Haveröbröllop!

 
Grattis Sara och Mattias som nu blivit gifta ❤️
Vilket fantastiskt bröllop Sara och Mattias fått till. De hade verkligen lagt ner sig på detaljnivå. Allt var verkligen genomtänk och det blev ett vackert unikt lyckat bröllop och dessutom hade vi tur med vädret. Det var skinande sol på bröllopsdagen. Vi åkte upp redan på fredag förmiddag tillsammans med vårat kompispar Maria och Peter. Ca 40 mil är det upp till Haverö från Torsby så vi kom fram på eftermiddagen innan grillfesten började. Alla gästerna bodde fördelade om fem hus och vi bodde inom ett par minuters gångavstånd mellan husen och kyrkan låg också ett par minuters gångavstånd bort. 
Bröllopsdagen började tidigt då Maria skulle fixa brudens frisyr och då ville hon ha med mig som assistent/stöd. Vi blev tvungna att duscha innan så vi skulle hinna göra iordning oss själva också innan vigseln. Maria lyckades så bra med frisyren efter att ha lagt ner sig med sin själ och lite svett (inget blod eller tårar dock) ;-)
Vi fick koreansk lunch innan bröllopet som smakade mkt gott. 
Prästen va ett orginal och rolig som tydligen va folkkär i bygden. En vän till Sara sjöng i kyrkan, bla Värmlandsvisan så vackert. Festen ägde rum i en loge som va så vackert pyntad med ljusslingor, gardiner, blommor etc. Saras pappa är så händig och hade fixat mkt till bröllopet. Han hade bla tillverkat tallrikarna vi åt på och uppläggningsfaten. Klänningen syddes upp när hon studerade i Korea i sex månader förra året och en bit in på detta år. Mattias svägerskor hade bakat bröllopstårtan. Saras pappa hade fixat det rökta älgköttet till förrätten. Mattias mamma hade sytt linneservetter till alla gästerna, Saras mamma hade sytt Saras sjal för hand som hon hade på sig när det blev kyligare på kvällen. De gjorde också mkt mer som jag inte kommer ihåg. En utav gästerna hade fraktat med två hästar från Sthlm. Den ena red Sara på från kyrkan till "Bertils hus" där vi drack champagne. Jag tror att nästan alla bröllopsgästerna hade varit med på någon kant och bidragit mer eller mindre med något. Till och med rispåsen hade de pyntat så fint, riset låg i en ofärgad papperspåse med ett urklippt tyghjärta påklistrat. När vi kom i fredags och hade tagit av sista vägen in mot Haverö kyrka så möttes vi av ett stort rosa tyghjärta uppe i en björk tror jag strax innan kyrkan som Mattias hade sytt. Hur de lyckats få upp den så högt i trädet vet jag inte ;-) 
 
Idag bjöds det på brunch innan vi åkte hemåt igen. Tre dagar utan barnen är maximalt vad både vi och barnvakterna klarar av. Vi saknade dem och det var så roligt att träffa dem ett par timmar innan det var läggdags. Jag har fått tillåtelse av Sara att lägga ut lite bilder från bröllopet:
 
 
Här bjuder brudgummen på sangria på grillfesten. Detta är också baren under bröllopet.
När brudparet kom fram till "Bertils hus" släppte alla gästerna iväg heliumballongerna vi fått.
Bild lånad från instagram
Varmrätten: tre olika sorters hamburgare med hembakat hamburgarebröd med tillbehör. Det fanns en hamburgare på halloumi, en på bönor och en på pulled älg
Bröllopsvalsen ❤️
Bruden har bytt om till sin mammas gamla brudklänning



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0