Adventskalender!


För andra året i rad kör vi en paketkalender. Den va mkt uppskattad ifjol. I år kommer jag undan med 24 paket. Nästa år blir det dubbelt upp om jag orkar...hittills har jag slått in sju paket:




Bebisgos!


Finns det något bättre än att gosa med sin bebis. Ibland förstår jag de som skaffar stor familj :-) 

Nu börjar det extra stora babynestet snart bli för trångt. Då är det dags att sova i stora spjälsängen :-) i sju månaders tid har hon fått legat mysigt i ett babynest. Bästa vi köpt (sytt) till Thilde. 





Bamse!

 

Åkpåse!


Idag invigde vi åkpåsen då vi hade 6 minusgrader imorse. Vi fick lite snö på oss också när vi va ute på promenad. Vilken lyx att slippa morgonproceduren med gofisen en dag och inte behöva ställa väckarklockan och åka till dagis. Vi sov ända till kl. 8 imorse. 





Grattis!

 
Idag fyller min älskling 32 år och eftersom han inte är hemma så får jag fira honom imorgon istället. Jag har handlat hem till god middag och så ska jag baka tårta imorgon.
Ikväll har jag avlastning eftersom morfar är hemma imorgon så fick gofisen sova över där. Skönt en kväll med bara ett barn. Hade tänkt plocka fram adventsljusstakarna efter bonde söker fru men jag blev fast i soffan istället och nu blev jag så trött att jag tror jag kryper till kojs. Ikväll hann jag se halv åtta hos mig eftersom jag inte behövde natta gofisen. Av en slump så lyckades jag pricka in Elisa som är frisör och bor på Gran Canaria. Hon fixade hår och make up på mig när vi gifte oss där för snart två år sedan. Skoj att se. Därför har jag kollat på tv4play på hela veckans avsnitt :-)
 



Möss!

 
Vi möttes av en trevlig överraskning när vi kom hem efter semestern. På måndag morgon innan A skulle åka iväg på jobb så såg han spår efter möss i källaren. De har ätit på potatisen, vällt några burkar i matkällaren och gnagt på Andreas träningsbänk så det va full golvet med rester från dynan. Det kändes lagom kul att A åkte bort och kommer tillbaka på torsdag. Jag som har massor med tvätt efter semestern och måste besöka källaren rätt ofta :P
Både farmor och gammelmormor kom på besök igår och då passade jag på att åka till granngården utan barn för att köpa råttfällor. Köpte två igår och mamma kom med två på kvällen. När pappa kom med Dolly imorse bad jag honom kolla alla fyra fällorna i källaren och tre av dem hade fått fångst i natt. Pappa fick självklart tömma fällorna också när han ändå va här :-) nu ska jag iväg och köpa två fällor till som granngården skulle få hem idag som innehåller ett medel som varar i fjorton dagar och dessutom är den praktiskt då det är som en klypa så behöver man inte ha kontakt med mössen när man lossar på fällan.
 

Bamsedisco!

 

Hemma igen!

 
Vi har haft en skön semester på Teneriffa. Vädret va över förväntan eftersom det spåddes en del regn innan och "endast" 20-21 grader i skuggan. Vi hade lite varmare än så och inte så mycket regn. Det va mulet och regn två förmiddagar, sedan mestadels sol. A och jag hade tänkt göra en utflykt upp till Tejde som är Spaniens högsta berg men tyvärr blev det inställd pga av snöoväder där uppe. Då va det för sent att hitta någon annan utflykt eftersom det va sista dagen vi va där som vi tänkt åka upp till Tejde så istället tog vi egentid på stranden och lite shopping eftersom vi blivit lovade barnvakt en dag så ville vi utnyttja det :-) Det va enda dagen vi låg stilla på en solsäng i solen eftersom annars fick någon sitta i skuggan med Thilde eller bada med gofisen. Det är fullt upp att åka på semester med två barn men vi hade det bra ändå. Det blev miljöombyte och skönt att inte behöva tvätta, diska och laga mat :-)
 
Gofisen hade väldigt roligt och ville inte åka hem. Han frågade många gånger den sista dagen "varför måste vi åka hem imorgon" "jag vill vara kvar på semester". Dagen då vi skulle åka hem frågade han om han kunde få en sista dag kvar på semestern. Han har haft det så roligt. Badat konstant och ätit glass varje dag. Vi svarade att pengarna är slut så därför måste vi åka hem. Då sa han "då får du åka hem och jobba så att vi kan åka på semester igen" Han tyckte att nästa lördag va lagom att åka på semester igen. Nä, nu är det nog dags att ta ner honom på jorden igen och komma tillbaka till vardagen med gröt till frukost istället för pannkakor. Han fick två tjejkompisar sista dagen när A och jag va på stranden. De va tvillingar och han lekte bara med en åt gången. När den ena systern blev trött då leke han med den andra. Anna frågade gofisen om han skaffat flickvän "det är bara en kompis" hade han svarat. De höll ihop hela dagen, ända fram till minidiscot på kvällen. De badade, åt glass, höll varandra i handen, va på bamseklubb på eftermiddagen och avslutningsvis på minidisco. Gofisen ville inte vara med på någon aktivitet på hela veckan utan nöjde sig med att se på bamse när han gick förbi poolen varje eftermiddag och studera minidiscot på lagom avstånd. Men sista kvällen drog den ena tvillingtjejen med honom på både bamseklubb och minidiscot. Jag trodde aldrig att gofisen skulle dansa ;-) De hade gott inflytande på honom. Jag smygfilmade dem (se inlägget ovan).
 
 

Färdigpackat!

 
Gofisen är hos farmor idag en stund så att jag ska få packa ifred. Thilde sköter sig själv så länge hon får mat med jämna mellanrum och en torr blöja. Hon sover dessutom två lurer per dag. Tyvärr sover hon sämre på natten. Hon vaknar alltid mellan 2-4 och vill ha mat trots att hon får obegränsat med välling på kvällen. När hon väl vaknar på natten tar det 1-1,5 timme innan hon somnar igen. Då pratar hon högt, nästan halvskriker bra länge innan hon somnar om. Nu ska A få ta Thilde varannan natt på semestern så att mamman får sova lite. Vi ska testa en ny metod där vi väcker henne innan vi lägger oss och ger henne lite påfyllning med välling för att se om hon vill sova hela natten. Jag hade kallt räknat med att hon skulle sluta med sina nattmål när hon fick börja med välling. Hon är ett matvrak vår lilla piga :-) 
 
Trodde att vi skulle få plats i två resväskor men jag lyckas inte kapa ner på packningen så istället fick jag en utsliten väska av pappa som jag sedan slänger där nere. Det kommer att bli mycket mindre packning hem då saker som blöjor, mat, tvättlappar och hygienartiklar försvinner. 
Tror ni väskan går igenom tullen? ;-) 
 
Handbagaget:
Vi har även med bärselen i handbagaget då det känns smidigt att bära gofisa i den när vi ska på och av planet.
 
Det enda jag känner att jag borde ha kapat ner på är barnkläder. Jag kanske tog lite väl många ombyten men då slipper jag tvätta. Gofisa har med sig sex klänningar och sju andra ombyten, nästan en klänning för var kväll :-) 
Här är den senaste jag sytt: 
 
 

Ny pose!


Senaste veckorna har gofisa börjat med en ny pose när vi tar kort:
Det kanske är en protest för att mamma tar för mkt kort :-)

Volangleggings!


Innan jag sydde Volangleggingsen till prinsessorna så provsydde jag ett par först för att testa mönstret storleksmässigt och öva på volangerna. Mönstret ändrade jag ingenting på men volangerna satte jag lite tätare. Här är övningsexemplaret:



Balanscykel!

 
 
Gofisen har cyklat mkt i höst på balanscykeln och fått upp balansen rejält så nästa vår ska vi pröva att ta bort stödhjulen på hans cykel. Problemet blir nog inte att han inte lyckas hålla balansen på cykeln utan att vi tar bort stödhjulen som brukar vara på cykeln. Förändringar är inte så populärt hos gofisen :P
 

Gofisa!

 
 

Jobb!


Nu är det klart att jag ska jobba sex dagar runt jul och nyår. Tre dagar i december och tre i januari har jag hittills fått. Sedan kommer jag att jobba när det behövs på fredagar och/eller lördagar. Har sagt till min chef att hon kan ringa om det behövs personal de dagarna eftersom A kommer att jobba mån-tors nu ett bra tag framöver. Om jag får bestämma själv skulle två dagar i månaden vara lagom men jag kommer att tacka ja till allt jag får. Sedan kommer A vara pappaledig någon vecka  till sommaren också. A börjar inte veckopendla förrän efter semestern så då har jag lite tid på mig att ställa in mig mentalt :-) 

Thilde idag:






Nyårsoutfit!

 
Detta ska gofisen ha på sig till jul och nyår. De får även följa med till Teneriffa då vi ska försöka ta julkort på barnen. Lättare sagt än gjort så vi får se hur det går. Gofisen brukar tappa tålamodet efter ett kort och att på det kortet lyckas få Thilde att titta in i kameran och helst le känns som ett omöjligt uppdrag men vi får ta det bästa kortet vi lyckas ta. Det är roligt att skicka bild på barnen som julkort nu när de är små och nu när vi är utomlands så passar vi på att ta julkort i en exotisk miljö :-)
 
 
 
 
 
Thilde kommer att få både en julklänning och en nyårsklänning då mamma ville sy en julklänning som kommer att gå i rött. Sedan har jag redan beställt en nyårsklänning från Lindex och även ett hårband därifrån:
 
 
 
 
 
 

Fars dag!


Hittills har vi firat pappan i hemmet och morfar idag. Lite senare i eftermiddag ska vi till farfar också men nu slappar vi lite i soffan efter maten innan jag ska fortsätta packa. 
Thilde ligger i barnvagnen och sover nu. Till veckan blir det fullt upp då jag tänkte städa huset innan vi åker eftersom det är så skön känsla att komma hem till ett nystädat hus och dessutom behövs det verkligen nu också. Sedan så krävs det en del planering med packningen när man reser med barn. Det verkar som vår livssituation kommer ändras framöver då A ska börja veckopendla eventuellt redan till veckan men det är inte klart än så jag blir gräsänka mån-tor framöver tills jobbet är klart. Annars blir det efter semestern han börjar pendla. Det är tre timmars bilresa till arbetsplatsen enkel väg så det går inte att åka över dagen. Tre nätter varje vecka blir jag ensam med barnen några månader framöver. Det kommer säkert att gå bra men en omställning i början.
Dopklänningen passar fortfarande på Thilde så den ska hon ha på sig när vi tar julkort på Teneriffa och gofisen har jag köpt finkläder på h&m som han ska ha på sig :-)

Docksäng!


Nu har även docksängen som Thilde fått ärva efter Jolin sängkläder. Det blev ett minilapptäcke i Tildatyger som blev över från lapptäcket till spjälsängen. Jag va och hämta brodyr som mamma hade hemma och sydde på runt kudden och täcket:



Dopet!

 
Bilderna från dopet har jag glömt att visa. Tyvärr glömde jag att ta kort på maten. Min mormor hade gjort potatisgratäng och så bjöd vi på rostbiff, pastrami, grönsallad och färsk baguette. Här kommer alla bilderna vi tog:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis!


Idag fyller mamma 53 år och jag har bakat tårta idag när gofisen va på dagis och Thilde sov. Vi ska dit och fira henne ikväll. Gofisen tyckte att mormor skulle önska sig tåg eftersom då kan han leka med det när han är där och hälsar på ;-) det blev dock inget tåg till mormor, hehe. Gofisen hade sagt till fröknarna på dagis idag att mormor fyller år och hon vill inte ha tåg i present. Vi har skrivit önskelista till tomten idag och gofisen vill enbart ha en sak: TÅG 
Det blev en kort lista m a o. Han fick ju sitt stora bord med tågbana förra året i julklapp som han leker med varje dag så nu funderar vi på att köpa honom ett lego duplo tågset som är elektriskt och påminner om en app vi har:


Detta här fick han förra året av oss i julklapp:


Igår satt vi och ritade tåg efter dagis gofisen och jag och då fick jag beröm av gofisen då han sa "du är duktig på att rita tåg mamma" haha, han har inte höga krav iaf :-) tur att man är duktig på någonting iaf :P




Vinterdäck!


I år åkte vi på att köpa nya vinterdäck till bilen. Idag har jag varit till gummiverkstaden med bilen och vi har blivit flera tusenlappar fattigare men nu är vi redo när snön och halkan kommer.



Ebay!


Klänning jag köpte till Thilde på ebay kom till slut. Det tog tre veckor och höll leveranstiden som utlovat. Söt klänning i stl. 86 men ser mer ut som stl. 80



Fällkniv!


Gofisa sitter mer och mer stabilt men vill gärna bli som en fällkniv efter ett tag ;-)



Åkpåse!


Kunde inte motstå denna söta åkpåse från Elodie Details som jag har likadan design på som regnskydd till barnvagnen. Hade gärna velat ha en när gofisen va bebis men då va det så mkt annat som behövdes. Min kompis i Sthlm har likadan och när jag såg hennes så kände jag att jag ville skaffa en likadan till gofisa. Perfekt nu i höst och vinter. Den kommer från Jollyroom och jag slog till förra veckan när de hade 15 % rabatt på hela sortimentet. Idag kom den på posten:



Klädprovning!

 
Vi har ägnat lite tid i veckan åt att prova sommarkläder till mig och mina gofisar för att se vad som passar och vad som är urväxt till semestern. Detta söta set fick gofisa av sin fasters syskon med respektive:
Det är i stl. 74 och passar rätt bra nu. Det får följa med. Frågan är hur vi ska få plats med all packning i två resväskor? Det kanske får bli en tredje eller ta med massor med tvättmedel. Vi kommer ta med all mat till Thilde och blöjor som behövs och vi tänkte även frakta med gofisens simdynor som tar lite plats eftersom vi vet inte om det går att köpa där.

RSS 2.0