Trött!

 
Igår började jag jobba ien. Jag mjukstartade med en 8 timmars dag, från 9.30 till kl.18 och hade då 30 min lunch. Idag var det tänkt att jag skulle jobba från 9.30-18.15 eftersom jag skulle stänga men vi är extra kort på personal denna vecka och Ann-Christin frågade om jag kunde komma dit till kl. 8 idag eftersom ingen var uppsatt och hon har alla andra dagar denna vecka. Jag sa att jag måste höra med dagis först så det är ok att lämna tidigare. Älsklingen frågade när han hämtade igår och det var inga problem. Jag lämnade strax efter halv åtta så att han kunde få vara med och äta frukost för första gången. Älsklingen hämtade honom sedan lite efter 16.00. När jag kom hem vid halv sju var han helt utsliten och bara gnällde och grät hela tiden och jag försökte laga middag när älsklingen var ute och tränade. Det känns som att det blev alldeles för länge på dagis idag. Jag kommer att säga nej nästa gång de frågar om jag kan börja tidigare om det inte står på schemat. I så fall om de måste ha personal så får de beodra mig att göra övertid. Själv är jag också utsliten. Det har gått i ett sen vi gick upp vid 5 idag :P tills jag slutade vid halv sju. Igår hade jag en bra dag på jobbet. Lagom mkt folk men samtidigt att göra hela tiden. Idag har det däremot inte varit en bra dag. En period på 2-3 timmar på förmiddagen med långa köer och ett par timmar på eftermiddagen och dessutom mkt klagomål. En del la fram det på ett snällt sätt och en del var taskiga. Idioter tänkte jag om vissa. Om de kunde tänka ett steg längre än näsan så skulle de nog inse att det inte är någon idé att skjuta budbäraren. Näh allting är Reinfeldts fel. Se bara på vilka indragningar den nuvarande regeringen gjort på försäkringaskassan. Älsklingen ansökte om föräldrapenning de två veckorn han var hemma nu isommar i början av maj. Det skulle ta högst 30 dagar att behandla. 27 juli trodde han att han skulle få in pengarna men inte då....Men jag skulle då inte ringa och skälla ut någon på försäkringskassan för det. De jobbar antagligen häcken av sig och dessutom är det semestertider. Är det någons fel så är det regeringen.
När vi blev gravida med gofisen försökte vi boka tid med någon på försökringskassan för ett möte om vår föräldrapenning då jag pluggade. Det tog över två månader att få en tid. Den som vi träffade berättade att från att föräkringskassan har varit öppet varje dag hade den nuvarande regeringen först dragit ner till 3 dagar per vecka för att sedan ha öppet 1 dag per vecka tills att slutligen stänga helt. Nu ska allt skötas på nätet, telefon eller så får man boka tid långt långt i förväg. Det är utveckling åt rätt håll det. Att slopa apoteksmonpolet har jag varit emot från början och nu ser vi resultatet. Även om det inte var optimalt då heller så var det iaf inte som nu. Pengar, pengar, pengar i fokus. Jag brukar ställa frågan till en del jag träffar som kommer med klagomål om de anser att det blivit bättre, sämre eller likadant sen privatiseringen och jag har intre träffat någon hittills som inte sagt att det blivit sämre. Det tråkiga är ju att skadan är redan skedd. Även om oppositionen vinner nästa val kommer de inte att dra tillbaka monopolet. Det är för stort projekt och skulle kosta för mkt pengar...Jag kommer då aldrig att rösta på moderaterna. Även om jag nu skulle tjäna på det då jag tjänar såpass bra skulle inte mitt samvete kunna rösta på dem. Dessutom vet man aldrig om man blir sjuk och då vill jag ha en trygghet. Den nuvarande regering har inte direkt gynnat de utsatta i samhället.
 
Nu sover gofisen och jag slappar i soffan. Det blir tidig kväll idag för mig....
 
Jag har varit ute efter en klänning att ha på mig på kvällarna utomlands när man vill klä upp sig lite och hittade en som jag föll för på rean dessutom :D Nedsatt från 699 kr till 249 kr. Den passade dessutom. Jag hittade den först på bubbelroom.se för 449 kr men där fanns den bara i 34 och 36. Då googlade jag på klänningens namn och hittade den på firstaid.se Där fanns den enbart kvar i medium. Vad är medium då för storlek tänkte jag. Då hade de en storlekstabell där jag kunde se att det motsvarade 38. Då chansar jag tänkte jag. Dessutom kostade den ju bara 249 kr där. Annars är jag mellan 38/40 i klänningar så det beror lite på modellen och om den är stor eller liten i storleken. Igår kom iaf klänningen och den passade :)
Ljusrosa skulle jag vilja säga att färgen är på klänningen. Jag är mkt nöjd :)
 
Godnatt på er!

Svampplockning!

 
Idag var det min tur att ta gofisen på morgonen. Jag var ganska trött eftersom vi kom inte i säng förrän kl. 12 på natten. Älsklingen vaknade vid kl. 9 och då gick jag och la mig igen och sov ända till kl. 11. Jag vaknade proppmätt eftersom vi hade gäster igår. Maria och Peter var här och vi åt grekisk paj med tzatziki och efteråt blev det en massa chips och godis så jag kunde inte äta frukost. När jag vaknade satt älsklingen i soffan och gofisen låg bredvid så här:
Han hade precis somnat innan jag vaknade. Vi la honom i vagnen och drog iväg på en promenad i det fina vädret och jag åt frukost kl. halv ett när vi hade kommit tillbaks för då hade maten sjunkit ner litegrann. Idag tänkte jag börja komma i rutiner igen. Det blir lättare nu när jag börjar jobba imorn för nu på semestern har det blivit gosaker nästan varje dag. Har inte ätit några sötsaker alls idag och tänkte försöka hålla mig till helgerna framöver....
 
När vi kom hem från promenaden och hela familjen fått frukost/lunch i sig så drog vi iväg på kantarellplockning. Älsklingen hittade ett ställe förra året där han jobbade som inte ligger så långt bort. Men nu fanns det inte alls lika mkt och små var de kantarellerna vi hittade. Tror jag räknade till 12 st :P Vi fick fylla ut köttfäs- och kantarellpajen med champinjoner istället som vi åt till middag/kvällsmat. Jag hittade två kantareller i min pajbit och älsklingen hittade en i sin :D. Undrar om vi var för tidigt ute eller om det är ett dåligt svampår? Det kan ju också vara så att några redan har varit där och plockat men det kändes inte så.
Gofisen somnade på vägen dit men vaknade efter ett tag och ville med ut och plocka :)
 
Dessa hittade vi:
Vi var optimisktiska och trodde att vi skulle fylla hela icakassen :P
 
En rullskidtur hann vi även med idag. Vi fick barnvakt och tränade tillsammans i eftermiddag :) Första träningspasset på fyra veckor. Känner mig helt frisk nu från förkylningen och är redo att komma igång igen. Tänk så mkt bättre jag mår psykiskt när jag får träna en timme. Ska försöka träna mån, ons och sön till veckan. Det blir en jobbig vecka till veckan. Jag jobbar mellan 9.30-18.15 mån-fre + lördag mellan 9-14. Det blir en 45 timmars vecka. Det finns inte personal till att vara ledig en dag till veckan. Egentligen ska vi få vara ledig en vardag om vi jobbar lördagar men tyvärr är det ont om folk speciellt nu i semestertider. Men som tur är har jag bara en sådan vecka i sommar. Jag har schema fram till mârtenshelgen som är andra helgen i september. Jag kommer att jobba 4 av 6 lördagar fram tills dess. Vi ska försöka hitta på något de två lördagar som jag är ledig men annars blir vi hemma.
 

Sommar!

Idag är första dagen på semestern som det varit fint väder :) Inte en enda regndroppe. Gofisen och jag var ute en stund på förmiddagen och lekte i gräset och sen åkte vi trehjuling innan det var dags att sova middag. Sedan har jag lagat middag och städat ute på verandan. Vi har bara suttit ute en gång i sommar eftersom det varit så kallt och därför har det inte blivit städat. Jag bytte vatten 6 gånger och varje gång var vattnet i hinken svart :P Svärföräldrarna var hitbjudna på middag idag. Jag ugnsbakade två laxar som brorsan hade dragit upp. Det är första gången jag tillagar en hel fisk i ugnen så jag bad mamma komma hit och visa mig men det var väldigt enkelt. Mkt salt, lite citronpeppar och dill och purjolök hade jag inne i fiskarna. Till detta serverade vi färskpotatis, kall fisksås och kokta morötter och broccoli. Jag hade gjort hemgjord glass till kaffet men de ville inte ha kaffe så vi fick äta själva efter att de hade åkt. Fick tyvärr inte tag på några jordgubbar så vi hade lite dajmkulor och nogatsås på glassen...Älsklingen har målat för fullt idag så det har varit svårt att få till middagen samtidigt som jag ska ta hand om gofisen. Han är och drar i allting just nu och följer mig varenda steg jag tar. Jag hinner knappt hämta något i skåpet innan han hinner dit och drar ut allting. Allt är en enda röra här hemma. Leksaker överallt. Skorna i skohyllan ligger alltid spridda i hallen. Ingen idé att plocka ihop för då är han där direkt och plockar ur skorna igen :P Det går inte att förneka att det är en mkt jobbig period nu. Det är ett evigt passande och längtan efter ett till barn är mkt långt borta. Det är tillräckligt med jobb med ett barn. Jag tror att gofisen håller på att få mer tänder. Han har ju ganska många redan, säker en 10-11 stycken men han är konstant dålig i magen de senaste dagarna och jag får byta kläder flera gånger per dag och tvätta så det känns som att det är något på gång....
 
Har varit dålig på att ta bilder på sistone men jag hittade några gamla som är lite drygt ett år gamla:
 
17 timmar gammal
 
Gofisen är på studentfest :)
 
Foto: Sara Lind

Cykelhjälm och vigselringar!

 
Idag har vi varit till banken älsklingen och jag och skaffat ett gemensamt konto till alla räkningar. Allt från värme, el, huslån, vatten, sopor, försäkringar, bredband, tv, bilskatt och mat ska betalas från detta konto. Det känns så bra att äntligen kunna försörja sig fullt ut :) Älsklingen har sedan börjat tvättat farstukvisten medan jag tagit gofisen så imorn blir det grundmålning. Annars har det hunnits med matlagning, mathandling fram till torsdag, promenad med gofisen och besök av Camilla och jolin på kvällen. Nu sitter jag i soffan och kollar bloggar, vigselringar och cykelhjälmar. Vi kikade lite i fredags på guldsmeden men de hade väldigt litet sortiment men vi fick med en katalog så de kan beställa hem fler olika modeller. Men vi funderar på att åka till Karlstad och kika mer så att man får se ringen i verkligheten först så kan vi ändå beställa i Torsby sen.
Dessa är mina favoriter nu:
Dessa har vi som förlovningsringar. Det känns som att alt 1 är mer klassiskt men alt 2 passar bättre ihop med förlovningsringen och är lite rologare. Jag ska kolla vidare.
 
Dessa hjälmar har jag hittat som verkar passande åt mig och gofisen:
 
På onsdag är det löning och då slår jag till på hjälmarna.
 
Imorn står promenad runt borejoggen med gofisen, klipp&sling hos frissan och tvätt och matlagning på schemat. Eventuellt också om jag hinner så ska jag städa. Älsklingen ska måla och träna så vi vet vad vi ska göra imorgon.
 
På onsdag ska jag till Skålviken med Camilla och hennes barn för att shoppa barnkläder. Det ligger tydligen utanför Hagfors och de har mkt fina kläder har jag förstått. Det blir första gången som jag åker dit. Hoppas att de har börjat få in lite höstkläder för jag behöver inte mer sommarkläder till gofisen. På kvällen ska vi grilla
 
På torsdag ska vi bjuda svärföräldrana på middag
 
På fredag blir det iaf städning och så kanske jag kan börja träna för förkylningen börjar nästa släppa helt nu. Det tog bara lite drygt tre veckor :P Det är många år sednaj jag haft en sådan dryg förkylning. Nu är jag värd att få vara frisk ett år framöver :) Det enda positiva med att vara sjuk är att man är nöjd och glad bara man får vara frisk. Då inser man att det är ju familjen och hälsan som är det viktigaste här i livet och andra saker som exempelvis pengar kommer ganska långt ner på listan.
 
Nu ska jag lägga mig. Gofisen vaknar på nätterna nuförtiden och skriker och vaknar ävern vid kl. 6 och är hungrig. Antagligen har han mardrömmar och vaknar lillgubben men sömnen blir hackig så det är bäst att lägga sig i tid.
 
God kväll!
 
 
 

Längesedan!

 
Har inte haft någon motivation till att skriva nu när vi har semester. Vi hade det iaf bra i Rättvik. Vädret kunde vi tyvärr inte göra så mkt åt så en och annan regnskur fick vi på oss men det regnade inte konstant utan vi fick se lite av solen också :) Vi hann bl.a. spela minigolf, besöka Dalhalla, Leksand och Insjön, kolla runt i byn i Rättvik, ¨ka båt på Siljan och grilla. Sista kvällen åkte vi på en båttur Victor, jag och älsklingen på Siljan och då åt vi även middag på båten. Vi såg även en eller t o m två vackra regnbågar då. Gofisens gående lossnade rejält när vi kom till Rättvik så nu går han för fullt i stort sett hela tiden :)... Vi kom hem på torsdag kväll och igår ägnade vi hela dagen åt att vara på släktträff i Engerdal i Norge som ligger ovanför Trysil. Älsklingen har väldigt stor släkt. Vi var nog säkert 50-60 pers och då var ändå inte alla där. Min svärfar har 7 syskon och med allas familjer så blir det en hel del. Ganska stor skillnad mot min lilla lilla släkt. Mamma har inga syskon. Mormor har två systrar som inte har några barn. Varken farmor eller farfar hade några syskon och min pappa har en syster som har två barn, så två kusiner har jag på pappas sida... Det var 22 mil till Engerdal och vi åkte över dagen så det blev en mkt lång dag. Som tur var var det älsklingens tur att ta gofisen på morgonen och han vaknade som vanligt vid kl.6 ;) men efter en flaska välling så somnade han om till halv åtta iaf....
 
Nu har vi en veckas semester till innan vi börjar jobba igen och då står detta på schemat:
-måla farstukvisten
-göra ärende på banken (på onsdag får jag min första lön och nu är det äntligen dags att skaffa ett gemensamt räkningskonto)                                                 
-köpa födelsedagspresent till brorsan
-köpa cykelhjälm till mig och gofisen
-frissan på tidag
-umgås och ta hand om gofisen
-ev. börja läsa en bok
-och bli frisk från den här envisa förkylningen
 
Mormor har vunnit en vit cykel på postkodslotteriet som jag har fått i present till min apotekarexamen. Jag fick min legitimation på posten i fredags :) Sen så ringde mamma ikväll och sa att hon köpt en cykelstol på blocket som jag ska få som gofisen ska sitta i. Så nu är jag ute och kikar på hjälmar åt både mig och gofisen. Man måste ju föregå med gott exempel när man har barn. Ska kika lite i veckan här i Torsby men annasr så hittade jag en närsida med passande cykelhjälmar till oss och de hade även vita cykelkorgar som jag vill ha på cykeln så det matchar ;) Tänkte kanske försöka cykla till dagis med gofisen och då måste jag ha en korg att ha min väska och gofisen ryggsäck i. Jag kommer nog inte att ha några problem att spendera min första lön och det är dessutom ett par stycken som fyller 30 i augusti.
 
 
 
 
 

Rättvik!

 
Vi befinner oss nu i Rättvik på semester i en stuga där vi ska vara hela veckan :) Stugan är stor och fin med utsikt över Siljan. 3 sovrum har stugan med toa/dusch till varje sovrum. Stort allrum med vardagsrum och kök i ett. Just nu störtregnar det och älsklingen, pappa och Dolly är och tränar i slalombacken och gofisen, jag, mamma och brorsan tänkte ta oss en tur till centrum för att handla till det vi behöver i kväll. Vi tänkte grilla älgkött ikväll. Imorn eller på onsdag har vi barnvakt älsklingen och jag och ska då ut och äta på en båt som åker en tur på Siljan när man äter :) Annars har vi inte riktigt bestämt än vad vi ska hitta på. Det blir nog lite småutflykter efterom vädret antagligen inte kommer att vara det bästa så stranden känns inte så lockande...
 

Hosta!

 
Ringde vårdcentralen imorse eftersom jag hostar så på nätterna så att ingen i familjen kan sova :P Hostan började i fredags förra veckan och har blivit värre. Slemhosta på morgonen och dagen men rethosta på eftermiddagen och kvällen. Jag la mig extra tidigt igår kväll för att jag var så trött efter jobbet och ville vakna pigg men istället var jag tröttare än någonsin eftersom jag vaknat flera gånger av hostattacker. Nu får det vara nog så jag ringde vårdcentralen och bad om cocillana-etyfin som jag använt en gång tidigare för flera år sedan. Den innehåller morfin så nu jäklar ska jag vinna över hostan i natt :D Hoppas att morgondagen blir bättre för idag borde jag ha varit hemma istället. Men nu är det bara en dag kvar till semester :) :) :)
 
 
 

Charlottenberg!

 
Idag har jag varit ledig från jobbet och har nu bara 3 arbetsdagar kvar till semestern :) Jag hade inget att göra och eftersom jag är sjuk fortfarande men inte sängliggandes så ville jag hitta på något på min lediga dag. Mamma har semester och pappa har samma virus som mig och har inte jobbat denna vecka så vi drog iväg på en dagstripp vid 10-tiden. Först drog vi till Kongsvinger och köpte räkor, blöjor och lite annat gott. Räkor är mkt billigare i Norge och blöjorna var lite billigare än i Sverige men annars är det mesta dyrt.
 
Orkade inte fota räkorna, då de snabbt behövde komma in i frysen när vi kom hem. Även mina föräldrar köpte räkor och jag köpte också med till svärmor som ville ha en förpackning. Annars köpte jag även med två påsar med browniemix som är så god och enkel och en påse med potetgullchips som också är väldigt god och finns ej i Sverige.
 
 
Sedan drog vi till Charlottenberg. Det var första gången vi alla i bilen åkte vägen mellan Kongsvinger och Charlottenberg. Runt 4 mil var det mellan ställena med vacker natur :) När vi kom fram började vi med att ge gofisen lunch och sedan åt vi själva en lunchbuffé på thons hotell som serverade god husmanskost. Lagom till att vi skulle börja shoppa somnade gofisen i vagnen :) vilket underlättade shoppingen...
 
Hittade mkt till gofisen inför utomlandsresan som bl.a. shorts, linnen, kortärmade skjortor och sandaler så nu har jag nog köpt det mesta till gofisen. Jag fyndade även på rean till älsklingen. Halva reapriset var det så jag kunde inte stå emot att köpa caprijeansen och skjortan. Det fick bli en present från mig. Hittade även en till födelsedagspresent till någon som fyller år snart som jag inte visar här ;) Till mig själv blev det inget eller jo, tvålen ska jag ju använda :P Det är så när man blir förälder, då kommer man i 2:a hand...
 
Gofisen hade väldigt mkt energi när vi kom hem efter att ha suttit still i en bil och i vagnen stor del utav dagen så han gick och kröp för fullt här hemma när vi kom hem tills han skulle lägga sig. Imorn kommer farmor hit och passar gofisen när vi jobbar eftersom dagis har semesterstängt denna vecka.
 
Kvällens gofis:
 
Glömde också visa leksaken som morfar köpte till gofisen idag:
Den tyckte han var skoj att plocka ner ;)
 
 
 
 

Hes!

 
Jag jobbade aldrig i lördags. Jag blev sämre på fredag eftermiddag när jag jobbade så vi bestämde att jag ska jobba in timmarna någon annan gång så en annan farmacevt fick jobba istället. Nu har jag tyvärr nästan ingen röst så jag vet inte hur det kommer att gå imorgon. Hoppas att rösten kommer tillbaka då. Envis som jag är kommer jag att gå till jobbet ändå imorn. Jag ska be om att få göra så mkt andra uppgifter som det bara går än att ta kunder. Det finns ju säkert rester att göra iordning och beställningar från boenden men under luncherna och om det blir mkt kunder så går det ju inte. Jag prövar iaf och får försöka vara helt tyst resten av dagen för att vila rösten.
 
I helgen har vi tagit det rätt lugnt men har iaf veckohandlat och städat lite grann här hemma. Älsklingen har även flyttat bak bilbarnstolen i helgen och städat bilen så nu får vi bättre sikt när vi kör bil :) Nu ska vi snart hem till mina föräldrar och äta lax och färskpotatis som brorsan fiskade upp igår.
 
Igår gick gofisen ända från köket till vardagsrummet :) Och idag har han gått fram och tillbaks hela tiden. Toppen att han övar så mkt så att han får in balansen :)

Sjuk!

Ja, precis när vi blivit friska så kommer nästa sjukdom. Inte för att jag är någon läkare men det kändes som att hela familjen hade bakterieinfektion senast när gofisen fick äta penicillin och vi hade kraftig halsont i en vecka. För en vecka sen avslutade gofisen din antibiotikakur och höll sig frisk ända till söndag kväll. Då märkte vi att han var tätt i näsan under natten till måndag och har varit förkyld sen dess. han har varit lite varm men inte så farligt så vi har lämnat på dagis som vanligt. Vi har ingen lust att VAB:a och han är ändå pigg. Igår var det min tur att drabbas. Näsan började rinna under dagen på apoteket och på eftermiddagen tjocknade det i halsen. Men nu känns det däremot som en virusinfektion, men jag kan ha fel. Älsklingen har iaf klarat sig hittills. Jag fick ställa in träningen igår, skulle ha varit på friskis och svettis på kvällen. Det var en jobbig natt och jag har inte känt mig pigg idag. Har snorat och nysit bland kunderna och halsen har varit sårig och öm :( Jag hade sen lunch idag och vid strax efter 14-tiden och då skickade chefen hem mig. Hon tyckte att jag behövde hem och vila upp mig till imorn istället. Vad gulligt tycker jag. Det kändes bättre att hon tyckte att jag skulle gå hem än att jag skulle sjukanmäla mig första veckan jag jobbar. Nu hoppas jag att vi blir friska snart och att det får vara nog med sjukdomar framöver. Förra året var vi väldigt friska men sedan gofisen började dagis i maj har vi varit mer sjuka än vi annars brukar vara på 1-2 år tror jag :P Jag har hört från 2 jag känner senaste tiden som själv har erfarenhet barn att mellan 1-3 års ålder så brukar barn vara väldigt ofta sjuka. Sedan brukar de ha byggt upp ett immunförsvar och klara sig lite bättre. Då vet vi vad vi har att vänta oss framöver :P Nu ska gofisen bara gå en dag till dagis innan han har 3 veckors semester. Älsklingen och jag jobbar däremot en vecka till och gofisen ska vara hos farmor och mormor växelvis till veckan p.g.a. att dagis har semesterstängt och vi har inte råd att ta mer än två veckors semester i år. Men semestern närmar sig för oss med :D Ska njuta för fullt då. Vi ska till Rättvik sön-fre första semesterveckan och så har vi även en släktträff planerad i Engerdal i norge på älsklingens pappas sida. De var 9 syskon som nu har barnbarn så jag skulle tippa på att det är ett 50-60-tal som kommer. Jag har inte träffat så många så det ska bli skoj att få träffa älsklingens släkt.

I förregår fick jag ett snabbesök av mammas kusin Carina som även är inom samma branch som mig då hon är receptarie. Hon ville fira mig till min apotekarexamen som jag tog i fredags :) Jag förstod först inte varför hon kom med blommor och present men sen kopplade det att jag tog ju examen i fredags. Så mkt har alltså jag firat det :P Jag blev däremot firad när jag tog min magisterexamen efter 4,5 års studier efter mitt examensprojekt.

Presentkortet är på tärnemarks ur&guld :) Smycken är alltid skoj och jag funderar på ett halsband eller en fotlänk. Ska försöka dra mig dit nån dag framöver. Just det, det får mig att tänka på att vi måste snart gå och kolla på vigselring. Har inte bestämt mig hundra vad jag ska ha....

Ikväll unnar jag mig detta efter middagen:

Mums :)

Dagens gofis:










Klätterapan


Theodor! När vi var i Sniptjärn i helgen klättrade gofisen upp i soffan för första gången 3 gånger på raken. För 1 minut sen lärde han sig göra samma sak hemma i vår soffa :P Problemet är inte när han klättrar upp utan när han ska ner tillbaka. Han kan kasta sig rakt ut för kanten och dyka ner och han försöker kasta sig över kanten när han står upp och håller sig i ryggstödet och det skulle innebära ännu högre fall. Nu får han inte vara ensam i vardagsrummet längre. Jag som trodde att det inte gick att få mer passning av honom :P Men ack så fel jag hade...

Igår var mormor med gammelmormor till Karlstad för synundersökning. Det var tydligen början eller bara lite gråstarr som inte behövde opereras som tur var. Sedan blev det lite shopping samtidigt och mormor köpte då dessa skor på rean till gofisen :

Det är samma märke (PAX) som de jag köpte på tradera men en storlek större. De som han använder nu är i stl. 21 men de börjar bli lite trånga så det är snart dags att använda de här i stl. 22. De passar så bra på hans fot.

Idag både lämnade jag och hämtade på dagis. Jätte skönt att ha en kort dag på 4 timmar. Jobbade mellan kl. 10-14 idag, så vill jag ha det jämt :) Det var iaf roligt att få hämta eftersom jag hittills bara gjort det en gång. Han fick mellanmål när han kom hem och nu börjar han bli trött så jag tänkte ta en promenad så kan han sova samtidigt som jag motionerar.

Dagens gofis:


Köpte med mig 1 liter jordgubbar efter att jag slutat som jag har unnat mig till fikat med glass till ;)

Spöregn!


Igår eftermiddag åkte vi till sniptjärn. Vi grillade på kvällen och det blåste så mkt att mygg och knott höll sig borta :) Men till slut frös vi (jag) så vi gick in i stugan. De andra spelade kort men jag var så trött att jag la mig på soffan och somnade. Kl. 2 vaknade jag och skulle gå ut till basustugan där vi sov. Älsklingen var fortfarande vaken och satt uppe med pappa och drack whisky men följde med mig för att sova. Vi hade med resespjälsängen till gofisen och jag och älsklingen låg på golvet bredvid på en dubbelluftmadrass. Kl. 5 vaknade han och stod upp klarvaken i sängen men vi lyckades få honom att somna om till kl. 6 och då skulle han minsann inte sova mer. Han var hungrig så vi gick in till stugan för att göra iordning frukost till honom och byta blöja. Älsklingen som varit uppe så sent gick tillbaka och la sig när han hjälpt mig att starta gasolspisen för att koka vatten och mamma hjälpte mig som tur var eftersom vi hade glömt resestolen hemma så hon fick ha honom i famnen när jag matade honom.

Jag hade tänkt att promenera idag men det har spöregnat hela dagen sen vi kom hem så jag har inte tagit mig ut än. Hade tänkt börja motionera/träna nu när jag blivit fri från halsonten :) Det har gått något virus eller förmodligen bakterier och mamma och pappa är fortfarande inte friska. De skulle förmodligen behöva en antibiotikakur om det nu är bakterier eftersom det hållit i sig i flera veckor...

Jag skickade iväg papprerna till Uppsala universitet igår där jag ansöker om yrkesexamen som apotekare. Jag fick mejl i fredags om att allting är godkänt så nu är det bara att vänta på examensbeviset så kan jag sedan slutligen ansöka om apotekarlegitimation hos socialstyrelsen :) Tänk att jag äntligen är klar med 5 års studier. Imorgon börjar jag jobba på riktigt, även fast det känns som att jag har jobbat sen februari. Från och med imorgon får jag lön för det jag gör :D Jag rivstartar med en 6-dagarsvecka. Jag har två sådana veckor i sommar p.g.a. personalbrist. Annars är det tänkt att man ska få vara ledig en dag i veckan när man jobbar lördagar. Fikarasten är nu indragen på morgonen så personalen börjar direkt när vi öppnar kl. 9.30. Så här jobbar jag till veckan:

Måndag: 9.30-18.15
Tisdag: 10.00-14.00
Onsdag: 9.30-18.15
Torsdag: 9.30-18.15
Fredag: 9.30-18.15
Lördag: 9.00-14.00

Fruktansvärt dåliga arbetstider är det på apotek. Det är största nackdelen med mitt jobb. Jag har fått mitt schema för 8 veckor framåt och jag jobbar oftast från 9.30-18.15 vilket jag tycker är pisstider. Jag hade mkt hellre börjat mellan 7-8 på morgonen eftersom jag ändå är uppe kl. 6. Fördelen är ju då att gofisen inte får för långa dagar på dagis. Men, men jag har inte så mkt till alternativ. Jag måste försörja mig och familjen och det skulle ju inte direkt bli några kortare dagar om jag skulle pendla till Karlstad så det kunde vara värre.

Lite bilder från igår:



RSS 2.0