Nya skor!


Theo testar pappas nya arbetskängor:


Tredje ombytet idag!


Denna gång berodde det på en blöt studsmatta.


Hoppa studsmatta!

Pappa och Theo verkar ha haft roligt när jag varit borta en stund :-)


God morgon igen!


Max fem minuter hade gofisen på sig dagens kläder innan allt blev nedkissat, t o m tröjan blev blöt :P
Potträningen går inte så bra med andra ord. Enda gången han sagt potta innan så var vi på västkusten och hade inte med någon potta och toan dög inte... Snart ger jag upp. Det verkar bara resultera en stor tvätthög.


God morgon!


Kräftpremiär!

 
Detta klipp har brorsan spelat 4 gånger för mig hittills senaste månaden. Min svägerska Anna har sett den så många gånger att hon kan den utantill nu :P

Ullared! #filminspelning check#


Idag drog vi till Ullared Anna, mamma och jag. Klockan ringde halv sex på morgonen och vi kom iväg så vi va där vid kl.9. Gekås öppnade redan kl. 8 och det va redan nästan fullt på parkeringen. Vi behövde dock inte köa för att komma in i varuhuset men mkt folk va det därinne :P lite väl många för min smak men det va det värt. Det blev en hel vagn full för min del och en tunnare plånbok. Filminspelning pågår stod det på en skylt när vi kom in. Strax innanför dörren höll ett tv-team på att filma och intervjua Morgan och Ola-Conny. Sedan filmade de lite överallt i butiken. Vi försökte gömma oss och undvika filmkameran och lyckades bra ända tills vi skulle ut ur varuhuset. Utanför gekås blev Anna och jag tillfrågade om vi vill svara på några frågor :P vi som nästan klarat oss undan. Hoppas de klipper bort det...
Imorn blir det sol och bad igen :-)


Och även vovvarna va med :-)


På stranden i Hunnebostrand!


Turkiet i Oktober!

 
Imorse va jag inne och pratade med min chef om ledighet en vecka i oktober. Har sedan ringt en före detta kollega som gått i pension och kollat om hon kan jobba för mig i några dagar så det finns tillräckligt med folk på arbetsplatsen och hon lovade att ställa upp :-) Så då slår vi till och reser till Alanya i Turkiet. Vi hittade en sistaminuten med ett bra erbjudande som vi kollat på nu under semestern om man nu kan kalla det sista minuten nästan 3 månader i förväg. Det var ett fyrstjärnigt familygarden hotell som verkade perfekt när man reser med barn. Theo blir med oss dels för att vi vill att han ska bli med och dels för att vi varken vill kräva barnvakt eller tror att mormor och morfar vill vara barnvakt i 8 dagar. Det blir nog roligt för honom nu när han gillar vatten mer och pratar om tåg och flyplan om dagarna... Dagstempen låg i snitt på 26 grader i Oktober och vattentempen på 24 grader så det blir alldeles lagom.
Här ska vi bo:
 

Presenter!


Farmor och farfar va här och hälsade på förut. De har varit på semester några dagar i bl.a. Idre, Funäsdalen och Trondheim tror jag och hyrt stugor och hade nu kommit hem tillbaka...nu sover gofisen och A så tänkte börja packa inför Västkusten imorn. Vi har hyrt en stuga lite utanför Kungshamn/Smögen i en vecka. Det blir en utflykt till Ullared en dag har jag bestämt. Hoppas bara jag får med mig sällskap...Annars åker jag själv eftersom det har jag sett fram emot hela semestern :-)

Detta hade farmor och farfar med sig när de hälsade på:


Mariebergsskogen!

 

Idag har vi hälsat på Maria och varit i Maribergskogen och åkt tåget där:

Vi började dagen på Lager 157 i Välsviken eftersom tunikan jag fick av Maria på midsommar gick sönder i första tvätten.  Det fanns bara en kvar nu i en annan färg och annan storlek. Den som gick sönder var en grön tunnika i storlek M och nu kom jag hem med en blå i storlek L.  Jag får väl sy i den lite grann om den är för stor. Köpte även lite till Theo där:
 
Här kommer lite fler bilder från dagen:

Pankland!


Idag har det varit super väder igen som förra veckan. Städade stortoan imorse efter målningen av tak, taklister och fönsterfoder där. Det behövdes då det aldrig blivit målat sen det byggdes 1985 eller nåt tror jag. Det blev som nytt. Fönsterfodret var brunt förut och badrummet blev så mkt ljusare nu när det blev vitt. Har beställt en gardin dit som ska upp sen. Fönstret är så smalt så jag får korta ner gardinen lite även fast jag beställde den minsta bredden....Efter städningen drog vi till stranden gofisen och jag. Vi åkte till Pankland i Rådom och tog med oss matsäck. Gofisen plaskade och lekte. Lyckades ta lite bilder denna gång. Kul att han vågar lite mer nu än när vi va utomlands förra hösten :-)
Imorn åker vi till Karlstad och hälsar på Maria. Det blir nog en tur till Mariebergsskogen igen för att åka tåget och leka.

Efter fikat sa Theo "bada mer" så det verkar som han t o m gillar att bada nu. Tur jag tog med alla två uppsättningar med badläder han har så han slapp gå i den blöta dräkten igen...

 
 

Födelsedagskalas!


Idag har vi varit och firat Jolin som fyllt 9 år idag. Minns första gången jag va där och firade hennes födelsedag då hon fyllde 7 år och Theo va bara 2,5 månad. Hon har blivit så stor sen dess :-) första gången jag va och hälsa på dem va strax före jul 2009 då hon va 5,5 år gammal. Nu ska hon börja 3:e klass och har en lillebror på 2,5 år. Hade mobilen i bilen när vi va där så jag har tyvärr inga bilder. Jolin hade en fin barbietårta som va jättegod. Theo va alldeles utsleten på vägen hem och somnade efter all lek.

Vi har ju hållit på och renoverat för fullt hela våren känns det som. Vi håller på och fixar till övervåning med inredningsdetaljer så bilder kommer sen. Tänkte dock lägga ut bilder på köket som är färdigt nu:

Före bilder:

 
 
Strax innan renovering:
 
Så ser det ut idag:
Man kan se studsmattan från fönstret :-)
 
 

Hoppa studsmatta!!



Mariebergsskogen!


Vi sitter på tåget på väg hem från Karlstad. Vi har varit till Mariebergsskogen och kollat på djur och lekt i lekparken. Vi hann inte med att åka tåget där men vi ska troligtvis till Karlstad nästa vecka och hälsa på Maria så då kanske vi tar en tur till Mariebergsskogen igen för att åka tåget. Det verkade iaf som gofisen uppskattade dagen. Vi åt lunch på McDonalds. Gofisen fick med sig en ballong som han håller i nu när han sover:


Potträning!


Idag vägrade gofisen att sova middag. Jag lyckades inte få honom till att sova. Konstigt nog har han varit pigg hela dagen. Men när han fick välling vid köksbordet när vi åt middag så tvärslocknade han. Hoppas han sover middag imorn så man får lite egentid. När A kom hem idag så har han monterat studsmattan hela kvällen. Nu är den klar så imorn ska det hoppas :-) vi kör potträning för fullt nu. Fem uppsättningar med kläder har det gått åt idag. Vi har gjort framsteg från att vägra sitta på pottan överhuvudtaget och storgråta när man går utan blöja till att springa utan blöja hela dagen och gå och sätta sig en stund på pottan dock efter att han kissat ner sig. Men ändå det är ju iaf framsteg och man måste ju börja någonstans... Nu börjar Allsång på Skansen

 
 

Semester!

 
Försökte göra ett blogginlägg i Sniptjärn men det orkade inte ladda upp inlägget. Instagram gick dock bra men det var knappt så det gick då det var väldigt segt.
 
Vi har spenderat helgen i Sniptjärn och kom hem i eftermiddag. Vi har varit hundvakt åt Conrad i drygt ett dygn tills matte och husse kom upp igår kväll. Det blev så tomt utan Conrad när vi åkte hem idag eftersom vi varit med honom i nästan 2 dygn. Det har varit fullt upp att ha en 2-åring och en lite hundvalp men det gick rätt bra ändå. Conrad trivdes ypperligt i Sniptjärn då han fick gå lös och undersöka allt som fanns :)
 
På fredag hittade vi ett fågelbo i en eldkorg i vedboden. Fågelmamman måste ha övergett dem för de va döda imorse. Hemsk tycker jag :( Önskar vi kunde ha gjort något för att rädda dem. När vi hittade dem i fredags så verkade bara en vara vid liv. A la en mask till den men den var så svag att den inte tog maten till sig och idag var alla döda....
Naturen är grym. Hur kan mamman överge sina ungar förstår jag inte...
 
Grillning fredag kväll.
Söta Conrad slocknade efter en promenad.
 
Igår fiskade vi, gick en promenad med Theo och Conrad, sov middag och på eftermiddagen kom mamma och pappa upp och på kvällen även Victor och Anna som hade varit i Höljes.
 
När vi kom hem idag åkte vi till mamma och pappa och blev bjudna på pizza och så hade de köpt en minipool som gofisen invigde. Han är en riktigt badkruka men till slut lockade vi i honom.
 
Han fick ju även en liknande pool i födelsedagspresent för en vecka sedan som vi blåste upp när vi kom hem och där plaskade han för fullt ikväll innan läggdags. Det blir nog mkt badande till veckan då det ska bli fint väder som idag. En bra start på semestern. Imorn ska vi till Karlstad och köpa en studsmatta och byrå och bokhylla till gofisen.
 
 
 
 

2 dagar kvar tills semester

 
Eller egentligen kan man ju säga 1,5 dag kvar att jobba eftersom jag slutar 14.15 på fredag :)
Inlägget jag skrev i söndags försvann så jag lägger ut bilderna igen och även några fler från studsmattan i söndags. Vi åker ju till Sniptjärn på fredag efter jobbet. Jag har förberett älgkött som ligger i marinad och så ska jag laga bakpotatis i ugnen innan vi åker som vi värmer på grillen. A ska åka till brandstationen och låna flytvästar till oss alla imorn så ska vi ut i båten och fiska tänkte vi. Vi stannar där ända tills på söndag. Såg att det skulle bli fint väder i helgen, hoppas att det stämmer...
På måndag åker mamma, gofisen och jag till Karlstad på shopping. Då ska det inhandlas en studsmatta, bokhylla och byrå till gofisens rum och lite annat smått och gott. Igår sydde jag gardiner till gofisens rum som jag hängt upp idag. Det ska även sys ett överkast i samma tyg till gofisens nya säng under semestern.
 

Gofisens födelsedagspresent från fam Viklund/Ekelund
 
Detta hade mamma shoppat till gofisen i fredags när hon var i Sunne på shopping. Kommer från Lindex och blir till att växa i då det är str. 104
 
Min nya favoritklänning från ellos. Super skön.
 
En sådan ska vi införskaffa nästa vecka så vi har något att sysselsätta oss med på semestern gofisen och jag :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Conrad!

 
Jag blev faster till en biegelvalp för ett par veckor sedan. Idag var jag och höll Conrad sällskap på min lunch. Sedan kom Conrads farfar och hämtade honom efter jobbet så fick han vara med honom och Dolly tills Anna jobbat klart.
Vilken sötnos han är. Jag har träffat honom två gånger idag.
 
 
 
 

RSS 2.0