Bullbak!


Igår och även idag har gofisen lekt med grannpojken många timmar. Det skiljer bara 4 månader mellan dem och de leker fint ihop. Perfekt att ha en lekkompis så nära :-) på eftermiddagen när A kommit hem och gofisen lekt klart bakade vi bullar gofisen och jag till barnens födelsedag. Gofisen rev ner skålen med jästen som jag blandat med socker så det var i flytande form, hälften av jästen hamnade på bänkskivan :P men det gick bra ändå...
För första gången gjorde jag bullar utan bullformar. Jag tvinnade bullarna till knyten. Annars brukar jag bara rulla ihop som en rulltårta och skära i skivor som jag lägger i bullformar. Det tog lite längre tid men jag tycker nog att det blev snyggare bullar så här. Vi gjorde enkel sats och det är jag glad för nu i efterhand. Det tog tillräckligt lång tid ändå.

Imorgon ska jag göra gröna macarons. Jag lyckades med de rosa jag gjorde förra veckan och de ligger nu i frysen, så fyller jag dem dagen innan kalaset. Receptet från madebymaryblogg.blogg.se var ett superbra recept med bra beskrivning. Som hon säger på bloggen för att lyckas med macarons får man inte ta några egna initiativ. Receptet ska följas på gramet så man måste väga alla ingredienser. 

Någon söndag i maj tänkte mamma och jag åka till Karlstad på bakluckeloppis och då ska jag sälja barnkläder, skor och även några bebisgrejer. Jag ska försöka sälja det stora babynestet och babysittern. Tvättade babynestet så det blev rätt fräscht igen. Babysittern är välanvänd så vi får se om någon vill ha den. Nu har jag sorterat kläderna efter storlek och skjortor och klänningar har jag strukit idag. De ska jag hänga upp tillsammans med ytterkläder på en piskställning. Nu ska jag bara vika kläderna lite finare som ska ligga i backar och påsar och prissätta allt. Har köpt små klisterlappar på kontorsspecialisten.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0