Rörliga gofisen!


Nu vänder sig gofisen för fullt från rygg till mage och tillbaka. När jag lägger honom i babygymet och försvinner en liten stund så ligger han på andra sidan babygymmet på mage så nu går det nog snart inte att lämna honom ensam. Han kommer nog bli rörlig av sig för han visar tendenser till det redan nu. Benen sprattlar han alltid för fullt i luften i babygymmet. Det roliga är ju att jag börjar ju min praktik i februari så det blir älsklingen som mestadels får ta perioden när man ska passa hela tiden. Perfekt att ta de första 9 månaderna när det är lite lugnare ;)

Igår testade vi något nytt till middag som var super gott. Fiskburgare med fiskdressing och mos. Vi fick receptet av mamma som fått det av någon från sitt jobb. Burgarna nästan smälte i munnen. Det kommer vi absolut att laga igen. Vi orkade inte göra potatismos utan det fick bli pulvermos.



Fiskburgare:
600 g fiskfilé (vi tog pangasius)
4 msk hackad gul lök (vi hade i en hel)
2 tsk salt
4 krm citronpeppar
2 små ägg
100 g smält smör
2 tsk maizenamjöl eller potatismjöl
4-6 msk matlagningsgrädde (vi använde riktig 40 % grädde)
4 msk hackad dill

Kör alla ingredienser i en matberedare och stek som hamburgare i en stekpanna. Om smeten håller ihop dåligt så tillsätt mer maizena och ägg.

Fiskdressing:

2 dl creme fraiche
200 g räkor med skal
1 tsk dijonsenep
2 msk dill
lite bostongurka
salt och peppar

Skala räkorna. Blanda ihop allt i en skål och ha sist i räkorna.


Dagens outfit ;)

Babysim!



Eftersom det inte blir något babysim denna termin då hon som håller i det är föräldraledig så drog jag, Annika och Linnea dit själv idag på förmiddagen. Annika har ju gått på babysim förut med sitt första barn så hon visade oss lite övningar. Men jag vågade inte ha gofisen under vattnet. Annars så kan de upp till ett års ålder hålla andan och vara under vattenytan. Vi plaskade mest och hoppade upp och ner. Bebisarna älskade det så det blir nog fler besök till badhuset. Måste dock införskaffa mig ett par badblöjor i större storlek. De som jag har är för 7-10 kg men de var väldigt trånga. Han väger säkert nästan 10 kg nu så det blir till att gå upp en storlek. Kollar lite på tradera nu men det finns inga i rätt storlek så det kanske får bli ett par nya. Hittade ett par fina turkosa på www.imsevimse.se som kostar 145 kr. Kanske en till julklapp till gofisen.



Eller varför inte ett par limegröna.

Storlek L sträckte sig från 9-12 kg och XL 11-14 kg. Det är nog lika bra att köpa den större storleken så får de vara lite stora i början.

Lättroad!


Julklappsinslagning!


Gofisen vaknade vid kl. 8 imorse. Då fick han ligga bredvid mamma i sängen en stund till innan vi gick upp. Efter att han fått gröt och blivit badad så satte jag igång med att packa in alla julklappar. Det tog ett bra tag så morgonpromenaden blev dagspromenaden istället. Nu har älsklingen kommit hem från jobbet så nu ska jag dra ut och träna en timme. Det blir rullskidor idag. Funderar kanske på att åka tjejvasan nästa år om jag får tag på nån startplats. Det blev rekordtidigt fullt i år trots att de utökat antalet platser från 8000 till 10 000. Men det brukar gå att få tag på blocket eller vasaloppssidan där folk säljer sina platser. Om jag inte åker nästa år så försvinner min plats i startled 1 så då måste jag sida mig. Gamla resultat gäller bara i 3 år.




Dagens outfit ;)

Julhandlat!


Mamma och jag drog till Karlstad imorse och kom fram lagom till att de öppnade ikea. Där blev det shoppat julgranskulor, ljus, servetter, laptopunderlägg, korgar och ljusstakar. Mamma köpte nya möbler till kontoret som de har renoverat nu i höst. Det blev trångt att få in bokhyllan hon köpte trots att vi hade skåpbilen men vi lyckades till slut efter mycket möda och besvär :)


Dessa korgar blev det bl.a. från ikea till tv-bänken.

Därefter drog vi till sommarlagret och köpte blockljus till min nya adventsljusstake. Har letat i hela torsby efter blockljus som ska vara ganska höga och 5-6 cm i diameter eftersom adventsljusstaken är 25 cm bred. Gav upp efter att ha kollat på ica, vackra hem och la rose i Torsby. Kollade först på ikea men det fanns inga bra där heller men på sommarlagret fanns det och dessutom hade de 20 % i hela butiken.


Så här blev den nya adventsljusstaken till slut.

Det blev en sväng till barnens hus och rusta på våxnäs innan vi åkte in till centrum. PÅ barnens hus blev det julklappar till gofisen och födelsedagspresent till Joel som fyller ett år om två veckor. Det blev ett traktortåg med fyra djur som låter om man trycker på dem till gofisen och joel och till gofisen köpte jag även limegröna hörselskydd i julklapp.


På rusta köpte jag handtvål, julklappspapper, julklappsetiketter och mossa till adventsljusstaken. Inne i centrum köpte jag julklappar till mamma, brorsan, svärfar och Jolin. Det blev även ett nytt nattlinne till mig själv från lindex.

Avslutningsvis drog vi tillbaka till bergvik där vi besökte ica maxi, mansion och Coop Forum. På ica blev det istappsslinga som vi ska sätta ute på altantaket.

Ett startset och två stycken slingor blev det så nu har vi 5 m istappsslinga.

På mansion blev det en inflyttningspresent och på Coop Forum finns det en fbk-shop där jag köpte pappas julklapp. Han ska få två stycken fbk-ölglas och ett gigantiskt fbk-paraply från oss.


Vi kom hem vid sju-tiden på kvällen trötta efter en heldag i Karlstad. Men det var roligt och nu är alla julklappar fixade förutom älsklingens men jag har tänkt ut vad han ska få iaf.

Grattis älskling på 29 årsdagen!


Idag fyller min älskling år. Tänkte göra frukost åt honom imorse men när jag vaknade så hade han redan stigit upp utan att jag hade hört honom. Men jag ska iaf fixa middan till ikväll. Då kommer även mormor, morfar, gammelmormor och morbror. Vi ska äta råstekt potatis, älgkött, grönpepparsås och kokta morötter och broccoli. Så jag ska strax börja. Detta fick älsklingen av mig:

Ett vallaställ.


En adventskalender. Jag har ätit upp chokladen själv och sedan har jag gjort mina egna grejer i den.


Dagens outfit ;) Vi tjuvstartade med jul och nyårskläderna när pappa fyller år.


Snart box!


Det blir boxning för tredje gången idag med Frida. Det känns skönt att träna på fredag så kan man med gott samvete gotta sig i helgen. Idag har jag bakat tårta till älsklingen som fyller år imorn. Det blev en schwarzwaldtårta som är bådas favoriter. Enkel att göra är den också. Brorsan var här en sväng på dan och hjälpte oss med lite småsaker som behövde fixas. Han har bytt jobb så nu jobbar han alltid borta och då jobbar de in fredagen. Det verkar nästan vara ett straff att vara händig för alla behöver hans hjälp när han är ledig.








Dagens outfit ;)

Grattis gofisen på 7 månaders dagen!


Idag blev gofisen hela sju månader. Det har hänt ganska mycket senaste månaden. Han har blivit väldigt stabil i ryggen och sitter själv nu. Han säger ma-ma-ma-ma och har börjat få sin första tand. Det är så spännande att följa hans utveckling. Undrar om man blir lika exalterad med nästa barn när de får första tanden? Det är nog speciellt med första barnet eftersom då upplever man ju allt för första gången. Idag har vi tagit det riktigt lugnt. Blev ingen promenad idag eftersom jag hade ingen lust. Kom att tänka på att mina långpromenader är nog väldigt nyttiga för gofisen för annars får han ju ingen frisk luft förutom när vi går till och från bilen ibland. Han vill ju inte sova utomhus i vagnen annat om den är i rörelse så jag kommer nog fortsätt att försöka komma ut en tur nästan varje dag. Imorn blir det nya tag igen. Då ska jag även boxas med Frida kl. 17.

Gjorde några ärenden på byn efter att älsklingen kommit hem från jobbet. Fixade klart älsklingens present och hämtade julkorten som hade kommit. Vi ska göra egna julkort med kort på gofisen och de hade kommit med posten idag. Sedan var jag även inne i chokladbutiken för att köpa extradelar till ljuslyktan jag fick av Frida när hon var här på middag sist. Jag köpte en julig variant att ha nu.

Så här såg ljuslyktan ut som jag fick av Frida.



Så här blev den nya varianten. Vilken smart idé att kunna välja sina egna färger. Samma ljuslyka men kan ändå varieras. Det är faktiskt första gången jag är inne i chokladbutiken. Ska nog ta mig en tur dit snart igen och pröva lite choklad. Det var stort utbud av praliner och olika chokladkakor. Tror att det är i sysslebäck de tillverkar chokladen.


Idag ville han inte titta in i kameran.

112 bullar!


Idag har jag också varit aktiverad från morgon till kväll. Vi började dagen med en promenad runt borejoggen. Sedan förberedde jag kvällens middag så var det bara att värma när vi skulle äta. När älsklingen kom hem från jobbet drog jag till toria och handlade allt inför bakning av saffransbullar och till tårtan jag ska göra på fredag för älskling fyller år på lördag. Det blev även ett tandläkarbesök innan jag drog igång med bakningen. Fick mina skenor idag med blekningsgelen som jag ska sova med nu på nätterna i ca en vecka. Ska tillbaka dit på tisdag för att se om det räcker eller om jag ska köra på nån dag till eller byta till starkare gel. Tog ett före foto innan jag åkte dit och såg då att den ena framtanden verkligen är påskgul :P men det ska det bli ändring på snart.

De senaste två åren har jag bakat saffransbullar istället för lussekatter eftersom jag alltid misslyckas med dem. De blir så torra även fast jag har i hur mycket smör som helst. Saffransbullarna är ju som vanliga bullar fast man har saffran i degen och så fyller jag dem med smör, vaniljsocker och mandelmassa. De blir hur saftiga och goda som helst. Kan rekommenderas. Tänkte byta några påsar mot mammas lussekatter för det känns lite mer juligt med lussekatter. Bakade dubbel sats för det är långt till tjugondag knut ;) I receptet stod det att det skulle bli 30 bullar vilket innebär att jag borde ha fått 60 bullar som gjorde dubbel sats. Men det blev hela 112 bullar och inte var de direkt små så undra hur stora de egentligen skulle ha varit...







Nu ska det fikas framöver :)

Recept (30 bullar)

50 g jäst
5 dl standardmjölk
150 g smör
250 g kesella
1,5 dl strösocker
2 kuvert saffran (1 g)
1 tsk salt
1,6 l vetemjöl

Fyllning:
75 g smör (jag tog nog minst dubbla ;) )
2-3 msk vaniljsocker
250 g riven mandelmassa

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Baka som vanliga bullar och grädda i mitten av ugnen på 250 graders värme i 10 min.



Dagens outfit ;)

Fullt upp!


Ja idag har det verkligen varit fullt upp. Började morgonen med att promenera runt borejoggen med vovve och barnvagn. Daghusse skulle till karlstad idag så då fick Dolly vara här på förmiddagen. Sedan drog jag till Ekshärad efter att duschat och fixat iordning allt som skulle med för att hälsa på älsklingens kusin med barn. Där är det minsann fullt upp då hon har en 11 månaders bebis och en sjuåring, båda med mycket energi. Joel som är bebisen var bokstavligen överallt. Han kryper nu för fulla muggar och kan ställa sig upp och gå med stöd. Camilla har verkligen fullt upp nu. Det får mig att hoppas att gofisen blir sen med att krypa och gå. När vi kom hem drog jag till bilisten för att hämta ut ett paket från tradera med spelet "när och fjärran" och sedan till järnbolaget för att köpa en adventsljusstake till vardagsrummet. Sedan har jag lagat vegetarisk lasagne när älsklingen varit och tränat och nu sitter jag med gofisen i knät och väntar på att han ska komma hem så vi kan äta middag. Funderar på att stryka och hänga upp de nya julgardinerna i vardagsrummet sen när gofisen lagt sig för kvällen.


Har inte tagit nån bild idag men denna är från i lördags.

Första tanden!


När jag kom hem från vår promenad runt borejoggen tyckte jag att jag såg något misstänkt i munnen när gofisen låg på sängen och jollrade. När jag kikade lite noggrannare såg jag att det var ju en tand som börjat titta fram på nedre tandraden i mitten. Har läst att första tanden vanligtvis brukar komma vid 7-8 månaders ålder. På torsdag blir ju gofisen sju månader så det känns skönt att han inte är sen. Inte för att det skulle spela någon roll, de kommer ju när de kommer. På babymassagen pratade vi om att förstagångsförälder generellt brukar vara mer stressade när det gäller barnets framsteg som att bli stabil i nacken, sitta själv, få tänder, krypa och gå. Medans de som hade fler barn snarare ville bromsa upp och inte ville att det skulle gå för fort. Egentligen så vore det ju bara skönt om gofisen väntade med att krypa och gå för då blir det ju lugnare för oss ;) Han hinner ju gå tillräckligt ändå i sina dar. Nu sover gofisen och älsklingen middag så jag ska dra mig ut och träna en timma. Idag blir det rullskidor 4 varv på banan. Det brukar ta mellan 57-60 min.

När jag skulle ge gofisen spagetti och köttfärsås idag så nös han när jag stoppade in skeden i munnen så det sprutade mat överallt :P Det var bara att torka och slänga kläderna i tvätten. Nu har han på sig me&i kläderna med uggelmotiv.

Storstädning!


Ja idag har jag städat hela undervåningen. Det blev noggrann städning eftersom vi haft Dolly här. Det behövdes verkligen för vattnet blev alldelses skitigt efter att jag torkat golven. Gofisen väckte oss med sitt joller kl. halv åtta imorse så då var det bara att stiga upp. Vi storhandlade för helgen och till och med torsdag nästa vecka på förmiddagen och sen har det bara blivit städning resten av dagen. Det här ska vi äta:

Lördag: Potatiskaka med helstekt fläskfilé och rosépepparsås (Älsklingen ska laga åt oss)
Söndag: Fläskfilégryta med bulgur
Måndag: Korvstroganoff med ris
Tisdag: Vegetarisk lasagne
Onsdag: Pannbiff fylld med fetaost och potatis med brunsås
Torsdag: Fläskpannkaka


Idag fick gofisen ha finkläderna på sig som han skulle ha haft på sin mormors 50 års kalas. Synd att de aldrig blev använda då. De kommer garanterat vara utväxta till jul och nyår så vi får försöka använda dem så mycket som möjligt nu.

Boxning för andra gången!


I eftermiddag ska jag ge boxningen ett nytt försök. Frida sms:ade mig i veckan och frågade om jag ville följa med igen. Sist slutade det med att jag fick magsjuka på kvällen när jag kom hem och jag hade världens träningsvärk i tre dagar :P så jag har inte de bästa minnena från den gången. Därför vill jag ge det ett nytt försök för det var väldigt effektivt. Både styrka och kondition på samma gång och så får man ut alla aggresioner i kroppen ;) Gillar den träningsformen. Förra gången så blev jag tillfrågad samma dag och jag har inte tränat inomhus med andra på länge så jag tänkte inte så mycket på att man borde fixa till sig lite innan. Jag hade inte rakat benen på över en månad och under armarna på nästan en vecka så det var så där lagom kul när jag kom dit och upptäckte det. Men alla var koncentrerade på sitt så förhoppningsvis la ingen märke till det. Men i eftermiddag är jag mer förberedd.

I förmiddags blev det en promenad runt borejoggen med Annika och hennes söta Oskar. Tiden går mycket snabbare när man inte går ensam. När vi kom tillbaks kom mormor och morfar (mamma och pappa) på besök och med sig hade de lite presenter. Gofisen fick en t-shirt och en keps med musse pigg tryck på i stl. 86/92 att ha till våren/sommaren. Älsklingen fick en flaska konjak och jag fick en clinique fondation. Kanon för min är snart slut. Nu har jag precis förberett kvällens middag eftersom det blir så sent efter boxningen så nu är det bara att ha i ingrediensena i pajskalet och sätta in i ugnen.


Till förrätt ska vi äta lite räkor och vitlöksbröd.


Till varmrätt blir det pestopaj med ugnsbakade grönsaker.


Till efterrätt blir det vit chokladmousse med hallon.
Har aldrig gjort egen chokladmousse förut så vi får se hur den smakar. Jag har bara köpt färdig i en kartong som man vispar upp med mjölk. Smeten var iaf väldigt god ;)

Imorgon ska älsklingen laga middag till mig. Spännande och se vad han hittar på. Han har iaf lovat att det inte blir falukorv och makaroner. Sedan vi träffades har han lagat middag (då räknar jag inte falukorv och makaroner och den typen av mat) tre gånger åt mig. Vi har ju hjälpts åt många gånger och han har lagat många gånger enkla rätter i vardagen men just helgmåltider är det bara tre gånger som jag blivit uppvaktad med. Första gången minns jag att det var i Bastvålen och vi hade kanske träffats i 3-4 veckor. Älsklingen hade semester och jag kom dit på kvällen efter att jag slutat sommarjobbet på apoteket. Då hade han gjort pastagratäng med kassler. Andra gången var också den sommaren och då grillade han kycklingfiléer och bakpotatisskivor med olivolja och flingsalt. Tredje och senaste gången var i mars 2010. Då var jag hemma och pluggade och hade deadline kl. tolv på natten på fredag natt till lördag på ett arbete. Minns att det var tajt om tid så jag hann inte göras något annat än plugga från morgon till kväll. Då lagade älsklingen baconinlindad kycklingfilé fylld med fetaost och klyftpotatis. Han har lyckats de få gånger han försökt men det känns som det är på tiden att han skämmer bort mig med en måltid nu. Roligt att han erbjöd sig för ibland kan han behöva påminnas :P


Dagens outfit ;)

Sista dagen med Dolsan!


Idag gick vi upp tidigt för att gå ut och gå den daliga rundan runt borejoggen. Det var tänkt att vi skulle hälsa på Camilla och hennes barn i Ekshärad på förmiddagen. Men hon sms:ade på morgonen att barna var förkylda så det blev inställt. Vill inte ta några risker när vi nyss blivit friska från magsjukan och förkylning har vi redan haft i höst. Nu sitter jag med gofisen i knät och funderar på vad vi ska hitta på. Är sugen på att åka till Karlstad men vinterdäcken är inte på och jag måste vänta tills nästa föräldrapenning. Det blev en dyr månad eftersom mamma fyllt 50 och älsklingen fyller år nästa vecka och så har jag varit i sthlm. Städa behövs verkligen göras eftersom vi haft Dolly här i en vecka och så har vi ju haft magsjuka. Det ligger hundår överallt här hemma :P. Ikväll kommer mamma och pappa hem från semestern och hämtar Dolly. Veckan har gått snabbt.


Husse och matte längtar nog nu väldigt mycket efter sin bebis ;) Grannen brukar säga att hon är värmlands mest bortskämda hund. Tror faktiskt att det stämmer.


Dagens outfit ;)


Försöker få gofisen att sitta rak i ryggen men det går inte så bra. Böjd som ostkrok vill han sitta ;)

Snart är julen här!


Inga hål i tänderna hade jag igår :) Det togs massor av kort på mina tänder och de röntgades och så gjordes även en avgjutning av tänderna inför blekningen. Det ska bli så spännande att se skillnaden. Jag ska ta en före och efter bild och lägga ut på bloggen sen. Först ska tänderna blekas eftersom vi efter det ska utgå vilken färg porslinfasaderna ska ha. Min högra framtand har nästan formen av en böj/krok och det skulle man även kunna ordna när man sätter dit fasaderna så att de får rakare form som min vänstra. Helt otroligt vad skickliga de är.

Har ni börjat få några julkänslor än? Det har inte jag men börjar längta lite iaf...Tänkte städa i helgen och hänga upp julgardiner. Tycker att det är så kort tid per år som de får hänga uppe så jag tjuvstartar gärna en vecka. Eventuellt måste jag lägga upp de nyinköpta gardinerna till vardagsrummet och kanske även mina gamla från uppsala som jag ska ha i sovrummet för där hade jag ganska högt i taket. Det får bli samma gardiner i köket som i fjol så kanske jag köper nya nästa år. De är lånade från mamma som hon sytt och även en matchande duk till. Det blir till att damma av symaskinen för jag har även köpt tyg som jag ska fålla och ha som duk på vårat matsalsbord. Igår vann jag en adventsljusstake på tradera.


Så nu ska jag fixa fyra vita blockljus och jag har även lagt ett bud på dessa:


att ha runt blockljusen. Jag älskar tradera. Där kan man finna både nytt och gammalt till fyndpriser. Jag har nyss vunnit en aktion på ett när och fjärran spel som inte tillverkas längre för 50 kr som snart kommer på posten. Barnkläder är också ett tips att fynda där. Jag köpte gofisens vinteroverall på tradera som var oanvänd och hade prislapparna kvar.


Dagens outfit ;)


Tandläkarbesök!


Det blev den vanliga turen runt borejoggen med barnvagn och vovve på förmiddagen. Kikade in en sväng hos mormor under promenaden. Hon ville träffa sitt barnbarnsbarn som hon inte sett på över en vecka. Det var riktigt kallt idag. Termometern visade -4 grader vid kl. 9 så jag klädde på gofisen rejält med dubbla mössor och långkalsonger så han inte skulle frysa. Snart ska jag iväg till tandläkaren eller rättare sagt tandhygenisten. Jag ska bara göra en vanlig undersökning idag men tandläkaren ska kika in och kolla på mina plasttänder för att se hur han ska gå till väga när jag ska byta ut dem till porslinsfasader. Tänkte äntligen fixa dem nu innan jag börjar praktiken och har tid. De har blivit så fruktansvärt gula med åren så det behövs verkligen. Synd bara att inte mamma och pappa tog barnföräkring på mig när jag var liten för då hade jag inte behövt betala. Egentligen borde mamma betala eftersom det var hon som lämnade mig ensam på skötbordet :P Hon var bara borta några sekunder denna förmiddag men ändå låg jag på golvet när hon kom tillbaka. Som tur var gick det relativt bra. De trodde först att jag punkterat lungan eftersom jag blev alldeles tyst och det rann blod nedför mungipan. Så de drog direkt till akuten med mig men där konstaterade de att inget var fel så de skickade vidare oss till tandläkaren eftersom jag slagit ut en tand. Då var jag bara ett år. Efter denna händelse har jag varit flertalet gånger hos tandläkaren under min uppväxt där de försökt göra allt för att få ordning på mina tänder. Även fast det bara var en tand som slogs ut så blev det skador på tre tänder och två av dem blev även påverkade efter mjölktänderna lossnat och de nya växt ut. Efter att ha bränt fram den ena framtanden förökt dra ner dem med tandställning fick det till slut bli plasttänder. Plast missfärgas lätt av kaffe, te, läsk rödvin men porslinsfasader missfärgas inte.


Så här vita tänder skulle jag vilja ha. Nästan så man bländas, hehe ;)


Dagens outfit :) Idag var det svårt att få gofisen att sitta still.


Dolly har sina egenheter för sig. Hon brukar ligga på rygg när hon vilar.


Tillbaka till vardagen!


Igår eftermiddag kom jag hem från min weekend i sthlm. Jag hade det super trevligt men som vanligt går tiden alldeles för fort. På fredagen så blev det myskväll hemma i Sara och Mattias lägenhet. Vilken fin lägenhet de har. Den låg på södermalm och de hade utsikt över hammarbykanalen. Det var ett lugnt bostadsområde eftersom de bodde på en sidogata från huvudvägen. Lägenheten var verkligen i toppskikt med kaklat badrum och klinkers med golvvärme. Köket såg också nyrenoverat ut i modern stil och diskmaskin hade de också. Förstår att du trivs Sara :) På lördag så promenerade vi in till stan. Det är inte så långt in till centrum från söder och samtidigt fick man se en del av söder och gamla stan. Sara berättade att det bodde runt 80 000 på söder. Det är ju nästan hela värmlands befolkning bara i en stadsdel. Men som man hört innan så är folket på söder ganska avslappnat. Här var det inga äldre damer som gick i päls eller kvinnor med gucciväskor så man kände sig mer som hemma i denna stadsdel. Självklart blev det shopping men tiden gick fort så vi hann inte så mycket. Det blev mest till gofisen. Vi sprang i affärer ändå tills de stängde och sen drog vi till en pub på söder där vi satt i några timmar innan vi drog till lägenheten och hade myskväll med film och lösgodis. Ingen av oss kände för en utekväll utan vi ville umgås när vi ses så sällan så det känndes alldeles perfekt att köpa någon drink på puben och sen dra hem.


På kappahl köpte jag en väst och gråa finbyxor till Theo som han ska ha på julafton och nyåraftton. Den röda flugan hade min bror när han var liten och den vita skjortan har vi fått låna från älsklingens kusin som har ett barn som är 4 månader äldre. Perfekt att vi får låna så mycket kläder från dom.


Den övre randiga tröjan är också från kappahl i stl. 86 och den nedre marinblåa tröjan är från Zara i stl. 80
Har inga tröjor i större än stl. 74 så nu har gofisen att växa i.


Fem matlådor till gofisen från granit. Julstjärna till julgranen från åhlens och två stycken reseglas/muggar från designtorget. Den turkosa är ihopfälld och ser ut som en hockeypuck och den svarta visar hur den ser ut när man fäller ut den. Det var allt som blev shoppat i helgen. Som ni ser blev det mest till gofisen. Jag tänkte använda något gammalt till jul och nyår till mig själv. Visst är det roligt att ha ny klänning men nu när jag gått ner alla gravidkilorna så passar någon gammal klänning jag har i garderoben. Jag har köpt ny nyårsklänning de senaste fyra åren så någon av dem borde duga...Längtar så mycket till julen. I år ska vi vara hemma hos oss för första gången så det känns riktigt roligt att julpynta och skaffa julgran. Det blir nog en sväng till karlstad och ikea för julklappsinhandling och inköp av julpynt. Ikea har ganska mycket julgranspynt.


Dagens outfit ;)

Packat klart!


Då var jag klar med packningen inför resan imorn. Fick precis plats i min lilla resväska men fick trycka ihop väskan för att kunna stänga den sen :P Så om det blir något shoppat så får jag bära påsarna bredvid. Ikväll köpte vi mat på meba. Vi köpte varsin big meal och vi lyckades nästan äta upp hela utan att må illa. Hela hamburgaren slank ner men orkade inte alla pomes stripes. Så nu är jag redo inför helgen. Ska bli hur skoj som helst. Svärmor kommer och passar gofisen imorn tills älsklingen kommer hem. Så nu får älsklingen fullt upp i helgen med både bebis och vovve...Nä nu ska jag ta och lägga mig för jag måste upp tidigt imorn för att rasta Dolly innan jag åker.


Dagens outfit ;)

Gubbstrutt!


Undrar när han är född, kanske på 1700-talet. Hittade den här insändaren och tyckte den var skrattretande. Vilken typ. Det känns som han borde vakna upp och inse vilket sekel vi lever i...

Dolly är här!


Nu sitter jag i soffan med en sovande Dolly bredvid mig. Mamma och pappa lämnade henne för ett par timmar sen då de reser utomlands i natt. Stackars mamma fick magsjuka igår hon med. Så idag har hon varit sängliggandes. Ingen bra start på semestern direkt men tur är ju iaf att hon inte blev sjuk på resan ner. De ska till Puerto Rico på Gran Canaria och jag är inte alls avundsjuk :P Vi har ju förmånen att få ha Dolly hos oss så nu måste jag tvinga mig ut imorn igen och promenera. Det blir nog en långsam promenad men huvudsaken är ju att vovven blir rastad...

På fredag drar jag 45 mil österut. Jag och Maria ska nämligen hälsa på Sara i Stockholm. Det ska bli skoj att ha vår årliga tjejweekend och få se hennes nya lägenhet på söder. Då gäller det att jag börjar vänja min mage med mer mat fram tills dess för våra tjejträffar inkkluderar alltid massa göttigheter ;) Försöker tänka ut vad jag ska packa ner i resväskan imorn. Vill dra med mig minsta möjliga för jag tänkte försöka få plats i min minsta resväska pluss en stor handväska. Hoppas bara att gofisen klara sig från magsjukan. Borde inte han ha blivit sjuk nu i så fall? Jag har glömt bort inkubationstiden för calicivirus men har för mig att den är ganska kort. Jag skulle inte kunna åka iväg och lämna honom om han blir dålig. Då behöver han sin mamma.


Dagens outfit ;)

Litet framsteg!


Febern har släppt nu på både mig och älsklingen så idag drog han till jobbet. Stackarn, det kan inte vara lätt att utföra tungt fyskikt arbete utan att ha någon energi. Hoppas att det går bra...Igår lyckades jag äta två smörgåsar, tre tallrikar yoghurt totalt så det går iaf framåt. Maten smakar dock inte så gott och efteråt mår jag inte bra men jag får försöka vänja magen sakta. Bara jag tänker på mat som jag i vanliga fall gillar som sötsaker och pizza och hamburgare så blir jag illamående. Längtar tills jag kan börja äta normalt igen. Hoppas att det släpper till helgen för då ska jag och Maria hälsa på Sara i Stockholm...

Gofisen har klarat sig hittills så vi hoppas verkligen att han slipper det här. Han verkar mycket starkare än sina föräldrar ;) Så idag blir det bara mys med min älskade sötnos och läsning i min bok "Alltför nära". Jo, just det. I lördags började gofisen med ett nytt ljud som låter som mamma. Han säger ma-ma-ma-ma :) Tror inte att han riktigt förstår innebörden än men han har hört det så många gånger från mig så han har lärt sig säga det nu ;)


Dagens outfit.


Hämtade ut ett paket i fredags från lineahemma. Dessa fina julgardiner kommer att pryda vårat vardagsrum i jul.

Bad timing!


Hade så mkt sett fram emot mammas 50 årskalas igår på prostgårdslagårn. Hon fyller 50 år idag men hade sitt kalas igår. Men det fanns ingen chans att det skulle gå. Det började med att jag började må illa på fredagskvällen efter att vi ätit pizza. Trodde först att illamåendet berodde på att jag hade ätit för mkt eller att jag blivit matförgiftad av svampen. När det inte släpper går jag och lägger mig men det bli bara värre och värre. Jag börjar frysa och sen kl. ett på natten springer jag upp på toan och som tur är har jag en hink där för samtidigt som jag spyr är jag tvungen att sitta på toan. Så håller det på med en halvtimmes mellanrum till kl. 4. Fy vilken hemsk natt. Så dåligt har jag inte mått sen förlossningen :P Jag orkar iaf somna till slut till kl sex. Då tar jag mig två ipren p.g.a. febern. Brukar sällan ha hög feber men det kändes som den var rätt hög. Somnade om igen till kl. 8 och mådde lite bättre så då hade jag lite planer att gå ändå en liten stund på kalaset fullproppad med ipren. Men sen på eftermiddagen efter att jag fått i mig ett glas coca cola och en tallrik yoghurt drog det igång igen så det var dödsstöten. Pappa hade också haft exakt  samma symptom som mig den natten så då förstod vi att det inte var maten. Älsklingen fick gå själv på kalaset en liten stund. När han sedan kom hem och vi skulle lägga oss började han må illa så inatt och idag har det varit hans tur. På ett sätt var det tur att det inte kom samtidigt för oss båda för igår fick han ta hand om gofisen när inte jag orkade och idag tvärtom. Hoppas bara att gofisen klarar sig och att vi inte smittat ner någon. Trots att febern och illamåendet varit borta idag så känner jag mig slak eftersom jag inte har kunnit äta efter ordning. Känner mig helt tömd. Var hemma hos föräldrarna en sväng idag och skulle smaka lite på resterna från igår men jag kunde bara äta en liten fågelportion och sen blev jag lite illamående. Nu har jag fått i mig en tallrik med vaniljyohurt iaf. Ska nog lägga mig nu och hoppas på en bättre morgondag.

Boxning!


Idag har vi hunnit med en promenad runt borejoggen. Sedan kom mormor på besök för att samtidigt hämta upp Dolly. Hon var ledig idag för att fixa och ordna inför 50 årskalaset imorgon. Samtidigt som hon är här kommer farmor på besök och med sig har hon en icakasse med trattkantareller :) Så nu har jag rensat och förvällt svamp medans gofisen sovit middag. Vi ska göra pizza ikväll så det kommer nog bli smaskens att ha trattkantareller på den. Till efterrätt har jag bakat pollykaka. Det ska bli spännande att se hur den smakar. Smeten var iaf god ;) Nu ska jag dra dammsugaren ett varv innan jag ska iväg på boxning med Frida. Kommer nog ha världens träningsvärk imorgon :P







Pollykaka

175 gram mörk blockchoklad
175 gram smör
2 dl socker
3 ägg
300 gram (1 ½ påse) Polly
½ dl vetemjö
2 tsk kaffe

Smält blockchoklad och smör. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner blockchoklad och smör och därefter även Polly, vetemjöl och kaffe.Grädda kakan i en form med löstagbar kant på 175 grader i 30-35 minuter. Låt gärna kakan stelna till dagen därpå. Servera med grädde eller glass.


Dagens outfit ;)

Mysdag!


Gofisen har precis somnat så då passar jag på att skriva ett inlägg innan jag ska iväg på byn och göra några ärenden. Igår somnade jag redan vid kl. 22 för jag var så trött. Sedan vaknade vi vid kl. 7 och då flyttade jag gofisen så han fick ligga bredvid mig. Då somnade vi om till kvart över nio så idag har jag varit pigg och utvilad :) Det blev en promenad med barnvagn och vovve runt Borejoggen på förmiddagen. Sen har jag inte gjort så mycket mer än att mata och byta blöja på gofisen på eftermiddagen. Nu har älsklingen kommit hem så då ska jag ta och passa på och åka in till Torsby innan han ska ut och träna. Ikväll ska vi äta en riktig torsdagsmiddag, nämligen soppa och pannkakor.


Gofisens första outfit idag. Tröjan fick vara på i 5 min för sen spydde han på den. Han kanske inte gillar fbk :P


Gofisens andra outfit idag ;) Det blev även en tredje efter andra kalaset men den har jag inte orkat fota... Det måste vara tänder på gång för så här ofta brukar han inte tömma tarmen ;)

Just nu provsmakar jag brownien jag bakade i förregår och den blev faktiskt bra. Det enda jag ändrade i receptet från första gången jag gjorde den var att grädda den i 30 min istället för 40 min så den skulle bli kladdigare och det blev den, mums :) Nästa gång tar jag grädde eller glass till den...

Läkarbesök!


Idag har vi hunnit med ett varv runt borejoggen och så har vi varit på hälsoundersökning och utvecklingsbedömning på bvc på förmiddagen. Allt såg bra ut :) Sedan blev det vägning och mätning. Gofisen väger nu nästan 9 kg.

Ålder Vikt        Längd     Huvudomgång

Födseln     4130 g    54 cm       36 cm
2 dagar      3870 
1 vecka      3965 
2 veckor     4150      54             36,8
3 veckor     4320      55             37,4
4 veckor     4665      55,5          38
7 veckor     5395      59             39
2 månader  5645      59,5          39,5
3 månader  6465      62             40,7
5 månader  8260      67,5          43,5
6 månader  8960      68,5          44,2 

Tänk att han blivit så stor min lilla gofis :) Nu ska vi snart iväg på babymassage. Det är sista gången idag så det är lite tråkigt. Det har varit roligt att träffa andra mammor och hitta på något att göra förutom att gå promenader...


Dagens outfit ;)

Vem vill komma på fika imorgon?


Kl. 20.45 drog jag till Toria (ica), vilket är en kvart innan de stänger och inhandlar pekannötter, poly och mörk blockchoklad. När jag kommer hem börjar jag att göra kanderade paranötter. Det var det enda lockande receptet jag kunde hittat på google.






2 dl nötter av valfri sort ex. hasselnötter, valnötter, mandlar, paranötter
1 äggvita
1 tsk kanel
0,5 dl socker

Vispa upp äggvitan lätt. Häll i nötterna och rör om. Häll i socker och kanel och rör runt. Lägg blandingen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i 200 grader i 10 min. Dela isär när de svalnat.


Därefter blev det brownies som jag skall provsmaka imorgon.
Pollyn och den mörka blockchokladen skall jag ha till helgen när jag ska baka pollykaka.




Recept Brownie med pecannötter

16 bitar
Tid 1 timme
Ingredienser:
200 gr smör
150 gr Toblerone
100 gr Marabou dark pistachio
4 dl rårörsocker (strö)
150 gr pecannötter grovt hackade
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk äkta vaniljsocker
0,5 tsk salt
4 ägg

Använd en ugnsfast form med lite högre kanter (ca 21*26 cm).
Klä formen med bakplåtspapper genom att klippa pappret i lagom stora bitar och lägg det omlott i formen.

Smält smöret i en kastrull och dra av det från plattan. Pensla bakplåtspappret med lite smör. Bryt ner chokladen i det varma smöret och låt den smälta.

Tillsätt sedan råsocker och nötter i smör- och chokladblandningen. Sikta ner vetemjöl blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker, blanda ordentligt. Rör sedan i äggen ett i sänder och se till allt är väl blandat.

Häll smeten i formen och grädda i 175 grader. Efter 30 minuter tas kakan ut ur ugnen . Släpp ner formen på en tjock skärbräda så kakan sjunker ihop.
Detta knep gör att kakan blir mer kompakt i konsistensen och utan luftbubblor! Låt sedan kakan grädda ytterligare 10 minuter. Det blir en kladdig men inte rinnig brownie!

Låt kakan svalna något i rumstemperatur, men ställ sedan in den i kylen för att svalna helt! Skär upp i fyrkanter och servera med vaniljglass eller vispad grädde.





Paranötter eller pekannötter?


Idag har jag inte gjort så mycket. Det blev en promenad runt borejoggen på förmiddagen med barnvagn och vovve och sen så har jag haft besök från Ekshärad på eftermiddagen. Nu sitter jag i soffan med gofisen och väntar på att älsklingen ska komma hem från träningen så ska vi äta middag. Ikväll blir det fiskgryta med potatis. Tänkte baka brownies till gästerna kom men när jag skulle plocka fram ingredienserna såg jag att jag köpt paranötter istället för pekannötter :P Det hade säkert gått ändå men då fick jag ingen lust att baka längre så jag plockade fram lite bullar från fysboxen istället. Så nu är frågan om jag ska baka med paranötter istället eller försöka få byta påsarna jag köpte mot pekannötter eller om jag inte får byta så kan jag köpa pekannötter ändå och använda paranötterna till något annat? Mycket svårt val, hehe ;) Undrar vad man kan göra med paranötter? Ska goggla och se för jag tycker inte att de är så goda att äta som de är...


Halva dagens outfit ;) Tyvärr hände en olycka med den nya bodyn så den ligger nu i tvätten :P

RSS 2.0