Kladdkaka!

 
Min favoritefterrätt som jag aldrig tröttnar på och som är så enkel att göra är kladdkaka. Har prövat massor av olika recept och detta är mitt bästa:
 
Recept:
 
2 ägg
3 dl strösocker
150 gram smält smör
1,5 dl vetemjöl
3-4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker 
 
Glasyr:
200 g valfri choklad tex marabou dajm, mint, digestive, orego, schweizernöt
 
Vispa ägg och socker i en bunke. Ha i mjöl, socker och kakao och vispa. Vispa slutligen i smält fett. Grädda i en smord och bröad form med löstagbar kant i ca 25 min på 175 graders värme.
När kakan svalnat lite brer man på chokladen ovanpå kakan som man smält i ett vattenbad. 
 
Jag brukar ha vispad grädde till och ibland även en varm bärsås där jag mixar hallon och björnbär med mixerstav och värmer på spisen med lite vaniljsocker. 
Efter dagens gäster blev det inte mkt kvar :-) men det räckte iaf till en bit efter middagen igår kväll. Idag ska jag inte äta något onyttigt utan nu ska Thilde och jag ut och gå eller mer riktigt så ligger Thilde i barnvagnen och jag går :-) nu ska det brännas fett. Imorn blir det rullskidor efter A kommit hem från jobbet och tis-tors långpromenad när gofisen är på dagis. 

Äppelcidertillverkking!


Vi har så mkt äpplen vi inte vet vad vi ska göra av så nu fick jag recept av Åsa på äppelcider som vi började tillverkningen av idag. Gofisen och A plockade äpplena medan Thilde och jag hade hudvårdsclass här hemma med Patrice Carlsson.



Höst/vinter = dyrt!

 
Det blev en trip till Charlottenberg igår eftermiddag. Gofisen fick vara hos farmor och farfar ett par timmar innan A hämtade honom. Det blev en dyr resa men samtidigt så har både gofisen och Thilde allt de behöver nu hela vintern förutom vintervantar till gofisen. Det hittade jag dock inte med kort skaft så han kan få på dem själv men snart är det ju mârten och de brukar ha mkt sånt :-)
 
Det blev även en tur in till Magnor i Norge som ligger knappt en mil från Charlottenberg för påfyllning av billiga blöjor:
 
Lompe, browniemix och potetgull slank också med. Detta är den godaste brownien och man behöver bara blanda med fett, vatten och ägg. Lompe=potatisläfsa
 
Även jag fick något, vilket inte händer ofta nuförtiden. Tycker det känns som jag får nya kläder hela tiden när mer och mer passar i garderoben. Nu går jag i mina tjockisbyxor (=när jag är mitt tjockaste jag ej gravid). De flesta överdelar passar. Nu behöver jag inte gå i klänning jämt då några byxor passar. Sedan går jag nästan jämt i mysbyxor här hemma så de behövs inte så mkt kläder. Men nu fick jag en för tidig födelsedagspresent av mamma och mormor:
Fina höstkängor. Äger inte så många par skor och de få jag har vill jag ska vara promenadvänliga och dessa va sköna.
 
Gofisen fick det mesta:
Närbilder:
Fodrade gummistövlar 
Höstskor
Vinterkängor i stl. 28 fjolårets modell (skaffade 27:or begagnat) gofisen byter alltid storlek mitt i vintern. 
Fleecebyxor
Vinterjacka
Galonvantar med och utan foder. Halva priset på dessa. 
 
Thilde kom inte tomhänt hem. Höstmössa och höstvantar, vit ribbad body med spetskant  från Newbie och polokrage från h&m som är perfekt under vinteroverallen när det blir riktigt kallt. Eftersom Thilde är mindre än gofisen kan hon inte ärva hans fleeceoverall då hon drunknar i 74 så jag har köpt en 68 som är lite stor men den går. Vi invigde den i veckan när det va kallt när vi gick till dagis på morgonen:


Den är så söt och mjuk och go.



Haklapp!


En haklapp till gofisen:
Trött va han imorse och ville inte vara med på bild.

Vinterkängor!


Det börjar bli dags att tänka på höst/vinterkläder till gofisen nu. Thilde har det mesta redan men gofisen behöver desto mer. Imorn blir det en shoppingtur till Charlottenberg med min mamma och mormor och Thilde på eftermiddagen (fyra generationer). Mössor och vinteroverall har jag redan införskaffat men fodrat regnställ, fodrade gummistövlar, vintervantar, vinterskor och vinterjacka behöver han. Jag sydde en till mössa igår som va likadan fast fodrad med fleece som blir bra när det blir ännu lite kallare och så köpte vi en riktig varm vintermössa på rean i våras så mössor har vi för alla temperaturer :-) nu kan jag även bocka av vinterskor för nu vann jag en aktion ikväll på tradera på ett par Viking vinterkängor i stl. 27. Den sorten har gofisen haft föregående två vintrar så vi vet att de passar hans fot. Jag måste haft tur för jag har lagt många bud senaste veckorna och tyckt det blivit för dyrt när budgivningen slutat mellan 300-400 kr plus frakt. Nya kostar 799 kr men nu vann jag på 171 kr. Det får duga med begagnat när han bara har dem en halv vinter. Gofisen har varje vinter bytt storlek mitt i vintern och jag misstänker att jag måste köpa 28:or senare i vinter.

Mormor och morfar va här och hälsade på ikväll:

Kan varmt rekommendera tradera. Har handlat mkt där till bägge barnen och aldrig blivit lurad. Man ser ju betyg på säljaren och jag lägger aldrig bud på någon med betyg mindre än 4,7 (5 är max). Man kan köpa både nytt och begagnat där. 
Detta söta hårband kom på posten idag. Köpt på tradera nytt för 25 kr. Det kanske är lite stort än men det är bra för då kan hon ha det länge :-)

Tågtröja!


Gofisen va inte överförtjust i sin nya tröja så det fick bli byteshandel. Han ville låna min dator och se på tåg på youtube och då begärde jag att han skulle sätta på sig den nysydda tröjan för att få se på tåg. Imorse när han vaknade kom han ner till mig och såg tröjan och det första han sa "vart är tågtyget?" Då sa jag att jag sytt en tröja av tyget men det finns kvar tågtyg i garderoben. Visst är tröjan fin som mamma sytt till dig? "Nej, jag vill inte ha den" det va hans reaktion. Kan nämna att han sa likadant om tågmössan igår men nu vill han ha den på sig frivilligt. Han är emot nya saker och förändringar tills de blivit en rutin sedan brukar det gå bra. Det gäller bara att få honom att bryta gamla vanor. Det är våran utmaning med gofisen. I detta fall va det att sätta på sig ett nytt klädesplagg. Här är tröjan:





Onsdag!


Vi håller på att bli förkylda här hemma. Gofisen berättade för mig imorse att han va sjuk i näsan  och så sa han det på ett lite gnälligt sätt eftersom han ville att jag skulle tycka synd om honom. Men han fick vara ändå de fem timmarna på dagis så får vi se hur det utvecklar sig imorgon.

Jag har kommit igång riktigt bra efter dopet med att röra på mig. Har haft konstant träningsvärk nu sedan förra måndagen :P det vore synd att bli sjuk nu. I måndags åkte jag mitt första rullskidpass på jag vet inte hur länge men jag tror inte jag åkte något på hela 2013 och det märktes för det va damm och spindelväv på rullskidorna.
Vi går långpromenad när gofisen är på dagis så får Thilde frisk luft och jag fettförbränning :-)
Thilde är numera en nöjd tjej som inte sitter fastklistrad på mig dygnet runt :-) på kvällen när hon börjar bli trött vill hon dock inte ligga i babygymet utan sitta i någons famn. Då är det gostid.

Vaggan är grundmålad nu. 

Godmorgon!






Tågmössa!


Hela familjen utom jag sover och efter jag sett på idol så har jag sytt en mössa till gofisen i det nya tyget. Imorn ska vi prova den på. Det är så enkelt mönster så jag både klippte till den och sydde den på 20 min. Thildes mössa tog lite längre tid då jag hade applikationer och spets på mössan. 



Tågtyg!


Idag kom detta på posten:
Det är ett jerseytyg som jag hittat genom att googla fram tyget. Jag ville ju ha med tåg på eftersom gofisen snöat in sig på tåg. Tyget kommer från symaskinsexperten.se 
Nu ska det sys en höstmössa eftersom gofisen växt ur sin förra och så ska jag sy en långärmad och kortärmad tröja om tyget räcker till. 

Kantareller!


Thilde och jag är vakna medan andra halvan av familjen sover. Igår kväll tänkte jag ge Thilde ersättning efter att jag ammat eftersom hon verkar inte bli riktigt mätt på kvällarna men efter amningen så somnade hon för natten. För ca en månad sedan gav vi Thilde ersättning ett halvt mål på kvällen efter amning och tänkte göra det regelbundet men efter en kväll så somnade hon innan vi hann ge så sen blev det inget mer eftersom amningen började fungera bättre igen efter det. Idag är Thilde fyra månader så jag är väldigt nöjd att vi lyckats amma så pass länge ändå. Om det fortsätter fungera kommer jag helamma max en månad till sedan får det bli delamning istället. Tänkte börja med gröt då och kanske lite smakportioner med puréer. Vid sex månader kan man börja ge välling och då vore det fint om damen började sova hela nätterna som storebror gjorde när han började med välling :-)

Igår förmiddag drog A och gofisen ut i regnet medan Thilde och jag stannade hemna. De kom tillbaka med detta:
Ikväll ska vi smörsteka dem och lägga dem på rostat bröd till kvällsmat. Det blir nog gott :-)
När de va borta sov Thilde i nästan två timmar och då passade jag på att sy:
Thilde har växt ur sin gamla så det blev en större och även en spetskant nederst  på mössan. 



Haklapp med spets!


Denna gjorde jag igår kväll när barnen sov:



Hyltanna och fredagsfika!


Förra veckan beställde jag en bodyförlängare på nätet eftersom Thilde växer ur sina bodys på längden och inte bredden eller ärmlängden. I tisdags kom kuvertet men det låg ingen bodyförlängare i:
Så här såg kuvertet ut. När jag ringde posten så hänvisade de att ringa företaget så de skickar en ny. Borde det ändå inte vara posten som ska ersätta för en ny? Jag kontaktade "hyltanna" som jag beställt bodyförlängaren av och hon va så snäll att hon skickade en ny till mig som kom med posten idag. Nu kan Thilde använda sina bodys i stl. 62 ett tag till :-) 
Bodyn blir 1 dm längre med denna bodyförlängare. 

Idag har det varit tråkigt väder men vi tog oss ut en tur på eftermiddagen ändå . På förmiddagen bakade vi kladdkaka som vi smakade på nyss. Thilde satt i bärselen när vi bakade:
Slicka ur bunken är det bästa med bakningen tycker gofisen. 



Blandat!


Sitter och ammar och passar på att lägga ut bilder jag har i telefonen. Sen ska vi till lekparken så att gofisen blir aktiverad. 
Present till Thilde från Elin och David. Så söta kläder i stl. 74 att växa i :-)

Det extra stora babynestet fylls ut mer och mer. Tur jag gjorde det riktigt stort :-)

Vi förbereder oss inför första måltiden. Nu helammar jag dock så det får vänta ett litet tag.

Gofisen leker tittut :-)

Gofisen är fotograf utan mitt medvetande :P


Skönt att bada tycker Thilde <3

Mitt hjärta 
På födelsedagskalas hos morbror Victor i början på augusti.

Mitt hjärta har lärt sig cykla med stödhjul denna sommar.



Thilde idag. 

Thilde!


Thilde börjar växa i några plagg i stl. 68 nu men än så länge passar 62 bäst:




Magsjuka!


Idag är A hemma från jobbet då han haft ont i magen i natt och varit dålig i magen idag. Vi vet inte om det är magsjuka men vi håller oss undan iaf. Gofisen är på dagis idag. Han cyklade medan jag gick med barnvagnen. Nattningen igår va jobbigare än första natten men vi lyckades till slut få honom att somna själv. Han vaknade på natten och kom till oss sen. Spännande att se om det kommer att ta fem nätter som det brukar ta innan det släpper. Idag fyller min mormor 79 år men hon ska ha litet kalas på lördags istället så jag ringer nog bara till henne idag ifall jag smittar.

Igår piffade jag till skötbordsunderlägget  som följde med skötväskan genom att klä in det i vaxduk och sy på ett kantband runt om. Jag älskar vaxduk nu när jag har småbarn då det bara är att ta en trasa och torka av smutsen :-)


Thilde invigde kläderna jag köpte i vintras från me&i igår:



Nya rutiner!


Igår skulle vi ha börjat med nattningen då gofisen ska sova i sin egen säng. Det va tänkt att jag skulle natta honom när jag kom hem från min barnvagnspromenad kl. 19 men då hade han somnat i soffan innan jag hann hem :P idag blev därför första gången som vi började. Det blev inte riktigt som jag föreställt mig. Jag hade förväntat mig att han skulle trotsa, skrika, vara arg och aldrig ge sig som han brukar reagera ibland på dagtid. Istället blev han ledsen och rädd och otrygg ungefär som när han sitter i skamvrån. Första gången jag gick ur rummet efter vi läst två nattisagor och jag förklarat för honom att han skulle sova i sitt rum i sin egen säng och mamma och pappa ligger i rummet bredvid så tog det tio minuter innan han började protestera. Ska det gå så här lätt tänkte jag men han kom allt ut till slut. Efter det va det gråt och han sa att han inte ville sova ensam men han gick aldrig ur rummet utan öppnade dörren med jämna mellanrum. Han va så ledsen och verkade rädd så varje gång han öppnade dörren följde jag med honom till sängen och fick honom lugn innan jag lämnade rummet igen. Jag förklarade att mamma och pappa finns i rummet bredvid och att vi inte kommer åka någonstans utan honom. Lillasyster sover också i eget rum nu berättade jag. Sedan gick jag ut. Han öppnade dörren ca 10 gånger. Sista gången han öppnade bad han om att få vatten. Efter jag hämtat det till honom så sa han "ut" till mig och öppnade inte dörren mer. Efter tio minuter kollade jag till honom och då sov han. Det gick relativt snabbt mot vad jag hade förväntat mig men det va jobbigt på annat sätt eftersom han va rädd så gjorde det ont i hjärtat. Nu får vi se hur det går imorgon men nu finns ingen återvändo utan nu gäller det att vara konsekvent...

Lite egentid tog jag mig efter nattningen. Ikväll sydde jag gardiner till fönstren i gillestugan i källaren. Tyckte att de behövde bytas ut då det såg ut som mormor satt upp de förra på 70-talet. De va gula, vita och bruna med tofsar nedtill :P det är ju inte så noga egentligen i källaren men nu så fick jag tyg av mamma som hon hade hemma så det va bara till att sy:



Dop!


Dopet gick bra igår. Thilde skötte sig utmärkt och gofisen skötte sig hyfsat bra. Han klarade iaf sin uppgift att hälla vatten i dopfunten och tända ett ljus med morbrors hjälp :-) maten va god och även tårtan också. Det blev mycket rester över och det va ju inte så bra eftersom jag vill gå ner de sista gravidkilona nu. Det blev en liten tårtbit även idag men jag kompenserade det genom att gå borejoggen som är 8,5 km lång. Nu ska jag försöka gå ner de sista 7 kg på tre månader innan vi åker till Teneriffa. 
Jag har inte fått alla bilderna än som mina föräldrar tog i kyrkan och så har jag inte hunnit lägga in i datorn från min digitalkamera men jag har några i telefonen jag kan visa:




Thilde med gudmor och gudfadern som han vill kalla sig :-)
När denna bilden togs sov gofisen.

Doptårta!

 
Med mammas hjälp fick vi till en doptårta. Den är fylld med hallonmousse och geishafluff. Hoppas den blev god :-) 



Sötsugen!


Så, nu lägger jag ner för ikväll. Det har varit en del att göra idag men nu är nästan allt klart inför morgondagen. Speciellt eftersom vi fick dela upp fotograferingen då Thilde somnade mitt i den förut :P och så misslyckades jag med hallonmoussen :-( Följde bara ett recept men jag kanske hade för många gelatinblad eller för länge i kylskåpet för det blev som en klump som inte gick att blanda med grädden. Men andra försöket med ett nytt recept blev bättre :-) sedan ska det ammas och gofisen och vi ska ha mat så man är inte direkt effektiv. Men det blev en tårta till slut. Det syns att den är hemmagjord men jag är nöjd ändå :-) hoppas bara att den blev god. Nu sitter jag i soffan med resterna av hallonmoussen som blev över från fyllningen till tårtan som jag blandade med hackad choklad jag hade hemma. Vad gör man inte när man blir sötsugen, man tager vad man haver ;-)
Ser inte så gott ut men det va smaskens  :-)

Innan jag kryper till kojs ska jag försöka få till några pompoms som jag köpt.



Tröttis!


Det tar på krafterna att ta kort. Thilde somnade mitt i fotograferingen så vi fick en ny tid :P
Vi lyckades iaf få till ett syskonkort och det va mer än jag hade hoppats på för gofisen bara skrek och grät innan vi åkte dit att han inte ville ha på sig finkläder. Sedan ville han inte sitta bredvid Thilde och ta kort när vi väl kommit dit men fotografen va duktig och psykologisk så vi fick till några kort. Nu vill vi även få till några med en vaken Thilde i dopklänning :-)

Nu är vi på väg hem och barna somnade i bilen:



Dopklänning!

 
Igår va mamma hit med både dopklänningen och klänningen hon sytt som Thilde ska ha på sig hos fotografen imorgon och även efter ceremonin i kyrkan.
Dopklänningen har vi fått låna av mammas faster och Thilde är nr. 16 som döps i den. Min bror och jag är även döpta i den och gofisen också förstås. Den fösta som döptes i den va mammas kusin Susanne och hon är född 1964 så den har stått sig bra genom åren. Jag är väldigt förtjust i den för den har lagom mycket detaljer och så tycker jag det är vackert med brodyrtyg. Här är dopklänningen som Thilde ska ha på sig på lördag:

Här är klänningen som mamma sytt;



Dopförberedelser!


Idag har Thilde och jag storhandlat inför dopet. 
Gammelmormor ska göra potatisgratäng och så har jag köpt rostbiff och pastrami som jag ska lägga upp på fat med frukt och grönt. Nu ska jag börja baka tårtbotten innan jag ska hämta på dagis.

Thilde har nacktränat en sista gång idag inför fotograferingen imorgon :-)



Dopservetter!


Ikväll gjorde jag klart servetterna till dopet. Jag hade redan klippt till servetterna förra veckan och idag knöt jag rosetter av satinband och limmade på servetten. Vi blir 13 vuxna och 3 barn  på dopet så jag har gjort 8 rosa och 8 vita servetter. Nu måste jag krypa till kojs för klockan ringer 7.15 då jag lämnar på dagis kl. 9.
God natt!



Vardag igen!


Igår började gofisen dagis igen. A har jobbat en vecka så nu är allt som vanligt igen. Nu går gofisen utan blöja även på dagis. Han har enbart blöja på natten nu. Tänk att vi äntligen lyckats få honom blöjfri :-) efter dopet i helgen så ska vi ta tag i nästa sak med gofisen och det gäller nattningen. Nu måste han börja sova i egen säng och lära sig att somna själv efter att vi läst nattisaga. Jag laddar mentalt inför detta. Det kommer att bli tufft men måste gå. Stackars gofisen, vi har varit hårda mot honom på slutet. Men det är ju för hans eget bästa :-) 

I helgen va vi i Eskilstuna på bröllop då Elin och David gifte sig. De hade fått till ett fint bröllop. Maten va supergod och det va så roligt att få träffa Sara och Åsa med sina bebisar :-) 



Bröllop!


Imorn bär det av till Eskilstuna för bröllop. Då är det Elin och Davids tur att gifta sig. Då kommer Thilde att få träffa Hilma och Nora som alla tre är jämngamla. Alla tre är födda inom ca 6 veckor. Har redan packat barnens väskor. Gofisen ska va hos mormor och morfar då eftersom det blir det bästa för alla parter (förutom för mormor och morfar kanske men det får de ta när de skaffat ett barnbarn ;-) ) själv har jag dilemmat vad jag ska ha på mig. Köpte ju en klänning och bolero som jag tänkt ha på bröllopen och dopet i sommar men nu så passar även en utav mina gamla klänningar också. Just nu har jag gått ner 22 kg av mina 29 gravidkilon så successivt kan jag använda mer och mer kläder ur min garderob. Samtidigt så har jag bara använt klänningen jag köpt en gång så borde kanske ta den ändå. Vi får se...

Thilde är så stark i nacken så det blir nog inga problem att ta dopkort. För två veckor sedan va hon 59 cm lång och vägde 5640 gram. Stora tjejen!

Denna söta dockvagga fick Thilde av Sara L när jag hälsade på henne i söndags hos hennes föräldrars hus. Det är Saras pappa som gjort den. Jag har planer för den. Efter dopet tänkte jag måla den vit och sy sängkläder. Sedan vet jag vad vi ska köpa Thilde i julklapp :-)

Vimpel!


Tiden sprang iväg men jag ville så gärna bli klar med vimpeln och det blev jag :-) Hoppas barnen sover länge imorn. God natt!



Babygym!


Thilde är numera en nöjd och glad flicka utan magknip :-) det är så skönt att denna jobbiga period är över. Det är fullt upp ändå men inte på ett jobbigt sätt längre. Idag tog dessutom mormor med sig gofisen hem efter hon varit här och hälsat på. Nu ska jag städa lite medan Thilde gymmar:


Doptårta!

 
Nu har jag klart för mig hur doptårtan ska se ut och fyllas med. Jag har hämtat inspiration genom att googla på doptårtor. Det finns så många fina och jag skulle vara nöjd om min blev hälften så fin. Huvudsaken är att den blir god. Mamma har varit till Karlstad igår och svängde förbi tårtpinglan och skaffade lite dekorationer.
Inspirationsbilder:
 

Nyklippt!


Gofisen gillar inte att gå till frisören och mutor hjälper heller inte. Theodor är oftast inte mutbar tyvärr. Han är envis och stönig.


Kom inte på något annat ord istället för stönig eller wrong. Vi har tydligen ett eget språk i Värmland...
I alla fall så är det svårt att få honom att göra något han inte vill. Därför är han långhårig i perioder. Igår fick morfar uppgiften att följa med honom till frisören så han blir fin till dopet. Det va tydligen en kamp igår hos frisören men han kom hem klippt och då va jag nöjd och efteråt va även Theodor nöjd och tacksam att morfar hade följt med honom. Han är inte långsint iaf :-)

Före och efter bilder:



Åska!


Vilket oväder vi haft de senaste två dygnen. Det har blixtrat och dundrat något fruktansvärt. Åskan gick runt och det har blåst storm. Igår va jag hemma hos föräldrarna när det drog igång och det blåste så det blev vågor i poolen. Vi va strömlösa i Torsby i nästan två timmar. Stackars Dolly är så rädd för åskan. Victor och Anna har börjat jobba denna vecka så Conrad stod i hundgården igår. Stackarn, men sen åkte Conrads farmor och farfar och hämtade honom så han inte skulle behövs stå ute ensam i detta väder. I söndags när jag vaknat så skulle jag ut och ta in tvätten eftersom det började regna och då luktade det väldigt mkt rök. Det första som slog mig va att det va tidigt på dagen som någon grillar men sen fick jag veta att det va skogsbranden i Sala som blåst ända hit så det luktar rök. Tänk att det kan sprida sig så långt. Hoppas att branden kommer under kontroll snart. Det är otäckt när det sprider sig snabbt och man inte får kontroll över branden. Några samhällen har t o m evakuerats :-(

Ingen färsk bild har jag idag och jag gillar inte inlägg utan bild så det får bli en gammal:
Amningskudden är det bästa och enda köpet förutom en massa barnkläder som Thilde fått. Resten återanvänds efter storebror. 

När Anna och jag va och shoppade i Uddevalla så handlade jag mestadels till dopet men en uppsättning kläder i stl. 68 att växa i kunde jag inte låta bli. Självklart blev det från min favorit "Newbie" från Kappahl som även är ekologiska :-)




Vardag igen!


Nu är semestern slut för A :-( han hade i och för sig bara två veckor så inte konstigt att det känns som det gick snabbt. Vi hade det bra på västkusten. Skönt med lite miljöombyte och en hel del avlastning också ;-) vi åkte till stranden några gånger, Anna och jag va på shopping i Uddevalla en dag och min familj gjorde en dagsutflykt till ett jernmuseum i Munkedal där vi åkte ånglok med vagnar från slutet av 1800-talet. Gofisen som är tågfantast va helnöjd :-D 

Nu är det dopplanering och förberedelser som gäller varje ledig stund, vilket kommer bli när barnen sover och nästa vecka när gofisen börjar på dagis igen. Jag har inte lyckats få tag på någon som är duktig på att göra tårtor. Antingen så va man utomlands, skulle föda barn när som helst eller hade slutat med tårttillverkning. Därför har jag beslutat att försöka baka en själv. Mamma ska till Karlstad till veckan och då ska jag be henne åka till tårtpinglan och införskaffa lite tårtdekorationer.., Igår började jag sy en vimpel som jag ska dekorera med på dopet som sedan ska få hänga i Thildes rum.
Försökte ta kort på barnen. Detta va det enda som blev hyfsat av de 20 stycken bilderna jag tog. Så här blev de flesta:
Pajasen min :P

A köpte ett leksakståg till gofisen som är en favorit nu.
Här åt vi varsin våffla efter tågturen.
Det är inte bara vi som har semester. Det måste ju finnas nån rättvisa.
Vilket bordsskick de har :P
Sista natten sov Conrad i vårat rum. Gofisen innerst, Thilde i insatsen till barnvagnen längst ner, Conrad i mitten och jag ytterst. A sover på en madrass på golvet (det gäller att prioritera ;-)


I lördags badade vi i mormor och morfars pool igen:
Dolly bli orolig när husse doppar huvudet. 

Grillning hemma på kvällen:



RSS 2.0