Sammandragningar!


Har börjat känna lite sammandragningar senaste tiden. Det känns väl tidigt för det då jag har ca 3 månader kvar.  Igår när jag jobbade blev jag lite orolig då magen hårdnade och drog ihop sig direkt när jag ställde mig upp. Jag har därför sjukskrivit mig idag. Det trycker dessutom väldigt mycket och jag har värk i rygg och nedanför magen mot underlivet. Har varit lite orolig då jag inte vet om det är farligt eller inte. Försökte få tag på min barnmorska idag men ingen svarade under telefontiden så jag lämnade ett meddelande och bad att bli uppringd. När klockan närmade sig 15 och ingen ringt tillbaka så ringde jag 1177 istället. Blev då hänvisad att ringa bb. De tyckte att jag skulle avvakta och se om det gjorde mer ont eller om jag skulle få några andra symtom. I så fall skulle jag ringa igen. Annars blev jag rådd till att kontakta min barnmorska imorn. Sedan ringde en barnmorska upp mig strax före 16. Min barnmorska va tydligen inte där på torsdagar. Jag fick en tid imorn och ska även lämna urinprov. Det känns bra att få tid så snabbt och jag hoppas allt ser bra ut. Det kanske bara är foglossningen som blivit värre och att jag börjat få sammandragningar redan kanske inte är så farligt? Hoppas att jag är orolig i onödan. Just nu ligger jag i soffan och har kuddar överallt för att avlasta då jag har värk både i rygg och under magen. 

Conrad va här en timme förut när Conrads farmor och farfar skulle på ett vägmöte. Conrads husse skulle komma hem sent ikväll och matte jobbade. Här vill han hemskt gärna ha gofisens middag trots att han ätit innan han kom hit plus att jag alldeles nyss givit honom en tallrik med matrester efter lunchen :P




Bröstpump?

 
Funderar på om jag ska köpa en bröstpump denna gång. Har inte bestämt mig än så jag kanske ska avvakta och se hur min mjölkproduktion blir. Fördelen är ju att då kan jag tömma mig helt mellan amningarna så min egen produktion blir större plus att man kan frysa in och ha i reserv om det skulle behövas någon gång. Eller om man skulle ha för mycket mjölk, vilket inte verkar så troligt kan det va skönt att pumpa mellanåt. Sedan är nästa fråga om man då ska köpa en manuell eller elektrisk pump? Det skiljer ju en del i pris men det känns som det är enklare med en elektrisk och så går det nog snabbare. Andreas är inte så mycket att prata med när det gäller detta. Han är nog ganska trött på bebisprat :P I helgen fick han känna flera sparkar för första gången. Även då jag känt rörelser i 10 veckor nu så har vi aldrig lyckats tajma in så han fått känna rörelserna. Sparkarna har blivit mycket kraftigare i styrka nu de senaste veckorna :-)
Apropå nåt helt annat så berätta en skolfröken för A när han hämta gofisen på dagis idag att de upptäckt ett fall av tuberkulos på grannförskolan. Nu ska tydligen barn, föräldrar och personal testas på hela förskolan. En del personal på gofisens dagis har barn på denna förskola. Men det är ingen idé att oroa sig i onödan.
 

Foglossning!

 
I fredags va jag hos sjukgymnast för att att få ett träningsschema för ryggen. Då berättade jag att jag börjat få ont vid blygdbenet också de senaste veckorna och visade då sjukgymnasten var jag hade ont. Då blev jag informerad om att det kallades symfusbenet och att smärtan jag känner kallas foglossning. Foglossning har jag ju hört talas om men visste inte att det kändes så. När jag väntade gofisen hade jag inga sådana besvär. Konstigt att det blivit så drastiskt ont. Det började med bara lite smärta för ett par veckor sedan och de senaste dagarna så känner jag som en kniv vid varje steg jag tar. Jag köpte ett band på sjukgymnastiken som avlastar lite. Problemet är att det är inte skönt att ha det när jag sitter ner på apoteket. Det skar in i huden så jag fick skavsår och sedan kan jag knappt böja mig ner för man blir så stel och på jobbet ska man böja sig konstant för att hämta läkemedel. Att stå en hel dag är inte ett alternativ just nu. Jag har iaf börjat med övningarna som jag ska göra dagligen så får vi se om det ger effekt annars tänker jag kontakta en läkare igen och försöka få bli sjukskriven. Då är det väl tusan om det inte ska gå när jag har så ont att jag inte kan gå. Denna vecka har jag jobbat 45 timmar och vi inventerade igår efter stängning till 18.30. När jag kom hem så hade jag så ont att jag grät av smärta. Det gjorde ont i både rygg och av foglossningen men idag har jag inte så ont att jag gråter. Försöker ta det lugnt och vila så mycket jag bara kan idag så jag orkar med veckan. Till veckan jobbar jag bara fem dagar då jag har ledig helg. Gofisen sitter bredvid mig i soffan och ser på Kalle Anka och håller mig i ena handen. Vi sitter med varsin dator i knät och jag skriver detta inlägg med en hand :-) Nu ska jag ta och natta honom så han också orkar med en vecka på dagis. Andreas åkte skidor med honom för några dagar sedan och tog några bilder:
 
 

100 dagar kvar!


Imorn går jag in i sista trimestern och bebis börjar närma sig 1 kg nu:



Syskonvagn!


Jag har hållit utkik efter en begagnad syskonvagn på blocket inom rimligt avstånd ett tag nu. I förrgår dök det upp en vagn jag ville ha i Sunne, bara fyra mil härifrån som A ska åka och hämta i eftermiddag. Tror att det kan va bra att ha en när jag är föräldraledig. Annars kommer jag att känna mig låst. Det är en Emmaljunga samma märke som vår andra vagn så då passar mjukliften också,



Libero eller Pampers?

 
Mamma och pappa va till Kongsvinger i helgen och köpte då med 4 paket med blöjor av märket Libero till oss i storlek 1 (2-5 kg). Det fanns bara Libero där. Blöjorna är mkt billigare i Norge än i Sverige. Man får dessutom var 4:e paket gratis. Nu minns jag inte riktigt vilket märke vi tyckte bäst om första tiden. Annars har vi gillat Pampers bäst. Nu kör vi dock på Libero eftersom gofisen vägrar pottan och Pampers ger sig i storlek 6 och gofisen har 7 nu. Men jag har för mig om jag inte minns fel att vi föredrog Libero den första tiden då Pampers hade som ett nät i blöjan som fastnade på rumpan. När jag handlade idag köpte jag ett paket Pampers också så ska vi göra ett test när lillasyster kommer så får vi se vilket märke som fungerar bäst denna gång. Idag köpte jag en napp till lillasyster som vi kommer ta med till bb. Nu går jag strax in i tredje trimestern. Jag känner mig rätt pigg psykiskt. Har fått upp mitt Hb ännu mer men fysiskt så har jag ont i ryggen dagligen och så har jag fått ont vid blygdbenet tror jag det heter. Hon ligger så långt ner att det trycker på och gör ont när jag går. Annars har jag krämpor som inte gör mig så mkt som tex. halsbränna, kissnödig en gång i timmen, blödande tandkött, tjock, blodtrycksfall, sammandragningar vid ansträngning, svårt att vända mig i sängen. Det är inte direkt glamoröst att vara gravid men det är ju värt det såklart. Som tur är släpper det ju sen. Men detta är inte tillräckligt för att bli sjukskriven på deltid som jag känner jag skulle behöva nu så idag bad jag chefen om att få gå ner till 75% nästa schemaperiod. Hoppas att det går. 
Här kommer en magbild. Är i 26:e veckan nu (25+2): 
 
Visst har magen dragit iväg rejält på 4 veckor? Här är senaste bilden jag tog i 22:a veckan (21+2):
De allra bästa kläderna jag haft till gofisen kommer av märket me&i. Köpte en uppsättning på ett klädparty när jag va föräldraledig och jag har använt dem väldigt ofta men de har inte blivit ett dugg urtvättade som plagg jag köpt på tex. h&m, lindex och kappahl.Nu fick jag ett mejl under julen att det var utförsäljning av höstens kollektion med 50 % rabatt. Det är ju så dyra kläder så då blev det nästan normala priser efter rabatten. Då köpte jag detta set med body och byxa i 62/68 med söta kaniner. De är stora i storleken så det kommer nog att passa till hösten tror jag. Lite rosa dregglisar har jag också införskaffat. De som jag hade hemma var så noppriga och urtvättade och så hade jag ju ingen i rosa ;-)
 
 

Cooling!


Gofisen testar pappas skidglasögon: 



Göteborg!


Strax avgår tåget från Torsby till Göteborg. Jag ska på kurs tis och ons denna vecka. Jag ska gå en handledarutbildning då det är tänkt att vi ska ta emot en praktikant på vårat apotek i februari. Känner mig mkt piggare. Det är inte så mkt kvar av förkylningen nu förutom lite hosta och snuva. Det känns som Niferex börjat verka också. Jag hade kommit upp i 124 i Hb-värde efter att ha ätit Niferex i två veckor. Jag vill upp ännu högre eftersom jag brukar ligga på 135 annars. 
Idag har jag gått in i 25:e veckan och har alltså gått 24 fulla veckor. Tiden går långsamt men det kommer nog gå lite snabbare nu när jag börjat jobba heltid igen. Bebisen väger nu ca 700 gram och nu har jag gjort 60 % av graviditeten:

I föregår natt fick vi lite snö i Torsby så nu har gofisen prövat skidorna och boben han fick i julklapp:



Bingolotto!


Vi spelade Bingolotto traditionsenligt dagen före dopparedan. Då vann jag en nyårslott. Den rättade vi i efterhand och då vann jag en ny lott igen. Då köpte vi även en extra så nu ska vi strax spela och hoppas på storvinst denna gång :-) Det känns lagom ansträngande efter denna tuffa dag :P jag har sovit 11 timmar i natt. Sedan har dagen fyllts av att se på tour de ski framför tv:n. Då blev jag så trött att jag sov middag i 2 timmar. Nu ska jag försöka hålla mig vaken över Bingolotto. Sedan är det snart läggdags igen. Det är ansträngande dagar jag haft senaste veckan.  



2014!

 
Då är vi inne på 2014. Det känns som det kommer att bli ett bra år bara bebisen kommit ut till världen. Just nu känns det jobbigt. Jag har sjukskrivit mig hela denna vecka och nästa vecka ska jag till barnmorska och läkare och göra en hälsokoll och ta upp mina ryggproblem med en läkare. Jag har börjat med Niferex (järntillskott) nu och ska ta ett HB-värde snart. Förra fredagen fick jag ont i halsen och har nu blivit förkyld och har en jobbig hosta som påverkar sömnen. Jag har varit så fruktansvärt trött så jag ligger i sängen eller soffan mest hela tiden. Tröttheten kan ju ha blivit sämre av infektionen men det finns inte en chans i världen att jag kan jobba när jag mår så här. Hoppas att det släpper till veckan för man får bara var sjukskriven en vecka utan läkarintyg. Börjar bli orolig då det inte händer något från dag till dag. Men det är ju några dagar kvar...ska be att barnmorskan kolla blodtrycket för jag blir så yr och illamående då och då och måste sätta mig ner då det känns som jag ska svimma. Trodde att det kanske kunde vara blodsockerfall men det kan även inträffa strax efter att jag ätit så jag tror mer på blodtrycket.Har aldrig känt mig så klen som människa.
 
Detta år firade vi nyår själva. Vi hade möjligheten att åka till Karlstad och fira med vänner men jag kände att jag orkade inte och gofisen är dessutom trotsig och jobbig att ha att göra med nu så vi valde att stanna hemma. Det kändes först tråkigt men är glad att det blev så när jag inte har någon ork. Vi lagade iaf en tvårättersmiddag och klädde upp oss. Vi hade även handlat hem till dessert men blev så mätta att vi inte orkade med den. Detta år orkade gofisen vara vaken till tolvslaget och fick för första gången se på raketer. Vi åkte till morbror och Anna och skålade in det nya året innan vi åkte hem och la oss. Gofisen gillade raketerna tills grannarna började skjuta alldeles ovanför där vi stod. Då blev han rädd och ville gå in. Stackars Conrad skakade av rädsla av smällarna så han kom och satte sig i knät när gofisen och jag kom in.
En uppklädd Theodor :-)
 

RSS 2.0