Klänningen!


Nu har jag packat klart allt inför morgondagen. All packning inför bröllopet är klart och vi är förberedda på varierande väder även då prognosen visar sol och inget regn :-) men man vet aldrig så bäst att ta med varmare kläder och regnkläder. Barnens packning är också klar och vi hoppas komma iväg senast 10.30 imorgon. Nu ska jag bara måla naglarna innan jag kryper ner i sängen.


Här är klänningen jag ska ha på mig på bröllopet i övermorgon som mamma sytt åt mig :-)

Tvättmaskin!

Det blev en tripp till Karlstad igår för att köpa ny tvättmaskin. Gofisen fick vara hos mormor och morfar under tiden. Vi bestämde oss för en Samsung som vi tyckte verkade passa oss. Tyvärr var den slutsåld i Sunne på Elon så vi fick åka ända till Karlstad då den inte fanns på Elkedjan i Torsby. Gammelmormor hittade kvittot på den gamla tvättmaskinen och den är tio år gammal nu i september så den har gått rätt många år. Nu får den vara kvar som grovtvättmaskin tills den går sönder. Vi åkte till Karlstad när gofisa skulle sova middag så hon sov hela resan ned och lite till :-) När vi kom hem åkte jag och tränade. Morfar, Dolly och gofisen följde med och skjutsade mig då jag åkte backrace uppför Hovfjället på rullskidor eller ja, inte ända till toppen utan till Rattsjöbergsvägen. Nästan 5 km (4,7 km) bara brant uppförsbacke. Det är grymt jobbigt men bra för konditionen. Jag är nöjd att jag orkade åka uppför utan att behöva stanna. Nu börjar jag känna mig redo för alliansloppet i Trollhättan om ca 3 veckor. Nu hoppas jag bara att vi håller oss friska. Barnen börjar skolas in på dagis 10/8 och då är risken stor att det blir förkylningar igen. Vi har varit friska riktigt länge nu :-)
Våran gamla tvättmaskins storlek på trumman är 3-4 kg. Den nya har en 9 kgs trumma så nu kanske jag inte behöver dela upp så många tvättar utan nu ska det få plats :-)

Bullbak!


Idag har gofisen och jag varit till badhuset en stund på förmiddagen. De har stängt söndagar och måndagar sommartid så vi gick dit direkt de öppnade kl. 11 och det var lång kö för att komma in. Det var mycket folk i badhuset och speciellt många barn som ville dit och bada då det är så dåligt väder ute. Det gick bra ändå fast det var folkfyllt och gofisen fick bestämma när vi skulle gå hem. 
Idag blev vi bjudna på lunch hos gammelmormor som bjöd på motti och fläsk som hon brukar göra på sommaren varje år. Hon är duktig på att koka motti så den blir lagom smulig och inte för torr. Hon hade lagat makaroner och köttbullar extra till gofisen men han ville provsmaka vår mat och tyckte det va gott, speciellt fläsket. Thilde har börjat vägra burkmat nu så vi köper inte hem det längre. Hon har börjat äta våran mat nu och så har vi alltid matlådor hemma till barnen så det finns när inte vår mat passar eller när det behöver gå snabbt och smidigt. Hon är så dålig i magen nu och vi vet inte om det beror på att hon bara äter vår mat nu och inte magen är van då vi introducerar många nya rätter eller om det är fler tänder på gång. Måste skryta om en suveränt bra salva som är toppen nu när gofisas rumpa är så röd och irriterad. 
Vi säljer den på Apoteket och jag brukar växla mellan inotyol och silonsalva. Silonsalvan är lite lättare att smörja in men när rumpan är så pass irriterad på gofisa som den är just nu så finns det inget som slår inotyol. Den har alltid funnits hemma sedan gofisen föddes.

Eftermiddagen ägnades åt bakning som passade i dagens regniga väder. Bullförrådet ekar tomt och denna gång gjorde vi dubbel sats så nu klarar vi oss ett bra tag framöver:

Vinbär!


Idag har vi hunnit med en hel del. Dagen började med att starta tvättmaskinen som gått varm hela dagen då det hänt olyckor i bägge barnens sängar :P På förmiddagen/dagen åkte jag långpass på rullskidor igen på utterbyvägen. Det blev 45 km, tre vändor från Salströmsgården-heidruns café i Fensbol. Under tiden va A ute en tur med barnen. Sedan kom mormor och morfar hit på fika på eftermiddagen. Mormor hade med sig färska bullar som hon bakat idag. Vi kollade och diskuterade olika tvättmaskiner då vi skulle behöva en ny större då den vi har är kass och liten. Min mormors gick sönder under sista tiden hon bodde här och då köpte hon en ny, den billigaste och antagligen sämsta eftersom då hade inte vi tänkt flytta hit och hon visste att hon inom något år skulle flytta ifrån huset. Vi har ändå tänkt att ha kvar den gamla tills den går sönder och tvätta grovtvätt i, typ arbetskläder och träningskläder eller mörka kläder. Vi har två favoriter som det står mellan som uppfyller de kriterier vi vill ha och i rimlig prisklass. Det ena är en Cylinda och den andra är av märket Samsung. Det är så svårt att välja när de verkar ungefär likvärdiga. Vi får fundera ett tag....

Barnen och jag åkte iväg och gjorde några ärenden på eftermiddagen när A klippte gräsmatta och slog gräs. På kvällen plockade gofisen och jag bär i vinbärsbusken. De har hunnit bli rätt mogna nu. Vi plockade två liter som vi fryste ner och så ska vi plocka mer lite senare när resten mognat och koka saft.
Blandat inlägg!


Denna sommar åkte vi inte iväg på någon längre semester utan det har blivit några dagsutflykter istället. Igår kväll var det våran tur att få semester. Vi fick barnvakt så tog vi rälsbussen till Karlstad och åt middag på en fin restaurang. Efter restsurangbesöket hann vi även till en pub och jag tog dessert där och en irish coffee innan vi tog sista rälsbussen hem igen. Vi hade det så trevligt och lyxigt att få äta på restaurang utan stress. Hemma äter vi ibland i omgångar och det kan vara en jobbig ljudnivå ibland så det är inget vi tar för givet att få sitta ner samtidigt och äta och få prata med varandra utan att bli avbruten. Därför uppskattar man det desto mer när vi får sådana tillfällen. Det är semester för oss nu :-)

Idag kom mormor och morfar med barnen på förmiddagen och då hade vi ändå hunnit ta sovmorgon och ätit en lyxig frukost och hunnit handla mat inför nästa vecka innan de kom. Gofisen cyklade och gofisa drog de i vagnen. På eftermiddagen åkte gofisen, A och morfar på en liten tågutflykt till Lysvik t o r. Det har varit 100 årsjubileum på järnvägen från Torsby idag så de har kört ett ånglok fem turer från Torsby till Lysvik idag. Gofisen var överlycklig över att få åka tåg. Själv har jag haft vilodag idag och tagit det lugnt. Imorgon blir det träning igen i regnvädret de spått så vi får se vad jag får lust att göra. 

Det går framåt med babynestet. Det är helt klart nu och idag hann jag sy några detaljer till det också så snart ska jag försöka skicka iväg det så det är på plats innan bebis ankommer ;-) bilder kommer senare på hela kitet.
Här sitter vi på Harrys i Karlstad.

Lite nytt till gofisa att ha i höst:

Tusenfryd!

 
Igår åkte vi på en dagsutflykt till Tusenfryd med barnen. Tusenfryd är ett tivoli ett par mil söder om Oslo. Det blev en lång dag med många prövningar. Bilresan tog längre tid än väntat då det var bilkö strax utanför Oslo och vi fick krypköra i en fyra km lång tunnel. Då blev Theodor rädd och ville ur bilen. Vi kom fram till slut efter 3,5 timme och väl därinne var det fler än vi som ville vara igår :P 
30-40 min väntetid på varje karusell är inte lätt för två fyraåringar att ha tålamod med efter att ha suttit still i en bil så länge. Vi hade sällskap dit med A:s släktingar som bor i Ekshärad. Joel är bara några månader äldre än Theodor så de leker bra ihop. Nu blev det dock för mkt intryck för Theodor och massor av överskottsenergi så han skötte sig inte bra därinne. Det tog lång tid att få maten och under tiden hann gofisen hälla ut drickan på sig själv och spöka sig därinne. Då fick vi nog och sa att vi åker hem efter maten. En karusell hade han hunnit åka då och klockan va 16. Då grät han och lovade att skärpa sig. Vi kom överens om att ge honom en sista chans men skulle åka hem direkt om han misskötte sig igen. Då gick det bättre när han förstod allvaret. Vi åkte flumride efter lunchen och det blev lyckat trots ca 40 min väntetid. Gofisa somnade då och sov resten av vistelsen på Tusenfryd och vaknade lagom då vi skulle åka hem och sätta oss 3,5 timme i bilen. Hon skrek och grät halva resan hem. Jag försökte med allt tills min fantasi tog slut men inget hjälpte. Till slut tog mitt tålamod slut så jag bad A sätta sig bak och låta mig få köra istället. Det positiva med dagen är att vi hade fint väder och trevligt de sista två timmarna på Tusenfryd när gofisen skötte sig och Thilde sov middag men resten var hemskt. Vi kommer inte åka dit igen förrän barnen är mycket större. Inte att rekommendera att åka så långt med en bebis som inte kan gå och få göra av med sin energi. Vi hittade inget bra krypställe för henne där hon inte skulle ha blivit övertrampad så stackarn fick sitta still större delen av dagen. Vi har sett till att hon fått röra mycket på sig här hemma idag :-) A sa på hemvägen när hon skrek och grät och jag tyckte så synd om henne att detta är glömt imorgon och det tror jag hon gjort. Hon verkar inte ha fått några men utav gårdagen :-) idag har det varit en fin dag hemma och både A och jag föredrar att hålla oss hemma med barnen då allt är så mkt enklare. Vi åkte iväg igår enbart för Theodors skull och jag tror att han hade kul också, speciellt under tiden han åkte de fyra karusellerna vi hann med på sex timmar :P hädanefter blir det karuseller på marten istället :-)
Lite bilder:
Tusenfryd!


Vilken dag! Vi lämnade Torsby 9 imorse och kom hem 22.15 Thilde skrek halva vägen dit och halva vägen hem. Gofisen frågade ett x antal gånger hur långt det var kvar. En gång och aldrig mer. Nu unnar vi oss varma smörgåsar gofisen, A och jag till kvällsmat:Huggormar och kvällsdopp!


På eftermiddagen idag stack jag ut på en löptur runt Vassjön och då såg jag två huggormar, en död och en levande. Jag har sett en del djur i år när jag tränat förutom en massa insekter och hundar och katter så har jag stött på dessa:
- 7 huggormar
- många rådjur
- en räv
- en grävling

Ormar är otäcka djur, en utav dem jag såg i år var dessutom äckligt stor 😝 det finns alltid gott om ormar i Valberget. En solig dag är det stora chanser att man stöter på en orm. Jag träffar oftast på dem på rullskidbanan i Valberget och då syns de tydligt som tur är. En gång när jag åkte rullskidor för många år sedan, tror jag gick på högstadiet så låg det en stor orm längs över hela rullskidbanan och då vände jag tillbaka och åkte mot åkriktningen. Den ville jag verkligen inte kliva över :P det var den absolut största orm jag någonsin sett. Den stora huggormen jag såg nu i år var den näst största jag sett.... Efter löpningen stack A iväg och fiskade och då åkte barnen och jag till mormor och morfar för ett kvällsdopp i deras pool och invigde gofisas nya badring. Det verkar ju inte bli någon mer värme så vi får väl bada ändå. Det var 20 grader och det är verkligen min smärtgräns. Hade helst velat ha minst 24 grader men man får väl offra sig för barnen. Gofisa är ett riktigt vattendjur och gjorde inte en min när hon åkte i det kalla vattnet:

Bröllop!


Om knappt två veckor är vi uppe i Medelpad på ett bröllop. Sara och Mattias gifter sig på Haverö ;-) nu är outfiten nästan helt klar. Attiraljerna har jag fått nu och mamma har inte så mycket kvar på klänningen. Igår provade jag klänningen igen och den satt bra förutom att ärmarna va lite för vida och ska tas in lite. 
Tyget:Snart 30 :-)


Det går ingen nöd på oss:Jordgubbspaj!


Denna vecka blev fikat till helgen jordgubbspaj. Ville försöka hinna med det innan jordgubbssäsongen är över. Det var bara lite knepigare att hinna med då jag jobbar så mkt denna vecka. Men det är roligt att ha något gott till kaffet till "hälga" :-) denna gjorde jag igår kväll:

Recept:
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl 
0,5 dl strösocker
1 äggula
1 dl grovt hackade cashewnötter 

100 gram hackad mjölkchoklad 
1,5 förpackning vaniljvisp
1 liter skivade jordgubbar 

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut i en pajform, ca 27 cm i diameter. Nagga pajskalet och ställ i kylskåpet ca 30 min. Grädda i ca 15-20 min på 200 graders värme. Ha i den hackade mjölkchokladen medan pajskalet fortfarande är varmt. Låt pajskalet kallna och chokladen ska ha stelnat i pajskalet. Vispa vaniljvispen och fyll pajskalet. Skiva jordgubbarna och fyll pajen med dem. Klart! 

God kväll!


Ännu en lång och tuff arbetsdag är avverkad så imorgon är det nya tag som gäller. Först mys med barnen innan det strax är läggdags för Thilde iaf. A är ute och fiskar ikväll. Han behöver komma ut lite efter en heldag med barnen, vilket är rätt intensivt just nu.
Här kommer en halvbra groupie:Anmäld!


Igår anmälde jag mig till alliansloppet så nu finns ingen återvändo:
Träning och kalas!


Idag har det blivit ett till långpass på rullskidor så nu ska jag ta och anmäla mig till alliansloppet i augusti. Idag kom jag till Östmarks kyrka tur och retur och det blev 48 km, vilket är exakt samma längd som på aliansloppet. Det tog 2 timmar och 55 min så det är bland de längre passen jag någonsin åkt i hela mitt liv. Till veckan blir det en lugn träningsvecka då jag jobbar extremt mkt (48 timmar). Mitt mål är att träna två gånger iaf så är jag nöjd.

Idag har vi varit till Ekshärad och firat Jolin på eftermiddagen som fyller 11 år imorgon. Theodor lekte för fullt med Joel och A och jag turades om att passa Thilde som inte ville sitta still så vi kunde bägge två få sitta ner emellanåt :-)
Glömde helt bort att ta några bilder med kameran idag så här kommer en bild från i fredags:

Egentid!


Jag vet inte när detta hände senast att jag varit helt ensam i hemmet? Enda gången jag är ensam annars är när jag tränar. Även om jag skulle sakna min familj om det skulle bli mer än en kväll i min ensamhet så njuter jag av denna eftermiddag/ kväll helt själv :-) kontrasterna förgyller. Eftersom jag jobbat idag kunde jag inte följa med på släktträffen som A och barnen är iväg på. De kommer hem sent ikväll. Vad väljer man då att spendera sin tid? Jag har faktiskt inte gjort så mycket utan bara tagit det lugnt och lagat en paj i lugn och ro och inte stressat någonting. Inget tjat och att inte bli avbruten kan man inte ta förgivet som småbarnsförälder så därför är det extra skönt att ha denna stund för mig själv och ladda batterierna lite grann. Träningen har även samma funktion för mig. 

Ha en fin kväll!

Min gofisar som jag redan börjar sakna efter att inte ha träffat dem sedan imorse:
Gofisen vill vara liten ibland och lånar lillasysters napp.

En gammal selfie på mig i min favoritklänning från halens:Grind!


Har nyss kommit hem från jobbet och då hade A hunnit få upp grinden innan han åkt iväg på släktträff i Sysslebäck idag:Jobb!


Redo för jobb:Fredagsdessert!

 
Om någon missat så är jag väldigt förtjust i sötsaker. Jag älskar att baka och gofisen bakar gärna med mig 😋 det får gärna vara mäktigt. Mottot för mig är inte "less is moore" utan "moore is moore" haha. Detta recept kommer från jennysmatblogg.nu och denna kladdkaka föll mig verkligen i smaken. Min make tyckte den var för mäktig och föredrar min traditionella kladdkaka men jag älskade den, mums
Enligt receptet ska kakan vara 20-30 min i ugnen på 175 graders värme men då var kakan alldeles för lös fortfarande. Min ugn kanske är kall eller så är receptet efter en större springform. Min springform är 24 cm i diameter och jag hade kladdkakan i ugnen i 40 min och den blev perfekt kladdig. Vispad grädde till det kan inte gå fel 
 
Recept:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad
 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Börja med att breda ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter (jag hade den inne i 40 min) Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.
 
Hälften av smeten i formen 
En burk karamelliserad mjölk ovanpå
Resten av kladdkakssmeten
Färdiggräddad

topping påRegnställ!


Nu är vi 100 % redo inför dagisstarten med utrustning iaf 👍 nu har jag även införskaffat ett regnställ i stl. 80 som kom med posten i veckan. Det blev ett begagnat på Tradera av märket Didriksson. 

Jag tyckte att det va onödigt att köpa ett nytt eftersom hon kommer säkert bara att kunna använda det i höst och sedan är det urvuxet. Gofisens första regnställ är för stort än så det kan hon använda senare. Vi ska dessutom inte ha några fler barn som kommer att kunna ärva efter Thilde så då fick det bli så. Det va i bra skick utan märken eller hål.

Hantverksutställning!


Idag öppnade konst- och hantverksutställningen i Östmark och jag fick detta meddelande på instagram :-)
Så roligt att jag redan fått sålt två stycken haklappar :-)


Hårspänne!

 
Luggen börjar bli lite lång på gofisa så snart får jag ta fram saxen. Idag drog vi den åt sidan med ett hårspänne istället :-) hur sött som helst Babynest!

Nu är det helt klart :-)
Storleken känns spontant rätt bra då det blev en mellan storlek denna gång. Min förhoppning är att bebis ska kunna sova i nestet ca sex månader. 

Bakning


så här på kvällskvisten:Plötsligt händer det!


Gofisa har ju inte brytt sig om trappen till övervåningen och endast någon enstaka gång har hon försökt ta tag i första trappsteget men inte tagit sig någon vägen. När jag bäddade sängarna där uppe idag så följde gofisen med mig upp och började leka på sitt rum. Då hör jag gofisen skrika Thilde går uppför trappen. Då springer jag snabbt som tusan ut i hallen och mycket riktigt har hon klättrat upp ca 75 % av hela trappen och va nästan uppe :P hon kom på tekniken nu. Tur att det gick bra. Sedan gick jag bakom henne sista trappstegen så hon tog sig upp helt själv. På senaste tiden har hon blivit mycket mer stabil när hon står upp och klättrar mer också. Vi gick ner allihop efter det och det första Thilde gör är att sätta fart mot trappen igen. Nu har jag dörren stängd till köket för att vara på den säkra sidan. När A kommer hem ska han få en uppgift av mig. Grinden ska upp idag. Bättre sent än aldrig :-)

Babynest!

 
Det går sakta men säkert framåt. Är så trött på kvällarna så jag syr inte varje kväll. Förra veckan blev det ingenting sytt p.g.a. värmen men nu känner jag mig sugen på att ta tag i det sista. Jag har ju gott om tid på mig då bebis inte ska komma än på ett par månader :-) Men man vet ju aldrig om bebis vill kika ut lite tidigare så bäst att ta tag i det sista. Just nu håller jag på att dra igenom den långa ihoprullade korven med vadd genom hela babynestet som blir kanten på nestet. När det är klart ska jag bara klippa bort överflödet av vadden och sy ihop öppningen för hand så är nestet klart :-) Egentligen är det inte så så stort projekt med ett babynest men det är roligare när man inte behöver stressa.
 
Botten till nestet klippte jag till och sydde fast för två veckor sedan och sedan sydde jag även fast en snedslåremsa över öppningen till dynan.
 
Vadden är fastsydd i botten
Snedslån har sytts fast över öppningen.
 

Full fart!

 
Gofisen och grannpojken leker och gofisa är med på ett hörn. Själv samlar jag ihop alla haklappar och napphållare jag sytt för att lämna in till försäljning så om någon är intresserad kommer de att finnas i Östmark under Östmarksdagarna.Snabb leverans!

 
Idag kom babybadringen med posten. Riktigt snabbt gick det då jag beställde den tidigt på fredag morgon. Nu får vi hoppas att det blir någon mer badperiod i sommar:Regn!


Regn och 17 grader vaknade vi till idag. Riktigt skönt tycker jag :-) då kan vi med gott samvete få vara inne lite mer idag. Örhängen!

 
Här har jag hittat lite olika alternativ och bröllopet närmar sig ju så dags att beställa snart.
 
 

Kuvertväska!


Denna vecka kom min väska på brevlådan som jag ska ha på bröllopet vi ska på i sommar. Den passade bra ihop med skorna.

Nu letar jag efter ett par örhängen sedan är hela outfiten klar. Jag hittade ett fint armband på glitter i Karlstad när jag väntade på att rälsbussen skulle gå förra söndagen :-)

Trött!


Årets längsta eller t o m decenniumets längsta pass på rullskidor. Nu är jag bra trött:
Jag hade bestämt mig för att åka 4 mil och tänkte att jag kommer nog till gamla macken i sörmark men det va 19,1 km dit så jag fortsatte en liten bit till. Eftersom det är så varmt så räckte inte min stora dricksflaska så pappa mötte mig på hemvägen för påfyllning. Jag drack var 5:e km. Nu hoppas jag att inte ryggen blir dålig efter detta långa pass. 

Babybadring!

 
Eftersom gofisa tyckte så mycket om att bada och gärna i den stora poolen åkte jag på jakt igår efter en babybadring. På leksaksaffären hade de bara den från 0-1 år som räckte upp till 11 kg och jag var ute efter storlek 1-2 år som går upp till 15 kg. Synd eftersom jag hade velat ha den i helgen så igår kväll beställde jag en på nätet istället och hoppas på att inte sommaren slutar efter denna helg. Jag är en riktig nätshoppare och går sällan i butiker nuförtiden eftersom när jag väl är ute och shoppar hittar jag inte det jag ska ha :P
Denna beställde jag:Träning!


Denna vecka har det blivit mkt träning för min del. Jag är tvungen att snabbt öka på långpassen på rullskidor nu för att se om fot och rygg håller och det börjar närma sig 22:a augusti. Då är planen att jag ska åka en tävling på rullskidor i Trollhättan på 48 km som är seedningsgrundande för Vasaloppet. Jag har inte anmält mig än eftersom jag inte är helt säker på om kroppen håller. I veckan har jag åkt längsta passet i år på 33 km. Jag fick låna A:s pulsklocka som har GPS:
 På söndag ska jag pröva att öka på ännu mer. Nu ska jag passa på att duscha då Thilde sover middag. När A kommer hem från jobbet så sticker jag iväg och jobbar några timmar och så jobbar jag även imorgon. 


Sommar!

 

Bad!

 
 

Bad!


Bad idag också med hjälp av min svägerska så flöt det på fint och även gammelmormor hjälpte till :-)Varmt!

 
När brandlarmet går här hemma utan att det brinner eller att man lagar mat, ja då är det varmt :-)
Vi kan inte sova på övervåningen just nu trots att vi isolerade extra när vi renoverade pga värmen. Det blir fruktansvärt varmt, speciellt gofisens rum. Vi måste nog köpa markiser, då jag tror att det skulle hjälpa en hel del. A och gofisen sover på madrass nere i gillestugan i källaren och gofisa och jag sover i det stora sovrummet på nedervåningen. A är redan på jobbet när gofisen vaknar och då vet han var jag och Thilde är och går bara upp själv. Det är lyckligtvis endast någon eller några veckor per år vi behöver göra så. Det är iaf inte första gånget brandlarmet går pga värmen här hemma. Första gången det gjorde det va gofisen nyfödd, alltså sommaren 2011. Vi hade varit på middag hos mina föräldrar på kvällen och när vi kom hem så gick vi garagevägen och hörde hur brandlarmet gick. Nu brinner det någonstans tänkte jag. A gick upp och kollade läget innan gofisen och jag kom efter. Nu vet vi att vi har ett extra bra (jobbigt) brandlarm :P

Bad!

 
Det känns verkligen av att gofisen inte går på dagis. Han klättrar på väggarna här hemma och kan inte underhålla sig själv. Han frågar efter kompisar och dagis varje dag så istället blir det jag som underhåller honom i den mån det går. Därför hinns inte hemmet med känns det som. När Thilde sover middag så passar jag på att hitta på något med Theo fast jag egentligen behöver plocka här hemma som att tvätta, laga mat, vattna blommor, stryka tvätt. Det blir kvällsgöra istället och så äter vi mest matlådor eller snabblagat på dagen. 
 
Det är ju så fint sommarväder nu så idag åkte vi till mormor och morfar fast de jobbade och lånade deras pool. Det är fullt upp att hålla koll på bägge, speciellt när de är i olika faser men vi lyckades. Dock inget att rekommendera att åka och bada med två barn själv om inte bägge två är i samma fas förstås, vilket barnen antagligen kommer att vara nästa sommar. Vi satt i gummibåten och rodde i poolenbåde gofisen och jag när gofisa sov middag. Den blev lite baktung haha men båten sjönk inte så det fungerade :-)
Gofisa älskar att bada och det var premiär för henne utomhus och hon älskade det med :-) gofisen skrek som en stucken gris de första två åren när han skulle bada :P 
Här i hennes första baddräkt från Kappahl
 

Anna och Conrad kom förbi när hon slutat jobba en stund innan vi skulle åka hem och det blev genast mkt lättare :-) 
Jag lägger inte ut några bikinibilder men Anna busade med Thilde i poolen och hon tjöt av skratt :-) 

Leos lekland!


Det har öppnats ett nytt lekland i Karlstad som heter Leos lekland. Igår fick jag barnvakt på Thilde i skarven innan A kom hem så vi skulle komma iväg i rimlig tid. Gofisen har älskat det de få gånger vi varit iväg och likadant denna gång :-) vi har varit på lek- och buslandet vid nöjesfabriken i Karlstad och ett Teddys lekland i Trollhättan och nu detta nya nästan ute på Bergvik i Karlstad och detta var helt klart det bästa. Så stort utbud för alla åldrar och så rymlig lokal. Allt kändes så välplanerat och dessutom va spelen gratis så slapp man tjatet om tiorna var slut :-)
Tog inte så mkt bilder men det var riktigt stort och det fanns även en stor lekplats där inne för de mindre barnen som Thilde snart skulle passa att börja med. 

Jag hade något ärende på biltema när vi ändå va i stan och då slank denna med ner i varukorgen:
Nu ska det lagas pizza på grillen. Vi får se om det blir någon hit :-)

RSS 2.0