Nyårsdukning!


I år blir det silver i dukningen. Hittade en fin ljusslinga med pärlor och en silvrig löpare på la rose och lite silverdekoration på lågprisvaruhuset. Vi blir hemma och ska fira tillsammans med Frida och Kristian.2015


Året går mot sitt slut och imorgon ska vi fira in det nya året.  En lång och tuff arbetsdag har det varit idag så det ska bli skönt att vara ledig i två dagar nu :-)  Vi är hundvakt ikväll då Victor och Anna är på bröllop. Barnen är fortfarande förkylda och även A så det är bara jag som är frisk just nu i familjen. Vi hoppas på ett friskare 2016
Conrad har fått smaka blodpudding och julskinka härJulafton!

 

Nu se det snöar!


Äntligen, det snöar för fullt ute nu och även snökanonerna sprutar snö i Valberget så nu kanske man slipper tunneln framöver :-)Snö!


Hoppas att det stämmerGod fortsättning!


Thilde blev sjuk dagen före julafton och har haft feber i två dagar nu. Hon är så slö och alldeles blank på ögonen. Igår spydde hon dessutom men idag har hon ätit lite. Det är nog på väg att vända nu. Gofisen är mkt piggare och idag har han haft fullt upp med att leka med alla nya leksaker. Här kommer lite bilder från julafton igår. Vi fick ju träffa tomten två gånger igår:
Julkänningen blev nedspydd hos farmor och farfar så pyjamasen fick åka på hos mormor och morfar,


Hos mormor och morfar:
Mormor har sytt den söta kappan till Thilde.
Här är tomte nr. 2
Trötta hundar 

Julafton!


Det är tufft att fira jul:


God jul

Och
Gott Nytt År
Önskar
fam Helllström/Henriksson
Ätbara julklappar!


Då har jag lagt julgodiset i burkar och dekorerat burkarna med tyg och band som jag tänkte ge bort imorgon. Jag jobbar först några timmar och sedan börjar vi julfirandet hos farmor och farfar och efter det så fortsätter vi till mormor och morfar. Vi får se hur Thilde mår imorgon. Jag vab:a igår med gofisen och han har varit hemma idag med. I eftermiddag blev Thilde sjuk och har blivit förkyld och hostar och har feber. Hoppas hon piggnar till imorgon. Måste köpa mer Alvedon på jobbet imorgon. Tog det sista ikväll. Vi gav henne Ipren först men då kräktes hon 15 min senare om det nu va den hon kräktes av...Dan före dan före dopparedan!


Gofisen vaknade i natt och hade ont i vänster öra. Han har fortfarande ont och även feber. Han har ju varit förkyld och hostat i tre veckor nu så inte så konstigt att det går över till öroninflammation. Theodor är ganska smärttålig till skillnad mot sin mor. Men jag tycker inte att det finns någon anledning att han ska ha ont så nu har han fått Ipren. När jag vaknade imorse innan jag visste om att det skulle bli VAB tänkte jag sjukskriva mig och be pappa köra barnen till dagis då jag har så ont i ryggen idag. Jag vet inte vad som har hänt. Det är inte min vanliga skada utan det sitter högt upp på höger sida och känns som en kniv bara jag rör mig minsta. Det känns som något ligger fel. Jag ska pröva duscha varmt och be pappa knäcka till ryggen när han kommer och ska skjutsa Thilde till dagis. Annars får jag ringa en kiropraktor om det inte hjälper. 

Belysning!


I år har jag införskaffat utomhusbelysning då jag tycker att det är så fint när det lyser upp på utsidan.  Jag har köpt ljusnät till tujorna och en ljusslinga till tallen vi har bredvid fågelmaten. Jag fick inte med allt upptäckte jag efter att mamma och jag varit och julhandlat i Karlstad. Idag fick jag resten av belysningen som mamma kom med ikväll och hjälpte mig montera upp. Det blev så fint:Klär granen!


Ikväll klär vi julgranen då jag jobbar från morgon till kväll till veckan och även några timmar på julafton. Theodor hänger upp julgranskulor och Thilde gömmer dem istället. Nu dricker vi glögg. Barnen dricker saftglögg för första gången och verkade tycka om det :-)
Fjärde advent!


I dagens lucka gömde det sig ett spel (detta är ett gammalt spel sedan jag va liten som mormor letat upp). Gofisen vill spela nu direkt :-)Halsont och julklappsinslagning!


Vaknade med lätt halsont imorse. Inte så konstigt kanske när jag fick stiga upp 04.30 med barnen :P 
Därför blev det till att slå in julklappar ikväll istället för träning. Nu lägger jag ner och tar resten i helgen för att komma i säng ifall det blir lika tidigt imorgon.Thilde!

 
 

När katten är borta dansar råttorna på bordet!


Detta hann gofisa åstadkomma när jag var nere i källaren och tog reda på tvätt. A och gofisen va iväg och handlade. 
Det tog mig nästan en halvtimme att få ordning på allt så rätt kort och pjäser hamnade i rätt spel. Hon hade dessutom tömt min förpackning med Hardangerbestick och lagt dem i diskmaskinen som tydligen inte varit riktigt stängd. Hon kanske tyckte att jag diskat dåligt ;-)


Lucia!


Det va ett tag sedan sist. Jag har varit magsjuk och sedan har det blivit jobb, mamma och jag va en tur till Karlstad i veckan och handlade julklappar och så har det varit luciafirande och julbord med A:s jobb i helgen. Man får inte lägga ut bilder på andras barn så jag kan inte visa några bilder från barnens luciatåg. Jag försökte ta några bilder på barnen hemma istället och man kan inte göra något annat än att skratta åt resultatet. Jag är så glad att jag valde att inte ta några julkort i år för det är ett omöjligt uppdrag just nu. Vi får vänta tills nästa år när Thilde kan stå still. Så här blev korten ;-)
Titta på mamma sa jag här. Nej, tänker Thilde och går iväg :P
Theodor spexar 
Nu ger jag upp. Bättre än så här blev det inte. Sedan tog vi lussefika som jag lovat gofisen:
Så här glad kan man vara.


Nyklippt!


Gofisen har varit med sin morfar till frisör Jan idag. Det går rätt bra nuförtiden med frisörbesöken. Det har inte alltid gått så smidigt men de senaste tre gångerna så har det inte varit några problem. Idag fick gofisen öppna första luckan i sin paketkalender. Jag försökte slippa undan i år men gofisen frågade efter den då han minns från förra året. Jag erbjöd honom en bamsekalender istället med en liten bok i varje lucka typ pixiböcker men nej, det skulle vara paketkalender :P Gofisa får några paket hon också men idag märkte hon inte när storebror öppnade första luckan så då hoppade jag över henne idag, hehe. Inte lätt att vara minst. Nästa år kommer jag definitivt inte komma undan :P
Helt överlycklig ser han inte ut att vara men inga protester iaf. När han kom hem så var det direkt till paketkalendern och öppna första luckan :-)

RSS 2.0