Hortensia!


Nya blommor till sovrummet då jag tröttnat på orkidéer som aldrig blommar.
(null)



Chokladsnittar med mars!


Recept från Fridas bakblogg:
https://blogg.alltommat.se/fridasbakblogg/2020/04/18/chokladsnittar-med-mars/

(null)


Barnens födelsedag!


(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)                         
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)



Sjukstatus!


I tisdags för en vecka sedan blev hostan sämre och förra söndagen ändrade ryggvärken karaktär och blev huggande smärta istället. Denna smärta har stegrat och blivit värre för varje dag och i torsdags började jag känna mig riktigt hämmad av den och började gråta av att behöva lida så. Efter födelsedagsfirandet i fredags kändes smärtan olidlig och jag kunde inte andas utan att det kändes som någon knivhögg mig i ryggen. Började tänka på om jag fått en tumör eller hostat sönder något. Denna kraftiga smärta kan inte vara normal. Tog 1 g paracetamol och 800 mg ibuprofen tillsammans men det hjälpte inte. Ringde 1177 på lördag som bokade en tid i "tältet" åt mig. Jag sökte för ryggsmärta men de undersökte mest mina hostsymtom. Man kollade syresättning, lungorna, feber, snabbsänka och allt såg bra ut. Coronatest togs däremot inte 🙈 Fick först träffa en sjuksköterska och efter provsvaret från snabblänkan kom en läkare som ville att jag skulle ta ett till prov 2D? något kallade han det för att utesluta propp i ryggen som kan orsaka smärta. Allt såg bra ut och läkaren trodde att min ryggsmärta berodde på att jag hostat sönder en muskel/ muskelfäste i ryggen. Inget att göra åt men fick smärtstillande i alla fall och har fått sjukintyg för en vecka. Idag är smärtan lite bättre men det gör jävligt ont men jag bryter inte ihop längre. Fre-sön var smärtan som värst. Hostan är fortfarande en pina men mer slem nu än tidigare.
(null)







Grattis Theodor och Thilde 🎉🎁🎂🎈


Mycket förväntan inför dagen. Theodor vaknade 5.30 och Thilde 6.15 och hade inga planer att somna om 😂 Vi har påbörjat firandet med att öppna presenter och åt nutellapannkaka till frukost. Vi fortsätter firandet i eftermiddag. Väntar nu på ett telefonsamtal från en läkare då jag behöver sjukintyg nu då jag varit hemma i tre veckor. Tyvärr går det åt fel håll och hostan blir sämre och nu bubblar/rosslar det när jag andas och känns tungt att andas. 

Grattis älskade barn 🎉🎉🎉
(null)
(null)


Födelsedag imorgon!


Imorgon fyller Theodor och Thilde 6 och 9 år. Hur kan de bli så stora? Det går så fort 😅
Theodor föddes kl. 1.04 på natten och Thilde 00.02 på natten så nära att det blev 23/3 för henne. I år har ingen klagat på att dela födelsedag men Thilde tycker det är tråkigt att inte kunna ha barnkalas och att varken farmor, farfar, farbror, faster eller gammelmormor kommer. Mormor och morfar kommer och vi är väldigt glada att morbror, moster och kusin Selma vågar sig hit ❤️ Det blir annorlunda firande i år och barnkalas ska det bli i någon form men vi vet inte när än.
Har fixat med sista presenten som blivit försenad som kommer nästa vecka så skrev ett kort istället som jag ska packa in:
(null)
Vi får fylla på kontantkortet stup i kvarten och Theodor har tjatat om surf. Hemma går det ju på wifin men nu har vi skaffat ett familjeabonemang med 30 GB tillsammans så nu lär vi klara oss.

Thilde önskade att få vara med i Torsbybladet och igår kom annonsen:
(null)



Sänggaveln


Nu är den klar och på fredag fyller barnen år så det var på tiden 🤗
(null)
(null)
(null)
(null)

Baksidan är också täckt med tyg så att inte häftstiften repar på tapeten.
(null)



Lejonkungen!


Vi plöjer igenom gamla disneyklassiker. Tidigare i veckan skönheten och odjuret och ikväll lejonkungen.
(null)


Hemvävda gardiner!


Nu har jag sovit två nätter på raken utan att vakna av hostattacker så det går åt rätt håll.
Mamma har vävt gardiner åt mig och nu tyckte hon att jag kunde fålla upp dem själv när jag har så mycket fritid:
(null)
(null)

Igår bakade jag kakor till barnen fyller år (om vi nu får några gäster 😝) och på kvällen gick vi ner till älven och grillade korv och skimma.
(null)
(null) 
(null)
(null)




Nässelutslag!


Avslutade kuren med Penomax i tisdags och har känt av lite klåda framför allt på armar och ben snaste dagarna men trott att jag varit torr så har smörjt mig extra noga men imorse var klådan så intensiv och när jag kollar på benen så är de alldeles prickiga och klådan är riktigt intensiv. Jag har nog åkt på en biverkning av medicinen. Jag kan aldrig minnas att jag någonsin haft nässelutslag och brukar inte reagera på något men självklart ska det komma nu och hostar gör jag så det inte går att sova 😬 Vilken tur att jag har gräsallergi så jag har Desloratadin hemma. Nu har jag tagit två tabletter så får vi se om det hjälper. 
Varning för äckliga ben 🙈😂
(null)
(null)





Bullbak


Idag bakade jag bullar när Thilde lekte med en kompis. Theodor har varit svårt att få ut idag och jag har tjatat mig fördärvad. Vädret har ju varit toppen 🌞. A jobbar kväll så jag trotsade karantänen och gick ut med barnen på eftermiddagen så att Theodor skulle komma ut. Vi tog med festis och de nybakta bullarna.
Lagade sedan fläskpannkaka till middag åt oss.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)



Karantän dag 1-3


Förra veckan hade jag rätt bra ork de första tre dagarna tills febern kom. Då passade jag på att rensa bland barnens kläder. Alla Thildes kläder och skor får Selma från oss. Det blev flera påsar till röda korset med kläder och skor som är helt ok men inget som jag vill sälja. Sedan blev det mycket fint efter Theodor som jag ska lägga ut till försäljning på Facebook när jag blivit frisk. Mest från 122/128 till 134/140 och även vissa plagg i 146/152 som är små i storleken. Han drar iväg gofisen min 😅

Detta är en del av alla kläder/skor:
 
(null)
(null)
(null)             
(null)
(null)








Dolly!


Dolly är här idag igen ❤️
(null)
(null)



Karantän dag 10!


Ingen förändring av hostan men känner mig för övrigt pigg förutom att ryggen blivit sämre igen p.g.a att jag inte kan röra på mig. När jag är ute och går i skogen blir ryggen som bäst. Inaktivitet är heller inte bra. Har börjat med stabiliseringövningarna igen efter uppehåll sen jag blev sjuk. Väntar dock lite till med träningsövningarna eftersom de är lite tuffare och minsta lilla ansträngning gör att jag hostar och får svårt att andas. 
Gammelmormor är inlagd på sjukhus p.g.a sin tarmsjukdom så hon är uttorkad och dessutom förkyld. Hon klassificerade sig därför för att få testa dig för covid 19 men det var negativt så alltså en "vanlig" förkylning hon åkt på. Vi har därför haft Dolly hos oss idag. Mamma släppte bara in henne imorse när hela familjen låg och sov. 

(null)
(null)

Älskade Dollan fyller 16 år om en månad. Åldern har tagit hårt på henne. Det är jobbigt att se 😢 Dolly har en speciell plats i vårt hjärta ❤️❤️❤️
Tur att hon är pensionär så hon behöver inte jobba hemifrån som andra bordercollies nu under pandemin 😂
(null)






Karantän dag 9


Hostan fortsätter vara envis men i övrigt mår jag bra. Ingen annan i familjen är sjuk än. Är så uttråkad. Barnen leker mestadels med grannarna till mormor och morfar och Andreas har haft lite småprojekt så sitter mest ensam här inne. 
Igår spelade vi bingolotto och Thilde vann på sin lott en riktigt storvinst 😂😂😂 Prövade ringa in fyra gånger men ingen lycka.
(null)



Sänggavel (Karantän dag 8)


Eftersom vi inte kunde komma på middag till mamma och pappa igår skickades middagen hem till oss istället. Potatisgratäng och lammrostbiff fick vi. Vilken lyx att bli bjuden på middag ändå 🍽😋
(null)
(null)
(null)
(null)


Hostan blir sämre när jag ligger ned så jag har suttit  och pysslat lite med att klä knappar när jag  haft ork. Nu är de i alla fall klara:
(null)

Thilde ska få en säng av mormor och morfar i födelsedagspresent. Hon ligger nu i en juniorsäng som är 70 cm bred. Sängen hon ska få är 105 cm bred. För att det ska bli lite roligare så ska Andreas och jag ge henne en sänggavel och den måste ju vara rosa till vår rosatokiga tjej. Att hitta en rosa sänggavel till 105 cm säng är lättare sagt än gjort och ohyskligt dyra dessutom. Nu kommer jag med mammas hjälp göra en. Brorsan har bistått med en träskiva som han hade hemma och nu har han hjälpt till att såga till den. Jag hittade ett fint rosa möbeltyg på Ohlssons tyger som jag ska ha både till knapparna och sänggaveln. Mamma ska även göra en gavel till deras gästsäng så jag hjälpte henne att klä hennes knappar också.
(null)









Glad Påsk 🐣 (Karantän dag 7)


Hostan har blivit sämre senaste dagarna så nu stör den nattsömnen. Efter en hostattack kippar jag efter andan men har annars inte problem att andas. Efter två dagar med 38 graders feber blev jag feberfri igår. Resten av familjen är fortfarande friska.  IIkväll skulle vi varit hos mamma och pappa på middag men det blir fortsatt karantän för min del. Fruktansvärd ledsam påsk 😢 
Theodor vill som vanligt inte vara med på bild.

(null)         
(null)
(null)



Askungen


Efter att vi lånade boken på bibliotek nämnde jag att den finns på film. Lättare sagt än gjort att hyra denna film från 1950. Den fanns varken på telia play eller cmoore. Den gick att streama på SF för 169 kr. Det tyckte jag va dyrt. Visserligen fick man se den flera gånger men därför köpte jag filmen istället för 100 kr. Vi fick filmen för ca tre veckor sedan och nu har Thilde plöjt den minst 10 gånger 😂. Nya favoritfilmen och jag gillar den också så jag har gjort henne sällskap ett par eller kanske tre gånger 😉
Har för mycket fritid just nu när jag är sjuk.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)                 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)




















Karantän dag 6


Thilde lekte med en kompis som bor granne med mormor och morfar igår. När hon kom hem frågade Andreas om hon träffat gammelmormor. "Nej, jag får ju inte gå till henne nu när det är corona". Vi skulle kolla så hon inte glömt det men barn är lättlärda 🤗
Vi har även förvarnat Thilde att vi troligtvis måste skjuta fram på barnkalaset som vi tänkt ha 25/4. Det står på folkhälsomyndighetens hemsida att man ska avstå från att delta i större sociala sammanhang, såsom fester, begravningar, dop, kalas och bröllop. Nu tänkte Thilde bjuda 8 stycken och sex av dem går på samma avdelning på dagis och två bor granne med mormor och morfar som hon leker regelbundet men jag vet inte riktigt hur man bör tänka. Nu känns det ändå som att vi bör skjuta på det eftersom jag är sjuk och kanske inte ens frisk då och stora chanser att resten av familjen blir smittade. Vi har lovat henne att det ska bli kalas men vi vet inte riktigt när.




Karantän dag 5


2020 fortsätter visa sig från sin ljusa sida. Igår började jag få täta träningar och ont som fan när jag skulle kissa. Sprang på toan var 5:e minut och började dessutom kissa blod 😱 Febern fortsätter ligga runt 38 grader och det var en kraftansträngning att duscha och ta dig till vc idag. Eller vc skulle jag inte kalla det. Eftersom jag har luftvägsinfektion fick jag undersökas ute i tältet och läkaren hade först plexiglas mellan mig och henne. Sedan satte hon på sig munskydd och visir när hon undersökte mig. Jag fick heller inte lämna prov på vanliga labb utan en särskild lokal för de med luftvägsinfektioner och personalen hade extra skyddsutrustning. Fick en kräkpåse som de ville jag skulle hosta i när det behövdes. 🙈😷😂
Har jag nämt att jag dessutom fick tandvärk förra fredagen? Lika bra att nämna så ni vet hur synd det är om mig just nu 😂😂😂 Dubbel dos Ipren fick inte bort smärtan men borstade med klorhexidingel  flera gånger per dag och det har blivit bättre så jag skjuter på tandläkarbesöket. Nu kan det bara bli bättre. Något positivt är att ha förmånen att få bo i Sverige och vilken fantastisk sjukvård vi har. Nu har jag nog snart frikort dessutom med tanke på alla sjukgymnastbesök senaste tiden plus två läkarbesök. 
Skickade maken som är frisk att hämta ut medicinen:
(null)







Karantän dag 4!


Började hosta i söndags och i måndags kom hesheten. Inga andra symtom förutom nu ikväll så har jag börjat frysa och få värk i kroppen. Tempen visar 38 grader och känner mig helt utslagen. Hur klarar barn av 40 grader? Hostan däremot blir gradvis sämre för varje dag. Kan det vara covid 19? Träffar ju mycket folk via jobbet och vi har inte någon skyddsutrustning heller. Fortsätter det så här skulle jag behöva Cocillana-Etyfin för att få sova på nätterna. Har satt mig i karantän men eftersom resten av familjen är friska får de vara i skolan/jobbet. Theodor släpper jag av/hämtar upp på parkeringen men Thilde får jag inte följa med in och lämna utan personal möter upp oss på utsidan. Ikväll skickade jag A att göra lite ärenden. Vi får de hur det utvecklas. 😷


Inlägg utan bild är tråkiga. Förra veckan åkte Theodor och jag och fikade efter skolan då vi skulle till vårdcentralen en stund senare så ingen idé att åka hem. Vi testade nyheten "toarulle" som vi bägge gillade 😂😂😂
(null)

 







RSS 2.0