Lucia, jul och nyårskläder!


Barnens lucia-, jul- och nyårskläder är nu klara. Gofisen har bestämt att han vill vara tomte i år efter att ha varit pepparkaksgubbe de senaste två åren. Gofisa får då en tomteklänning för att matcha storebror. Jag tänkte vänta med att klä henne som lucia eftersom hon inte vill ha något på huvudet än så länge och jag misstänker att hon kommer att vilja vara lucia när hon blir större.



Gofisens jul- och nyårsoutfit:

Vit skjorta med grå väst och byxor. Till detta har han en röd fluga.

Gofisas julklänning är under tillverkning i detta tyg:

Gofisas nyårsklänning kommer från Lindex:





Julklänning!


Det är dags att påbörja gofisas julklänning så den hinner bli klar till julen. Gofisa vill gärna vara med och hjälpa (stjälpa) mamma :P



Theodor 4,5 år och Thilde 1,5 år!


Idag blev mina små hjärtan 1,5 respektive 4,5 år. Till veckan ska gofisa på 1,5 årskontroll och få vaccination för mässlingen, röda hund och påssjuka. Denna helg är jag ledig och det har blivit en lugn dag då vi inte är riktigt friska. Vi åkte och veckohandlade mat hela familjen på förmiddagen. Sedan åkte A och pappa (morfar) till lekparken med barnen medan jag städade, vilken verkligen behövdes. Jag hann inte så mkt på en timma men något renare blev det iaf. A åkte iväg och fiskade sedan och på eftermiddagen vid kl. 16 åkte gofisen och jag på ett klädparty hos en vän. Gofisen lekte med hennes son och jag satt och njöt av att kolla på kläder utan gnäll, tjat och oväsen. Det blev ett varsitt plagg till barnen och ett till mig. Jag ska visa när jag fått hem beställningen :-) A hade förberett middagen till vi kom hem och nu håller jag på med kolasåsen till efterrätten. Jag har fått receptet av min vän Sara och den är supergod till glass och cashewnötter:

Bilder från lekparken idag:

Ha en fin lördagkväll!

Sjuk!


Vi är sjuka hela familjen nu. Barnen är inte friska riktigt än och A blev bottenförkyld i veckan och för mig har det tagit omtag för tredje gången. Jag är stressad för att jag inte tränat så mycket senaste månaden och har tappat en del kondition och styrka men det är ju länge kvar så bara jag blir frisk nån gång så är det på igen. Det är bara så frustrerande när det aldrig släpper. Man får ju egentligen vara glad att det "bara" är förkylningar som går över och inget allvarligt. Det kunde ju vara mkt värre men det är jobbigt att orka med att ta hand om familj och jobba 9 timmars dagar när man vaknar och är alldeles svettig och känns som ett rivjärn i halsen. Egentligen borde jag sjukskriva mig någon dag när jag är sjuk för att vara hemma och ta igen sig men jag är ju rätt mkt ledig på schemat ändå men det blir ingen vila när barnen är hemma med mig utan nästan jobbigare. Nu är det helg och hoppas att Thildes sömnvanor vänder snart. Hon har sovit dåligt på nätterna i 1,5 vecka nu. Hon brukar vara vaken 1-1,5 timma mitt i natten och sedan vaknar hon ändå vid 5-6 tiden. Sedan är hon så trött och gnällig hela förmiddagen och sover väldigt länge mitt på dagen och är på bra humör och pigg hela eftermiddagen.  A har tagit det mesta av nattpassen så inte så konstigt att han blivit sjuk så har jag fått ta över vid 5-6 tiden. Igårnatt va A så less på att ta Thilde så han överlät henne till mig och då var vi vaken mellan 1-2.30. Klockan ringde sedan 6.30 och då funderade jag starkt på att sjukskriva mig :P utan sömn är det svårt att fungera och dessutom vara sjuk och jobba 9 timmar. Mina kollegor är snälla och lät mig göra så mycket jobb som möjligt går utan att behöva ta kunder som tex, kundreservationer, licenshanteringar, svara i telefon etc. Det har underlättat enormt mycket.




Passade nog när jag är sjuk så har jag äntligen anmält mig till Tjejvasan också som jag tänkt göra en längre tid men det har alltid kommit något i vägen. Ett tecken på att jag inte givit upp trots sjukdom. Motivationen finns bara jag blir frisk.  

Gofisa sjuk!

Varför köra en bil när man kan köra två?

I natt sover drängen hos sin mormor och morfar. Vi har varit till badhuset en stund idag. Från början hade vi tänkt gå dit hela familjen men gofisa blev sjuk torsdag kväll. Då kom febern och nästäppan, stackars gofisa går igenom förkylning efter förkylning nu. Inte konstigt att hon va så gnällig i veckan, hon kanske hade ont i halsen innan febern och nästäppan bröt ut. Det var min tur att vab:a då A har vab:at en del i höst redan och jag endast en dag. På mitt jobb känns det som att det aldrig passar sig att vab:a och verkligen inte igår. Mamma ställde därför upp och vab:ade halvdag tills A kom hem från jobbet. Man kan ge bort vab om man vill/kan. Nu måste jag släppa det dåliga samvetet för det är ju en rättighet jag har när mitt barn är sjuk. Hoppas gofisa blir frisk imorgon så jag kan jobba på måndag då jag ska till ett annat apotek där jag är ensam farmaceut. Om jag inte åker dit får de stänga så ni förstår kanske mitt dåliga samvete om jag skulle stanna hemma. Men samtidigt kan jag inte låta A göra allt här hemma. Han gör tillräckligt redan så nästa gång kommer det bli jag som vab:ar....

Shoppingförbud som jag har denna månad har jag klarat bra :O 
A köpte ju Halloweendräkt till gofisen som jag ansåg han behövde ;-) och mamma har beställt tyg i veckan från stoff och stil och då beställde jag med ett tyg till en julklänning till gofisa som blev en gåva till Thilde från sin mormor.
Det blir en rutig julklänning i år med lite spetsdetaljer såklart :-)



Julstrumpor!


Barnen har fått varsin julstrumpa av mig som jag sytt på de senaste veckorna. Det är väldigt enkelt att sy dessa men eftersom jag inte har så mycket tid över och behöver komma i säng i rimlig tid så har det blivit någon söm då och då och tagit ett tag att få dem färdiga:




Ledig!


Idag är jag ledig och barnen är då hemma med mig. Ibland känns det som det är lättare att jobba heltid istället då barnen gnäller, gråter, skriker och tjatar. Thilde vaknar tidigt och är så gnällig mestadels av vakna tiden fast hon inte är förkyld eller har feber så jag vet inte riktigt vad det är men jag misstänker att hon bara är trött så barnen behöver vara hemma en dag i veckan och vila upp sig då tempot är högt på dagis. Själv tränade jag efter jobbet igår med pappa fast jag kände mig lite sämre från förkylningen som aldrig riktigt släppt helt. Det fick jag sota för, då idag har jag ont i halsen igen :-( så jag får ställa in rullskidpasset men ska försöka ta mig ut på en promenad istället. Träningen går inte riktigt som jag vill nu men det är ju länge kvar till mars. Motivationen finns iaf kvar och det är ju huvudsaken.

Gofisa har provat vinterjackan idag och ville sedan inte ta av sig den:



Namnbyte!


Trots att jag jobbar mer än 75 %, har småbarn och nyligen haft en kraftig förkylning så har jag inte gett upp :-) ikväll tränade jag i skidtunneln och kroppen kändes ännu tyngre och segare än igår. Imorgon får jag en välförtjänt vilodag :-) nu har jag äntligen tagit tag i namnbyte också:



Picknick och träning!


Nu har jag kommit igång med träningen igen efter förkylningen  :-) det gick rätt tungt men det är bara att kämpa på och försöka komma i form igen. Jag sprang hårda milen och den är grymt tung även när jag är i form men idag gick det extra tungt att springa. Men känner mig ändå nöjd att jag orkade springa runt hela banan. Imorgon blir det skidtunneln efter jobbet. 

Idag åkte vi till Valberget på förmiddagen och hade picknick uppe vid vindskyddet där vi grillade korv i vintras. Gofisen åkte cykel ända fram till backen och gick sedan sista biten. Gofisa gick själv en bit i början men efter att hon styrde ner i vägdiket några gånger och till slut blev det en vurpa ner så fick hon åka i ryggsäcken. Det har varit en lyckad söndag och jag har även hunnit ikapp med tvätt och andra hushållssysslor. Nu väntas jobb och träning till veckan.



Pannkakor!


Testar nya stekpannan:



Skelettherre!


Idag kom Halloweendräkten i brevlådan. Gofisen va överlycklig och den passade också:
Gofisa får vänta något år innan hon får följa med.



Halloween!

 
Gofisen pratade förra året på att han vill klä ut sig på Halloween när han fick se några barn som knackade på vår dörr utklädda förra året. Därför har vi köpt en dräkt till honom detta år. Jag har shoppingförbud denna månad då jag knappt fick någon lön denna månad så A har köpt denna dräkt till gofisen:
 

29 bast!


Idag är det min födelsedag fast jag blev firad igår istället då jag ville ha middag på lördagkväll :-) Men det har blivit tårta idag med och svärföräldrarna har varit här och firat mig :-) gofisen hjälpte mig att baka tårtbotten ikväll som jag alldeles nyss garnerat. Tänkte ta med till jobbet imorgon. Just nu ser jag för jäklig ut då jag har mörka ringar under ögonen och hyn är dålig just nu så därför bjuder jag på en gammal bild:



Födelsedagsmiddag!


Ikväll har jag bjudit på födelsedagsmiddag. Jag är helt slut efter denna vecka och bottenförkyld. Mamma kom och hjälpte mig med middagen då jag inte riktigt hann med allt jag ville. Jag bjöd på hemgjord pizza med pizzasallad. Min svägerska var så snäll så hon fixade disken efteråt så jag fick sitta ner efter middagen, lyxigt. Nu har gästerna åkt hem och om några minuter fyller jag 29 år. Jag känner mig så ung i siffror men gammal inombords. 38 skulle passa mig bättre då jag redan börjar bli trött. Men det är nog jobb och småbarnstiden som sliter på mig. Nu ska jag krypa till kojs efter att ha blivit firad ikväll:
Jag fick allt jag önskade och mer därtill. Nya arbetsskor från min mormor, träningsskor och pannkaksstekpanna från mina föräldrar, pulsklocka med gps och energigel från min man och barn och massor med älgkött från min bror och svägerska :-)


Snart hälga!


Nu är snart denna mardrömsvecka över. Bara morgondagen kvar. Jag har jobbat så extremt långa dagar och inte en ledig dag denna vecka. Det blev t o m mer än 50 timmar denna vecka. Andreas har jobbat kväll så utan våra föräldrar har inte detta gått. Jag blev sjuk onsdag kväll och hade lite feber igår och är fortfarande väldigt tjock i halsen och snuvig. Hade inte samvete att sjukskriva  mig då det varit brist på personal denna vecka så jag har gått på Ipren och jobbat ändå. Nu mår jag lite bättre iaf :-) Barnen är sjuka igen men vi klarade det utan vab då A flexade två timmar igår. Sedan kom svärmor och passade en stund och sedan avlöste mina föräldrar tills jag kom hem på kvällen. Idag va A ledig då det är kvällsvecka så då kunde barnen vara hemma ändå. 

Imorgon ska vi ha middagsgäster här hemma och jag ska bjuda på tårta efter middagen. Trodde in i det längsta att jag skulle baka en tårta men det är bara att inse att tiden inte räckte till. Det fanns inte ens tid att handla ingredienser så nu har jag beställt en till imorgon som jag såg i ett reklamblad från Pekås som verkade god, nämligen chokladtårta :D 

Ikväll kom jag hem i rimlig tid, redan vid 18.30 :P så då passade jag på att ta ikapp lite tid med mina barn. Gofisa har börjat med lite mer ord och nu har också balansen blivit stabilare så hon går mkt bättre nu. Jag frågade "var är Thildes skor" då hämtade hon sina skor och höll dem i handen när hon gick och sa sko sko sko sko, lilla hjärtat <3.
Bilder från i söndags:

Blekfisen och brunfisen



RSS 2.0