Finn ett fel!

Facit finns i inlägget längre ner


😬

Gofisen sover och gofisa och jag bakar till min födelsedag. Hon är som ett yrväder och jag märkte ingenting förrän jag skulle ta ut plåten och det rök från ugnen och luktade bränt. Hon hade vridit på termometern i bott till 270 grader. Det är bara att skruva. Lilla skitongen min 😂
En plåt blev lyckad iaf.


Vab!

Igår ringde de från dagis så A fick hämta hem Thilde då hon fått höstblåsor. Det går tydligen på barnens dagis nu. Hon är pigg och egentligen behöver inte barn vara hemma om de är pigga enligt 1177 men idag vab:ar jag så får hon vara på dagis imorgon då blåsorna börjar bilda skorpor nu.
Så här såg de ut i måndags:


Mina små

Ibland är de extra trötta och hinner somna i soffan innan nattning. Det har nog aldrig hänt att bägge somnat samtidigt ❤️


Favorit!

Denna har varit min favorit de senaste sju åren. Den varar i evigheter då jag inte får använda på jobbet:


Nyfrissad!

 

Idag har jag varit hos frisör och gjort mig lite mörkare i håret fast ändå inte för mörk. Det blev en rödblond toning och lite kapat på de slitna topparna.

 
 
 
 
 
 

Vab!

 

Då var höstens första vabdag här. Gofisa fick feber måndag eftermiddag och igår hade hon 39,5 grader när hon vaknade. Eftersom jag skulle vara utlånad till Charlottenberg kände jag inte att jag kunde vab:a så A var hemma igår. Idag var det min tur att vara hemma men jag vet att jag ställde till det i Sunne idag då vi skulle ha jobbat två farmaceuter och en tekniker med receptbehörighet och en farmaceut tillsammans med en tekniker går inte. Men det är så läget är och varken A eller jag vill att han ska ta all vab. Vi försöker dela på det i den mån det går.

I fredags tog vi en tågutflykt till Sunne t o r då jag var ledig.

 

Barnkläder!

Igår fick barnen varsin ny pyjamas av mormor som hon shoppade när hon var i Sunne igår. Thildes träningsoverall har varit för trång länge och jag har trott att kylan ska komma snart så hon inte behöver någon ny förrän till våren. Men igår skulle vi ut en tur till Valberget och den hon har i 92 passade verkligen inte längre så morfar åkte och köpte en ny till henne.


Trött!

Sitter på tågstationen i Karlstad och väntar på rälsbussen som ska ta mig sista sträckan till Torsby. Nu är jag bra trött efter att ha varit vaken sedan 3.45. Längtar efter mina små men de sover när jag kommer hem. A har kvällsvecka så mormor och morfar har hämtat barnen på dagis, lagat middag och nattat dem.


God natt!

Imorgon ska jag på LMA kurs i Sthlm och tåget går kl. 4.20 imorgon och är tillbaka 21.40 på kvällen. Bäst att krypa ner i sängen nu så jag orkar med denna långa dag.


Veckohandling!

Det är nätt och jämt att alla påsarna får plats i pärlan men med en påse i baksätet går det 😊


Marten dag 2!

Idag följde A med barnen ut en tur på marten tillsammans med mormor och morfar medan jag jobbade. Det blev mer karusellåkande och imorgon ska de få åka upp det som är kvar på åkbanden innan vi säger hej då till marten denna gång. Jag har ju jobbhelg denna helg och jobbar även imorgon. Lite tråkigt att det föll in på martenshelga då jag hade velat vara ledig då. Nästa år ska jag försöka få vara ledig om jag jobbar då och försöka byta med någon....ikväll lagade vi hemgjorda hamburgare med friscobröd och tillbehör till med coleslaw och salsasås. Förberedde coleslawn igår när jag var ledig och skar mig rejält i fingret. Min bror slipade nämligen mina köksknivar förra helgen och typiskt nog slant jag med kniven och den var verkligen vass :P trodde att jag skulle behöva åka till akuten och sy men det gav sig att blöda till slut. Jag är så känslig för blod och höll på att svimma så jag fick ringa på hjälp så mamma kom till min räddning och plåstra om mig 😓


God natt!

Legobygget går framåt och inte mkt hjälp behöver gofisen. Beskrivningarna är suveräna och samtidigt är gofisen väldigt duktig. Jag själv skulle aldrig klarat detta när jag var fem år. Vi är ungefär på samma nivå nu ☺️. Nu säger vi god natt och fortsätter legobygget imorgon.


Marten!

Då var det dags för den årliga traditionen marten. Karusellerna och marknadsstånden är ungefär densamma varje år. Nytt för oss är att Thilde ville åka karusell i år. Vi fick dela på oss då storebror ville åka lite tuffare karuseller än lillasyster. Imorgon jobbar jag så då ska A gå en tur med barnen på förmiddagen. För min del blev det shoppat strumpor, möltsylt, godis, plastpåsar och bakplåtspapper. Barnen skulle få välja varsin leksak. Det slutade med att vi gick till den lokala leksaksaffären istället då gofisen ville ha lego och det fanns inte någonstans. Lika bra det då det mesta är skräp på marten och leksakerna har gått sönder väldigt snabbt.


Spiderman!

I början av veckan kom tyget med Spiderman som gofisen önskat byta till då han inte längre vill ha "bebismotiven" som han haft tidigare på överkast och gardiner. Spiderman för hela slanten ska det vara så ett nytt överkast från Ikea och hemsydda kuddfodral och gardiner med spiderman så blev rummet lite tuffare. Han har även klagat på sin bamseryggsäck på senaste tiden. Han skäms för den och vill inte ha med den in på dagis så vi får kolla om vi hittar någon ny på marten i helgen. Helst med spiderman eller hulken på 😅


Zalando!

Har verkligen inget fint i garderoben att ha på mig som passar och jag vill gärna ha något finare när jag fyller år än jeans och tröja så jag har letat runt på nätet senaste tiden och nu hittade jag en fin klänning på zalando och även en till gofisa. Detta beställde jag:


Tallen Charlottenberg!

Igår jobbade jag här:


Fotbollsmatch!

I eftermiddag spelade gofisen sin andra match. Innan uppehållet i början på juli mötte de Rinn på bortaplan och idag mötte de både Rinn och sedan Rännberg på hemmaplan. Gofisen gjorde sitt första mål på en fotbollsmatch och var så stolt.


Helt slut...

Idag klarade jag av att åka ända till Östmark och tillbaka på rullskidor. Förra året åkte jag flera vändor dit men i år är det första och det tog lång tid och va fruktansvärt jobbigt då jag inte är lika bra tränad som i fjol. Nu har jag kommit igång hyfsat med motion/träning efter semestern men däremot går det inte lika bra med kosten. Jag har gått ner två kg men nu har jag stått still i några veckor. Önskar jag hann träna mer men tiden finns inte och varannan vecka är jag själv med barnen på kvällarna så det är inte så lätt. Man får väl vara nöjd med det lilla som blir. Idag har jag iaf tränat med råge. 48 km på lite drygt tre timmar. Förra året tror jag att jag åkte denna runda på 2.45-2.50 någonting sådant.


Gofisens rum!

Nu har även gofisen fått ett överkast till sin säng. Det blev ett marinblått överkast från Ikea. Han vill gärna ha ett med Spiderman på men jag lyckades inte få tag på något så istället köpte jag detta och har beställt tyg med spiderman på som jag ska sy kuddfodral och gardiner i:

 

RSS 2.0