Naturgodis!


Det gäller att prioritera för att få ned priset 😂😂

https://www.instagram.com/p/Bp466bkhHRa/?igshid=l67z6ovfz086


Fullspäckad helg!


Denna helg har bara swishat förbi och hushållssysslorna ligger efter. Nu jobbar A kväll till veckan så det kommer att bli svårt att hinna ikapp.
I lördags jobbade jag och sedan skulle det handlas mat och tårtan tog 2,5 timme att göra trots att jag redan bakat tårtbotten och förberett hallonmoussen innan. 
Igår hade Theodor fotbollsmatch i Filipstad. Vi åkte kl. 9 hemifrån och kom hem 15.30. De spelar alltid två matcher i poolspelen och nu blev det en paus på 1,5 timme mellan matcherna. Hem och packa upp och äta lite och sedan blev det en timmes träning för mig och så var kvällen här. På söndagar vill jag väldigt gärna träna då det är enda dagen jag alltid är ledig från jobb och det känns som en bra start på nästa vecka då jag kanske inte har möjlighet att komma ut på flera dagar senare 😊

(null)
(null)

(null) (null)
(null)
(null)



Igenkänning!


https://www.instagram.com/p/BpxR1Q5isay/?igshid=1240lffqo7n7i


Tårtbotten!


Har hittat världens bästa recept och tips för att få saftiga tårtbottnar och tips hur man klär formen med bakplåtspapper och får till platta tårtbottnar på toppen. Det är andra gången jag bakar efter detta recept och kommer alltid att baka efter detta recept. Min svägerska har beställt en tårta till en babyshower. Dekorationerna lämnar jag över till Annas konstnärliga vän som kan göra fina figurer i marsipan. Ikväll bakades tårtbotten och imorgon efter jobbet ska jag fylla tårtan och klä den med marsipan.

(null)

Här kommer en länk på tårtbottenreceptet:

https://www.viivilla.se/kok/receptochdryck/recept-tartbotten-3-lika/


Skolstart!


Idag har Theodor börjat andra klass och Thilde börjar sista året på dagis. Theodor hade med sig schemat hem och nu kommer han ha en längre dag i veckan i skolan. På tisdagar slutar han 15 och övriga dagar 13.20. Engelska blev ett nytt ämne för honom nu i 2:an och två gympalektioner i veckan blir det nu. Han har pratat om att han vill sluta fritids men jag tycker han ska gå åtminstone ett år till så får vi se. Han klarar sig ju ett par timmar själv nu och kan ta sig mellanmål själv. Vi ska prova att han får gå hem själv på fredagar efter skolan då har han tyckt att det varit tråkigt på fritids då eftersom många barn åker hem efter skolans slut så han har saknat kompisarna. 
Ingen bild hann jag med att ta imorse i stressen att hinna i tid. Vi tog en groupie i Sniptjärn 😂
(null)



Sniptjärn!


Vi är i Sniptjärn i helgen och som vanligt glömmer jag ta kort. Vi har varit ute och fiskat i det urdåliga vädret 🌧 men inga kort bidde det. 
Nu har Conrad varit ute och sprungit i två mil enligt gps:en och är ganska blöt. Passade på att filma när han hittat tillbaks till stugan 😂



Första fisken!


Först nu vid 8 årsålder efter flera försök har Theodor börjat gilla att fiska. Idag fick han sin första fisk. A skickade bilder till mig när jag jobbade. Det blev tre abborrar 😀🐟🐟🐟
(null)

(null)


Komplicerat!


https://www.instagram.com/p/BugARRDBVrf/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=19r3ey3fpzf6p



Jobbångest!


Fyra veckors ledighet är nu över 😪 Det har varit så skönt och välbehövligt men idag har jobbångesten smugit sig fram. Saknar barnen då de åkte till västkusten med mormor och morfar igår och kommer hem på onsdag. Konstig känsla att vara hemma i huset utan barnen. Det har nog aldrig inträffat förut. Igår var det skönt men idag har vi saknat dem 💕 Vi gjorde ett ryck och rensade och städade barnens rum när de inte var hemma. Vi har tagit bort tågbordet ur Theodors rum där allt lego stod uppställt. A har plockat ned allt och lagt i påsar med beskrivningarna. Nu letar vi en bäddsoffa att ställa där.
I veckan har jag sytt ett överdrag till gasolgrillen vi fick av mina föräldrar som de inte använder. Den är lite rostig så det blir snyggare med ett överdrag när vi inte använder den 😊
(null)


RSS 2.0