Glad påsk!


Ingen påsk utan choklad!


Jobbar imorn mellan 9-14 så jag kommer att lägga mig tidigt ikväll. Påsken är fullspäckad med aktiviteter. Idag har vi badat gofisen, bytt lakan, handlat, haft besök av Anna-Lena och Mathias, ätit påskmiddag hos min mormor och börjat plocka ur köket. Vi har flyttat ut vitrinskåpet till vardagsrummet och plockat ur fyra skåp och lagt i backar nere i källaren. Övervåningen är helt tömd och A har isolerat det mesta nu... Imorn jobbar jag och nästan direkt efter det ska vi på påskmiddag hos mina föräldrar. Sedan ska vi till Frida och Kristian en stund på kvällen. Då ska gofisen sova hos mormor och morfar. På söndag ska jag träffa Sara och sedan ska vi bjuda mamma, pappa, mormor, Victor och Anna på middag. På måndag ska vi på middag till Victor och Anna och plocka ur det sista ur köket. Tror aldrig vi haft en sån fullspäckad påsk. Det blir så när vi har renoveringen att tänka på...

Nu ska jag äta lite påskgodis innan jag lägger mig:

Gofisen fick två påskägg idag hos gammelmormor. Gammelmormor gav påskgodis i ett ägg. I det andra ägget var det kläder från släktingarna i Trollhättan. Appe (betyder Bamse) sa gofisen när han såg den ena tröjan :-) Appetröjan var i stl. 104 så det blir nog inte förrän till hösten han kan ha den skulle jag tro.


I - landsproblem!

 
Gofisen sover sedan två timmar tillbaka och A har sett på hockey trots att det inte ens är fbk som spelar :P
Själv sitter jag i soffan med ett glas rödvin och firar in påsken och sollar ut bland alla klänningar och jag kommer att välja någon av dessa:


Alla utom den korallfärgade asymetriska klänningen och den sista ljusgula klänningen går att välja färg mellan många olika alternativ. Jag beställde en provkarta med färgprover förra helgen för att se hur de ser ut i verkligheten. Jag har ju funderat på en gul klänning men är osäker på nyansen så att den inte blir för stark gul eller för gulgrön.
 
Nu är frågan om vem jag ska välja utav dessa sex alternativ. A är inte så mkt till hjälp. Alla är ju klänningar säger han. Jag förstår mig inte på :P
A tänker köpa en ny slips till bröllopet i samma färg som min klänning. Vi får se vilken färg det blir. Väntar på färgkartan innan något beslut tas...

Påskgubbe!


Min lilla gofis har gått påskgubbe med dagis idag i Torsby. Nu dammsuger han med pappa :-)


Snart 2 år!

Igår var det en månad tills gofisen fyller 2 år. Idag var det löning så ikväll passade jag på att beställa födelsedagspresenter från lekmer.se
Vi tänkte satsa på utomhusleksaker eftersom han inte har så mkt där och dessutom är han ju i den åldern där han vill göra allt som vi gör. Bland annat ser han mig använda stavmixern och elvispen ganska mkt så ibland plockar han ur dem ur skåpet och leker med dem när jag vänder ryggen till. Igår hittade jag honom med mixerstaven i vardagsrummet så körde han runt den i sin lekhink :-) Det fanns även en leksaksstavmixer på lekmer men den var tyvärr tillfälligt slut. Damsugaren som han fick i julklapp var en hit. När vi dammsuger drar han alltid fram sin och städar han med...Detta blir presenter till gofisen från sin mamma och pappa:
Åka rutschkana gillar han väldigt mkt. På dagis finns det flera stycken som han gillar att åka i.
 

Lasagne!


Eftersom vi snart ska börja renovera köket så passar jag på att laga en stor form med lasagne idag. Vi kommer endast att ha micro och kylskåp i vardagsrummet. Sen får det bli en del hämtmat på Sibylla och pizzeria och åka till mamma och pappa och äta.


Fredagsmys!


Nu är alla långpass klara för denna vecka. Jag har haft fyra dagar från 9-18.30 imorn 9-14 så lördagarna går alltid fort. Kom hem för en halvtimme sen och nu är middagen inne i ugnen. Vi köpte ett paket med färdig pizzadeg och tomatsås igår när vi veckohandlade.

På pizzan har vi: lök, kräftstjärtar, musslor, champinjoner och mozzarella.


Instagram!

 
I helgen skaffade jag mig Instagram efter lite tryck från omgivningen som jag inte lyckades stå emot :) Vi får se hur mkt jag kommer använda det. La upp min första bild där nyss. Det såg så tomt ut på min sida så kände att jag ville ladda upp en bild....
 
Idag har jag varit ledig eftersom jag jobbar på lördag. Gofisen var på dagis mellan 9-14. Vi åkte då till Karlstad till Stuvbutiken och köpte allt golv som behövs till renoveringen. Vi tänkte även köpa kakel men kaklet som jag ville ha var slut och skulle inte komma hem förrän i maj men då tipsade mig personalen där om ett annat märke som tillverkade nästan likadant som jag ville ha. Missade dem först eftersom de inte fanns uppe på väggen bland visningsexemplaren och jag gillade dem lika mkt. De var dock lite dyrare eftersom det var Höganäs som ska vara ett bra märke. Men eftersom det bara går åt 2 kvadratmeter så gör det bara några hundralappar så det är ju en piss i havet i slutändan. Men Höganäs finns i Torsby att beställa på Järnbolaget så då beställer vi här hemma istället eftersom det var en beställningsvara på Stuvbutiken. Vi åkte även till elgiganten och såg ut en ny induktionshäll eftersom den vi hade beställt hade utgått. Vi avslutade på Bergvik med lunch på max och storhandlade mat på ica maxi för en hel vecka.
 
Jag gick även in en snabbis på köpcentrumet på Bergvik och kollade på en vårjacka på stadium som jag funderat på som jag såg i sthlm men jag ändrade mig när jag prövade den eftersom stl. 40 passade perfekt upptill men var lite för tajt nertill och 42 satt alldeles för pösigt upptill men perfekt nertill. På väg till ica maxi där A påbörjat handlingen slank jag in oplanerat på polarn och pyret och där hade de 20 % rabatt och då slog jag till på en vårjacka som jag funderat på länge. Hade tänkt köpa på tradera men jag lyckas aldrig vinna någon. De slutar alltid på så höga slutpris.
 
Idag stod det i Sirisklockan att vi vigdes 3/12
 
Dagens shopping:
 
Kvällsbad:
 
Trötten gofis:

Mera klänningar!

 
Mitt uppe i alla renoveringstankar så försöker jag bestämma mig vilken klänning jag ska beställa till bröllopet vi ska på i juni. Jag har ju visat en del redan på bloggen som finns i detta inlägg:
http://hellstromlinn.blogg.se/2013/march/klanningar.html
 
Nu har jag även hittat några fler. De första tre kommer från nelly.com
Nästkommande tre har jag fått tips från Maria men kommer tyvärr inte ihåg varifrån:
De sista tre klänningarna kommer från en sida som även säljer bal- och brudklänningar och finns att välja i dessa färger:
 
Jag gör det extra svårt för mig när jag hittar så många. Vilken ska jag välja?

Längesedan sist!


Har varit sjuk förra veckan och har därför inte orkat skriva något. Förkylningen blev sämre efter måndagen och på tisdag eftermiddag skickade en kollega hem mig från jobbet. Tänkte att om jag lägger mig tidigt så kanske jag orkar jobba ändå på onsdag men det blev sämre istället. Fick feber ons och tors. Som tur va släppte febern på fre så jag kunde åka iväg till Sthlm som vi planerat sen julas :-) det fick bli i ett lugnare tempo bara. Det var roligt att ha en tjejhelg. På lördag blev det shopping. Vi besökte både Nacka forum och gick inne i centrum på Drottninggatan. Shoppade lite kläder till mig och gofisen och lite smycken och en handväska :-) har inte orkat ta några bilder men filten till gofisen är klar som jag kan visa istället.

 


Söndag!

 
Det blev Robin som får representera Sverige i Malmö i maj. Han fick näst högst poäng av svenska folket efter Yohio. Eftersom han fick betydligt mer poäng av juryn så vann han ändå. Jag tyckte personligen att det var väldigt jämn nivå på deltagarna. Robin var en av mina favoriter så det var helt ok att han vann. Annars tycker jag att juryn inte borde ha så stor makt som hälften av rösterna. Jag tycker att det är svenska folket som ska skicka sin favorit oavsett om den går hem eller inte i europa så egentligen borde Yohio ha vunnnit tycker jag.

Idag har vi haft besök från familjen Ekelund/Wiklund. Annars har vi inte gjort så mkt. Det blir tidigt i säng ikväll efterom jag ska på kurs till sthlm imorn så jag måste gå upp kl. 5 för att hinna med flyget. Det har varit en intensiv dag eftersom det var full rulle på barnen. Det var skrik, skratt och gråt. De sprang runt och härjade hela tiden. Till att börja med så ville inte gofisen låna ut sina leksaker. Direkt Joel ville ha något så skulle gofisen ta tillbaka det. Han ansåg att det var sina leksaker och det är det ju men samtidigt måste han lära sig att dela med sig. Det fanns två bollar så han behöver inte ha bägge och Joel var så snäll att han bytte boll, men gofisen var inte nöjd utan skulle ha båda två. Fick ryta till rejält och gofisen bara grät när Joel lånade hans boll. Tänk så svårt det kan va. Jag tror att gofisen snart behöver ett syskon så han får lära sig att dela med sig....
 
De hade med sig massor av urväxta kläder och skor efter Joel. Så snälla de är som låter oss ärva. Bland annat så hade de med massor av skor och stövlar i stl. 24 som är den storleken som gofisen snart ska börja med. En fodrad galonoverall som också verkar lagom i storlek:
 
 
 
 

Ledig dag!


Jobbar lördag denna vecka så därför har jag varit ledig idag. Gofisen fick vara hemma från dagis idag då jag varit ledig. Vi va ute på en promenad idag i det fina vädret. Kände mig så seg och stum i benen så promenaden gick ganska långsamt. Nu under eftermiddagen har jag blivit täppt i näsan och tjock i halsen. Hoppas att det går tillbaka imorn. Ska lägga mig tidigt ikväll. Annars har vi varit till banken idag och städat huset. Tråkigt, men nu känns det bra när det är rent :) vi ska vänta med att ta lån en vecka till eftersom vi kan få ner räntorna om vi får huset värderat. Det kommer en mäklare nästa vecka och ska värdera huset. Hoppas hon värderar det högt...gofisen somnade i min famn när han skulle dricka välling. Mysigt!


Com hem-style!


Klar!


Nu är även t-shirten klar i krokodiltyget. Nästa projekt blir att sy en tunnare filt i ett tyg jag köpt på rean som jag fick på brevlådan i måndags. Jag ska bara klippa till den och sen kanta den så det blir ganska enkelt projekt. Den ska bli lite större än den jag har som gofisen fick av sin farmor och farfar när han föddes.


Familjen annorlunda!


Sitter framför tv:n och kollar på familjen annorlunda. Gofisen sover och A som inte är intresserad håller på med datorn istället. Ny vecka och det känns bra att måndagen är gjord. Är ledig på torsdag denna vecka eftersom jag jobbar lördag. Då ska vi till banken och förhoppningsvis få huslån. Sedan ska jag nog städa lite här hemma eftersom vi får gäster på lördag... Ikväll har jag sytt en till mössa av tyget som jag köpte på tradera. Det räcker också till en t-shirt som får bli nästa projekt.


Vasaloppet och spyor!

 
Fy vad trött jag är på att torka spyor. Denna förkylning så hostar gofisen tills han spyr. Jag har tvättat så mkt denna vecka och nu trodde jag att det var över men när jag vaknade imorse så såg jag att han hade spytt på golvet och på mattan bredvid spjälsängen. Tänk om lakanen hade klarat sig också men inte och även spjälskyddet :P Antagligen så har han spytt innan han somnat när vi lagt honom och så har vi inte hört. Samma sak blev det en annan kväll men då såg A det när han gick in och la sig. Tur va att denna gång hade han inte spytt på sig själv så han var iaf torr imorse. En annan gång var han indränkt hela han och inte säger han till så det gäller att kolla nu framöver varje kväll när vi lägger os. Hoppas att hostan ger sig snart. Trodde att jag tvättat klart för denna helg men nu blir det ett par maskiner till idag...Gofisen väckte oss lagom till att Vasaloppet startade så nu sitter vi i soffan. Skönt att följa Vasaloppet från soffan i år. De senaste två åren har jag varit med och servat A men i år åkte han öppet spår istället.
 
Här kommer bilder på tröjan jag sydde förra måndagen:

Nya gummistövlar!

 
Idag har mamma och jag varit och kikat på tapeter så nu har vi lite att fundera på. Men det känns som att jag vet lite grann vad jag (vi) vill ha ;) A har gett mig fria tyglar så länge det inte blir för extremt och det vet han att jag inte vill ha ändå. Det som jag inte har klart för mig än är hur gästrummet ska se ut. Ska vi ha de liggande brädorna som en fondvägg eller i hela rummet? Jag hittade en superfin tapet så det kanske får bli fondvägg ändå, det får bli till att fundera på det...Ett par gummistövlar på skocity till gofisen och ett par svarta byxor på systrarna till mig själv har jag shoppat idag. Annars har dagen ägnats åt renoveringsplanerande, tvättat och lagar mat. Dessa stövlar blev det. Samma modell men en ny färg från förra året. De hade korta skaft och därför väldigt lätta att få på. Stl. 24 köpte jag och de verkade bli bra i storlek och nu till att börja med så finns det nog plats för raggsockor också.

Miljonär?


Igår kväll sa A att det är drömvinsten idag på lotto med 260 miljoner i potten. Då tänkte jag att det kan vara värt ett försök att spela en gång. Imorse åkte jag iväg till Toria och köpte färskt bröd och en lott. Det är första gången jag spelar på lotto. Annars har jag bara spelat Bingolotto och köpt nån triss nån gång...nu håller jag tummarna ikväll. Chansen är väl större att jag blir överkörd av tåget idag men spelar man inte så vinner man inte heller :)


Klänningar!

Vi ska ju på bröllop i början på sommaren och då vill jag självklart hitta en ny fin klänning att ha på mig. Har kikat runt på nätet och hittat många fina men jag tänkte vänta tills jag varit i sthlm ifall jag hittar någon där. Annars så kan man välja färg på de flesta av modellerna jag hittat. Klänningarna har jag hittat på sidor som även säljer bal- och brudklänningar.
 


I dessa färger kan man välja alla klänningar utom den röda långklänningen med kors i ryggen och två av de blåa klänningarna (modell 13, 17 och 19. Just nu är favoriterna modell 1, 2 och 4 och då skulle jag vilja ha den i samma färg som klänning 1, daffodil (ljusgul). Om det blir modell 1 så kommer jag att ta bort rosetten. Visst skulle det vara snyggt med ett par guldskor till en ljusgul klänning? Ser redan fram emot bröllopet vi ska på. Vi fick inbjudningskortet i veckan som jag snart måste svara på. Jag hade tänkt att åka till Karlstad kvällen innan bröllopet och sova hos Maria som sen kanske ska hjälpa mig att fixa till håret. Då har vi sen 10 mil kortare att köra till Mariefred. Gofisen ska vara hos mormor och morfar under helgen. Vi har bokat boende på samma plats som bröllopsfesten äger rum. Skönt att inte behöva transportera sig så långt efter festen och dessutom kan vi äta frukost med brudparet innan vi åker hem på söndagen....
 
Nu får det bli sänga. Imorna ska gofisen och jag baka kladdkaka till helgfikat och sen blir det planering inför renoveringen. Mamma och jag ska kolla lite på tapeter.
 
God natt!

RSS 2.0