Gott Nytt År!

 
 God fortsättning!

 
Denna bild tog vi i Turkiet som vi använt på julkorten vi skickat ut i år:
 
 

God jul!

 
Tomten har ju varit här varje natt 24 gånger senaste månaden men igår fick gofisen träffa tomten på riktigt. Han va inte ett dugg rädd för tomten. Han va fräck när det tog för lång tid mellan paketen och gick då fram till tomten och fråga "vart e mina paket?" väluppfostrad unge vi har :P när tomten gick då fick han en kram också. Det gick riktigt bra faktiskt. Gofisen och pappa är uppe och bygger ihop tågsetet som han fick av oss. Vi hoppas på snö snart så gofisen kan använda sina andra julklappar. Han fick en bob av gammelmormor och skidpaket av mormor och morfar. Vi hade 7 grader och regn igår så ingen vinter här inte. Jag hade tydligen också varit snäll i år för jag fick många paket av tomten. Älsklingen skämde bort mig rejält och hade köpt en ny bärbar dator. Jag har klagat senaste tiden på att min dator krånglar och så fattas det tagenter på 4 ställen men inte trodde jag att jag skulle få en sån dyr julklapp. Han är allt bra snäll min man :-)
 
Jag har varit så extremt trött senaste tiden så jag ska ringa barnmorska på fredag och ta upp mina ryggproblem och tröttheten. Kanske har jag någon brist på järn eller D-vitamin kanske? Eller så kanske man är så har extremt trött bara? Minns inte att jag var så här trött när jag väntade gofisen men allt går ju i ett högre tempo nu när man har barn och jobbar heltid. Orkade inte ta en enda bild igår tråkigt nog så jag tog fram mobilkameran imorse och fotade magen. Den har växt mycket nu igen de senaste 2-3 veckorna.
 
Här väntar jag gofisen i 22:a veckan (21+4)
 
Denna bild är från idag i vecka 21+2:
 
Även fast jag känner mig gigantisk och höggravid så ser jag större ut med Theodor tycker jag.
 
 
 

Helga!

 
Nu har jag äntligen fått helg. Det har varit en mkt intensiv vecka. Julveckan brukar vara det och vi ligger efter på jobbet. Men nu är jag ledig till på måndag. Är ledig på julafton och jobbar nyår detta år. I år har jag inte hunnit göra så mkt inför julen. Vi har städat lite idag efter jag kom hem från jobbet så nu har jag fruktansvärt ont i ryggen. Måste nog ringa en läkare snart så kanske man kan få tid hos en sjukgymnast. Imorn ska jag städa köket, ta in julgranen och pynta den och baka julgodis. Jag kokade knäck för en vecka sen och när jag kom hem från jobbet idag så har jag gjort mintcrisp. Imorn ska jag göra ischoklad och mozartkulor. Mozartkulor har jag aldrig prövat tidigare men jag följer en matblogg: http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/ och de såg så goda ut att jag måste testa att göra dem. Julklapparna är helt klara nu förutom att jag har några kvar att slå in med julpapper. Det känns skönt att vi inte ska vara hemma hos oss så slipper man fixa så mkt innan. Vi ska först till farmor och farfar på jullunch på julafton och sen till Victor och Anna på julmiddag. Då kommer även mormor och morfar, gammelmormor och Annas mamma och styvpappa.
 
 

Tacomys!
Ryggont!

 
Nu har jag haft ont i ryggen i två veckor. Trodde det berodde på en förkylning men det släpper inte. Jag sjukskrev mig ett par dagar förra veckan men jobbar nu ändå. Hoppas  att det släpper snart. Det som känns bäst är att ligga ner. Annars hugger det när jag ska öppna lådor med läkemedel långt ner nära golvet eller sätta på sig kläder som strumpor. Plocka upp varor gör också ont då man lyfter tunga backar. Jag har ockuperat vår enda sittkanal på jobbet eftersom jag blir så trött i benen och dessutom för det är ännu sämre att stå upp än att sitta för ryggen. Graviditetskrämporna har kommit på rad senaste veckorna och det som besvärar mig mest just nu är ryggonten och tröttheten. Är konstant trött så det ska bli spännande att se på 25 veckorskontrollen om jag har någon järnbrist. Hur kan man annars vara så fruktansvärt trött? Jag lägger mig runt 21 på kvällarna och sover middag de dagar jag har möjlighet, vilket oftast blir på helgerna. Ändå känns det som jag inte sovit tillräckligt :P Hur mycket ska man behöva sova egentligen för att bli pigg? Gillar inte att vara gravid utan skulle vilja vrida fram klockan 20 veckor. Förra gången när jag väntade gofisen så tyckte jag heller inte om att vara gravid men då va allt nytt och spännande. Nu känns det som en lång transportsträcka. Det är ju såklart värt det men det är definitivt sista graviditeten.
Tur jag har en snäll make som är så snäll mot mig och skämmer bort mig :-) Han hämtar saker åt mig så jag slipper förflytta mig, ger mig fotmassage och mkt annat också. Vi har ju bara en bil just nu eftersom pappa har sålt sin som vi fått låna. Detta har gjort att jag fått åka hem på lunchen och gå tillbaka till jobbet. Andreas har gått till och från jobbet och sen när han kommit hem så har han tagit bilen och hämtat gofisen på dagis. Idag regnade det så jag bad pappa hämta mig när jag slutat. Tänkte att det skulle vara enklare än att be A åka och ta med sig Theo och sätta på honom alla ytterkläder. Men då hade A tänkt att jag inte skulle behöva gå hem i regnet och åkt för att hämta mig. Så det stod två bilar utanför apoteket för att hämta mig. Vilken lyx :-)
 
Nu är det dags att dra sig till sänga. Jag har en lång arbetsdag framför mig imorn. God natt!

Äntligen halvvägs!


Jag stod ju still på vecka 18 i två veckor eftersom jag blev framflyttad en vecka men idag är jag halvvägs :-)Pepparkaksgubbe!


Detta är min fina pepparkaksgubbe :-)


 

Bomullsbröllop!


Idag firar vi ett år som gifta. 3/12 2012 gifte vi oss på Gran Canaria älsklingen och jag. Vi ska strax äta en tvårättersmiddag. Mer än så blir det inte detta år i alla fall. När jag kom hem från jobbet för en timma sen stod dessa på bordet:RSS 2.0