👍 eller 👎


Min första känsla när jag kom i mål var att jag var besviken men ju längre dagen har gått desto mer nöjd känner jag mig. Jag gjorde vinters bästa lopp idag, hade toppen skidor, lyckades stå på benen, kändes mig hyfsat pigg i kroppen och kämpade så in i tusan. Det var smärta från start till mål. Det gick så fort och jag försökte verkligen hänga med när det kom åkare bakifrån men det var svårt att hitta en rygg som passade mig. Jag åkte de tre milen från Oxberg till Mora på 1 timme 38 min och 36 sekunder och vinnaren Britta Johansson Norgren som  åkte på 1 timme 19 min 25 sekunder. Det räckte till en 148:e plats. Jag hade hoppats på en bättre placering men med tanke på hur loppet kändes och min sluttid så inser jag att konkurrensen har blivit hårdare än den var för tio år sedan så det är svårare att få en hög placering idag. Det var iaf 9938 åkare med så inte illa ändå med 148:e plats. Så nu är jag faktiskt väldigt nöjd ändå.
Tack mamma och pappa för service med dricka och vallning.
Jag tog ut mig så jag fick migrän efteråt och mådde så illa på hemresan men nu har jag piggnat till ikväll och ser på Melodifestivalen 😀
Blev uppvaktad av min man men egentligen borde det vara tvärtom att han skulle få blommor som tagit hand om barnen för att jag skulle få åka skidor. 


Tjejvasan!


Imorgon är det dags för kraftprov 1. Är på plats i Älvdalen nu där vi ska övernatta.Peplumtunika!

 
Så här blev resultatet:Tur!

 
Idag släpptes tiderna för seedning till Vasaloppet från Skinnarloppet och jag lyckades komma upp ett startled från led 5 till led 4 :-) 
Gränsen gick vid 2,44 h och jag åkte på 2,42,51 h så 1 minut och 9 sekunders marginal :-) 
Idag har jag haft semester och varit till Mattila och åkt intervaller och sedan styrketräning när jag kom hem. Nu har jag fullfört planen sedan jag börjat träna efter sjukdom och nu kan jag bara hålla tummarna att de kommande två dagars vila gör susen för kroppen. Jag är nöjd med mina förberedelser och kunde nog inte ha gjort detta på något bättre sätt med den korta tid jag haft på mig mellan sjukdom och Tjejvasan. Nu hoppas jag att allt går mig i händerna på lördag med före, skidor, form och inga vurpor 😯 Vi åker upp till Mora på fredag och ska hämta nummerlapp och äta lunch där. Ska även åka skidor lugnt en liten bit på banan. I julklapp fick jag en övernattning i en stuga på tjejvasan av mina föräldrar och stugan ligger i Älvdalen ca 15 km från Oxberg där starten går så det är toppenläge att bo så nära start. 
Nyklippt gofis som inte vill vara med på kort. Igår gjorde vi oss även en tur till Valberget efter frisörbesöket men gofisen tröttnade snabbt både på skidåkning och pulkaåkning. Han tycker bättre om sommaren säger han 😂 gofisa verkar gilla pulkaåkningen bättre

Sleten!


Skinnarloppet 45 km i Malung idag va en pärs. Visst är kroppen piggare än för en vecka sedan, men inte någon form än. Det gick fort vid start så jag stumnade i första backen och tänkte hur ska jag klara av att åka 45 km men jag kom in i någon slags åkrytm så jag fixade de tre varven på 15 km. Men föret och banan va tuff så man fick inget gratis. Jag blev fruktansvärt trött efter tävlingen. Det värker i hela kroppen nu och jag har nog aldrig varit så trött efter en tävling någon gång. Jag är nöjd att jag kämpade på så bra idag. Men under loppet när det gjorde som mest ont tänkte jag att efter tjejvasan och Vasaloppet ska jag aldrig mer plåga mig så här men det är som att föda barn man glömmer efter några dagar ;-) folk som inte tycker om att träna har nog svårt att förstå hur man kan plåga sig så här frivilligt. För längdskidåkning kan vara mycket smärtsamt men det kan också vara behagligt, det beror helt på hastighet :P 
Idag slutade jag på 15:e plats av 40 som gick i mål damseniorklassen. Av alla damer som var med och tävlade blev jag 19:e av 85 åkare. Det är väl helt ok då jag tävlade mot elitåkare. Min tid blev 2 timmar 42 minuter och 50 sekunder. 

Tjejvasan ser bra ut just nu då det inte ska snöa något till veckan enligt väderprognos och dessutom kallgrader så det kan bli riktigt fint före om jag har tur och dessutom 30 km som känns kort i jämförelse med 45 km. 
God natt!

Mattila!


Imorse rätt tidigt åkte pappa och jag till Mattila och åkte ett långpass innan A började jobba. Idag gick det tyngre än tyngst. Efter träning fem dagar på raken och dessutom intervaller igår va kroppen mör. Det hade dessutom kommit nysnö i spåren och blåste uppe på myrarna vid Brännberg så spåren var obefintliga så det var det tuffaste skidföre jag åkt i detta år. Det gled så dåligt att man nästan fick diagonala utför :P nu ska jag få massage i eftermiddag och sedan kommer två vilodagar på raken. Ett lugnt pass efter jobbet på lördag och sedan Skinnarloppet 45 km på söndag i Malung. Förhoppningsvis får jag första släppet i kroppen på söndag efter vilodagarna nu. 
Här är kläderna mamma sytt till gofisa:
Kvällspyssel!


A jobbar kväll denna vecka och barnen sover så igår kväll och ikväll har jag passat på att sy lite när barnen sover. När Thilde va bebis kunde jag vara uppe till 00 på natten för att sy men nu har jag  en gräns vid kl. 22 eftersom jag jobbar och har träningen så är det viktigt med sömn. Nu lägger jag ner för ikväll. Det har hunnit bli ett par sommarshorts till gofisa och nu håller jag på med en tunika till henne. Letar efter ett trikåtyg med tåg som jag tänkte sy t-shirt och linne i till gofisen men har inte hittat något än.
Denna fast med kort ärm ska det bli :-) mamma sydde denna med lång ärm till gofisa och ett par matchande leggings så jag behövde inte rita mönster. Ska visa set:et någon dag :-)

All in!

 
Nu är det allt eller inget som gäller. Två veckor kvar till Tjejvasan och jag kom igång i helgen igen efter två veckor med sjukdom. Det är tight om tid men kan gå om kroppen svarar. Jag har ju grunden nu då jag snart tränat i ett år inför detta och då går det snabbare att komma tillbaka efter sjukdom men två veckor är verkligen lite. Hade det varit tre veckor kvar hade det varit lugnt men det kan gå ändå. Just nu går det fruktansvärt tungt men det är ju helt normalt. Pappa och jag har gjort upp en plan fram till Tjejvasan som jag kör stenhårt på nu. Jag är verkligen fokuserad och det kan ingen ta ifrån mig iaf ;-) Varje dag är nu planerad fram till lördag 27/2. Vila de sista två dagarna innan så förhoppningsvis kommer en formtopp. Jag har satt upp rätt höga krav på mig på tjejvasan men de är ändå realistiska tycker jag eller de var realistiska innan jag blev sjuk :P medan Vasaloppet är jag snällare mot mig själv. Men jag har större chans att vara i form till Vasaloppet då det är tre veckor kvar tills dess. Jag tänker inte avslöja min målsättning på tjejvasan då känner jag mer press på att klara det utan jag avslöjar i efterhand om jag uppnådde målet eller ej.
Bilder från Hovfjället när jag var där innan jag blev sjuk. Det finns inget som slår en fin solig vinterdag uppe på ett fjäll. 

Favorit!


När det gäller musik så fastnar jag ofta för en låt med en gång. Wictorias låt föll jag direkt för och nu behöver jag inte höra låtarna från någon mer deltävling för jag har redan bestämt mig att jag vill att hon ska vinna :-)Melodifestivalen!


Höjdpunkten denna vecka och ikväll fick jag en favorit som jag ringt och röstat på:Fredagsshopping!


Idag blev det en tur till biblioteket på eftermiddagen för att hämta tre böcker vi ställt oss i kö på. Vi passade på att lämna tillbaka de böcker vi lånade senast då vi redan läst alla flera gånger om. Sedan bar det av till sportaffären för att köpa träningsskor till gofisen. Han började på bollek i frykenhallen igår och alla andra barn hade gympaskor och träningskläder. Stackars gofisen hade strumpor och vanliga kläder och va helt blöt i svett efteråt. Vi hittade inga träningskläder för barn så jag gjorde en nätbeställning ikväll. Dessa blir perfekta att ha utomhus till sommaren när bolleken är utomhus.Alla hjärtans dag!


På söndag är det alla hjärtans dag. Denna hade Thilde med sig från dagis idag:Deppad!


Jag är så deppad just nu då jag fortfarande är sjuk. Har inte tränat på tio dagar nu och det är inte länge kvar till Tjejvasan. Det släpper inte. En fruktansvärt envis förkylning jag åkt på. Om det var någon gång jag inte ville bli sjuk så var det nu så nära inpå. Sedan kvittar det ju. Mina mål känns längre och längre borta nu :-( så surt när jag gått in för det här i snart ett års tid nu. Skönt att jag jobbar idag så slipper man tänka så mycket. 

Newbie!


I'm a Newbielover yes I am ;-)
Så mkt fina vårkläder. Något nytt kommer det garanterat bli till gofisa till våren från newbie. 


Veckomatsedel!


Ser småbarnsföräldrars menyer ut så här eller har vi dålig fantasi? Eller skämmer vi bort barnen? Egentligen skulle jag inte vilja kalla det dålig fantasi för jag kan mer rätter än så här men barnen är inte så breda i sitt mattänk :P Nu är nästa veckas matsedel planerad. Jag planerar en gång i veckan meny och vi har stående pannkaka på torsdagar och pizza på fredagar. Sedan kan det variera lite. Svårast är nog att få Theodor att tycka om maten. Thilde är lite bredare i matfrågor ;-)
Ska bara tillägga att A och jag tröttnat på pizza varje fredag så ikväll har jag lagat kycklingpaj till oss och imorgon ska vi till svärmor efter jobbet och äta smörgåstårta och så har jag köpt hem räkor och rostat bröd som vi ska äta på kvällen framför tv:n när Melodifestivalen drar igång :-) på helgerna äter jag gärna något annat än allt halvfabrikat. 
Gofisen!


Sista kvällen nu själv med barnen. A jobbar skift nuförtiden och jag gillar det inte men han måste ju ha ett jobb och det är bättre än att han skulle vara arbetslös eller jobba i Norge som han gjorde när vi träffades. Jag vänjer mig förhoppningsvis snart. 

Så här konverserade gofisen och jag ikväll:
- Har du haft det bra på dagis idag?
- Tyvärr inte
- Varför då?
- Vi lekte bara med lego mest hela dagen och så gjorde vi en mask
- Var inte det roligt?
- Jo, jag ska gå och hämta masken och visa dig

Gofisen är så rolig när han pratar :-) han är så artig, och svarar ja tack eller nej tack och ikväll kom ett tyvärr inte. Han är sympatisk när han svarar på frågor. Han borde bli politiker som redan har talets gåva. 


Biblioteket!


Efter tävlingen i lördags började jag frysa och i söndags fick jag halsont. Jag är fortfarande förkyld och kan inte träna än :-( skulle helst behöva börja träna igen till helgen för att kunna åka sista tävlingen inför Vasaloppet och Tjejvasan. Barnen är i stort sett friska nu och började på dagis igen i måndags efter nästan två veckor hemma. Idag är de lediga och denna vecka jobbar A kväll. Vi tog en promenad till biblioteket på förmiddagen och lånade böcker gofisen och jag. Vi skulle låna böcker om Bolibompadraken men det följde med andra böcker hem istället och så ställde vi oss i kö på dem de inte hade hemma.
Gofisa sover middag och då brukar vi passa på att spela spel då det inte är så lätt när gofisa vill vara med och plocka bort spelpjäser etc. Idag ville gofisen hellre läsa böcker än att spela så vi har redan hunnit gå igenom alla böcker. Det blir nog fler turer till biblioteket framöver :-)

RSS 2.0