Möhippa!

 
I helgen har jag varit på möhippa i Sthlm för fina Sara som är barndomskompis som numera bor i Sthlm. Sara och Mattias ska gifta sig uppe på Haverö som ligger utanför Ånge i Medelpad i augusti. Här kommer lite bilder:
 
Maria och jag åkte redan på fredag eftermiddag för att hippan började tidigt på lördag. Vi mötte upp möhippehänget vid Odenplan där vi överraskade Sara och drack ett glas bubbel. Därefter blev det koreansk dans. Jag har dålig koordinationsförmåga och det gick så snabbt mellan stegen så det såg nog roligt ut när jag dansade. De flesta såg roliga ut och tyckte nog det var svårt haha :-) Jag ställde mig långt bak.  Sara va superduktig iaf :-) 
Efter dansen gick vi till en park och åt lunch och drack vin. Vädret var toppen, solen sken och inte ett moln och det var riktigt varmt. Sedan åkte vi vidare långt väst från Sthlm ut mot vattnet vid Mälaren. Byn hette Färingsö och låg ute på Ekerö. Där hade vi hyrt en stor stuga och hade aktiviteter och åt god mat och drack vin :-) Sara verkade super nöjd med sin dag och nu ser vi fram emot bröllopet i augusti. Vi har fått barnvakt så då kommer det att bli som en minisemester. 
Just det, sista bilden är två ankor som alla hjälptes åt att måla under kvällen. Det är tydligen en tradition i Sydkorea att ha ett ankpar utanför sovrumsdörren efter att man har gift sig. De ska stå ställda mot varandra och symboliserar ett harmoniskt äktenskap. Vid gräl kan man vända antingen den ena ankan eller bägge från varandra och då behöver inte mannen komma in i sovrummet utan får sova på soffan. Har jag förstått det korrekt Sara? ;-)
 

Sparkbilen!


Gofisa har börjat intressera sig för sin ettårspresent. Ibland hjälper vi henne på sparkbilen och håller i henne så hon får åka lite <3God förmiddag!

Kl. 6.05, 6.40, 6.00, 5.20 och 6.20 har fröken Thilde vaknat denna vecka :P onödigt tidigt tycker jag. Nu är det t o m sovmorgon om man får sova till kl. 7
Är sömn en bristvara hos alla föräldrar? Erfarenheten jag har med två barn så tycker jag att det är jobbigare denna period när något av barnen vaknar väldigt tidigt jämfört med att behöva gå upp på natten och amma. Thilde låg ju bredvid mig i sängen och jag halvsov när ammade och då sov hon längre på morgonen än hon gör nu. Tisdag-torsdag vaknade vi alltid av väckarklockan kl. 7 eftersom gofisen skulle vara på dagis kl. 9 medan de andra dagarna i veckan kunde vi sova bortemot kl. 8 :-) därför kände jag mig mer utvilad då än nu när vi är uppe vid 5-tiden ibland. Jag behöver iaf inte prestera något om dagarna nu så det kommer bli värre när jag börjar jobba. Hoppas att gofisa följer storebrors mönster med sömn för han vaknade också väldigt tidigt mellan 1 år och 8 månader framåt. Sedan började han sova längre på morgnarna :-) 

Rörigt!

Så här brukar det se ut hos oss men när det kommer gäster plockar jag alltid ihop innan men ibland hinner barnen dra fram leksakerna igen innan gästerna kommer :P
så här ser det ut varje dag hos oss och även i andra rum. Jag gillar inte att ha rörigt omkring mig men sedan jag fick barn har jag fått acceptera att det måste se ut så. Det är ingen idé att plocka hela tiden eftersom det kommer lika snabbt att vara lika rörigt igen. Gränsen går ibland när jag skadar mig på leksaker som ligger på golvet överallt. Vi borde egentligen ställa högre krav på att gofisen ska plocka ihop efter sig men han skyller på lillasyster och att hålla på och tjata orkar vi inte när vi är trötta själva på kvällen och så tar det ju evigheter så vi prioriterar att få honom i säng tidigare istället. Det är inte alltid lätt att vara en bra förälder utan ibland handlar det om att överleva också för det är verkligen tufft att ha småbarn. Ibland är gofisen duktig att plocka ihop, speciellt om jag säger att vi måste plocka ihop innan vi kan åka iväg tex. till mormor och morfar eller åka och handla mat. Då blir det fart på honom :-) Men att plocka ihop för att få gå och lägga sig det biter inte så bra :P 

Nya skor!

 
Idag kom skorna jag beställt från sarenza som jag ska ha på bröllopet vi ska på i sommar. Jag valde ett par som skulle vara sköna på fötterna som är extra viktigt nu när jag har känningar i fötterna igen. Det hade säkert varit snyggt med ett par pumps till min spetsklänning men det hade garanterat mina fötter protesterat mot. Istället blev det ett par diskreta sandaler. De är hur sköna som helst på foten och är inte så festliga av sig som tex. högklackade skor är så därför kommer jag att kunna använda dem till vardags senare. De är beiga och jag har även beställt en beige väska som jag hoppas blir bra till den gammelrosa spetsklänningen.
Bilder från www.sarenza.se 

Landslaget!

 
När jag tränade rullskidor igår så åkte jag på utterbyvägen då den är lagom kuperad och lugnt med trafik. När jag är framme vid Heidruns café i Fensbol så parkerar landslagsbilen och en buss där och jag ser Charlotte Kalla. Jag vill ju inte glo så jag kollar inte vilka landslagsåkare som är här. Jag tror de brukar ha landslagsläger i Torsby veckan efter midsommar. Jag åker förbi dem då de håller på att sätta på sig utrustningen och tror att de kanske ska åka Hovfjällsrace åt andra hållet. Men en stund senare så swishar herrarna i landslaget förbi mig. Det såg nog ut som jag parkerat i jämförelse med dem :P De körde stakintervaller och landslagsbilen tutade när de skulle sluta sina intervaller. En bit senare så startar deras nästa intervall och jag är precis ikapp innan de åker iväg som raketer igen. "Nu har du en fin rygg att hänga på" säger landslagstränare Rikard Grip till mig. Efter han avslutat meningen är åkarna redan ur sikte. Sedan såg jag dem inte mer. #vasaloppet2016 #detgårbranu #kännermigstark  haha
Dessa pjäxor har bytts ut mot dessa:
Super nöjd 

Min utrustning har verkligen dammats av i år. Jag har glömt att skriva om en rullskidtur jag gjorde i början av april som hade kunna slutat illa. Ca 5 km från Torsby (jag var på väg bortöver på lekvattnetsvägen) så helt plötslig lossnar ena rullskidan vid Torsbysjöarna. Som tur är det efter en nedförsbacke så det är helt platt så det går lätt att bromsa upp med springsteg med ena foten och glidandes på andra :P Min ena bindning gick sönder, kanske inte så konstigt när de är från början av högstadietiden så den hade rostat sönder. Om det hänt i en nedförbacke hade jag ramlat. Mobiltelefon hade jag inte med mig så jag knackade på två stugor för att låna en telefon men ingen hemma. Det är stora avstånd mellan stugorna i början så när ingen är hemma i andra stugan så har jag gått mer än halvvägs till bilen så då kunde det kvitta tyckte jag. Det är ingen hit att gå 5 km i pjäxor och bilarna åker så fort att jag fick hålla mig i branta diken ibland. Nu har jag fått nya bindnngar på mina rullskidor utav min peronliga sponsor pappa så nu vet jag inte vad mer som kan behövas bytas ut. Borde klara mig till Vasaloppet. Längskidåkning är en väldigt dyr sport och passar inte en föräldraledigs plånbok. Synd att det är en så materiell sport med dyr utrustning, vallor etc. Bara startavgiften till Vasaloppet kostade 1600 kr. 

Spjälsängen!

Gofisen ropade från övervåningen igår "jag kan inte komma upp" Gofisa hade vaknat och då hade storebror klättrat i sängen för att sitta bredvid lillasyster. Här sitter de bra så har jag full koll på dem ;-)Nya pjäxor!


Thilde och jag gick upp kl. 6 och gofisen sover än. Gofisen har gått in för att ha sommarlov och sover till 8-9 på morgnarna. Synd att inte lillasyster kunde ta efter där :P 
Då var midsommarhelgen över för detta år. På midsommarafton hade A och jag sexårsdag och har varit förlovade i fem år. Jag kom på det på kvällen och var tvungen att kolla i förlovningsringen om det verkligen va den 19:e juni vi förlovade oss, hehe :-)

Det har ju blivit dåligt med träning för mig på sistone pga att jag fått tillbaka fotproblemen jag hade för 4-5 år sedan. Jag har mortons neuralgi. När gofisen va en månad gammal fick jag komma till en ortoped som ställde diagnosen och han gav mig en injektion med kortison i foten. Ca 50 % har effekt av kortisonet. Skulle det inte hjälpa så skulle det bli operation. Lyckligtvis så hade det effekt på mig då jag varit smärtfri i fyra år. Nu har jag ont igen och har skickat in en egen vårdbegäran om en ny kortisoninjektion. För mig är det viktigt att tänka på vad jag använder för skor. De ska vara breda framtill så det inte klämmer ihop framfoten och nerven hamnar i kläm. Jag har varit ganska noga med det de senaste åren men mina pjäxor har inte varit bra. De är så hårda i sulan och smala framtill och jag tror det är det som utlöst smärtan igen nu när jag tränat en del rullskidor. Jag har egentligen aldrig varit riktigt nöjd med mina gamla pjäxor. Förra veckan åkte pappa och jag till skidtunneln och prövade pjäxor och jag hittade ett par supersköna pjäxor som va breda vid tånarna. Igår invigde jag dem och åkte en timme rullskidor i Valberget och fick inte ont. Nu vet jag ju inte hur långpass skulle kännas men det är ett bra tecken att jag kunde åka en timme iaf :-) fötterna är lite bättre efter att ha vilat två veckor så vi får se hur det utvecklas framöver. Jag vill så gärna åka Vasaloppet nästa år.

Mina nya pjäxor:
Det blev madshus. Jag har alltid haft Alpina tidigare och har varit nöjd förutom den modell jag fick i julklapp julen 2009. De kanske är bättre nu men denna pjäxa kände jag direkt va skön på foten och passar för mina fotbesvär.
Tack mamma och pappa för pjäxorna ;-)

Midsommardagen!


A gick upp med gofisa 06.30 imorse medan gofisen och jag sov till kl. 9. A har fått sova middag idag på dagen istället och så ska jag ta bägge barnen imorgon så han får sova lite längre en morgon. För mig är det viktigt att det ska vara hyfsat rättvist eller jämlikt. Även om vi inte delar på alla sysslor på hälften så gör vi lika mkt här hemma. 

Idag har vi tagit det lugnt. Solen kikade fram på förmiddagen och en stund på dagen så då åkte nalle puh poolen fram till gofisens glädje. Vädret blev sämre på eftermiddagen och vi har fått enormt mkt mygg här hemma så vi höll oss inomhus då.  Gofisen höll på att klättra på väggarna så vi åkte en tur till mormor och morfar på eftermiddagen. Min plan va att klippa till babynestet där eftersom inte gofisa var med och gofisen behövde jag inte underhålla. Då tog morfar med sig gofisen till Valberget och de gick ända upp i tornet. Då hann jag lite mer på babynestet än jag tänkt :-) Först korrigerade jag mönstret då jag tänkte sy en mellanstorlek jämfört med de två babynest jag sytt tidigare. Sedan klippte jag ut och sydde ihop nestet och hann även sy kantbandet runt om och det blev även en extra detalj på det i form av ett brodyrband. Nästa steg blir att klippa till plattvadd till botten på babynestet och sy fast. Då ska jag låna mammas övermatningspressafot eftersom det blir så många och tjocka lager att sy genom.

Grundmönstret kommer från stoff och stil. Det första babynestet jag gjorde var urväxt efter två månader och det andra extra stora kunde gofisa använda ända till ett årsålder. Min förhoppning är att denna storlek ska kunna användas i ca sex månader. Min kompis får utvärdera storleken :-)

Gofisa ikväll:

Hon är förtjust i att borsta tänderna. Tänk om det kunde hålla i sig :-) 

Stämplar ut!


Gästerna har gått hem nu så nu blir det sänga snabbt som tusan. Håller tummarna att gofisa vaknar senare än 06.20 som hon gjort denna vecka. Jag fick sovmorgon till 7.15 idag innan barnen väckte mig så imorgon är det min tur att gå upp tidigare :P

Sammanfattning av dagen:
- se på Borejoggen hos mina föräldrar (A sprang så vi hejade på honom)
- sillunch hos mina föräldrar
- hem och garnera tårtan
- midsommardans på torget med gofisen
- Frida och Kristian och Maria har varit här ikväll och vi har grillat 
Min lilla frihetsgudinna <3
Dans på torget

God natt från sängen 

Glad midsommar!
Mössa och scarf!


Försökte mig på en fleecefodrad mössa till gofisa att ha i höst. Gjorde den lite större än den hon har nu så att den ska passa i höst. Sedan matchade jag med en scarf i ett Tildatyg från Panduro:


Midsommardrink!

 
Jag skulle vilja bjuda våra vänner på någon drink på midsommarafton imorgon när de kommer men jag är kass på drinkar. Jag kan bara göra white russian och san fransisco. En gång prövade vi att göra en ny drink som jag googlat fram som verkade god men den blev ingen hit. Nu googlade jag igen och hittade denna som jag tyckte verkade supergod så nu har jag varit till systemet och köpt en flaska Prosecco. Spännande om det blir en hiss eller diss :-)
 
Detta mousserande vin köpte jag:


 
 

Tunika!


Förra veckan sydde jag en del och det blev en tunika, en fodrad mössa att ha till hösten och en matchande scarf till Thilde. Mössan är inte klar än då jag väntar på en elastisk spets jag beställt som jag ska ha som en kant nederst på mössan. Här är tunikan:
Tunikan syddes i stl. 92 och det var minsta storleken på detta mönster. Den blev rätt stor så det kommer att dröja innan gofisa kommer kunna använda den. Det ser mer ut som en klänning nu. Jag blev sugen på att sy en mindre men vet inte riktigt hur mkt jag ska förminska mönstret så det känns enklast om jag kunde hitta ett annat mönster som hade mindre storlekar.

Kul

tycker Thilde för nu når jag ännu bättre när jag kan ställa mig upp. Nytt sömnadsprojekt!


Idag kom tyget till babynestet jag ska sy till en vän. Efter midsommar tänkte jag dra igång, då har jag gott om tid på mig :-)Ställer sig upp!


Igår ställde sig gofisa upp i sängen själv för första gången och idag även på golvet utan hjälp:
Hon är snart 14 månader så jag tippar på att hon kommer ta sina första steg om tre månader. Gofisen tog sina första steg på midsommardagen då han var 14 månader gammal. Det verkar som barn fokuserar sig på en sak i taget. Gofisa har fokuserat på att lära sig prata istället för motoriken och det kommer långa ramsor ur munnen på henne väldigt ofta medan många jämngamla till gofisa vi träffat är tysta. Tänk om vi kunde förstå vad hon sa dock. Titta säger hon väldigt ofta och pekar på allt möjligt :-)

Gofisen ville vara med på bild ocksåSommar!


Fint väder idag med så vi tänkte strax lägga gofisa i vagnen och göra iordning fika och så får gofisen cykla till Valberget och äta fika där. Gofisas utslag har spridit sig från magen till halsen, ansikte och armar nu så nu känner vi oss säkra på att det är tredagarsfebern hon fått. Den får nästan alla barn mellan sex månader och två år. Gofisen hade den när han va 1,5 år men hade inte lika hög feber som gofisa haft nu. Bra att hon fick den nu istället för när hon börjat dagis:
Gofisa älskar att titta ut från köksfönstret så nu måste jag verkligen putsa till midsommar :P

Gofisen ville vara med på kort idag och han har verkligen konstiga miner för sig;
Tredagarsfeber?


Idag är gofisa feberfri men är fortfarande inte helt pigg. Igår va en jobbig dag för gofisa så A ställde in fiskandet han tänkt göra igår för en blev tvungen att sitta med gofisa hela tiden då hon var så ledsen så det hade inte gått att vara själv igår kväll. Idag är hon mkt piggare och kan vara på golvet korta stunder utan att bli ledsen och har ätit för första gången sedan i söndags. Lite smörgås och yoghurt gick ner och så fick hon smaka lite av min piggelin när gofisen och jag firade in sommarlovet. 

Hon hade lite utslag på magen idag men jag vet inte om det är av värmen eller om det är tredagarsfebern hon haft? 

Nu har min prins gått på sommarlov och är nu ledig till 10:e augusti:Fortfarande sjuk!


Febern har inte släppt än. Imorse hade gofisa 40,1 graders feber. Hon har aldrig haft så hög feber någon gång. Nu har hon fått Ipren då jag upplever att den sänker febern effektivare än Alvedon. Jag blev osäker hur hög feber och hur länge man ska vänta innan man kontaktar vården då hon är inne på tredje dagen men än så länge är det ingen fara. Hon dricker iaf bra och har inga feberkramper och under 41 grader men om inte febern sjunkit efter fyra dagar ska man söka vård. Det är första gången hon tappat matlusten. Hon har alltid ätit som vanligt under alla förkylningar hon haft. Men det viktigaste är ju att hon dricker och det gör hon i mängder. Hoppas det släpper snart. Hon vill mest sitta i mitt knä nu när hon är sjuk så det blir inte mkt producerat här hemma. Igår blev jag tvungen att tvätta lakan, täcke och madrasskyddet då gofisa spydde efter att hon druckit en flaska juice igår natt. Hon blev väldigt ledsen den korta tiden jag va nere i källaren och hängde tvätt. Jag läste på sjukrådgivningens hemsida att immunförsvaret tränas upp väldigt mkt mellan 7-18 månader och att upp till tolv förkylningar per år är normalt. Feber!


Thilde va kokhet när hon vaknade imorse så jag tog tempen och hennes kroppstemperatur låg på 38,5 grader och hon har ingen matlust idag men har druckit mkt i alla fall. Barnen hostar fortfarande från förra förkylningen så undrar om gofisa fått en ny förkylning nu igen eller om det är samma? Vi tar det lugnt idag. Gofisen och jag va till frisören på morgonen och så kom farmor och passade gofisa. Sedan va vi ute och lekte när gofisa sov middag. Nu kan vi med gott samvete vara inne och ta det lugnt tills gofisen ska på bollek :-)
Fem minuter efter att vi kommit hem ville gofisen tvätta bort färgen i håret:Fjärde tanden!

Denna vecka tittade den fjärde tanden fram på Thilde. Hon får blåbär i gröten nu och tvättmaskinen går varm. Igår måste ha varit årets varmaste dag. Det var riktigt varmt och solen sken men idag regnar det för fullt igen. Vi gjorde iordning lite på altanen igår och hade hoppats på fint väder idag då vi ska ha middagsgäster ikväll men vi sitter nog inomhus istället. 

Gofisa reser sig nästan själv nu och älskar att stå upp. Hon räcker fram händerna och vill hålla i en så hon får stå upp.Thilde!

 
 

Sommar!


Idag är det riktigt fint väder och vi klädde på oss alldeles för mkt kläder när vi gick till dagis imorse. Det kanske är sommaren som är här? Gofisa fick sätta på sig sommarkläder som jag köpt på Lindex så de blir använda innan sommaren är slut och de är urväxta:
Idag är min rygg mkt bättre och jag känner inget i knäet :-) känner lite i ryggen men det blev bättre efter en timmes promenad. 

Traderafynd!

 
15 kr plus frakt 14 kr för denna söta bodysuit från next:
 
 

Ryggont!


De senaste två månaderna har jag börjat få ont i ryggen igen efter att ha varit bra sedan Thilde va två månader och det beror på att Thilde är så tung att bära. När hon närmade sig tio kg så frestade det tydligen på min rygg. Hon går ju inte heller så då måste jag bära henne och det blir extra mycket med andra barnet då jag är mkt mer aktiv och  ska tex iväg till dagis och lämna och hämta. Idag är min rygg riktigt dålig så jag har frågat svärmor om hon kan hämta gofisen på dagis och det skulle hon göra. Min rygg behöver vila men tyvärr går det inte fullt ut med en bebis och min bebis är dessutom extra tung. Nu får gofisa snart lära sig att gå annars sätter jag henne på diet (skämtar såklart) ;-) egentligen borde jag gå ut och gå idag för ryggen men idag har det strålat ut i knät från ryggen så det är inte så roligt att ha ont i både rygg och knä så jag tänker lägga mig i sängen när A kommer hem så får han ta hand om barnen. 

Dagisförberedelser!


Gofisa har fått nya skor:
Nu har hon sandaler, gummistövlar och dessa sneakers så nu är skoförådet komplett inför dagisstarten. Nu letar jag regnställ på Tradera i stl. 80 eftersom gofisens första regnställ i 86 drunknar hon i och kommer inte hinna växa i på så få månader. Hon har två storlekar mindre på skor mot vad gofisen hade vid samma ålder. Skaloveraller har jag i alla storlekar från stl. 86 till 116 så de blir perfekta för gofisa att ärva och de har varit suveräna och omtyckta av personalen på dagis. Perfekt att ha ett fleeceunderställ under när det blir kyligare ute på hösten och de tål vind, dynga och även lite regn, passar utmärkt på dagis. 

När kommer våren?

eller sommaren? Igår blåste det storm här hemma och idag öser regnet ner :P nu måste det vända snart.
svårt att fånga på bild men regnet öser ner just nu.

Chex eller kex!


Här kommer en vägledning i svenska språket ;-)

RSS 2.0