Semester!


Nu är det två veckor sedan det började vända med Thildes magknip. Hon är så nöjd och glad och pratar för fullt. Imorse la jag henne i babygymet efter vi ammat och bytt blöja och då låg hon där i en timme och lekte för sig själv när vi andra åt frukost och packade. Sedan somnade hon. Nu ska vi åka på semester till Kungshamn/Smögen. Storebror är redan på väg i mormor och morfars bil så vi kommer att få en lugn resa. Det känns som att nu har jag börjat njuta av föräldraledigheten :-)



Bad bad och bad!


Gofisen har nog badat nästan varje dag denna vecka när det varit så fint väder. Igår va vi till Kallnäs och idag badade han för första gången i mormor och morfars pool. Han har på sig både simdynor och ärmpuffar. Han flöt så bra att vi behövde inte hålla i honom utan vara vakta honom.



Dopkläder!


Igår beställde jag kläder till gofisen som han ska ha på dopet och fotograferingen. 
Kläderna kommer från next. De har så fina barnkläder både till Thilde och Theodor till bra priser dessutom.

Hej då kolik!


Sedan början på förra veckan har Thilde mått mycket bättre. Hon är nöjd långa perioder till skillnad mot tidigare. När hon sedan protesterar efter att exempelvis legat i babygymet en längre tid så blir hon nöjd bara någon tar upp henne. När hon hade ont i magen hjälpe bara bilåkning eller bärselen. Jag ammar fortfarande men har gett henne lite extra med en halv portion ersättning på kvällen efter amning så nu vaknar hon bara en gång per natt. Jag kommer fortsätta göra det så länge det fungerar och tänker inte försöka avsluta amningen än. Det känns som vi börjar komma i balans eller iaf jag här hemma :-) Thilde börjar bli en nöjd och glad bebis. Imorn blir det en tur till BVC på förmiddagen och då ska Thilde få sin första vaccination. Då kommer det att göra ont i mammas hjärta när de sticker :-( Idag blev Thilde 3 månader och gofisen 39 månader. Det ska bli spännande att se hur mkt hon vuxit på en månad.
Ikväll åkte pepparkakspyjamasen på. Försökte få honom att ta på sig sommarpyjamasen i värmen men det ville han inte :P

Rosetter!


I förregår kom dessa söta rosetter på posten. De är fästa på ett hårspänne så när Thilde får längre hår kommer de att användas vid fina tillfällen. De är beställda av Sandrashjartanshop på instagram och kostade 35 kr styck. 



Mariebergsskogen!


Igår va vi på en dagsutflykt till Mariebergsskogen. Det va riktigt varmt så Thilde och jag höll oss i skuggan. Vi hann inte bada eftersom gofisen blev så trött och grinig efter lunch så beslöt vi oss för att åka hem. 
Avslutningsvis åkte A och gofisen ett varv runt Mariebergsskogen med tåget "Conrad Höök" medan Thilde och jag satt på en parkbänk i skuggan och ammade. Nöden har ingen lag...

Helt otroligt!


Idag har jag lyckats sova middag i en timme. Sedan Thilde föddes så snittar jag nog 6 timmars sömn per natt. Det är ju alldeles för lite men så är det när man har småbarn och det är ju förhoppningsvis under en kort period. I alla fall så har både jag och A försökt sova middag på dagen ett antal gånger och jag har aldrig lyckats för antingen så är båda barnen vakna eller så vill inte Thilde sova när A och gofisen sover på övervåningen :-P men nu idag på Andreas första semesterdag så gick grabbarna ner i Källaren och vilade på madrassen då la Thilde och jag oss på dubbelsängen och Thilde lät mig sova i en timma :-D hon hade dock mitt ena bröst som napp men det spelar ju ingen roll. Nu kommer jag att vara pigg ikväll som omväxling. 
Den här klänningen vann jag budgivningen på tradera igår och den ska få följa med till Teneriffa i höst. Hur söt som helst. 

Badar!


Idag är Andreas första dag på semestern. Jag har varit på efterkontroll på förmiddagen och nu är vi i Brandsbol och badar. Thilde är fortsatt nöjd idag :-) jag sitter och ammar på en filt medan gofisen badar med sin pappa. 



Bröllop!


Igår va vi på min kusins bröllop i Alsters kyrka i Karlstad. Det va ett trevligt bröllop som inte va stelt alls. Vi kände oss ärade som fick vara med och fira deras stora dag :-)Thilde skötte sig dessutom utomordentligt. Hon kan uppföra sig bland folk :-) 



Gofisen!

 
Gofisen fick låna min telefon för att spela på tågappen som han gillar. Då valde han att sätta sig här för att spela:
 
 

Napphållare!


Dessa napphållare sydde jag strax före midsommar och har glömt att visa:

Denna outfit hade Thilde på sig på midsommarafton. Detta va Thildes första klänning som hon fick av sin mormor i julklapp när hon låg i magen. Klänningen och bodyn kommer från Kappahls "Newbie". Skorna har jag köpt på next och de ska hon ha på sig på bröllopet på lördag. 




Biltur!


Så här gör vi mitt på dagen för att gofisen ska få sova och jag rensa mitt huvud.

Det här är egentid på hög nivå. Alldeles tyst i bilen :-)
Gofisen kan inte sova hemma eftersom när han blir trött så speedar han på ännu mer och blir väldigt jobbig. Han kan inte slappna av men i bilen så somnar han. Han är i gränslandet om han ska sova middag eller inte men jag orkar inte eftersom när han blir trött så blir han elak mot lillasyster och mitt på dagen börjar jag också bli trött efter att ha tagit hand om barnen oftast från 6 på morgonen. Då är det en bra lösning för själen men dålig för miljön och plånboken. Men det skiter jag i för det handlar om överlevnad känner jag ;-) 
Thilde har mått lite bättre sen i måndags men idag har hon mått sämre igen. Igår va första gången gofisen och jag hann göra alla morgonbestyr utan bebisskrik. Det finns ett ljus i tunneln. Hennes kolik kommer nog snart bli bättre tror jag. Jag har googlat mkt om kolik och oftast ger det sig efter fyra månader.

Teneriffa!


Nu har vi bokat semester till hösten. I november bär det av en vecka till Teneriffa. Vi får sällskap denna gång av mina föräldrar och av brorsan och Anna. Det är bara mina föräldrar som varit där förut. För oss andra är det ett nytt resemål. Vi åker med Star tour (Fritidsresor) omväxlingsvis och från Gardemoen. Vi reser ju nästan alltid med ving men flygtiderna passade oss bättre och så hittade vi ett boende som passade oss med bamseklubb :-)



Babygym!


Vi har plockat fram babygymet efter gofisen och gissa vem som va först att provligga det:
Min stora pojke har blivit bebis på nytt :P
Thilde tyckte det va intressant en liten stund iaf. Tänk när gofisen va liten så la jag honom i babygymet efter han ätit och han låg där ett par timmar ibland och va hur nöjd som helst. Vilket underbarn. Har förstått nu vilken lätt bebis han va.
Gårdagens andra ombyte som också slutade i tvätten indränkt i galltvål. Kan nämna att både jag och pruttfia hamnade i badkaret efter olyckan. Det va spya och bajs överallt :P hängde upp tvätten förut och inga fläckar :-) älskar galltvål.
Syskonkärlek :-)


Rörigt!

 
Detta inlägg har jag försökt avsluta för fjärde gången nu och jag började skriva när jag ammade igår förmiddag så det blir lite rörigt. Som det syns längre ner i inlägget så tänkte jag prova ersättning igår efter att jag ammat men Thilde ville inte ha. Hon va nog proppmätt för det kom upp tillbaka det lilla hon fick i sig. I natt har hon bara vaknat en gång så hon va nog verkligen full i magen :-) När jag ammat klart så är det dags för morgonsysslorna och då får vi se hur Thilde mår idag....
 
Vi har varit hundvakt då Victor och Anna är på 50 årskalas och mina föräldrar är i Sthlm i helgen. Som tur är har Dolly mestadels varit hos deras granne. Conrad är rätt busig och jobbig att passa och så har vi ju fortfarande två barn när vi är hundvakt. Conrad smiter  ofta men det har gått bra med den biten. Däremot lyckades han få tag på gofisens nya badboll och nya ärmpuffar så de gick sönder. Gofisen blev ledsen så jag lovade att köpa ett par nya idag och badboll äger han en till som vi har hemma. Vi har övernattat i  mina föräldrars hus i natt eftersom det är mkt lättare att passa Conrad där då han kan gå ut och in fritt eftersom de har staket runt uteplatsen där poolen finns... Nu på morgonen tog A en promenad med hundarna och gofisen. Gammelmormor kom hit på besök. Då passade jag på att filma lite samtidigt som jag borstar tänderna därav min sluddriga röst :-)
 
Detta inlägg tänkte jag lägga ut i förmiddag men hann inte. Thilde har varit nöjd i ca 15 min under dagen plus under bilfärden från och till Ekshärad då vi va där på 10 årskalas idag. Camilla tyckte jag skulle testa med ersättning och se om hon mår bättre. Jag är så dum som vill amma till varje pris trots att jag nu får amma 2-3 gånger per natt och Thilde sällan är nöjd. Det växlar så snabbt. Ibland är hon nöjd i ca 5-10 min efter mat sen helt plötsligt börjar hon gråta. Jag får nog se mig besegrad och pröva ersättning för att se om hon mår bättre. Om det inte hjälper så får jag prata med BVC. Det är ju värt ett försök iaf. Det kan ju knappast bli sämre. Vi känner oss sönderstressade här hemma av allt barnskrik och att en måste gå runt och hålla i Thilde all hennes vakna tid :
 
Här kommer filmklippet:
 
 
 

Thilde pratar!

 
En relativt nöjd Thilde idag:
 
 

Stranden!

 
Idag har det blivit två turer till stranden. Den första turen på förmiddagen/dagen med Maria och Charlie till Gräsmark och på eftermiddagen med A till Kallnäs. Det är ett stort projekt att komma iväg med allt som ska packas, speciellt när man är ensam med barnen och Thilde gallskriker. Men jag resonerade att det ändå är bättre än att sitta hemma i värmen. Thilde har inte mått så bra idag så vi fick avbryta första turen och åka hem. Hon har haft magknip så hon skrek t o m i bilen på slutet. Det har blivit lite bättre nu under eftermiddagen så det går bra så länge någon håller henne. Gofisen hann därför inte bada så länge så därför blev det en tur till på eftermiddagen/kvällen. Vi införskaffade ärmpuffar till andra badturen.
Här sitter jag och ammar som i en instängd bur ;-)





Nr. 2


Nu har vi slut på blöjorna från Norge och det passar bra då det börjar bli trångt med nr. 1 (2-5 kg) vi ska åka en trip i sommar och köpa mer blöjor med nr. 2 (3-6) kg. Libero va helt klart bäst tycker jag. Det tyckte jag när gofisen va bebis också men när han blev lite större så gillade jag Pampers bättre. Igår köpte jag en av varje så får vi göra en ny utvärdering :-)



Bryggan!


Igår följde vi med farbror Robert och faster Carina på en liten tur på Fryken med deras brygga. Det har ju varit så fint väder senaste veckan. Nästan för fint så A och gofisen sover i källaren :-) i alla fall så sov Thilde genom hela utflykten. Gofisen badade före och efter vi åkte iväg på stranden där bryggan står.
Thilde sov i bilbarnstolen från hon sattes i bilen till vi kom hem ca 2 timmar senare.

Barnvagnsmobil!


Denna blev klar idag som jag pysslat med de tre senaste kvällarna





Kollsberg!


Gammelmormor bjöd oss på lunch idag på hembygdsgården på Kollsberg. Vi tog allihop en våffla eftersom vi åt motti och fläsk förra veckan. Det är de två rätterna man kan välja mellan :-)



Mormors glasscafe'


Barnen blev trötta av att åka till mormors glasscafe i Lysvik:




Filt!


Igår gjorde jag klart en filt till Thilde som passar bra på sommaren. Det är en flanellfilt så den är rätt tunn. Den gick snabbt att göra. Bara att overlocka runt om och sen sy på applikationen. Nu lyckades jag även med vliesofixet så bokstäverna satt fast på filten innan jag sydde en zig zag runt om:
Vit flanell från Olssons tyger och applikationerna är gjorda i Tildatyg från panduro.

Fredag!


Nu har gofisen 5 veckors semester från förskolan. Han vaknar kl. 6 på morgonen nu och är på gränsen om han ska sova middag eller inte. Men nu när det är semester och vi inte behöver ha några fasta rutiner så tänker jag ta en promenad med syskonvagnen varje dag mitt på dagen så får barnen sova och jag får lugn och ro plus träning. Jag vill nog kalla det träning för det är tungt att dra 24 kg barn och vagnen är inte lätt att dra i sig heller. Jag känner att jag är tvungen att få en paus på en timme mitt på dagen de här fem veckorna för att orka då det är fullt tempo från 6 på morgonen tills A kommer hem och hjälper till vid kl. 16. Då blir en promenad ett bra alternativ. 

Idag har gofisen lekt med grannpojken ett par timmar. De verkade ha väldigt skoj :-) Potträningen går fortsatt bra och när vi va ute och cyklade så blev han kissnödig och kissade i gräset :P 
Gofisen blev väldigt trött efter lunch så då tog vi en promenad:

Vi försöker komma på lösningar på morgonen för att bryta kaoset. Thilde fick sitta en stund i bilbarnstolen och vi satte på dammsugaren när jag gjorde iordning gofisen 



Drängen min!


Igår skulle A klippa gräsmattan och då ville såklart gofisen också klippa :-)



Nackträning!


Idag kom det fina sommarvädret tillbaka och då passade vi på att ta oss till och från dagis till fots för mig med Thilde i barnvagnen och gofisen cyklade. Det va lite bökigt vid vägövergångar men vi lyckades bra så det va inte sista gången :-) jag vill ta alla möjligheter jag kan för att få extra motion då jag vill gå ner i vikt. Jag tränar inget än men man sitter inte så mkt still när man har två barn och amningen hjälper till och så blir det promenader när gofisen är på dagis. Efter att vi lämnat gofisen på dagis blev det en tur till second hand med barnkläder och till Apoteket för lite påfyllning av smått och gott. Vi fortsatte sedan promenaden men Thilde va inte nöjd men nuförtiden har jag med mig bärselen överallt då hon blir nöjd av att sitta i den så vi behövde inte avbryta promenaden utan vi va nog ute i över en timma totalt. Hemma körde vi sen lite nackträning innan vi gick och hämtade gofisen på dagis. Idag har Thilde inte skrikigt hela dagen utan bara stunder och då har jag fått henne lugn med bröstet. Det känns som hon skrek för hon ville ha närhet idag och inte av magknip. Man blir väldigt låst men huvudsaken att hon inte har ont. Jag får iaf egentid på kvällen när barnen sover (mannen också för den delen) ;-) jag är väldigt tacksam att Thilde nästan alltid sover på nätterna.



Nyfrissad!


Mera blond för att jag kan ;-)
Slitna morsan har blivit uppiffad. 

RSS 2.0