Livet går vidare!

 
En sak som slår mig rätt ofta är att när det händer något som uppmärksammas av media som t.ex flygplanskatastrofen i franska alperna så pratas det om och media rapporterar dagligen i några dagar upp till någon vecka. Man tycker att det är hemsk för de drabbade och fäller t o m någon tår för de anhöriga. Runt juletid förra årets så var det tio år sedan tsunamin inträffade och det uppmärksammades i media och folk mindes och led med alla som upplevt detta och alla anhöriga. Men sen då? Livet går vidare och jag misstänker redan nu att flygplanskatastrofen som inte tas upp längre dagligen av media börjar blekna i folks minnen. Men inte för alla. För de drabbade kommer alltid att minnas. Troligtvis varje dag och kanske varje minut. De kommer aldrig att glömma. Livet går vidare men ingenting är glömt. 
 
Jag försöker uppskatta varje dag över min familj. Jag är lyckligt lottad som fått två friska barn, bor i världens bästa land  och har lyckats skaffa mig en utbildning som givit mig ett tryggt fast jobb. Ibland glömmer man hur lyckligt lottad man är när t.ex barnen vaknar kl. 6 eller när jag har ont i ryggen eller av att det väller över bikinikanten. Det är svårare att få perspektiv när man har det för bra. 
Det finns inget viktigare och mer meningsfullt i mitt liv än dessa två <3



Påskris!


Idag fixade A och gofisen påskris på eftermiddagen. Vi ska även ha på utsidan men jag har inte köpt fjädrar än. Hittade fina påskägg på Ica maxi som fick pryda påskriset inomhus:



Stämpelkakor!


Barnen sover och jag har bakat stämpelkakor för första gången som vi ska bjuda på när barnen fyller år. Hittade ett set med detta på rusta för 29 kr:

Jag använde ett recept på mördegskakor av Leila. Första plåten blev inte lika bra då jag stämplade kakorna efter de blivit färdiggräddade. Då blev trycket så svagt. De andra två plåtarna gjorde jag så här att jag tog ut kakorna efter halva gräddningstiden och stämplade och sedan in i ugnen igen. Då blev trycket mer tydligt. Imorgon kväll ska jag ge macarons en sista chans. Jag byter recept och använder ett recept av madebymaryblogg.blogg.se. Hon har en stor bakblogg och vet vad hon gör och ger många tips. Hon använder sig av sockerlag istället i sitt recept som gör macarons finare i ytan men är mer omständigt såklart :P och så ska jag tänka på alla misstag jag gjorde sist. Lyckas det inte då så kommer jag akdrig mer baka macarons igen :P



Hemma igen!

 
Vi kom hem igår eftermiddag från vår kryssning till Kiel utvilade. Vi orkade mindre än pensionärerna på båten. Vi la oss tidigt på kvällarna och vilade även en stund på dagen både på fredag och lördag. Barnen sliter ut oss :P så skönt att få sova tills man vaknar. Barnen hade vaknat som vanligt runt 6-tiden så jag tror att mormor och morfar va rätt trötta efter en hel helg med barnen. 
Det blev en del shoppat, bla presenter till barnen. Kläder till både mig och A och alkohol. Jag köpte mest vin och A mest öl.
Gofisen fick ett pussel, roliga sugrör och foppatofflor (fejk såklart).
En mimmiryggsäck till gofisa och sommarkläder:
 

Kläder till mig:
Byxor
Topp och en vårjacka:
Kläderna är snyggare än de ser ut på bilderna tycker jag.



Vinter igen!


Det ger sig inte att snöa. Det ska tydligen snöa resten av dygnet och det har nog redan kommit ca 1 dm snö. Synd för nu vill jag ha vår.

Gofisa hamnade i badet idag efter tredje ryggbajset så behövdes det. Vi invigde badkaret för gofisas del då jag tycker hon växt ur baljan nu. Farmor och mormor kommer att ha att göra i helgen om magen fortsätter som den varit denna vecka. Precis som storebror va när han fick tänder. 
Idag har vi tjuvstartat påsken. 
Hittade en fin kruka på Ica maxi i Uppsala som vi ska ha björkris i och pynta med fjädrar.



Snö!


Våren verkar dröja för nu faller snön så det ligger kvar på marken. I föregår åkte jag rullskidor i solsken och idag snöar det. Undrar vad jag ska träna idag: löpning eller stavgångsintervaller? Vi har  hållt oss inomhus idag. Det är skönt att pyssla lite här hemma när gofisa sover middag istället för att alltid vara ute och gå när hon sover. Tvätten är nu fixad och orkidéerna ligger i blöt. Nu vaknar nog strax gofisa och ska äta lunch. 



Macarons!

 
Igår kväll försökte jag mig på att baka macarons för första gången. Tanken var att jag skulle öva inför barnens födelsedagskalas. Nu blev de helt misslyckade så jag tänkte ge det ytterligare ett försök att lyckas annars struntar jag i det. Nu googlar jag på macarons och det finns så mkt tips och ideer om vad man ska och inte ska göra. De flesta är tydligen överens om att det är petigt med mätningen av ingredienser så man ska helst väga för att få exakt. Efter att ha läst om tipsen inser jag att jag gjort en massa misstag så jag ska försöka nästa vecka igen.
 
På fredag åker A och jag iväg på en minisemester över helgen utan barn. Förra helgen när jag var i Uppsala var första natten ifrån Thilde för första gången. Saknade barnen väldigt mkt när jag vaknade söndag morgon och nu ska vi vara två nätter utan barnen, hur ska det gå?  Gofisa är ju 11 månader nu så jag väntade ändå bra länge jämfört med gofisen innan jag sov borta ifrån henne. Gofisen sov hos mormor och morfar första gången redan när han var sex månader.
 
A har fått fast tjänst på tunnplåt från och med 1:a april och börjar på heltid nästa vecka så nu kommer jag bara jobba varannan lördag framöver. Tiden går så fruktansvärt fort och jag ska försöka njuta nu innan jag börjar jobba på allvar i augusti. Fokus kommer vara barnen och träning framöver. Jag är inne på tredje träningsveckan nu och har inte fått träningsvärk denna vecka. Igår blev det 13 km rullskidor på lekvattnetsvägen. Startplatserna till Vasaloppet tog tydligen slut på 84 sekunder i söndags så jag är glad att jag föranmälde mig i A:s namn. Tänk att 15 000 personer kan vara så dumma (inklusive mig själv) att de så gärna vill plåga sig i 90 km :P
 
Så här önskar jag mina macarons kunde se ut nästa gång:
 

Gofisen!


Gofisen har lånat min mobil upptäckte jag när jag skulle lägga in en bild på bloggen. Han lyckades få till en selfie, hehe  ;-)

Även dessa bilder hade han tagit:

Gofisen vill gärna "hjälpa" till att ta kort men vill sällan vara med på bild. Därför passar jag på när han sover ibland ;-)
Min älskade prins blir snart fyra år <3 


Barnkläder!


I vintras köpte jag en del barnkläder till barnen att växa i stl. 80 till gofisa och 116 till gofisen. Nu har jag börjat plocka fram lite av dem även om 80 är väl stort åt gofisa än. Det är verkligen roligt med barnkläder. Jag köper mkt hellre till barnen än till mig själv. 
Detta är en heldräkt från Lindex.

Gofisen har så härliga kommentarer. Imorse sa han "Jag ser Thildes två tänder när hon gaper så stort. Nästa gång då har hon tre tänder." 

God morgon!


Thilde stretchar och gofisen ligger bredvid och sover:



Gofisa!

 
När jag var i Karlstad senast för ca en månad sedan så köpte jag en vårjacka till gofisa. Den invigde vi för ett par veckor sedan när vi handlade mat då det var rätt varmt i solen. Nu fattas bara sjalen :-)



Uppsala!

 
Idag blev det jobb 8.45-18 och imorgon drar jag till Uppsala och hälsar på Åsa och Elin som bor där. Sara kommer upp från Sthlm så det ska bli skoj :-) dessutom barnfri åker jag denna gång. Nu hoppas jag bara inte att det blir halka och snö.... Nu håller jag på att packa och det viktigaste är nu klart, nämligen matsäcken ;-)
Undrar om jag klarar den 40 mil långa resan på detta, haha. 
 
På söndag åker jag förbi och hälsar på Anna-Lena innan jag åker hemåt igen. Synd att det blir så kort tid i Uppsala bara. Önskar jag kunde vara där lite längre. Nostalgi blir det när jag kommer dit. Uppsala kommer alltid vara den staden i Sverige som ligger mig varmast om hjärtat. Kommer att sakna mina gofisar här hemma men de får det bra hemma med sin pappa.
 
Kvällens gofisar:



Var är sovmornarna?


De senaste två månaderna har barnen vaknat tidigare och tidigare. Vi har ju mörk rullgardin så det är inte ljust i rummen. De vaknar runt sex- tiden varje morgon. Aldrig senare än halv sju och i värsta fall 5.15 när pappa går upp :P 
Vi har prövat att natta senare och ge mer välling till gofisa på kvällen men det hjälper inte. När gofisen var bebis gjorde han likadant från han var åtta månader till ett år och åtta månader. Då vaknade han alltid tidigt så det är nog bara att acceptera att det kommer vara så här i en period nu :P
Mitt lilla troll dricker själv nu och hjälper gärna till och äter själv också med lite hjälp :-) 

Vasaloppet 2016!

 
Nu är jag anmäld eller mer korrekt så är A anmäld till Vasaloppet 2016 eftersom han åkt fler än tre gånger de senaste sex åren så har han förtur. Sedan gör jag bara ett namnbyte. Anledningen till att jag gör så är för att ifjol tänkte jag anmäla mig till Vasaloppet och då krashade hemsidan och alla startplatser tog slut på bara några minuter. Jag vill inte chansa att jag lyckas få en startplats på söndag när platserna släpps så denna lösning känns trygg då jag så gärna vill åka Vasaloppet en gång (troligtvis aldrig mer).




Lugnt!

 
Idag har det varit en lugn dag för oss då farmor hämtade gofisen på dagis och han fick följa med henne hem och Thilde sover nu sin andra lur för idag. Vi tog en långpromenad på förmiddagen på 10 km så Dolly har vilat hela eftermiddagen. Jag har haft träningsvärk och skavsår i snart två veckor nu då jag börjat träna igen efter sjukdomsuppehållen. Det har blivit nya rörelser för obefintliga muskler men nu är jag på G. Jag har ett mål om ca ett år och några delmål på vägen. Ikväll ska jag föranmäla mig till Vasaloppet nästa år. Funderar på att även åka tjejvasan när jag ändå kommer vara relativt bra tränad. Då har jag åtta dagar på mig att återhämta mig till Vasaloppet. Men det avvaktar jag med att anmäla mig till utan Vasaloppet är huvudmålet....
 
Jag fick en beställning av en kollega förra veckan på en mössa till hennes barnbarn som jag sydde klart nyss:



Utflykt!

 
Under eftermiddagen har vi hälsat på Annika och Oskar i Bada. Dolly fick vara hos gammelmormor under tiden. Det skiljer bara drygt två månader mellan Theodor och Oskar. Gofisen ville inte åka hem och tyckte att Oskar kunde komma till oss och leka imorgon så de hade m a o haft skoj :-)



Pannband!


Igår kväll fick jag för mig att jag skulle sy ett pannband då det är lite för varmt med mössa men för kallt utan något för öronen när vi är ute på barnvagnspromenader. Det jag äger är så tråkigt och utslitet. Nu slutade det med att jag sydde tre stycken då det första provet inte blev bra och sen sydde jag i två olika tyger så jag kan variera :-)

Vit fleece i det rosa pannbandet och rosa minkytyg i leopardpannbandet. 

Gammelmormor kom precis hit. Hon ska passa gofisen när jag rastar Dolly. Thilde tar jag med mig i barnvagnen. Vi är hundvakt då mina föräldrar är utomlands.

Tulpaner!


Dessa fina tulpaner köpte jag av en kollegas dotter och det är de vackraste tulpaner jag haft:



Söndag!


Gofisas nya klänning jag köpte för ett tag sedan på Kappahl börjar passa nu och idag invigde vi den:
Fin pose :-) <3




Final!


Nu har alla tolv bidrag sjungit i årets Melodifestival och jag har röstat två gånger på Måns och en gång på Mariette. I år känner jag inte 100 % för någon vinnarlåt som jag gjorde ifjol för "Undo" med Sanna Nielsen. Det kvittar mig vem som vinner men av tradition brukar jag alltid rösta några gånger under finalen. Mitt samvete blev några gram lättare dessutom när jag skänkte lite pengar till Radiohjälpen :-) 

Filippa Bark har fått mkt kritik för humorinslagen i årets Melodifestival. Jag tycker tvärtom att hon är rolig. Skämten är så torra att de blir bra. Så för mig är hon årets vinnare.



Inga mera selfies för vi ska ta en groupie!





Svensk farmaci!

 

Selfiepinne!

 

Hej hej vardag!




Nya kuddar!

 
Nu har sovrummet fått nya prydnadskuddar som kommer från hm home. Idag kom ett paket jag beställt från halens med innerkuddar. Jag tycker att kuddarna blir lagom fluffiga om man har innerkuddar som är 5 cm större än kuddfodralet. Dessa kuddfodral är 40x40 cm och innerkuddarna är 45x45 cm.


 
 
De matchar tapeten perfekt.

 

Sjal!


Igår kväll sydde jag en sjal till mig. Gofisa ska även få en i mindre version men jag letar spets som passar så den får vänta lite.



Tidigt!

Gofisen vaknade för en halvtimme sedan och gofisa och jag gick upp för tio minuter sedan. Det blir tidigare och tidigare för var dag. Var ska detta sluta? :P längtar till jag får sova en morgon till kl. Åtta.

Sjukling!


Gofisen har fått feber idag. Chockerande att någon är sjuk i min familj igen va? :P  Han var ute och cyklade på förmiddagen och sedan när han kom in hade han fått feber. Febern har legat på drygt 39 grader så han har legat i soffan framför tv:n i eftermiddag...Gofisa spydde nyss upp middagen så undrar om det beror på att hon håller på att bli sjuk eller om hon inte tålde maten. Det var en ny sorts burkmat hon testade. Jag hade lagt henne för att sova middag men hon ville inte somna. Hon gnällde mer och mer och jag väntade ca tio minuter innan jag gick upp till henne ifall hon skulle somna och då låg hon nedspydd stackaren. Inte konstigt att hon gnällde. Nu sitter vi i soffan och det är strax dags att lägga barnen. A jobbar till kl. 21 ikväll så jag är ensam med barnen.



God morgon!


Här är vi uppe med tuppen. Gofisa vaknade som vanligt vid 6.30 trots att vi höll henne vaken en timme längre igår. Nu väntas fyra timmar i soffan framför tv:n.
Nästa år hoppas jag stå på startlinjen istället.
Gladfisa väntar på gröten.

Kindsjön!


Idag har vi gjort en dagsutflykt upp till Kindsjön i Finnskogen. Hemma har det ju tagit rejält på snön men här hade det inte tinat något större så det var rejält mkt snö. Vi gick ner till sjön och grillade korv och A och gofisen pimplade också:




Egentid!


Spenderas framför symaskinen idag när A kommit hem från jobbet. Det har blivit dåligt med sömnad sedan jag började jobba men nu har jag försökt sätta mig framför symaskinen lite några kvällar denna vecka:
En mössa klar och en till på G:
Jag ska till Uppsala snart och hälsa på kompisar så då vill jag ha med något till deras prinsessor.


Stora tjejen!


Nu kan man säga att Thilde fått tänder. Två stycken på nedre raden kikar fram nu så man ser lite vitt där. Hon har haft svårt att äta mat med för stora bitar. Vi har fått köpa sexmånadersmat fram tills nu som haft purékonsistens. Men de senaste veckorna har vi kunnat öka på så nu kan hon äta de flesta åttamånadersburkarna.




Kladdkaka!


Vad gör man när man blir sötsugen så här på kvällskvisten, jo man bakar kladdkaka ;-) sötsuget hinner gå över dock innan den blir klar men då har vi fika i helgen:
Topping blir smält jappchoklad.


Tänder!


Nu är det inte långt undan förrän två tänder kikar fram på gofisa. Man ser tänderna och de är nästan helt uppe och det är ojämn yta på tandraden. Det förklarar att hon varit dålig i magen senaste dagarna. Storebror reagerade också så när han fick tänder. Gofisen var nog rätt tidig med att få tänder då han hade redan sju tänder vid nio månaders ålder.
Idag ville han inte vara med på bild :P 

Födelsedagspresent!

 
Vi håller på och planerar barnens födelsedagar som närmar sig. Gofisen har vi inte riktigt klart för oss vad vi ska köpa men gofisas presenter är redan klara. Vi funderar på en ny pool till gofisen i liknande modell som han fick förra året som användes så flitigt att det gick hål på flera ställen. Det hade kanske gått att laga det ena hålet men ruschkanan i den gick sönder som inte gick att laga så det får nog bli en ny. Han önskar sig en resväska har han sagt som det ska vara ett flygplan på. Han fick verkligen mersmak när vi var iväg senast och frågar titt som tätt när vi ska åka på semester igen. Mormor och morfar har pratat på att kanske ta med honom på någon sol och badresa framöver så en egen resväska vill han ha då :-)
 
Gofisa kommer att få en rosa gåbil, en aktivitetsleksak som dansar och sjunger som gofisen fick på sin ettårsdag som var otroligt uppskattad men som tyvärr gick sönder och en matservis:
 
 
 

Theodor och Thilde!

Förra tisdagen blev gofisa tio månader och gofisen blev tre år och tio månader. Tänk att gofisa snart fyller ett år. Tiden går så snabbt. Det var ju inte länge sedan hon var nyfödd. 
Gofisen blir hela fyra år snart. Om drygt två år börjar han ju skolan. Även fast det är tufft och jobbigt att vara småbarnsföräldrar så önskar jag ibland att man kunde bromsa tiden.



Hembakat!


Lycka när denna låg i postlådan idag när jag kom hem från jobbet :-)



Klappa händern!

 

Plötsligt händer det!


Nu kan vi dra oss tillbaka:



RSS 2.0