Bebisgos!


Barnen börjar bli friskare från förkylningen. Gofisa har bara varit lite gnällig på eftermiddagen och bägge barnen har sovit bra inatt :-) i natt är det min tur att sköta barnen om det blir uppvaknanden så vi hoppas på en bra natt. 
Ikväll lagade vi något nytt här hemma, nämligen plankstek. Vi köpte två plankor på marten för 1,5 år sedan men det har inte blivit av att vi lagat det förrän nu. Det blev riktigt gott. Vi fuskade med sås och köpte en färdig bearnaisesås på burk och en whiskysås på flaska som var riktigt goda:

Nu börjar snart mitt favoritprogram och vi har redan dukat fram godis och chips och är redo. Gofisa sover redan men gofisen är vaken.
måste ju visa resultatet på min nya look :-) nu är jag blondin igen och det försvann några cm på längden också.

Ha en fin lördagkväll!

Skor!

 
Nu har jag beställt skor till gofisen så att han klarar sig ett bra tag framöver. Jag har mätt foten på honom och kollat innermåttet på alla skor jag beställt och köpt märken på skor som jag vet passar på hans fot. De är beställda från sportamore och är reafynd. Tänkte jag passar på nu är det dessutom var 10 % extra på rean. Jag gillar att fynda :-) Jag gav 1550 kr för alla dessa par och gratis frakt dessutom. Rea när det är som bäst :-)
 
Fodrade gummistövlar i stl. 28
 
Vårkängor i stl. 28 (lite högre skaft)
Träningsskor med lägre skaft i stl. 29
 
Ofodrade gummistövlar i stl. 29
Sandaler i stl. 29
 
 

Tuff natt!


Eftersom A jobbat i veckan har jag fått sköta nattningen och uppvaknandena under natten och det har varit tufft, speciellt denna natt. Gofisa vaknade tre gånger och var upprörd så det tog ca en timme vid varje tillfälle för henne att somna om. Det är inte lätt att vara sjuk. Hon fick alvedon ikväll och blev genast mkt piggare. Nu ska jag lägga mig för att orka med två arbetsdagar. Ska bli skönt att komma ifrån nu ett par dagar då det är påfrestande psykiskt att höra gofisas gnäll och gofisens tjat hela dagarna. Nu får pappan här hemma ta över ansvaret :-)
Vi har varit och hälsat på fam Ekelund/Wiklund i Ekshärad idag. Skönt att höra att vi inte är de enda som har det tufft med barnuppfostran. Att vara småbarnsföräldrar är riktigt tufft. Överlever man detta som par så övervinner man nog allt. 


VM-guld!


Ett till svenskt guld idag igen :-)  Grattis Johan Olsson! 



Sjuklingar!


Idag har inte varit en lika lättsam dag som igår. Barnen hann inte riktigt bli frisk från förra förkylningen innan nästa kom. Eller om det är samma infektion som tagit omtag. Helt otroligt :P tredje förkylningen sedan julen. Thilde har varit gnällig idag och vill inte sitta själv. Vi har hunnit med en tur till BVC på 10 månaderskontroll. Gofisa väger nu 9,9 kg och är 69 cm lång. Min lilla knubbis <3  pappa (morfar) va här en stund och skulle passa barnen då jag skulle åka skidor tidigare idag men det blev misslyckat då vallningen inte va tillräcklig. Jag hade så bakhalt att det va bara att vända tillbaka. Sedan fanns det inte tid för omvallning så vi får se om jag kommer ut i eftermiddag en tur när A kommit hem.  Så idag har vi mest spelat spel hela dagen gofisen och jag och gofisa har suttit i min famn och kollat på :-) 


Mormor och gammelmormor har köpt kläder till barnen när de va i Karlstad senast:
Beiga chinos och strumpor till gofisen. Måste dock lägga upp dem då de är för långa i benen. 
Body, byxa, strumpor och ett par solglasögon till gofisa att växa i. 

VM guld!

YES! Sveriges första guld detta VM :-D 
Charlotte Kalla, världens bästa fristilsåkare. Grattis!



VM!


Stackars alla som jobbar idag och missar VM. Thilde sover middag och gofisen är hos morfar så det är inte så illa att vara föräldraledig ;-) nu hoppas vi på en till svensk medalj.




Lek och buslandet!


Gofisen och jag är ute på en minitrip till Karlstad. Vi sitter på rälsbussen och spelar svalta räv. Sedan blir det en tur till lek och buslandet. Hem åker vi med mormor och morfar som är i Karlstad i helgen och hälsar på min faster och farbror.



VM i Falun!

 
Vm i längdskidor drog ju igång igår i Falun. Stina Nilsson knep en silvermedalj i sprint så det var en godkänd start för Sveriges del tycker jag. Stina har gått på skidgymnasium här i Torsby så det gör det ju extra skoj. Imorgon går en utav höjdpunterna då det står skiathlon på schemat. Där har Sverige stora medaljchanser på både dam- och herrsidan så vi kommer sitta bänkade framför tv:n imorgon här hemma. Spännande att se om Kallas form håller i sig. Hon krossade allt motstånd förra helgen i Östersund i VM-genrepet så det ser lovande ut. Nackdelen med att åka på hemmaplan är ju att pressen blir större så den mentala biten måste även vara på topp. Till veckan jobbar jag inte förrän på fredag så det kommer bli mkt tv-tittande för min del. Förkylningen börjar släppa så jag får väl ta tag i träningen igen också. Ska försöka mig ut på någon skidtur. Det är ju mkt lättare att ta sig ut nu när jag inte är grässänka längre.
 
Semlorna blev goda och efterssom de gjordes i miniversion så har tre stycken slunkit ner idag :O (det får bli flera skidpass till veckan). Gofisen tycker inte om grädde så han skrapade bort grädden på sin semla först innan den slank ner.



Kan själv!


Gofisa håller i sin drickmugg själv nu när hon dricker. Stora tjejen <3

Barnen vaknar så onödigt tidigt nuförtiden. Idag vaknade gofisa 6.15 och gofisen 6.45. Vi ska baka semlor idag och degen står redan på jäsning.




Fettisdagen!

 
Ingen semla har det blivit idag :-( funderar på om gofisen och jag skulle ta och baka semlor på fredag när det inte är dagisdag och jag är ledig. Jobbar tis-tors denna vecka. Imorgon slutar jag kl. 16 och ska till min frisör efter det och snygga till utväxten och även klippa mig. A kommenterade min utväxt i helgen. Han hade inte tänkt på det förut men nu tyckte han att den märktes :P ca fem cm har håret växt sedan oktober så nu är det verkligen dags. 
 
Idag blev det en lång dag på jobbet från 8-18 och när jag kom hem hade A redan åkt på kvällsjobb. Vi fick barnvakt av morfar i skarven innan jag kom hem vid. 18.15. A jobbar 18 - 00 ikväll/natt. Tufft att komma hem och vara trött efter en lång dag och sedan ta hand om två trötta barn och natta dem. Tur nog var det en fin och lätt kväll. A hade hunnit ge barnen middag så gofisa skulle enbart ha välling och gofisen somnade under tiden jag läste godnattsaga och gofisas förkylning har släppt så det har gått lättare att lägga henne på kvällarna igen. A får det tuffare som kommer hem i natt och barnen vaknar vid 6.30 och så får han sköta morgonbestyren innan han lämnar gofisen på dagis. Det har blivit ombytta roller här hemma nu när jag jobbat så pass mkt. Men jag måste säga att jag blir tröttare av att ta hand om bägge barnen samtidigt en hel dag jämfört med att jobba en hel dag. Gofisen tjatar så mkt så jag blir så trött i huvudet. Han sover ju inte middag längre heller så det blir ingen paus under dagen.
 
I måndags jobbade A och då åkte barnen och jag till Valberget och gofisen åkte bob i slalombacken och gofisa fick åka pulka för första gången. Det såg ut som hon gillade det :-) 



Alla hjärtans dag!


Idag är det alla hjärtans dag och därför har jag bakat en alla hjärtansdagtårta till helgfikat:
Den är fylld med chokladmousse och vaniljkräm och spacklad med grädde. Denna gång penslade jag marsipanlocket med smält smör på undersidan. Detta för att inte marsipanen ska "svettas" av grädden som doptårtan gjorde :P 
Man lär sig av sina misstag.

Idag står jobb på schemat och ikväll kommer Frida och Kriatian och ser på Melodifestivalen med oss :-)

Småbarnsförälder!

 
När man får låtar på härnan som:
-Supertrion supertrion hjälper dig. Håll ut du lilla mus vi räddar dig....
- och ett djur vi måste hjälpa sätt fart
- Vad funkar bäst? teamwork.  Vad funkar bäst? teamwork
 
Då är det ett tecken på att man har småbarn :P Gofisen sjunger också med. Han ser på Supertrion-Wonderpets, Dora utforskaren, Max och Ruby, Umizoomi, Paw Patrol, Bubble guppies, Diego etc på favoritkanalen Nick Jr.
Jag har fyndat på tradera. 10 kr plus 48 kr i frakt för denna skaljacka av märket polarn och pyret till gofisa. Den låg i brevlådan igår och är i fint skick. Den kommer nog passa bra till hösten då det är stl. 86 men jag ska prova ifall jag slipper köpa en i stl. 80 till våren. Svårft att se färgen men den är ljusrosa.

Trött!

 
Den nya pyjamasen till gofisa passar redan nu. Det skulle vara stl. 1-2 år men i pyjamasen står det stl. 80, vilket är 9-12 månader så vi invigde den ikväll. Den är minst lika fin i verkligheten som på hemsidan, hur söt som helst och gofisas första tvådelade pyjamas.
Gofisa ville inte vara med på bild:

En trött och grinig Thilde ikväll. Nu sover hon dock. Själv är jag utsliten efter en hel arbetsdag med förkylning i kroppen. Det blir läggdags tidigt ikväll efter mästerkocken som börjar nu på tv 4.

Jobb!

 
Först beslutade jag mig för att strunta i kylskåpet och skjuta fram städandet till på torsdag då jag är ledig. Sedan ringde tunnplåt till A och han ska få jobba där de dagar inte jag jobbar. Det blev en kort arbetslöshet för honom så då beslutade jag mig för att städa kylskåpet ikväll ändå när ändå A är hemma så jag slipper bli avbruten. Nu är det iaf rent och det känns skönt att det äntligen blev gjort :-) Idag har det blivit gos med Thilde, jag har skurit ut alla rutor till lapptäcket, städat kylskåpet och handlat mat på ICA. En lagom händelserik dag.

God natt!

Förkyld!

 
Igår eftermiddag bröt även förkylningen ut på mig så nu är hela familjen förkylda. Den verkar dock inte lika aggressiv som förra förkylningen vi hade under julen så förhoppningsvis är vi friska snart. Gofisen är t o m på dagis idag och gofisa är relativt pigg :-)
 
Imorgon jobbar jag och det känns ok då jag inte har någon feber. Orkade jag jobba under jul- och nyår när jag kände mig riktigt klen så ska jag orka imorgon. Sedan jobbar jag fredag och lördag nästa gång. Jag jobbar ca tre gånger i veckan framöver. A blev klar i Norge förra veckan och nu har han inget mer jobb förrän snön försvinner. Det såg lovande ut att han skulle få ett annat jobb där han jobbade förra vintern som han haft kontakt med senaste tiden men de har inte hört av sig så just nu är han också hemma. De kan ju fortfarande höra av sig men annars så är han arbetslös till ca april. Om min chef kontaktar mig och behöver personal när det krisar sig så kommer jag att tacka ja till allt extra jag får tills A börjar jobba igen. Eftersom A också är hemma nu så tänkte jag försöka åka skidor 3-4 gånger i veckan så länge det finns snö. Jag hann åka söndag och igår måndag och sedan bröt denna förkylning ut så nu blir det vila tills jag blivit frisk. Gofisa sover middag och A ska hämta gofisen på dagis sen så jag har det rätt lugnt just nu. Nu har jag i-landsproblemet vad jag ska hitta på. Ska jag städa kylskåpet som jag tänkte göra inför gofisas dop i augusti men har flyttat fram det hela tiden :P eller ska jag slappa i soffan eller sy på gofisas lapptäcke?
 
Detta tyg ska jag köpa på Panduro nästa gång jag ska till Karlstad och sy en sjal till gofisa.
 
Detta tänkte jag införskaffa till en sjal till mig själv. Bägge tygerna ovan kommer från min favoritserie "Tilda". Det är en tygserie som bl.a Panduro säljer.
 
 

Förkylda!

 
Hela familjen utom jag är förkylda här hemma och hostar. I hela fem veckor har vi varit friska sedan förra förkylningen så det har ju gått onödigt länge ändå :P nu äter jag zink och lägger mig tidigt för att försöka undvika att bli sjuk. Barnen sover dåligt på nätterna och vaknar flera gånger och har vaknat kl. 6 på morgonen de senaste nätterna. Hoppas förkylningen blir kortvarig.
 
Igår hälsade Maria på oss och vi bytte julklappar (bara 1,5 månad sedan julafton :O)  Gofisen blev överlycklig över sitt tågmemory och vi har spelat en massa gånger både igår och idag.

Gofisa fick en söt docka:

Thilde har blivit mer och mer aktiv men kryper inte än


Bild från ett vintrigt Valberget när jag åkte skidor igår förmiddag 

Nu börjar resan!

Min favorit bland schlagerdeltagare är dessutom programledare i år. 

Tapas!


Imorgon lär det stinka vitlök ur munnen på A och mig då det va vitlök i nästan varje rätt jag lagade ikväll :P
Stekt halloumi med grönsaker, bruschetta, salami och briepaj, vitlöksräkor, tapenade, röra med soltorkade tomater och kycklingspett. Nu ser det väl ut som jag lagat mat hela dagen men jag har fuskat lite :) kycklingspetten är färdiga från charken som jag värmt i mikron (hög nivå), rörorna har jag köpt färdiga på burk och pajskalet köpte jag färdigkavlat i kylen :P resten har jag gjort, Conrad höll mig sällskap hela tiden jag lagade mat. Det råkade ramla ner några salamiskivor till honom ;-)
Det blev riktigt gott.
Nu ska vi natta barnen innan Melodifestivalen 
Trevlig lördagkväll!

Beställt!

 
Dessa två klänningar är beställda till gofisa att växa i. Den rosa är i stl. 80 och kommer från lovelykidsbymli och den gråa i stl. 86 är ett reafynd från nameit. (Älskar spets :-) )

Man kan tro att gofisen inte får några kläder men jag har inte visat så mkt av det jag köpt till honom här eller kläderna han fick i julklapp och dessutom växer han inte ur storlekarna så snabbt längre. Han har haft samma storlek senaste halvåret  så jag behöver inte förnya hans garderob lika ofta. Dessutom är det roligare att köpa flickkläder ska jag erkänna :-)
 

Torsdag!

 
Idag har gofisa och jag tagit det lugnt när gofisen är på dagis. Vi har handlat mat inför helgen och nu sover hon i vagnen. Jag kände för att vila helt idag och imorgon eftersom jag tränat nu sön, mån och ons. Är ju inte van att träna så ofta så jag känner mig trött och seg i kroppen. Igår åkte jag 1,5 timme och jag blev så hungrig på kvällen att jag slukade allt vi hade hemma i kylskåpet. Till helgen ska jag åka både lördag och söndag och följa med gofisen en tur också. Han har fått nya skidor för ett par veckor sedan. Morfar sponsrade då de gamla redan är för små och nu har han dessutom fått ett par skidor med riktiga bindningar så han har pjäxor till dem :-)
 
Jag handlade hem till Nutella cheescake till fikat till helgen. Det är något jag aldrig gjort förut och passande nog så är det nutellans dag idag. Tänk att det finns dagar för allt. På min födelsedag är det alltid kanelbullens dag.
 
Mina föräldrar och vi ska passa Conrad tor-sön då Victor och Anna ska till Sälen så då tänkte vi dela på passandet så vi har honom när inte jag jobbar. A tycker nog att det blir lite mäktigt med en hund och två barn samtidigt själv. Därför får jag ta och göra cheescaken innan Conrad kommer för glupskare hund är svårt att få tag på. Jag som planerat att laga en del mat på lördag kommer få en åskådare som vill att det ramlar ner något på golvet :-)
Så här är det tänkt att nutellacheescake ska se ut.

Tapas!

 
Vi brukar handla mat inför helgen på torsdagar så nu håller jag på och googlar lite nya recept. A tyckte vi skulle äta smårätter på lördag så nu googlar jag på "tapasrecept". På fredag blir det hämtmat då jag jobbar 9-18, troligtvis pizza som även är gofisens favoritmat just nu. Han vet t o m numret på pizzan och vad den heter :P Älgsjövallen nummer 8 barnpizza ska han ha som är en pizza med köttfärsås och skinka. Alltid samma varje gång :-)
 
På lördag kväll kl. 20 börjar det som jag ser fram emot hela året, nämligen Melodifestivalen. Nu är de sex kommande lördagkvällarna bokade framför tv:n
 
Första deltävlingen går i Göteborg och de tävlande är:
  • Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now
     
  • Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för
     
  • Dolly Style – Hello Hi
     
  • Molly Pettersson Hammar – I’ll Be Fine
     
  • Elize Ryd & Rickard Söderberg – One By One
     
  • Daniel Gildenlöw – Pappa
     
  • Eric Saade – Sting


Vårjacka!

 
Gofisa sitter i gåstolen och röjer inne i vardagsrummet medan jag väntar på att barnvakten ska komma så ska jag sticka ut på en skidtur i Valberget. Jag är lite trött idag då gofisen vakande två gånger i natt och va upprörd och väckte då också Thilde så det tog tid att få bägge barnen att somna om. Ena gången han vaknade va han helt oresonlig. Han hade fått för sig att han skulle vinka hej då till pappa kl. 3 på natten. Pappa åkte iväg för två dagar sedan så det är för sent försökte jag förklara för honom men nej han gick nedför trappen och på med stövlarna och skulle ut. När han inte såg någon pappa blev han ännu mera upprörd och fick då för sig att han skulle se på tv på barnkanalen. Han godtog inte ett nej och gick ner och satte på tv:n upptäckte jag imorse då tv:n stod på. Eftersom han inte kan byta kanal själv så kom han upp igen till mig. Då hotade jag med att han skulle få sova i garderoben resten av natten om han inte la sig och sov igen och då till slut la han sig i sängen. Gofisen är väldigt svår när han hamnar på tvärsidan. Det går inte att resonera med honom han bara upprepar samma sak i en mer och mer upprörd ton. Det spelar ingen roll vad jag säger, han skulle vinka till pappa till varje pris :P Det är lagom kul när det blir mitt i natten. Annars är vi rätt bortskämda här hemma med att barnen sover bra om nätterna så någon enstaka gång är väl inte så farligt....
 
Denna söta vårjacka skulle jag vilja ha till gofisa som kommer från Lindex:
Den är egentligen inte så praktisk att leka i då det inte är ett vattenavvisande tyg som det är i skaljackor men eftesom hon antagligen kommer krypa i det våta vårgräset till våren så får hon ärva gofisens första skaloverall i 86 att ha på sig då som troligtvis kommer att vara för stor men det får gå ändå. Hon börjar ju inte dagis förrän till hösten så då kan hon ju ha en sådan typ av jacka när hon åker i vagnen eller åker till mataffären etc. Jag har planer på att sy en söt scarf till henne med spets att ha till jackan. Tänk så sött. Jag får passa på då det är sista gången vi har en bebis och snart har hon väl egen vilja och ska bestämma själv vad hon ska ha på sig :P

Egentid!


Barnen sover sedan en timme tillbaka och jag sitter framför tv:n med lite kvällsfika. Skönt efter en jobbdag på sex timmar. Att leva nyttigt är inte min starka sida då jag älskar sötsaker allt för mkt :O men jag har kompenserat rätt bra de senaste fyra veckorna med barnvagnspromenader och längdskidåkning så nu väger jag 2 kg mindre än när jag blev gravid. Jag har nog lätt för att gå upp och ner i vikt. Tränar jag bara så brukar jag gå ner utan diet. Jag tänker så här att när jag tränar kan jag unna mig för då bränner jag nog bort det och när jag är inne i perioder utan träning så skiter jag i vilket så slutsatsen blir att jag unnar mig året runt  ;-) Imorgon ska morfar passa gofisa så ska jag åka skidor en timme när gofisen är på dagis.

Ha en fin kväll!



Måndag!


God morgon! Då var det måndag igen och sista veckan nu A jobbar borta :-) vi har gått om varandra hela januari. A har jobbat mån-tor och jag fre-lör. Nu har jag fått mitt schema och jag kommer jobba ca två dagar i veckan fortsättningsvis. Alldeles lagom så jag fortfarande får mkt tid med barnen :-) 



RSS 2.0