Pyssel!


Beställde lite pyssel till Thilde under karantänen då hon blev uttråkad bl.a. diamond dotz så hon skulle ha något att sysselsätta sig med. Theodor hade skola från onsdagen så där hade vi inte samma problem. 

(null)
(null)
(null)



Karantän över!


Igår avslutade vi vår karantän efter åtta dagar. Vi har bara lite restsymtom kvar med snuva och hosta. Imorgon börjar vardagen igen med jobb och skola. Theodor missade dock bara en dag i skolan på fredagen när han blev sjuk. Sedan stängde de ned hans klass mån och tis  och från i onsdags har han  haft distansundervisning. Imorgon börjar närundervisningen tillbaka. 
Barnen har varit uttråkade i slutet av karantänen så vi har lånat Folke fredag-söndag. Vi är sugna på att skaffa hund men kan inte bestämma oss för vilken ras som skulle passa oss.
Dagens promenad i Valberget var halkig och blåsig. Det har blåst storm hela natten här.

(null)
(null)
(null)
(null)





Covid-19 positiv


Då fick jag svar på PCR-test idag och om jag inte kände mig säker förut så är jag det nu. Det är inte värre än våra vanliga förkylningar men lite mer värk i kroppen än andra förkylningar.. Om jag inte varit vaccinerad så kanske symtom varit värre. Nu får jag avboka min vaccinationstid och vänta ett tag med tredje dosen.



(null)






Karantän dag 5!


Thilde är nu feberfri men Andreas och jag känner oss sämre idag. Jag har ju tagit PCR test som jag väntar svar på men Andreas tänkte vänta tills det bryter ut mer. Ikväll har jag fått värk i hela kroppen och fått nästäppa. Hostar gör vi hela familjen. Det viktigast är ju tack och lov att smaken finns kvar så vi kan njuta av all mat vi lagar under karantänen 😂 Det känns som vi ägnar dagarna åt att laga mat och vila. 
Andreas fick ta vårt sista snabbtest ikväll då jag vill veta med säkerhet även om vi kände oss rätt säkra. Strecket i testfönstret kom omedelbart så om vi inte var säkra förut så är vi det nu 🤣.  Det är ju inte värre än våra vanliga förkylningar men det kanske är tack vare vaccinet som vi inte blir sämre än så här.
(null)






Karantän dag 4!


Vaknade av att Thilde var kokhet imorse. Hon fick 500 mg Alvedon igår kväll men febern har kommit tillbaka inatt. Vi tog tempen som visade 39,1. Nu har hon fått påfyllning med Alvedon. Själv känner jag mig inte helt 100. Igår eftermiddag börjar jag hosta lite och jag har blivit hes och känner mig hängig. Tog ett snabbtest som visade negativt. Ska nog boka in ett PCR test imorgon om jag fortsätter hosta och känna mig hängig.

Covid-19!


Thildes test var positivt som vi misstänkte. Hennes feber gick ner efter en dos Alvedon men nu börjar hon frysa igen och klagar på huvudvärk. Febern visar nu 38,7 så det fick bli en till dos till med Alvedon så hon kan sova ok inatt. Själv känner jag något konstigt i luftvägarna och har börjat hosta lite i eftermiddag men det kanske bara är inbillning. Ska vänta att ta test till imorgon så vi inte slösar i onödan.
(null)


Karantän dag 3!


Eftersom vi andra är (var) friska så har vi tagit en kort promenad för att få lite luft. Idag när Thilde och jag var ute på förmiddagen så började hon klaga på ont i magen efter tio minuter. Sedan började hon få huvudvärk och känna sig konstig i halsen sa hon. Vi vände hem och hon ville inte ha någon lunch. Nu tog vi tempen på henne eftersom hon börjat frysa.
(null)
Vi har tre snabbtester kvar här hemma så jag ska ta ett test på Thilde lite senare idag men vi har svårt att tro att det är något annat än corona. 

Från promenaden idag:
(null)




Räklåda!


Ikväll testar vi ett nytt recept som jag fått av mina föräldrar som i sin tur fått det från mina svärföräldrar som i sin tur fått det från Carina som är min svägerska (Andreas brors fru). Var hon fått receptet från vet jag inte 😂 Ska bli spännande att pröva. Väntar bara på att den ska svalna lite innan vi äter. Älskar räkor så vad kan gå fel 😂
(null)
(null)
(null)




Minisemlor!


Vi skulle egentligen fikat med ex-svägerskan idag och bytt försenade julklappar. Nu har Thilde och jag fyllt semlorna ändå så vi får något gott till fikat idag. Vi har gjort några standard med mandelmassa, några med nutella och några med vaniljkräm 😋 Ska bli spännande att testa. 
Theodor mår bättre idag. Nästan ingen feber men han känner sig trött och säger att det smakar konstigt när han äter och dricker. Vi andra är fortsatt friska.
(null)

(null)


Karantän!


Theodor kände sig trött och hängig igår kväll. Imorse hade han 38 graders feber och hosta. Vi tog ett snabbbtest som visade svagt positivt för covid. Strecket kom efter 10 min så jag trodde först att testet var negativt. Skickade iväg pappa till apoteket för att köpa ett boson antigentest som visade tydligt positivt. Andreas fick åka hem från jobbet och vi har satt oss i karantän. Mitt jobb ville att jag skulle ta ett snabbtest så det gjorde jag som visade negativt. Just nu är det endast Theodor som har symtom, I eftermiddag hade han 39,2 graders feber så då fick det bli en dos med Alvedon. Vi fick mail från skolan idag att 12 av 18 elever i Theodors klass är hemma och sjuka. Därför har man beslutat att inte bedriva någon undervisning förrän tidigast ons 26/1. Det sprider sig som en löpeld smittan just nu. Mamma och pappa ska handla mat åt oss imorgon. Ha en fin helg!

Resultatet med Alltest covid-19 som är ett salivtest:
(null)

 Resultatet från Boson antigentest som testas i näsan:
(null)









Enhörningskalas!


Idag har vi firat Selma som fyller 4 år på tisdag 🥳 Hon fick bl.a en docksäng av oss som jag sytt sängkläder till.
(null)
(null)

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)



Tagit hål i öronen!


Thilde fick i julklapp att ta hål i öronen. Nu är hålen tagna 🤗

(null)
(null)



Nyårsdagen 🎊

Vi tog en promenad med hundarna på nyårsdagen. Thilde stannade hemma då hon bara hade fokus på att få hälsa på Marjas katter. Thilde är en riktig djurvän och vill så gärna att vi skaffar ett sällskapsdjur 🐕😽🐇
(null)
(null)




Ishockeyträning!


Igår skjutsade jag killarna på hockeyträning 😊
(null)
(null)



Raketer!




RSS 2.0