Bröllop nästa!


 
Imorn åker jag direkt efter jobbet till Karlstad med rälsbussen och ska till frisör och fixa håret på "cut in kitchen". Hon är så duktig Giselle och jag vet att jag kommer att bli nöjd. Jag ska både slinga och klippa mig. Sedan ska jag sova hos Maria så ska hon hjälpa mig att locka håret på morgonen. A kommer att lämna gofisen hos mormor och morfar redan imorn kväll eftersom han ska åka så tidigt på lördag morgon. Han åker ca halv sju på morgonen från Torsby och vi planerar att åka från Karlstad kl. 8. Bröllopet äger rum i Mariefred som ligger 35 mil från Torsby och 25 mil från Karlstad så det känns skönt att ha 10 mil gjorda redan dagen innan. Nu måste jag fortsätta packa det sista eftersom jag ska ha med väskan till jobbet imorn. Gammelmormor kommer och skjutsar oss till dagis och apoteket imorn eftersom jag ska ha min resväska med så kan jag inte cykla.
 
Här ska vi bo:
På samma ställe som bröllopsfesten äger rum
 
Trevlig helg!

Mors dag!

 
Hinner inte blogga så mkt just nu då det är så mk att göra hemma på kvällarna när man kommer hem från jobbet efter renoveringen. Just nu så har jag börjat städa köket. Jag städar allt. Tak, taklister, väggar, skåp, fönster, kakel skåp, golv etc...Det är ju ganska enkelt när man inte har några grejor i köket men det tar längre tid än man tror när man bara har en timme per kväll på sig och är trött. Imorn tar jag resterande skåp och golvet så är köket färdigstädat...
 
Igår var det ju mors dag så vi va och fira våra mödrar. Gofisen hade beställt sin present till sin mor för sent så jag fick ingen present igår. Men ikväll när jag kom hem från jobbet fanns ett paket till mig :-) Detta fick jag:
Det stod dock inte Jessica 16/3/01 på det utan Theodor 24/4/11. Tack så mkt gofisen!
 
Hittade också knoppar till garderoberna på övervåningen igår på specialbeslag.se. Mamma, gofisen och jag var ju runt i 4 olika butiker i Torsby men det fanns inga som jag ville ha. Jag hade en bild i huvudet hur de skulle se ut så det gör det ju svårare att hitta när man inte är så öppen. Känner att jag vill tycka om allt vi väljer till huset nu så man slipper byta ut det snart igen. Nu väljer jag det mesta med omsorg och väntar tills jag hittar det jag vill ha istället för att köpa första bästa. Dessa föll jag för och klickade hem igår:

Snart helg!


En jobbdag kvar denna vecka och sen är det helg. Idag hade jag dessutom lite kortare dag än vanligt :-) vi ska strax åka iväg till gammelmormor och få middag. Gofisen sover så jag ska strax väcka honom. Dumt att sova middag så här sent men han va utsleten och lite varm och gnällig. Kanske är han på väg att bli sjuk? Vi får se...
Nu är det iaf inte mkt kvar på renoveringen. Målaren/tapetseraren blir klar imorn och till veckan kommer rörmokaren och installerar de nya elementen. Sen är det smådetaljet kvar som vi ska fixa själva men det är det ju ingen brådska med. Det ska bli så skönt att kunna börja städa ur och börja använda köket :-)
Litet smakprov på köket:


Fejk bränna!

 
Känner mig blek och skulle vilja få lite färg inför bröllopet. Annars smälter jag väl in i den gula färgen på klänningen :P Jag fick lite färg i söndags när jag gick min långpromenad på 1 timma och 50 minuter. Idag köpte jag en body scrub och en brun utan sol på apoteket och smörjde in mig med ikväll. Huden blev ju super len utav kroppsscruben. Har inte märkt resultat av brun utan solen än men det krävs nog flera smörjningar. Jag smörjde väldigt tunt så det inte ska bli ojämt. Vi får se hur resultatet blir....

Sniptjärn!


Efter jobbet igår drog vi till Sniptjärn. Vädret har varit toppen i helgen så det kunde nästan inte bli bättre förutom att jag fått 15 st myggbett. Ändå satt jag inne och såg på esc medan pappa och A satt ute och fick nästan inga bett. A hade bara fått ett myggbett. Mamma och pappa åkte upp dit redan på fredag och vi och Victor och Anna åkte bara från lör-sön. Vi gick ner till tjärnen och fiskade men det var dåligt nappväder och gofisen tröttnade ganska snart. Grillade älgkött gjorde vi på kvällen och mamma och jag såg på esc. Min favorit Danmark vann :-)
Idag har vi hunnit med ganska mkt. Gofisen gav oss sovmorgon till 7.20. Efter frukost gick jag en långpromenad själv i Sniptjärn (ingen ville följa med). Sedan åkte vi hem och då åkte jag iväg till Ica och handlade så vi har mat till veckan. Putsat fönstret i trappen gjorde jag eftersom ställningen åker ner imorn och fönstret sitter så högt. Det blev skinande rent :-) det är så tacksamt att putsa ett nytt fönster eftersom resultatet blir perfekt. Fotat golvet gjorde vi också innan vi åkte till gammelmormor på middag. Försäkringsbolaget vill ha bilder på det förstörda golvet. A ringde ju Folksam i fredags och det verkar som vi kommer väldigt lindrigt undan diskmaskinsolyckan. Vi får se om diskmaskinen går att laga eller om vi får en ny... När vi kom hem från min mormor så målade jag kökssoffan eftersom den gulnat lite sen jag målade den för tre år sedan och så hade det blivit lite märken på den. Nu blev den uppfräschad och fin till nya köket....
Nu har vi sett på finalen av mästarnas mästare som Magdalena Forsberg vann och nu bytte vi kanal till en annan final, nämligen hockey VM-final mellan Sverige och Schweiz. Just nu står det 2-1 till och det är en period kvar. Hoppas det håller.

Testar den nya såpbubbelpistolen i Sniptjärn.
Dolly har det gôtt :-)
Inviger de nya kläderna han fått av Maria i födelsedagspresent
 
 
 
 
 
 

Shit happens!

 
Det blev A som åkte till Karlstad istället för mig när han kom hem från jobbet. Jag ville inte riskera min dåliga rygg som oftast är bra nuförtiden då jag undviker att lyfta tunga saker. Det skulle bli tugnt att lyfta in allt golv i bilen. 3200 kr gick golvet på, plus att det kommer att kosta för alllt extra jobb det blir för snickarna och kostnaden för en ny diskmaskin. Det är sånt som kan hända som man inte räknar med. Vi har ju drulleförsäkring och hoppas att det ska täcka detta. A ska ringa folksam imorn. Det är väl en sådan sak om någonting en drulleförsäkring ska täcka. Annars är det ju helt meningslöst att ha en sådan extra försäkring. Vi blev rekommenderad att lägga till en sådan försäkring när man har barn. Och så ville försäkringsgubben såklart sälja mer försäkringar. Nu var det i och för sig inte gofisen som orsakat detta men vi kanske får tacka honom sen för att vi tog en sådan försäkring om vi har tur....
 
Nu ska jag kolla vilka som går vidare i semifinal 2 i esc. Hoppas på Azerbadjan och San Marino.
 
God kväll!

Bakslag!

 
Så här känner jag mig just nu.
Diskmaskinen ställdes tillbaka i köket för ett par veckor sedan tror jag och skulle gå att använda nu. I förregår beslutade vi oss för att köra lite glas och matlådor och sånt som vi samlat lite på hög under renoveringen. Det var jag som startade den på kvällen. På morgonen såg vi att den inte hade gått igång. Då var tydligen inte vattnet på. När A kom hem på eftermiddagen igår så satte han på vattnet till maskinen och startade den igen. När jag kom hem från jobbet stod A och torkade vatten på golvet i vårt nya kök. Det hade tydligen forsat ur vatten från maskinen. Han hade inte upptäckt det direkt heller eftersom han gått in i vardagsrummet efter att han startat den och vi har dörren dit stängt nu när vi renoverar. Det hade tydligen blivit mkt vatten på golvet. Vi hade täckpapp på golvet men det hade gått igenom det och vi hade hoppas på det bästa men eftersom det är parkettgolv så hade det blivit alldeles förstört vårt nya golv :( Snickarna har kollat på det och det kommer att gå att fixa så det blir lika bra och hela golvet behöver inte bytas. Diskmaskinen hade tydligen frusit sönder och hade därför läckt vatten. Vi kommer antagligen bli tvugna att köpa en ny diskmaskin nu också fast den vi hade bara var 2 år gammal. Fy fan vad tråkigt. Jag är ledig idag då jag jobbar lördag och mamma har tagit semester denna vecka för att vårstäda så hon har lovat att komma hit och passa Theo när hon putsat klart fönstren så ska jag strax åka till Karlstad och köpa mera golv.

Möhippa!

 
Ny vecka igen och denna vecka är inte som andra veckor då esc 2013 börjar imorn med semifinal 1. Det är alltid lika roligt att följa detta varje år. Även om det är mycket skräplåtar så är det roligt att se alla nummer med framträdanden, kläder, smink etc...Tre veckor kvar dessutom till Saras och Christoffers bröllop vi ska på. Ser fram emot det. Det blir en semestertrip för oss. Barnfria och dessutom få bo på det lyxiga värdshuset :) I helgen hölls möhippan för den blivande bruden :) Då detta har varit inplanerat ett tag tillbaka så har det svårt att inte skriva något på bloggen för att inte avslöja något. Jag åkte samma dag och hann ändå vara med från start som började vid centralstationen:
Lite bubbel innan vi drog iväg till gröna lund. Där åt vi lunch och hade sedan 5-kamp som jag tror Sara vann eller om det var 2:a hon kom. Hon var iaf grymt bra på detta. Själv var jag säkert i bottenträsket. Hörde inte resultatet fullt ut och kanske lika bra det ;)
Vi avslutade dagen på grönan med att åka en karusell och inte vilken karusell som helst utan årets nyhet "eclipse". Det är världens högsta slänggunga på sina 121 meter. Det får inte vara för enkelt att vara på möhippa eller vara blivande brud. Kan säga att jag ångrade mig lite grann när vi väl satt i gungan eftersom jag är lite höjdrädd. Men vi överlevde och det är ju huvudsaken. Men vilken populär karusell. Vi köade i över en timme totalt för att få åka.
Efter grönan bar det av till Sara och Christoffers lägenhet i Sickla där det blev catering, vin, tårta, nyponshot, frågesport om den blivande brudgummen och även en till lek för Sara innan det bar av till "Golden Hits" för dans. Där spelade de riktigt bra musik att dansa till, mkt schlager bland annat :) Jag hittade ett super bra vandrahem som låg bara någon minuts promenad från utestället. Passade på att checka in väskan medan de andra köade och lagom till att jag kom fram till utestället så var sällskapet nästan längst fram i kön. Ibland ska man ha röta :D
Eftersom mitt tåg gick ganska tidigt på söndag morgon så drog jag mig tillbaka vid halv tre men jag hörde att Sara och några till hade varit där till stängning :) Det blev iaf en lyckad möhippa och jag tror och hoppas att hon blev väldigt nöjd. Nyponshoten vi drack var den godaste shoten jag någonsin druckit. Varken för sliskig eller för bitter. Den kommer jag garanterat att dricka någon mer gång....Igår var jag ganska seg så jag gjorde inte speciellt mkt när jag kom hem. Var framför allt trött efter så lite sömn jag fått natten till igår. Nu har jag en vecka framför mig med 4 kvällar till halv sju och en kortdag på lördag. Då har vi planer på att åka till Sniptjärn och grilla och se på esc-finalen efter jobbet.

Snygga brillor!


Vi lånar mina föräldrars hus i helgen eftersom de är bortresta och vi längtar efter ett kök :-) vi har lagat grekisk paj med tzatziki och sallad till middag ikväll. Min svägerska och mormor kom förbi och gjorde oss sällskap.


Barnvakt!


När ändå brorsan kom hit så får han och Dolly vara barnvakt när jag åker och handlar mat. Skönt att få åka själv och handla.

Vi har varit ute en stund i regnvädret idag. Sen har det hunnits med en barnvagnspromenad när gofisen sov middag.


Inlåst!


Det var meningen att gofisen och jag skulle åka i förväg till mormor och morfar igår eftersom A skulle ut och springa en tur och komma efter. Vi var bjudna på middag dit igår kväll. När A hade gett sig ut bytte jag kläder och blöja på gofisen och packade skötväskan. Sen skulle jag in i hissen som jag brukar säga. Fast egentligen är det en garderob som vi gjorde iordning när vi flyttade in. Morfar va handikappad så därför hade vi en hiss i huset när vi flyttade in. Jag har min sminkbyrå i hissen och skulle in och läggs på mascara innan vi skulle iväg. När jag är där inne kommer gofisen och säger hej då och stänger dörren. Jag är nästan klar då och tänker strax öppna dörren men då låser gofisen dörren eftersom nyckeln sitter i. Jag försöker få honom att låsa upp men han lyckas inte. Han börjar tända och släcka taklampan istället hör jag. Jag försöker locka honom till dörren och han kommer dit igen och försöker låsa upp men det vill sig inte. På tredje försöket lyckas han. Tror att jag kanske va inlåst i högst 5 minuter. Fick aldrig någon panik eftersom A bara skulle springa en halvtimme och hade då varit borta en kvart så han skulle snart komma hem. Skönt att han lyckades låsa upp :-) nu har vi tagit ta bort nyckeln ur dörren. Tror att gofisen tyckte att mamma skulle känna hur det känns att sitta i skamvrån. Tänk vad påhittig han är min busunge :P

 

 


Tapeter!

 
Idag bestämde vi oss för vilka tapeter vi ska ha i köket. Vi har varit tveksamma länge och velat fram och tillbaka men idag så lånade vi hem tapetböcker och kunde se hur det blir mot det vita köket och då kände både A och jag att den här tapeten passar bäst in i den gammla stilen vi har på köket och jag tycker att blommorna är så fina. På övervåningen har vi aldrig varit tveksamma. I gästrummet blev det ju bara liggande vita brädor i hela rummet så det blev bara två rum som vi behövde välja tapeter till på övervåningen. I Theos rum blir det gråblåtapeter och i det andra eventuella barnrummet blev det en cremefärgad tapet med mönster i. 
Dessa tapeter har vi valt:
Kök:
 
Gofisens rum:
 
Andra sovrummet:
 
Gästrummet har liggande brädor i rough stil som bilden nedan fast vi har sådana bärdor i hela rummet och inte enbart som fondvägg:
 
 

Teletubbies!

Vi har varit ute i stort sett hela dagen idag. Det är soligt ute men inte speciellt varmt. Skönt att det inte regnar ute när jag är ledig. Vi har precis kommit in från en långpromenad och gofisen sov middag mestadels av tiden. Nu sitter vi i soffan och kollar på teletubbies som dansar och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet.

Lekparken!

Gofisen vaknade kl. 6 imorse. Vi har cyklat till Kilåsens dagis och gungat och åkt rutschkana.


RSS 2.0