Tjugo minuter senare!

Jag som oroat mig hur jag ska lyckas komma fram till en bm i Torsby och sedan lyckas få en tid som passar när jag jobbar i Sunne och jag har bara tre veckor med piller kvar. Idag bestämde jag mig för att prova mindoktor.se och tog ett blodtryck på jobbet.
Vilken service, det tog knappt tjugo minuter från att jag registrerat ärendet tills receptet kom in och klockan är ju ändå efter 20 på kvällen och ändå gick det så snabbt. Fyra uttag fick jag dessutom 😀 det var värt 150 kr som det kostade.


Min doktor!

Det har varit hopplöst att få tag på en barnmorska i Torsby och inte går det att få kontakt med någon via mina vårdkontakter heller då den tjänsten inte finns där. I somras prövade jag att ringa vc istället och då skulle de lämna ett meddelande att jag ville ha receptförnyelse. Då kom det in enbart ett uttag för antagligen vill bm ha ett blodtryck på mig. Nu börjar pillren ta slut igen och jag prövar ringa när jag har en ledig dag mellan 11-12 under telefontid. Antingen är det upptaget eller så går telefonsvararen på under telefontid. Nu har jag nog prövat tio olika dagar och ger upp. Då prövade jag att kontakta Sunne istället men de hade också fullt och hänvisade mig tillbaka till Torsby. Nu skiter jag i att passa telefonen på mina lediga dagar och tog ett blodtryck på jobbet idag istället och förnyar receptet via mindoktor.se
Spännande att se om det funkar och om jag kan få flera uttag denna gång. Mitt blodtryck låg på 115/68 så det känns ju bra att det höga blodtrycket jag fick när jag väntade Thilde var övergående.


Överkast!

För ca 1,5 år sedan började jag på ett överkast till juniorsängen Theodor har sovit i sedan han va 2,5 år. Tanken va att Thilde skulle få det överkastet när hon skulle ta över juniorsängen. Därför har det inte varit någon brådska så jag sydde klart alla rutorna men så har monteringen av täcke blivit liggandes sedan dess. För en månad sedan tyckte Theo att hans säng var för trång så då flyttade vi över en större säng till hans rum och gofisa har nu fått juniorsängen i hennes rum fast hon sover mestadels i spjälsängen än. Då kände jag att jag ville sy klart överkastet och nu är det färdigt.:


Conrad von beagle!

Hundvakt ikväll:


Grattis!

Grattis mormor/gammelmormor som fyller år idag!


Gallerkruka!

Har jobbat lång dag idag och kom från jobbet 18.20 och hann hämta barnen på dagis innan kl. 19. När vi varit hemma en liten stund hör jag ett krasch. Ser inte exakt hur det går till men gofisen berättar att han skulle dra av ett blad från min blomma och välter då ner hela krukan på golvet. Hade det varit vilken annan kruka som helst hade det kvittat men nu var det min fina gallerkruka som jag fått av gammelmoster Eivor i Trollhättan. Hon har en antikaffär och jag får mkt fina presenter av henne ibland. Jag har inte köpt någon inredning till hemmet de senaste åren för att slippa bli ledsen när det går sönder eller blir märken då det oftast blir det nu när jag har småbarn. Men krukorna ville jag gärna ha framme som jag fått i present så nu har jag bara en kvar 😩
Blomman klarade sig fint dock, den landade på botten av innerkrukan och nästan inget jord på golvet. Hade gärna offrat blomman dock för krukan :P


Rullskidtur!

Nu är det dags att börja träna igen. Första veckan lyckades jag gå ner ett kg trots ingen motion alls då jag var sjuk men höll igen med sötsaker och maten. Denna vecka började jag med promenader och ytterligare ett kg gick jag ner. Idag börjar jag även lägga till träning, en rullskidtur ska det bli så hoppas jag på ytterligare ett kg vid vägning på fredag. Mitt mål är att gå ner tio kg till vikten som jag vägde förra sommaren. 8 kg kvar till den vikten.


Kräftpremiär!

Ikväll blev det kräftpremiär och sedan västerbottenostpaj, mums


Babynest!

Nu har min kära vän Sara äntligen fått sitt första barn. Vet hur det känns att gå över tiden men till slut kom en liten tjej ❤️ Stort grattis till Sara och Mattias och hoppas hon sover gott i sin bädd.

 

Höstläsning!

Idag har jag varit ledig från jobbet och dagen har spenderats genom att först hälsa på Annika och Oskar i Bada då Oskar och gofisen ville leka. Hem sedan för att laga lunch och Thilde skulle sova middag. Sedan passade jag på att städa lite tills A kom hem. Då stack jag ut på en promenad i Valberget med stavar. Nu jäser jag i soffan med gofisa efter att ha ätit tacos. A är ute och fiskar och gofisen spelar fotboll med grannpojken. En rätt lyckad fredag med andra ord. Älskar dessutom att hösten är på gång. Kylan, regnet och mörkret välkomnar jag 😀 nu äntligen börjar min årstid på året.

Fortsätter att läsa böcker nu men inte i samma tempo som under semestern då jag börjat jobba. Vassa föremål läste jag ut igår så nu har jag beställt fler böcker att läsa i höst som kom idag med posten:


Himlen!

Så vacker ikväll:


Humingbird!

Idag tog jag mig lite egentid innan A åkte till jobbet för att ladda inför eftermiddagen och kvällen med barnen. Jag sydde klart setet med tunika och leggings till gofisa. Tyget köpte mamma på rean nu i sommar på elvelyckandesign som jag fick ta av nu när jag fick sylust. Idag är sista semesterdagen för mig imorgon börjar vardagen igen 😮

Grattis morbror (brorsan) Victor som idag fyller 28 år.


Semester!

 

Det har inte blivit så många inlägg under semestern så jag lägger in bilder nu istället. Jag börjar jobba på torsdag och har tyvärr blivit bottenförkyld. Igår hade jag feber men idag känner jag mig lite piggare så jag ska försöka jobba ändå på torsdag. A började jobba igår och har kvällsvecka så jag är själv med barnen på eftermiddagar och kvällar denna vecka vilket är extra drygt när man är sjuk. Vi har skämt bort barnen så de kan inte aktivera sig själva för fem öre så nu när jag inte orkar aktivera dem så kan de inte hitta på något själva att göra förutom att se på tv eller se på paddan :P Nästa vecka börjar barnen på dagis igen så det dövar mitt samvete när de inte gör så mkt denna vecka. Vi har ju varit rätt aktiva de tre första veckorna av semestern :-)

Semestern började bra första hegen med fint väder så vi åkte till mormor och morfars pool och badade. Sedan blev vädret sämre första veckan men då åkte vi till Hagfors och åkte dressin och besökte ett järnvägsmuseum. Det var födelsedagskalas för Jolin som fyllde 12 år. Vi åkte till Sniptjärn och övernattde där. I Sniptjärn plockade A och barnen 10 liter blåbär medan jag läste bok ;-) (bra fördelning av arbetssysslor tyckte jag) Böcker har jag läst massor under semestern. Kan rekommendera tre böcker jag läst av Jojo Moyes:
-Livet efter dig
-Arvet efter dig
-Sista brevet från din älskade
Livet efter dig har nyligen gått på bio men jag hann inte med att läsa boken innan så jag väntar på att den ska komma på dvd. Sedan har jag även läst triologin "fifty shades of Grey" Jag är en riktig bokslukare när jag kommer igång. Har inte läst en bok på över ett år och nu har jag läst 6 stycken på 5 veckor.
Andra semesterveckan började med att gofisen hade lekkompis på måndag och tisdag. På onsdag var han på en heldagsutflykt med sin mormor i Mariebergsskogen som avslutades med teater (Karlsson på taket). Vädret var superfint denna vecka så resten av veckan spenderades på olika stränder och en dag vid poolen. Själv drog jag till Karlstad på onsdag tillsammans med Frida för utgång tillsammans med Maria som även fyllde år dagen efter så vi passade på att fira henne :-)
Tredje semesterveckan spenderades på västkusten. Vi hyrde en stuga på Heestrand som ligger mellan Hamburgsund och Bovallstrand. Det var badväder en dag den veckan så då åkte vi till stranden. Annars besökte vi Nordens ark en dag, järnvägsmuséet i Munkedal (gofisen är fortfarande tågfrälst), mamma och jag tog en shoppingtur till köpcentrumet "torp" i Uddevalla. Stugan vi hyrde låg precis vid havet så vi fiskade krabbor utanför stugan ett par gångor under veckan. På hemresan åkte vi förbi Trollhättan och hämtade upp mormor som hade besökt sina systrar som bor där. På hemvägen skulle vi ta paus i Grums och olyckligtvis så ramlade mormor på parkeringen och bröt armen. Mamma fick åka med henne till akuten på lördag kväll :-(
Själv fick jag mammas förkylning som bröt ut i lördags :-( jag hade planerat att börja träna och gå på diet denna vecka då jag lagt på mig mkt på slutet. Nu har jag iaf börjat gå på diet men träningen får vänta tills jag frisknat till. Ställde mig på vågen imorse och blev shockad. 10 kg plus jämfört med för ett år sedan när jag var i form. Nu ska jag ner dessa kilona under hösten. Inte så konstigt med tanke på hur jag slarvat med kost och träning under våren och sommaren....
Här kommer lite bilder:

 

RSS 2.0