Theodors lillasyster!

 
Idag blev det äntligen dags för ultraljud. Vi har väntat i flera veckor på att det skulle bli dags. Nästan direkt barnmorskan började kolla på bebisen sa hon att det är ett barn i magen. Det kändes skönt att veta :-) sedan kollade hon så att allt såg bra ut och det gjorde det lyckligtvis nog. Hon mätte också på flera ställen för att beräkna graviditetslängden. Jag blev framflyttad 6 dagar från 29/4 till 5/5. När jag väntade Theo fick jag ett tidigare datum med en vecka istället. Men det kändes lika bra att bli framflyttad så hoppas jag inte att det blir 24/4 på gofisens födelsedag. Vi ville ju ta reda på könet om det gick och jag har ju haft mina aningar om att det skulle bli en flicka denna gång. Barnmorskan sa att det ser ut som det blir en flicka men ville också att en kollega skulle kolla för att bekräfta och hon sa samma sak. Så det verkar som vi ska få en dotter och Theo ska få en lillasyster. Här är hon, våran Thilde:

Vi passade på att göra lite ärenden när vi ändå va i stan. Theo va hos mormor och morfar idag. Han har smittat ner dem så de va bottenförkylda och hemma från jobbet. Konstigt att A och jag klarat oss. Gofisen har varit hemma nästan hela veckan från dagis. Han va där 3 timmar i tisdags innan de ringde från dagis och sa att Theo inte va pigg och A fick åka hem från jobbet. I onsdags VAB:a jag igen och igår va jag ledig. Hoppas att den hemska hostan han har släpper snart. Han hostar tills han kräks :-(
 
När vi va på Bergvik så kunde jag inte låta bli att köpa något till Thilde. Jag hade fått en rabattcheck från kappahl och gick in och kikade och då köpte jag detta:
 

Dajmtårta!




VAB!

 
Idag har jag VAB:at eftersom gofisen fortfarande hade feber igår och har inte ätit något i helgen. Idag är han feberfri men hostar och snorar mycket. Han har varit betydligt piggare idag och har ätit litegrann iaf så imorn får han gå på dagis igen. Det blir ju bara två dagar för på torsdag är jag ledig för lördagen.
 
Idag fick jag löning så då passade jag på att beställa något att ha på mig till julen. Jag har 2 par mammajeans och en trikåklänning som jag använder på jobbet. Tröjor använder jag vanliga än så länge. Hemma går jag i mysbyxor. Förra veckan blev det kris när jag insåg att mina tre uppsättningar antingen låg i tvättkorgen eller hängde blöta på tvättlinan. Hittade då en till gravidklänning i garderoben som jag beställde med mammabyxorna i september. Den har jag glömt i garderoben då jag hängde undan den när vi åkte till Turkiet. När jag skulle sätta den på mig så hade den tydligen krymt i garderoben :P Skulle ha beställt Large istället...Men nu har jag besällt en trikåklänning som blir skön att ha på jobbet med mammaleggings och en finklänningen som jag ska ha på julborden jag ska på och jul och nyår. Det är tredje gången jag beställer från Asos och det har fungerat bra. En veckas leveranstid och gratis frakt och bra priser :-)
Nu ska jag baka tårta innan det är läggdags. Älsklingen fyller år imorn.
 
 

18:e graviditetsveckan!

 
Helgerna går så fort trots att jag haft långledigt fre-sön. Ändå har vi tagit det lugnt i helgen. Theo blev sjuk i torsdags. Han var redan hostig när jag lämnade honom på dagis i torsdags. När han kom hem hade han blivit hes och förkyld. Det passade ju väldigt bra att jag var ledig i fredags när han blev sjuk så slapp jag vab:a. Igår fick han även feber och kräktes ett par gånger. Tror inte han är magsjuk utan han kan kräkas bara av att han har feber. Han har inte ätit något heller de senaste dagarna och sitter i soffan och ser på tågklipp på youtube. Han är så fascinerad av tåg och kan se flera timmar på olika tågklipp. Han har fortfarande lite feber idag också och är hängig så tror inte han ska vara på dagis imorn heller. Det blir jag som vab:ar imorn i så fall eftersom jag är tröttast och behöver mest vara hemma och ta det lugnt. Dessutom började Andreas nytt jobb för 2 veckor sedan och då känns det inte bra att vara borta så i början. Han har ju redan bett om att få vara ledig på fredag när vi ska på RUL.
 
Idag är jag i 18:e graviditetsveckan (17+5). På fredag får vi veta mer exakt när bebis är beräknad. Vi har också bestämt oss för att kolla kön om det går.... Illamåendet släppte ju i vecka 11 för mig. De krämpor som jag har nu är trötthet och lite ryggont har jag börjat känna men inte så farligt mycket än. Jag är dessutom väldigt kissnödig hela tiden. Går upp en gång på natten för att gå på toa. Min hy har blivit så dålig under denna graviditet om jag jämför när jag väntade Theo. Då hade jag inte en finne under hela graviditeten och nu har jag fullt på ryggen och får några nya i ansiktet varje vecka. Ibland får jag även finnar på konstiga ställen som tex. på magen. Det ser ut som magen sitter längre ner denna gång. Därför misstänker jag ett annat kön denna gång men vi får se...har hört att de som fått samma kön haft olika graviditeter så det behöver ju inte vara så men vi får se på fredag....
 
Här är jag i vecka 17+6 med Theo
 
Denna bild är från idag v. 17+5
 
 Jag brukar gå in på www.blimamma.se/graviditetskalender för att kika på hur stor bebisen är på ett ungefär. Så här såg det ut idag:
 

Gravid i vecka 17 (graviditetsvecka 18)

Din graviditet i siffror
  •  Första dagen for din senaste mens var 23-Jul-2013
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 29-Apr-2014 (s tecken)
  •  Du är gravid i vecka 17+5 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 164 gram. *
  •  Bebisen är c:a 16,9 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 44% av graviditeten.
  •  Du har 155 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 23-Jul-2013 till 21-Oct-2013
  •  Din andra trimester varar från 22-Oct-2013 till 18-Jan-2014
  •  Din tredje trimester varar från 19-Jan-2014 till 29-Apr-2014

* Siffrorna avser genomsnittsbebisen och bygger på medelvärden för ett stort antal foster. Ref: Lagercrantz, H. (2003).

 

 

 

 
 
 

Tåg!

Just nu sitter vi på tåget på väg mot Sunne. Vi blir där en 1,5 timme innan vi tar nästa tåg hem tillbaka. Tänkte vi skulle äta lunch på Sibylla :-)



Våffelfrukost!

Idag är min lediga dag då jag jobbar lördag. Då passar gofisen och jag på att lyxa till det och äta våfflor till frukost.


Tjockis!

 

Det blev en tur till Sunne igår eftermiddag. När jag åkte för att hämta gofisen på Viklundsvägen 19 så va även mormor där. Hon berättade att hon hade träffat någon på 11-kaffet vid missionskyrkan denna vecka som sagt att Linn blivit lite rund.  Jag vet inte vem människan är men hon visste tydligen att jag va mormors barnbarn och jag har säkert träffat henne på apoteket eller så har hon bara sett mig där. Då berättade mormor att jag väntade barn. Jaha, då förstod hon :P Tänk att ens kommentera att jag blivit rund, hon visste ju inte att jag va gravid utan trodde bara att jag gått upp i vikt. Tänk att säga till någon att ditt barn eller barnbarn har blivit lite rund på slutet, hehe. Fast jag förstår att det syns för jag har gått upp 10 kg redan. Jag gick upp 28 kg med Theo och jag är på god väg åt samma håll, men ändå så tycker jag att man borde hålla käft...
När jag hämtade gofisen var han lika långhårig som han va 1,5 timma tidigare när jag åkte till Sunne. Han hade vägrat att klippa sig denna gång trots mutor. Han hade börjat gråta så morfar fick åka hem. När jag frågade honom om det så bytte ha samtalsämne hela tiden. Han ville inte prata om det. Min gofis får bli långhårig helt enkelt eller så kanske vi försöker igen om någon vecka...
 
Det blev en stor påse shoppat med kläder till gofisen igår på Lindex. Tre par tröjor i strl.110 och tre par byxor i strl.104 och två-pack tumvantar. Jag hade ju en rabattcheck på 20 % på hela köpet så det blev inte så dyrt för så mkt plagg:
Ni kan aldrig ana att min favoritfärg är turkos va ;-) Får vi en flicka kommer hon att få bära mkt turkost hon med.

RSS 2.0