Smörgåstårta!

 
Nu är den klar andra smörgåstårtan jag gör någonsin. Gjorde min första förra året på midsommar. Jag gjorde den exakt likadan inuti fast garnerade den annorlunda. Den blev mkt vackrare i år :-)

Glad midsommar!

2013

2012

Recept:
http://hellstromlinn.blogg.se/2012/june/smorgastarta.html
 

 


Jordgubbar och glass!


Nu lägger jag ner för ikväll. Har städat ur ett rum till på övervåningen. Nu ska jag unna mig jordgubbar och glass som jag köpte på lunchrasten idag för att jag jobbar på från morgon till kväll.
God kväll på er!


Vila i graven!

 
Det är fullt upp just nu. Det är så mkt att göra på hemmet efter renoveringen och allt tar så lång tid då man jobbar och har barn. Egentligen finns knappt tiden för enbart jobb och barn. Sen ska man sköta det vanliga med tvätt, mat, blöjbyten, gräsklippning etc. Och nu renoveringen utanpå det. Både jag och A känner oss väldigt trötta just nu då vi fått hålla på sena kvällar så med andra ord går det i ett från morgon till kväll. Vi får vila någon annan gång istället. Blogginläggen kommer fortsätta komma glest framöver ett tag till.. Det har tagit lite längre tid än beräknat med renoveringen då vi haft lite motgångar på vägen men nu verkar det ordna sig. Inte mkt kvar nu. Nu har vi börjat städa och göra småfix som hör till. Mamma har varit här och hjälp till lite både igår och idag så det har varit guld värt. Ikväll var brorsan här och kopplade i diskmaskinen som vi provkör just nu. Golvet har klarat sig än så länge ;-) dyrt om man skulle få byta golv varje gång man körde diskmaskinen :P Det var tydligen ett simpelt fel på diskmaskinen som var enkelt att åtgärda. Det var en vattenventil som gått sönder så det gick på garantin.
 
Nästa fredag har vi hyrt en liten grävmaskin så ska brorsan hjälpa oss att gräva upp tagghäcken på norra sidan huset. Den va död på vissa ställen när vi flyttade hit och dessutom ej lämplig när man har småbarn med taggar så nu ska vi sätta en ny häck. Vi har bara inte bestämt sort än. Kikade lite igår på johnnys blommor när jag köpte uteblommor. De häckar som jag gillar är oxbär, ungersk syren, avenbok och liguster:
 
Oxbär:
 
Ungersk syren:
 
Avenbok:
 
Liguster:
 
A kollar också just nu på olika häckar och läste just nu att liguster endast går från zon 1-4 och här är det zon 4-5 så det känns lite för riskabelt att köpa den. Då fryser väl den ihjäl i vinter :P
Oxbär är ju en väldigt vanlig och lättskött häck men känns lite tråkig tycker jag. Blev lite extra förtjust i avenbok som det känns nu. Ungersk syren är också väldgt fin som blommar i lila på våren men den kändes lite för dyr för vår plånbok just nu. Den blir fyrdubbla priset mot de andra häckarna. Vi får fundera lite till...
 
God natt!

RSS 2.0