Pigg sjukling!


Gofisa har inte varit på dagis denna vecka. Vi hade först långhelg barnen och jag fre-mån. Sedan var det tänkt att de skulle vara på dagis på tis-fre denna vecka men natt till tisdag fick gofisa feber och den har hållt i sig ända tills nu. Hon hade fortfarande feber imorse och en fruktansvärt hosta som hon kräks av men nu verkar äntligen febern ge med sig. Imorgon vab:ar A så hoppas jag att hon är frisk tills på måndag igen. 


Sytt!


Klänningen i uggletyget fick bli ett prov. Den går att använda men behöver en del korrigeringar i mönstret. Halsringningen blev lite för stor, ärmen blev för lång och lite för tight. Sedan kommer jag göra den tre cm kortare i längd. Kommer även ha en liten volang på ärmkullen på nästa jag syr. Peplumtunikan i mintgrönt passade perfekt men det mönstret har jag sytt av förut och tog nu tog jag bara en storlek större.
Bilden längst ned är tyget jag ska sy av nästa gång med leggings till:


Snowracing!

Idag har barnen och jag varit på kalas hos Isak som fyllde tre år. Theodor brukar leka mycket med Isaks storebror Elias. De går på samma avdelning på Skogsbacken. Vi va ute en stund först och då fick pojkarna åka bob bakom en fyrhjuling, mkt uppskattat.

- Snowracing!

Lördag!


Långhelg har jag denna helg och även A var ledig igår så vi passade på att besöka badhuset. Sedan blev det en skidtur i Valberget för min del. Mindre än två veckor kvar nu till stafettvasan och jag har kommit igång bra efter förkylningen så hoppas bara att alla får vara friska nu fram tills dess. ☺️
Har varit dålig på att ta bilder på sistone men har några nya i bildbiblioteket från de senaste två veckorna. Theodor åkte tre varv i tunneln med mig förra söndagen och då hade jag med mobilen för att ta kort men det fick jag absolut inte göra för honom :PAlla Hjärtans dag!

Fått av min kära son idag:Deltävling 1!

 
Ikväll börjar det, sex lördagar framöver kommer jag sitta bänkad framför tv:n då min favortit Melodifestivalen sänds. Första deltävlingen äger rum i Göteborg och dessa tävlar ikväll:
 

Artisterna i Melodifestivalen 2017 – deltävling 1

Artisterna som tävlar i deltävling 1 i Göteborg lördag 4 februari i startordning:

1. Boris René – ”Her Kiss”

2. Adrijana – ”Amare”

3. Dinah Nah – ”One More Night”

4. De Vet Du – ”Road Trip”

5. Charlotte Perrelli – ”Mitt liv”

6. Ace Wilder – ”Wild Child”

7. Nano – ”Hold On”

Barnen och jag har spenderat dagen hos mormor och morfar medan A varit och åkt Evertsbergsrännet idag. Vi skulle gå och fika på Wiener som nyligen flyttat till en annan lokal men det var fler än vi som skulle fika så vi fick köpa med oss och fika hemma istället. Sedan fick jag barnvakt och åkte då till Valberget och åkte 45 min lugnt. Har varit sjuk så det är första gången på två veckor jag tränar. 
Nu är middagen i ugnen och det blir varm smörgåstårta med bubbel ikväll ☺️ receptet har jag fått av Åsa Hävermark och det är väldigt gott:
 
 
 

Sjuk!

Förra onsdagen, för drygt en vecka sedan blev både A och jag bottenförkylda. Vaknade upp på torsdag morgon och frös och kände mig hängig men eftersom jag var utlånad så sjukskrev jag mig inte. Chefen i Charlottenberg skickade hem mig lite tidigare då hon såg att jag inte mådde bra. Sedan sjukskrev jag mig förra fredagen och det behövdes verkligen då jag hade frossa och var sängliggandes. Jobbade sedan lördag och söndag men det var korta jobbpass så det gick bra och på söndagen vände det och jag kände mig piggare. Sakta men säkert har jag känt mig lite piggare för var dag och imorgon ska jag försöka mig på ett lätt skatepasss. Det är fyra veckor kvar till stafettvadan så det känns lugnt bara det inte blir bakslag eller mer sjukdom. 

Gofisen har växt ur sitt förkläde så jag sydde ett nytt i veckan av vacdukstyg jag hade hemma. Gofisen ville helst ha med spiderman på men nu får han nöja sig med det jag hade hemma. Det är tredje storleken jag syr så jag försökte rita ett mönster för storlek 122/134. Gofisa börjar växa ur den minsta storleken 86/98 och jag har nu tagit fram ett jag hade sytt tidigare i storlek 104/116 (mittenstorleken).
RSS 2.0