Påsken över!


Då var det dags för en ny arbetsvecka imorgon igen. Påsken började dåligt men slutade bra 😄. I fredags vaknade jag med sådan huvudvärk och kände mig utsliten efter den tuffa arbetsveckan med högt tryck på Apoteket. Barnen vaknade kl. 5.40 och jag kände mig allmänt vårdeppad. På lördag fick jag reda på något positivt i mitt liv som jag ska avslöja senare. Vi fick sovmorgon i söndags då barnen övernattade hos sin mormor och morfar på påskafton. Vi sov ända till kl. 9, när hände det senast minns jag inte 😴
Ikväll hittade vi också en stuga på västkusten som vi preliminärbokat en vecka i sommar för att byta miljö. Så påsken blev rätt bra ändå 👍



Glad Påsk!




Potatisgratäng!


Det är inte ofta jag lagar potatisgratäng men det är ju så gott så jag hoppas att den blir god trots att jag inte lagat det på länge. Nu ska jag dra igång med efterrätten. Vi ska bjuda hit familjen ikväll på middag och imorgon är vi bjudna till mina föräldrar. Glad påsk! 🐔

Till potatisgratängen blir det lammrostbiff, tzatziki och grönsaker.
Vit chokladmousse med passionsfrukt till efterrätt:



Påskris!


Det blev även lite påskpynt utomhus:



Påskrev!


Barnen ritar påskrev på morgonkvisten. Det är första gången gofisen visar intresse för att måla. Tidigare år har han tröttnat efter två minuter eller inte velat måla överhuvudtaget. 






Påskpyntat!

Igår passade jag på att påskpynta när gofisen var på barnkalas. Ikväll kom även påskriset in som barnen hjälpte mig att pynta. 



Pyssel!


Gofien är på kalas och gofisa sover middag hos mormor och morfar. Då passar jag på att sy:



Jobb!





Söndag!


Det som känns skönt med att Vasaloppet är över även fast det inte blev något Vasalopp är att jag inte måste träna stenhårt varje helg. Igår vilade jag och idag joggade jag 6 km plus en promenad med Dolly. Vi har varit hundvakt i helgen då mamma och pappa är utomlands på semester. Igår hade vi Frida och Kristian här på tacos och då kollade vi självklart på Melodifestivalen. Min favorit vann inte men hon fick näst flest röster av svenska folket och jag bidrog med tre av hennes röster ☺️.
Idag har vi pimplat och grillat korv vid Björklången. Tyvärr inget napp men vädret var fint. Här kommer bilder från vår utflykt:



Beställt!


Hittade till slut ett trikåtyg med tåg på som gofisen så gärna vill ha. Han godkände detta så nu är det beställt. Jag syr ju mest till Thilde då det är roligare med flickkläder och gofisen har inte brytt sig om det så därför kände jag att det jag syr till gofisen ska bli något han verkligen gillar. Det var inte lätt att få tag på något trikåtyg med tåg. Hittade inget på svenska sidor men sedan dök denna upp på en tysk sida. Frakten blev ganska dyr men jag tyckte att tågfantasten skulle ha detta tyg :-)
Det kommer bli en t-shirt, ett linne och en mössa i detta tyg. 

Gofisen magsjuk!


Igår var det gofisens tur att bli sjuk. Jag följde med honom på bio på Alfons Åberg och efteråt klagade han på att han frös. Det är verkligen inte likt honom då han är så fruktansvärt varm av sig. På kvällen skulle jag till mamma och pappa och sy en rullfåll på hennes nya symaskin och då ville gofisen följa med och där bröt det ut. När han vaknade imorse hade han fortfarande feber så nu sover han igen. Magsjukan började med pappa (morfar), sedan tog det mig och nu gofisen. Hoppas de andra klarar sig, speciellt mamma som åker utomlands på torsdag. 

Kastat in handduken!


Det blir inget Vasalopp för min del. Jag gjorde ett försök men eftersom jag först blev svimfärdig av att åka och handla på Ica imorse förstod jag att det här kommer nog inte att gå. Sedan åkte jag till Valberget och tänkte göra ett försök för att se hur kroppen kändes och ta ett beslut efter det och det kändes inte bra. Jag var totalt orkeslös. Inte så konstigt när jag var sängliggandes hela dagen igår och inte kunde äta något. Jag hade inte fixat att åka nio mil utan näring i kroppen. Hoppas min tur kommer någon annan gång. Nu vill jag bara gräva ner mig i sängen och deppa 😢😢😢

Magsjuk!


I natt blev jag magsjuk 😢 och på söndag var (är) det tänkt att jag skulle åka Vasaloppet. Fy fan vilken jävla dret. Idag har det blivit en del tårar då detta har varit mitt mål i ett års tid. Jag ville så gärna åka detta lopp och har tagit ut semesterdagar i vinter för att hinna träna som jag velat. Det känns som det här var min chans då jag ska jobba mer framöver och A jobbar skift och Theodor har redan börjat med aktiviteter så tiden för träning finns inte framöver 🙁.  Jag har dock inte kastat in handduken än. Pappa tror att det är 10 % chans att jag kommer kunna ställa upp på söndag.  De flesta tror att det är kört men det sista som lämnar människan är ju hoppet. Just nu har jag 38 graders feber och värk i kroppen men varken spyr eller skiter mer då jag blev totalt tömd i natt. Problemet är inte bara att febern måste släppa utan jag hade tänkt börja ladda med massor av kolhydrater idag och nu är jag istället tömd. Det är så långt så det räcker inte att äta bra en dag innan. Har tvingat i mig yoghurt idag som jag fått behålla men någon matlust har jag inte. Måste försöka få i mig lite mat ikväll om det är någon idé att ens försöka komma iväg till Sälen imorgon.
Just nu växlar humöret mellan hopp och att det är lika bra att ge upp nu men "it ain't over until the fat lady sings"



Förberedelser!


Min matlåda till lördagkväll är nu klar. Nu räcker inte ikeamatlådan till i storlek utan det fick bli en större variant. Spagetti och köttfärssås blir det jag ska åka de nio milen på plus en massa choklad som jag ska äta efter matlådan ☺️



Snart i mål!

 
Tack för alla grattis sms jag fick efter Tjejvasan. Roligt att så många kollat upp hur jag åkte i lödags. Nu laddar jag om till Vasaloppet. Har känt mig urladdad efter Tjejvasan och känner mig loj. Det blev ett lätt skatepass i söndags och vila igår. Ikväll fick jag tvinga mig ut efter jobbet vid 18.30 för ett intervallpass. Det kändes som en seger efter passet dels för att jag lyckades plåga mig de fem intervallerna jag åkte och dels för att det var sista gången jag behövde gå ut och träna så sent. Jag älskar att träna men har svårt att ta mig ut så sent när man jobbat en hel dag. Det är mycket lättare att träna när jag slutar tidigare eller är ledig. Nu har jag lyckats motivera mig detta år då jag haft ett mål och har inte ställt in ett enda pass när jag inte haft lust eller ork att träna. Enbart sjukdom har fått mig att inte träna. Vilken skön känsla det ska bli att träna när jag har lust och ställa in pass när jag inte känner för att träna efter nästa helg :-)
Imorgon ska jag tömma kroppen med ett långpass utan att äta innan och enbart dricka vatten under passet för att sedan äta mycket kolhydrater de sista dagarna. Det blir pasta både till lunch och middag de sista två dagarna och jag har även någon sorts kolhydratloader som man ska äta dagen innan Vasaloppet.
Nu är jag snart i mål efter att ha tränat inför detta i ett år. Nu gäller det att kämpa på söndag för sedan kan jag vila hur mycket jag vill framöver :-)

RSS 2.0