Babynestet klart!


Trodde verkligen inte att det skulle gå så snabbt att bli färdigt med babynestet till Thilde med tanke på kaoset här hemma. Men jag har utnyttjat mista lediga stund. Nu är A hemma igen i alla fall :-) igår va jag tvungen att få hjälp. Det krisade sig då Thilde gallskrek från 4 på morgonen och inget hjälpte. Jag kunde inte få iordning gofisen och mig själv och skriket gjorde mig till slut förtvivlad. Kl. 10 kom mamma och tog med sig bägge barnen och kom tillbaka när Thilde skulle ha mat igen så jag fick vila. Gofisen följde med dem hem så hade jag bara Thilde att ta hand om. Det är det som gör att jag inte orkar eller känner att jag inte räcker till när jag har ett barn till att ta hand om. Idag har hon också haft ont i magen men gammelmormor va här mellan 9-13 och underhöll gofisen. Tror inte att jag skulle ha klarat det utan all hjälp vi fått av närstående. Mina föräldrar va här en stund ikväll och mamma sa att hon hört att massage på magen kan hjälpa lite så det får vi pröva. Imorn är det iaf dagis igen men jag hade önskat att han fått vara där lite mer iaf tills Thildes magont blir bättre. Igår kväll och även denna kväll har barnen somnat hyfsat tidigt, vilket gjort att jag hunnit sytt klart babynestet. Känner mig rätt nöjd :-)

Så här blev det efter jag klippt till och sytt fast vadden till liggplattan.

Därefter syddes kantbandet på nedtill.


Anoraksnöret träddes in i kanalen av snedslån.

Vadd klipptes till och rullades som en korv till fyllning kanten runt om nestet. Jag sydde på foder som rullades runt ytterst på korven så det skulle bli halkigare och lättare kunna få in i nestet.

Nu har jag fått in vadden.

Avslutningsvis syddes öppningen igen för hand.

Så här blev resultatet. Här är framsidan.

Baksidan

Ihopdragen

Tyget på utsidan nestet. Jag valde att ha oblekt tyg inne i nestet som mamma hade liggandes hemma hos sig då jag tyckte det skulle bli för rörigt med blommigt inne i nestet också.

Nestet gjordes 10 cm bredare och 20 cm längre. Nu kan nog Thilde sova i det tills hon är ca 6 månader sedan får det bli spjälsängen. Nu ska jag tvätta det urvuxna babynestet och höra om brorsan vill ha för eventuella framtida barn annars lägger jag ut det för försäljning på tradera. 


Potträning!

 
Det lossnade rejält för gofisen i fredags med potträningen. Sedan blev det dåligt med träning i helgen men idag går det ännu bättre :-) Nu tycker han det är roligt så han springer här hemma i kalsongerna och springer emellanåt själv till pottan och kissar. Det har inte hänt en enda olycka idag och endast en i fredags. Nu verkar han känna signalerna också när han behöver gå. Jag som varit lite stressad över detta att han är så sen. Alla jämngamla på dagis går på pottan eller toan nu. Men nu finns det hopp för gofisen också :-) 3 år och 2 månader tog det att få gofisen på pottan. Både A och jag känner att när vi åker till Teneriffa till hösten vill vi att han ska vara helt blöjfri på dagen och enbart blöja på natten. Så nu är det hårdträning varje dag som gäller.
 
 

Babynest!


Jag tänkte sy en timme när barnen somnat igår men det bidde inte så då jag somnade under nattningen antagligen före gofisen :P . Jag började nattningen halv åtta och hade planer att se på sommarkrysset och äta räkor och rostat bröd till kvällsmat men kl. 21 sov gofisen fortfarande inte och sen somnade jag efter det, vaknade kl. 1 och va hungrig så mitt i natten åt jag min kvällsmat ändå :-) det blir aldrig som man tänkt sig när man har barn....

Snedslån sydde jag också på igår när gammelmormor hälsade på och va uppe med gofisen på hans rum och underhöll honom. Thilde va inte nöjd och det som hjälper då är att åka bil eller sitta i bärselen så jag sydde på snedslån med en sovande Thilde på magen i bärselen. Det fungerade utmärkt :-)  
Detta har jag hunnit med hittills:
Ritat och klippt till mönster
Klippt ut i dubbelt tyg
Sytt raksöm runt om babynestet med tyget räta mot räta från mitten på den ena flärpen till mitten på den andra så man kan vända ut och in på babynestet.
Sytt fast snedslå runt babynestet som täcker sömen. Där ska anoraksnöret träs i sen.
Så ser det ut nu.

Nästa moment blir att klippa till och sy fast plattvadd till "liggplattan"

Lugn och ro!


Än så länge saknar jag inte gofisen. Nu kan jag ägna mig fullt ut åt Thilde. Igår va Thilde missnöjd från morgon till kväll men idag har det varit lite bättre. Stackarn, jag tror hon har kolik :-( Hon hade lite magknip imorse men sen somnade hon i 1,5 timme. Mamma tyckte jag skulle pröva någon dag A är hemma och kan ta gofisen att ge ersättning hela dagen och jag pumpar ut varje måltid för att se om hon mår bättre av ersättning. Då vet man om det är min mjölk hon inte tål eller om det är kolik. Jag funderar på om det kanske inte är tillräckligt med laktosfritt utan kanske ska utesluta mjölkprodukter helt? Uteslutit lök har jag gjort från och med idag. Jag lagade spagetti och köttfärssås när Thilde sov förut utan lök.  Jag kan ha ätit för stark mat ibland till lunch då jag ätit frysta thailådor när  jag inte orkat laga mat. De ska jag sluta med också. Hoppas det löser sig för nu orkar jag inte att justera kosten mer. Då skiter jag snart i amningen. Men det kan ju vara så att hon har kolik och då hjälper det inte med ersättning heller.  Det är bara så jobbigt att inte kunna trösta henne hela tiden då jag har ett till barn och han får knappt någon tid av mig ändå. Nu har han dessutom bara en vecka kvar på dagis sedan har han semester i 5 veckor. A ska bara ha 2 veckor i sommar så 3 veckor får vi klara oss själva. Bara Thilde börjar må bättre så blir det inga problem. Vi får se hur hon mår till veckan. Annars kanske det får bli ersättning nästa helg.
Babynestet börjar bli lite väl trångt. Idag hann jag klippa till och sy sömnen runt om nestet när Thilde sov. Man får ta till vara på de korta tillfällen man får :-) 

Shopping!

 
Det blev en liten tur till Karlstad igår. Svärmor hämtade gofisen på dagis och kunde passa honom i en timma tills jag kom hem vid kl. 15. Vi hann inte så mkt då Thilde ville amma tre gånger på de fyra timmarna vi va där. Hon va inte så nöjd i barnvagnen mellanåt så det blev till att skynda sig. Hon skrek mkt igår också så nu vet jag inte vad mer jag ska dra in på än jordgubbar, choklad och mjölkprodukter? Det va ju bättre några dagar så jag trodde vi löst problemet. Idag har hon inte gjort annat än skrikigt. Synd att inte gofisen får vara på dagis för jag har ingen tid för honom när Thilde är så här. Gofisen ropar på mig " jag har kissat eller jag har spillt" då lägger jag ner Thilde och hinner två steg innan hon börjar skrika. På morgonen är jobbigast för då måste jag få i oss frukost, klä på oss, borsta tänderna och bädda sängen och under tiden ligger Thilde och gallskriker. Jag börjar bli ett nervvrak känner jag. När gofisen va bebis så va han så otroligt nöjd hela tiden så det är då mkt tuffare att ha en onöjd bebis och en trotsig treåring. Nu ligger Thilde vid bröstet där hon alltid vill ligga och gofisen ser på Pippi Långstrump...
 
A åkte iväg med några stycken till Engerdahl i Norge igår. Hans kusin har en stuga uppe på fjället som de ska vandra till och sova. Han kommer inte hem förrän på söndag. Det är första gången jag är själv med barnen på natten. Men inatt ska gofisen sova hos mormor och morfar så då blir det lugnt iaf. Vi får se hur mina nerver mår efter helgen :P jag har iaf handlat hem all mat för det går inte att handla med bägge barnen då gofisen springer iväg och härjar och är högljudd inne i affärer. Han brukar sköta sig bättre om inte lillasyster är med men som ensam vuxen går det inte....
 
I Karlstad blev det shoppat lite till Thilde på rean. Material till ett större babynest då det jag sydde blivit urväxt. Satinband till dopklänningen och så bytte jag ett klädset Thilde fick i present till två storlekar större då vi har hur mkt som helst i 62 och så tänkte jag att om jag tar 74 så passar det senare i höst och vi funderar på att kanske åka till Teneriffa i november :-)
 
Satinband till dopklänningen.


Tre bodys för 100 kr på hm i stl. 74 och så hade de duschcreme för halva priset.
 
 
Kläder på rean allt mellan 30-50 % rabatt på Lindex.
 
Material till ett babynest
 
En söt babyhätta från Kappahl
 
Detta klädset byttes till stl.74
 
På tisdag ska jag till Karlstad och fräscha till mig i håret och träffa Maria så då ska jag fixa det jag inte hann igår. Ska köpa en kylbox man kan koppla i uttaget i bilen på Biltema och en födelsedagspresent till Jolin som fyller 10 år snart. 
 

Slow starter!


Thilde börjar bli tung. 4990 gram vägde hon idag och är nu 57 cm lång. Hon va lite långsam i början men nu följer hon kurvorna. Vikten va t o m lite mer då hon gått upp 490 gram på två veckor.






Promenad!


Idag har det blivit en promenad med Maria och Charlie :-)
Man kan bli trött av värmen ;-)

Cyklat!


Tänk vad kosten kan göra skillnad. Redan efter en dag va Thilde mer nöjd och mindre med skrik. Jag har uteslutit mjölk, choklad och jordgubbar och har köpt laktosfri mjölk. Idag skrek hon ingenting på morgonen och har sovit två timmar i vagnen när gofisen och jag va ute. Gofisen cyklade på sin nya cykel till mormor och morfar i söndags och då hade han inte fått in tekniken riktigt men idag så lärde han sig trampa själv och styra samtidigt :-) förut har han trampat bakåt så det bromsat istället och har inte kunna fokusera sig på att styra så det bärt i diket men idag så gick det väldigt bra. Däremot har potträningen inte gått framåt. Idag har vi avverkat fyra ombyten så nu går tvättmaskinen varm och nu åkte rn blöja på efter lunch. Men vi får inte ge upp. Nya tag imorn igen...
Nu väntar vi på besök av Joel och Camilla.
Igår besökte vi farmor och farfar.

En nöjd och glad Thilde :-)



Plötsligt släpper det!


Vi kör ju utan blöja på gofisen en stund varje dag nu. När jag satt och ammade så sa vi att han är tvungen att kissa antingen på toan, pottan eller ute i gräset om han ska få följa med till mormor och morfar. Då gick A med honom på toan på övervåningen och när de kom ner berättade de att han kissat på toaletten :-) nu måste det väl ha släppt hoppas jag. Han hoppar över pottan och tar toan direkt....

Tog nästan inga bilder igår tråkigt nog. Det va fullt upp ändå. Idag ska jag ändra kosten litegrann då Thilde har ont i magen. Hon skriker väldigt ofta och igår åt jag en del jordgubbar och idag har hon haft väldigt ont i magen trots att vi kör minifom nu. Jag äter också en del choklad som en del kan reagera på. Nu ska jag pröva en vecka utan jordgubbar, choklad och köpa laktosfri mjölk så får vi se om det blir bättre. Det kommer att bli jobbigt att vara utan min dagliga choklad men det kan vara värt ett försök. Det är nog inte kolik hon har heller för hon skriker inte hela tiden utan magknip. 



Jordgubbstårta!


Det blev en tårta denna midsommar också trots mindre tid att hinna med. Bakade bottnarna igår när barnen sov och ändå lyckades jag övergrädda dem lite :P hoppas den blev god ändå. 



Glad midsommar!





Potträning!


Vi tränar varje dag nu att gå utan blöja en stund. Det har gått framåt då han går med på att sätta på sig kalsonger och han har t o m suttit på pottan några gånger men än så länge har han inte gjort något. Men nu får vi inte ge upp utan han ska bli blöjfri på dagen iaf innan sommaren är slut. Idag kom farmor med två par nya kalsonger till honom också.
Det va svårt att få till någon bra bild på honom idag och han tröttnade ganska snabbt så jag hade bara tre bilder att välja mellan och på en blundade han. Vi klädde upp oss lite idag då det var dans runt midsommarstången på dagis. 

Thilde idag 8 veckor gammal:




Solskyddet!


Har glömt visa bild på solskyddet till barnvagnen. Det invigdes idag och fungerade perfekt :-)

Tyget:

Solskyddet:

Så här såg verkligheten ut när jag fotade solskyddet :-)

Gofisen vill gärna vara med :-)

Midsommarklänning!


Igår kom klänningen jag fyndat på ellos. Den passade också och får bli midsommarklänningen i år:



Beach 3014!


Detta inlägg på instagram av Linda Blom kan jag relatera till ;-)



Sniptjärn!


Vi har varit i Sniptjärn i helgen för första gången i år och premiär för Thilde. Det gick bra. Andreas, jag och Thilde sov på loftet och gofisen nere bredvid morfar och Dolly. Gofisen va ute och fiskade i båten med sin pappa, morfar och morbror och fick napp för första gången :-) Thilde och jag stannade kvar uppe i stugan och när gofisen kom tillbaka berättade han att han fått fyra abborrar :-) det va fruktansvärt mkt knott och mygg där nu och gofisen fick fullt med bett i pannan som kliade på honom mkt idag. Tyvärr fortsätter hans snubblande och otur och han lyckades skada sig två  gånger igår som resulterade i en bula i pannan och skrapsår på ben och armar. Idag hände nästa olycka hemma då han skulle stänga en ytterdörr och klämde tummen :-( då blev jag riktigt orolig. Gofisen är rätt tålig och gråter inte i första taget han slår sig men då skrek han som en stucken gris och grät väldigt länge. Det verkar som det gick rätt bra ändå då han kunde böja på tummen. Den gick inte av utan blev klämd vid nagelbandet och blödde där. Han blev skärrad efteråt och ville gå upp och lägga sig efter det. Han fick en festis av oss som tröst och sen följde jag med honom upp och läste saga för honom och då somnade han. Hoppas han inte har ont imorgon....
Thilde och jag myser i soffan medan resten av familjen sover. Det blev sent i säng för oss igår och gofisen vaknade kl. 7 imorse så jag ska strax lägga mig med. Ikväll blir det ingen sömnad för mig...
Conrad ville med farfar hem så han fick bära in Conrad till husse och matte som låg och sov när vi skulle åka hem idag.

Mössa!


Jag har inte fått clipsen jag beställt på nätet än så har inte börjat sy solskyddet till barnvagnen. Därför blev det en mössa igår. Den blev dock inte riktigt som jag ville så jag ska nog sy en till lite större som hon kan ha till hösten. Jag hade bara ett mönster för 3 åringar så jag förminskade den själv. Nästa gång ska jag göra insnitten lite mindre och försöka få till bokstäverna bättre. Det va meningen att jag skulle sätta fast bokstäverna med vlisolin innan de skulle sys fast men jag lyckades inte få klistret att stanna kvar på tyget efter att jag strykit så jag gav upp till slut och sydde på bokstäverna på fri hand och resultatet blev att de blev lite sneda :P  men den duger ändå. Jag glömde även att sicksacka inne i bokstaven D så det gjorde jag efter att mössan blev klar men det syns ju bara inne i mössan... Ska be mamma visa mig nästa gång hur man gör med vlisolinet....så här blev den iaf:



Cupcakes!


Sylusten finns kvar i mig och nu blev det en klänning i stl. 68 till Thilde. Jag passar på att ta lite egentid på kvällarna när barnen sover för på dagarna finns det inte en chans i världen att hinna något annat. Inte ens när gofisen är på dagis för Thilde bara skriker om jag går iväg efter att jag ammat. Hon vill inte vara ensam min lilla kelgris. Det finns iaf mycket tid för att göra inlägg på bloggen, därav kommer inläggen tätt nuförtiden. Jag skriver samtidigt som jag ammar;-)  Men jag får väl vara nöjd ändå för hon sover på nätterna iaf :-) 

Jag köpte en meter av detta söta tyg med cupcakes från jonictextil där jag även köpte kantbanden till haklapparna. Det blev mycket tyg kvar så det kommer att räcka till flera plagg. 
Nästa sömnadsotojekt blir ett solskydd till barnvagnen. 

Thilde Ingrid Anna!


Nu har vi bokat dop. 16:e augusti kl. 14.00 i Fryksände kyrka döps Thilde av samma präst som döpte gofisen och som konfirmerade A. Gofisen döptes 16:e juli, en hel månad innan Thilde. Orsaken till att gofisen döptes så tidigt va att dopklänningen skulle ha blivit för trång om vi väntat för länge. Thilde är lite mindre än gofisen (800 gram mindre vid 6 veckor) och vi hade ingen möjlighet att ha dopet tidigare då vi ska på två bröllop och på semester till västkusten i juli och i början av augusti.
Thilde har nu 56/62 i klädstorlek. Eftersom hon fick så mycket söta kläder i 62 så har jag börjat använda de nu så de inte blir urväxta innan de blivit använda, fast 62 är i största laget än. Denna söta klänning fick Thilde av Sara, Christoffer och Hilma :-) 

Lika?

 
Hittade bilder på gofisen där jag fångade hans leende på bild för första gången ungefär vi samma ålder som Thilde och visst finns det likheter mellan dem. Gofisen hade vid Thildes ålder redan tappat allt hår han hade när han föddes medan Thilde har sitt kvar. Gofisen hade mellanblont hår innan han tappade det medan Thildes är rödbrunt.




Mera haklappar!

När Thilde blir större ska vi matcha varandra när vi bakar :-) nu letar jag tyg till gofisens förkläde. Han vill ha tåg på förklädet och det verkar vara svårt att hitta det motivet på en vaxduk (kan inte förstå varför ;-) )




Thilde ler!


Idag har vi varit på kontroll på BVC igen och nu väger damen 4500 g och är 55 cm lång. Hon följer sina kurvor exemplariskt nu :) Jag slutade pumpa igår så det är andra kvällen hon inte får extra mjölk på flaska. Vi ska tillbaka om två veckor igen så får vi se hur det går då. I natt vaknade hon bara en gång som hon brukar trots att hon inte fått flaskan. Det är superskönt att bara behöva amma en gång. Gofisen vaknade oftast 2 gånger var natt och ville ha mat...
 
Vi får leende av Thilde varje dag nu. Första leendet kom när hon va exakt tre veckor men det är först nu leendena kommer ofta :-) tänk så go en kan va <3



Badar!


Igår blåste A upp gofisens födelsedagspresent från sin farbror och faster och idag har den blivit vattenfylld och invigts:



Uppvaktad!


Gofisen kom precis hem från promenaden och hade plockat en blomma till mig.
En stork kvist ormbunke fick jag. Gofisen vill sätta den i en vas ;-)

Volang på rumpan!


Härlig morgon då A är ute och går med både Dolly och gofisen och jag ammar och pumpar i lugn och ro utan en Theodor som klänger på oss eller tjatar :-) det är lyx det för mig nuförtiden. 


Trött!


Thilde somnade kl. 00 i natt och gofisen vaknade kl. 5 med pappa och gick då upp och höll även mig vaken. Det tyckte inte jag va en bra idé. Dessutom har gofisen varit jobbig idag. Till slut blev jag så arg att jag slet bort Thilde från bröstet och stängde in gofisen i garderoben i ett par minuter. Barnen gallskrek. Thilde blev ju av med bröstet ett par minuter, katastrof :P sen lugnade gofisen ner sig ett litet tag iaf. Räddningen va att gammelmormor kom med hemgjorda köttbullar som vi kokade makaroner till och sen kom farmor och tog med sig gofisen till kyrkogården för att lägga blommor på gammelfarmors grav och då passade Thilde och jag på att sova  :-) nu börjar jag bli människa igen.


Lillasysters napp!


Gofisen har frågat några gånger efter sin napp men som tur är slängde vi dem efter olyckan eftersom han inte ville ha nappen då. Idag kom han på den smarta idéen att man kan ju ta lillasysters napp :P han tyckte dock att den va liten. Tur att Thilde inte är så förtjust i nappen för nu får vi nog gömma undan hennes nappar. 



Förkläden!


Det passar ju bra i detta material då det är bara att torka av med trasa. Jag ritade av gofisens förkläde som är i stl. 104-110. Det sydde jag sedan i det prickiga vaxdukstyget. Sedan sydde jag ett i det blommiga vaxdukstyget där jag förminskade mönstret lite. Det kanske motsvarar stl. 92. Tänk vad mycket man hinner när alla sover här i huset. Annars hinner jag ingenting. Idag har Thilde varit extra kinkig så jag har suttit och ammat i soffan nästan hela tiden gofisen varit på dagis. Hon vill ligga vid bröstet hela tiden :P
Nu tänkte jag försöka hitta något pojkigt vaxdukstyg så ska jag sy ett förkläde till gofisen också. 

Tisdag = Dagisdag


Härlig dag idag. Vi har varit ute på promenad idag och då passade jag på att posta tackkorten. Jag gick ända till mina föräldrar och tillbaka då jag skulle låna lila tråd av mamma. Det börjar gå riktigt bra att promenera nu. Inte vaggar jag mig framåt heller nu ;-) det går dock rätt långsamt men för mig blir det jobbigt ändå.... Nu sitter vi och ammar in i det sista innan vi ska hämta storebror på dagis. 

Jag hann sy lite igår kväll när alla utom jag låg och sov:
Kantbandet ser blått ut på bilden men det är mer lila i verkligheten och matchar prickarna på vaxduken.

Vi kom ut till slut!


Det fortsätter att vara fint väder så då vill man passa på att vara ute. Det tar dock lite tid då Thilde vaknar och vill amma ca 40-60 min på morgonen. Sedan ska det pumpas och gofisen och jag ska ha frukost. Gofisen och Thilde ska kläs på och det ska borstas tänder och byta blöja och sedan avslutar jag med att bädda sängen och ta reda på frukosten. Mellan allt detta så skriker barnen ibland samtidigt och ibland i omgångar. Gofisen ramlar nästan varje dag nuförtiden och Thilde brukar vara nöjd 5-15 min efter amning innan hon börjar skrika och vill ha bröstet igen. Jag får låta henne skrika lite innan jag går till henne för det fungerar inte annars. Man känner sig verkligen otillräcklig. Både jag och Andreas känner att vi är kaotiska familjen nu. Det är faktisk tufft att vara hemna själv med barnen och så skönt när A är hemma eller gofisen sover över hos mormor och morfar. Egentligen är gofisen jobbigast fast Thilde skiker mkt då han fortfarande är i trotsåldern och tycker nog det har varit jobbigt att bli storebror. Ibland känner jag att jag har bra lust att börja jobba igen. Men så länge jag ammar går det inte. Men när jag slutat amma så ska jag nog försöka få hoppa in och jobba lite om det behövs för att få komma hemifrån litegrann. Då kanske man uppskattar mer att vara hemma också. Ska jag vara ärlig så är de 15 timmarna när gofisen är på dagis de bästa på hela veckan tragiskt nog. Önskar jag fick ha honom lite mer på dagis. 25 timmar hade varit lagom för oss....

Idag lyckades jag få Thilde att sova 1,5 timme i vagnen. Hon vaknade till ibland då vagnen stod still men då drog jag den lite på gräsmattan så somnade hon om. Vi tog fram poolen gofisen och jag och hade skoj och blåste lite såpbubblor. Vi hann även äta lunch innan Thilde vaknade. Nu tar vi det lugnt i soffan. Gofisen ser på Pippi Långstrump och jag ammar och skriver detta inlägg :-) så det blev ändå en rätt bra dag idag med bägge barnen. Nu väntar tre lyxiga dagar med gofisen på dagis.



RSS 2.0