Conrad!


Vi är hundvakt denna vecka ❤️
(null)
(null)


Restnoteringar!


Läkemedelsverkets årssammanställning över restanmälda läkemedel visade en ökning med 54 % under 2022 jämfört med 2021. Detta skapar oro hos kunderna och är otroligt tidskrävande för apoteken då vi ska försöka hitta lösningar på problemet och/eller kontakta förskrivaren som oftast inte är tillgänglig så att problemet kan lösas direkt. Att Sverige inte kommit längre i vad en farmaceut har för befogenhet att utföra på apoteken jämfört med många andra länder i världen är en gåta. Det handlar inte om att ta över förskrivarrollen utan att göra säkra utbyten för att undvika att kunderna  blir utan läkemedelsbehandling. Detta förslag från  Johan Waller som är VD på Sveriges Apoteksförening verkar högst rimligt:

https://www.svenskfarmaci.se/2023/01/24/apoteken-maste-fa-erbjuda-annan-styrka-eller-preparat/?utm_campaign=Ovanligt%20många%20apoteksrån%202022&utm_medium=email&utm_source=Newsletter










Spanar!


Elsa spanar på alla fåglar som äter från fågelbordet utanför köksfönstret 😻
(null)



Nyfriserad!


Blond igen 😊

(null)
(null)





Kikärtsgryta


Ledig dag och då står matlådor och frisörbesök på schemat innan Thilde ska hämtas på skolan. Idag blev det ett nytt recept på kikärtsgryta från Lindas bakskola:

https://lindasbakskola.se/2019/01/13/kikartsgryta/

(null)
(null)



Morgonkaffe ☕️

(null)


Nya utmaningar!


I mars byter jag jobb och lämnar apoteksbranschen efter 10 år och blir anställd hos region Värmland som klinisk farmaceut. Roligt att man nu satsar på Torsby sjukhus med att anställa en farmaceut på heltid. Det blir dessutom arbetsuppgifter inom ett område som jag läste fördjupningskurser och gjorde mitt examensarbete inom på Uppsala Univetsitet. 
(null)





Risotto!


Ledig dag idag och som vanligt när jag är ledig varannan torsdag så storhandlar jag mat, packar upp all mat, lagar matlådor, tränar och duschar innan Thilde ska hämtas 13.20. Same procedure  as last Thursday. Same procedure as every Thursday 😅 När hon kommer hem så är det dags för mellanmål, eventuella läxor, packa upp och packa om gympakläder. Laga middag, tvätta, skjutsa och hämta Theodor på innebandyträningen, tjata på att han ska duscha efter träningen, natta barn etc. Sedan är det jobb 8-18 på fredag och 10-14.15 på lördag. Vilket ekorrhjul vi befinner oss i just nu 😂
Idag testade jag ett nytt recept på matlådor, nämligen svamprisotto:
(null)
(null)



Apotekschef!


Läsvärd artikel av Isabella Stenmark som driver farmaceutpodden och bloggar på Svensk farmaci. Delar hennes åsikter om varför det aldrig känts lockade att söka tjänst som apotekschef. Jag har provat på att vara tillfällig apotekschef när ordinarie varit på semester och det ger mig magkatarrsbesvär då det oftast händer att någon blir sjuk eller vab:ar vilket innebär att det blir svårt att få ihop bemanningen.

https://www.svenskfarmaci.se/2022/12/01/kor-pa-tills-du-stupar-sedan-byter-vi-ut-dig/



Gran Canaria!


För tre veckor sedan var vi på semester till Arguineguin på Gran Canaria. Vi firade tennbröllop och ville därför åka tillbaka till platsen vi gifte oss på för 10 år sedan. 
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)
(null)
(null)         
(null)
(null)
(null)
(null)

(null)
(null)
(null) 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)                 
(null)
                 
(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)
(null)
(null)
(null)

(null)                         
(null)
(null)                 
(null) 

(null)
(null)
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)
(null)
(null)

(null)




RSS 2.0