Evertsbergsrännet!


Dags att gå och lägga sig för imorgon ringer klockan 5.45. Imorgon är det dags för nästa tävling. Denna tävling kommer inte att seeda upp mig något då den är för kort för seedning för Vasaloppet. Tjejvasan har jag redan lyckats seeda upp mig till led 1 och bättre än så är inte realistisk då 0-ledet är för eliten och där hör jag inte hemma. Det kommer bli en bra genomkörare för Tjejvasan. 



Potträning!


Gofisa har intresserat sig för pottan på sistone. Hon har öppnat och stängt den och sagt kiss så idag tänkte vi att vi provar och visst blev det en liten skvätt och pottan började spela. Hon var så stolt efteråt och dansade när pottan spelade och sa kissat :-) tänk vad mkt lättare det är med gofisa att intressera sig för nya saker som ex. Pottan, klä sig själv, äta själv etc. Gofisen har det varit en kamp med allt nytt. Fast på senare tid har han också varit mer öppen :-)



Omtumlande dag!


Känner mig helt slut efter dagen och har känning av magkatarr av all stress just nu. Idag har vi fått känna doften av kapitalismens ruttna stank. Känner att samhället är på väg utför. Det är ett hårt och tufft samhälle vi lever i även i Sverige. 

Imorgon ska jag ta igen mig då jag ska vab:a. Gofisa har fortsatt att bli piggare så jag hoppas att hon kan vara på dagis på måndag. Läkaren på VC ringde i eftermiddag för att höra hur Thilde mår och angående proverna vi var tillbaka och tog igår. Sänkan hade halverats från i måndags men var fortfarande hög så det är på väg åt rätt håll. Jag undrar hur hög sänkan var i måndags om den halverats men fortfarande var hög. Skönt att vi slapp antibiotika iaf. 
Gofisen skulle ha varit på dagis idag men fick bakslag imorse då han började spy igen. Han spydde igen hos morfar och vi tror att magen inte tålde maten efter magsjukan. Imorgon får de vara hemma bägge två så tar vi nya tag på måndag.



Förbättring!


Idag har det äntligen vänt för gofisas del. Hon har fortfarande lite feber men hon har varit uppe och gått lite idag och pratat lite men blev snart trött igen. Tidigare har hon legat hela dagarna så det känns så bra att det går åt rätt håll nu. Imorgon ska morfar passa Thilde och på fredag vab:ar jag så tar vi nya tag på måndag igen.
Här kommer instruktionerna morfar:
Vi får se om hon vill äta imorgon. Hon får dricka hur mkt juice hon vill nu när hon haft så hög feber och behöver få i sig vätska. 
Idag blev jag väldigt sugen på kladdkaka:
Kladdkaka på en onsdag bara för att jag kan ;-)
Imorgon blir en fullspäckad dag från morgon till kväll så nu ska jag krypa i säng för kl. 6 imorgon ringer klockan.

Magsjuk!


Gofisa fick en tid på vårdcentralen idag då febern ligger fortfarande på 39 grader och hon är slö. Läkaren tyckte först att det tydde på virusinfektion efter att ha undersökt henne. Men blev fundersam efter att ha kollat på labvärden då sänkan va hög. Han gick och rådfrågade sin handledare och de kom fram till att vi ska tillbaka på onsdag och ta nya prover. Vi fick iaf Mollipect utskrivet.
Gofisen blev magsjuk idag så jag är orolig att gofisa ska få det också. Det känns inte bra med tanke på hur dålig hon är redan nu :-( 
Jag vill inte heller bli magsjuk nu så jag håller tummarna att det går vägen. 



Sjukling!


Stackars gofisa, hon mår så dåligt och har varit sängliggande i tre dygn nu och feber i fyra dygn. Febern vill inte ge med sig och ligger runt 39 grader. Hon vaknar flera gånger i timmen av hennes hosta och gråter så imorgon ska jag hänga på luren kl. 8 när vc öppnar. Det skulle kunna vara en bakteriell infektion. Hon andas tungt och det bubblar i luftvägarna så jag är orolig att det är lunginflammation. Imorgon får vi kolla upp det. 


Barnen sjuka och Lospåret!


I onsdags kväll fick Thilde feber och i torsdags morse vaknade Theo med feber. De är bottenförkylda och hostar så de kräks :-( gofisen är nu feberfri och är rätt pigg förutom att han hostar så han kräks. Gofisa däremot har varit riktigt dålig. Imorse hade hon 39,8 graders feber. Igår och idag har hon bara legat i soffan och halvsovit hela dagen och vi proppar i henne stolpiller med Ipren varvat med Alvedon då hon kräks av orala lösningen. Hon har aldrig varit så dålig men ikväll har det vänt, febern är nere i 38 grader och fick i sig fyra små pizzabitar och lite av storebrors choklad till efterrätt. Dricker gör hon men vi kan inte ge henne för mkt då spyr hon. Stackars lilla gumman. Idag har jag åkt en skidtävling i Hällefors eftersom det blev inställt för mig förra helgen. Jag hade fått ställa in om inte mamma hade ställt upp och tagit gofisen idag då det hade varit nästtill omöjligt för A att ha båda barnen när Thilde bara vill sitta i knä och gofisen som klättrar på väggarna och att klara av natten med en gofisa som vaknar hela tiden av hostan och Theodor som vaknar på natten och vill ligga bredvid mig eller A. Därför åkte gofisen och jag iväg till Viklundsvägen 19 igår kväll och åt middag där och övernattade. Tidigt imorse drog pappa och jag iväg till Hällefors och jag åkte Lospåret 45 km. Pappa lyckades väldigt bra med vallning och jag hade kanonskidor :-) jag känner mig rätt nöjd med tävlingen och är på rätt väg till mitt stora mål i vinter. Får jag bara vara frisk så kan jag nog ta ett kliv till innan tjejvasan och Vasaloppet. Nu ligger jag utslagen i soffan. Det värker i hela kroppen nu av att ha åkt så långt. Det va en tuff bana som var mkt kuperad och tungt före så inte konstigt att man är trött. Vi åkte fyra varv på en 11 km runda.
Älskade gofisa 

Idag förstod gofisen att lillasyster inte mått bra och va snäll och gullig mot henne när han kom hem från mormor. 

Skift!


Detta år började A jobba skift igen och nu är det planerat så i framtiden och inte bara tillfälligt som någon vecka i höstas. Jag tycker egentligen inte om det men det är bara att gilla läget. Jag hoppas att få göra kortare dagar i framtiden de veckor A jobbar kväll så inte barnen ska behöva vara på dagis så sent. Det känns nästan som man vore ensamstående de veckor A jobbar kväll, då jag inte är van att vara ensam med barnen på kvällarna. 
Min älskade gofis är nu kräsnare än någonsin i maten så han får nu alternativet omelett och smörgås om inte middagen duger, vilket den inte gjorde ikväll:



Inställt!


Vi hann till Mora och tillbaka idag :P
Det va 28 minusgrader i Mora men eftersom det bara va 14 minus i Torsby och så hade de inte spått så kallt i Mora så beslöt vi oss för att åka iväg. Jag hade inte åkt om det varit kallare än 20 minus men nu blev det t o m inställt.



Anmäld!


Jag har tänkt åka två marathon innan Tjejvasan och Vasaloppet dels för att få känna på längre distanser och dels för att få några genomkörare. Det är svårt att plåga sig lika mkt på träning som på tävling. Imorgon går första tävlingen jag ska åka i Mora som heter Moraloppet. Pappa, A och Theo följer med som supporter. Mamma passar Thilde. Det verkar bli onödigt kallt. De ställer  in tävlingen om det blir kallare än 25 minusgrader, men så kallt har de inte spått. Enligt Klart och SMHI ska det inte bli så fruktansvärt kallt men enligt yr så blir det kallare. Min gräns går vid ca 18 så jag hoppas att jag kommer åka imorgon. Det är 44 km långt och jag har laddat med pasta ikväll :-) 
Vi åker kl. 6 imorgon bitti så nu blir det sängen för min del.

Ha en fin fredagkväll!




Fy fan!


Thilde vaknade kl. 4 och ville inte somna om :P hon är trött redan nu och har en lång dag på dagis framför sig. Jag har en tolv timmars arbetsdag framför mig pga inventering efter stängning. Just nu vill jag lägga mig under täcket och sova två timmar. Jag längtar tills gofisa blir större så man kan sätta henne framför tv:n när hon vaknar men just nu är det roligare att hålla mamma vaken :P sömn är en viktig del för att vardagen ska fungera. Det blir till att proppa i sig koffein idag för att orka med.

Blev smått chockad när jag kollade på termometern imorse:
Den visar dessutom ca 2 grader för varmt jämfört med andra termometrar så 22 minusgrader. Tur jag inte ska träna idag :-)


Tofs!

 
Om lillasyster har en tofs vill storebror också ha:



Ledig!


Denna dag har barnen varit hemma med mig. Gofisen har åkt skidor och prövade de nya stavarna idag. Pjäxorna visste vi va urväxta så han fick nya i julklapp men sedan visade det sig att stavarna va alldeles för korta och idag har morfar varit iväg och köpt nya 1 dm längre än de gamla. Det gäller att ha tålamod när man åker skidor med gofisen. Han stannar mest hela tiden och ställer tusen frågor. Vi var nog ute i nästan 50 min och hann nog inte en km ens, skulle tippa på 800 meter. Men det är nyttigt ändå även fast det går sakta. Han har utvecklats från förra året att ta sig upp själv när han ramlar :-) 
Han blir arg om jag åker före honom i spåret eller bredvid. Han vill att jag åker bakom honom. Det är dessutom mkt viktigt att ha med en termos med varm saft :-)
Gofisa får vänta ett år till innan hon får pröva på längdskidåkning.



Tagit bort grinden!


Poängen med grind försvann när gofisa öppnade grinden själv och gick upp ett trappsteg, stängde och låste grinden och fortsatte sedan uppför trappen :P hon kryper gärna uppför trappen men ner vågar hon inte själv än som tur är. Igår monterade vi ner grinden.





Facebook!

 
Detta inlägg lades ut på Facebook idag av Torsby Skidtunnel & Sportcenter:

Pappa ringde och frågade mig i eftermiddag om det är jag på bilden. Men lite inzoomning så ser jag att det är fan jag :P hade ingen aning om att jag blivit fotograferad när jag motionerade. Det är dock ingen färsk bild. När jag ser vilken skiddräkt, pjäxor, hårfärg och längd på håret jag har så är det antingen 2010, 2012 eller 2013. Troligtvis 2013. I år använder jag andra pjäxor och skiddräkt och 2011 och 2014 va jag gravid och orkade inte åka skidor. 

Spikmatta de luxe!


Ligger på spikmattan och då kommer gofisa och sätter sig på mig. Gjorde det inte ont innan så gör det definitivt det nu :P



Pyjamas!


Thilde har börjat med tvådelade pyjamas nu då pyjamasdräkterna börjar bli för små. I julklapp fick hon denna söta av märket newbie från Kappahl:
Idag kom denna söta i brevlådan som jag beställt:






Snö snö och mera snö!


Vi har fått mkt snö i natt och det har fortsatt snöa hela dagen. I fredags va pappa och jag till Mattila och åkte skidor så nu behöver jag nog inte gå in i tunneln något mer :-) det är ett helt annat nöje att åka skidor utomhus. 



Lugn dag!


Skönt med en lugn dag emellanåt med varken jobb eller träning. Det händer nästan aldrig utan det är högt tempo jämt, både på jobbet och hemma för att hinna med allt. Jag tror det är nyttigt att ta det lugnt ibland, tyvärr händer det allt för sällan. Risken är att man blir utbränd till slut Man borde lugna ner sig lite och sänka på kraven.
Vi är hundvakt åt Conrad idag tills imorgon. Gofisa kallar honom för Dolle. För henne heter alla hundar Dolle då hon är van Dolly.
Tänk om Thilde kunde tappa lite mat på golvet till mig tänkte nog Conrad. 
Lördagsgodis är viktigt och glöms inte bort av gofisen så vi fick åka till Coop och köpa lite godis. 
Nu har han lagt sig för kvällen

Kvällsbus!

 
Sista energireserverna innan läggningen:
 

Kallt!



Idag är det riktigt kallt ute. Vår termometer visar dessutom 1-2 grader för varmt så över 20 grader kallt. Jag tror vi håller oss inomhus och jag kommer träna i tunneln i eftermiddag istället då där är det konstant 3 minusgrader.
Imorse gjorde jag något som jag inte gjort det senaste halvåret nämligen kokat flaskor och muggar. När gofisen va liten kokade jag en gång i veckan. Det har fått utför :O



Nyårsafton!

Så här gick det till innan jag lyckades få till ett kort på barnen tillsammans i nyårskläderna:
 

Gott Nytt År!


Vi hade ett trevligt nyårsfirande igår men en tung dag idag. Vi kom i säng efter 3 nån gång och gofisa vaknade 3.30. Vi satte henne i soffan framför tv:n och fick sova till 7.30 iaf. Då va gofisa vaken så vi vet inte om hon somnade om sedan 3.30 eller om hon varit vaken hela tiden. Hon va trött tidigt på förmiddagen så hon kanske aldrig somnade om :P 
Nu ska jag strax gå och lägga mig för imorgon blir det jobb i Sunne.
Jag fick äntligen till några kort när barnen är glada och tittar in i kameran :-)
Förrätt: Gratinerad hummer

Varmrätt: Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och grönpepparsås 
Efterrätt: Vanilpannacotta på nutellabotten toppad med passionsfrukt 



RSS 2.0