Ebay!

 
Det är fler som börjar bli tunnhåriga här hemma. Varje morgon tar jag rollern och tar bort hår ur babynestet. Jag trodde nog att gofisa skulle få behålla sitt hår när det gått så länge men det verkar som vi får en flintisbebis, hehe. Hoppas jag slutar tappa hår snart för det är inte roligt att bli så tunnhårig som jag börjar bli och när jag dessutom har så långt hår ser det inte bra ut. Längtar till frisörbesöket om två veckor.
 
Idag handlade jag för första gången på ebay. Jag va ensam budgivare och vann aktionen på denna söta klänning för 2 dollar och den va dessutom ny. Frakt på 4 dollar tyckte jag va överkomligt dessutom. Jag vet ju inte hur den är i storlek men antagligen blir det att växa i då det är stl. 80 på klänningen och nu har gofisa stl. 68.
 
 
 
 

Tisdag!


Thilde och jag har precis ätit lunch efter långpromenaden. Vi går direkt efter lämning på dagis när man ändå är klädd och iordning och timmarna går ju så snabbt ändå. Ida ä ja tämli sleten i bena (idag är jag rejält sliten i benen) :-) efter att ha gått tre långa promenader tre dagar på raken plus rullskidturen igår men vad gör man inte när man vill bli av med alla 29 kg jag gick upp under graviditeten. Två kg kvar nu som ska bort innan vi ska till Teneriffa i november.
Dagens Thilde:



Borejoggen!


Idag tog jag syskonvagnen och gick en promenad runt Borejoggen med barnen. Bägge barnen sov nästan hela rundan :-) det är riktigt tugnt att dra vagnen då den är tung och klumpig i sig och så låg det 27,5 kg barn i vagnen också. Bra motion blir det iaf. På måndagar har jag dessutom min träningsdag så jag har även åkt 50 min rullskidor nu i eftermiddag så nu känns det i armar och ben.



Långpromenad!


Idag har Thilde och jag varit ute på långpromenad runt Vassjön. Vi va lite "wild and crazy" eftersom vi bytte håll mot hur vi brukar gå och gick motsols istället. Man måste ju våga ta lite risker ibland och chansa lite, haha :-) Det går inte att gå i samma gamla hjulspår hela tiden ;-)
Det va iaf en fin och relativt varm höstdag och vi mötte inte en själ. Enbart ett par bilar åkte om oss. Det passade bra att gå där i skogen med min surströmmingsluktande andedräkt :P ingen som behövde lida. Nu har jag lärt mig något nytt som man tydligen ska göra för att hänga med i tiden. Nämligen en selfie, så här kommer en från promenaden:




Politik!

 

Hemgjord pizza!


Ikväll blir det hemgjord pizza till middag med annan fyllning än vi brukar ha. Det blir en grekisk pizza som jag gjort tzatziki till och en som gofisen gillar med köttfärssås och skinka. 



Vi föräldrar!


När Thilde föddes fick jag en prenumeration på tidningen "vi föräldrar" av min mormor. Då följde det med några gåvor med prenumerationen som kom på brevlådan igår:
Två snuttefiltar, ett påslakanset och bodybutter. Nu kan gofisa ha en snuttefilt på varsin sida när hon sover :-) 

Idag är det ju fredag, vilket innebär att jag är hemma med bägge barnen. När jag ammat klart passar det att vi tar oss ut en stund eftersom Thilde ska sova sin första lur för idag och hon sover väldigt bra i barnvagnen nu. Gofisen vill till skogen säger han så det är nog bäst att bärselen får följa med.

Ha en fin helg!

Föräldramöte!


Denna vecka har det verkligen varit fullt upp. Vi har haft något inbokat varje dag och ikväll stod föräldramöte på schemat. Jag har bara hunnit tränat en gång denna vecka men gått barnvagnspromenader varje dag så rört på mig har jag gjort ändå :-) idag har gofisen tagit skolkort på dagis och det ska bli spännande att se resultatet eftersom han sa att han inte ville va med på kort imorse...
Denna vecka har jag börjat sy på presenterna till prinsessorna jag kommer träffa snart. Det är så himla skoj att sy barnkläder. Även Thilde kommer få en uppsättning såklart. Nu hinner jag inte sy mer förrän på söndag då A och jag försöker umgås på fredagkvällarna när han inte lägger sig så tidigt som han gör på vardagkvällarna. På lördag kväll ska vi träffa Frida och Kristian och äta surströmming. Under dagarna finns inte tiden att sy då barnen och hemmet tar all tid. Eftersom jag inte vill lägga ut bild på presenterna jag sytt så får det bli en bild på linnebodyn och klänningen jag sydde i somras till Thilde som ska med till Teneriffa:

Mina älsklingar:




Vaccination!


Idag har vi varit till BVC och Thilde har fått sin andra vaccination på sin femmånadersdag. Det gick bra och nu får vi hoppas att hon inte får feber. Efter sin första vaccination va hon lite gnällig dagen efter men fick ingen feber. Thilde är numera en stor flicka på 64 cm och 7510 gram. Hon följer sin kurva på längden och huvudomfång men vikten hade hamnat mellan sin kurva och en högre. Det tolkar vi som att hon är en välmående tjej :-) 
Vi har börjat lägga till mer och mer ersättning nu så jag ammar bara mellanåt för att hon ska få lite extra mat och närhet men hon blir aldrig mätt längre på bara bröstmjölk. Det har gått länge ändå det här med amningen med Thilde. Jag är mer än nöjd och är glad att jag kämpade i början när det inte fungerade riktigt. Thilde provsmakar gröt och puré varje morgon nu och så ammar vi efter det. Sedan får hon ersättning under dagen och så ammar jag på eftermiddagen och så avslutar vi med ersättning på kvällen. På natten ammar vi en gång, så ser hennes matrutiner ut nu. Det är faktiskt mestadels skönt att trappa ner amningen men lite sorgligt och lite ångest eftersom jag aldrig kommer uppleva det igen. 

Denna kom på brevlådan idag som jag köpt på en bloppis på instagram för 30 kr som får följa med till Teneriffa:



Tunnhårig!


De senaste veckorna har jag tappat mängder av hår så nu känns det som jag snart är flintis :( det är framförallt när jag tvättat håret och ska borsta ut det som mängder hamnar i hårborsten och jag känner att mitt hår är inte lika fylligt längre. Det är amningens baksida. Nu har jag iaf bokat tid hos min frisör så 14 oktober ska jag kapa av en rejäl bit på längden. Här talar vi i decimeter och inte centimeter :P min frisör ska få fria tyglar så länge jag inte blir kortklippt. Det är ju bara hår och skulle det bli för kort så växer det ju ut igen. Denna höst kommer jag förbli ljus i håret men kommer kanske tona ner det lite i ljushet men det ska fortfarande vara blont. Annars brukar jag varannan höst göra mig mörk men nu känner jag inte för det.
Nu sitter vi alla tre tillsammans på morgonen och äter frukost. Till skillnad mot Thildes första tre månader då Thilde låg och skrek, jag hoppade över frukosten för det blev för stressigt med skriket och gofisen satt jag bredvid och stressade på när han åt. Livet har blivit till det bättre :-)
Thilde i lördags :-) 

Thilde provsmakar gröt!

 

Vilken stil!


Thilde och jag har varit ute på långpromenad mellan regnskurarna. Vi klarade oss nästan hem innan det började regna. När vi kom hem hade gofisen somnat i soffan. Va tvungen att fota honom:
Vilken sovstil
Solen sken inte utan detta kort tog jag förra söndagen då jag promenerade samma runda. 

Smakportion!


Idag har Thilde fått provsmaka lite gröt och fruktpure. Till efterrätt blev det bröstmjölk :-) Det hamnade gröt överallt, på bordet, på kläder, i stolen och på golvet. Har ett svagt minne att storebror va likadan i början eftersom hon är van att suga i sig maten så lapade hon i sig gröten.



Fredag!


Thilde har sovit i 2,5 timme i ett sträck idag. Hon har sovit så lite på dagen i veckan så hon sov nog bara ikapp lite sömn idag. Mormor och gammelmormor kom på besök så då passade gofisen och jag på att cykla.



Idol och sy = egentid!


Sitter i soffan och ser på idol medan resten av familjen sover eller ligger i sängen. Det är så lugnt och skönt. Egentid på hög nivå :-) till helgen kommer A:s bror och hans fru på middag till oss så jag har redan varit och handlat det mesta idag eftersom jag tänkte förbereda lite på fredag så blir det inte så stressigt på lör eftermiddag. Eftersom jag varit förkyld denna vecka så har jag varken promenerat eller tränat så jag har pysslat och fixat här hemna istället när Thilde sovit middag eller A kommit hem. Igår sydde jag upp det sista som fanns kvar av tågtyget och det blev en t-shirt till gofisen som får följa med till Teneriffa. Nästa syprojekt är hemligt då jag misstänker att hen läser bloggen som ska få det så jag får visa i efterhand ;-) det ska bli skoj för det är både något jag sytt förut och känner att jag behärskar och även en utmaning som jag hoppas ska bli bra. Jag har en bild i huvudet på resultatet så hoppas jag det åtminstone kommer att bli hälften så bra om jag ska kunna ge bort det.

Tågt-shirt:



Gofisa!

Det går åt dregglisar här hemma så igår sydde jag denna med spets och nu har mamma lärt mig hur man slår i tryckknappar så nu fixar jag det nog själv framöver :-)


Dockvagga!

 
Idag fick Thilde och jag A:s förkylning :-( Thilde sov dåligt i natt och vaknade imorse och va snorig. Hon har dessutom varit lite gnällig och vill gärna sitta i famn idag. Själv hade jag halsont imorse och under eftermiddagen/kvällen kom snuvan, Nu är det bara gofisen som är frisk. Hoppas det blir en kortvarig förkylning utan feber och hosta för då brukar det inte vara så långvarigt.
 
Sängkläderna till dockvaggan blev klar förra veckan. Nu fattas bara en liten docka :-)
 
 
 
 
 

 
 
 

Val!

 
Idag avgörs det. Både A och jag har förtidsröstat på biblioteket så vi har inte behövt åka till någon vallokal idag. Det ska bli spännande att se resultatet ikväll eftersom det verkar vara rätt jämnt.
 
Gofisen sov hos sin mormor och morfar i natt. Idag mötte vi upp dem på mârten så det har blivit en tur varje dag. Vi tyckte att gofisen fått åka tillräckligt med karuseller på fredag och lördag men idag skämde gammelmormor, mormor och morfar bort honom så han fick åka fyra stycken till. Han hade t o m åkt äppelmasken med morfar som är lite läskigare än de andra han åkt. Vi hade inte mött upp dem när han åkte den karusellen så vi missade det men det hade gått bra. Det är som en minibergochdalbana. 
 
Det blev även lite shoppat idag med:
Presentpapper
Tyg och sytillbehör
Dagens middag blev fiskbullar med äggsås och potatis, billigt och nyttigt. 

Mârten!

 
Då va det martenshelga hemma i Torsby. Det va rena julafton för gofisen. Han har haft det så roligt igår och idag. Förra året ville han inte åka några karuseller men i år fick vi begränsa oss istället. Hade han fått bestämma hade han varit kvar än. Vi tog med paraplyvagnen åt honom och drog honom i på hemvägen och då somnade han. A är bottenförkyld men vi andra är friska men han orkade med en tur ändå. Annars har vi shoppat strumpor, möltsylt, godis, älgkorv, heliumballong till gofisen, vintervantar till gofisen och fryspåsar och söta bullformar. 
Denna karusell fick gofisen sällskap av en flicka. Vi hörde att han frågade henne i karusellen om hon ville följa med och åka rutschkana sen :-) jag tror inte att han fick något svar, hehe.



Äppelcidern klar!


Man tager vad man haver i flaskväg. Cidern är ljummen nu så vi tänkte provsmaka imorn kväll. Jäsningen ska tydligen ha resulterat i att alkoholhalten blivit ca 4,5 % 



Äppelcider!


Ikväll har vi silat av äpplena och nu håller vi på och värmer med socker. Sedan är det bara att ha i citronsyra och låta svalna. Det blev hela fem liter äppelcider totalt. Det ska bli spännande att smaka :-)



Foto!


Igår kunde vi hämta förstorningen på Thilde så nu har vi bägge barnens fotografi hängandes på varsin sida fönstret i vardagsrummet.

Thilde:
Theodor:
Gofisen ville också fotografera som mamma :-)

Höst!

 
Nu välkomnar jag hösten och bytte igår gardiner i vardagsrummet från vita till lila för att få lite höstigare känsla.
Dessutom åkte gofisens tågbord ner i vardagsrummet så han ska ha något att leka med i vardagsrummet där vi oftast "hänger". Då fick det bli favoritleksaken och gofisen va överlycklig igår kväll och ville inte gå och lägga sig, Appropå nattning så fungerar det riktigt bra nu med det. Han har sovit i sin säng själv nu sedan efter dopet och vaknar sällan heller under natten så han sover där hela natten. Han vill dock att någon ska finnas i närheten när vi går ut ur rummet efter nattningen så det är alltid någon i rummet bredvid tills han somnat. Då känner han sig trygg :-) Min duktiga älskade gofis <3

 

Bakning!

 
Denna vecka och förra veckan så har jag bakat en del. Både beprövade och nya recept har jag bakat. Förra veckan blev det lejlas kärleksmums och mjölkchokladkakor. Kärleksmumsen har jag bakat förut och lejla har det bästa receptet tycker jag och det finns på hennes hemsida.
Lejla hade även ett gammalt recept på kärleksmums som jag skrivit ut för länge sen men jag hittade det inte på nätet. Det är exakt samma grundrecept men istället för mörk choklad så hade hon marabou knäckchoklad både i kakan och i glasyren. Marabou knäckchoklad tillverkas tyvärr inte längre men jag tycker att det går lika bra med marabou dajmchoklad. 
Sedan bakade jag dessa goda kakor ur tidningen hembakat:
De blev en hit och kommer att bakas igen.
 
Igår blev det bullar och idag testade jag två recept från jennysmatblogg som blev super goda. De va bland de godaste småkakor jag ätit. Jag kan varmt rekommendera att läsa hennes blogg. Hon lagar så mkt god mat och bakar så mkt gott :-) www.jennysmatblogg.damernasvarld.se
 
Det va samma grund på kakorna jag bakade men jag prövade två olika fyllningar. Dena ena med dumle och den andra med nutella och jag kan inte säga vilken som blev godast för det gick inte att välja. Bägge va supergoda.
 
 


Bilderna är tagna från hennes blogg och där finns hela receptet. Hon hade även gjort en variant med marshmallowsfyllning och det blev säkert gott det med. 
 
Nu ligger iaf allt i frysen och jag ska försöka att låta bli att nalla av dem och bara ta upp när vi får besök ;-)

Dockvagga!


Nu är dockvaggan färdigmålad och mitt nästa projekt blir att sy sängkläder till vaggan. Jag har kvar Tildatyg från Panduro så jag kommer att ta av det. Bild kommer sen när det är färdigt men här kommer en bild på vaggan och tygen till sängkläderna:



Tänder på G?


Senaste två veckorna har Thilde dreglat väldigt mkt och gnäger på allt hon får tag på. Jag misstänker att första tanden är på gång. Gofisen fick sin första när han va 6 månader.

Fem tecken på tandsprickning:





Fika!


Bullbaket gick inte riktigt enligt planerna. Thilde ville inte sova men som tur va kom gammelmormor och hälsade på oss och höll Thilde sällskap. Hon va lite gnällig. Trodde till slut hon va hungrig när hon bara sov korta perioder. Jag hade ammat henne tätt men tänkte att jag kanske har mindre med mjölk. Då gjorde jag iordning ersättning till henne och då somnade hon innan jag hann he henne så hon va nog inte hungrig..,. Nu är det lugnt här hemma då Thilde fortfarande sover och gofisen ser på tv då han blev trött efter maten. Nu ska jag provsmaka en bulle till kaffet. Det går inte så jätte bra med dieten förra veckan och denna vecka då jag bakat massor då frysen va tom :P men jag har iaf inte gått upp utan stått still i vikt i två veckor nu. 4 kg kvar tills alla graviditetskilona är borta. Ikväll är min träningsdag men jag känner mig inte så sugen i detta väder. Kanske går ner i källaren och crosstrainar istället :-)



Bullbak!


Idag är det grått och regnigt ute och då passar det bra att fylla på frysen med kaffebröd. Degen är på jäsning och jag hoppas tajma in så Thilde sover middag när bullarna ska bakas ut. Gofisen får vara med och hjälpa (stjälpa) mig :P



Pasta med fläskfilé!


Detta blir fredagsmiddagen idag. Vi tog dock gul lök istället för röd och papadelle istället för pipe regate. Det ska bli spännande om det smakat gott. Hittade receptet på nätet igår.





Garaget!


Det ser ut som ett bombnedslag i vårat garage. Vi har för mkt grejor helt enkelt. Gofisen har fått så mkt leksaker och så har vi fyra olika barnvagnar, skidor, vallaställ, dynor, grill, gräsklippare, pulkor, bob, cyklar etc. Vi kan aldrig ha våran bil i garaget för det står för mkt saker i vägen. A vill göra sig av med en del medan jag tycker att det är bättre att vi väntar tills Theodor och Thilde lekt färdigt med grejorna. 
En vanlig barnvagn som vi haft första tiden på Theodor som nu Thilde ligger i,  en syskonvagn, en sulky och en paraplyvagn. Men vi använder alla fyra så då känns det dumt att göra sig av med någon än. När Thilde börjar dagis kommer en vagn att stå där som hon kommer att sova middag i. Då är det nog läge att sälja syskonvagnen också så då blir det två vagnar mindre här hemma.



John Legend!


Lyxproblem!

 
I min blogg skriver jag mestadels om det positiva i mitt liv som mina barn och familj och det roliga jag gör som sömnad, bakning och träning. Jag kan ibland brottas med tankar som att jag inte gillar mina volanger och tigerränder på magen efter graviditeterna eller hängiga bröst efter aminingen eller mina kraftiga lår och rumpa. Det är egentligen oväsentligt och ytligt i det stora hela. Jag ska vara glad att jag har lår överhuvudtaget för det är inte en självklarhet för alla. Det enda som har betydelse är mina barn, familj och vänner. Med tanke på allt som händer här i världen så inser jag hur fruktansvärt bra jag har det. Det händer så mycket hemsk dagligen i världen som påverkar så många människors liv. Man blir nästan knäckt av att se på nyheterna nuförtiden. Idag intervjuade de en kvinna som flytt från Isisgruppen i Irak. Hon hade fött barn under flykten och blev tvungen att gå i 8 dagar direkt efter förlossningen. Det va antingen leva eller dö sa hon. En annan kvinna hade förlorat två barn under flykten och va i chocktillstånd. Det gör ont i en att se hur verkligen ser ut i världen.  I måndags såg jag en dokumentär om Estoniakatastrofen och tänk så många som miste livet där och så många familjer som drabbades av sorg. I veckan blev man påmind om den man som knivskar en 5-årig flicka till döds i Arvika 2003. Hur överlever man något sådant som förälder? Alla krig i världen som skördar så många liv, så mycket elände. Efter att jag blivit mamma så har jag blivit så mycket mer orolig av mig. Därför är jag så tacksam att jag och min familj bor i väldens bästa land och jag kommer att ha möjlighet att ge dem en trygg uppväxt. Nu är det snart val och jag har nästan bestämt mig hur jag ska rösta. Jag kan säga att det garanterat inte kommer bli Sverigedemokraterna.Det har alltid varit självklart vilket block jag kommer att rösta på men inom det har det varierat de gånger jag röstat. Även fast man bor i världens bästa land så kan det alltid bli bättre. För mig är det viktigt att alla ska behandlas lika och minska klyftorna i samhället. Ju mer vi privatiserar desto mer ökar klyftorna och till slut kommer bara de som har mest pengar ha råd med sjukvård. Vilket äckligt samhälle va? Alla ska ha rätt till bra sjukvård. Sänker man skatterna så måste man göra indragningar och det leder till sämre vård, skola, äldreomsorg etc. Är man sjuk eller arbetslös så ska det finnas en trygghet. Man ska inte bli utförsäkrad efter ett år om man fortfarande är sjuk. Ni hör på mitt resonemang vilket block jag röstar på. Men jag respekterar att andra tycker olika.
 
Tack för titten!
 
 
 
 
Fyra generationer. Imorgon ska mamma opereras för sin sjukdom "Crohns" Nu håller vi tummarna att allt går bra. På fredag tänkte vi åka och hälsa på om hon mår så pass bra att hon orkar ta emot besök.

Babysim!




Det hade varit skoj att få gå på babysim med Thilde. Idag va det en annons i Torsbybladet att de drar igång igen. När jag va föräldraledig med gofisen fanns ingen möjlighet att gå på babysim då jag tror att hon som höll i det va föräldraledig. Nu finns det möjlighet att gå men nu är jag tvåbarnsmamma och hämtar gofisen på dagis kl. 14 tis-tor. Synd att det skulle krocka. Hade hoppats att det skulle vara på förmiddagen när gofisen är på dagis. Vi får sysselsätta oss med långpromenader istället när gofisen är på dagis. Inte fel det heller.

Körkort!


Har fixat nytt kort till körkortet och idag ska jag till optikern på synkontroll sedan är det bara att skicka in och vänta om jag nu klarar syntestet. Nu kommer även hårfärgen att stämma. Jag va brunett när jag tog körkort och har hunnit byta färg så det stämt ett par gånger men mestadels av tiden är jag blondin...

Igår hämtade vi korten hos fotografen men förstorningarna fick vi inte med oss hem eftersom vi väntar på ramar som han beställt. 
Hehe, snyggt att jag blev med i bakgrunden (inte) :P
Mina älsklingar <3

När gofisen såg korten ville han hålla Thilde igen och det går lite lättare nu när hon blivit så stabil:
Gofisen och gofisa <3

Blandat!


Denna haklapp sydde jag igår kväll i ett vaxat tyg som jag köpt i en tygaffär i Eskilstuna när vi va där på bröllop för några veckor sedan:

Denna sydde jag idag:
Alla haklapparna hänger nu på gardinstången i vardagsrummet. Än så länge har inte A klagat :-)

Thilde har invigt stolen efter gofisen. Vi förbereder oss inför första måltiden :-) Gofisen tyckte att lillasyster behövde sina leksaker och hämtade dem åt henne.


Gofisen ville också bli med i förregår när jag skulle ut och gå. Tyvärr somnade han och det gick inte att väcka honom så den kvällen somnade han inte förrän kl. 23

Invigt mössan och vantarna.

Innan vi åkte till Charlottenberg i fredags va vi hos gammelmormor. Gofisen leker på golvet och jag byter blöja på Thilde i soffan. 
Ny napphållare i spets. 
Gammelmormor passade Thilde en timma igår så att jag skulle få aktivera gofisen. Vi cyklade först och hälsade på mormor i kommunhuset och sedan en tur till lekparken. Thilde hade bajsat ner sig och gammelmormor när vi varit borta  :P

En rullskidtur blev det för mig igår. Rundan tog två minuter snabbare än förra måndagen så konditionen och styrkan har blivit bättre :-) 

Haklapp!

 
I lördags sålde jag min första haklapp till Patrice Carlsson. Jag hade hängt upp alla sydda på gardinstången i vardagsrummet och hann aldrig ta ner dem innan gästerna kom och det va väl tur det för hon ville köpa en av mig. Jag sydde den igår efter önskemål av vaxduk och kantband. Jag tar 60 kr för de i vaxduk och 70 kr för de i vaxat tyg. 
Denna köpte hon:




RSS 2.0