Klåfinger Theo!


Alla dessa bilder är tagna inom ett par minuter. Vilken energi :P











































































Valborgsmässoafton!


Idag har jag varit sjukskriven från praktiken eftersom jag hade lite feber och fortfarande halsont i morse. Nu är febern borta men imorn är jag ändå ledig så jag ska inte till apoteket förrän på onsdag. Jag har lyckats skicka in mitterminsutvärderingen idag. Gjorde nästan klar den igår men finjusterade litegrann innan jag skickade in den idag. Har även betalat för en auktion jag vann på Tradera på en name it kortärmad skjorta:


15 kronor gav jag för den.

Är nu sugen på att köpa dessa dessa kaprijeans att ha till skjortan:

Älsklingen håller på att grilla fläskfilé och till det ska vi äta potatissallad, grönsallad och baguette :)

Firad i efterskott!


Igår pluggade jag mestadels av dagen på egenvården så idag får böckerna ligga på hyllan. Det enda jag ska göra idag är att skriva en mitterminsutvärdering och skicka in. Den ska skickas in senast 2:a maj och vi hade möte handledaren och jag i fredags så nu är det bara att formulera sig och få ned på papper det som sas...

I helgen har vi grillat. På fredag kväll kom brorsan med älgkött som vi grillade och gjorde klyftpotatis till det. Igår grillade älsklingen och jag hemgjorda hamburgare med bacon i älgfärsen och det blev riktigt saftigt och gott :)











Gofisen väckte oss vid 7-tiden imorse och då passade jag på att göra lite hushållssysslor som disk, tvätt, bädda, vattna blommorna och baka kladdkaka innan vi tog en promenad runt borejoggen hela familjen. Sedan har vi haft besök från Ekshärad. Hela familjen var med och firade gofisen i efterskott. Jag tror att Joel tyckte det var roligt att vara här när det fanns nya leksaker som inte var babyleksaker :) Gofisen fick ett par badlöjor/badbyxor i stl. 12-16 kg. De som han fick i julklapp var storleken under (10-13 kg) och är nu urväxta. Till sommaren ska vi åka och bada hos mina föräldrar. Vi får se om han gillar det :)




Igår fyllde svärfar 62 år och idag ska vi dit och fira honom och vi blir bjudna på middag samtidigt. Gofisen föddes alltså bara 4 dagar före sin farfar, 1 dag före Frida och 1 dag efter sin mormors morfar.  Trodde nog aldrig att jag skulle behöva vänta så länge eftersom han var beräknad till 11:e april. Jag trodde från början runt 7:e april. När jag började gå över tiden var min nästa gissning 18:e april då min kusin har födelsedag sen gav jag upp och trodde inte längre på att vi skulle få någon bebis :P Gofisens mormor gissade från början på den 23:e april då hennes morfar var född och det blev ju faktiskt riktigt nära gissat eftersom gofisen föddes kl. 1.04 på natten den 24:e april. Nästa gång ska jag utgå från hennes gissning ;) Fast det blir inte än på ett tag....

Halsont!


Vaknade med halsont imorse så det blev ingen box ikväll :( Kände mig ändå tvungen att ta mig till apoteket eftersom det var inplanerat att jag skulle ha mitterminsutvärdering idag kl. 8. Gick hem vid kl. 12 och har hela eftermiddagen fram tills nu läst på egenvårdsprovet som jag ska ha 3e maj. Har hunnit igenom hälften nu så tyvärr måste jag även plugga i helgen för att hinna med :( Skönt det ska bli när det är över. Då har jag endast en uppgift kvar som inte ska in förrän i mitten av juni.

Idag kom gungan som jag beställde på nätet i veckan.

Nu tar jag kväller. Älsklingen står ute vid grillen och grillar älgött och jag tänkte ta mig ett glas rött till det :D

Trevlig helg!

Lill lördag!


Åkte till mina föräldrars hus imorse för att läsa på egenvården som jag har praktiskt test på nästa torsdag. Eftersom vi renoverar på apoteket så är det för rörigt att sitta där nu och hemma får jag heller ingen lugn och ro för gofisen kommer och klättrar på mig :P På eftermiddagen fick jag vara i egenvården och ge råd och när det var lugt kollade jag på produkter och läste på dem. Det är roligt med omväxling :)

När jag kom hem så var mormor och morfar här på besök. Mormor fick kolla på gofisens födelsedagspresenter och smaka på tårtan eftersom hon inte var här igår. Sedan hjälte hon mig att deklarera så nu var det gjort.









Fick även respons ikväll från ett jobb jag sökte för någon vecka sedan och de ville att jag skulle komma på intervju när jag hade tid :) Det verkar vara brist på farmacevter och lätt att få jobb just nu. Vi får se vad som händer. Annars så har jag garanterat jobb i Torsby om jag vill. Men lite konkurrens är aldrig fel ;)

Theo 1 år!


Gunga!


Nu har jag beställt en gunga till gofisen från morbror. Väntar inte till vi ska till Karlstad nästa gång utan jag beställde på nätet på en sida som heter www.br-leksaker.se Vi har ju en stor ställning på gräsmattan där vi hänger tvätt ute på sommaren. Den påminner om en gungställning så därför behöver vi enbart gungan.


Nu ska gofisen snart få gunga :) Nu funderar vi på om vi ska skaffa sandlåda...

Idag är ingen vanlig dag...


för det är gofisens födelsedag. Hurra, hurra hurra! Tänk att han redan är ett år nu :) Tiden har gått fruktansvärt fort. Theodor blev riktigt firad idag och har fått många paket. Idag använde jag min första lediga dag på praktiken och det har varit riktigt skönt att få vara hemma en dag mitt i veckan.




Paket från sina föräldrar :)

Detta fick han från oss:









Denna blev populär eftersom den kan dansa och sjunga ;) Gofisen klappade takten samtidigt.








Nalle puhtårtan.





Gammelmormor var här mitt på dagen och grattade gofisen. Han fick en hajryggsäck att ha till dagis :)






Resten av gästerna kom senare efter de slutat jobba.

Två gånger fick gofisen äta tårta idag. Han verkade gilla det för han gnällde direkt det tog slut och ville ha mer.

Från farmor och farfar:








Från mormor och morfar:




Från Frida och Kristian:


Från farbror och faster:

+ pengar till sparkontot.

Morbror skulle köpa en gunga till gofisen men det fanns inte i Torsby så han fick pengar istället. Nästa gång vi kommer till Karlstad ska vi köpa en gunga.

Av mormors systrar i Trollhättan och deras respektive fick gofisen pengar till sparkontot.

Vi filmade även en snutt med filmkameran. Har inte hunnit kolla igenom filmen än. Det var älsklingen som filmade och om inte jag hörs för mkt i bakgrunden så kanske jag lägger ut den ;)


Recepttest!


21 stycken matlådor med spagetti och köttfärsås till gofisen gjorde jag igår.


Imorgon har jag ett praktiskt recepttest på apoteket med min handledare. Om jag klarar testet kan jag få tillfällig behörighet de sista två månaderna av praktiken, vilket innebär att jag inte behöver få påskrift längre utan får godkänna själv :) Skönt att slippa och ränna och hämta min handledare hela tiden :) Nu ska jag ta och öva på några gamla exempeltest. Men först ska jag fika :)


Brudklänningar!

Igår kikade jag en del på brudklänningar. Mamma har även kikat en del och visat mig några förslag. Man kan tydligen göra justeringar på klänningarna och få dem som man vill ha dem. Det är ju toppen för om jag exempelvis skulle hitta en klänning men så är släpet för långt då kan jag bara mejla och säga att jag vill ha kortare släp eller inget släp alls. En axelbandslös klänning kan exempelvis göras med axelband.

































Tjuvstartat ettårsfirandet!


Började dagen med att ge gofisen välling vid halv sju. Jag är så svårväckt så älsklingen sa till mig att idag får jag ta och göra välling eftersom han annars brukar göra det jämt. Nu ville han slippa för en gångs skull och det var väl inte mer än rätt håller jag med om. Sedan fick han ligga mellan oss och så somnade vi om till kl. 9. Då vaknade vi av att han hade satt sig upp och pratade för fullt :) Innan jag åkte och veckohandlade på Toria så hjälptes vi åt att bada gofisen. Det är mkt svårare nu att bada honom själv när vi har badkar och inte baljan.

När jag kom hem fån handlingen var mina föräldrar här på besök. Vi ska få middag där ikväll :) Skönt att inte behöva laga mat. Mormor klippte gofisens hår när hon var här eftersom det har blivit så så långt uppe på huvudet men där bak är det kort. Den där virveln han har gör att håret står åt alla håll. Det blir inte lätt att få någon frisyr på honom i framtiden. Det blev iaf mkt bättre nu.

Maria är här i Torsby i helgen så hon kikade in och skulle gratta gofisen på ettårsdagen. Två paket fick han som mamma redan visste vad det va i. Vi passade på att handla födelsedagspresenter när vi var på Ullared och då fick jag vara med och påverka litegrann ;)







Alfons Åbergdressen som han har på sig och leksakstelefonen som låter och blinkar :) Tack igen Maria! Telefonen verkar han redan fascinerad av. Vi fikade och åt tårta och självklart fick gofisen och smaka lite ;)

Efter att Maria åkt var gofisen trött och skulle sova middag men han var antagligen hungrig för han ville inte sova så då gav jag honom middag lite tidigare ocg då somnade han sen.







I eftermiddag har jag lagat matlådor till gofisen. Det blev hans favoriträtt "spagetti och köttfärsås"



Har dock inte mixat och lagt i burkar än. Det är så tråkigt och det har inte kallnat riktigt än så det får bli senare.

Nu ska jag göra iordning det som vi ska ha med och fixa till mig lite grann innan vi ska promenera bort till mina föräldrar.

Ha en fin kväll!





Vi tog fram skjortan som gofisen fick i julklapp av sin farbror och faster och den passade riktigt bra nu :)
Solhatten fick jag igår från chefen på apoteket som håller på och rensar eftersom vi bygger om. Det var tydligen någon kampanj för nåt år sedan då man fick en sån om man köpte solkräm för barn.

Diadem!


Nu är det helg :D Skönt att inte behöva vara på apoteket på lördagar än så länge. Kl. 13.15 drog jag hem idag och sen hann jag läsa två timmar på egenvården innan jag skulle iväg på box. Det var extra jobbigt denna gång men det kan ju bero på att jag är så dåligt tränad :P När jag kom hem från boxningen så höll älsklingen på att laga middag. Jag tog upp älglött i veckan som legat i marinad i ett par dygn nu som vi grillade i grillpannan eftersom det inte är något vidare grillväder ute. Det snöade tom när jag skulle hem efter boxningen :P Älslingen hade gjort hasselbakspotatis, kokat broccoli och värmt en färdig sås till det. Det blev riktigt gott :)

Nu för tiden är jag och älsklingen väldigt sociala mot varandra. Vi brukar sitta i soffan med varsin dator i knät där jag googlar på bröllopsklänningar, diadem, ringar mm och älslingen spelar dataspel. Ja, ni läste rätt, dataspel. Han som är emot det har blivit så uttråkad med att gå hemma om dagarna att han börjat spela och det är som en drog :P. Det är svårt att sluta när man börjar. Men iaf har jag hittat några fina diadem:





'





Idag kom paket med skorna som jag vunnit på budgivningen på tradera. Jag hade prövat dem innan på gofisen från skobutiken inne i byn men jag tyckte att det var dyrt för ett par skor som han kommer att växa ur på ett par - tre månader. Så nu la jag bud på ett par på tradera som var utav samma märke (pax) i stl. 21 som passade. Jag vann dem för 20 kr och med frakt blev det 50 kr. Vilket fynd och de ser dessutom nästan nya ut :)






Bakat inför 1-årsdagen och nu jobbansökan!


När jag kom hem från apoteket idag var svärmor hemma och passade gofisen. Älsklingen och hans bror var iväg och körde grejor, bl.a. möbler till återvinningscentralen från Ingrids (älsklingens mormor) lägenhet . De har öppet längre på torsdagar och svärmor var ledig idag. Nu är det inte mkt kvar att köra bort. Sedan återstår städningen...

Efter att gofisen lagt sig har jag bakat chokladsnitt och kärleksmums till gofisens 1-årsdag. Igår beställde jag en tårta på wienerkonditoriet till födelsedagen. Jag har varken tid att baka tårtan på måndag eller kan baka någon rolig barntårta. Det fick bli en nalle puh tårta som är en vanlig operatårta men har formen av nalle puh med gul och röd marsipan.





En sak som jag funderat över är: Vad är skillnaden mellan operatårta och princesstårta?
Nu har jag googlat och hittat en förklaring på "kakbloggen" ;)

Många har funderat på det stora mysteriet. Vad är en prinsesstårta och vad är en operatårta? Kakbloggen reder ut begreppen så att du slipper fundera mera.

Saker och ting är inte alltid vad de utger sig för att vara. En svart och vit-randig häst är just ingen häst utan en zebra och alla banditer går inte under namn som Ville Vessla eller Spökplumpen. På samma tema finns det de som menar att en prinsesstårta inte är en prinsesstårta. Det är istället en operatårta. Kontroversen ligger i sylten.

Till förespråkarna för den konservativa ideologin hör bland annat Bonnierägda webbplatsen Allt om mat som menar att en äkta prinsesstårta endast består av fyra huvudkomponenter:

  • Sockerkaka
  • Vaniljkräm
  • Grädde
  • Marsipan

Lägger man till sylt som en femte huvudingrediens bör bakverket istället klassas som en operatårta enligt många kännare, däribland Allt om mat.

 

 

Wikipedia: En riktig prinsesstårta innehåller inte sylt och har grädde (ej tårtbotten) närmast marsipanlagret. En "prinsesstårta" med sylt i botten och rosa marsipan är egentligen en operatårta.

 

Nu var det utrett :)

 

Ja, då var det dags att ta itu med att söka jobbet ett till jobb. Jag har skickat mitt personliga brev till Sara som är journalist och super duktig på att skriva och har fått många tips så nu ska jag kolla lite på det. Jobbansökan går ut imorn så jag kanske gör klart resten imorn...

 


Drömmer mig bort!


Här skulle jag vilja vara just nu och bara ligga och slappa:


Det är så kallt här hemma. Ingen värme överhuvudtaget. Tänk vad skönt det skulle vara att kommabort ifrån vardagen ett litet tag och bara ta det lugnt. Känner att det blivit för mkt stress och sömn på slutet så jag ska köpa pepcid duo eller zantac imorn på apoteket.

God natt!

Brudskor!


Ikväll blev jag helt klar med farmakoterapiuppgiften och jag har nu skickat in den. Det är fullt upp just nu. Det ska bli skönt när 3:e maj är över för då lugnar allt ner sig :)
Jag har iaf googlat på brudskor några minuter nu ikväll för att få göra något roligt på dagen. Eftersom jag är så lång så vill jag inte ha för hög klack. Dessutom kan jag inte gå i högklackat men gärna en liten klack på max 3 cm vill jag ha för att man får bättre hållning då. Dessa har jag hittat hittills som jag gillar:














De tre nedersta varianterna kunde man välja färg, bredd och klackhöjd.

Ny vecka igen!


Då var måndagen gjord och ett steg närmare helgen. Idag var det drägligt på apoteket och kötiderna var aldrig över 15 min på hela dagen. Men jag gillar inte att räknas som arbetskraft när jag är student och inte får betalt vilket det känns som jag gör. Snart så är det bara två månader kvar och då får jag börja jobba och tjäna pengar :D

Idag började renoveringen på apoteket. Det ska bli helt nytt och mycket större ytor :) Imorn ska de riva väggen mellan egenvården och gamla sjukhusleveransen så då blir det verkligen påtagligt hur mkt större det kommer att bli. Det kommer att bli rörigt nu i 5 veckors tid medan det renoveras. Men hantverkarna verkar ha gjort det här förr och gör det så smidigt som möjligt för oss.

Idag har jag hållit i min första läkemedelsgenomgång med en läkare. Det ingår ju att vi ska göra en farmakoterapiuppgift under praktiken och då hittade jag ett kundfall som verkade extra intressant. Eftersom min handledare var bekant med läkaren som förskrivit läkemedlen så frågade hon om han ville diskutera fallet med mig. Han hade det väldigt stressigt förra veckan så han bad mig möta upp honom på sjukhuset imorse för en genomgång. Det var mkt intressant att höra hur han resonerade och jag fick även mer kött på benen inför uppgiften. Ska försöka renskriva uppgiften nu innan jag lägger mig.

Gofisen vill hellre vara under gostolen än att gå i den ;)







Gofisen reser sig upp!


Typisk! Ännu en gång missar jag ett steg i utvecklingen hos gofisen. När jag var i Uppsala då lärde han sig att krypa och när jag var i Göteborg i helgen då lärde han sig att resa sig upp på fötter. Men jag fick se det när jag kom hem igår kväll :) Först gången han ställde sig upp i fredags så tappade han taget efter att han kommit upp och ramlade och slog sig men det gick som tur bra. Han tar sig dock inte ner tillbaka på golvet när han ställt sig upp så efter ett tag blir han helt stum i benen och då får vi hjälpa honom ner på golvet igen, hehe. Idag när jag stod och lagade mat så försvann han ut i vardagsrummet och då hörde jag efter någon minut  att han med gnällig röst ropade "mamma". När jag kom ut till vardagsrummet så stod han upp vid tv-bänken och var trött i benen men tog sig inte ner.



Saknade gofisen väldigt mkt när vi var på väg hem igår från Göteborg. Eftersom jag är borta från kl. 9.00-18.15 varje dag på min praktik så får jag inte så mkt tid att umgås med gofisen om dagarna och sen stack jag iväg på fredag morgon när han låg och sov så nästa helg blir en mamma-son helg då jag ska umgås så mkt som möjligt med honom och sen tänker jag ta ut min första lediga dag när gofisen fyller 1 år den 24:e april. Men idag har jag passat på att få kvalitetstid med gofisen :) Tur att han inte kommer att minnas så mkt av denna tid. Bara han är trygg och det är han hos pappa.

I Göteborg besökte vi fyra ställen men bröllop- och balklädsel och jag prövade klänningar på två utav ställena. Den första butiken blev jag besviken på eftersom de hade mindre utbud av klänningar än vad jag hade trott. Dessutom var det inte riktigt min stil på klänningarna men jag prövade ändå fyra stycken klänningar. Jag prövade lite olika stilar av klänningar för att se vad jag kände mig bekväm i och för att upptäcka vad jag var ute efter. Tyvärr fick man inte fota något inne i butiken så jag har inga bilder att visa. En klänning kändes iaf för mkt för min smak, jag vill ha någon enklare modell. Det var mycket axelbandslöst och jag hade problem med de modellerna genom att jag var tvungen att ha stl. 40 för att det skulle passa över höfterna och rumpan men sedan blev den för stor över bysten så det glipade och klänningen åkte ner så att bh:n syntes. Detta problem hade jag med alla axelbandslösa klänningar på detta stället. Mamma som är textilslöjdslärare från grunden sa att det går att sy in till en viss gräns men blir det för mycket så är det svårt att få det bra.

På det tredje stället vi besökte men andra stället som jag provade klänningar på hittade jag min drömklänning om jag skulle ha gift mig traditionellt i Sverige och den passade nästan över bysten också trots att den var axelbandslös. Det lilla som den var för stor hade kunnat justeras. Det var en spetsklänning som hade den typen av spets som jag vill ha och den var så vacker. Det var ett veckat band i midjan och klänningen var alldeles lagom A-linjeformad i kjolen. Varken för stor eller snäv kjol. Och släpet ska jag inte tala om. Alldeles lagom långt släp om jag skulle ha gift mig i Sverige och spetsen föll så vacker på golvet. Jag kände mig så vacker i den klänningen. Den kostade dessutom "bara" 13 700 kr :P. Det var iaf roligt att få pröva den. Det var en annan tjej inne och prövade klänningar samtidigt på detta ställe och hon hade på sig en annan spetsklänning när jag kom in i butiken som också var otroligt vacker men jag brydde mig inte om att prova den eftersom den kostade 18 000 kr. Sedan provade jag fyra klänningar till och det var en till som jag skulle kunna tänka mig som hade axelband som passade mycket bättre över bysten.

Jag tyckte att resan gav mycket även fast jag inte köpte någon klänning eftersom nu vet jag vad jag passar i för typ av klänningar och så vet jag vilken storlek jag ska beställa. Jag kommer antagligen att beställa på nätet från USA så får mamma göra lite justeringar sen men jag ska försöka hitta någon som inte är axelbandslös eftersom det passar min figur bättre. Jag har några favoriter i chiffong men vill ändå försöka hitta någon i spets som påminner om drömklänningen jag testade men med lite kortare släp eller inget släp överhuvudtaget :)

Inte kom vi tomhänt hem trots att det inte blev någon brudklänning. Vi besökte tre butiker med barnkläder som varken finns i Karlstad eller Uppsala: Zara, Duns och Villervalla. Både mormor och jag köpte några plagg till gofisen:

Dessa två plagg köpte mormor till gofisen och de kommer från Villervalla. Det var 50 % rea vilket gjorde att det blev h&M och lindexpriser på plaggen.




Dessa plagg köpte jag:

Kortärmaden kommer från Zara och shortsen från Duns. Shortsen matchar dessutom sommarkläderna jag köpte från h&m i vintras.


Zara


Duns

Ha en fin söndagskväll!



Göteborg imorn!


Usch vad hemskt det varit på apoteket idag. Vi fick inga varor från Tamro idag eftersom det hade blivit något fel i överföringen och ingenting stämde i lagret.
Nu till något annat mer positivt är att imorn ska jag och mamma till Göteborg och prova brudklänning :) Har inte hunnit funderat något eftersom det är fullt upp om dagarna nu så jag är verkligen öppen för förslag. Det är inte säkert att jag kommer att köpa någon nu utan jag vill se vilken stil som jag gillar och passar i. Vi åker tidigt imorn och ska in en sväng i Trollhättan med mormor som ska vara där tills på lördag hos sina systrar så hämtar vi upp henne när vi ska tillbaka. Vi ska bo på ett tvåstjärning hotell som låg ganska centralt. Det ingick frukost och vi hade tv på rummet men ingen toalett eller dusch. Skönt att inte heller behöva ta med lakan eller handduk.

Dagens gofis:








Detta är min favorit just nu:



Ny favoritsång!


Inlämningsuppgifter och CV!


Usch vilken grå dag det varit idag. Jag harit inte varit utanför dörrarna idag. Det blev lite hushållssysslor på förmiddagen innan Camilla, Jolin och Joel kom på besök. Joel är fortfarande lika vild och livlig men gofisen börjar närma sig mer och mer :P Mycket passande kan jag säga...Vi fick lite kläder som Joel växt ur :) Det är toppen att vi får låna kläder efter Joel, väldigt snällt. Vi fick bl.a. en vindoverall som kommer att komma väl till användning :)

Hela eftermiddagen och kvällen har jag suttit med etikuppgiften och med att skriva CV. Jag ska börja söka lite jobb har jag tänkt så har jag en plan B och något att jämföra med när jag löneförhandlar. Jag har varit så inställd på att vara semestervikarie i sommar och kanske bli anställd sen men egentligen så borde jag ju bli anställd direkt i så fall om jag ska jobba på Kronans Droghandel i Torsby.

Nu kan jag lägga mig med gott samvete när jag fått undan en del uppgifter. Nu är även populärvetenskapligt skrivande, etik- och retorikuppgiften klar men jag har inte skickat in dem än. Kundkommunikation 1 är den enda som jag skickat in hittills. Tror att en del av uppgifterna skulle in i slutet av april och en del i böran av maj. Farmakoterapin är nästa uppgift jag får ta tag i eftersom den skulle in snart.
7 st. ej inlämnade uppgifter
Populärvetenskapligt skrivande - Du ska skriva en artikel om faktainnehål...
Farmakoterapi - Under din apotekspraktik kommer du troli...
Etik - Ge exempel på ett etiskt dilemma som du...
Halvtidsutvärdering - UU Student - Du förväntas ha en halvtidsutvärdering m...
Halvtidsutvärdering - Handledare Uppsalastudent - Du förväntas ha en halvtidsutvärdering m...
Retorikuppgift - Uppgiften består i att hålla ett muntlig...
Kommunikation 2 - Instruktion till kommunikation 2Skriv en...

1 st. godkända uppgifter
Kommunikation 1 - Instruktion till kommunikationsuppgift 1...


 







Våran påsksmäll och påskpresent ;)

Påskdagen!


Nu ska vi strax spela bingolotto med mina föräldrar, mormor och brorsan. Idag har det varit vår tur att bjuda på middag. Det blev asiatisk lax med klyftpotatis, kokt broccoli och morötter. Till efterrätt blev det kladdkaka med grädde. Har varit seg idag :P Drack ganska mkt igår och vi kom dessutom inte i säng förrän vid 4-tiden så det kommer att bli en tidig kväll i säng. Men trevligt var det och jag tycker att vi borde införa detta som tradition att träffas på påskafton och bowla :)




Gofisens påskägg från sin gammelmormor.

Dessa låg inne i ägget:



Från polarn och pyret.


Vi har iaf varit ute på promenad idag i det fina vårvädret :)

Dagens gofis!








'





Glad påsk!


Ikväll blir det utgång. Vi blir fyra par som ska träffas hemma hos oss först innan vi ska iväg och bowla en timme. Därefter blir det utgång för de som vill. Gofisen ska vara hos sin mormor och morfar. Vi ska dit kl. halv fyra på middag och sedan får gofisen vara kvar när vi åker hem. Ser fram emot kväll och hoppas att det blir trevligt :)


Mina gofisar ;)


Påskafton för ett år sedan är lite diffust för min del. Vi fick iaf ligga kvar på BB natten mellan långfredagen och påskafton. Det var då jag fick pröva lustgas för första gången och det kändes suveränt bra i början. Efter första inandningen kände jag mig berusad ungefär som jag druckit 2-3 glas vin och jag mådde bra. Denna känsla varade tyvärr inte så länge eftersom jag blev mer och mer tolerant. Vi hade ett eget rum och de hade dragit dit en extra säng så att Andreas kunde vara hos mig. Jag hade värkar med 5 min mellanrum hela natten och höll på att somna precis innan nästa värk kom. Jag tog lustgasen vid varje värk. På morgonen bytte de barnmorska och den nya kom in och undersökte mig på morgonen och jag var då fortfarande öppen 1 cm. Då fick vi två alternativ att välja mellan: antingen att åka tillbaks till Torsby och åka tillbaka senare eller att ta in på patienthotellet. För mig fanns det bara ett alternativ när vi inte fick vara kvar på BB och det var att ta in på patienthotellet som låg 5 min gångavstånd från BB (för mig tog det nog 10 min att gå). Tiden på patienthotellet är suddigt för mig. Andreas sa att jag låg i sängen hela dagen och försökte sova mellan värkarna som kom med 5:e min mellanrum. Andreas åkte iväg en sväng på dagen till Ica i stan för att köpa lite mat till sig själv och pepsi till mig. Pepsi var det det enda som jag fick i mig under hela förlosningen.

Sen tror jag att värkarna blev mer intensiva och jag stod inte ut längre att vara kvar på patienthotellet. Kanske runt 15-16 tiden lunkade vi sakta till BB-avdelningen igen. Samma procedur denna gång som när vi kom dit natten innan. Undersökningen visade att jag nu var öppen 4 cm. Detta var tydligen tillräckligt mkt för att vi skulle få ett förlossningsrum och inte bli ivägskickade något mer. Troligen var det nu som jag badade i badkar men jag minns inte riktigt. Lustgas använde jag mig utav väldigt mkt. Kan det ha varit runt 19-tiden som jag blev undersökt igen och var då öppen 6 cm? Då hade jag så pass ont att jag bad om att få bedövning. Jag ville ju ha så mkt smärtlindring som det bara gick. Det här minns jag ganska tydligt och klart att underläkaren kommer in i rummet. Jag måste kuta med ryggen för att han ska kunna lägga bedövningen och det knäpper i mina kotor när han försöker lägga bedövningen. Jag uppfattar inte att han har problem utan tror att allt går som det ska men att det tar tid att lägga ryggmärgsbedövning. Efter ett tag säger han att han har problem att nå epiduralrummet där han ska lägga bedövningen. Han frågar om jag vill göra ett nytt försök? Jag frågar om riskerna och bedömmer att det är värt ett till försök. Samma visa denna gång men nu vill läkaren inte försöka igen. Han erbjuder sig istället att ringa efter överläkaren som hade jour denna kväll efterom han tyckte att det var bättre att låta någon annan sticka mig om vi skulle prova igen. Detta för att en annan läkare kanske kunde se det från ett annat sätt och sticka annorluna. Jag tackar ja till erbjudandet och jag uppfattade det som om överläkaren kom dit ganska snabbt. Hon försökte en gång men lyckades heller inte och frågade om jag ville göra ett till försök. Ett sista ville jag pröva för det var inte så lätt att sitta där och kuta med ryggen och försöka vara still när värkarna kom. Sista försöket misslyckades tyvärr det med. Troligtvis var jag för trång mellan kotorna så att de inte nådde fram. Eller så var jag djup i ryggen eller hade lagt på mig mkt vätska.

Det var bara att acceptera situationen. Kvinnor har ju fött barn i alla tider utan någon bedövning och överlevt. Men det hade blivit en så mkt trevligare förlossning om jag hade kunnat få den där bedövningen. Nästa gång jag blev undersökt var runt 21-21.30 och då kom jag i kontakt med den 4:e barnmorskan sen vi kom in långfredag natt. 5-6 cm sa hon. Va? 5-6 cm. Jag var ju öppen 6 cm för 2 timmar sen. Då har det ju inte hänt någonting. Jag hade ju nästan gått bakåt 1 cm och smärtorna börjader bli outhärdliga. Efter detta greps jag av panik och minns inte så mkt mer förrän jag skulle börja krysta. Älsklingen har berättat att de tog tydligen hinnorna på mig efter att jag fått panik för att det skulle gå snabbare. Jag bad om att få bli sövd eller dödad för smärtorna var så outhärdliga så jag visste nog inte vad jag gjorde. Jag tror att värkarna är som mest intensiva mellan 8-10 cm efterom då ska huvudet tränga sig genom bäckenbenet innan du börjar krysta. Men det gav verkligen effekt att ta fosterhinnorna eftersom jag var öppen 6 cm vid halv tio och strax innan tolv började jag ju krysta. Det innbeär att jag öppnade mig 4 cm på 2,5 timme. Tråkigt nog så blev Andreas lämnad ensam med mig när jag hade som mest panik eftersom det fanns ju flera som födde barn samtidigt och med den regering vi har nu så kan man ju inte förvänta sig bättre. Skatteminskningar leder ju till indragningar. Men det är ju inte personalens fel. De kan ju inte vara på mer än ett ställe samtidigt...Andreas fick tvångshålla fast mig eftersom jag skulle hem. Sen skulle jag ut och hitta en läkare som kunde söva mig, hehe. Jag lyckades inte så bra med det :P Jag fattar inte att jag överlevde och sen när krystvärkarna kom så var det som en befrielse för nu kunde jag vara med och hjälpa till vid varje värk. Även om det fortfarande gjorde jävligt ont vid varje värk så gjorde befrielsen att få hjälpa till och dessutom att veta att nu är det snart slut på smärtan att paniken försvann. Nu fanns det ett slut, jag såg ett ljus i tunneln som gjorde att paniken försvann. 1-1,5 timmme brukar det ta för förstföderskor att krysta. Jag blev erbjuden bäckenbottenbedövning när jag skulle börja krysta men nackdelen med det var att det kunde förlänga utarbetet. Då skiter vi i det sa jag eftersom nu har jag hållt på tillräckligt länge och vill bara få ut bebisen så snabbt som möjligt. En timma tog det att krysta ut gofisen och då tog jag verkligen i för kung och fosterland vid varje värk för att påskynda det.

Kl. 1.04 på påskdagen 2011 föddes våran prins och smärtan släppte omedelbart. Han mådde bra och även jag fast chockad och trött. 29 timmar kämpade vi men det gick till slut. Första minuterna låg jag bara och skakade av chocken att nu var det över och jag hade överlevt. Sedan började jag ta till mig att jag blivit mamma och bara låg och tittade på mitt barn. Så för min del kom inte lyckoruset direkt utan lyckokänslorna kom efter några minuter när chocken lagt sig. Jag uppfattade knapp att de sydde mig i underlivet eftersom jag låg och tittade på min gofis. Det som jag oroat mig som mest för innan var verkligen det mista bekymret av allt :P De sprayade på någon typ av bedövning och sen sydde de några stygn. Man är så fokuserad på sitt barn att man knappt märker eller känner någonting. Tänk att jag sprack så lite när gofisen var så stor. Det finns fördelar med så långdragna förlossningar :)

Nu i efterhand så kan jag säga att det är så mkt värt det. Jag skulle gå igenom samma smärta om och om igen för att få min gofis. Det här är då största gåvan i livet att få bli föräldrer. Bättre än så här blir det inte.

Glad påsk!

Långfredag- värkstart


Ifjol låg påsk väldigt sent. Långfredagen var den 22:a april och den dagen minns jag väldigt väl. Gofisen var beräknad till den 11:e april, alltså hade jag gått 11 dagar över tiden. Då hade jag gett upp hoppet om att det skulle komma någon gofis. Det var nästan så att jag tvivlade på om det skulle komma någon bebis överhuvudtaget :P Jag hade varit hos barnmorskan på tisdagen den veckan och hon sa att senast på tisdag nästa vecka har du ditt barn. Jag ställde in mig på igångsättning på måndag den 25:e. Iaf så vaknade jag den morgonen av att jag var helt slemmig i underlivet och jag hade läst att förlossningen kunde starta med att slemproppen går :P men att det fortfarande kunde ta några dygn innan det startar på allvar. Älsklingen och jag åkte till mina föräldrar på fredag förmiddag och tog en promenad med pappa och Dolly i den fina vädret. Det var väldigt vackert väder hela påsken ända fram till tisdag då vi åkte hem från BB för den dagen regnade det. Minns att jag bestämt mig för att inte stanna och vila så mkt som jag brukade när jag var ute på promenad. Jag ignorerade sammandragningarna och gick på. Vi gick tre km och för en höggravid kvinna kändes det som en mil. Det blev bara en paus på hela sträckan för mig :) När vi kom tillbaks bjöd Roland som är mina föräldrars granne oss på kaffe och glass och vi satt ute och solade oss. Sedan drog vi hem en stund och vilade innan vi åkte tillbaks till mina föräldrar på påskmiddag. Vi blev bjudna på grillat lammkött minns jag och vi satt ute vid poolen. Där i hörnan blev det fruktansvärt varmt eftersom det blir vindstilla. Jag orkade inte till slut så då gick jag in och satte mig. På eftermiddagen hade jag lite värk i magen som kändes precis som mensvärk. Maria kom och hälsade på en stund på eftermiddagen och hade med sig ett stort påskägg fyllt med choklad :) Ägget kom väl till användning på BB ;) På kvällen gjorde vi varma smörgåsar och under tiden vi äter så börjar värkarna. Då är klockan runt 20.00. Denna gång kändes det annorlunda mot sammandragningarna vi åkt in för innan och jag förstod att nu var det på gång. Vi följde direktiven med att ta två alvedon och sedan avvakta och se om värkarna gav med sig. Man skulle iaf vänta i 2 timmar innan man åkte in till BB. BB-väskan hade stått packad i sovrummet sen mitten på mars och nu fattades bara lite småsaker som tandborste och tandkräm. Runt tio-halv elva nån gång åkte vi söderut mot Karlstad BB och inte en bil tror jag att vi mötte på vägen. Värkarna kom ungefär var 5:e minut och jag minns att det gjorde väldigt ont och det var svårt att klara av dem liggandes i bilen. Vid det här laget trodde vi att det var bråttom in till BB och bilfärden ner var nog den snabbaste jag gjort i mitt liv. Den här gången somnade jag inte i Fagerås som jag gjorde två veckor tidigare då vi åkt in på falsk alarm. Nu gick det inte att sova eftersom värkarna gjorde så ont.

På BB var det ganska fullt den kvällen och barnmorskorna hade fullt upp. Det började med samma procedur som förra gången genom att jag fick lämna urinprov och sedan mäta sammandragningarna/värkarnas intensitet liggandes på en brits. Sedan undersökte de mig och konstaterade att livmoderhalstappen var utplånad och jag var öppen 1 cm. Blev informerad om att det kan ta lång tid ändå även fast man börjat öppna sig.

Till denna tidpunkt minns jag allting klart. Sedan är allting ganska suddigt. Jag minns många detaljer men inte vilken ordning de kommer som t.ex. duschade jag direkt efter undersökningen på natten när vi kom in eller var det på eftermiddagen dagen därpå? Jag badade i badkar en gång minns jag men var det på natten eller på eftermiddagen dan därpå? Eller var det så att jag duschade först en stund på eftermiddagen och en kort stund senare så badade jag? Jag minns bara fragment som jag inte kan placera riktigt i vilken tidsorning det skedde. Jag som brukar minnas så bra tappade kontrollen helt...


Dagens gofis ;)






Idag har vi varit hos gammelmormor på påskmiddag. Gofisen fick ett påskägg med ett par jeans från polarn och pyret och en trisslott som det var 25 kr i vinst på. Nu sitter vi hemma i soffan och äter varma smörgåsar. Vi bestämde oss ikväll för att föra in det som tradition på långfredagen på kvällen eftersom vi nu ätit det två år på raken.


Östmarks nationaldag!


Puh vad trött jag är. Gofisen vaknade runt halv sju som vanligt. Efter att han fått välling gick älsklingen ut på promenad med gofisen så fick jag plugga en timma innan jag började. Nu har jag kommit igenom hälften av områdena inom egenvården. På apoteket var det fullt upp. Hälften av kunderna var norskar idag. I norge är skärtorsdag en röd dag och då passar många norskar på att åka och handla i Sverige bl.a. mat, alkohol och läkemedel. Det verkade dessutom som om hela Torsby skulle hämta ut sina receptbelagda läkemedel idag. De fyra timmarna som jag var där idag så var det runt 20 som väntade i kön hela tiden.

Nu är det iaf påskledigt och det tänker jag ta. Ikväll är det ju min fars nationaldag eftersom han kommer ifrån Östmark. Där var det mkt knivslagsmål förr och därav har det blivit så att det är Östmarks dag idag ;) Hela eftermiddagen har jag och älsklingen storstädat. Vi har tagit ut alla mattor, dammtorkat, damsugit och torkat. Det är så skönt att det är rent här hemma nu så kan man ta det lugnt resten av påsken. Ikväll lagade jag spenatsoppa med ägghalvor och till det hade jag köpt vitlöksbaguette som vi gräddade i ugnen. Nu sitter vi och slappar i soffan med ett glas vitt. Ska nog gå och lägga mig snart för gofisen vaknar väl tidigt och är pigg och glad vid halv sju :P

 

Min älskade gofis och ljuset i livet :

 

 

 


Utgång på lördag!


Nu är det bestämt, på lördag blir vi fyra par som ska träffas först hemma hos oss på en drink. Sedan ska vi bowla en timma innan vi ska ut. Jag antar att det bli hörnet för idet är inte så kul att gå på längre. Mormor och morfar ska passa gofisen den kvällen. Det ska bli skoj och jag känner faktiskt för att gå ut för det var ett tag sen sist nu. Om jag inte minns fel så va Frida och jag ut nån gång i oktober på hörnet senast.

Nu har jag gjort två intensiva dagar på apoteket och idag fick vi en rejäl utskällning av en kund p.g.a. väntetiderna men vi bet ifrån både chefen och jag. Det känns så mkt bättre att ge svar på tal ;) Han fick så han teg ändå var vi inte otrevliga...Imorn ska jag bara jobba i tre timmar innan jag ska på begravning och på torsdag ska jag jobba till 13.00 eftersom det är dag före röd dag.

Bilder på gofisen idag:



















Barnvagnen är nu hemma!


Nu har vi hämtat barnvagnen. Farmor passade gofisen en kort stund på dagen när älsklingen hämtade den eftersom hon började inte jobba förrän halv två idag. Jag har praktiktid när affärerna är öppna i Torsby så det är svårt att hinna med sådana ärenden. Då är det toppen att vi bor i Torsby eftersom vi har många potentiella barnvakter. Barnvagnen verkar bli bra. Den är dock inte anpassad efter att gå på grusväg utan är mer en stadsvagn. Då får vi ta vår gamla vagn som faktiskt är anpassad för det.


Bra pris fick vi också på den eftersom det var fjolårets modell. Vi kan använda samma regnskydd som till den andra vagnen men köpte med ett myggnät och en nätkasse som man hänger på handtaget och kan ha grejor i. Funderar på att köpa till en ratt men det kan vänta ett tag.

Idag har det varit mkt att göra på apoteket. Det började bra med att datorerna krånglade direkt vi öppnade samtidigt som kanske drygt 10 receptkunder kommer in direkt. Det var tänkt att jag skulle vara i egenvården på eftermiddagen men jag tyckte synd om dem då de bara var två farmacevter på eftermiddagen och folk bara stod och glodde på dem och man kunde se hur otåliga de var där de stod och väntade så jag erbjöd mig att hjälpa till. Dagen går iaf mkt snabbare än i egenvården där det kan vara lite väl lugnt ibland. Tänk om det kunde bli lite mer balanserat mellan egenvård och recept...

Igår tog vi en slappardag. Det enda jag gjorde som hushållssyssla var att vattna blommorna. Vi var hos mina föräldrar och såg på hockey som gick skit samtidigt som vi blev bjudna på kinamat. Vi prövade en dräkt som mamma har sytt till gofisen efter han ätit middag. Det var inte så smart för han brukar ibland stoppa handen i munnen så att han nästan kräks och nu var han full i magen och då kom det naturligtvis upp på den nya dräkten :P Mormor skulle tvätta den så den blev kvar där så länge.









Gofisen har lagt sig för att sova så nu tänkte jag läsa lite egenvård när familjen annorlunda är slut eftersom jag missar lästid när vi ska på begravningen på onsdag. Min mormor och morfars syster "Marie" kommer hit och passar gofisen under begravningen. Vi har beställt vackra blommor på gröna rummet tillsammans med älsklingens bror och hans fru som vi tror hon hade tyckt om.

Älskade lördag!


Vi fick sovmorgon  imorse eftersom gofisen sov över hos mormor och morfar i natt. Vaknade redan vid 07.10 men somnade om direkt ända till kl. 9 :) Det var länge sen jag sov så länge. Skönt att känna sig utvilad när man vaknar. Vi grillade igår för första gången i år hos mina föräldrar. Det blev älgkött med råstekt potatis och kokta morötter och broccoli. Drack ett glas rött till maten och blev så trött efter att jag somnade så det var skönt att älsklingen bestämde sig för att vara nykter och köra hem för annars skulle vi ha promenerat hem.

Här kommer dagen i bilder:

Började dagen med att baka bullar och räknade till 99 stycken.




Mormor och morfar kom med gofisen på förmiddagen och efter gröt blev han trött men ville inte sova ändå så vi tog en promenad i följe med mormor och morfar.


Under promenaden gick vi in till leksaksaffären och reserverade en barnvagn som vi ska hämta till veckan. Vi var inne där igår och tittade litegrann och har funderat tills idag. Det blev en brio spin barnvagn. Den övre bilden visar hur vagnen såg ut i briokatalogen men färgen liknar mer den undre bilden. Det blev fjolårets modell som bara fanns kvar i marinblå. Årets modell kostade 750 kr mer och det tyckte vi inte det var värt att betala och marinblå är ju inte så dumt. Det som vi gillade med modellen är att man kan både sitta och ligga i den. I de flesta andra sittvagnar kan man inte fälla bak ryggstödet och ligga i dem. Sedan är framhjulen svängbara så man behöver inte lyfta vagnen för att svänga men om man vill kan man låsa framhjulen. Dessutom tar den mkt mindre plats när man fäller ihop den jämfört med våran stora vagn som vi har nu.

Gofisen sov vidare i ytterligare 2 timmar efter att vi kommit hem från promenaden. Då passade jag på att ta reda på tvätt, förbereda pizzan tills ikväll, baka kladdkaka och göra en uppgift som ingår i min praktik. Jag skulle skriva en populärvetenskaplig artikel som max fick innehålla 150 ord. Det var klurigt att få med allt på så lite utrymme. Jag valde att skriva om migrän riktat till allmänheten. Precis när jag var klar med uppgiften vaknade gofisen så det var super bra timing.






Efter att ha fått mat i magen var det full rulle på gofisen. Han kröp överallt när jag bakade pizzan.



.
Mamma, pappa och brorsan bjöd vi på middag ikväll. De hade med kräftor som vi åt till förrätt.






Två pizzor bakade jag. Den översta med zuccini, champinjoner, soltorkade tomater och mozarella. Den undre med älgfärs, räkor och champinjoner.

Efter middan spelade vi yatzy och jag inte tänker berätta resultatet :P Sen blev det kladdkaka med grädde.





Dolly fick smaka på rådjur som Victor hade med + lite hundgodis och avslutningsvis lite grädde som blev över från kladdkakan.

Nu sover gofisen i sin säng, mamma sover i soffan, Victor har dragit på fest och älsklingen och pappa sitter och snackar skidåkning och röjning :P Själv har jag beställt ett par nya jogging/promenadskor på nätet innan jag började skriva blogginlägget.



Det blev samma modell som jag brukar ha Asics GEL GT-2170. Det blir nästan halva priset att köpa på nätet mot att köpa dem i en sportbutik trots frakten. Det är en sida från storbritannien som heter "www.startfitness.co.uk". Man kunde välja mellan tre olika färger på de flesta modeller. Jag valde svart eftersom då syns skiten minst...
Nä nu tycker älsklingen att jag ska vara lite social så trevlig lördagkväll på er ;)






RSS 2.0