Gofisa!

Idag inviger vi de nysydda kläderna:


Rullskidpremiär!


Denna helg har jag haft jobbhelg som jag kallar det för när jag jobbar både lördag och söndag. Vädret har varit toppen denna helg så i eftermiddag unnade jag mig en rullskidtur. Årets första dessutom och det resulterade i tre vattenblåsor, två på handflatan och en på tummen. Konstigt att det alltid blir så när man börjar åka rullskidor men inte skidor trots handskar. Kanske beror det på att asfalt är så stumt till skillnad mot snön. Jag klädde mig som om det skulle vara 0-gradigt ute men det var ca 16 grader i skuggan så varmt blev det :P
På min 29:e födelsedag fick jag en present av A som blivit väl använd och det är så roligt att det är GPS i klockan så att man kan se sträckan också 😀


Rocka sockor!

Gofisen tycker om att följa traditioner och idag är det ju rocka sockor


Barnkläder!

Mormor har shoppat till barnen. Tunnikan passande perfekt till leggingsen jag köpt tidigare i vinter 😀


Kindsjön!

I fredags var vi lediga både A och jag så för att hitta på något åkte vi till svärmors hemställe i Kindsjön som ligger ca 7 mil norr om Torsby. Vi bestämde oss för att ta korvgrillning och pimpling på lördag eftersom det blåste så mycket på fredagen. Det var mulet när vi vaknade igår men molnen sprack upp och solen tittade fram lagom tills vi skulle ut.



Mössa med rosett!

Gofisa har fått sig en ny mössa och jag har försökt mig på att göra en rosett. Efter andra försöker blev den ok men behöver nog öva mer på det.



Sommarkläder!


Av tygerna jag köpte från jofotex räckte till en tunika, en klänning, ett par långa leggings och två par trekvartsleggings. I veckan sydde jag klart överdelarna nu när jag fått tillbaka min symaskin.


Symaskinsdoktorn!

Mamma köpte en begagnad symaskin till mig för ett par år sedan. Den är av samma modell som mamma själv har och ca 20-30 år yngre än den jag hade tidigare. Den har fungerar bra förutom att den krånglar när jag sytt med tvillingnål. Då gör den hoppstygn. Vi har prövat ändra inställningar, bytt nål men inget har hjälpt. Då har jag fått plocka fram min gamla maskin istället. Men förra veckan blev det två turer till Mora där de har symaskinsservice och nu är felet åtgärdat 😀 nu slipper jag dra fram min gamla maskin när jag ska sy med tvillingnål.




Sjuklingar!


I år hade jag turen att bli sjuk två dagar efter stafettvasan. Förra året blev jag sjuk två dagar innan Vasaloppet. Igår bröt det ut rejält på eftermiddagen och idag har jag feber och kraftig halsont. Gofisa har också blivit sämre igen. Hon hostar och hostar men är för övrigt rätt pigg. Idag har hon målat med vattenfärg och myst i soffan. Till lunch önskade damen spagetti och köttfärssås och vilken tur att vi hade en matlåda kvar i frysen 😀 själv har jag ingen vidare matlust men att dricka varmt lindrar min hals så jag varvar kaffe med varm oboy.


Stafettvasan!


Stafettvasan gick över förväntan. Alla verkade nöjda med sina sträckor. Det var snabba fina hårda spår och solen sken. Det slet dock valla då spåren var så hårda så alla utom Pontus som åkte första sträckan hade inget fäste då det slets bort på bara några minuter. Det var bara att staka på. Vi kom på 76:e plats av 2400 lag och åkte på 4 timmar 59 minuter och 38 sekunder. Det var bättre än vad vi förväntat. 

Igår var det sämre väder men vi hade planerat att åka och pimpla och grilla korv så vi åkte iväg i snövädret ändå. Telefonen la av i kylan så jag fick inte så många bilder.
På kvällen kom brorsan och Anna hit på middag och gofisa önskade få rosa naglar 😊 


Stafettvasan!


Sitter inne i klubbstugan i Eversberg och bevakar mina lagkamrater. Just nu har Pontus växlat i Mångdbodarna till A. Sedan tar jag över i Eversberg och lämnar över pinnen till Kristian i Oxberg. Sista sträckan Hökberg-Mora åker pappa.
Vi har startnummer 530


RSS 2.0