Pyjamas!

 
Thildes nya pyjamas i st. 86 att växa i. Den kommer från ebay:
 
1-3 veckor va leveranstiden på pyjamasen. Det är tredje gången jag handlar på ebay nu och det har gått bra

Fotoalbum!

 
Igår blev en städdag. Jag fick barnvakt på gofisen några timmar så då hann jag städa badrummet, sovrummet och vardagsrummet. Ikväll blir det köket, hallen och gästtoan när barnen sover.

Detta fotoalbum har jag glömt att visa som jag gjorde om i somras.

Före:


Efter:
 
Jag använde tyg som jag hade kvar hemma och så köpte jag spetstejp som döljer skarven mellan tygerna. 
 
Baksidan:
Ett fotoalbum i romantiskt stil blev resultatet.

Helgen förbi!


Det blev en hektisk helg med jobb tor-lör. Vi har varit hundvakt och även hunnit med och tränat A på lördag och jag idag. Hemmet har blivit lidande :P det ser ut som sju svåra år här hemma. Vi har inte städat sedan julen och nu är det dessutom leksaker överallt. Vi har enbart dragit dammsugaren på nedervåningen en gång sedan julen så det är dammtussar lite varstans och fläckar på golven. Badrummen är skitiga och man snubblar över leksaker. Ganska normalt för att ha småbarn kan jag tänka mig. Till veckan blir det städning på kvällarna när barnen sover. Sjukt tråkigt men ibland måste man. Imorgon åker A på jobb igen och det kommer bli ytterligare en vecka i Sarpsborg då jobbet inte är klart där än. Det innebär att jag nu har två veckor kvar som gräsänka och att jag måste ringa och ändra min frisörtid imorgon :P

Mormor och morfar hade med sig en varsin present till barnen från deras Stockholmsweekend:
En bok till gofisen 
Gofisa fick bodyn så jag behövde inte betala :-) 

Barnkläder!

 
Newbie kommer med så mkt sött till våren. I förregår beställde jag lite vårkläder till Theodor och Thilde från Kappahl.se. Tyvärr va den blommiga bodyn slut i stl. 80 och jag har ju rätt långt till närmaste butik. Nu hade jag turen att mamma och pappa ska till Sthlm i helgen och då passade jag på att skicka in mamma i en Kappahlsbutik och köpa bodyn :-) En bra funktion på Kappahls hemsida är att man kan se lagersaldot i alla butikerna i Sverige. Då såg jag att alla fyra Kappahl som låg centralt hade den i stl. 80 så då borde mamma få tag på en i helgen :-)

Vilken ljuvligt söt body gofisa ska ha på sig i vår:
Det är så roligt med barnkläder. Jag köper mig inga kläder denna föräldraledighet utan prioriterar barnen eftersom det är roligare att handla till dem och de växer ur sina garderober och behöver hela tiden påfyllning.
 
 

Inviger matstolen!





Tripp trappstolen!

 
Måste bara säga att kolagömmorna blev fruktansvärt goda. Det slank ner mer än en trots att de va mäktiga :O
Receptet hamnade i pärmen istället för papperskorgen :-)
 
Idag har jag jobbat mellan 9.30-15. Det va kris på jobbet då tre farmaceuter va sjuka och den fjärde va ledig. Chefen frågade om jag hade möjlighet att jobba något. Jag har flängt och åkt överallt idag känns det som och varje gång tar det 10 min att få bilen fri från snö och is. Det tar aldrig slut på snön. Det snöar och snöar och snöar. Vi har säkert minst en halv meter snö och plogkanterna är nog en meter höga. Egentligen är det väldigt roligt att vi fått så mkt snö men nu känns det som att det räcker :-)
 
Först lämnade jag gofisen på dagis. Sedan bort med Thilde till morfar och alla grejor hon ska ha som barnvagn, skötväskan, mat, gåstol och babynest med snuttefilt och filt. Därefter till apoteket för att jobba. Morfar lämnade sedan Thilde hos farmor efter halva tiden. Kl. 14 hämtade morfar gofisen på dagis. När jag slutade kl. 15 åkte jag först och hämtade Thilde hos farmor. Sedan åkte vi och hämtade storebror hos morfar. Hem och in med barnen och all packning. Diskmaskinen behövdes plockas ur, en tvätt skulle hängas upp. A kom hem strax efter vi kommit hem och fick skotta mängder med snö. När han skottat klart åkte jag till systemet och köpte vitt vin vi ska ha till laxen på lördag. Därefter till Toria och handlade mat inför helgen. Avslutningsvis till Sibylla och handlade kvällens middag :-) när vi åt mat kom mormor och gammelmormor och lämnade Dollys packning då vi ska vara hundvakt fredag till söndag. Eftersom jag jobbar 9-18 imorgon och 8.45-14.15 på lördag och A blir själv med två barn och en hund blev jag tvungen att göra alla ärenden ikväll. Det har varit en hektisk dag men nu har jag äntligen fått en lugn kväll då A nattat barnen och jag sett på familjen annorlunda. Det ser så mysigt ut men samtidigt så jobbigt med stora familjer. A och jag känner oss så nöjda med två barn men man ska väl aldrig säga aldrig men i dagsläget så är vår familj komplett. Istället skulle vi vilja skaffa en vovve när barnen blir lite större :-)
 
Tripp trappstolen blev klar förra helgen men ikväll monterade A ihop den och efter att gofisa provsuttit den skulle självklart gofisen göra samma sak:
 
Före:
 
Efter:
 
Vi har beslutat oss för att gofisen ska fortsätta sitta på "vanlig" köksstol när han nu vant sig under tiden jag målat stolen. Det har gått rätt bra. Jag får bara tvätta stolsdynan lite oftare :P Därmed åkte bygeln till stolen på direkt. Vi tog bort bygeln till gofisen när jag blev gravid med Thilde eftersom jag fick problem med ryggen och då slapp jag lyfta upp gofisen i stolen. Då klättrade han upp själv och satte sig och jag fick ett lyft mindre att bespara min rygg med.



Snö!


Oj, vad mkt snö vi fått här hemma. Det har snöat varje dag denna vecka. Pappa har varit snäll och skottat åt mig. Det gick himla trögt att gå med barnvagnen idag i snön. Gångbanorna hade inte hunnit plogats så rundan på 10 km tog 15 min längre idag. Tur vi har en terrängvagn med riktigt grova däck. Våran Brio Spin som är en sulky med svängbara hjul fram hade nog inte orkat idag. Något som irriterade mig idag va att min iPhone la av när vi va ute på promenaden trots bara en minusgrad. Direkt det blir på minussidan så fungerar den inte när man varit ute en längre tid. Åker man och handlar tex så fungerar den utmärkt eftersom då vistas man ju utomhus en kortare tid men för mig som går långpromenader på minst en timme så stänger den av sig. Andreas släkting har t o m bytt telefon pga detta då de åker skoter och då är det inte direkt skoj om telefon lägger av när man är ute på ett fjäll ifall det skulle hända något. Det är en kontorstelefon säger han. Annars är jag mkt nöjd med telefonen jag haft i 2,5 år. Enda nackdelen anser jag är just detta. 

Barnen sover och jag kollar på barnkläder på nätet. Tänkte införskaffa lite till gofisa i stl. 80 att växa i. Än så länge passar 74 utmärkt och går nog ett tag till men det finns så mkt fint på bl.a Lindex, HM, Kappahl och Next. 
Lite godbitar från Newbies vårkollektion:



Krämiga kolagömmor!

 
Dessa har jag bakat idag när gofisen varit på dagis. Receptet kommer från jennysmatblogg.se
Ikväll ska jag unna mig en när gofisen somnat så han inte ser vad sin mamma äter när det inte är lördag :-)

 
Recept:
30 st muffinsformar
6 3/4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
300 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 paket Noblessechoklad
 

Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar.  Låt svalna helt innan du öppnar den. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg. Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen. Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. Lägg på en noblessechoklad på varje kaka direkt den kommit ur ugnen. (Jag gräddade mina i 12 min på 200 graders värme. Alla ugnar är ju olika)


Pyssel!

 
Det är så skönt när barnen somnat på kvällen, speciellt på måndagar och speciellt de senaste 6 veckorna när A varit borta och jag får sköta allt själv. På måndagar blir det ingen paus då gofisen inte får vara på dagis. Därför känns det extra skönt på kvällen när de somnat och jag får lite egentid med lugn och ro. Ikväll gick nattning relativ snabbt också (30 min istället för 1,5 timme) så jag missade bara 10 min av idrottsgalan. Framför tv:n klädde jag om två barnmatsburkar med tyg och spets. Jag tänkte ha dem på barnens rum att förvara pennor i men innan dess ska jag ställa sugrör i burkarna på barnens födelsedagskalas:

Dessa sugrör ska införskaffas till födelsedagskalaset:
 



Måndag!


Nu räknar jag ner tills A är klar i Sarpsborg, två veckor är det kvar nu att vara ensam med barnen. Idag ska vi försöka hitta på något då gofisen inte är på dagis på måndagar. Jag tänkte kanske längdskidor eller skridskor. Gofisen stod för första gången på ett par skridskor igår:
Det va inte så lätt för honom men övning ger färdighet :-) han fick skridskorna i julklapp av mormor och morfar. 

Igår tog vi en promenad hela familjen (barnen i barnvagnarna) till mormor och morfar. Då blev mamma och jag surfandes framför paddan för att kolla på tyger till en ettårsklänning till gofisa. Jag såg två rätt söta tyger men när jag kom hem mms:a mamma mig en bild på ett annat tyg som hon hittat som jag tror är bäst hittills:



Fynd!


Efter jobbet idag gick jag in på Frykenhallen (Ica nära) och skulle handla snacks till ikväll och då hittade jag detta söta tårtfat för endast 59 kr:

När jag jobbade igår hade A och gofisen byggt snögubbe när Thilde sov middag. Eftersom det va mörkt när jag kom hem igår tog jag kort på den idag genom köksfönstret:




Min hjärtan!


Vi sitter i soffan och myser lite innan barnen ska läggas. Thilde kommer nog vara vaken ett tag till då hon sov middag till 17.30 idag. Gofisen ser på Barnkanalen på tv, jag sitter i soffan med gofisa i knät och läser bloggar och A är nere i källaren och vallar skidor :-) Idag har jag jobbat mellan 11-18 och sen beställde vi pizza när jag kom hem. Imorgon vankas jobb igen mellan 8.45-14.15.

Trevlig helg!




Klåfingrig!


Thilde är mera klåfingrig än vad gofisen va i samma ålder. Hon är expert på att komma åt saker och tar allt i sin väg :P 
Igår fick hon sitta i gåstolen efter frukost och detta hade hon lyckats med när gofisen och jag åt frukost:
Hon hade rensat alla filmerna i lådan. Nu är det verkligen hög tid att plocka undan saker som kan vara farliga för henne för det ska ju smakas på allt man kommit över :P

Igår handlade jag när gofisen va på dagis. Gofisa behövde påfyllning med gröt och välling så nu gick vi upp ett steg till åtta månader. Hon blev åtta månader på julafton och närmar sig nu nio månader. Hon visar inga tendenser till att börja krypa än (skönt nog). Ingen tand har hon fått heller, lite förvånande tycker jag nog att det är eftersom gofisen hade fyra tänder vid hennes ålder redan. Jag trodde att syskonen skulle vara någorlunda lika.


Idag har jag en fruktansvärd träningsvärk efter skidpasset i tisdags. Det är främst i ljumsken som jag alltid får träningsvärk nuförtiden vid första längdskid- eller rullskidpasset :P jag åkte nästan en mil och det va fina skidspår. Nu jobbar jag imorgon och på lördag men på söndag tänkte jag åka skidor igen :-)


Funderingar!


När Thilde föddes frågade gofisen var vi hade köpt honom och lillasyster. Han trodde att vi köpt honom på "Toria" (ICA) och att vi köpt lillasyster på Konsum :-) När jag frågade hur mkt han trodde att han kostade svarade han 20 kr. Idag frågade han samma sak men nu har tydligen värdet på honom ökat enligt honom själv då jag frågade igen "hur mkt kostade du?" Då svarade han fem miljoner. 
Min älskade gofis. Försökte förklara för honom att han är ovärderlig men tror inte han förstod. Allt går att köpas enligt gofisen.

Jullovet slut!


Imorgon börjar gofisen dagis igen efter 3,5 vecka ledighet. Tänkte börja röra på mig igen efter långt uppehåll :O igår blev det långpromenad och idag har jag gått en timme på gåbandet. På onsdag ska jag få barnvakt och åka första skidpasset på två år. Vi har fått ännu mera snö i natt så nu har vi nog 4 dm snö här. Vi har fullt med domherrar som äter mat utanför vårat hus:
De är så fina.

Gofisa förflyttar sig i gåstolen och vill gärna vara vid gofisens tågbord. När gofisen upptäcker det är han snabbt där och drar undan henne och rycker tågen ur handen på henne. Undrar om det är nu freden är slut. Kanske 18 år med syskonkärlek framöver :P



Rosettmössa!


En halvtimme tog det mig att sy denna mössa till gofisa igår när resten av familjen gått och lagt sig. Mössor är superenkelt och går snabbt att sy. En ny variant med rosett blev det denna gång i stl. 46/48. Gofisa är 45 cm runt huvudet men den passar redan nu.




Söndag!


Vi fick ca 20 cm snö igår :-) dessutom är vi nästan friska här hemma så jag hoppas på att åka längdskidor för första gången på ca två år till veckan. 

I fredags grillade vi korv i valberget. Det va dimmigt och veden va rätt fuktig så vi fick inte till något vidare eld men korven blev pissljummen iaf :P gofisen va helnöjd då han inte gillar för varmt :-)

Igår slipade jag, tvättade och målade tripp trappstolen med grundfärg. Idag ska jag grunda det jag inte kom åt igår. Tänkte försöka måla varje kväll till veckan när barnen sover eftersom gofisen saknar sin stol:



Filt!


Igår hann jag med mkt som inte tillhör vanligheterna. Handla mat, hämta ut paketen, laga mat, se på tour de ski, leka ute med gofisen, sy klart filten, byta gardiner i köket och baka daimbiskvier (plus de vanliga rutinerna med barnen). Det kan ju också bero på att A kom hem på eftermiddagen och lät mig göra roliga saker då han tog barnen och morfar va här och passade barnen när jag handlade och passade Thilde när gofisen och jag va ute en stund. Det underlättar oerhört mkt :-)

Den mindre filten är nu klar som gofisa ska ha i vagnen. Den blev knappt 70x100 cm så det är en rätt stor filt.



Daimbiskvier!

 
Igår testade jag att baka något nytt, nämligen daimbiskvier. Det ska bli spännande att smaka till fredagsfikat. Bakade igår när barnen sov och har lyckats hålla mig från att provsmaka. Receptet kommer från jennysmatblogg.se
 
Recept:
 
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2013/10/29/daimbiskvier-steg-for-steg/



Middag!


Ikväll ska vi äta kycklingsallad till middag. I den har jag haft i:

Kinamix
Babyspenat
Gurka 
Tomater
Fetaost
Soltorkade tomater 
Kyckling
Ägg



Paket!

 
Igår fick jag dessa roliga sms:
Dessa två paket har jag hämtat ut idag. Jag har beställt en vinteroverall på rea till gofisen till nästa vinter, två ergonomiska skedar, en spillfri mugg med handtag och ett påslakanset till gofisa från Jollyroom. Från Panduro har jag beställt två olika blommiga Tildatyger som behövdes till lapptäcket jag ska sy och även enfärgat rosa bomullstyg. 
 
Den turkosa overallen hann ta slut innan jag hann beställa. Därför blev det en marinblå istället. Synd då turkos overall med rosa mössa hade blivit perfekt för gofisa att ärva sen. Gillar den färgblandningen. Marinblått och rött får duga.
Spillfri mugg
Vi har fått kritik för att vi aldrig lät gofisen kladda och pröva äta själv med sked och med händerna som bebis. Han har varit rädd för att bli kladdig eller lortig om händerna på dagis. Detta ska tydligen bero på att vi aldrig lät honom kladda. Nu har det dock blivit bättre enligt personalen.  Nu ska gofisa få börja kladda iaf :P Skedar av märket "babybjörn" kan det bli bättre? Man kan ju vända på det också att egentligen är det väl en bra egenskap att inte vilja gå omkring som en lortgris utan vara renslig av sig ;-)
 Nu är det snart dags att ta bort babynestet och börja sova i spjälsängen för gofisa. Detta söta påslakanset ska hon få sova i.
 
 
 

Blandat!

 
Igår morse satt det två domherrar vid fågelplatsen utanför vårat hus:
Vi va och hälsade på gammelmormor på eftermiddagen som sa att de kommer när det blir snö. Mycket riktigt så fick vi ca 1 dm snö inatt :-)
 
Mormor och morfar hälsade på oss igår när bägge va lediga. Mormor passade Thilde när morfar, Dolly, gofisen och jag gick ut en stund. Jag drog gofisen på boben till lekparken och där finns en kulle som passade perfekt att åka utför:

Vi har spelat spel flitigt senaste tiden. Gofisen fick ett bamsespel i julklapp och det har vi varvat med memory. Gofisen har nu lärt sig känna igen siffror.  Tror att julkalendern gjorde sin nytta :-) han lärde sig räkna redan för snart två år sedan och nu har han börjat lära sig siffror. Räkna prickar på tärning går också bra. Han verkar vara lik mig då jag haft lätt för matematik. Färgerna tog lite längre tid för honom att lära sig. Det var förra vintern de enklaste färgerna satte sig. Han fick en bok om bokstäver  och en bok om siffror i julklapp som vi bara kikat i men boken om bokstäver har han inte visat intresse för utan det är sifferboken som är mest intressant.

Idag har vi varit till BVC på förmiddagen och gofisa har växt som hon ska. 68 cm lång och 9270 gram väger hon nu:
Huvudomfånget följer kurvan, längden en kurva mindre och vikten nästan en kurva högre. Min älskade knubbis :-)

Hos gammelmormor igår.
 
Efter BVC följde morfar med gofisen till "farbror frisören" som vi kallar honom :-) det va välbehövligt. Gofisen ville dock inte ställa upp på en bild efteråt utan tittade bort :P
 
Före:


Efter:



Gofisen!


Morfar tog med gofisen till valberget idag med pulka och skidor. Han valde då att åka skidor men hade tydligen tvärtröttnat när han va längst bort :P



Planer!


Nu har jag så mkt jag planerar att göra men det är svårt att hinna få tid. Idag har jag jobbat hela dagen och A åkte på jobb imorse så nu är jag gräsänka igen. Bara fyra veckor kvar dock på veckopendlandet. Jag tackade ja till att jobba idag innan vi visste om att A skulle jobba så långt borta därför har jag haft barnvakt idag. Gofisen hos morfar och gofisa hos farmor. Nu har jag jobbat mina sju dagar så får vi se när det blir nästa gång...

I alla fall så har jag tänkt att måla tripp trappstolen vit. Sedan har jag planer på att sy två olika filtar i lappteknik. En större att ha på golvet för gofisa att vara på och en mindre till barnvagnen. Som baksida till filtarna beställde jag igår minkytyg i ljusrosa som är supermjukt:

Ett par shorts till gofisa med volanger på vill jag också sy som jag såg på instagram:
Shortsen är gjorda av mejamii design. Jag hittade ett mönster på shorts i en av mammas Ottobretidningar till det:
Shortsen fast med volanger som bilden ovanför denna. Tänk vad gulligt på gofisa :-) 

Jag påbörjade lite igår kväll men blev dock avbruten när jag nyss kommit igång av en gofisa som inte ville sova :P så jag får nog se allt som långtidsprojekt. Det är ju ett tag kvar tills sommaren så shortsen är det ingen panik. Tyg har jag och det kommer även att sys på en spets mellan volangerna.





Julafton och nyårsafton!

 
 
 

Nyårsmenyn!

 
Förrätt: Kräftsoppa

Varmrätt: Helstekt oxfilé, potatisgratäng, rödvinsås och kokta grönsaker och sallad 

Efterrätt: Hallon- och vit chokladmoussetårta

(Glömde ta kort så denna bild är från nyår 2011 då vi åt samma efterrätt)
 
 
 

Syskon!

 

RSS 2.0