Söndagsmiddag!


Ikväll fick A upp en regnbågsforell på 2,3 kg som svärmor ska laga till söndagsmiddag imorgon (mamma och jag drar på bakluckeloppis imorgon så jag kom undan med att tillaga fisken 😅)
Den ser liten ut på bilden men va riktigt stor så den lär gott och väl räcka till oss fyra vuxna och två barn:



Twixkakor

in the making:

Receptet kommer från jennysmatblogg.se



Lördagsmys!


Gofisen sitter i soffan och äter lördagsmys med mig. Mitt lördagsmys står högt uppe på vägghyllan i tryggt avstånd från barnen. Jag vet inte hur många gånger gofisen vältit ner glas som stått på vardagsrumsbordet :P när det dessutom är rödvin i glasen är det lagom roligt blandat med tusen glasbitar. :P gofisa har dessutom väldigt väldigt väldigt långa armar just nu :P

Thilde går inte att lura längre, hon har upptäckt livets goda:
A är ute och fiskar ikväll så strax måste jag dra igång med nattning av barnen så nu har jag något att sysselsätta mig med närmaste 1,5 timmen. 

Trevlig lördagkväll!

Namnmössa!


Thildes namnmössa är urväxt så då fick jag sy en till :-)



Theodor ska på semester!


Detta sms fick jag av mamma idag:
De bokade igår och åker till Turkiet en vecka i september. Nu kommer gofisen att bli överlycklig när han får veta att han ska ut och resa :-)

Blöjfri!

I tre nätter har gofisen sovit utan blöja och det har gått bra. Han berättade för mig i måndags att han inte hade kissat i blöjan under natten. Då frågade jag honom om han ville pröva att sova utan blöja och det ville han. Så enkelt va det :-) skönt att han inte alltid är så vrång utan han är mer medgörlig för förändringar än han varit tidigare. Igår när jag var till Karlstad passade jag på att köpa plastad frotté för att skydda madrassen för det kommer väl antagligen bli någon olycka framöver. 

Stora och duktiga drängen min:



Seger!

Ikväll vann Sverige en tävling:



Ledning!


Sverige är uppe i ledning:-)



Tårta!


Ikväll ska vi fira pappa som fyller år på måndag och mamma och pappa ska bjuda på middag ikväll och så ska vi se på ESC. Jag har lovat att stå för tårtan så när jag kom hem från jobbet idag garnerade jag tårtan:

Det är tårtbotten som en pinocchiotårta och mellan tårtbottnarna är det vispgrädde, hackad choklad och skivade jordgubbar. Den är somrig och god tårtan. De har börjat sälja jordgubbar på Ica nu som är riktigt söta och goda så då tyckte jag att denna tårta skulle passa ikväll :-)

Gofisen ska få sova över hos mormor och morfar inatt och A kommer att åka hem tidigt efter middagen med Thilde då hela familjen utom jag är bottenförkylda så han orkar inte. Han har haft feber idag och tagit hand om bägge barnen när jag jobbat så det har varit jobbigt. Jag stannar nog kvar och ser hela ESC och cyklar hem sen. Det är sjätte förkylningen sedan julen som barnen har. Det är tusan i mig rekord i täthet mellan förkylningar men nu har gofisen bara tre veckor kvar på dagis innan sommarlovet börjar så då tror jag faktiskt att det kommer lugna ner sig tills september då det drar igång igen. Själv försöker jag träna på mellan förkylningarna inför Vasaloppet nästa år men inte så lätt när förkylningarna kommer så tätt.

Nu håller vi tummarna för Måns och Sverige ikväll. Jag tror på en tredje plats för Sverige. 

Ebay!

Det finns mkt fint på ebay. Nu har jag lärt mig instacollage också :-) Funderar på att köpa någon fin håraccessoar till midsommar.







Teamwork!


Jag städar och Thilde plockar ur:
Här va gofisa och "städade" när jag började dammsuga i sovrummet :P
I den här farten blir städningen kanske klar till midsommar haha

ESC 2015!

 
Efter att ha hört alla bidrag live (förutom the big five och Österrike och Australien) så tycker jag att det är starka bidrag i år, många bra till skillnad mot de senaste åren.
Låtar som föll mig i smaken från semifinal 1 är: Estland, Ryssland och Nederländerna som ej gick till final och Albaniens låt var bra men sångerska sjöng tyvärr falsk så jag hoppas på bättre framträdande i finalen.
Från semifinal 2 så självklart Sverige och Måns, Irland, Tjeckien, Israel och Schweiz.
Mina största favoriter är Sverige (inte alls partisk ;-) ) och Spanien som en svensk varit med och skrivit låten (Thomas G:son)
 

Tredje tanden


kikade fram idag på övre raden :-) nu ska jag skriva ner detta i hennes bok direkt innan jag glömmer bort datumet som jag gjorde senast :P



Gädda!


A var så glad igår när han fick sin första fisk i Fryken. Han fick ingen ifjol när han var ute och fiskade men han är så envis och ger inte upp och igår kväll så fick han upp en gädda på 2,4 kg som åkte i tillbaka sen :-) nu tycker jag han kan dra upp en gös i sommar så har jag lovat att tillaga den. Det är ju så gott med gös. Bildbevis på gäddan:
Stackars gäddan hade varit med om en del. Den hade bitmärken på ryggen och två krokar i sig så frågan om det var en så god gärning att slänga i den tillbaka?

Vardagsbild!




Det är jobbigt nu!

 
Här kommer ett sanningsinlägg om läget just nu:
Jag ska erkänna att jag tycker att åldern 1-1,5 år är fruktansvärt jobbig. Det går inte att slappna av en sekund då gofisa hittar på något bus eller skadar sig. Hon gnäller och gnäller och med gofisens tusen frågor uppe på det gör att det blir rundgång i huvudet (kortslutning snart, haha). Nu har han dessutom kommit in i en period då han inte är lika snäll mot Thilde utan tar ifrån henne hennes saker hon har i handen eller blockerar vägen och hon blir fly förbannad och skriker och gråter och ibland slår hon till storebror. Nu är verkligen friden slut :P Jag skulle vilja jobba nu känner jag men Andreas varken kan eller vill vara hemma så det får bli så här. Vi går om varandra känns det som. Jag jobbar varje lördag så oftast är någon ensam med barnen. Igår somnade gofisen kl. 16.30 när jag va ute och tränade så jag var lagom glad när jag kom hem tillbaka för då förstod jag att han kommer inte komma i säng till kl. 21, vilket han inte gjorde så det var den kvällen. Imorgon har A svurit på att hålla gofisen vaken så han kommer i säng till ESC börjar kl. 21. Igår ställde han ca 10 frågor under varje låt och svarar jag inte så upprepar han samma fråga högre och högre så jag kan inte säga så mkt om låtarna. Ikväll ska jag se på playen efter att jag nattat barnen. Hoppas nu på att barnen sover bra i natt. Livet är tufft när man är småbarnsförälder. Den äldre mannen som A träffade i cafeterian på CSK efter att vi fött Thilde hade tusan mig rätt att ha två barn är tre gånger så jobbigt mot att ha en. Han ville väl att vi skulle veta vad vi väntade oss på en gång, den glädjedödaren :P 
Själv är jag så grinig som ni hör, mitt tålamod är inte det bästa och jag börjar misstänka varför så på fredag åker den jäkla spiralen ut. Jag bara blöder, har humörsväningar och får finnar överallt i ansikte och på kroppen så nu ska det bli bättre snart :D Det gäller att försöka förändra saker som inte är bra och inte bara acceptera läget.
 
Från Thilde var 3 månader till 11 månader har jag haft en fin föräldraledighet och njutit men nu känner jag mig redo för att börja jobba och har inte den minsta jobbångest, tvärtom så ska det bli roligt och att dessutom jobba 75 % som jag ska göra gör att jag kommer få tid för barnen också. A:s och mina arbetstider kommer att fungera perfekt ihop så barnen inte behöver vara så extremt mkt på förskolan, alldeles lagom tycker jag då det kommer bli ca 26 timmar i veckan. Vi fick brev förra veckan om att Thilde fått plats på Vitsippan (fast det hade redan förskollärarna berättat en månad tidigare) och Theo på myran. Vi börjar inskolningen vecka 33 och jag börjar jobba vecka 35 som är 24/8. Nu hoppas vi på en fin sommar som blir bättre än senaste veckorna varit här hemma.
 
Ha en fin kväll!


 

Puffshorts/bloomers!


Det blev kvar tyg från ettårsklänningen som jag tog tillvara på och sydde förra veckan;
De såg gigantiska ut på mönstret så jag sydde i stl. 80 istället för 86 och jämförde med ett par jag köpt och de passade bra så det var rätt beslut. 

Semifinal 1!

Ikväll börjar det, alltså förstå semifinalen i ESC :-) vi har planerat det så att A tar nattningen tis, tor och lör denna vecka så att jag ska få se på tävlingen utan avbrott :-) Måns är med i andra semifinalen på torsdag så då får vi heja extra noga. Jag har följt alla fyra program inför ESC så jag har redan hört alla låtarna. Mina favoriter är: Sverige, Spanien och Australien. Sverige är förhandsfavorit, skulle det bli så att Australien vinner så ska Tyskland arrangera nästa år eftersom de enbart får vara med i år när det är jubileumsår.
Snart reser hon sig själv, måste bara bli lite starkare i armarna ;-) 

Presenter!


Nu har husse och matte hämtat sin Dolly. Barnen och vi vuxna fick presenter som tack för hundvakten:
Gofisa fick en klänning och ett par gummistövlar och gofisen fick en t-shirt och en järnvägsövergång som han är uppe på sitt rum och leker med :-) A och jag fick något drickbart ;-) 
Trevlig lördagkväll!


Konstig kväll!


Gofisen sover över hos morbror och Anna ikväll. Han har varit skeptisk till att sova hos morbror och har hittills bara gjort det en gång trots att vi bor ca 300 meter ifrån varandra. Morbror har frågat honom flera gånger men han har sagt nej. För ett par veckor sedan frågade morbror igen "ska du sova hos morbror snart" nej, svarade gofisen. "Men om morbror köper ett tåg till dig då" då svarade han inte men tydligen har gofisen gått och funderat på detta för när morbror och Anna var här och åt middag förra lördagen så tog han Anna i handen och gick iväg och sa till henne "jag ska sova hos dig och morbror snart, om morbror köper tåg till mig". Haha, han är mutbar nuförtiden gofisen, vilket han inte varit tidigare. A är ute och fiskar och gofisa sover för kvällen så det är så tomt och konstigt här hemma men ändå skönt. Jag ska upp och jobba imorgon och börja en timma tidigare, redan vid 07.45 så det det blir tidigt i säng. 

Gungan är klar och idag flyttade vi ut den efter att A klippt gräset. Gofisa älskade att gunga och tjöt av skratt emellanåt:



Kristi himmelsfärdshelgen!


Igår kom Dolly hit till oss. Vi ska vara hundvakt i två dagar och då har vi problemet att gofisa ska välta ur mat- och vattenskålen i köket. Vi fick ha Thilde i vardagsrummet eller i matstolen i köket så Dolly skulle få äta i fred :P hur gör de som har bebis och hund? 

Thilde är inte riktigt i form då hon är förkyld så hon gnäller och gråter direkt hon blir ensam så att duscha och hänga tvätt gick inte så bra igår. Passade på när hon sov middag istället och satte gofisen framför tv:n. När A kom hem från jobbet så skruvade han bort stödhjulen på gofisens cykel så gick vi ut och prövade och det gick super bra. Han var så stolt att han klarade det :-) till en början behövde han hjälp att hålla i cykeln för att trampa igång men efter ett tag fixade han det också.

Gofisa va mindre nöjd igår och även idag. Stackars gumman:



God morgon!

En solig och fin dag idag verkar det bli. A jobbar till kl. 12 idag och Dolly kommer hit snart så ska vi vara hundvakt till på lördag.



Shorts!


Är lätt förkyld igen men inte någon hosta eller halsont så förhoppningsvis kan jag snart träna igen. Det blev inga promenader denna vecka när gofisen varit på dagis och då passade jag på att sy när gofisa sov middag (borde ha städat istället :O) det blev två par shorts i trikåtyg till gofisa. Prövade dem efter hon vaknat och de passade bra. Ottobremönstren är små i storlek så jag ritade av storlek 92 i bredd och 86 i längd då gofisa är knubbig :-) och det finns marginal att växa i:

Dessa sydde jag för flera månader sedan men har glömt att visa:

Nu får det bli en varm sommar så vi får användning för sommarkläderna jag sytt och köpt :-)
Bland annat har jag köpt dessa bodys på next:





Bollek!

 
Förra måndagen började gofisen med sin första aktivitet, nämligen fotboll eller bollek som det även kallas. Han har hunnit vara med två gånger nu och verkar tycka om det :-)
 
Förra veckan var det fyraårskontroll för gofisens del som är en större kontroll med syn, och hörseltest och utvecklingstester. Det gick väldigt bra. Jag trodde att han skulle vara vrång och vägra att göra vissa saker men det gick hur bra som helst och han klarade testerna galant. Synen fick vi bekräftat också va bra. Eftersom jag haft väldigt dålig syn och mamma och brorsan och svärmor och A:s bror har också nedsatt syn så finns det ju gener för dålig syn på bägge sidor men än så länge inga glasögon för gofisen. Han är nu 105 cm lång och väger 22 kg. Högt BMI har han men inte så han räknas som överviktig och han är ju kompakt bygd och inte fläskig och har varit tung ända sedan födseln så distriksköterskan tyckte inte det var någon fara eftersom han rör sig så pass mkt.
Stora drängen min:
 

Nybadad!





Rosa panter!


Ikväll var brorsan, Anna och Conrad hemma hos oss på middag. Vi bjöd på paella och chokladpannacotta till efterrätt. Sedan blev det en rosa pantern. Minns inte när jag drack en drink senast. Det snurrar rejält i huvudet kan jag säga 😵 nu blev jag själv hemma med Conrad och barnen då de andra åkte iväg på cruising.
Missade veckans avsnitt av Ack Värmland igår så passade på att se på playen. Det är så himla bra :D



Tvättsortering!


Gofisa hjälper mig med tvätten idag:



Toppen!


När något utvecklas till det bättre och man inser det meddetsamma då gillar jag utveckling 👍
Nu slipper jag kladda ner en sax och det skvätter inte tomatsås överallt.

Syskonmatchning!


Mormor har sytt varsin tröja till barnen så att de ska matcha varann:
På gofisas tröja är det puffärm:



Kaotiskt!

 
Sitter och väljer ut bilder jag ska framkalla. Det är strax ett år sedan jag framkallade sist så det finns en del att gå igenom. Fastnade vid denna bild som är så komisk. Det var inte en lätt sommar kan jag säga. Gofisen behövde aktiveras då han hade semester från dagis och jag ammade och ammade och gofisa var sällan nöjd. Här åker gofisen, gofisa, jag, Maria och Charlie och badar. Det var kaos så vi fick åka hem till slut då gofisen ville såklart bada men ingen kunde bada med honom och jag ville inte att han skulle bada själv.. Jag blev fast i ammandet och Maria var tvungen att hålla koll på Charlie då han grävde och grävde så det spröt sand på mig och Thilde. Vi hade inte räknat med denna situation utan hade hoppats att Thilde skulle sova middag i vagnen så att jag kunde bada med gofisen. Han fick ju fika iaf på stranden gofisen <3
 

Olika personligheter!

 
Gofisas personlighet kommer fram mer och mer nu när hon blivit ett år. Hon har hett temperament har vi märkt på senaste tiden. Exempelvis så kröp hon in i ett hörn igår och tog sig inte ut då tågbordet stod i vägen. Hon blev fly förbannad och slog efter sig vilt och sparkade med benen och skrek. När vällingen tar slut skriker hon och slänger flaskan kraftigt i golvet. Hon tycker inte om vatten så när det är vatten i flaskan så tar hon en klunk och sedan slänger hon flaskan i golvet och blir förbannad, därför känns det bra att hon kan dricka mjölk nu..När gofisen ställer sig på gåstolen så hon inte tar sig någonstans så slänger hon sig och kastar sig och skriker i gåstolen. Min söta älskade Thilde kommer nog att göra det tufft för sina föräldrar.
Gofisen har inte direkt hett temperament, utan är mer envis, vrång och stönig av sig men inte så han blir fly förbannad. Hoppas bara han vill använda sin envishet på rätt sätt i framtiden.
 

Synonymer till vrång

1. vresig, sur, motsträvig, tvär, omedgörlig, ogin, avog, avig, ovillig, trilsk, vrångsint, tvärt emot
 
(källa: http://www.synonymer.se/?query=vr%E5ng)
 
 
Stönig:
 
 
 

Byxdress!

Nu är gofisas byxdress klar. Första plagget är detta som är sytt i min nya syhörna :-) Det blev en annan spets än jag tänkt från början. Imorgon får vi prova och se om den passar.
Det är mörkt ute så det blir inte så bra bilder.

Syhörnan:
God natt!

Gnällig!

 

Födelsedagspresent!


A jobbar på för fullt med gungan som vi fick för 2-3 år sedan som bara legat i garaget. Nu har han tagit tag i projektet och då går det undan när han väl börjat. Han började i fredags och nästa helg blir den nog klar. Vi fick den av brorsans granne när hon flyttade dit och hade inte något behov av den. Den va så gammal och rostig så nu har A slipat bort rost och målar den. Gofisen vill att gungan ska vara blå så det blir en kombination av svart och blått :-) 

I eftermiddag skruvade A ihop barnens födelsedagspresent från mormor och morfar:
Igår monterade A ihop mitt nya skrivbord från Ikea som blir min syhörna i sovrummet så slipper jag vara i vardagsrummet när jag syr.
Min make är inne i ett flow nu så jag kanske borde hitta på något mer projekt ;-)

Kalas!


Barnen blev firade idag igen utav våra vänner. De fick så fina kläder av dem och gofisa invigde tunikan hon fick av Frida och Kristian ikväll:


Gofisen sover över hos sin mormor och morfar i natt så det är lite lugnare. Gofisa är inte dålig hon heller nu då hon är inne i en gnällperiod och gnäller för minsta lilla och utforskar varje kvadratcentimeter av vårat hus. Idag provsmakade hon dammtussar :P Imorgon ska jag åka och låna ett galler utav brorsan efter jobbet som vi ska pröva att sätta i köket mot hallen så avgränsar det från både källartrappen och trappen till övervåningen.

Vi ska grilla älgkött ikväll och så har jag fått ett recept på en superenkel och supergod sås av min svägerska. Såser är inte min specialité så jag är glad att få recept på det.

Det är bara en enkel redning med smält smör och mjöl. Sedan vispar jag i 3 dl grädde och kryddar med kalvfond, soja, konjak och salt och svartpeppar. Anna brukar variera den med antingen whisky eller konjak. Det blir lika gott vilket som tycker jag. Till det ska vi ha hasselbackspotatis och kokta morötter. 

RSS 2.0