Söndag!


Det har varit en stressig andra halva av denna vecka och idag har mycket tid gått åt för att allt ska flyta på till veckan. Det har varit ett pusslande för att få denna vecka att gå ihop. Jag jobbar närmre 50 timmar och A jobbar kväll så vi har fått tagit hjälp av mina föräldrar för att det ens ska gå. Dessutom föräldramöte på torsdag som vi får se om jag hinner till. Matlådor är därför ett måste för det blir sen middag ändå för barnen så att då börja laga mat när jag kommer hem är inget alternativ. Jag har därför lagat mat idag, tagit reda på tvätt, packat dagisväskorna etc. Igår veckohandlade jag mat så allt finns hemma till veckan. Dessutom hann jag träna och sy en kudde med gofisen och göra klart en beställning. Med andra ord ingen dötid idag. Jag har ju inte hunnit umgås med gofisen så mkt på senaste tiden så i fredags kväll bakade vi kladdkaka till helgfikat. Igår fick han följa med och veckohandla och idag fick han sy sin "tågkudde". Han har pratat länge på att han vill sy och när han va utomlands kom tyget jag beställt med tågmotiv. Han blev mkt stolt över den och sover på den i natt....En kollega till mig beställde en barvagnsmobil som hon ska ge bort i present. Egentligen har jag inte tid men nu va jag ledig i tisdags och vab:a i onsdags så då passade jag på och ikväll avslutade jag det sista.



Förkylningsblåsor!

 
Ringde 1177 imorse och de hänvisade mig till VC då hon jag pratade med misstänkte Herpesinfektion och då ska man till sjukvården första gången det bryter ut. Fick en återbudstid idag redan vid 11 och det var inga herpesblåsor gofisa hade utan det var förkylningsblåsor så inget att göra än att låta tiden läka. Jag tycker ändå att hon är piggare idag. Febern har släppt och hon åt en halv smörgås imorse så aptiten börjar komma tillbaka. Utslagen på ben och rumpa har minskat rejält men hon är fortfarande grinig och inte på topp än. Läkaren tyckte att hon kunde vara hemma ett tag till så hon piggnar till så imorgon blir det A.s tur att VAB:a då jag måste iväg imorgon då jag ska jobba på ett annat apotek...
 
Ikväll kommer min älskade gofis hem. Han har aldrig varit borta så länge från sina föräldrar. Jag saknar honom så mkt och inser mer än någonsin att det allra viktigaste i livet är mina barn. 
Spindelmannen 
Gofisa har alltid älskat att bada medan för gofisen har det växt fram att tycka om det från gallskrik till att fråga om "får jag bada". Det har varit en process på ca tre år :P men nu flyter det på bra med badandet av barnen.  Nu har han fått bada av sig rejält i Turkiet dessutom.  

VAB!

 
Imorgon kommer jag att vab:a för första gången på nästan två år. Hösten 2013 va senast jag vab:a. Sedan februari 2014 har jag varit sjukskriven och när gofisa föddes i april 2014 har jag varit föräldraledig tills augusti i år och inte behövt vab:a när barnen varit sjuka. Nu är detta gofisas tredje förkylning på kort tid men de andra har varit "lätta" utan feber och tajmat in med mina lediga dagar. Hon blev förkyld i fredags, febern kom i söndags och blåsorna runt munnen kom igår.  I går började jag kl.12 så kom svärmor i skarven tills A kommit hem. Idag var jag ledig ändå på schemat så imorgon ska jag vab:a och på torsdag blir A hemma om hon inte blivit frisk. Vi har tänkt dela på vab:andet så gott det går. 
Imorgon tänker jag ringa sjukrådgivningen om inte febern släppt. Först misstänkte jag höstblåsor men nu tror jag symtomen stämmer bättre på herpesinfektion. Stackars gofisa, hon är så ledsen och vaknar flera gånger per natt och gråter och ingen matlust har hon heller. Imorse kunde hon inte somna om vid 4.30 men sov länge på dagen istället.
 

Leggings!


Det är svårt att hinna med att sy nuförtiden då det mesta av tiden går åt till jobb, barnen, hemmet och så försöker jag hinna träna ibland. Nu när gofisen varit på semester och jag haft några lediga dagar och ledig helg har jag hunnit med att sy ett par leggings till gofisa att växa i. Storlek 98 på bredden och 92 i benlängd då min älskling är rätt knubbig <3
Ett mål har jag i höst och det är att hinna sy en julkläninng till gofisa. Här är leggingsen, dock lite skrynkliga :O




God morgon!


Igår morse vaknade gofisa kl. 3.40 och somnade inte om, imorse sov hon till kl. 9, vilken lyx :-) igår sov jag middag med gofisa, 3.40 är inte mänskligt att behöva gå upp :P 
Hon var säkert trött sedan gårdagen och så är hon förkyld igen med hosta så därför sov hon nog länge idag. Vi ska ta oss en långpromenad senare idag när hon ska sova middag så får Dolly och jag röra på oss.
Intressant att se när vovven äter



Gofisa!

 

Thilde går!

 

Utslagen!


Vi har pratat på FaceTime 1-2 gånger per dag med resenärerna i Turkiet sedan de åkte. De har det bra nere i värmen och igår hade det varit aktiviteter för gofisen hela dagen med bla skattjakt, pooldisko :-) han hade varit så trött när de åt middag och somnade tidigt på kvällen. När vi pratade på kvällen så sov gofisen och då tog jag kort via FaceTime på en utslagen gofis:
Det känns tryggt att veta att han har det bra på semestern med en massa skoj och ingen hemlängtan. 

Blodsockerfall!


Ikväll är jag så tråkig att jag gör en webutbildning om diabetes. I två års tid har jag prövat att komma åt utbildningarna om olika terapiområden hemifrån men inte lyckats men nu helt plötsligt fungerar det, teknik :P förstår mig inte på. Det finns massor med olika områden och jag har tidigare i veckan gjort en om reumatoid artrit. Jag har ingen lust att stanna kvar efter jobbet för att göra utbildningarna och kompetenstid har vi nästan aldrig men jag gör det för min egen skull och för att det är intressant. Lång bakgrund till det jag vill komma till är för ett par veckor sedan hämtade mig pappa på jobbet kl.18.30 och vi stack iväg direkt för att träna då jag gärna ville ha sällskap. Det hade varit en stressig dag på jobbet och det hade inte funnits tid för kafferast på eftermiddagen så jag hade inte ätit något sedan lunchen vid 13-tiden. Vi går skidgång uppe i Gräsberget och efter en intervall så känner jag hjärtklappning och sedan svartnar det för ögonen och jag måste sätta mig ner då benen bär mig inte. Hjärtklappningen var otäck då jag trodde att det berodde på all stress men pappa kände igen symtomen på blodsockerfall och hade med sig saft som jag drack så blev det bättre. Nu läser jag om symtomen om hypoglykemi och där ingår hjärtklappning, blekhet, svettning och darrningar så nu känner jag mig helt säker på att jag fick ett blodsockerfall. Har aldrig haft det förut men man lär sig av misstagen så om jag ska träna direkt efter jobbet måste jag äta något och även om det inte finns tid för rast kan jag ju slänga i mig något innan vi åker iväg.



Enchiladas!


Till middag ikväll blir det enchiladas. Det känns meningslöst att bara laga till mig själv men jag är trött på pizza då vi äter det rätt ofta och så vill jag ha något godare till middag när det är helg. Andreas och hans kusin är på fiskeresa i helgen och de åkte på förmiddagen så vi har mor och dottertid i helgen gofisa och jag 😃
Man kan ju fylla dem med det man tycker om. Jag brukar steka hackad lök, majs, röd paprika och kyckling (en grillad kyckling hackar jag i småbitar). Sedan rör jag i en burk tacosås, 3-4 dl créme fraiche och en påse tacokrydda. Denna röra har jag på tortillabröd och rullar ihop och har ost överst och pizzakrydda. In i ugnen på 200 graders värme tills osten blir gyllenbrun ca 15 min, mums 😋.

Nio tänder!


För ca en månad sedan upptäckte jag gofisas 5:e tand. Igår hade hon helt plötsligt nio tänder. Det sticker upp som små risgryn lite överallt som jag missat :-) idag kom även släppet med att gå inomhus. Den 9/9 gick hon utomhus i svag uppförsbacke ca 25 meter och har tagit några steg på madrasser eller i sängen sedan dess men på golvet har hon bara gått med gåvagn eller om någon hållit henne i handen. Innan A lämnade henne på dagis idag hade hon gått i vardagsrummet med gåvagn och försökt släppa taget och ta något steg. Då visade hon att hon vågade iaf. På dagis kom sedan släppet igen och hon hade gått för fullt hela dagen utan hjälpmedel. Svärföräldrarna hämtade gofisa då jag jobbade till stängning och höll henne vaken tills jag kom hem trots att hon va dödstrött bara så jag skulle få se henne gå. Och det gjorde hon :-) när jag kom innanför dörren släppte farmor gofisa ner på golvet och så tog hon tio steg till mig. Glad och stolt va hon när hon kom fram till mig <3. Ikväll kom jag inte hem förrän 18.40 så det var bara att göra välling och natta gofisa. Det är så konstigt att bara ha ett barn hemma. Det är så lugnt men samtidigt börjar jag redan sakna gofisen men försöker ändå njuta över att få mer tid för gofisa. Imorgon ska vi gå för fullt här hemma och fotografera och filma :-)
Så här hittade jag henne igår. Hon klättrar upp på allt hon kan :P




Semester!

 
Snart åker min stora prins på semester till Side i Turkiet med sin mormor och morfar. Lite orolig är jag måste jag erkänna. Inte för att gofisen skulle längta hem för det tror jag inte. Han kommer att ha fullt upp hela tiden med bad och lek och är så trygg med mormor och morfar så det kommer säkert att gå bra. Det har ju varit oroligheter i Turkiet senaste tiden och så oroar jag mig för flygresan i sig. Som tur är ska de till Side där det varit lugnare än i Alanya som också är en stor turistort i Turkiet. De ska bo på ett familjehotell och kommer hänga mkt där så det är nog lugnt. Gofisen önskar att få träffa en kompis säger han. Han är så social och vill helst ha en kompis dygnet runt om han fick bestämma. Han har också lätt att ta kontakt med andra barn men tyvärr har han blivit avvisad ganska ofta då en del varit blyga och en del inte vill låta honom vara med. När vi va på Bredviken senast så var det två syskon som lekte med varandra som pratade tyska. Gofisen gick fram till dem och frågade om de ville leka med honom och fick så klart inget svar. "Varför svarar de mig inte mamma" frågade han mig när han inte fick någon respons. Så synd att det ofta blivit så men förhoppningsvis finns det någon han kan leka med på semestern då det kommer vara många barn på det hotellet. När vi va på Teneriffa träffade han två kompisar sista dagen som han lekte med ända fram till discot på kvällen:
 
 



Kväll!


Idag är första dagen då A jobbar kväll. Han jobbar från 14 till 00. Förhoppningsvis så är det kortvarigt att A måste jobba skift. Mamma och pappa kommer att hjälpa oss att hämta barnen varannan vecka när A jobbar kväll och jag jobbar till stängning så vi ska slippa kvällis. Det blir ca tre gånger varannan vecka det kommer bli att de behöver hämta. Det är till så stor hjälp att bo på samma ort som föräldrarna för att få ihop livspusslet.  Hur klarar sig andra som inte har någon hjälp? Ensamstående utan någon förälder på orten hur lyckas de få ihop allt? Det underlättar enormt mkt att ha denna hjälp. 

Vi va i Sniptjärn för ett par veckor sedan. Barnen älskar att vara på loftet. Jag tycker att det är mindre kul då jag måste vara på helspänn med att passa Thilde men hon vill så gärna vara med där Theodor är. Gofisa är en klätterapa och hon klättrade upp själv uppför stegen till loftet (med hjälp av morfar bakom som stöd)

Marten!


Då va martenshelga slut för detta år. Det är höjdpunkten på hela året för gofisen. Han blev nästan deprimerad igår när det var sista dagen då han måste vänta ett helt år till nästa gång. Det blev många karuseller, en heliumballong och en leksak fick han eller köpte han. Han har sparat ihop pengar under hela året till marten så han betalade en del själv. Han har dock inte begrepp om hur långt pengarna räcker men det är nog nyttigt ändå att han får hushålla lite och se att det inte finns obegränsat med pengar utan de tar slut när man köper många biljetter 😜. Detta år har gofisen tuffat till sig och åkte de flesta karusellerna själv. Det var enbart masken som han fick sällskap i av en vuxen. Han drogs till de lite tuffare barnkarusellerna i år. Han åkte t o m lilla pariserhjulet själv men då ångrade jag mig nästan och blev orolig men det behövde jag inte bli för han satt still hela tiden och var inte rädd. Min stora prins:




Frisör!


Lyxtid:



9/9 2015


Denna dag måste antecknas i gofisas bok då det var idag som släppet kom. Nu kan vi säga att hon går. Tyvärr missade jag denna stora dag då det var på dagis hon tog stegen. Hon gick ca 25 meter i ett sträck utomhus. Gofisa som bara tagit två-tre steg hemma och sedan satt sig på rumpan när hon insett att ingen håller i hennes hand. Vi förstod att det skulle bli så att hon skulle lära sig på en gång att ta många steg eftersom hon haft balansen länge nu men inte vågat och när hon väl vågar så inser hon hur roligt det är. A fick även se henne gå här hemma på eftermiddagen men hon blev så trött av alla steg hon tagit idag så hon somnade redan kl. 18 innan jag kommit hem från jobbet. Det ska bli spännande att få se imorgon :-) å, vad jag önskat att jag fått vara med och se detta idag...

Efter nattning av gofisen ikväll åkte jag iväg och handlade på Toria och hittade en nyhet i chokladhyllan som måste testas. Det blir min tröst ikväll😢
Måste lägga till i efterhand att chokladen var supergod och rekommenderas varmt.

Gofisa!

Hon är drygt 16 månader nu och idag tog hon tre steg men hon vågar inte riktigt utan sätter sig ner när hon inser att ingen håller i hennes hand. Undrar när släppet kommer?
Tortelini till middag idag



Helg!


Denna helg är jag ledig så det är skönt att inte behöva åka iväg på jobb trots att det inte är full dag :-) igår hade vi vår årliga tradition med Frida och Kristian och åt surströmming. Det smakar inte som det luktar som tur är. Det är rätt gott med surströmming när man har mycket tillbehör till. 
Gofisen har sovit hos sin mormor och morfar i natt och nu är A iväg och jobbar lite extra så Thilde och jag har lite egentid. Idag ska jag åka skidor på snö i tunneln för första gången på flera år som jag åker där. Förkylningen blev inte så allvarlig så känner att jag kan börja träna igen nu.
Stl. 80 är nästan urväxt nu så nu åker plaggen fram i stl. 86 

Resultatet från alliansloppet stod i NWT i veckan:



Vinteroverall!

 
Igår kväll hittade jag en sida som heter outnorth.se som reade ut Didrikson vinteroverall till halva priset och det fanns dessutom bara kvar i stl. 80 som jag ville ha. Didriksson är ju så stora i storleken så 80 motsvarar ca 86. Jag har lagt bud på flera på tradera men missat tidpunkten då aktionen gått ut och overallerna brukar sluta på 300-400 kr plus frakt och denna gav jag 470 kr och gratis frakt. Då kände jag att det var lika bra att slå till på den nya så kan jag sälja den på tradera sedan. Det är ett pågående projekt att se till att barnen har allt de behöver speciellt denna tidpunkten på året och i mars/april då det behövs införskaffas till vinter/sommaren. Men jag måste erkänna att det är väldigt roligt med barnkläder så jag har inget emot att lägga pengar på barnkläder före mig själv :-) A tycker det är skönt att slippa tänka på den biten dessutom....Overallen fanns enbart kvar i lila färg men den va fin:
Bästa vinteroverallen enligt min uppfattning. Den är överlägsen name it och polarn och pyret som är de märken jag prövat på gofisen så nu håller jag mig till Didriksson och gofisa är ju lika knubbig som gofisen så det lär ju inte vara någon skillnad där :-)

Sjuk och bakning!


Nu har även jag blivit förkyld. Halsont har jag börjat fått och nu börjar snuvan komma. Thilde är rätt pigg men Theodor  är riktigt bottenförkyld. De var på dagis igår och personalen på myran sa att Theodor hostat mkt. Vi siktar på att barnen ska vara på dagis imorgon och på fredag då de ändå fått vilat upp sig idag och ingen har feber. Sedan blir de lediga lör-måndag och även fredag så endast tredagarsvecka för dem nästa vecka.
Idag fick jag ställa in träningen då jag har halsont men jag är så nöjd att jag tränat regelbundet utan sjukdom sedan början på maj så detta har jag råd med. Det är länge kvar tills Vasaloppet och Tjejvasan så jag hinner nog få någon mer förkylning :P 
Idag har vi varit och handlat barnen och jag. Vi har bakat, jag har lagat både spagetti och köttfärssås och en spenatpaj. Gofisen har varit med sin morfar till "farbror frisören" och jag har rensat och plockat fram skor och kläder till barnen. Hittade två par vinterskor i stl. 22 efter Joel och Jolin som jag glömt bort att jag hade och jag har redan införskaffat i stl. 21 så nu borde Thilde klara sig i vinter.

Thilde är klätterapan nr. 1. Hon vågar inte släppa taget för att gå fast vi märker att hon har balansen nu och är redo men klättra överallt det vågar hon :P
Kolagömmor
Schweizernötsnitt
Chokladsnitt

Vår middag: Spenatpaj med soltorkade tomater och fetaost och sallad

RSS 2.0