Mina första ord!

 
Gofisen har varit hemma från dagis hela veckan. Febern höll i sig tills igår men han hostar fortfarande väldigt mkt och är förkyld. Ingen större matlust har han heller...Jag var ju hemma och VAB:ade i måndags när älsklingen åkte öppet spår. Det gick förresten väldigt bra med tanke på att förberedelserna inte varit lika bra detta år p.g.a alla förkylningar och brist på tid för träning. Han åkte in på tiden 5.24.09. Gofisen sov middag i nästan tre timmar i måndags så då fick jag massor av egentid. Jag passade på att gå på det nya gåbandet som vi köpt och så sydde jag en långärmad tröja till gofisen. När älsklingen kom hem åkte jag till apoteket och köpte flytande alvedon och ipren eftersom vi hade helt slut. Det har gått åt de här dagarna när gofisen haft feber och suppar är han inte speciellt förtjust i.
 
Idag var farmor här på besök och hon hade med sig en present till gofisen:
De sista två månaderna har gofisen fått ett släpp med talet. Han härmar nästan allt vi säger och jag tror att hans favoritord just nu är badanka :)





Vab!


Gofisen är sjuk igen. Förkyld och hostig har han varit i 1,5 vecka men igår kväll blev han febrig. I natt fick jag ge honom Alvedon då han var kokhet. Har inte fått i honom någon frukost idag heller. Min stackars gofis. Nu sitter han bara still i min famn. Han som aldrig brukar kunna vara still. Idag blir jag tvungen att vara hemma eftersom A åker öppet spår men imorn ska jag jobba igen.


Sykväll!


Idag har gofisen och jag varit ensamma då A åkte till Sälen tidigt imorse. Vi har haft besök av mormor på förmiddagen som hjälpte mig ställa in symaskinen så den passade till tyget jag skulle sy i. Vi har hunnit med en långpromenad och blivit bjudna på middag hos mormor (mamma). Gofisen har varit väldigt seg ikväll och varm. Hoppas att det släpper tills imorn så han kan vara på dagis. Iaf så passade jag på att sy när gofisen lagt sig. Har fått sug att sy barnkläder och har därför lånat mammas overlock som är perfekt att använda när man syr i trikå. Nu har jag fått blodad tand att sy mer och ska nog beställa lite trikåtyger på nätet. Det jag sydde av idag var trikåtyger som mamma hade liggnas hemma. En t-shirt och en mössa har det blivit hittills. Mönstret kommer från en tidning som heter Ottobre.


Kolhydratuppladdning!

 

Vasaloppsveckan pågår för fullt och för många är det just nu aktuellt med kolhydratladdning för att klara av den enorma påfrestning och energiförbrukning som 90km på längdskidor innebär. Vid hårt fysiskt arbete räcker ett normalt lager av muskelglykogen i ca 1 timme. Men många tävlingar håller på längre än så och kräver därför mycket energi. Exempelvis behövs det ca 8000 kcal för att åka ett Vasalopp. Eftersom det inte går att äta så mycket mat precis innan tävlingen måste Vasaloppsåkaren i förväg bygga upp ett förråd av energi, d.v.s. göra en kolhydratuppladdning.

Kolhydratladdning innebär enkelt beskrivet att man först tömmer kroppens glykogendepåer med hjälp av ett längre träningspass för att sedan under några dagar maximera påfyllningen av kroppens lager med kolhydrater.

Detta går vanligen till så att man ungefär 3-4 dagar före tävling genomför ett längre träningspass om ca 1,5 till 2 timmar. Under detta pass är det viktigt att använda samma muskelgrupper som på tävlingen eftersom glykogen lagras och förbränns lokalt i respektiva muskel. De sista dagarna inför tävlingen vilar man sedan helt eller tränar mycket lätt samtidigt som man ändrar sina matvanor till att innehålla stor mängd kolhydrater i form av t.ex. pasta, ris, bröd och energigivande dryck. Många väljer också att komplettera sin kost med kolhydratrika mellanmål såsom Gainomax Energy Bar för att maximera intaget.

Under hela kolhydratuppladdningen är det även viktigt att dricka rikligt med vätska eftersom kolhydrater lagrade som glykogen binder vatten.

På måndag åker älsklingen öppet spår, vilket är 9 mil långt (Sälen-Mora). Han laddar nu för fullt med kolhydrater. Idag har han ätit 3 pastamåltider och ska även göra det imorn. Han har köpt färsk tortellini och så har jag lagat två rätter som han ska ta med sig. Bandspegetti med skaldjurssås och kycklinglassagne har jag lagat. Börjar nu bli trött på pasta :P

Måltid 1:

Måltid 2:
Måltid 3:
 
Imorn bitti åker A och pappa till Sälen. Då kommer inte gofisen och jag äta pasta. På måndag blir det till att gå upp tidigt för att hinna till dagis och lämna gofisen. Det blir ett smakprov på vad som snart komma skall :P

Nyfriserad!


Igår var jag hos frissan och gjorde mig fin i håret. Hade bestämt mig innan att jag ville ha liknande färg som Sarah Dawn Finer på denna bild:
Ville fortfarande vara blond men inte som tidigare då det såg blonderat ut. Nu ville jag ha en hårfärg som ser mer naturlig ut och där min utväxt kommer smälta in bättre. Jag blev iaf supernöjd och kommer gå tillbaka till cut in kitchen nästa gång med. Tänkte göra ett besök innan bröllopet vi ska på. Så här blev resultatet:
Så här såg jag ut i julas:
Eftersom jag är fräknig så passar jag bra ihop med varma toner som jag fick igår. Nu kommer det dröja länge om jag någonsin vill bli så blond igen som jag varit tidigare.
 
Jag hann shoppa lite innan jag skulle i frisörstolen. Kom till Karlstad 1,5 timme innan så jag besökte först rusta ute på Växnäs och köpte en billig vaxduk som vi ska ha på matsalsbordet när vi renoverar. Eftersom då kommer vi att använda matsalsbordet som köksbord och vill inte att gofisen är och kladdar på det bordet så då passar en vaxduk ypperligt att använda:
Det åkte även med engångsartiklar på rusta i form av bestick, tallrikar och muggar som vi ska använda när vi renoverar köket. Efter påsk drar vi igång med renoveringen.
 
En vindoverall från kappahl i stl. 92 köpte jag även. Passade på då jag hade 25 % på ett barnplagg nu. Den som jag köpte på rean i stl. 98 är alldeles för stor och lite för tjock så den bli bra till hösten/förvintern. Gofisen invigde overallen idag när han skulle sova middag i vagnen som står i källaren.
98 såg så himla stor ut och jag rådfrågade personalen på Kappahl och de sa att overallen var stor i storleken och det är ju nu i vår han ska ha den för till hösten kan han ju ha den andra jag köpte som är för stor. Därför köpte jag overallen i stl. 92. Annars skulle jag få byta om den var för liten. Det var tur att vi tog 92 för det finns fortfarande marginal att växa och ändå kunna ha den. Kanske går den i september/oktober också om vi har tur när det börjar bli lite kyligare. Vi får se....
 

Hårfärg!

 
På torsdag ska jag till Karlstad och klippa och färga mig. Tänkte pröva frisören som fixade till mig på möhippan. Hon kändes så duktig och var dessutom väldigt trevlig och Maria blev väldigt snygg i håret när hon var där sist. Just nu är jag väldigt trött på mitt blonda hår men samtidigt vill jag inte bli brunett heller. Har googlat på hårfärger för att få lite ideér hur jag vill ha det. Tänkte tona ner mitt blonda hår lite grann men har inte riktigt bestämt om jag ska gå åt det mörkare, ljusare eller rödare utav dessa bilder. Just nu är Sarah Dawn Finer favoriten men jag har ju några dagar kvar att tänka...






 

 

Snögubbe!


Gofisen och jag har varit ensamma i helgen då A är på skidåkning. Igår var vi hos mormor och såg på melodifestivalen och idag har vi varit ute och åkt pulka och byggt snögubbe. Gofisen somnade i pulkan och då la jag honom i vagnen så tog vi en promenad och då plockade vi upp Dolly på vägen. Trodde att gofisen skulle bli rädd för att åka pulka idag eftersom han föll av pulkan igår och fick snö i ansiktet men det gick bra :) snart kommer mormor och gammelmormor för att hämta Dolly och de skulle ha med sig semlor.


Nya kläder!

 
Imorse åkte mamma och jag till XL-bygg för att kika på kök. De öppnar kl. 7 och mina arbetstider gör att jag får åka dit innan jag börjar jobba istället. Det fanns mkt fina exempelkök där och vi ska få en offert nästa vecka så får vi se om det blir ikea eller ballingslövkök för oss. Efter påsk drar vi igång med renoveringen. Vi har mkt att fundera på tills dess och vi kommer att ta tag i det mer efter att älsklingen åkt öppet spår. På fredag när jag slutar tidigt så har vi planer på att åka till Karlstad och kika på vad Ikea har för alternativ på kök och även kika på vitvaror på elgiganten. Vi har ordnat barnvakt iaf på fredag då det blir lättare att åka och kika på sådana saker utan gofisen. Farmor och morfar ska dela på tiden. Mormor är mkt involverad i renoveringen och ska följa med till Karlstad....
 
Imorse när mormor (mamma) hämtade upp mig för att kolla på kök så hade hon med sig en present som morfar hade köpt när han var på hockey igår kväll:
Gofisen börjar växa ur 92 i överdelar så det är dags att börja införskaffa sig överdelar i 98 nu. Byxor kommer nog att gå ett tag till i 92 eftersom han har så korta ben. Men de kanske kommer ikapp så smånigom ;)
 
Förra vecka så beställde jag även 2 långärmade tröjor och 2 kortärmade tröjor + en mössa till gofisen på en sida som heter mjukatyger.se där de hade rea nu. 40-50 % rabatt fick jag på det jag handlade. Detta kom hem i brevlådan idag:
Denna tunna mössa blir bra till våren. Jag la även bud på en polarn och pyret vårjacka i stl. 98 på tradera igår. Har haft två st. begagnade jackor i både 86 och 92 från polarn och pyret som jag varit väldigt nöjd med. Konstigt att inte vinteroverallen varit lika bra. Jackorna jag haft har varit så lätta att få på och bra kvalitet. De såg ut som nya när jag fick hem dem i brevlådan. Tradera är allt bra :)

Fettisdagen!

 
Tisdagar är veckans tråkigaste dag anser jag. Därför är det skönt att denna arbetsdag är slut. Nu har jag bara en dag kvar att jobba 9-18.30 denna vecka. Jobbar 9-18.30 mån-ons, 9-17 på torsdag och 9-14.15 på fredag. Var fjärde fredag får jag sluta 14.15. Det känns riktigt bra. Denna vecka känns som en kortvecka med dessa arbetstider men jag räknade att det ändå blev 39 timmar så egentligen är det tillräckligt mkt ändå. Längtar tills jag går ner i tid. Gillar egentligen inte att jobba så mkt som jag gör. 30 timmarsveckor vore lagom. Det är tufft att jobba heltid och ha hus och barn. Men nu i vinter har jag haft det rätt bra ändå för när jag kommit hem har älsklingen lagat mat och förra veckan la han t o m orkidéerna i blöt ;) Han skottar snön, damsuger, tar han om gofisen, handlar mat och hinner träna när gofisen är på dagis. Älsklingen ska åka öppet spår om två veckor. Till helgen blir vi ensamma gofisen och jag för då åker älsklingen till Högbo och ska åka en skidtävling som en genomkörare inför öppet spår. Det ska bli mysigt att få ensamtid med min gofis och så kanske jag hinner sakna min älskling litegrann :)
Idag är det fettisdagen och då köpte en kollega semlor till personalen på apoteket. Sedan gick jag själv in på wienerkonditoriet på lunchen och köpte två semlor som jag tänkte överraska älsklingen med ikväll. Då hade han gjort samma sak men orkade inte mer än en efter middagen. Jag har ju ändå tryckt i mig två stycken idag. Det går bra det här med diet. Lägger ner på förhand. All min energi går till jobbet just nu så det kanske får bli senare eller inte alls...
 
Gofisen:

 

Paella!

 
Igår jobbade jag mellan 9.15-14.15 och sen fick jag äntligen min efterlängtade helg :) Älsklingen drog iväg på en skidtur medan gofisen och jag bakade kärleksmums som blev riktigt goda. På kvällen lyxade vi till det och lagade paella och delade på en flaska av vårt favoritvin "Simonsig". Receptet har jag fått av mamma och det är så gott. Det blev faktiskt godare än paellan vi åt på Gran Canaria eftersom de är lite fega med kryddningen i Spanien. Paellan jag lagade igår var mer smakrik än den vi åt i Spanien. Det kan ju i och för sig bero på var man äter paella men hittills har jag inte smakat någon godare paella. Blev lagom lullig efter 2 glas vin och vi såg på melodifestivalen när vi åt. Det var lite bättre startfält igår än förra vecka men jag hade önskat att Felicia Olsson iaf hade gått vidare till andra chansen minst. Nu hoppas jag på ännu bättre startfält nästa vecka.


Kärleksmums!


Gofisen och jag bakar kärleksmums medan älsklingen är ute och åker skidor. Äntligen är denna dryga 6- dagarsvecka över och nu får jag passa på att njuta av kvällen och morgondagen innan nästa vecka börjar. Ikväll ska vi laga paella och dela på en flaska vitt vin framför melodifestivalen. Vi får se hur startfältet är denna vecka. Blev lite besviken förra veckan. Tyckte att Cookies N Beans och Yohio skulle gå direkt vidare till finalen men det kändes inte som det var med någon vinnarlåt första deltävlingen.
Nu ska vi strax provsmaka kakan. Receptet kommer från lejla och det är Marabou dajm i smeten :)


Ny vecka!

 
Måndagen är avklarad, vilket känns bra då veckan har kommit igång och det är en dag närmre till helgen. För det är ju faktiskt helgen som är bäst på hela veckan :) Måndagar och tisdagar är drygaste dagarna på hela veckan eftersom då är det så långt till helgen. Denna vecka är extra dryg då jag jobbar 6 dagar denna vecka mån-lör. Jag har två kortdagar denna vecka. Imorn jobbar jag mellan 8-14 och på lördag 9-14, annars är det till 18 eller 18.30 resterande dagar. Vi får se vad vi hittar på imorn när jag slutar tidigt. Eventuellt ska jag åka en skidtur i Valberget för att få göra något roligt själv också :) På onsdag  ska vi fira svärmor som fyller år efter jag slutat jobbet kl. 18 Vi är bjuden på smörgåstårta då....
 
Snart börjar familjen annorlunda som jag följer. Innan dess ska gofisen få välling och nattas.
Bilder från fredag kväll:


 

Melodifestivalen!

 
Strax börjar första deltävlingen i melodifestivalen som går i Landskrona ikväll. Dessa tävlar:
1. David Lindgren
2. Cookies N Beans
3. Jay-Jay Johanson
4. Mary N´diaye
5. Eric Gadd
6. YOHIO
7. Anna Järvinen
8. Michael Feiner & Caisa
 
Förhandstippade finalister är David Lindgren och YOHIO. Själv har jag ingen susning. David Lindgren var ju med ifjol med låten "Shout it out" som inte var så illa. Annars gillade jag Cookies N Beans när de var med 2009 med låten "What if" men tyvärr så hamnade de 5:a. Det var lite country i deras låt, vilket jag gillade men verkar inte gå hem hos svenska folket. Skulle tro att jag kommer gilla deras låt ikväll men man vet aldrig. YOHIO är ju en relativt nyetablerad artist som jag inte vet så mkt om. Hen ser väldigt ung ut och jag vet inte riktigt om det är en kille eller tjej, men misstänker en kille. Eric Gadd vet jag ju vem det är men hans musik faller mig inte i smaken, resterande av startfältet har jag aldrig hört talas om så det får bli en överaskning. Det ska iaf bli skoj att ha lördagskvällarna bokade i 6 lördagar framöver framför tv:n. Melodifestivalen är alltid roligt att följa varje år :D
 
Kvällens gofis (och jag):
 
 

På väg hemåt!


Nu är duken bytt från en 250 cm till en 280 cm lång. Dessutom passade jag på att köpa födelsedagspresent till svärmor som fyller år på onsdag till veckan. Älsklingen är inte så bra på att komma ihåg födelsedagar men som tur va kom jag att tänka på att hon snart fyller år på vägen till Klässbol och hittade en fin löpare åt henne. Sedan ska hon också få en förstoring av ett bröllopsfoto.

Vi åkte in och fikade på cafét "city" i Arvika innan vi åkte hem:


Klässbol!


Sitter just nu i bilen på väg till Klässbol för att byta duken vi fick i bröllopspresent av svärföräldrarna. Den va jätte fin men jag skulle vilja kunna använda den när bägge iläggsskivorna på matsalsbordet ligger i. Därför behöver jag byta den till en större storlek. Det är en vit linneduk som heter Opuntia. Älsklingen åker Evertsbergsrännet idag och hade redan åkt när vi gick upp imorse. Det var länge sedan jag gav gofisen frukost eftersom jag jobbar nästan jämt så blir det mest välling jag ger honom. Han har blivit väldigt seg att mata. Det tog 30-40 min att få i honom frukosten :P han brås då inte på mig där för jag har alltid slukat maten sen jag varit liten. Det blir till att gå upp mitt i natten när älsklingen börjar jobba igen för att hinna göra iordning gofisen, lämna på dagis och hinna till jobbet i tiden. Vilken lyx jag har nu en kort period när jag kan sova till halv åtta på morgonen och bara gå direkt till jobbet :)

 

 

 


RSS 2.0