermiddag innebär att det inte finns tid för rast och det är då man behöver en paus som mest så huvudet blir ganska grötigt på slutet. Det krävs mer ansträngning och tid att lägga in recept manuellt. Även payex låg nere nästan hela dagen så vi har en hög vi måste lägga in i efterhand. Dessutom har vårt lager korrigerats centralt så läkemedel som vi brukar ha hemma finns inte hemma :P ibland blir man bara så trött. Allt jobb för att anpassa lagret efter våra kunder är förstört :( tur att jag är ledig imorn och får vila huvudet efter två tuffa dagar. Jobbar ju lördag och är därför ledig imorn.
Imorn ska gofisen klippas. Vi ska till banken och ta huslån. Sedan ska A och jag kolla på tapeter. Funderar på att gå till badhuset med gofisen på eftermiddan och skulle också vilja börja träna om jag hinner. Vi får se...

Ikväll har jag sytt ett par shorts i marinblått trikåtyg till gofisen. Är osäker på storleken så därför ska jag prova imorn och se om mönstret behöver korrigeras innan jag syr fler par.


Före bilder!


Så här såg köket ut innan utrivningen:


Renovering!


Egentligen hade vi tänkt att riva köket nästa helg och bara plocka ur denna helg men A och brorsan drog igång idag istället.
Detta blir vårt kök de kommande veckorna i vardagsrummet och så ser köket ut nu:

 

 

 


RSS 2.0