Barnvagnsmobil!


Fick en beställning på en barnvagnsmobil av en kollega i veckan som hon skulle ge till sitt barnbarn.



Vinteroverall!


Jag har köpt en begagnad vinteroverall till Thilde på tradera i stl. 74 eftersom gofisens gamla vinteroverall va i stl. 80 och vi va inte nöjd med den då den va krånglig att få på honom. Igår provade vi den när vi skulle ut eftersom det va minusgrader och hon drunknade nästan i den så den kommer nog att passa hela vintern. Den va superlätt att få på men kanske inte den vackraste men det spelar ju inte så stor roll när hon ligger i barnvagnen. 
Den är av märket polarn och pyret och det va verkligen ett fynd. Jag betalade 125 kr för den och den kostar 1100 kr ny. Det är en svag fläck på ena benet men man måste verkligen syna för att upptäcka den. Den va så enkel att klä på henne så jag är supernöjd och jag vet att A kommer vara nöjd för han tycker att det viktigaste med barnkläder är att de är lätta att få på barnen. 

Vimpel!


När vi hängde upp Thildes vimpel i hennes rum så sa gofisen att han också ville ha en sådan. De senaste två kvällarna har jag därför sytt en vimpel till honom av tyger jag skramlat ihop från min tyglåda och från mammas tyglådor. Den blev klar igår och idag har vi (Andreas) hängt upp den :-) här kommer några bilder på gofisens rum:



Mössa!


Denna mössa köpte jag på Lindex senast jag va i Karlstad till Thilde att växa i.
Det är stl. 46 så jag tror den kommer att passa senare i vinter eller ut mot våren. Den är fodrad och mjuk och skön. 

Igår kväll piffade jag till mössan med en spetskant och en rosett så blev den lite sötare :-)


Höstlov!


Gofisen är ledig från dagis denna vecka eftersom det är höstlov. Vi försöker komma ut åtminstone en gång per dag. Oftast blir det att gofisen cyklar och jag går med Thilde i barnvagnen. Vi har monterat ner studsmattan för säsongen nu. Thilde ska strax sova sin första lur och då tänkte jag att gofisen och jag kunde sparka lite boll på gräsmattan. Fruktansvärt tråkigt men jag kommer inte på något bättre. Det är så grått och mulet ute idag så det känns mysigt att vara inne.

Dagens bilder på Thilde. (Gofisen ställde inte upp på någon bild idag)
Härliga frisyren 

BVC!


Idag har vi varit på BVC och vägt och mätt Thilde. Det va även läkarkontroll idag och allt såg bra ut. Hon följer gofisens utveckling än så länge och är sen med att vända på sig. Gofisen gjorde det vid sju månader första gången så vi får se när Thilde är redo. Nu när det är vårat andra barn är jag inte ett dugg stressad. Ju senare desto bättre känner jag :-) det blir ju lugnare för oss så länge hon ligger still. En liten välmående knubbis är hon då vikten är lite högre än hennes kurva och längden lite kortare. 
Idag är Thilde 65 cm lång och väger 8280 gram



Skaldjurslasagne!


Idag blev det lyxig söndagsmiddag.
Det blev skaldjurslasagne så nu har vi lite matlådor också.

Jag gjorde dubbel sats av denna:



Ny pyjamas!

 
När mamma ringde mig imorse så nämnde jag att jag va uppe på övervåningen i garderoben och letade efter en pyjamas i stl. 74 efter gofisen eftersom Thildes börjar bli för små i 62/68. Då kom hon lite senare med en ny från "Kiddoz" som är vår lokala butik som säljer barnkläder. Morfar hade köpt den eftersom han inte gett Thilde något än och gofisen har ju fått så mkt.
Den är av märket "geggamoja" och är av ekologisk bomull.
Vi invigde den ikväll:
Den är i stl. 74/80 och är lite stor men det gick bra ändå :-)
 
Gofisen sover över hos mormor och morfar i natt och då får vi egentid älsklingen och jag känns det som för Thilde är så lätt att ta hand om nu och hon lägger sig runt halv åtta på kvällen. Vi har lagat lammytterfilé med hasselbackspotatis och grönpepparsås och druckit ett glas rött till det. Nu smälter vi maten och sen blir det glass med cashewnötter och nogatsås till efterrätt :D 




Grattis!


Idag fyller mina två hjärtan 6 månader och 3,5 år <3



Vimpel!


Förkylningen blev rätt aggressiv. Jag har haft feber och hostar rejält också och kan inte andas utan nässpray. Det här kommer att bli en treveckorsflrkylning känner jag. Förhoppningsvis blir jag frisk innan vi åker på semester. Vi är förkylda hela familjen. Thilde verkar dock inte må så dåligt utan det rinner bara lite snor och man hör när hon sover att hon är förkyld :-( gofisen blev sjuk i lördags och är på bättringsvägen. Han fick vara hemma från dagis igår eftersom han va med om en liten olycka i onsdags när vi skulle till dagis så ramlade han i trappen och skadade sig lite. Jag förstod inte att det blev någon skada eftersom jag inte såg fallet och han grät inte. Det va först när jag skulle hämta honom som han sa att han hade ont. Vi fick åka till vårdcentralen och idag har det varit återbesök. Det såg bra ut men han har fortfarande ont :-( 
Själv skulle jag åkt till Karlstad idag och hälsa på Maria efter att A kommit hem men jag fick ställa in pga förkylningen. Det blir en lugn helg och försöka bli frisk.

Denna sydde jag till Thildes rum innan jag blev sjuk:
En till vimpel. Den jag sydde till dopet kommer att få hänga ute istället på sommaren. Den blev för lång i Thildes rum.





Förkyld!

 
I natt blev jag förkyld. Vaknade av att jag fått halsont och nu kommer snuvan. Hoppas att Thilde klarar sig. Förkylningen kom lägligt för oavsett om den är lätt eller aggressiv så kommer jag att hinna bli frisk tills semestern och det är tillräckligt nära inpå vi åker så förmodligen hinner jag inte få en till förkylning :-) igår och i  förregår hann jag med en powerwalk på 10 km bägge dagarna men idag fick det bli vila. Då passade jag på att åka till min arbetsplats och uträtta några ärenden:
Sedan blev det bakning när gofisa sov vidare ute i vagnen i källaren. Det blev brownies:
 Detta va ett nytt recept då jag fortfarande inte har något riktigt bra recept på detta bakverk. Jag tror att detta är det bästa receptet hittills. Det är vit choklad i den och den blev inte torr :-)
Idag fick jag overallen och mössan på brevlådan som jag glömde i Sthlm. Sara va snabb på att skicka dem till mig :-) Tänkte ju beställa en till sådan overall i stl. 80 igår men den fanns inte i större än 74 :( synd för den har varit riktigt bra.

Stor i maten?


Thilde verkar inte bli riktigt mätt eller så har hon ingen botten när hon får en portion gröt. Hon blev riktigt förbannad när gröten tog slut idag. Hon kräver fortfarande nattmål trots att hon får 220 ml välling på kvällen. Hon är större i maten än vad gofisen va i samma ålder. I natt gav jag henne en halv portion med ersättning och hon va nöjd så jag tror inte vi behöver ge henne så mkt på natten egentligen. Jag ska försöka fasa ut nattmålen och bara ge vatten och se om det beror på hunger hon vaknar så hoppas jag hon snart sover hela natten.
Jag glömde gofisas overall i Sthlm :P typiskt, den som jag använder dagligen nästan. Jag fick leta reda på gofisens gamla i 74 och den passade rätt bra ändå. Sara skulle vara så snäll och skicka overallen till mig :-)
Bara lite för stor. Thildes är i 68 och har vantar och tossar integrerat i overallen så den är mer praktiskt. Igår fick jag sms från Kappahl 25 % på valfri vara så jag funderar på att köpa en likadan fast i stl. 80 så kan hon ha på senvintern/våren. 



Hemma igen!


Thilde och jag har varit i Stäket i Stockholm i helgen och hälsat på en kompis som nyligen flyttat dit. Det va ett lugnt och fint område som låg vid Mälaren. Huset va superfint med så fin inredning. Sara har så god smak :-) det kom två kompisar till oss från Uppsala och Åsas bebis Nora som också är jämngammal med Hilma och Thilde. Jag tror och hoppas att de gillade presenterna också som jag sytt till bebisarna:
Detta vin dracks under kvällen och det va inte ett skitvin man försökt dölja med en rolig förpackning utan detta va riktigt gott. 
Söta Hilma i kläderna :-)
Volangleggingsen är också söta med en vit body.



Premiär!


Idag ska Thilde börjs äta riktig mat:




Chokladbollar!

 
Inatt har jag nog sovit ca 9 timmar. Det är rekord sedan Thilde föddes. Jag la mig tidigt igår eftersom imorgon ska jag köra bil långt och då vill jag vara pigg. Thilde och jag åker till huvudstaden imorgon och hälsar på Saras familj och Elin och Åsa och Nora kommer också dit så det är tre bebisar totalt. Tjejer alla tre som är födda inom sex veckor. Det ska bli roligt och nu känner jag mig riktigt pigg och utvilad....
 
Vi har bakat chokladbollar idag gofisen och jag och Thilde satt i sin stol och såg på. Jag tyckte inte det va så himla skoj för gofisen sa " jag vill vispa själv" sedan drog han elvispen ur handen på mig och så släppte han sedan taget om elvispen så det spruta smet överallt ändå upp i taket :P jag fick t o m putsa fönstret:
Nej Theodor sa jag och då svarade han: "du kan torka mamma" hehe. De  blev iaf goda. Vi åt varsin till fredagsfikat.
 
Gofisa idag. Hon sitter nästan själv nu men måste öva lite på tekniken ;-)



Ny look!


Det blev en rätt stor förändring hos frisören igår. Maria slutade tidigare igår så då passade vi på att umgås i Karlstad. Hon klippte sig och gjorde slinger först och då va Thilde och jag med sedan åkte Maria hem till sig med Thilde när det va min tur :-) jag klipper mig på cut in kitchen hos Giselle som fixade till mig på min möhippa. Hon är riktigt duktig tycker jag :-) till och med ögonbrynen hade hon på färg så det skulle passa med håret.




Före och efter bilder:





Haklappar!


Dagens syskörd:

Nu ska jag ut i regnvädret på promenad. Jag har provgått innan efter att ha satt på compeed på skavsåret och det kändes bra. A tar barnen så åker jag till valberget och går hårda 7:an med stavar. 

Ingen bra rubrik!

 
Nu kan jag ha strumpor på mig men skor går fortfarande inte än. Jag har duoderm på såret på dagen nu så luftar jag på natten. Längtar tills jag kan börja power walka igen. Hoppas på söndag men är lite tveksam... Ikväll ska vi fira min svägerska Anna i förskott som fyller år på tisdag. Vi är ditbjudna på middag kl. 19 så så det är snart dags att börja göra iordning barnen och Thilde ska ha mat innan vi ska dit. Gofisen och jag va och handlade när A kommit hem från jobbet och då köpte jag dessa chokladnyheter:
Min stora last i livet är choklad och jag provar alltid nyheterna som kommer :-) dessa ska testas imorgon.
 
Nu är presenterna helt klara till prinsessorna som jag ska träffa nästa helg och även inslagna. Jag passade på att ta kort innan jag slog in i presentpapper så ska jag visa här sedan.



Kladdigt!

 
Vi åkte och handlade mat inför helgen Thilde och jag efter lämning på dagis. Passade på att köpa en del barnmat och välling eftersom det snart börjar bli dax för Thilde att äta mat. Hon håller sig inte mätt på ersättning så länge. Jag har nästan slutat amma helt nu. Det är tre dagar sedan jag ammades sist. Det blir nog bara en gång till för att tömma så får det vara bra sedan.
Vårat matkonto kommer bli ännu högre nu när gofisa ska börja äta mat så jag kommer nog att försöka laga matlådor mestadels när jag vet vad hon tycker om.
Gröt håller hon sig mätt på länge. Kladdigt blir det dock. Hon nös så det spruta gröt överallt :-P hon stoppa fingrarna i munnen när hon åt och kladda sedan på kläderna och stolen så allt fick åka i tvätten sen. Tur vi har en gammal stol efter gofisen som redan har varit med om samma saker så det gör inget. Det går inte att ha något perfekt när man har småbarn .

Mamma har sytt ett par byxor till gofisen som han fick igår. Dessa ville han absolut ha på dagis idag och de är ju till för att användas.
De är egentligen för stora än men vi vek upp fållen nedtill så gick det bra ändå.



Härlig frisyr!


Ingen promenad idag heller blev det men jag kan gå utan att det gör ont idag men barfota dock. Det vätskar fortfarande ur såret men inte var längre. Pappa ska bjuda mig på lunch snart eftersom han är hemma från jobbet då han skulle spola öronen idag.

Thilde och jag tappar ju hår nu och så här ser hennes frisyr ut:

Idag satt hon själv i sängen korta stunder dock som en fällkniv som även storebror satt i början ;-)
Och där ramla jag ;-)
Och där somna jag 

Rosettavla!


Det kändes konstigt att inte gå långpromenad med barnvagnen när gofisen va på dagis idag men min svägerska kom förbi innan hon började jobba så hjälpte jag henne med matten då hon läser till en mattekurs vid sidan av jobbet.
Jag hann även pyssla lite innan svärmor kom med gofisen. Jag har sett på nätet att några gjort så söta tavlor att förvara rosetter så jag köpte en ram sist jag va på Ikea och idag fick jag till en rosettavla. Det som behövdes förutom ramen va: tyg, spets, en bit kartong, fleecetyg att fodra med och lim. Så här blev resultatet:





Aj aj aj!

 
 
"Ä hôv dômt får krôppen li" :-( gå 2 timmar med nya träningsskor är inget att rekommendera. VARNING för äckliga bilder:
Det rinner var hela tiden och gör så ont när jag går trots utan strumpor och skor. Fick lämna gofisen i foppatofflor utan strumpa idag och det gjorde så jävla ont när jag skulle trycka ner kopplingen. Ringde svärmor så hon ska hämta gofisen sen. Nu sitter jag i soffan och tycker synd om mig själv som missar långpromenad och träning men jag har världens bästa tröst då gofisa sitter i min famn och gosar <3

28 bast!


Vaknade igår morse av att mina älsklingar gav mig frukost på sängen <3 sedan kommer de in med ett stort paket . Jag kan inte komma på vad det kan vara för det enda jag önskade mig va bidrag till ett par nya träningsskor då mina gamla är sönderslitna. Detta va alldeles för stort. Då frågar jag " men vad kan detta vara" då svarar gofisen innan jag hunnit öppna "det är en resväska mamma" haha, jag får skylla mig själv för jag frågade ju ;-) men duktigt av gofisen att han inte avslöjade vad som låg i paketet i torsdags när han berättade var paketet låg för han visste tydligen vad som va i redan då.
Detta är en mellanstorlek som jag har haft behov av titt som tätt. Då har jag lånat mina föräldrars men nu slipper jag det och rosa dessutom. Min kär han kan han :-)

Suddig bild av mig igår.
Mina föräldrar, mormor och Victor och Anna firade mig igår kväll och då bjöd vi på middag. Mamma hade gjort en god löksoppa till förrätt och jag bjöd på grekisk pyttipanna med tzatziki till varmrätt och tårta till efterrätt. 

Jag fick träningsskor av mina föräldrar, nya köksgardiner av mormor och en hotellnatt i Gardemoen(Oslo) av Victor och Anna så vi kan övernatta innan vi åker till Teneriffa. Pengar av svärföräldrarna och denna fina bricka med smått och gott av Frida och Kristian:
Tänk att man blir så firad av att fylla 28 :-)

Lika?

 
 Bild 1 o 2 är på gofisen och bild 3 o 4 är på gofisa.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Tårta!


Då är tårtan klar :-) det blev en dajmtårta i år. Den gick rätt snabbt att göra och jag gillar när man inte behöver lägga tid på garnering och utseende eftersom jag inte är konstnärlig av mig. Här hällde jag bara på två påsar med dajmkulor överst. Det blev en ny variant av dajmtårta denna gång. Jag gjorde tre mandelbottnar där jag hade grädde mellan de två första lagren. Det översta lagret hade jag på dajmfluff och så garnerade jag bara med dajmkulor. Spännande att pröva imorgon om den blev god. Gofisen tycker att jag ska ha ballonger i taket och ljus i tårtan imorn :-)



Fredag!


Idag är min sista dag som 27-åring. Känner att min ålder inte passar mig med tanke på allt vi hunnit med på så kort tid utan 35 vore mer passande. Ikväll ska jag baka en dajmtårta som får dra till sig i kylskåpet tills imorn... Thilde växer så det knakar och jag måste se över vad jag måste införskaffa och vad som finns efter gofisen i stl. 74. Kommer nog att köpa någon uppsättning med kläder i den storleken och så ska jag börja leta jul/nyårsklänning till gofisa. För en månad sedan beställde jag väst, skjorta och finbyxor till gofisen från hm som han ska ha på jul och nyår med en röd fluga men de hade inga jul/nyårskläder till flickor än så vi får hålla utkik. Kappahl kommer garanterat komma med något sött :-)
Gofisa i gofisens gamla pyjamas 
Barn i pyjamas :-)



Gofisen!


När vi skulle åka till dagis imorse så berättade gofisen när vi kom till garaget att "där gömde vi ditt paket igår" hehe :-) inte så bra på att hålla hemligheter än så länge. Han berättade exakt var paketet låg "under den vita lådan ligger ditt paket, mamma". berättade han. Man får vara glad så länge han är ärlig iaf :-) 

Söta rosetter kom på brevlådan idag som jag beställt.

Tåg!


Idag va vi tidiga hem från dagis så vi fick t o m vänta på att "kalinka" skulle gå ner så vi fick se tåget som vi gör varje dag vi går hem från dagis.



RSS 2.0