Trötter!


Gofisen har varit sjuk idag men har piggnat till under dagen. I natt ska han få sova hos mormor och morfar och så ska han klippa sig imorgon. Fick nyss en bild skickat till mig och gofisen hade somnat tidigt:




Beställt!


Denna vackra klänning från ellos fick det bli. Jag köper så sällan kläder till mig nuförtiden så jag tänkte unna mig denna :-) Hoppas nu att jag valde rätt storlek:




1:a advent!


Denna helg har varit fullspäckad. 
Igår blev det en tur till Karlstad till lek och buslandet och idag pepparkaksbak.  Gofisen tröttnade ganska fort och gick upp på sitt rum med gammelmormor och lekte med tåg. Gofisa fick upp intresset efter en stund. Annars har jag tränat en timme igår och idag och gjort advensfint här hemma. Jag tjatade även på A att han skulle sätta upp ljusslingan på farstukvisten. Han tyckte att vi kunde göra det till veckan men jag tyckte det va bättre att göra det idag när vi inte jobbade....





Julklänning?


En röd julklänning till mig själv ligger högt upp på önskelistan just nu. Fast jag egentligen behöver mer ett par nya vinterskor då mina är utslitna. Jag är ingen skojtjej eller väsktjej utan en klänningtjej. Fast just en röd klänning äger jag bara en som har många år på nacken men det finns så många fina ute just nu:




Utflykt!


Gofisen och jag har varit till Sunne tur och retur med rälsbussen idag. Där åt vi lunch på Sibylla och shoppade på Lindex. Han fick välja en uppsättning själv med tröja, byxa, kalsonger och strumpor. Det blev biltema för hela slanten ;-)
Gofisa fick med sig en uppsättning hon med. Nu handlade jag på flickavdelning i stl. 92 istället för babyavdelningen. Lite stort är det nog än så länge men det kanske kommer passa senare i vinter:
Le lite på korten bad jag gofisen och då fick jag denna minen :P



Grattis på födelsedagen!


Idag fyller min älskling år. Grattis på födelsedagen ❤️🎁🎂
Han har redan öppnat paketet imorse. Han fick bidrag till ett ekolod och en hemsydd väst av mig och barnen. Jag hat legat i på helgerna i november då jag inte haft någon energi över på kvällarna till att sy:
A har önskat sig en ny väst då hans svarta krympt i garderoben :P jag behövde inte rita mönster då jag använde det som mamma ritade till västen på vårat bröllop. Det var svårare än jag trodde, speciellt fickan så utan hjälp från mamma hade jag inte klarat av denna första gången.
Även om den inte blev helt perfekt så blev den godkänd att använda tycker jag :-)



Adventspynt!


Först adventspyntade jag och två kollegor skyltfönstren på Apoteket efter jobbet och sedan fortsatte jag med köket hemma när jag ändå va igång :-) 
Nu säger jag godnatt och hoppas på en lika bra natt som igår natt. Thilde vaknade bara en gång pga att hon behövde byta blöja sedan somnade hon om direkt efter det och sov hela natten. Jag sov så djupt så jag hörde aldrig när A bytte blöja på henne så m a o sov jag en hel natt. Gud vad skönt :-) A va också nöjd då hon somnade om direkt efter blöjbytet. Vi hade gjort upp innan att om hon inte somnade om direkt efter första vaknandet skulle jag ta henne under natten och sedan sjukskriva mig men nu behövdes ju inte det. Hoppas att detta inte bara va tillfälligt nu. Bäst att jag kastar mig i säng nu. Här kommer bilder på köksfönstren och min nya ljusstake:



God natt!


Hoppas denna natt blir bättre för i natt tog det verkligen priset. Snart funderar jag på att kontakta BVC och få råd hur vi ska ta oss till. Är det en fas hon går igenom? För inatt vaknade hon ca 10 gånger i timmen och grät. A och jag växlade om så vi är utslitna bägge två. Efter att ha tröstat henne somnade hon om men vaknade igen 5-10 minuter senare. På dagen är hon som vanligt men sover såklart länge mitt på dagen. En utav personalen på Thildes avdelning trodde att hon går igenom en fas där det händer mkt utvecklingsmässigt och talet håller på att komma igång nu så har nog mkt att bearbeta på nätterna. Hoppas att det är förklaringen. Jag överlever inte att jobba imorgon om denna natt blir densamma så då sjukskriver jag mig har jag bestämt mig för. Mina föräldrar har erbjudit sig att ta Thilde en natt per vecka om detta fortsätter. Hon verkar ju må bra annars så jag är egentligen inte orolig för Thildes del utan mer för mig själv och A hur vi ska orkar mer. Tur jag har sådana föräldrar som alltid ställer upp. Vem vet det kanske släpper snart? Sju veckor börjar kännas av så det vore uppskattat.  Högst upp på önskelistan vore att få sova framöver :-)

Då va födelsedagspresenten till min bättre hälft klar. 


Första tofsen!


Den fick sitta kvar i nästan fem minuter. Nu har gofisa fått såpass långt hår att det blev en liten minitofs. Jag ska skaffa lite mindre hårsnoddar till henne som passar henne bättre. Svårt att få ett kort på henne i farten:
Fin röra :P
Mutade till slut med en pepparkaka som slutade med att allt fick åka i tvätten, hur mkt kan man egentligen kladda med en pepparkaka?

Nytt mobilfodral!


Gofisa lyckades nå min mobil som låg på köksbordet och riva ner den i golvet. Mobilen klarade sig utan skador men fodralet sprack så det går inte att använda det längre då mobilen rasar ur. Jag brukar ha ett plånboksfodral till min mobil och det va själva ramen som mobilen sitter i som gick sönder. Jag beställde ett nytt på fyndig.se i söndags och igår fick jag det i brevlådan. Jag föll för detta söta:




Helt förstörd!


Nu snart orkar jag inte det här något mer. Jag klarar inte av att få sova så här lite när man ska jobba och träna. Det är varje natt som Thilde vaknar och håller mig vaken. Hon vill inte somna om. Vi testar nya metoder för att försöka bryta det här men än så länge har vi inte kommit på något som fungerar. Det kan ju vara så många orsaker till att hon vaknar men varför kan hon bara inte somna om utan ska vara vaken 1-2 timmar? :P förstår inte hur hon kan vara så pigg ändå och att hon inte somnar på dagis före lunch. Ändå sover hon inte extremt länge på dagen utan det brukar vara 1-1,5,timme.... Idag ska jag fråga dagis om de får vara där tills A hämtar efter jobbet så ska jag vara hemma själv och sova idag för att ha en chans att orka jobba torsdag-lördag. Önskar inget hellre att hon ska börja sova hela nätter nu. I natt har jag varit desperat "snälla Thilde sov nu" har jag bett henne men utan resultat såklart. Anledningen till att jag varit extra känslig i natt beror på att jag börjat få halsont och sömn påverkar ju utfallet på förkylningen. I natt va hon vaken 23.30-1.30 och sedan vaknade hon kl. 5. A åker på jobb 5.30 så då va det bara för mig att vakna till och ta över.

Granris!


Avslutar denna dag med lite bilder från vår tur till Gräsberget idag innan jag kryper till kojs. Vi tog granris till våran fågelmatplats och hade med fika. Det var inte så mysigt som det låter då gofisa gnällde i stort sett hela utflykten och jag frös :P hon har inte varit i form de senaste veckorna. Tror hon är väldigt trött då hon är vaken på nätterna och så kan det vara alla tänder hon fått senaste månaden som spökar. Sedan bråkar storebror mycket med henne som det blir protester på :-P








Terrorattack!

Igår morse läste jag om det fruktansvärda som hänt i Paris. Fy fan vilken sjuk värld vi lever. Vi var på ishockey igår nere i Karlstad tillsammans med ett kompispar och såg FBK möta Skellefteå. Där höll man en tyst minut innan matchen började. Då fick jag veta att att den svensk som omkom var en bekant till min vän och att de olyckligtvis hade hamnat på en restaurang på kvällen där en utav attackerna ägde rum. Hon va den som omkom och hennes vän hon hälsade på svårt skadad. Jag tänker på hennes familj och jag lider med alla drabbade. Tänk också på alla liv som går åt och på alla som måste fly sina hem pga IS.

Besök!


Idag har vi haft besök av Maria och Charlie. Jag blev firad i efterskott och vi hann prata ikapp lite då vi inte träffats på två månader. Barnen vaknade 6.30 imorse så vi hann baka lussekatter innan gästerna kom :-) det blev julfika med lussekatter, pepparkakor och saffranskladdkaka... Thilde har haft feber idag och har inte varit så pigg. Hon sov dessutom dåligt under dagen och vi lyckades inte få henne att somna om något mer så hela eftermiddagen gnällde och grät hon. Jag stack ut på en  välbehövlig rullskidtur på eftermiddagen så orkade man med barnen igen. Jag tror att det bara är nyttigt att komma ifrån en timme när man är hemma med barnen hela dagen för att få energi.
Inte i form idag :-(



Bakning!


Lussekatter på G:



Hej!


Det var länge sedan jag va inne här. Jag har inte haft någon energi och lust att skriva något. Thilde krånglar mkt med sömnen nuförtiden. Hon vaknar varje natt och vill inte somna om direkt. Denna vecka har det dock blivit lite bättre då hon nöjt sig med att få ligga bredvid mig i sängen, vilket hon inte velat tidigare. I natt blev det bakslag men förhoppningsvis går det bättre i natt igen....
Annars så firade vi mamma förra fredagen som fyllde år och på söndag bjöd vi på farsdagsmiddag hemma hos oss. Vi har varit friska i drygt två veckor nu så jag kämpar med träningen. Det är tufft att motivera sig när man tappat så mkt. Tränade ca sex gånger i hela oktober då förkylningen tog omtag hela tiden så nu är det träningsvärk efter nästan varje träningspass :P det är bara att kämpa på. Denna vecka har det dock släppt lite och går något bättre :-)

Skulle precis publicera detta inlägg för tre timmar sedan men blev avbruten. Under dessa tre timmar har Thilde hunnit bli sjuk igen :P och så har jag handlat mat och fika inför helgen. Nu sover familjen och jag slappar i soffan. Gofisa blev så varm och hängig helt plötsligt och hon började frysa och snorig blev hon också idag så det är en ny förkylning. I och för sig så förra veckan va hon inte sjuk, utan hade feber i ett dygn pga vaccination. Så hon har ju varit frisk i 2-3 veckor nu, riktigt länge hehe. Det finns ingen ände på dessa förkylningar. Det blir ingen vab imorgon iaf då jag ändå är ledig imorgon.

Imorgon får vi finbesök av bästa Maria så jag har förberett fika till imorgon. Det blir en försmak av julen då jag köpt på mig sex kuvert med saffran på min arbetsplats som har bästa kvalitén :-D och så börjar jag längta lite efter julen. Ikväll har jag bakat saffranskladdkaka:
Köpte även julmust och pepparkakor och gofisen ville baka lussekatter imorgon. Vi får se om vi hinner det innan Maria kommer. 

Feberfri!


Idag har gofisa varit feberfri så imorgon blir det jobb igen. Det ska bli skönt att få jobba för det har varit en intensiv dag med bägge barnen hemma. Det är tre gånger så jobbigt att ha bägge barnen mot att enbart ha en hemma som tex igår. Ljudnivån bli högre och Theodor retar Thilde som skriker och gråter. Thilde gnäller för minsta lilla. Jag blir tokig på dem och känner för att gå ut genom dörren ibland. Tror jag ska önska att få jobba varje dag nästa schemaperiod men kortare dagar istället om det går att få till....
Igår sydde jag en hel del på gofisas julklänning när jag vab:ade. Jag jobbar så mycket i december så det va lika bra att den blev klar långt i förväg. Idag sydde jag klart det sista. Tyvärr är det mörkt ute nu så bilderna blev inte de bästa men så här blev resultatet:



Vab!


Inatt kom febern efter gofisas vaccination mot mässlingen, påssjuka och röda hund. Hon har varit så ledsen och gnällig idag. Hon har sovit middag två gånger idag eftersom hon varit vaken tre timmar i natt. Eftersom A ligger på plus när det gäller att vab:a i höst så var det ett självklart val att jag skulle stanna hemma idag och därmed fick jag ta nattpasset :P Gofisa är vaken med mig just nu medan resten av familjen sover. Hon har fått Ipren och så vaknade hon kl. 19 efter andra middagssovandet så nu är hon pigg och på bra humör :-) vi får se hur länge hon blir vaken ikväll. Hon har krånglat rejält med sömnen i tre veckor nu så jag håller tummarna att hon sover bra i natt. Imorgon är jag ledig ändå på schemat så hoppas jag att hon kan vara på dagis torsdag och fredag denna vecka. 
En alldeles färsk bild på mitt hjärta:



RSS 2.0