Vilken blev snyggast?

 
Så nu har jag sytt två haklappar till. Jag har prövat tre olika mönster. Det första är ett mönster jag hittat på nätet. Det andra har jag ritat av en haklapp som jag hade och det tredje har jag ritat själv.





Haklapp!


Gofisen är hos mormor och morfar. Thilde har sovit i två timmar nu på dagen. Då passade jag på att sy en haklapp i vaxduk som Thilde kanske kan använda när hon börjar äta mat.



Mera besök!


Igår fick vi besök av mammas kusiner Ingela och Carina och mammas faster Marie. De ville kolla på Thilde. Thilde sov nästan hela tiden. Gofisen fick en vattenspruta och såpbubblor av dem och vattensprutan blev han väldigt förtjust i. Han hämtar hink efter hink och går ut och sprutar vatten. Stackars farmor sprutade han ner igår när hon hälsade på oss men idag har han inte lyckats blöta ner någon....

Idag har vi haft besök av min faster och farbror. Jag bakade kladdkaka igår som vi bjöd på eftersom kaffebrödet i frysboxen börjar ta slut nu efter alla besök vi haft. 

Detta fick Thilde av Susanne, Carina, Ingela och Marie med familjer:
Bestick, halsband med månadssten och presentkort på den nyöppnade barnklädesbutiken Kiddoz i Torsby.

Omlottbody med matchande byxor från Polarn & Pyret fick Thilde av faster Lillian och farbror Christer. Gofisen fick en traktor av dem så han har inte behövt vara avundsjuk på lillasyster. På så vis är det praktiskt att de fyller år på samma dag. 

Nysydda kuddfodral!


Nu är kuddfodralen färdiga som jag sytt utav Tildatyg från Panduro. Det är samma tyg som jag sydde lapptäcket i till Thildes säng. Ville ha något nytt på våran säng nu när vi tapetserat och jag hade två innerkuddar kvar som jag köpt på Jysk efter renoveringen och även tyg kvar från lapptäcket.



Tjockis blir mindre!


Idag fick jag på mig min förlovnings- och vigselring igen efter fyra månaders uppehåll. De sitter i tajtaste laget men nu vill jag verkligen börja ha ringarna på mig igen. Jag gick upp 28-29 kg denna graviditet och har nu gått ner 17 kg så jag har en bit kvar men det känns bra att jag går ner i vikt trots att jag inte kunnat röra på mig men nu börjar jag bli bra mycket bättre från foglossningen och denna vecka har jag börjat ta mig ut på lite promenader. 



Syskonkärlek!


Idag har gofisen vaknat på rätt sida eller så är det judaspuss och kram:
Både kram och puss ville han ge henne.

Amma och amma!


Så här vill damen ligga hela dagen om hon får bestämma så är det bara att vakna till ibland och ta sig en slurp... Thilde är nöjd när hon åker bil, ligger i barnvagnen förutsatt att den är i rörelse, när vi ammar och när någon håller i henne. Hon är en riktig famngris och är aldrig nöjd när hon ligger ensam :P tänk vad barn är olika redan från start. Gofisen kunde jag lägga ifrån mig när jag ammat var tredje timme och han va nästan alltid nöjd medan lillasyster vill ligga vid bröstet hela tiden. Nu har jag börjat använda bärselen lite mer igen så det blir någonting utfört här hemma. 

Mors dag!


Idag och igår har vi firat våra mammor och pappa som fyller år idag och även jag har blivit firad på mors dag :-) Jag fick symaskinsnålar av gofisen som han och sin mormor gjort iordning när han va där igår. Dessutom hade A fixat en present från barnen. Nu ska det sys lite framöver.... Thilde har fått ännu mer kläder idag. Vi träffade Robert och Carina när vi va hos svärföräldrarna och Carinas syskon med familjer hade köpt en present till Thilde som de hade med:
Hur söt som helst och roligt att det inte va rosa då det blivit så mkt av den färgen nu.


Redo för ovädret!




Kaos!


Det är skönt att ha kommit hem och slappna av efter en kaosartad morgon. Barnen skrek och grät samtidigt. Gofisen ramlade ute på asfalten i tisdags och skrapade upp ena knät rejält :-( han har sedan dess varit grinig och ledsen och har ont. Jag får inte sätta på plåster eller kompress på såret och då kan han inte ha långbyxor men han får inte ha shorts på sig nu utan skydd på såret förrän det har läkt. Han skrek och grät för fullt igår och idag och jag fick hota med att åka utan honom till dagis om han inte satte på sig byxor eller kompress. Thilde började också skrika för fullt i samma veva trots att hon nyss fått mat så det va nog magknip kanske. Jag fick till slut på en kompress på såret och då gick det bra att klä på byxorna sen. Nu hoppas jag det blir slut på olyckor för gofisen. Ända sedan Thilde föddes har det hänt grej efter grej som fått gofisen ur balans. När det äntligen rättat till sig händer något nytt. I torsdags blev han förkyld tex och blev då helt odräglig tor-lör och han fick utbrott efter utbrott. På söndag vände det och i tisdags hände den senaste olyckan med knät och nu är han ur balans igen. Hoppas såret läker snart. Igår va det väldigt blött och rinnigt men det varade inte. Vi tar av kompressen efter dagis så det får lufta så mkt som möjligt.... 

Nu ska jag ta och njuta att det är första dagen på länge jag inte behöver stressa iväg. Det har varit tandläkarbesök, BVC varje vecka, utvecklingsamtal, besök hemma och lämna och hämta på dagis och så ska man tajma in amning, pumpning och blöjbyte mellan detta. Thilde äter vid 8 och nästa mål  mellan 10-11 sedan måste jag väcka henne vid 13 för att hon ska hinna äta innan vi ska iväg och hämta storebror på dagis. Annars vaknar hon när jag klär på henne och vi ska iväg och blir vansinnig och vill ha mat. Jag har ännu inte vant mig vid denna stress och önskade att gofisen fick vara lite längre på dagis så A kunde hämta honom. Det hade varit så skönt att kunna amma i lugn och ro och inte behöva väcka och ibland få avbryta innan hon ätit klart för att hinna i tid. Idag ska jag utnyttja svärmor som är pensionär så idag blir en drömdag utan stress. Bästa känslan på länge :-) 

Min chef kom och hälsade på igår och slog ihop två flugor i en smäll, nämligen se Thilde och lönesamtal. Ännu mer presenter har Thilde fått:


Det har varit så himla fint väder senaste tiden så jag ska försöka komma ut på en promenad idag. Jag är ju inte helt bra från foglossningen än och ökar på längden på promenaden långsamt. Jag kan gå 1 km nu utan problem :-) 

Thilde idag i kläderna hon fick i present av fam Wiklund/Ekelund/
Det är stl. 56 på detta klädset och hon drunknar nästan i shortsen ;-)


Väntar!


Jag blev kvar i köket och ammade efter att gofisen ätit mellanmål och stack iväg. Det blev så tyst så till slut frågade jag "vad gör du Theodor?" Jag kollar efter pappa svarade han. Pratade med A nyss och han va på väg hem från jobbet så då ville gofisen se när han kom hem. När jag kom ut till vardagsrummet stod han på pallen och kollade ut:
"Tycker du om pappa" frågade jag. Ja, svarade han och sedan sa han. Jag är pappas pöjk idag och mammas pöjk och Thildes pöjk idag :-) sötnosen. Ibland är han morfars eller mormors pöjk säger han men idag va han vår pöjk. Kul att han även va Thildes pöjk också :-)
Thilde igår. Idag har vi varit på extravägning igen och nu tusan har hon gått upp rejält i vikt :-) 260 gram sedan förra måndagen (på 8 dagar). De ska helst gå upp mellan 175-200 gram i veckan. Kul att amningen börjat fungera när jag ansträngt mig så och pumpat mellan måltiderna. Nu närmar sig Thilde 4 kg. Hon vägde 3960 gram idag.

Besök!


Idag har vi haft besök av Annika och Oscar. De lekte för fullt och det gick rätt bra tills Oscar ville låna gofisens tåg. Det gick inte gofisen med på. Jag försökte få honom låna ut loket till Oscar så kunde han ta vagnarna men det gick inte det heller.  Sedan lyckades vi distrahera dem med något annat så blev det bra igen. Vi ska hälsa på dem i Bada i sommar så skulle Oscar visa gofisen sin och hans storasysters kanin :-)

Ännu mer paket blev det idag till både gofisen som fyllt år och till Thilde:
Fin t-shirt till gofisen

Body och solmössa till Thilde.

Nu har vi varit ute på gräsmattan när Thilde låg inne och sov. Just nu är balanscykeln han fick i födelsedagspresent av Maria mest populär. Cykeln vi köpte är inte lika rolig än då gofisen inte kommit på tekniken med att trampa på pedalerna.



24 dagar!



Om Thilde hade följt storebror så hade hon inte kommit till världen förrän idag men hon hade bråttom och ville ut tidigare. Hon föddes 11 dagar tidigare än beräknat och storebror föddes 13 dagar efter beräknat födelsedatum. Idag har hon hunnit bli 24 dagar gammal.

I fredags hälsade jag på mina kollegor och de firade Thilde och mig stort med både tårta och paket :-) roligt och alla va där även de som inte skulle jobba på morgonen. Nu har Thilde fått sin första docka:
En pippidocka och en svart tunika fick vi :-) 

Poliskontroll!


Efter lämning på dagis idag skulle jag åka och handla på Toria. När jag åkte nedför järnvägsgatan så va det en stor folksamling vid tingshusparken och även en massa poliser. Då såg jag att det va Sverigedemokraterna som hade sin valturné här idag. Såg på nyheterna igår när de gästade Karlstad att det gått vilt till. Det såg ut att vara mer poliser än vad som jobbar i Torsby och sedan 500 meter längre bort vid infarten mot Coop så blev jag stoppad i en poliskontroll. Där stod ytterligare fyra poliser. Jag fick blåsa och visa körkortet. Han frågade om jag använde linser eftersom det stod på körkortet att jag måste ha glasögon eller linser. Jag har ju opererat ögonen och då ska man skicka in till transportstyrelsen för att få ett nytt körkort. Det har jag totalt glömt bort och det är nu snart sju år sedan jag opererade ögonen. Gör man inte saker direkt så glöms det bort av mig. Jag fick iaf inga böter för det utan sa att jag ska ta och fixa ett nytt körkort snart. Det passar ju tidsmässigt ganska bra då mitt körkort ändå blir för gammalt i höst...
Thilde ligger och sover bredvid mig i babysittern och småpruttar. Nu ska jag ta mig lite fika innan det är dags för amning och pumpning. 



Vardagslyx!


Idag hämtade farmor gofisen på dagis så att jag skulle slippa stressa iväg mellan amningarna. Skönt att slippa åka iväg och kunna amma i lugn och ro för ibland har hon inte varit nöjd när vi ska iväg trots att jag ammat i 45 min så vill hon ha bröstet igen och då är vi tvungen att åka och hämta gofisen. Det är mycket mer stressigt att vara hemma med två barn. Mindre med sömn och mer att göra. Vi börjar komma in i det men farmor är pensionär så då tyckte A vi skulle utnyttja det och hon har sagt att hon vill hjälpa till och att det bara att ringa om vi behöver hjälp :-) idag har jag hunnit sova en stund på dagen, pratat ganska länge med Maria i telefon och städat vårat badrum som va fruktansvärt skitigt. Farmor tog med sig gofisen hem till sig ett par timmar efter hon hämtat honom och körde sen hit honom. Därför har det funnits tid till mycket idag.

I måndags och idag har Thilde fått ännu mer presenter på posten. Dessutom kom ett paket med sommarbodies som jag köpt på tradera idag. 

Från Sara, Christoffer och Hilma:

Från Åsa, Joel, Brumma och Nora:

Från tradera:
Tjejen jag köpte dem av hade köpt dem i USA och glömt bort dem i garderoben så de är oanvända med prislappen kvar. Jag gav 99 kronor för dem. Nu hoppas vi på en varm och fin somnar. 

Syskonkärlek!

 
Mestadels är gofisen snäll och go mot lillasyster men någon gång ibland är han hårdhänt så det gäller att hålla koll på dem. Här lyckades jag ta en bild när gofisen ger Thilde en puss:

Förra veckan va det Eurovisionvecka och i lördags ägde finalen rum. Mina favoriter va Sverige, Armenien, Norge och Malta. Sverige slutade på en tredje plats, vilket va riktigt bra :-) personligen  tyckte jag att Sanna va bäst och borde ha vunnit men trea är ju väl godkänt ändå. Österrike knep hem segern detta år. Jag tyckte hen hade bra sångröst men gillade inte låten. Ska man säga han eller hon? Antagligen hon eftersom artistnamnet va en hon :-) lite roligt att hon vann ändå eftersom det retade säkert upp Ryssland. 
I lördags blev det premiär för Thilde att använda klänning :-) strumpbyxorna hon fick i julklapp av sin mormor i storlek 50/56 va lite för stora åt henne. Tänk att man kan va så liten. Vi ska strax på viktkontroll och nu hoppas jag att hon gått upp i vikt. I torsdags vägde hon 3650 gram.



Förlossningsberättelse!

 
Onsdagen den 23:e april vaknade jag kl. 06.15 på morgonen av att jag fick en värk. Då passade jag på att gå upp och ta Kåvepenin eftersom den ska tas minst en timme före mat. Sedan somnade jag aldrig om då jag fick någon värk då och då och dessutom skulle jag ändå gå upp kl. 7 då jag hade en tidig tid hos barnmorskan. Efter lämning på dagis åkte jag raka vägen till vårdcentralen. Vi fick svar på proverna direkt hos barnmorskan och nu hade jag +2 med proteiner i urinen och mitt blodtryck hade ökat sedan före påsk. Barnmorskan ringer spec mödravården och de vill att jag ska åka in. Jag ber även barnmorskan undersöka mig eftersom jag ändå haft en del värkar som jag funderar på om det är förvärkar eller riktiga värkar. Min tapp har då förkortats till hälften och är väldigt mogen men jag har inte börjat öppna mig. Barnmorskan säger att jag är i latensfasen och tror att det kan bli barn redan idag eller imorgon. När barnmorskan ringer spec. mödravården ringer jag Andreas och förvarnar honom att han ska åka hem. Han hade en timmes bilresa hem där han arbetade då
så jag ville han skulle komma iväg så fort som möjligt. Jag ringer mamma på vägen hem och hon ska hämta gofisen på dagis och vi gör upp att vi lämnar bilbarnstolen i vårat garage så hon kan hämta den där. Hemma packar jag det sista till BB-väskan och tar reda på tvätt så allt är ordnat innan vi åker. Sitter ner och vilar och pratar med Maria innan A kommer hem. A packar sin väska och vi åker förbi sjukhuset i Torsby för att hyra bilbarnstolen till Thilde innan vi fortsätter mot Karlstad. Under resan har jag kanske 4-5 värkar men de är oregelbundna. Allt mellan 6-30 min kommer de. När vi kommer fram får vi gå och ta prover och vi går och äter lunch medan vi väntar på provsvaren. Korridoren på sjukhuset känns fruktansvärd lång och A frågar säkert tio gånger om han inte ska hämta en rullstol åt mig då jag har så ont av foglossning och värkarna jag får men jag struntar i det. Direkt jag sätter mig ner så avtar värkarna och kommer inte så ofta. Jag får ta ctg och lämna ett till urinprov innan vi får träffa läkaren. Ctg:n visar att bebisen mår utmärkt men mina värden va inte så bra. Blodproverna visade att jag hade för låga trombocyter och i kombination med blodtrycket och urinprovet vill de lägga in mig på observation under natten. Tråkigt tänkte jag men hoppas på att få komma hem imorgon då gofisen fyller tre år...A följer med mig till avdelning 14 och hämtar sedan min väska och handlar Ramlösa och en skvallertidning åt mig. Sedan åker han hem vid 16.30 och ska komma tillbaka till mig dagen därpå. Förhoppningsvis för att hämta hem mig tänker jag. Jag installerar mig på rummet som jag delar med en annan blivande mamma med samma diagnos som mig. Även fast jag inte känner av eller mått dåligt så är det havandeskapsförgiftning jag fått sa läkaren. Mina värkar börjar komma tillbaka efter att ha varit borta helt ett par timmar och då framför allt när jag ska gå upp på toa eller hämta kvällsmat. Runt kl. 20 så börjar jag få regelbundna värkar när jag ligger ner i sängen. De börjar göra ont nu och det är jobbigt att dela rum med någon nu tycker jag och försöker andas genom värkarna utan att det ska höras för mkt. Efter en timme ringer jag A och gråter över att jag har ont och vill att han ska åka tillbaka till mig så jag får klämma hans hand när jag får en värk. A tycker jag ska larma på en barnmorska och ringa tillbaka till honom. Barnmorskan undersöker mig direkt och säger "här har det hänt grejor, du är öppen 3-4 cm" då ringer jag tillbaka till A som nattar gofisen och säger att han måste åka tillbaka till Karlstad så fort som möjligt. Efter samtalet går vattnet och barnmorskan rullar iväg med min säng till förlossningen. Hon säger att jag inte skulle ha väntat så länge på att larma på henne men jag trodde inte att det va riktiga värkar jag hade för jag mindes värkarna från gofisens förlossning som mer smärtsamma. Kl. är nu 21.30 och det är skiftbyte så jag får samma barnmorska under förlossningen. Nu får jag byta kläder och en ctg kopplat på mig. Hon ger mig två Citodon så jag ska slappna av mellan värkarna och nu får jag äntligen lustgas :-) man blir så härligt lullig av den i början. När jag kommer in på förlossningen är jag öppen 4 cm. A kommer iväg från Torsby 21.30 och är inne på förlossningen 22.40 och då är jag öppen 5 cm. Det kändes som en stor lättnad när han kom in på rummet och att han hann fram. Nu minns jag inte exakt tiden men tror kanske efter 23 nån gång ber jag om epiduralbedövning men det är för sent säger barnmorskan eftersom jag då är öppen 7 cm. Hon erbjuder mig en annan bedövning men jag säger nej till eftersom det gör för ont att ligga på rygg när jag ska få den och det kändes som det kunde kvitta eftersom jag enbart va ute efter att få den effektivaste smärtlindringen. När kl. är mellan 23.50-23.55 börjar det trycka på och barnmorskan säger att jag får börja krysta. På tre krystvärkar är vår dotter ute. A har lite koll på tiden och ser när klockan är 23.58 så tar min andra krystvärk slut och jag får inte ut henne på andra värken trots att jag krystar till luften tar slut. Minns att barnmorskan sa att nästa värk så kommer bebisen. Kl. 00.02 24/4 föds våran Thilde på storebrors födelsedag. Tänk att på årets 365 dagar så lyckas vi pricka in våra barn på samma födelsedag med två minuters marginal. Tråkigt nog men lite häftigt också på samma gång och i varje fall praktiskt. Jag hade önskat dem en varsin dag men huvudsaken är ju att allt gick bra. Efter ett par dagar så började mitt blodtryck sjunka och lör 26:e blev jag utskriven och fick åka hem. 

Bakning mellan amningarna!


Idag är gofisen hemna med mig och Thilde. Då passade vi på att baka sockerkaka mellan amningarna. Det gick hyfsat fort att slänga ihop och sen sköter det sig själv i ugnen. Thilde fick vara i bärselen då hon skriker direkt hon blir ensam. Det verkar som vår dotter kräver mer närhet än vad storebror gjorde... Just nu känner jag mig som en ko då det känns som jag ammar en hel arbetsdag och igår började jag dessutom pumpa ut mjölk mellan amningarna då Thilde inte hade gått upp i vikt som hon skulle. Vi ska ge henne extra 50 ml på kvällen till att börja med så ska vi på en ny viktkontroll på måndag igen. Igår gav jag henne faktiskt extra två gånger med 50 ml bröstmjölk. Tänkte prova först med att ge henne extra bröstmjölk istället för mjölkersättning då det finns mjölk när jag pumpar ut. Vill så gärna att amningen ska fungera denna gång. Hon som sög så bra första veckan. Jag tror att hon inte suger tillräckligt så hon inte får i sig det hon behöver. Det är nog därför hon vill amma hela tiden för att hon inte blir tillräckligt mätt. Nu hoppas jag få ännu mer mjölk när jag pumpar och ammar så kanske hon får i sig mer och går upp i vikt och blir starkare och orkar suga mer. 

Slicka ur bunken är höjdpunkten med bakningen tycker gofisen :-)

Mitt smink börjar bli dammigt i skåpet nu då det va ett tag sedan jag hade tid att sminka mig. Långfredagen tror jag det va senast jag sminkade mig. 

Besök!

 Denna vecka har vi haft besök av Maria och Charlie i måndags och Camilla idag. Det kändes skönt att Maria kom hit i måndags då A börjat jobba igen så fick jag hjälp med att underhålla gofisen. Han fick en balanscykel och en t-shirt i födelsedagspresent. De va ute och provcyklade när jag va inne och ammade. Måste visa de söta kläderna som vi fått till Thilde.

Från Camilla, Ola, Jolin och Joel:

Från Maria:




5:e maj!

Idag är våran lilla gumma beräknad att födas men istället har hon hunnit bli 11 dagar gammal. Hon föddes i vecka 38+3 och så här såg det ut i gravidkalendern:

Våran bebis va tyngre än genomsnittsbebisen men längden va ungefär densamma. Så här såg det ut idag:


Det va så skönt att slippa gå över tiden denna gång. Varje dag jag gick över med gofisen gav mig mer och mer ångest. Det hann jag aldrig få denna gång.

Mormor och morfar!


Idag är sista dagen A är hemma med oss. Imorgon börjar han jobba igen efter 1,5 vecka hemma med oss. Gofisen kommer att vara på dagis tis- tor mellan 9-14 framöver. Då får jag passa på att vila för det kommer verkligen att bli fullt upp med två barn.... Idag har vi varit hos mormor och morfar så har A fått fixat lite här hemma i lugn och ro. Morfar underhöll gofisen och jag satt mest och ammade. Gammelmormor kom även förbi en stund.

Mormor hade stickat klart två tröjor till Theodor och Thilde som jag fick med hem:




Veckohandling!


Nu ska vi åka iväg till Toria och veckohandla mat hela familjen. 




Presenter!

 
Idag drog A iväg med gofisen till Sunne med rälsbussen. Han älskar ju tåg så det har blivit någon tur då och då till Sunne och tillbaka. Det va marten där idag så han fick en heliumballong med sig hem. När jag låg inne på avd. 14 så skickade pappa en bild på gofisens tågtårta:
A tog med en bit till mig också så jag fick smaka :-)
 
Tänkte visa bild på alla presenter vi fått till Thilde. Man kan nästan se på presenterna att det blev en tjej ;-)
 
 
Från Frida och Kristian:
Från mormor och morfar:
Från morbror och moster:
Från Maria:
Från farbror och faster:
Resterande kommer från farmor och farfar (den stickande tröjan överst har farmor stickat)
 
 
 


 



Tvåbarnsmamma!


Det har varit en omtumlande tid sen vi kom hem från Karlstad. Det har gått bra med Thilde och allt känns bättre denna gång med blöjbyte, amning och jag stressar inte upp mig direkt hon skriker. Igår lossnade navelstumpen som luktat väldigt illa senaste dagarna. Tänk att hon är en vecka gammal idag. Det som varit jobbigt är att gofisen varit så svartsjuk. Reaktionen blev starkare än jag föreställt mig och ändå har han fått mer uppmärksamhet än han brukar. Jag tror han blev besviken för han hade föreställt sig att man kan leka med lillasyster och så tar hon för mkt uppmärksamhet från oss. Hon är så liten va det första han sa när han såg lillasyster. Hon kan inte prata eller hon kan inte gå har han också sagt. Sedan vi kom hem har gofisen blivit bebis på nytt. Han skriker som en bebis när han vill ha uppmärksamhet. Han plockade fram sina snuttefiltar som han inte brytt sig om det senaste året. Han har lagt sig i babysittern ett par gånger. Vi kan inte lämna honom ensam med Thilde för han kan ge henne tjuvnyp eller vara hårdhänt mot henne. Tråkigt nog hände en olycka i söndags. Gofisen ramlade på en leksak och skadade tanden. Den trycktes upp så han har haft ont och har haft svårt att äta och kan inte använda nappen längre. A åkte med honom till tandläkaren i måndags och det va ingenting man kunde göra men vi fick återbesök om ett par veckor för att se hur det utvecklar sig. Om vi har tur så skadades inte hans permanenta tänder när de kommer. Så tråkigt att detta skulle hända just nu. Tror han hade behövt nappen just nu under denna omställning. Vi hade tänkt försöka få honom att sluta efter sommaren med nappen men nu blev det naturligt när han får ont i munnen och inte vill ha den.... Hoppas att gofisen snart börjar acceptera lillasyster och inte är så olycklig hela tiden. Idag har vi varit till lekparken. Vi tog en promenad dit. Jag är inte återhämtad från foglossningen än så vi ringde på mormor som fick köra mig tillbaka hem.






RSS 2.0