Slagsmål!


Igår kom gofisen hem med rivmärken i ansiktet. Han hade tydligen tagit nappen ur munnen på ett annat barn som då skulle ge tillbaka. Så han har ju bara sig själv att skylla på men han ser ganska hemsk ut nu :( Det tråkiga är att han lärde sig nog inget av det. Jag tror inte att han kan koppla ihop att om man tar någon annans saker så får man stryk. Han fattade ingenting och blev inte arg eller något efteråt utan var lika glad.



Han har även rivsår i nacken och har blåmärken lite överallt på kroppen. Varje dag kommer han hem med nya blåmärken och han får även massor här hemma. Han är ju överallt just nu och ramlar och slår sig mkt så det är inte så mkt att göra åt. Skulle soc se honom nu skulle de säkert börja fundera hur han har det här hemma :P Det är väl så i hans ålder och bara att acceptera. Vi försöker så gott vi kan men det går inte att hålla koll på honom varje sekund.

Idag kom gofisens morbror hem från Åland där han varit på jobb. Med sig hade han en present till gofisen:

Det är samma t-shirt med och utan blixt. Det var den minsta storleken de hade. Det var storlek 104 men såg ut mer som en 98:a så den kommer att vara för stor när vi åker utomlands men antagligen passa nästa sommar.

Tisdag!


Vi sitter och planerar hur vi ska fixa slänten älsklingen och jag. Förra sommaren så fick vi ju stopp i rören och fick då byta rör från källaren ut till vägen och då grävdes hela slänten upp. Men det kanske var lika bra det för växterna var inte fina och de satt så tätt ihop. Vi sitter och kikar på plantagen och blomsterlandet och funderar på att åka dit och köpa söndagen den 10:e juni eftersom jag ska ändå till Karlstad dagen innan på fest och då kan de hämta upp mig på söndagen :)

Lite bilder på gofisen från mors dag i söndags:

Kommer inte på någon bra rubrik!


Ja då var vi igång med en ny vecka. Det känns skönt när måndagen är avklarad för då är veckan igång och en dag närmre helg :)

Längtade efter min gofis när jag slutat. Jag tog några bilder på min busunge precis innan han skulle lägga sig ;)



Mors dag!


Nu när vi jobbar heltid bägge två och ska hämta, lämna på dagis och ta hand om gofisen så märker jag att tiden inte räcker till :( Nu i helgen har det varit födelsedagsfirande och morsdagsfirande, med andra ord fullt upp. Gofisen går inte att lämna ensam många sekunder. Det finns alltid något han lyckas med när vi vänder blicken någon minut :P Det kommer att bli ett tufft år framöver men vi måste klara det. Vi får försöka dra ner på saker. Jag kommer nog inte att hinna blogga så mkt framöver men jag vill behålla bloggen och skriva när jag får tid nån gång då och då.


Denna receptbok fick jag av gofisen idag :) Tänk att han vet att jag gillar att baka ;) Vi får se när jag hinner att prova baka något ur den...

Såg ni eurovision igår? Kul att vi vann :) Loreen gjorde ett super bra framträdande och var verkligen bäst. Jag skulle väldigt gärna vilja gå på esc 2013 när det går i Sverige. Det ska jag önska mig i födelsedagspresent.

God natt!

Tårtbak!


Vaknade vid 05.50 imorse och sen blev det det vanliga rutinen. Gofisen har varit sist hem från dagis hela veckan. När älsklingen har hämtat honom vid 16.15-16.30 så har en dagisfröken suttit med en trött gofis i famn i hallen. Men han kommer ju inte först dit så det innebär ju inte att han har det tufft. Han verkar ju trivas bra vad vi får höra. Det enda som inte fungerar riktigt är maten. Han äter oftast inte lunchen och dricker inget under dagen. Ibland har de fått i honom mellanmål. När han kommer hem vill han inte ha middag heller så ett par dagar den här veckan så har han bara ätit frukost och kvällsmat. Det kan ju bero en del på värmen eller så är det så att han har blivit kräsen efter magsjukan för innan så åt han allt.

När jag kom hem vid kvart över sex idag så började jag med tårtan till pappa som fyller 54 år imorgon. Hade tänkt att lyxa till det med tre tårtbottnar så att tårtan blir lite högre men tyvärr så glömde jag den sista plåten inne i ugnen så den blev helt svart :P Det fick bli en lägre variant istället men förhoppningsvis lika god för det. Middag lagade jag idag och nuförtiden är det snabblagat som gäller och ikväll blev det soppa och pannkakor...

Nu sjunger strax Loreen och då får vi hålla tummarna att vi går till final på lördag i esc :)


Gofisen min sover.

Denna kom farmor med idag till gofisen:




Fullt upp!


Ja det är väl bara att vänja sig att livet kommer att se ut så här ett tag framöver. Får iaf två veckors semester i sommar och sen två veckor sent i höst när vi gifter oss utomlands. Vi har börjat komma in i rutinerna den här veckan och så här ser det ut:

6.00 Gofisen vaknar
6.15 Frukost till gofisen
6.30 Tvätta, borsta tänderna och klä på gofisen
6.45 Bädda, sätta i en tvätt, ta reda på disk
7.15 Jag duschar och fixar iordning mig själv
7.45 Frukost till mig och sen borstning av tänder
8.00-8.30 Leker med gofisen
8.30 Packar min väska med matlåda etc och packar gofisens ryggsäck
8.45-9.00 Går till dagis och lämnar gofisen. Stannar bara i 5 min och säger hej då och går
9.00-9.15 Går till apoteket
9.15-13.30 Praktikjobb
13.30-14.15 Lunch
14.15-18.00 Praktikjobb
18.00-18.15 går hem (ibland har jag en kund som tar tid så då kan det dra över till 18.10 och då kan jag vara hemma strax före halv sju)
18.30-19.30 Umgås med familjen
19.30 Äter middag
20.00 Ger gofisen välling
20.15 Borstar tänder och byter blöja och byter om till pyjamas på gofisen
20.20 Nattar gofisen
20.25-22.00 Egentid, vilket innebär se på tv eller surfning på nätet
22.00-06.00 Sömn

Det är tufft att ha så långa dagar när jag har en liten son. Är rädd att han ska få men över att inte få träffa sina föräldrar tillräckligt mkt. Jag vill absolut att han ska gå på dagis för det verkar passa honom men jag tror inte att det är bra för något barn att vara på dagis för långa dagar. Nu blir det från ungefär 9-16.30. Jag lämnar och älsklingen hämtar. Det känns som det är i längsta laget men det känns som att vi inte har något val just nu. Jag har två helger uppbokade i juni men sen kommer jag inte boka in något under sommaren som innebär förlorad tid från min son på helgerna för det är ju då jag har chansen att få tid tillsammans med familjen.

Här är min solstråle :)


Vad härligt väder det är ute nu :) Skulle vilja vara ledig denna vecka med och bara ligga ute och sola. Det är så skönt att kunna ha sommarkläder på sig :) Gofisen använder sin sommarpyjamas och nu ligger han bara i en linnebody. Vi var ute och lekte på gräsmattan en stund ikväll men gofisen gillade inte att krypa i gräset. Däremot så gillade han desto mer att gunga. Det får vi försöka göra ofta framöver :)

Förkylda!


Egentligen började det lite lätt på torsdagen. Gofisen nös och snorade när vi vaknade men det blev bättre under dagen. Igår snorade han som bara den och idag har han även feber stackarn. Två veckor efter magsjukan så blir gofisen förkyld och även jag har halsont sen igår. Idag har han gråtit och skrikit mestadels utav dagen :( Stackars gofisen, det är inte lätt att börja dagis för då kommer alla sjukdomarna. Hoppas att det släpper för oss bägge imorn så att vi kan jobba/gå på dagis på måndag. Jag har haft halsont sen igår och nu börjar nästäppan, synd när jag börjat träna igen och börjat komma igång.

Idag kom mamma och pappa hem från minisemestern. De har varit på en kryssning till Tyskland med min faster och farbror. Med sig hade de lite presenter. Jag fick en flaska rött vin och en flaska konjak som jag ska ha när jag gör blåbärsglöggen till julen. Jag klagade på att det var så dyrt att köpa konjak när jag gjorde den ifjol så nu är jag förberedd till julen. Jag får ge bort lite glögg som tack :) Älsklingen fick en flaska whisky och gofisen fick ett par sandaler i stl. 21 att ha till sommaren och de passade perfekt.



Fick besök av Maria utan Charlie i eftermiddag. Som vanligt går tiden snabbt och det känns dom vi inte hinner prata igenom allt men bättre än aldrig :) Nu ska vi strax äta sen middag/kvällsmat. Köttet ligger på grillen och den råstekta potatisen och de kokta morötterna är klara. Ska ta mig ett glas rött vin till middagen och sen blir det till att natta gofisen. Det ska bli en mkt intressant natt och se om gofisen kommer att sova eller skrika och gråta...

Sommarklänningar!



























































Matvägra!


Just nu är vi inne i en jobbig period. Gofisen gnäller väldigt mkt nuförtiden och idag vägrade han att både äta och dricka. Det har aldrig hänt förut. Han vaknade kl. 6 imorse och fick gröt, smörgås och juice. Sedan skulle han få lunch vid 11-tiden och då sköt han bort skeden med mat och även flaskan med mjölk. Jag försökte ett tag men det gick inte. Då bestämde jag mig att han får inte mat igen förrän nästa måltid vid halv tre. Hoppar man över en måltid så får man vänta tills nästa för annars kan det ju bli så att han tror att han kan göra som han vill och vi får hålla på och göra iordning mat hela tiden. Iaf så somnade han efter det i över två timmar och vaknade vid kvart över två. Vid halv tre gav jag honom middag med samma resultat igen. Då var han i och för sig nyvaken så jag gjorde ett nytt försök kl. 15 och då gick maten ner men han vägrade att dricka mjölk eller vatten. Då får han vara törstig för han kan inte få juice till varje måltid och det kommer han antagligen inte heller att få på dagis. Vi försökte ett antal gånger på eftermiddagen att ge honom vatten men han slog bara bort flaskan. Han drack iaf välling innan han la sig för natten så då fick han iaf i sig lite vätska. Imorn gör jag ett nytt försök med vatten eller mjölk som måltidsdryck. Jag känner att den här kampen måste vi vinna och det kommer nog inte att ta för lång tid hoppas jag innan gofisen inser att han inte kan göra som han vill.

Sedan jag kom tillbaka från Uppsala märkte jag att gofisen har blivit mer nyfiken av sig och är bokstavligen över högt och lågt just nu :P Han är och drar i grejer, plockar, klättrar, kryper, går runt runt soffbordet, drar i datorn när jag surfar, drar i gardiner etc :P Med andra ord går det inte att släppa blicken någon längre stund från honom. Standard är att han vaknar kl. 6 varje morgon och vill inte somna om längre. Vi har prövat några gånger att lägga honom mellan oss när han vaknar men då ställer han sig antingen upp och håller i sängramen och tänder och släcker lampan hela tiden och gåt fram och tillbaks på oss eller så ska han krypa ur sängen (rakt över kanten) :P Men trots allt jobb det innebär så är det så mycket värt det. Jag älskar gofisen så mycket och han är värd allt jobb och slit. Det är så roligt att se honom utvecklas och jag blir så glad när han är glad, vilket han ändå har varit mestadels av tiden. Det är bara på senare tid som han gnäller mer. Han har lärt sig att ge kram och puss :) min lilla (stora) gofis.

Nu får vi frid en liten stund innan vi ska gå och lägga oss. Men jag får nog strax börja tänka på refrängen för han kommer garanterat att vakna kl. 6 imorn. Älsklingen ska jobba imorn och gofisen och jag ska till dagis :) Tänkte försöka gå bort en stund imorn under inskolningen för att gå ett steg längre.


Middag!


Idag har jag tränat igen efter en vilodag igår. Det blev rullskidor och jag ökade på med 1 km sedan i söndags, vilket innebär 13 km totalt. Det kändes dock som 2 mil eftersom jag hann 1 km innan det började spöregna och jag var minst sagt blöt när jag kom tillbaks :) Det kändes ungefär som att åka skidor i tugnt klisterföre men bra träning gav det. Nu har jag lagat middag och idag prövade vi något nytt som blev väldigt gott :)

Receptet kommer från ica.se


Ingredienser

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléerna, skala och skiva lök och vitlök, skiva champinjonerna.
  2. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs kyckling, lök, vitlök och champinjoner i olja utan att det får färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater och oregano. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare i ett par minuter.
  4. Strö över bacon och servera med penne.

Dagens gofis ;)


Fina öppettider!



Andra dagen avklarad!


Idag var gofisen blyg i början av dagen. Han ville krypa till mig och klättra upp i min famn men dagisfröken försökte locka honom till de andra barnen och lyckades till slut. Sen flöt det på och jag gick bort i ett annat rum och det dröjde nog nästan 15-20 min innan han upptäckte att jag var borta och började leta efter mig :) Det kan väl vara så att det kan gå ett steg tillbaka för att sedan gå två steg framåt. Ett utav barnen fyllde två år idag och då bjöds det på glass. En utav fröknarna frågade mig när vi kom dit om Theo fick äta glass. Det var enda gången de serverade sdötsaker på dagis när någon fyllde år. Själklart fick gofisen också smaka. Jag är inte för nolltolernas av sötsaker samtidigt kommer han inte få lördagsgodis förrän han frågar efter det. Han kommer att få smaka tårta när någon fyller år och kanske fika någon gång ibland.

Nu sover gofisen middag i vagnen nere i källaren så jag ska ta och passa på och städa vardagsrummet och samtidigt putsa fönstren också. Älsklingen började jobba idag så idag fick jag känna på hur det kändes att ta hand om gofisen själv på morgonen och hinna med allt som ska fixas innan. Det gick bra eftersom gofisen vaknade kl. halv sex när älsklingens klocka ringde så vi hade gott om tid att hinna till dagis :P


Dagis (förskola)


Idag började inskolningen på dagis för gofisen. Jag har tagit ledigt måndag och tisdag från apoteket för att skola in gofisen. Kl. 9 började det och vi var bara där i ett par timmar första dagen. Det gick bra, gofisen lekte med de andra barnen. På slutet blev han dock väldigt trött, antagligen p.g.a allt lekande och alla nya intryck. När vi kom hem så blev det lunch och sen sova middag :) Imorn tar vi nya tag igen och fortsätter inskolningen men då blir jag ensam för älsklingen ska börja jobba imorn.

När vi kom hem så passade vi på att städa när gofisen sov middag. Jag tog storbadrummet och sovrummet och älsklingen tog nya toaletten och damsög hela nedervåningen. Min plan är att putsa alla fönster på undervåningen denna vecka och idag tog jag i de rummen som jag städade. Imorn blir det vardagsrummet och på onsdag köket. Jag har inte putsat fönstren sen vi flyttade hit så det var verkligen på tiden. Ska försöka få det att bli rutin 1 gång per år :P

Idag tränade jag igen, två dagar på raken :) Känner mig riktigt nöjd. Det blev löpning 20 min + promenad 30 min. Är så otränad just nu så därför måste jag mjukstarta. Igår åkte jag rullskidor 12 km på lekvattnetsvägen. Men imorn blir det vila eller kanske en promenad blir det nog.


Hemma igen!


Det blev en seg resa tillbaka hem till Torsby. Jag brukar råka ut för tågproblem men nu trodde jag inte det innan eftersom det är vår och ingen snö som kan ställa till det. I Södertälje stannar tåget och man ber alla passagerare att ta med sig sin packning och gå av tåget och ställa sig på perrongen. Det hade blivit rökutveckling i en av vagnarna som man inte vet orsaken till. I 3 timmar får vi vänta inne på tågstationen i Södertäle på att ett nytt tåg kommer. Sedan ordnades taxi de återstående 10 milen från Karlstad till Torsby. Halv tre är jag hemma istället för 23.50 och gofisen vaknar när jag kommer hem och vill inte somna om. Tror vi är vaken en timme innan vi alla somnar. Halv sju vaknar gofisen men vi lyckas få honom att somna om till halv åtta mellan oss i sängen. Det innebär att jag fick sova runt 4 timmar igår natt :P Stackars älsklingen fick magsjuka under fredagskvällen, vilket var anledningen till att jag fick gå upp när gofisen vaknade.

I natt har jag sovit i 10 timmar för att ta igen sömnbristen. Jag la mig på övervåningen när gofisen vaknade kl 6 imorse och sov vidare till kl. 9 :) Hur skönt som helst. Idag tänkte jag börja träna igen och försöka få det till att bli regelbundet igen. Det har blivit sporadiskt sen jag började med praktiken men nu är de flesta uppgifter inlämnade och alla tester är klara så det finns mer tid för träning framöver hoppas jag. Tänkte strax dra mig ut på en rullskidtur i den fina vädret :)


Dagens gofis ;)

Det blev en del shoppat i Uppsala, mestadels till gofisen. Har köpt kläder i stl. 92 som blir perfekt att ha i sommar.






Moccasiner till dagisstarten imorgon.


Kylväska från Claes Olsson

Älsklingen skickade med pengar till en t-shirt. Denna köpte jag på Jack & Jones.

Present från mig till älsklingen.

Linne/tunnika/klänning från VILA

Top från Gina Tricot.


Gummistövlarna hade kommit i fredags och stod hemma på bordet när jag kom hem :) Igår märkte jag gofisen skor och kläder så nu är vi redo för dagisstarten imorn :)


Saknar min familj!


Igår bytte jag boende så nu bor jag hos Elin och David sista nätterna. Vi var och hälsade på Åsa efter skolan igår som har flyttat ut på landet. Det var riktigt landet känsla men ändå nära in till stan. Det går t o m att cykla om man vill. Toppen läge när man har hund. De hade fått det mysigt inne i lägenheten eller egentligen är det mer radhuskänsla. Synd bara att tiden går så snabbt. Det vore skoj att åka till Uppsala snart någon helg när alla är lediga och man hinner träffas längre tid. Elin och jag fick åka med Hanna och hennes nyfödde bebis på 1 månad dit. Tänk så liten han var bebisen fast han vägde ändå mer än vad gofisen gjorde när han föddes. Kan gofisen ha varit så liten någon gång? Lite bebis sjuk blev jag allt ;)

Älsklingen ringde till mig igår och berättade att gofisen var förstoppad. Han krystar och krystar och blir röd som en kräfta i ansiktet och gråter men ingenting händer. Han hade fått en burk med katrinplommon igår men det hade inte hjälpt. Imorse ringde han igen och berättade att han varit vaken i natt för gofisen hade krystat och krystat och gråtit och undrade vad han skulle göra. Antagligen så behöver han microlax men jag bad honom att ringa sjukrådgivningen eftersom det inte är någon egenvårdsbehandling. Antagligen beror det på att han inte kunnat äta några fibrer när han varit magsjuk och han är trög i magen från grunden. Svärmor skulle komma och passa gofisen när älsklingen skulle till apoteket. Förhoppningsvis släpper magsmärtorna sen. Det känns jobbigt att vara så långt borta från familjen nu när min son är sjuk. Saknar dem väldigt mkt men imorn åker jag ju hem.

Vackert!


Tisdag!


Då var Uppsalaveckan i full gång. Tågresan gick bra och allt flöt på förutom att jag har börjat må illa när jag åker X2000. Konstigt för jag brukar inte må illa när jag reser men samma sak upplevde jag senast jag åkte till Uppsala och jag har även känt så när jag åker bil ibland. Jag har alltid varit så att jag t o m kunnat läsa i bilen förr men tydligen så kan balanssinnet förändras med åren. Funderar på att köpa mig Calma eller Postafen på apoteket innan jag åker tillbaka på fredag. Det har jag ju nytta av på apoteket sen då jag kan göra en personlig bedömning.

Idag är enda dagen som jag har kortdag och nu har jag slutat för dagen och ska strax dra till Gränby för lite shopping :) Det blir mest till gofisen som jag ska shoppa åt. Han behöver lite grejor inför dagisstarten nästa vecka.




Dessa gummistövlar ska gofisen få av sin mormor och morfar. I lördags var de hemma och hälsade på och hade med sig två par gummistövlar i stl. 23 men de var alldeles för stora. Vi vill ha ett par som det finns lite marginal att växa i men som ändå går att använda nu men det finns ju gränser hur stora de får vara. Skocity i Torsby fick beställa hem eftersom det var slut på stl. 22 och de kommer i slutet av denna vecka. Stövlarna ser ut som ovan och de var väldigt praktiska att få på foten eftersom det var kort skaft. Den andra modellen hade högre skaft och gick ej att få på foten trots att storleken egentligen var för stor. Men nu är gofisen snart redo för dagisstart :) Ska kolla efter en solhatt, mockasiner och lite basplagg i storlek 92 till gofisen. Han använder 86 nu men det känns bra att börja samla på sig kläder i en större storlek för han växer fort ;) Det blir till att besöka lindex, kappahl, polarn & pyret och de har dessutom en butik med bara name it kläder i Gränby centrum. Tomhänt kommer jag garanterat inte komma hem ;)

Ack värmeland du sköna!



Uppsala!


Väskan är packad och klar och snart drar jag till Uppsala för universitetsvecka nummer 2. Det är med blandade känslor jag åker iväg. Det är alltid roligt att vara i Uppsala och få träffa kompisarna men det känns inte roligt att lämna familjen nu när Theo är magsjuk. Idag spydde han igen efter att han fått i sig en halv portion gröt. Det kanske var för tidigt att ge honom vanlig mat. Vi får iaf i honom vätska och får väl fortsätta med yoghurt och majsvälling om det går bra. Det kommer säkert att gå bra.

Kl. 20.50 är jag framme i Uppsala och beger mig sen mot Flogsta till Anna-Lena och Mathias där jag ska bo tills på onsdag. Sedan ska jag bo hos Elin och David till på fredag. Det ska bli skoj att träffa dem :)

Nu ska jag gosa lite innan jag drar iväg.


Magsjuka!


Gofisen kräktes flera gånger natten till fredag. Stackarn, han var så rädd och ledsen. Vi gav honom en ny supp med alvedon på natten eftersom febern hade inte gått ner något större. Efter varje gång han kräktes gav vi honom vätska men det slutade med att han kräktes upp det och till slut slog han bort flaskan eller skeden med handen och ville inte ha. Det var ungesfär som om han trodde att om han dricker juice eller vätskeersättning så kräks jag. Vet inte riktigt när vi somnade men kanske runt 3 på natten. Vi sov sedan till kl. 8. På natten hade jag skurat golv och bytt lakan och på morgonen fick jag byta igen och börja tvätta. Dessutom hann jag även till Konsum och för att köpa majsvälling och yoghurt till gofisen innan jag började kl. 9.15. Det blev riktigt stressigt men jag hann dit i tid men det blev en tung dag. Sömnbristen gjorde säkert sitt och det är fruktansvärt hemsk på apoteket just nu. Värre än vanligt och jag tänker inte gå in på alla detaljer för det finns hur mkt som helst att gå in på. Det är så skönt att jag ska på universitetsvecka 2 i Uppsala till veckan och slipper vara på apoteket :) Men jag lider med personalen som får ta all skit fast de jobbar och sliter.

Jag hade velat vara hemma igår med gofisen när han var sjuk men det gick inte. Han var väldigt slö igår och sov mkt. På förmiddagen fick älsklingen i honom lite majsvälling och vätska men sen på eftermiddagen kräktes han igen i sängen. På madrass, täckte, kudde och även på spjälsängsskyddet. Det blev en del tvätt när jag kom hem.  Sen dess har han inte kräkts något mer men febern är kvar och han äter nästan ingenting och det är svårt att få i honom vätska. Vi tvingar i honom lite på sked. Det känns inte så roligt att lämna honom nu när han är sjuk. Det känns som jag sviker honom jämt. Jag är borta jämt om dagarna på apoteket och när jag kommit hem har jag haft alla uppgifter och test att öva på så jag har verkligen inte varit en närvarande mamma på senaste tiden. Nu när de flesta uppgifter är inlämnade och testen är över så blir han sjuk och då sticker jag till Uppsala. Hoppas att han inte minns så mkt av den här tiden för så här får det inte fortsätta. När jag kommer tillbaks ska jag försöka bli en bättre mamma och vara närvarande när jag kommer hem från apoteket. Stackars älsklingen har fått dragit ett stort lass nu och jag förstår att han vill börja jobba för han får nästan aldrig någon avlastning. När jag var mammaledig hade jag det hur lyxigt som helst. Älsklingen kom hem runt 16-tiden och avlastade mig mkt så jag fick egentid.-+

När jag kom hem från apoteket igår fann jag detta på köksbordet:

På kortet stod det: Grattis till väl genomfört egenvårgstest. Jag älskar dig! Vad gulligt! Jag har världens sötaste och snällaste pojkvän. Just nu känner jag mig inte förtjänt att bli uppvaktad men jag uppskattade det väldigt mkt :)

Igår hade mormor och morfar varit till Karlstad och gjort lite ärenden och då beställde jag med en låda från jysk att förvara leksaker i:

Perfekt, nu slipper vi ha leksaker full vardagsrumsgolvet :)

Nu ska jag börja med middan. Mina föräldrar och brorsan kommer hit på middag ikväll. Det blir grekisk paj med tzatsiki och sallad till det. Sen måste jag packa också. Annars får jag göra det imorn.

Mammas hjärta blöder!


När jag kom hem från apoteket idag så var gofisen ganska pigg men lite varm. Igår var han på 1-årskontroll och fick sin tredje vaccination mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio, hib och pneumokocker och har nu fullt skydd mot dessa sjukdommar. Förutom lite feber så har han varit ganska pigg ändå idag. Men runt halv åtta på kvällen började han tvärt att bli så trött, vilket han inte brukar. Då tänkte vi ge honom välling och lägga honom men han ville inte ha någon välling utan bara stötte undan flaskan. Vi prövade då att ge honom lite äppeljuice så att han får i sig lite vätska innan han lägger sig eftersom han har feber. Det ville han ha och drack upp nästan 2 dl som han brukar dricka till maten. Efter det tog det inte lång tid förrän han började kräkas och han kräktes rejält lille stackarn. Hela magen tömdes på honom själv och mig och det luktade galla :( Han blev så rädd mellan kräkningarna och efter allt var över och grät. Då gjorde det ont i mammas hjärta. Eftersom han inte varit sjuk hittills så var det här en ny känsla för mig. Min första tanke var att trösta honom och försöka få på honom torra kläder. Älsklingen hjälpte mig och jag fick av mig mina nerspydda kläder. Vi tvättade honom och satte på en ren och torr pyjamas och när han lugnat sig lite gav vi honom först en supp med Alvedon och sen lite vätskeersättnig. Vi gav honom först vätskeersättningen på flaska men då ville han inte ha. Då gav vi lite på sked och då gick det mycket bättre. Han fick iaf i sig 40 ml vätskersättning + några skedar med juice efteråt. Sedan nattade vi honon och han somnade nästan direkt. Stackars lilla prinsen min. Det gör ont i mig när min son mår dåligt. Ska strax googla på det men det är väl antagligen en reaktion på vaccinationen. Skulle inte tro att det var magsjuka. Om han kräks imorn så tänker jag eller det får ju bli älsklingen som får ringa sjukrådgivningen annars är det nog ingen fara. Hoppas att han mår bra imorgon.




En positiv sak är att jag klarade egenvårdstestet idag. Det var riktigt klurigt och det var många fall som inte hade självklara diagnoser men det gick bra ändå :)

Egenvårdstest imorgon!


Har haft all min lästid denna vecka idag och suttit och läst på egenvården. Nu håller jag tummarna inför imorn.

Idag har vi prövat gungan :)



Det gillades starkt av gofisen och han sa sitt första ord idag (förutom mamma och pappa som han kunnat säga länge) som var "gunga".

RSS 2.0