Hemma bäst!


Vi blev utskrivna idag då mitt blodtryck även va ok imorse. Nu har gofisen fått träffa sin lillasyster. Han va nyfiken och tyckte att hon va liten. Han frågar lite då och då vad hon gör och kollar på henne så än så länge är det lugnt. Nu är A ute och hoppar studsmatta med honom och jag har precis ammat. Amningen har gått mycket bättre denna gång. Hon är mkt piggare än vad gofisen va och sög bra direkt hon föddes. Nu har mjölken runnit till och brösten är så sprängfyllda och det gör ont i början av amningarna. Nu ska jag ta och vila lite innan middagen. 

Gofisen somnade i bilen på vägen hem från mormor och morfar. Då la vi honom i våran säng bredvid lillasyster i det nysydda babynestet. Här är syskonen Hellström (helan och halvan):Avd 14!


Här kommer en bild från avd. 14. Idag har äntligen mitt blodtryck börjat sjunka. Har haft två positiva resultat idag nu och mina trombocytvärden har börjat öka så hoppas nu att vi blir utskrivna imorgon. Vi vill hem till storebror Theodor som fyllt tre år när vi varit på BB. Thilde Ingrid Anna!


Kl. 00.02 den 24/4 på storebrors födelsedag kom vår älskade Thilde. 
En flicka på 3770 gram och 50 cm lång. Allt har gått väldigt bra och vi mår bra.
Förlossningen gick snabbt denna gång på fyra timmar och pappan hann fram i tid. (Blev inlagd igår pga. havandeskapsförgiftning och A åkte hem på eftermiddagen). Nu ligger vi på avd. 14 under observation.
Här är hon vår dotter:
Specialist mödravården!


Sitter och väntar på att vi snart ska komma iväg till Specislist mödravården i Karlstad. A har precis kommit hem från jobbet. Jag hade +2 med proteiner i urinen idag och undertrycket va över 100 så idag ville barnmorskan skicka iväg mig. Vaknade dessutom 06.15 imorse och fick en värk och har sedan dess haft oregelbundna värkar. Barnmorskan undersökte mig men jag hade inte börjat öppna mig men tappen va väldigt mogen och hade förkortats
och va som gelé. Hon trodde att det skulle bli bebis idag eller imorn. Jag tror inte det för värkarna är så oregelbundna och inte tillräckligt kraftiga men man vet aldrig. Vi får se hur det ser ut när vi kommer till Karlstad nu....

Vecka 39!
Vecka 39!


Idag har jag gått in i 39:e veckan (38+0)
Det är inte lång tid kvar nu. Igår trodde jag nästan att det va nåt på gång då jag hade som mensvärk på kvällen när jag stod upp och satt ner. Det höll i sig i någon timme men när jag la mig ner i soffan så slutade det och idag har jag inte känt någonting alls. Det va antagligen förvärvar tror jag. Bebis verkar må bra för jag har känt mkt rörelser hela påsken :-) önskar bara jag får tillbaka hörseln snart på vänstra örat för det är obehagligt att inte höra något. Jag har iaf inte ont längre så det känns bra ifall förlossningen skulle dra igång nu.Snart 3 år!

 
Gofisen fyller snart 3 år och önskar sig endast en bil när han fyller år och den ska var röd. Skönt att det duger med en leksaksbil än så länge :P Mormor och morfar har köpt honom en röd leksaksbil som han ska få så han blir nöjd. Vi har köpt honom en cykel med stödhjul från Biltema:
För gofisen är det viktigaste att han får tårta, ballonger och paket att öppna på sin födelsedag. Sedan vad det är inuti paketen är inte så viktigt för honom än så länge. Jag har shoppat lite attiraljer inför 3 årsdagen och jag hoppas inte att vi befinner oss på BB då. Vilken dag som helst förut 24/4 blir bra.
Tallrikar, servetter, ballonger, flaggirlang och engångsduk fick det bli från: http://www.barnkalaset.se/
 
 
Jag är glad att gårdagen är över och att det inte blev något barnafödande då för jag mådde pissdåligt. Det hjälpte inte med Panodil och det bara värkte och pulserade i örat. I natt tror jag trumhinnan sprack för symtomen man har stämmer exakt på mig. Smärtan är som värst innan trumhinnan spricker p.g.a. trycket och sedan släpper smärtan ganska snabbt och det börjar rinna vätska och vara sig. När jag vaknade imorse hade jag inte ont längre och jag va alldeles blöt i örat och det har runnit och varat sig idag. Trumhinnan läker av sig själv och det är tydligen inget farligt. Det jag är tvungen att tänka på är att inte få in vatten i örat så jag ska köpa fetvadd att ha i örat när jag duschar när jag ska iväg och handla mat sen. Hörseln har jag dock inte fått tillbaka än. Jag hör ingenting på vänstra örat. Den bör komma tillbaka inom två veckor annars skulle jag kontakta öron-näsa-halsmottagningen i Sunne. Jag hoppas fortfarande inte att bebis kommer än då jag önskar få vara fullt frisk när jag ska föda. Beräknat datum skulle vara utmärkt :-)
 
 

Öroninflammation!

Vaknade kl. 3 i natt av att jag hade en tryckande och skärande smärta i vänster öra. Dessutom hade det slagit lock för det örat så jag hör ingenting på vänstra örat. Det gick inte att somna om  trots att jag tog en massa nässpray. Jag har varit så fruktansvärt täppt i näsan i snart 10 dagar nu och nässpray hjälper inte trots att jag inte överdoserat fram tills i natt. Kl. 6 tar jag två Panodil och somnar om till kl. 9 då kommer smärtan tillbaka. Ringde då sjukrådgivningen och fick en tid hos jouren kl. 14.50. Smärtan har blivit värre under dagen och det har börjat rinna var ur örat. Blev nu undersökt på vårdcentralen och örat hade en kraftig rodnad men trumhinnan hade iaf inte spruckit. Nu ska jag knapra Kåvepenin i fem dagar. Lockkänslan jag har kan ta upp till två veckor innan den försvinner blev jag informerad om :P 
Vilken dret att min hälsa sviktar så nära inpå förlossningen. Nu väntar jag på att ta första dosen av penicillinet. Åt lunch en halvtimme innan jag åkte till vårdcentralen och jag vill ju ha maxeffekt så om en timme kan jag ta första dosen. Hoppas inte förlossningen startar förrän denna infektion är över nu. 
Läkaren va snäll så hon gav mig hela kuren eftersom Apoteket inte är öppet förrän på tisdag igen så tyckte hon det va lika bra. Om det skulle bli så att vi ska in och föda då har jag hela kuren med mig och behöver inte tänka på att införskaffa mer antibiotika.Glad påsk!


Vi ska strax iväg till brorsan och Anna på middag. Försökte ta några kort på gofisen när jag klätt upp honom men han ville inte vara med på kort... Ingen bebis i sikte än men det är ju lite drygt två veckor kvar till BF. Läget är iaf under kontroll med bebis och mig nu. Jag har ju varit på extrakontroller denna vecka men i onsdags hade jag värdet 0 på proteiner i urinen. Blodtrycket hade sjunkit till 150/85 så det va tydligen ingen fara fast det är mkt högre än jag brukar ha normalt. Bebisens hjärtljud va lägre än det brukar på 123 så barnmorskan ville jag skulle känna efter riktigt efter fosterrörelser under dagen. Jag tror bara hon va trött i förregår för igår och idag har hon rört sig som vanligt. Nästa koll blir på onsdag nästa vecka. Min önskan är att bebisen kommit innan dess men jag är tveksam. 

Dessa kort va de enda jag fick till:


Goda nyheter!

 
Idag va jag och lämnade nytt urinprov och nu hade proteinet sjunkit så det va ju bra nyheter. Ringde till barnmorskan då jag vaknat inatt av huvudvärk. Blev orolig men det va ingen fara eftersom urinprovet visat bra resultat idag och jag har inget flimmer för ögonen. Huvudvärken kan ju bero på förkylningen också. Imorn ska jag lämna nytt prov igen och även mäta blodtryck...dagarna går segt nu. Jag ligger eller sitter i soffan med fötterna högt om dagarna. Men jag tror det ger resultat för fötterna är lite mindre svullna idag. 
 
Här kommer en magbild jag tog igår i vecka 37+0:
 
Jag hade tydligen inte tagit någon bild i vecka 37 med gofisen men hittade dessa bilder i vecka 36 och vecka 38.
 
Här är jag i vecka 36+0:
 
Och här i vecka 38+2:
 Högt blodtryck!

 
Idag har jag varit på kontroll hos barnmorskan igen. Tyvärr såg det inte helt bra ut denna gång. Mitt blodtryck va ganska högt. Misstänkte det när hon mätte blodtrycket tre gånger på raken och ville sen att jag skulle lägga mig på sidan istället. Sedan bytte hon blodtrycksmätare och mätte en femte gång men blodtrycket va fortfarande högt. Jag fick därefter lämna ett urinprov och den visade +1 på skalan. Jag har inte riktigt koll på denna skala men förstod att det va protein i urinen, vilket inte är helt bra. Efter urinprovet mätte hon blodtrycket igen och då hade det sjunkit till 160/90. Då tyckte hon inte att jag behövde åka in till BB idag om jag inte får några andra symptom. Jag har ju inte känt några symptom på detta förutom att jag svällt väldigt mycket senaste 10 dagarna men ingen huvudvärk eller nåt annat som brukar följa med havandeskapsförgiftning. Nu ska jag lämna ett nytt urinprov imorgon och även ett på onsdag och på kontroll igen hos barnmorska på onsdag. Blev beordrad att vila och högläge med fötterna nu. Det enda jag ska göra är lämna på dagis sedan vila och vila. Det känns inte som jag göra annat än vilar :P Nu hoppas jag bara att inte mina värden blir sämre. Bebisen hjärtljud va bra. Idag låg de på 131 så h#n verkar må bra inne i magen :-)
Idag gick jag in i 38:e veckan (37+0) så skulle bebis födas snart så har jag iaf nåt mållinjen då man från och med vecka 37+0 räknas som fullgången. Nu skulle bebisen klara sig fint :-)
 
 

Sovrummet!

 
 
 Ettårskalas!


Nu ska vi iväg på födelsedagsfika. Conrad fyller ett år idag och jag tror inte det finns något mer han skulle uppskatta än att få något ätbart :-)Fotoram!


Ramen jag köpte på Gekås i Ullared i somras har stått tom tills nu. Tänkte sätta upp den på väggen i sovrummet nu när vi tapetserat. Nu har jag tagit tag i det och valt ut och skickat in bilderna på framkallning. Det blev enbart bröllopsbilder i svartvitt:Förkyld!


Typiskt nu när det är så nära förlossningen. Har mått rätt dåligt idag så A fick hämta på dagis. Nu hoppas jag inte förlossningen drar igång förrän jag blir frisk. Vill vara så pigg som möjligt inför denna kraftansträngning. Grisfot!


Nu är tapetseringen klar. Det blev inte så skitigt. Det är ju lättstädat när man inte har några möbler där heller förutom sängen då. Jag har putsat fönstren nu och är alldeles slut. Mina fötter är alldeles svullna konstant nu och knölen man har på insidan foten syns inte längre. På måndag ska jag till barnmorska igen och då hoppas jag att inte blodtrycket ökat nu när jag är så vätskefylld. A får städa resten sen när han kommer hem från jobbet. Det är i stort sett bara golvet kvar och torka av säng och garderobsdörrar. Sen kommer pappa ikväll och ska hjälpa A att lyfta in möblerna tillbaka. Ska lägga ut en bild när det är helt klart. Nu blir det soffan med högläge resten av dagen för min del så hoppas jag fötterna blir lite bättre. 
Lite svårt att fånga svullnaden på bild. Det syns lite men de ser mer svullna ut i verkligheten:
Fy, vilka stygga fötter jag har nu. Bara jag inte får en blodpropp. Många är rädda för att få en blodpropp när man äter P-piller. Det är ju en något ökad risk men det är mycket ovanligt. Men vad många inte vet är att det är tio gånger högre risk att få blodpropp i samband med graviditet. Tapetsering!


Tapetseraren blev nästan klar idag. Han brukar stanna kvar och göra klart när det blev så lite kvar men idag hade han en tid att passa så han kommer tillbaka imorn och gör klart det sista. Jag är iaf väldigt nöjd med tapeten:


Vecka 37!

 
Idag gick jag in i 37:e graviditetsveckan (36+0) just nu är det så drygt då jag har väldigt ont då bebis sjunkit ner så mkt att det är ännu värre tryck på symfusbenet. Samtidigt är det ju en tröst att bebis sjunkit ner för det innebär ju att det närmar sig. 
 
Idag har gofisen fått vara hemma från dagis då han blivit förkyld i helgen. Han har ingen feber men började hosta i natt. Hade jag jobbat nu så hade jag lämnat honom ändå eftersom han är pigg och inte har någon feber men nu när jag ändå är hemma så tyckte jag att han kunde få vara hemma med mig. Imorn får det nog bli några timmar på dagis om han inte blir sämre. Andreas har ju börjat tillbaka i skogen nu och i helgen fick jag höra att nästa område de ska röja är det ingen mottagning på mobilen. Vi får hoppas förlossningen startar på kvällen eller natten eller under påsken när han är hemma. Det finns ju alltid någon som kan skjutsa mig men jag vill ju ha A där och tänk om det går riktigt snabbt denna gång. Inte optimalt direkt....
 
Idag kom tapetseraren och va här ett par timmar och spacklade. Imorgon ska tapeten upp :-) så här ser det ut på väggen nu efter spacklandet: 
 
Klänningen kom förra veckan förresten och den verkar bli kanonbra :-) den är stretchig uppe vid bysten så den kommer inte att bli för trång. Skulle det va så att den blir för stor så får mamma hjälpa mig att sy in den. 

 

Två tröttisar!


Kolla vad söta de är:Sista månaden!Idag är det 5:e april och BF är 5:e maj så ca 30 dagar kvar nu. För min del får bebisen gärna komma om lite drygt en vecka då jag räknas som fullgången men jag tippar på 29e april. När jag väntade gofisen kände jag mig 99 % säker på att det va en pojke men nu känner jag mig osäkrare angående kön denna gång så det känns som att det blir en överraskning :-) jag har ju pojkkläder så det vore praktiskt med en till pojke men samtidigt skoj med en flicka denna gång. Det blir bra vilket som. Vi har däremot inget namn om det skulle bli en pojke men är ganska säkra på Thilde om det blir en flicka. Till veckan tänkte jag sysselsätta mig med att sy ett babynest till bebis. Jag fick inte tag på allt material till den här i Torsby så jag skickade med en beställning på det som saknas med mamma idag som är i Karlstad med mormor på shopping. Den kommer inte att bli rosa utan en mer neutral färg :-) På måndag kommer tapetseraren också som ska tapetsera vårat sovrum. Det ska bli så spännande att se resultatet sen.

Detta tyg kommer jag att sy babynestet i:

Chokladbollar!

 
Theo är hemma på fredagar från dagis och då samlar jag energi hela veckan när han är på dagis så jag orkar aktivera honom. På helgen hjälper ju A till :-) 
Idag har vi hoppat studsmatta eller jag såg på medan han hoppade och sedan har vi bakat chokladbollar för första gången. Theo är inne i en ålder då han kan själv så när han skulle hälla strösslet på en tallrik så hamnade en tredjedel på bänken och golvet. Då frågade jag om han kunde hämta dammsugaren. När han vill att jag ska göra något som inte går för tillfället som t.ex. hoppa studsmatta tillsammans med honom eller bära eller lyfta honom så svarar jag att det går inte nu för mamma har lillasyster i magen, mamma har för stor mage just nu. När jag bad honom att hämta dammsugaren så svarade han: Theodor kan inte göra det. Jag har för stor mage. Hehe :P tänk vad de tar efter allt man säger till sin fördel. 
Jag rullade iaf chokladbollarna och Theo doppade dem i strössel samtidigt som han åt strösslet från en sked. Han är fortfarande mätt säger han så idag får vi nog skjuta på lunchen en timme.
 
Igår kom släppet med dagislämningen. Han följde med direkt in :-) på tredje försöket lyckades jag få in honom frivilligt. Denna vecka har vi lyckas få honom att gå in själv på dagis och börja klä på och av sig själv. Nu ska vi etablera det några veckor innan vi tar tag i nästa sak som får bli nattningen. Den tar evigheter nu då vi stannar hos honom tills han somnar. På helgerna brukar vi släppa det så får han sova med oss. Men vi vill inte göra alla förändringar på en och samma vecka. På sikt har vi tänkt att vi ska läsa ett par eller tre nattisagor och kanske sjunga någon godnattvisa och säga godnatt och gå ut ur hans rum och han ligger kvar i sängen. Vi måste ladda inför detta då det säkert kommer bli dåligt med sömn första nätterna. Tänkte kopiera metoden jag sett på nannyakuten så får vi se om det fungerar.
Grisfötter!

 
Senaste veckorna har jag börjat samla på mig väldigt mycket vätska. Jag får t o m märken av mina strumpor med lös resår nu. Jag har börjat använda stödstrumpor nästan varje dag nu och ska börja använda mina turkosblå foppatofflor då mina skor är så trånga just nu på bredden. Barnmorskan sa att det inte är någon fara eftersom blodtrycket är normalt men ville att jag skulle använda stödstrumpor och högläge med fötterna när jag sitter ner...
 
Gofisen är fortfarande inne i sin trotsperiod och sedan februari får jag inte med honom in på dagis längre. Han stannar kvar ute vid grinden. Jag har fram tills denna vecka fått hjälp med att hämta in honom men det blir inte bättre. Denna vecka har vi bytt metod. Nu förklarade jag för honom när vi kommit innanför grinden att ingen kommer att komma ut och hämta honom och mamma går in och väntar på dig så länge. I måndags va barnen ute när jag kom så då gick det ju bra men igår så tog det ca 30 min innan han sakta kom gåendes in till omklädningsrummet. Jag va beredd på att det skulle ta längre tid än då. Han hade stått där ute vid grinden själv i en halvtimme och när han kom in såg han chockad och förstörd ut för att ingen hade kommit ut och hämtat honom. Idag hade jag trott att det skulle gå lite snabbare och nästan att han kanske skulle följa med in direkt men idag väntade han runt 20-25 min innan han traskade in. Då kom hans kompis Melvin med sin mamma och då hade han följt med. Tur att jag har all tid i världen just nu och jag hoppas att resultatet blir att han snart kommer följa med mig in till dagis direkt utan protester. Detta började i samband när jag fick mina besvär med foglossningen och ryggen och barn är så smarta och uträknade så då tänkte han att nu passar jag på när inte mamma kan lyfta mig eller springa efter mig längre. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar imorgon :-)
 
Jag har börjat dricka hallonbladste idag. Jag är ju egentligen skeptiskt till naturläkemdel och det hjälpte inte när jag väntade gofisen men i överflöd av tid och min motvilja att gå två veckor över tiden så tänkte jag pröva. Jag tänkte dricka en kopp om dagen nu så får vi se. Denna information hittade jag:
 

Ett av de viktigaste och mest kända naturläkemedel att ta under graviditeten är hallonbladste.

Hallonbladste är ett enkelt och naturligt sätt att stödja din kropps förändringar under graviditeten. Det används inte för att starta en förlossning. Däremot ska det hjälpa till att stärka och förbereda livmodern under graviditeten och inför förlossningen och bidra till en snabbare läkning och mindre blödning efter förlossningen.

Hallonbladste innehåller Oxytocin, ett hormon, som frisätts naturligt i kroppen vid beröring. Det har en lugnande och avslappnande effekt på kroppen och motverkar stress. 

De nyttiga vitaminer och mineraler som finns i röda hallonblad är:

- C-vitamin (hög koncentration)

- E-vitamin

- Kalcium och järn

- Mangan och magnesium

- Vitamin A

- Vitamin B-komplex

- Många mineralämnen inklusive fosfor och kalium

 
Hur mycket ska jag dricka?

För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete bör man inte använda hallonbladste förrän vecka 35. Rekommendationen är att man börjar med 1-2 koppar per dag och sedan ökar mängden successivt.

 

Studsmatta!


Nu har vi invigt studsmattan för i år. När gofisen upptäckte att enbart stommen stod på gräsmattan i höstas så har han trott att studsmattan varit trasig. Då har vi sagt att vi ska laga den till våren. Nu är den lagad sa han idag när han hoppade:
Och en magbild från idag vecka 35+1:RSS 2.0